|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 8:11:01 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 8:11:01 GMT 1
Wczoraj napisałem ze mafia ma przejebane
Wytłumaczę wam te słowa
Uważam ze wejściem w d2 swoją niewinność wykazali aragorn z władcą pierścieni którzy po d1 na pewno byli faworytami do wrzucenia pod kombajn przez mafie.
Uważam ze to bardzo zmienia rozkład sił kolejny raz w stronę miasta. Wielu z was gra bardzo dobrze i takie widzę efekty
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 8:11:41 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 8:11:41 GMT 1
Tomuś z uznawaniem mojego argumentu za filler to w ogóle ćwierćinteligent, dobrze że niewinny Insult the play, not the player.Było już ostrzeżenie porządkujące dla Glorfindela i dla całego Miasta wskazujące czego nie robić na przykładzie empirycznym. Przypominam całemu Miastu o zachowaniu kultury na podstawie tego następnego przykładu. Ostrzeżenie piłkarskie dla Powrotu Króla za kulturę gry, dodatkowo -10 postów na limit dzisiejszego dnia (158 postów). Przy okazji zwracam uwagę całemu Miastu, że powinniśmy zwracać się Per Kreacja, a nie Per Tożsamość. Proszę nie komentować tego posta albo tej decyzji, jeżeli ktoś chce - zapraszam na PW. Doigrałem się
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 8:17:48 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 8:17:48 GMT 1
Ciekawa kwestia i zagadka spod wieczka keczupu
Theoden wczoraj wchodząc w dzień był dla mnie wysoko w kolejce do sprawdzenia, ale stanęły się dwie rzeczy
-walka z błędna tożsamością Pshemo/czuek - z mojej perspektywy wyglada miastowo ALBO uznał że nie stać go na udawanie że dał się nabrać - chujowy argument na dwoje babka wróżyła ale wy takie lubicie
-właściwe i szybkie wrzucenie duetu aragorn/wp do niewinnych. Mega nieopłacalne z perspektywy mafii. Tam już niedługo serio zacznie brakować zawodnikow do wpierdalania w lincz. Tutaj myśle autora kreacji było stać na robienie z siebie debila i udawanie, że ich niewinności nie widzi.
Zapraszam do dyskusji zazdrośnicy
Szczególnie Arnolda, który theodena czytał podobnie do mnie, ale nie wiem jak w jego balansie plusów i minusów wybrzmiał ten drugi argument
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 8:18:33 GMT 1
via mobile
Post by Boromir on Aug 6, 2023 8:18:33 GMT 1
Idąc po linii najmniejszego oporu wychodzi Troll, Mordor i Gimli, to jest mafia w składzie nieplottwistowym. Jest gdzieś z tylu taki Theoden czy WP, ale tam już jest większy opór. Poza ta piątka, trochę plot twisty się zaczynają.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 8:20:25 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 8:20:25 GMT 1
Bo to, że Theoden narysuje kolorową tabelkę, w której wszystko będzie próbował ładnie wytłumaczyć było dla mnie oczywiste i oczekiwane
Ale pokolorowaniem wp i chada na zielono przerósł moje oczekiwania
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 8:20:35 GMT 1
Kurde chce napisać, że Elrond niewinny ale dygam się że znowu skończymy z chujem w dupie xd Do mnie często są obawy, a zwłaszcza jak mam limit postów na karku, no ale co ja mam zrobić. Nawet w poprzedniej były wątpliwości i co ja wtedy mogłem zrobić, żeby być bardziej niewinnym. Po prostu gram. I słusznie. Tak powinieneś robić imo. Pewnie zawsze będę miał do Ciebie obawy gdzieś tam z tyłu głowy, ale w tej rozgrywce myślę, że jesteś niewinny. Twój długi post jest trudny do zrobienia dla mafii (i niezbyt opłacalny), widać, że jest dużo effortu włożone. Do tego nie rozpoznałeś mojej tożsamości (w mafii ktoś by Ci chyba podpowiedział) i mam wynotowane: które też są dla mnie bardzo miastowe.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 8:30:31 GMT 1
