|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 22:16:28 GMT 1
Największą zagwozdkę mam z Władcą Pierścieni, bo zagłosowanie dzisiaj na niego to byłby taki akt mini-defetyzmu z mojej strony. Taki lincz z braku laku by był, bo Hobbit gra dziwnie, Gimli troszkę mi zaplusował interakcjami z Różyczką jednak kurczowo trzymając się swojej perspektywy i jakoś super nie będę się ze sobą czuł zostawiając tam głos. Glorfindel, powiedz mi na ile widzisz we Władcy Pierścieni mafię, bo dałeś go do "debetów", ale twoje stanowisko jest dla mnie trochę niejasne w kwestii dnia dzisiejszego. Jest na debetach, bo jest spięty jak skurwysyn i miał wejście w grę, które było wejściem OSĄDZAJĄCYM. Schował głowę w norkę narzekając na tempo ( ?), ale mój problem z WP jest jeden. Mnie się nie podoba Hobbit póki co, niech go jakiś zaufany miastowy prócz mnie oceni, Troll, Gollum, Glorfindel? WSZYSCY się rzucili na niego za tego posta. Nie było chyba jednej osoby, która wypowiedziałaby się, a uznałaby to za normalne. ( EDIT: ARAGORN UZNAŁ ZA NORMALNE) Ja sobie siedziałem przed excelem i to czytałem trochę się zastanawiając. Czy to naprawdę jest taki zjebany post? Przecież coś w ten deseń jest powtarzane w każdej rozgrywce. Czy koniecznie wymienił tam top miastowych, żeby sobie zrobić Kącik Wzruszonych Serc? No niby Gollum, ale czy Troll wtedy? Trochę mocny. Ale ja? Nieobecny praktycznie poza backseatem. No dobra, to teraz zerknijmy kto się w niego wjebał: Tuk - ( ?) ten sam Tuk, co właśnie przeprasza, że żyje. Troll - okej, to mi pasuje do Trolla, charakterologicznie i plejstajlowo. Gimli - to też ciekawy kejs, bo Gimli zawsze jest tam gdzie dymy jak tak teraz patrzę. Nie bierze pardonu. No nie jest to trochę zbyt łatwe? Ale to ten jeden kamyczek do ogródka w postaci tego jednego posta i reakcji na niego. WP, a jakie Ty ziółka zajarałeś, że wczoraj taka nerwówka, a dziś czilera i wejście z jajami? Zmiana na plus, ale jaka jest geneza?
|
|
|
Post by Legolas on Aug 5, 2023 22:48:01 GMT 1
Nieważne. Serio rano sobie przy herbatce poczytam jeszcze raz ten początek. Tam szczególnie ten Gimli i jego powiązania z WP mnie interesują, bo jeden z nich na moje oko musi być w mafii. W ogóle byłem długi czas pewny, że Gimli walnął w WP, dopiero coś koło 20 się zorientowałem, że jednak w Hobbita. Patrząc z perspektywy lepiej widać co kto kombinował. Tylko muszę mieć do tego otwarty umysł, a przy codziennym rannym wstawaniu o to ciężko, dlatego lepiej mi wychodzą edycje drugozmianowe zdecydowanie. Elronda też poczytam, bo coś za miły dla mnie przez całą edycję, żadnego wyzywania od żmij, żadnego wkurwiania się na mój trolling. Mordor w ogóle się chyba na mój temat nie wypowiadał. Całkiem możliwe, że pasowało im, że robię taki rozpierdol w temacie. Tyle, że nie dostrzegli, że wtedy też łatwiej zauważyć tych, którzy przechodzą obok tego bez większego zaangażowania. mafiacorner.boards.net/post/61905 tutaj dał pierwszy poważniejszy atak w stronę ciebie, jeśli to ciebie ciekawi to zrobił to w osławionych przez ciebie w piątek po godzinie 15. Potem już faktycznie starał się ciebie unikać. Więc skoro nie kojarzysz czy on się na twój temat wypowiadał to dlatego, że Mordor to stanowi tło tej edycji. Jest zdala od wielu wydarzeń. Jeśli to ci ma ułatwić robotę.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 5, 2023 23:28:07 GMT 1
