Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 7:42:54 GMT 1
No tam miało byc, że hobbit padł winny, to nic nie zmienia akurat xd Czuek dobrze zrobił Padł hobbit winny, musiał do kogoś strzelić wybrał jednego z graczy, który miał jakieś głosy od reszty miasta (tej która nie głosowała na hobbita). No ja bym tam strzelił w aragorna lub wp prędzej, ale okej rozumiem strzał w gandalfa, zwłaszcza, że mu troll podpowiadał, a oni razem w mafii byli więc pewnie czueku czuł sympatię. Gary się imo za bardzo czepia o to. No i najlepiej by było jakby Czuek w ogóle nie musiał strzelać tylko się uniewinniał z gry, no ale wyszło jak wyszło.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 7:47:27 GMT 1
I czemu Troll zlazłeś z Różyczki co się stało? Bo była pewniaczkiem swego czasu.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 7:50:04 GMT 1
Powiedzmy, że zauważam, że wykazuje większe zaangażowanie w szukaniu mafiozów od innych graczy z mojego świecznika.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 7:51:37 GMT 1
Różyczka na ile jesteś w stanie zaufać trolowi? Wkurwia mnie trochę, że mi w takim tempie licznik postów w końcu pierdolnie.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 7:54:04 GMT 1
Z mojej perspektywy Gimli plus Boromir w mafii jak najbardziej się dodają. O pomidorku coś powiedz. Aragorn też by mógł. Mi się raczej nie podoba niż podoba. Mam dwa problemy:
1. Jego głos w Hobbita. Wiedział gdzie głosować i tam zagłosował, podobno dlatego, że Hobbita typy były mocno z dupy, co wydaje mi się argumentem-fillerem, sposobem, żeby pokazać, że się miało powód do zagłosowania na kolegę mafiozę. 2. Mam wrażenie, to jest raczej przeczucie niż prawdziwy argument, że w tym co robi PK czuję jakieś takie cwaniactwo, kombinatorstwo, malicious intent. To może być całkowicie z dupy, może trochę przez wzgląd na pamięć o kurskim, trudno powiedzieć.
Jest u mnie na samym dole grupy graczy, na których dzisiaj nie chcę głosować.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 7:55:17 GMT 1
Powiedzmy, że zauważam, że wykazuje większe zaangażowanie w szukaniu mafiozów od innych graczy z mojego świecznika. Mam podobne odczucia
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 7:55:45 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 7:55:45 GMT 1
I teraz moja hipoteza jest taka - wylosowała się w tej edycji bardzo silna mafia, dlatego są w stanie resztę miasta wodzić za nos, forsować swoje typy i przekonywać nawet graczy z górnych stanów. W związku z tym, spokojnie może siedzieć w tej trójce ze dwóch mafiozów. Do tego piłeś kshaq? No ale ja tu nie widzę nic nowatorskiego. Zobacz jak się układa edycja: W pierwszym linczu poleciał Lewkoń, co do którego mam przekonanie graniczące z pewnością, że nawet jakby był niewinny, to też byśmy go zlinczowali. Niemożliwe było, żeby przeżył przy takim rosterze i wejściu w rozgrywkę innych graczy. Może trochę cieplej miał WP, zasłużenie, ale dzisiaj z kolei jakiś plusik przy nim można postawić. No i co dalej, jakby nie Lewkoń, to ewentualnie bardziej grilowany byłby Tuk (wiadomo, niewinny), myślę, że może Aragorn (chadowy luzik, mega postęp, widać, że wojaże zagraniczne zrobiły mu dobrze, nie jestem w stanie go twardo uniewinnić już w tym momencie, bo nie czuję w nim pchania rozgrywki, ale tak czysto miastowości ma duży współczynnik). No i poza tym świecznikiem kto zostaje? Squbi podciągnął się na tyle, że po D1 ma u mnie kryształa (SIC). Nie wiem, to może być jakiś Kuleszowy twist, ale chyba nie ma sensu tego rozważać, bo się powinno samoczynnie rozwiązać. Gollum - ja nigdy nie uniewinnię Gary'ego bez tony interakcji z nim XD ale gra jak z podręcznika, mam wrażenie tylko, że brakuje mu interakcji i współpracy, a ja sam chyba czuję to samo co on - zmierzamy w kilku kierunkach jednocześnie, bo się nie skonsolidowaliśmy a dlaczego się nie skonsolidowaliśmy? bo