Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 10:52:16 GMT 1
tuk, rozyczka, gandalf plus ewentualnie elrond/gimli i mozemy konczyc moim zdaniem. Chyba ze ktorys z dwojki ktorej nie rozrozniam theoden/glorfindel robi mnie w chuja. tak czy siak raczej wygrane Wybieram Gandalfa bo jest kurwa trudniejszy do zlinczowania, Hobbita się zlinczuje przy okazji. Choc korci mnie serio by zacząć od Tuka/Różyczki. Jeżeli troll jest w mafii, to to są kluczowe posty. Ja widzę dwie opcje: albo jest w mafii, albo zachłysnął się swoją zajebistoscia po prawie złapaniu mnie w poprzedniej edycji i teraz nawiązuje do swoich najgorszych występów w mieście. W obu przypadkach, egze jest przerysowany. I mówię to ja, ze świadomością, ze na ten moment moja edycje można w najlepszym razie ocenić neutralnie, bo siła rzeczy muszę być podejrzewany tez przez niewinnych.
Zakładając wersje troll w mafii, ja tutaj widzę próbę odtworzenia tego, co mi dało efekty, tj gaszenie ataków w zarodku (dlatego nie warto z tobą dyskutować gary) i takie pociąganie za sznurki, żeby wjebac przed siebie 2-3 niewinnych przy tak rozstawionych kolegach z mafii, ze dojada do końca, bo braknie linczow/za dużo niewinnych jest podejrzanych. Jakbym ja padł po Czesiu, to mafia dalej by wygrała, bo po winnym mnie Rudy musiał zlecieć przed Klocuchem. Kończąc cześć historyczna: gra tak się ułożyła, ze troll nadział się na minę w postaci rolnisci tuka i strzału tuka. Gdyby Tuk nie był snajperem, to sam miałby teraz bardzo ciepło. Gdyby Tuk nie był snajperem, żyłby Gandalf, a troll mógłby smialo całe wczoraj i dzisiaj w nich napierdalac i taki miał być plan na gierkę. Ale Tuk był snajperem, wyczyścił top2 podejrzanych Trolla i miasto dzisiaj ma stan wiedzy taki, jaki miałoby potencjalnie dopiero po wtorkowym linczu (troll mógł zakładać np. dzisiaj tuk, wtorek gandalf, potem będzie miał ciepło, ale może jeszcze jeszcze jednego może wyjebie przed siebie). No wyszło inaczej, a troll nam zaserwował miotanie się, ja już od wczoraj byłem zielony, żółtozielony i czerwony. Różyczka była czerwona i zielona, elrond chyba tez. No z założeniem dobrej woli trolla, co to kurwa ma być? A to zostawianie hobbita na później, może kiedyś dla snajpera, tez w chuj nie pomaga. Określa go spalonym mafioza, którego nie miał najmniejszej ochoty zlinczować, ale furteczke sobie zostawił. Ja go po prostu uniewinniłem na podstawie mylnej przesłanki. Wy oceńcie, kto wypadł gorzej. Dla mnie ty jesteś raczej na pewno niewinny, ale ja cię po prostu zapraszam do świata, w którym ludzie wszystko co robisz uważają za mafijne, bo po prostu miałeś dobrą partię w mafii
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 10:54:25 GMT 1
Troll gra dzisiaj chujowo, sam się zastanawiałem nad wjazdem w Trolla, więc pochwalam Gimliego za to co zrobił Chujowo w stosunku do jego wcześniejszej gry czy w stosunku do graczy w ogóle? I jak wjazd w gracza grającego chujowo ma się do niewinności gracza? Bo jasne można wjechać w gracza grającego chujowo napracowując się jak Gollum i w zasadzie pokazując własną niewinność, można się zatunelować jak WP (mniej mu ufam, ale doceniam, że potrafił się uniewinnić w oczach miasta) a można zrobić jak Gimli, czyli po prostu spełnić oczekiwania Aragorna i wjebać się w Trolla, mimo iż logika niewinnego nakazywałaby raczej szukać kontrkandydatów do linczu wśród opozycji dla Gimlego (a takiej opozycji na linii gimli/troll raczej nie ma) Nie wiem czy to odpowiednio jasno przekazałem. Po prostu uważam, że o ile zarówno Gollum jak i WP mieli powody by jechać ze mną jak z furą gnoju, o tyle Gimli zrobił to typowo koniunkturalnie, z nadzieją na długofalowy zysk. A jak do tego dodamy namawianie na strzał we mnie (znów jakieś tam powtórzenie z Golluma) to już w ogóle robi się karykaturalnie-śmieszno. Przyjmijmy na chwilę następujące założenia - Troll, Theoden, Elrond, Gollum, WP -> wszyscy niewinni. Gdzie jest mafia?