Dlaczego tak wiele czasu poświęcacie rozstrzyganiu tych tożsamości a kompletnie omijacie testament Zmarzlika? To co on czuł w momencie kiedy Boromir się wczoraj do niego dojebał - niejako utwierdzając mnie w mojej mylnej tezie o winie Gandalfa. Wiśniewski was nie nauczył, że Low jest do takich zagrywek zdolny? Czekałem czy ktokolwiek podłapie temat, ale chętnych brak. Znów chyba będę musiał jutro przeprowadzić prywatną krucjatę. Swoją drogą, wiśniak ani razu nie gaslightował kogoś, żeby mu zaszczepić w głowie jakąś ideę Ale posta to wyżej to piszę tylko żeby nie marnować licznika na jedna myśl, której nie dopisałem wczesniej: Gollum , w zasadzie była już jedna edycja, w której troll podchodził do kwestii tożsamościowych nawet bardziej karykaturalnie niż teraz. Rimbaud. Faktycznie, nie grałem w tamtej edycji, więc mało co z niej pamiętam, chociaż przynajmniej ją czytałem Pamiętałem, że była jeszcze jedna taka edycja, ale za chuja nie pamiętałem, czy to było dawno temu, na Łukaszu, czy też ostatnio. Ale ja w sumie nie o tym, po prostu skoro już mnie przywołałeś, to odpisuję, natomiast tak naprawdę wszedłem, żeby zająć się innym tematem, a mianowicie kwestią tożsamości Elronda vel Pshemo. Zastanawiałem się, kto na tym najlepiej wypadł. Wyszło mi, że Theoden (wraz z ekipą) oraz Glorifindel wypadli mocno na plus. Mnie się od początku wydawało, że Elrond to Pshemo, ale jak rolny Tuk napisał, że on to Pshemo, to chociaż wyglądało to średnio wiarygodnie, to to od razu kupiłem. Tak samo Boromir. I to jest takie miastowe minimum, ani na plus, ani na minus. Natomiast Theoden i Glorifindel drążyli i dociekali. Jeśli Elrond nie jest z nimi w mafii, to nie ma to sensu, z perspektywy mafiozy (Theodena lub Glorifindela) nie ma po co tego drążyć - jakby nawet mieli wątpliwości, to by je przedyskutowali na mafijnym z resztą ekipy mafijnej, nie musieliby się tym przejmować, bo raczej by im nie przyszło do głowy, że miejski rolny kłamie na temat tożsamości. To miastowym się włącza paranoja. Widzę tu fajny ciąg myślowy, zwłaszcza u Theodena, który bardziej spójnie to opisał: jest sobie Elrond, który wygląda jak Pshemo i gra dziwnie, ciężko go zakwalifikować --> twierdzi, że jest Czuekiem, który jako mafia by tak nie zagrał raczej ---> ale wygląda jak Pshemo a Tuk nie wygląda jak Pshemo a to kluczowe czy ten dziwny Elrond to Czuek czy Pshemo, więc grzejmy ten temat. No chyba że Elrond jest w mafii, wtedy dopuszczam możliwość, że Theoden lub Glorifindel mogą odgrywać komedię, licząc na jakieś punkty od miasta za wybitną dociekliwość. Theoden plusował jeszcze jedną rzeczą: tym jak próbował wymusić na mnie odważniejsze uniewinnienie WP i/lub Aragorna. Ja już trochę położyłem na nich lachę, bo pisali, że nie mają motywacji i chciałem ich oddać snajperowi, a on namawiał do przyjrzenia się im i próbie uniewinnienia. Obaj zaczęli grać, obu wstępnie mogę uniewinnić, mafii by na tym nie zależało.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 23:35:35 GMT 1
via mobile
Post by Elrond on Aug 5, 2023 23:35:35 GMT 1
Tracę rozum na mieście. Linczowalbym eneldo, volv egze.