poza powyższymi kto nam zostaje Boromir - low Keczup - Kacperek Rózyczka - kshaq Glorfindel - Monti Elrond - Pshemo klasyczna piątka, żaden z nas jeszcze nie znalazł wspólnego języka poza jakimiś próbami Kacperka, który gdzieś tam się sfąflił z Boromirem na podstawie interakcji ja próbowałem, dałem dobry wajb do Kacpra, bo d0/d1 miał typowe, ale dziś wygląda jakby siedział w zawieszeniu w powietrzu czego nie kumam no i do Ciebie, ale ja tego Baldura jebanego przez tę edycję a wcześniej pracę jeszcze nie odpaliłem, a Ty sobie pykasz radośnie na luzaku z tego co mówisz i tu pytanie - dlaczego się różnimy no i spoza naszego kółka wzajemnej adoracji turbo mocni zazwyczaj troll - egze i gimli - jag? zostają theoden - volv, który nie mam pojęcia co gra, bo wygląda jakby po dwóch edycjach w mafii zapomniał jak się gra w mieście i jest jakąś karykaturą siebie oraz mordor - eneldo, obok gry, zniechęcony, zaprzeczający siebie, jakiś mroczny, już pisałem, że wygląda jakby skrywał jakąś mroczną tajemnicę. co do zaprzeczania sobie - najpierw pisze że dopiero zauważył że jestem w rozgrywce, a potem, że powinien się po drugim poście domyślić i dużo treści że aż nie ma o czym pisać (wiem, że w międzyczasie dałem z wątroby, ale to nadal dziwne maks). no to niestety, gdzieś ta mafia siedzi i nie ma już linczowania fleszara, panasiuka i schabowego przez pierwsze trzy dni A, odpowiadając na to - gram w baldura ale na drugim monitorze odświeżam mafie xD broń boże przecież nie olewam gry, wczoraj się wypostowałem, dzisiaj zapewne też to zrobię, wkładam naprawdę sporo czasu w tę grę, więc chyba trochę na wyrost to zinterpretowałeś. Twoje podejście w d2 mi się dużo bardziej podoba, widzę to typowe dla ciebie drążenie więc nawet jeśli mi się też przez to obrywa, czuję się bezpieczniej z takim Montim 🤷🏼♂️ A co do Gimliego, jeśli to jag, to ja tam tym bardziej widzę mafię.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 7:57:50 GMT 1
No tam miało byc, że hobbit padł winny, to nic nie zmienia akurat xd Czuek dobrze zrobił Padł hobbit winny, musiał do kogoś strzelić wybrał jednego z graczy, który miał jakieś głosy od reszty miasta (tej która nie głosowała na hobbita). No ja bym tam strzelił w aragorna lub wp prędzej, ale okej rozumiem strzał w gandalfa, zwłaszcza, że mu troll podpowiadał, a oni razem w mafii byli więc pewnie czueku czuł sympatię. Gary się imo za bardzo czepia o to. No i najlepiej by było jakby Czuek w ogóle nie musiał strzelać tylko się uniewinniał z gry, no ale wyszło jak wyszło. Ty nadal się upierasz na tego Aragorna w mafii?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 7:58:47 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 7:58:47 GMT 1
Różyczka na ile jesteś w stanie zaufać trolowi? Wkurwia mnie trochę, że mi w takim tempie licznik postów w końcu pierdolnie. Nie mam pojęcia. To byłaby bardzo ryzykowna gra na mafiozę, ale nie niemożliwa. Mam wrażenie że Czesio grał sobie na czillku i ten chaos był pochodną sytuacji w jakiej się znalazł. Tutaj produkuje go celowo. Chaotyczne zmiany typów, i to jeszcze ze słabego na jeszcze słabszy xD a przecież wiemy, że umie inaczej. Muszę sobie lekturę jego twórczości od początku chyba walnąć z innym założeniem niż Gollum.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 7:59:19 GMT 1
No tam miało byc, że hobbit padł winny, to nic nie zmienia akurat xd Czuek dobrze zrobił Padł hobbit winny, musiał do kogoś strzelić wybrał jednego z graczy, który miał jakieś głosy od reszty miasta (tej która nie głosowała na hobbita). No ja bym tam strzelił w aragorna lub wp prędzej, ale okej rozumiem strzał w gandalfa, zwłaszcza, że mu troll podpowiadał, a oni razem w mafii byli więc pewnie czueku czuł sympatię. Gary się imo za bardzo czepia o to. No i najlepiej by było jakby Czuek w ogóle nie musiał strzelać tylko się uniewinniał z gry, no ale wyszło jak wyszło. Ty nadal się upierasz na tego Aragorna w mafii? Nie, raczej już nie, to była opinia całkowicie na tamten moment, oceniam co wtedy potencjalnie bym zrobił na miejscu Czueka, albo co on powinien zrobić, ale jakby bez wiedzy co stało się później w rozgrywce. No i uważam, że bez wiedzy, że później zaczniesz normalniej grać to na tamten moment to był dobry wybór.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 8:02:24 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 8:02:24 GMT 1