Ciekawa kwestia i zagadka spod wieczka keczupu Theoden wczoraj wchodząc w dzień był dla mnie wysoko w kolejce do sprawdzenia, ale stanęły się dwie rzeczy -walka z błędna tożsamością Pshemo/czuek - z mojej perspektywy wyglada miastowo ALBO uznał że nie stać go na udawanie że dał się nabrać - chujowy argument na dwoje babka wróżyła ale wy takie lubicie -właściwe i szybkie wrzucenie duetu aragorn/wp do niewinnych. Mega nieopłacalne z perspektywy mafii. Tam już niedługo serio zacznie brakować zawodnikow do wpierdalania w lincz. Tutaj myśle autora kreacji było stać na robienie z siebie debila i udawanie, że ich niewinności nie widzi. Zapraszam do dyskusji zazdrośnicy Szczególnie Arnolda, który theodena czytał podobnie do mnie, ale nie wiem jak w jego balansie plusów i minusów wybrzmiał ten drugi argument No mi się wtedy ich dwóch niewinność też przebijała, że to jest wbrew temu jak widzę rozgrywkę do tej pory, ale intuicja tak mówi. No i on niby podobnie to zauważył, ale moim zdaniem to jest mało, żeby po jednym takim zagraniu go uniewinniać. Ja oczekuję od gracza, że gra, jest, rozmawia, widzę co myśli na bieżąco, a ja mam takie przeczucie, że on akurat logikę rozgrywki i co kiedy powiedzieć to dobrze rozumie, ale gadać się boji bo po prostu nie umie, nie czuje tej swobody, ja bym chciał dostawać od niego jakieś posty, gdzie wiem, że nie mógł sobie ich przygotować. Do różyczki jak coś napiszesz to dostajesz od razu odpowiedź, do Boromira podobnie, a ten ci w końcu odpowie, ale się naczekasz na to.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 8:36:52 GMT 1
w jakim zespole z egze jestem? jest dla mnie zagadką czy jest winny, czy też ma odklejkę na rozjebanie miasta po kolei i chęcia wręczenia sobie mvp na koniec jak Rimbaud, czy też Gary dawno temu.
Twoją tożsamość łyknąłem, uważam że odegrana przez was zabawa nie daje żadnych plusów miastu [myślałem o tym!] ale koniec końców cieszę się, że żyjesz i że nie odjebałeś dziadostwa o które byłeś podejrzewany
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 8:39:06 GMT 1
po tym jak okazało się, że nie można aragorna nazywać ćwierćinteligentem został mi limit 4,2 posta na godzine cholera jasna niby dużo ale poczułem kaganiec!!
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 8:40:08 GMT 1
Tego wątku nie chcę ciągnąć akurat, w sensie zarzucałem wam obu, że kompletnie zignorowaliście moje zawiłości tożsamościowe, ale uważam, ze to nie jest zbyt istotne akurat. A trolla jakby umieć uniewinnić to sporo prostsza gierka się robi.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 8:41:21 GMT 1
największe mijanie się z argumentami ludzi, którym ufam lub względnie ufam prezentuje w kontekście Gimlego więc wyjaśnienie jego kwestii potraktuje w tej chwili jako ważne
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 8:49:08 GMT 1
via mobile
Post by Boromir on Aug 6, 2023 8:49:08 GMT 1
największe mijanie się z argumentami ludzi, którym ufam lub względnie ufam prezentuje w kontekście Gimlego więc wyjaśnienie jego kwestii potraktuje w tej chwili jako ważne Ja przeczytałem rano jego posty i weryfikowałem pomysł kawalca, w próżni czytając tylko gracza Gimli te posty dalej są wg mnie spoko i spokojnie mogły zostać napisane przez miastowego. Jak nałożysz na to rozgrywkę i widzisz, że od otwarcia tematu wjechał Aragorn czy nawet Władca, obaj z bardziej złożoną grą, to już ten Gimli gorzej wypada, bo po prostu inni wyglądają lepiej całościowo. Łatwa gierka do zagrania dla mafiozy, spoko gierka dla miastowego, zakładając brak np. Dwóch plot twistow, może być do sprawdzenia. Ale na pewno nie kolejkowalbym go teraz, zanim nie wróci skadstam.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 6, 2023 8:51:34 GMT 1