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 23:47:21 GMT 1
ja pierdole jaki fraud XD
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 23:47:54 GMT 1
mowie o Najmanie, ale to wejscie Elronda - co Ty dajesz Przemek? co się dzieje? dlaczego nie grasz w grę normalnie?
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 5, 2023 23:55:03 GMT 1
Uszeregowałem graczy i wyszło mi coś takiego: Gollum Tuk Legolas
Glorifindel Różyczka Władca Pierścieni Powrót Króla
Aragorn Theoden z ekipą
Gimli Elrond Boromir
Troll Mordor
Na razie bez uzasadnień i argumentów, celowo, bo raczej chcę gadać o tym czy snajper ma strzelać a nie kolejności. Wychodzi mi, że mamy 4 lincze i strzał lub 5 linczów, żeby trafić jednego mafiozę, więc możemy odjebać wszystkich czerwonych i sraczkowatych czy jaki to jest kolor. Jeśli więc snajper jebnie w dowolnego czerwonego lub sraczkowatego, to jest spoko i ja bym w to szedł, bo wtedy szybciej poznajemy kolor, rozwiewamy wątpliwości.
Jeśli jest w tym gronie 1 mafiozo, to możemy jeszcze walnąć kogoś z grupy czarnej, jeśli 2, to nawet obu. Do tego gdzieś jest jeszcze ksiądz, który może wywrócić nam stolik, czy raczej zepsuć mafii sytuację, jeśli jest nisko na liście zaufania.
Tak więc wydaje mi się, że nie jest źle. No chyba że mafiozo jest w gronie zazielenionych, tam za chuja nie dojdziemy (no może do jednego, ale to tylko jak ksiądz jest zagrożony i się ujawni lub gdy ktoś na dole ładnie pogra i się uniewinni).
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 23:56:08 GMT 1
I teraz moja hipoteza jest taka - wylosowała się w tej edycji bardzo silna mafia, dlatego są w stanie resztę miasta wodzić za nos, forsować swoje typy i przekonywać nawet graczy z górnych stanów. W związku z tym, spokojnie może siedzieć w tej trójce ze dwóch mafiozów. Do tego piłeś kshaq? No ale ja tu nie widzę nic nowatorskiego. Zobacz jak się układa edycja: W pierwszym linczu poleciał Lewkoń, co do którego mam przekonanie graniczące z pewnością, że nawet jakby był niewinny, to też byśmy go zlinczowali. Niemożliwe było, żeby przeżył przy takim rosterze i wejściu w rozgrywkę innych graczy. Może trochę cieplej miał WP, zasłużenie, ale dzisiaj z kolei jakiś plusik przy nim można postawić. No i co dalej, jakby nie Lewkoń, to ewentualnie bardziej grilowany byłby Tuk (wiadomo, niewinny), myślę, że może Aragorn (chadowy luzik, mega postęp, widać, że wojaże zagraniczne zrobiły mu dobrze, nie jestem w stanie go twardo uniewinnić już w tym momencie, bo nie czuję w nim pchania rozgrywki, ale tak czysto miastowości ma duży współczynnik). No i poza tym świecznikiem kto zostaje? Squbi podciągnął się na tyle, że po D1 ma u mnie kryształa (SIC). Nie wiem, to może być jakiś Kuleszowy twist, ale chyba nie ma sensu tego rozważać, bo się powinno samoczynnie rozwiązać. Gollum - ja nigdy nie uniewinnię Gary'ego bez tony interakcji z nim XD ale gra jak z podręcznika, mam wrażenie tylko, że brakuje mu interakcji i współpracy, a ja sam chyba czuję to samo co on - zmierzamy w kilku kierunkach jednocześnie, bo się nie skonsolidowaliśmy a dlaczego się nie skonsolidowaliśmy? bo poza