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 10:56:11 GMT 1
Jeżeli troll jest w mafii, to to są kluczowe posty. Ja widzę dwie opcje: albo jest w mafii, albo zachłysnął się swoją zajebistoscia po prawie złapaniu mnie w poprzedniej edycji i teraz nawiązuje do swoich najgorszych występów w mieście. W obu przypadkach, egze jest przerysowany. I mówię to ja, ze świadomością, ze na ten moment moja edycje można w najlepszym razie ocenić neutralnie, bo siła rzeczy muszę być podejrzewany tez przez niewinnych.
Zakładając wersje troll w mafii, ja tutaj widzę próbę odtworzenia tego, co mi dało efekty, tj gaszenie ataków w zarodku (dlatego nie warto z tobą dyskutować gary) i takie pociąganie za sznurki, żeby wjebac przed siebie 2-3 niewinnych przy tak rozstawionych kolegach z mafii, ze dojada do końca, bo braknie linczow/za dużo niewinnych jest podejrzanych. Jakbym ja padł po Czesiu, to mafia dalej by wygrała, bo po winnym mnie Rudy musiał zlecieć przed Klocuchem. Kończąc cześć historyczna: gra tak się ułożyła, ze troll nadział się na minę w postaci rolnisci tuka i strzału tuka. Gdyby Tuk nie był snajperem, to sam miałby teraz bardzo ciepło. Gdyby Tuk nie był snajperem, żyłby Gandalf, a troll mógłby smialo całe wczoraj i dzisiaj w nich napierdalac i taki miał być plan na gierkę. Ale Tuk był snajperem, wyczyścił top2 podejrzanych Trolla i miasto dzisiaj ma stan wiedzy taki, jaki miałoby potencjalnie dopiero po wtorkowym linczu (troll mógł zakładać np. dzisiaj tuk, wtorek gandalf, potem będzie miał ciepło, ale może jeszcze jeszcze jednego może wyjebie przed siebie). No wyszło inaczej, a troll nam zaserwował miotanie się, ja już od wczoraj byłem zielony, żółtozielony i czerwony. Różyczka była czerwona i zielona, elrond chyba tez. No z założeniem dobrej woli trolla, co to kurwa ma być? A to zostawianie hobbita na później, może kiedyś dla snajpera, tez w chuj nie pomaga. Określa go spalonym mafioza, którego nie miał najmniejszej ochoty zlinczować, ale furteczke sobie zostawił. Ja go po prostu uniewinniłem na podstawie mylnej przesłanki. Wy oceńcie, kto wypadł gorzej. Dla mnie ty jesteś raczej na pewno niewinny, ale ja cię po prostu zapraszam do świata, w którym ludzie wszystko co robisz uważają za mafijne, bo po prostu miałeś dobrą partię w mafii dokładam do tego to Trollu ale nie uwarł Cię teraz ani trochę ten Hobbit na pleckach? chuj z nim, on i tak jest do odjebania po pierwszych postach. jesli nie zagra super gry to bedzie w testamencie wielkiego ....podszywa.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 10:56:15 GMT 1