Jest na debetach, bo jest spięty jak skurwysyn i miał wejście w grę, które było wejściem OSĄDZAJĄCYM. Schował głowę w norkę narzekając na tempo ( ?), ale mój problem z WP jest jeden. WSZYSCY się rzucili na niego za tego posta. Nie było chyba jednej osoby, która wypowiedziałaby się, a uznałaby to za normalne. ( EDIT: ARAGORN UZNAŁ ZA NORMALNE) Ja sobie siedziałem przed excelem i to czytałem trochę się zastanawiając. Czy to naprawdę jest taki zjebany post? Przecież coś w ten deseń jest powtarzane w każdej rozgrywce. Czy koniecznie wymienił tam top miastowych, żeby sobie zrobić Kącik Wzruszonych Serc? No niby Gollum, ale czy Troll wtedy? Trochę mocny. Ale ja? Nieobecny praktycznie poza backseatem. No dobra, to teraz zerknijmy kto się w niego wjebał: Tuk - ( ?) ten sam Tuk, co właśnie przeprasza, że żyje. Troll - okej, to mi pasuje do Trolla, charakterologicznie i plejstajlowo. Gimli - to też ciekawy kejs, bo Gimli zawsze jest tam gdzie dymy jak tak teraz patrzę. Nie bierze pardonu. No nie jest to trochę zbyt łatwe? Ale to ten jeden kamyczek do ogródka w postaci tego jednego posta i reakcji na niego. WP, a jakie Ty ziółka zajarałeś, że wczoraj taka nerwówka, a dziś czilera i wejście z jajami? Zmiana na plus, ale jaka jest geneza? Już odpowiadałem. Ja D1 zakończyłem jako zwycięzca, dlatego wczoraj była duża pewność siebie z mojej strony. Uważam, że merytorycznie nie można mi niczego zarzucić. Dziś najlepiej ktoś z dwójki Troll/Mordor, jeśli dorzucimy do nich Boromira, Elronda i Gimliego to tam powinna być cała mafia.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 8:57:47 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 8:57:47 GMT 1
Ja wam dzisiaj pierdolne analizę tego Gimliego post po poście chyba, bo imo to jest niebywałe co wy piszecie
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 9:06:48 GMT 1
WP d1 przeżył i się poczuł Ale przyznaję, że to jest moje ulubione wcielenie ciebie.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 9:19:03 GMT 1
via mobile
Post by Mordor on Aug 6, 2023 9:19:03 GMT 1
Przecież Gimli to jeden z najczystszych graczy i najczystszy z mojej czwórki. Nie wiem, co Wy piszecie.
Różyczka, sprawdź w takim razie interakcję Gimliego z Hobbitem, bo to jedyna podejrzana rzecz w jego grze. Gollum grający świetną partię też powinien rozstrzygnąć tę kwestię.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 9:23:16 GMT 1
No Gimli to najlepiej jakby wrócił i dostał czas ustosunkować się do tego co się wydarzyło.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 9:25:35 GMT 1
via mobile
Post by Mordor on Aug 6, 2023 9:25:35 GMT 1
A to inna sprawa, ale nieobecność po prostu wymusza na nim większą aktywność, nie zaś wskazuje na mafijność.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 9:28:29 GMT 1
Ale nieobecność nie może być broń boże czymś co ma go uniewinniać. Tym bardziej, że wielu innych graczy gra po prostu niewinnie.
Swoją drogą Mordor Ty masz zwykle nieszablonowe przemyślenia, ciekaw jestem z jakich 5-6 graczy twoim zdaniem składa się ta trzyosobowa mafia.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 6, 2023 9:29:23 GMT 1
Trollu skoro już jesteś to wolałbym najpierw z tobą porozmawiać zanim podejmę co do ciebie decyzję. W tym momencie mam podobne wrażenie do ciebie, jakie miałem do Gandalfa. Zachowujesz się na tyle podejrzanie, że powinno się ciebie zlinczować, ale na tyle niewinnie że to nie powinno nastąpić dzisiaj. Tutaj mam nadzieję że jest to podobnie. Więc jeśli znajdujesz się w sytuacji podobnej jak Czesio był będąc podobno niewinnym, to nie powinieneś nawalać w swoich podejrzanych? Jeszcze w swojej liście się o tobie rozpiszę.
Zacznę już od uporządkowania swoich typów. 1. Niewinni: Gollum - tu nawet chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego on jest niewinny. To jest klasyczny poszukiwacz prawdy i drąży wszędzie gdzie się da.
Tuk- tu też nie muszę tłumaczyć dlaczego niewinny. Dostał mocne mechaniczne uniewinnienie przez ten strzał.