powyższymi kto nam zostaje Boromir - low Keczup - Kacperek Rózyczka - kshaq Glorfindel - Monti Elrond - Pshemo klasyczna piątka, żaden z nas jeszcze nie znalazł wspólnego języka poza jakimiś próbami Kacperka, który gdzieś tam się sfąflił z Boromirem na podstawie interakcji ja próbowałem, dałem dobry wajb do Kacpra, bo d0/d1 miał typowe, ale dziś wygląda jakby siedział w zawieszeniu w powietrzu czego nie kumam no i do Ciebie, ale ja tego Baldura jebanego przez tę edycję a wcześniej pracę jeszcze nie odpaliłem, a Ty sobie pykasz radośnie na luzaku z tego co mówisz i tu pytanie - dlaczego się różnimy no i spoza naszego kółka wzajemnej adoracji turbo mocni zazwyczaj troll - egze i gimli - jag? zostają theoden - volv, który nie mam pojęcia co gra, bo wygląda jakby po dwóch edycjach w mafii zapomniał jak się gra w mieście i jest jakąś karykaturą siebie oraz mordor - eneldo, obok gry, zniechęcony, zaprzeczający siebie, jakiś mroczny, już pisałem, że wygląda jakby skrywał jakąś mroczną tajemnicę. co do zaprzeczania sobie - najpierw pisze że dopiero zauważył że jestem w rozgrywce, a potem, że powinien się po drugim poście domyślić i dużo treści że aż nie ma o czym pisać (wiem, że w międzyczasie dałem z wątroby, ale to nadal dziwne maks). no to niestety, gdzieś ta mafia siedzi i nie ma już linczowania fleszara, panasiuka i schabowego przez pierwsze trzy dni
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 5, 2023 23:57:39 GMT 1
no i siedzę po nocy, a potem przychodzi najebany Pshemo, wrzuca jednego posta i znika
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 0:10:57 GMT 1
Sprawa MordorowaNo dobra, to co ten nasz Eneldo druid tworzy. Sześć kreacyjnych postów na wejściu, w tym lubienie do PK i Trolla. Potem strzał. Zdaję się, że podejrzanie wygląda Lovelas. Następnie śmieszkuje z limitu. Po napisaniu ośmiu postów. Same fillery. KOLEJNYM POSTEM JEST ANALIZA NA GRACZY KURWA analiza która w tym momencie wygląda mi na wymuszoną, bo jest bezpodstawna, jest po to, żeby wyrazić swoją opinię - jakąś. nie konkretną, ale byle jaką. byle była. a potem znowu mamy dwa posty śmieszków. to jest jedno z najgorszych wejść w mafię jakie widziałem i nie rozumiem, kompletnie nie rozumiem dlaczego Eneldo, który przyzwyczaja do raczej dobrych albo ekstrawaganckich początków, zdecydował się zrobić coś takiego. 70% postów na następnej stronie jego wypowiedzi to dalej śmieszkizm. lekka przepychanka z Trollem, który mu się przecież na początku podobał. ale przepychanka oparta na faktach, ok. daję za to plusa. wraca pięć minut przed linczem i śmieszkuje z linczu, samemu sugerując Tuka i BRONIĄC HOBBITA. potem z rzeczy ważkich mamy uwaga: Różyczka Cotton to niezbyt dobre ma ostatnie godziny... Więcej niebawem. oczywiście więcej nie było bo była analiza na czterech innych graczy (dlaczego akurat czterech? bo czwórka mafijna? i była nadzieja, że czterech wystarczy przeczytać?) potem dziwna akcja z tożsamościami z lekką hipokryzją i zaprzeczenie sobie w dwóch kolejnych postach o zaangażowaniu i teraz tak jeśli Lewkonia linczujemy za bycie Lewkoniem i trafiamy, a Squbiego nie linczujemy