Wstałem i widzę ze wzrasta grono oburzonych zazdrośników bo komuś się dobrze gra
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 8:03:10 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 8:03:10 GMT 1
Tomuś z uznawaniem mojego argumentu za filler to w ogóle ćwierćinteligent, dobrze że niewinny
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 8:03:24 GMT 1
Kurde chce napisać, że Elrond niewinny ale dygam się że znowu skończymy z chujem w dupie xd
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 8:04:01 GMT 1
Tomuś z uznawaniem mojego argumentu za filler to w ogóle ćwierćinteligent, dobrze że niewinny Uszanowanie.
Proszę o pisanie nazwami kreacji.
Dziękuję.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 8:04:13 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 8:04:13 GMT 1
Wstałem i widzę ze wzrasta grono oburzonych zazdrośników bo komuś się dobrze gra Problem w tym że znamienita większość twojego postingu ostatniego to takie perełki Uniewinniałem cię do tej pory ale fajnie byłoby dołożyć jakąś cegiełkę do kierunku w jakim zmierza miasto, a nie tylko się przyglądać i braggować
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 8:04:19 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 8:04:19 GMT 1
I tak - gra cały czas idzie w kierunku który mi się podoba i którego nie czuje potrzeby zmieniać. Po głosie w winnego hobbita w tej chwili nastrój przechodzi na najbardziej sensowne czyszczenie przedpola czyli mordor
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 8:05:40 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 8:05:40 GMT 1
Wstałem i widzę ze wzrasta grono oburzonych zazdrośników bo komuś się dobrze gra Problem w tym że znamienita większość twojego postingu ostatniego to takie perełki Uniewinniałem cię do tej pory ale fajnie byłoby dołożyć jakąś cegiełkę do kierunku w jakim zmierza miasto, a nie tylko się przyglądać i braggować Obiecuje pograć w mafie żeby zrobić wam przyjemność
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 8:05:51 GMT 1
Kurde chce napisać, że Elrond niewinny ale dygam się że znowu skończymy z chujem w dupie xd Do mnie często są obawy, a zwłaszcza jak mam limit postów na karku, no ale co ja mam zrobić. Nawet w poprzedniej były wątpliwości i co ja wtedy mogłem zrobić, żeby być bardziej niewinnym. Po prostu gram.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 8:07:09 GMT 1
Problem w tym że znamienita większość twojego postingu ostatniego to takie perełki Uniewinniałem cię do tej pory ale fajnie byłoby dołożyć jakąś cegiełkę do kierunku w jakim zmierza miasto, a nie tylko się przyglądać i braggować Obiecuje pograć w mafie żeby zrobić wam przyjemność No i w pyte
|
|
|
Post by Antura on Aug 6, 2023 8:07:59 GMT 1
Tomuś z uznawaniem mojego argumentu za filler to w ogóle ćwierćinteligent, dobrze że niewinny Insult the play, not the player.Było już ostrzeżenie porządkujące dla Glorfindela i dla całego Miasta wskazujące czego nie robić na przykładzie empirycznym. Przypominam całemu Miastu o zachowaniu kultury na podstawie tego następnego przykładu. Ostrzeżenie piłkarskie dla Powrotu Króla za kulturę gry, dodatkowo -10 postów na limit dzisiejszego dnia (158 postów). Przy okazji zwracam uwagę całemu Miastu, że powinniśmy zwracać się Per Kreacja, a nie Per Tożsamość. Proszę nie komentować tego posta albo tej decyzji, jeżeli ktoś chce - zapraszam na PW.
|
|