Powrót Króla- dopóki nie nastąpi niespodziewany zwrot akcji, to nie ma co nawet go ruszać. Czuję od niego od początku edycji zieleń. Jego gra przypomina mi grę pomidorka z freakfightowej edycji
Aragorn-patrzę na jego grę i widać w nią coraz większy wkład w porównaniu co pokazał w pierwszym cyklu. O ile mógłby być na początku w gronie podejrzanych to teraz jego niewinność pozwala mocno zawęzić krąg podejrzanych
2. Mniej niewinni: Różyczka-nie wiem na ile to kwestia edycji, ale wygląda mniej niewinnie niż jego standardowe edycje w mieście pokroju Murloka czy Kawalca. Gra jednak na tyle czysto że kwalifikuję go do tej grupy. Glorflinder-widać u niego większą chęć współpracy z miastem co jest na plus. To że nie stawia tak mocno na swoim ze swoimi teoriami to może wynikać z limitu postów i dostosowania do tego gry. Jego niewinność jest na tyle widoczna, że zasługuje na swoje miejsce w tej grupie. Władca Pierścieni- o ile jeszcze mógłbym go mieć w gronie podejrzanych przed otwarciem tematu, tak jego postawa jest podobno do postawy Aragorna, czyli należy go zaliczyć do grona niewinnych
3. Szaracy-czyli potencjalne twisty:
Boromir- jeśli zaufać mogę Powrotowi Króla to prawdopodobnie Boromir jest niewinny. Problem w tym że z jego uniewinnieniem mam problem w tej edycji i w tym momencie jakbym miał mu dawać szanse na miasto/mafia to by były widełki 60-65%/35-40%. Mam po prostu problem z czytaniem jego gry w tej edycji. Jego kolor będzie sporo zależał co się wydarzy dzisiaj w okolicach linczu i w następnych cyklach. Troll- problem z tobą Trollu jest taki, że dajesz sporo prowokacji, ale nie widziałem jeszcze do końca z twojej strony większej ilości wniosków niż to co dałeś wynikających z tych prowokacji. Nie wiem na ile sobie założyłeś przed grą, że będziesz podpuszczać graczy i badał te reakcje ( jeśli jesteś niewinny) i wyciągał wnioski z takich działań, a na ile bawisz się po prostu w destrukcyjne działania jako mafia. Wyżej już co do ciebie wyjaśniałem jakie mam odczucia co do ciebie. Nie dziwi mnie ani trochę czemu Gollum ciebie jako czerwonego kwalifikuje, jednak mam wrażenie że on też by podał ci tą pomocną dłoń jakby była od ciebie większa wola współpracy. Więc jeśli czujesz się jak Czesio to nie powinieneś napierdalać wręcz w swoich podejrzanych, aby jednak pokazać nawet w dobie limitu postów, że ci zależy na ich zlinczowaniu? No chyba że jesteś w mafii i ci sytuacja po prostu jest na rękę bawienie się swoją grą. Elrond-są czynniki, które karzą mi go uniewinnić, ale w jego przypadku właśnie obawiam się po prostu potencjalnego twistu jeśli jest w mafii. Dlatego wczoraj mnie gryzło sumienie czy ciebie za łatwo nie uniewinniłem po tej całej akcji z tożsamościami.
4. Potencjalna mafia Theoden z ekipą - prawdopodobnie co do niego się mylę, ale mam wrażenie że może w tej mafii być. Nie czuję od niego tej zieleni po jego grze. Mimo że jakaś w nim jest chęć współpracy to mam wrażenie że trochę nastawił się na infiltrację grupy zaufania przez co nie jestem w stanie go dać wyżej.
Gimli- czy ten Gimli czasem nie gra tak jak standardowo na mafiozę przystało? Czyli miał bardzo mocny początek i dobre interakcje z Różyczką na których sobie nabił town pointsy, tylko potem przestał wyciągać odpowiednie wnioski i schował się nory. Zwłaszcza patrząc na jego grę to wygląda ona w tym momencie słabo w porównaniu do innych. Zwłaszcza że tacy jak Aragorn i WP potrafili wyjść ze świeczniki swoją grą. W porównaniu do nich Gimli wygląda po prostu na mafiozę. Mordor- gdzie te jego zaangażowanie w grę w ogóle? Gdzie jego przemyślenia nawet jeśli miałby być w opozycji do miasta? Pachnie mi to mocno Klocuchem, który podobnie jak teraz ma wywalone w swoją sytuację i wywalone w los miasta. Kompletnie rozmija się emocjonalnie z innymi uczestnikami. Jego gra jest po prostu dziurawa jak ser szwajcarski. Gra większości uczestników jest na tyle złożona w tym momencie, że Mordor wypada przy nich blado.
|
|