za byciem Squbim na dopalaczu to czy możemy linczować Eneldo za całkowite niebycie sobą? no to się niby nie pokrywa, bo jest na drugim końcu osi, ale kluczowe jest dla mnie pytanie o motywację, które zgrabnie wcześniej podchwycił Squbi? dlaczego Eneldo grałby tak będąc w mieście? nie znam odpowiedzi dlaczego Eneldo grałby tak będąc w mafii? tu nie znam trochę mniej, bo mogę zakładać wypalenie, zniechęcenie, brak czasu i możliwości na powtórzenie tak dobrego występu, szczególnie dostając mafię z Lewkoniem (sorry)
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 0:13:26 GMT 1
główny problem polega na tym, że ten Eneldo nie daje powiązań
zero
null
może tyle, że jego wina chyba zazielenia Boromira (a to w sumie zajebisty kapitał do dalszej współpracy jak o tym myślę), a jego niewinność z kolei naszego kapitana Gondoru dość nieswojego może trochę zaszkarłacić
kolejne pytanie brzmi - czy Eneldo się zaktywizuje? czy się podniesie? czy da nam możliwość uniewinnienia go? bo czekam drugi dzień i nic tu nie ma
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 0:15:09 GMT 1
Mój świecznik to Mordor, Hobbit i 3 gości, którzy mogliby się tu znaleźć, ale jeszcze popatrzyłbym co zagrają jutro. Open mafia domyślnie sugeruje nawet mi głos na mnie. kurwa a teraz mordora byś nie linczował? jakich to było trzech gości? obudź się z tego pijackiego snu
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 0:17:31 GMT 1
Jestem otwarty na współpracę. Załóżmy roboczo, że w grupie Tuk/WP/Mordor/Hobbit/Gimli jest maksymalnie dwóch, z czym chyba jestem w stanie się zgodzić. Odłóżmy przy tym tę grupę na bok, na potrzeby rozmowy. Wyciągasz temat Elronda. Powiedzmy, że to trzech czy dwóch i pół, bo tak dawać 100% pierwszego dnia to jednak głupio. W jakim poolu spośród pozostałych graczy szukałbyś tego ostatniego/dwóch? Gimli wyżej cytuję słowa Theodena, z którymi ja się zgadzam. Ja do tego jeszcze w charakterze asa, a może i jokera z rękawa, mógłbym dorzucić kwestie metowe, ale MG prosił, żeby tożsamości nie ruszać, więc nie ruszam Właśnie jestem w trakcie poszukiwań wśród graczy, którzy nazwijmy to "mocniej zaznaczyli swoją obecność w grze". Gollum i Różyczka out, Legolas i Gandalf chyba również. Raczej nie Powrót Króla. Zostają mi Aragorn, Boromir, Glorfindel, Troll, Drzewiec, Elrond. Przy czym żaden z nich nie gra źle, gra Trolla na przykład troszkę podobna do Hobbitowskiej w tym sensie, że nie podoba mi się, ale jest niezbyt logiczna dla mafiozy (oczywiście jakość gry Trolla >>> Hobbita). Drzewiec fajny post, ale lekcje wyciągnięte z poprzedniej edycji są takie, że mafioza potrafi dać dobrą ścianę tekstu. Nie jestem kupiony. Jeżeli mafioza jest wyżej niż wytłuszczeni, to pewnie przegramy, no ewentualnie Powrót Króla jeszcze, ale wątpię mocno na ten moment.
Z grupą "maks dwóch mafiozów" możliwe, że trzeba będzie podjąć odważną decyzję na pewnym etapie jeśli nie wskoczą na wyższe obroty, to znaczy po prostu niektórych zlinczować, a niektórych całkowicie odpuścić i szukać wśród wytłuszczonych. Najszybciej z tamtej grupy uniewinniłbym Tuka i Mordor.
Dlaczego uniewinniłbyś Mordor?
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 0:19:31 GMT 1
problem z tym Mordorem jest taki, że aktualnie nikt nie protestuje
coś za łatwo wąski
e: chociaż możliwe że po wczoraj nie ma już o co protestować. jak z Hobbitem? za którym protestował tylko Mordor właśnie?
to też zabawne, bo przy Hobbicie były ewentualnie głosy O INNYCH, ale nie było głosu - nie no, ten Hobbit musi być gitem
a akurat o tym, że Mordor coś tam niewinnie wygląda posty się przejawiały
e2: najgorsze w tym jebanym limicie połączonym z wydłużeniem dnia jest to, że rozgrywka się ciągnie jak kisiel i nawet nie ma z kim pogadać o tej porze, a zwyczajowo było
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 0:25:23 GMT 1
czy Boromir i Gimli się w Waszej opinii wykluczają?
bo Gollum z Trollem chyba na 100% tak
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 0:37:06 GMT 1
Wczoraj czy przedwczoraj pisałem, że na późniejszym etapie byłby idealnym strzałem dla snajpera. Sam jako snajper bym rozważał od d2 czy zastrzelić w razie czego Mordor by poznać jego kolorem. a kto do linczu wtedy? to paradoksalnie nie jest zły pomysł, BO a) Mordorowi trzeba dać jutro na to, żeby się wypowiedzieć, ale szykuje się masówka b) masówka chuja powie z głosów c) jeśli zdywersyfikujemy głosy z Mordora na innych podejrzanych, to nie będziemy mieli pustego przelotu jeśli chodzi o ich znaczenie w D2
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 0:43:08 GMT 1
Różyczka, a czemu Ty właściwie umyłeś ręce i walnąłeś w Mordora pierwszego dnia, jak się - mimo wszystko, bo ja np nie uwazalem przy linczu ze bedzie to oczywiste - ważyło Hobbit/WP?
To samo pytanie do Elronda - ten głos w Aragorna przecież wygląda jak strzal w powietrze.
Juz wiecej usprawiedliwienia ma mimo wszystko strzal Mordoru w Tuka, chociaz to spada z jakoscia patrzac na to jak to zostalo poparte gra.
|
|
|
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 1:32:35 GMT 1
Wczoraj czy przedwczoraj pisałem, że na późniejszym etapie byłby idealnym strzałem dla snajpera. Sam jako snajper bym rozważał od d2 czy zastrzelić w razie czego Mordor by poznać jego kolorem. a kto do linczu wtedy? to paradoksalnie nie jest zły pomysł, BO a) Mordorowi trzeba dać jutro na to, żeby się wypowiedzieć, ale szykuje się masówka b) masówka chuja powie z głosów c) jeśli zdywersyfikujemy głosy z Mordora na innych podejrzanych, to nie będziemy mieli pustego przelotu jeśli chodzi o ich znaczenie w D2 chociaż to ma ten minus, że przy ustalonym świeczniku trzyosobowa mafia nadal ma wystarczająco firepowera, żeby zmanipulować głosy Gollum co sadzisz
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 5:51:29 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 5:51:29 GMT 1
a kto do linczu wtedy? to paradoksalnie nie jest zły pomysł, BO a) Mordorowi trzeba dać jutro na to, żeby się wypowiedzieć, ale szykuje się masówka b) masówka chuja powie z głosów c) jeśli zdywersyfikujemy głosy z Mordora na innych podejrzanych, to nie będziemy mieli pustego przelotu jeśli chodzi o ich znaczenie w D2 chociaż to ma ten minus, że przy ustalonym świeczniku trzyosobowa mafia nadal ma wystarczająco firepowera, żeby zmanipulować głosy Gollum co sadzisz Ktoś musi dać drugi front imo, żeby nie było tej masówki i Gary to wczoraj próbował zrobić analizą na trolla. Sam chciałem napisać coś na theodena ale ładny miał ten post ostatni i nie wiem teraz, może i tak to zrobię jak wstanę. Z mojej podejrzanej piątki (bór, WP, Róża, Theo, Mordor) każdemu chciałbym dać dzień poza mordorem
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 6:24:36 GMT 1
mowie o Najmanie, ale to wejscie Elronda - co Ty dajesz Przemek? co się dzieje? dlaczego nie grasz w grę normalnie? A ty czytasz grę normalnie?
|
|