Chujowo w stosunku do jego wcześniejszej gry czy w stosunku do graczy w ogóle? I jak wjazd w gracza grającego chujowo ma się do niewinności gracza? Bo jasne można wjechać w gracza grającego chujowo napracowując się jak Gollum i w zasadzie pokazując własną niewinność, można się zatunelować jak WP (mniej mu ufam, ale doceniam, że potrafił się uniewinnić w oczach miasta) a można zrobić jak Gimli, czyli po prostu spełnić oczekiwania Aragorna i wjebać się w Trolla, mimo iż logika niewinnego nakazywałaby raczej szukać kontrkandydatów do linczu wśród opozycji dla Gimlego (a takiej opozycji na linii gimli/troll raczej nie ma) Nie wiem czy to odpowiednio jasno przekazałem. Po prostu uważam, że o ile zarówno Gollum jak i WP mieli powody by jechać ze mną jak z furą gnoju, o tyle Gimli zrobił to typowo koniunkturalnie, z nadzieją na długofalowy zysk. A jak do tego dodamy namawianie na strzał we mnie (znów jakieś tam powtórzenie z Golluma) to już w ogóle robi się karykaturalnie-śmieszno. Przyjmijmy na chwilę następujące założenia - Troll, Theoden, Elrond, Gollum, WP -> wszyscy niewinni. Gdzie jest mafia? No jakaś mafia na kiju Powrót Króla, Mordor i nie wiem.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 10:56:40 GMT 1
kurwa mać, no i teraz mam problem Theoden pierwszy w temacie poza mną rzucił kandydaturę Gimliego, potem się z niej wycofał W d2 na początku poprosiłem go o analizę Gimliego, stwierdził, że jednak nie jest spoko i czerwony, jednocześnie mnie kolorując na zielono teraz Gimli wszedł w temat i zaczął plusować u innych - Theoden wchodzi i mówi, że Gimli jednak plusuje nie podoba mi się to podejście, jeszcze ten Gimli wypytujący o mafijność Theodena wyjaśnisz Theoden, skąd te zmiany zdania? tak krok po kroku Wynika to z tego, że czytając coś "w danym momencie" mam lepszy feel do kontekstu, do emocji tego co jest pisane. Dlatego w d1 interakcje Gimliego wydawały mi się okej, po przeczytaniu "na spokojnie" wyglądały gorzej, teraz znowu czytając po raz pierwszy, w kontekście teraźniejszym wypada lepiej.
Jaki z tego wniosek? Bardzo możliwe taki, że Gimli jest niewinny. Wyczucie emocji > czytanie rozgrywki z oddali.
to teraz tylko na czutce gramy? reszta do kosza?
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 10:57:23 GMT 1
Może Powrót Króla jednak? To nie jest tak, ze on gra jakąś dojebaną, nie do zagrania przez mafię niewinną gierkę. Po prostu gra bardzo dobrze i naturalnie.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 10:57:40 GMT 1
A ty grasz jak?
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 10:58:05 GMT 1
To się zdecydujcie czy bardziej ufacie Gimlemu czy Władcy Pierścieni, bo jeden z nich w mafii na pewno jest. Do tego z Gimlim mam ten problem, że jak byłem w mafii to za każdym razem czułem rzeczywisty strach, że mnie wytropi, teraz strachu nie czuję, ale nie wiem czy to przez to że nie jestem w mafii, czy przez to, że on nie jest w mieście i symuluje swoją zwyczajną grę.
A poza wszystkim nie zgadzam się z Theodenem. O ile jakies tam prowokacje i badanie reakcji jest ok, o tyle samo bazowanie na emocjach w danej chwili jest gorsze od bazowania na patrzeniu na grę z lotu ptaka.
Ja sobie nie zadaję pytania czy to co Gimli robi jest miastowe/mafijne tylko po co to robi? Akurat Jag to gracz niesamowicie konkretny i poukładany i takich graczy należy rozpatrywać w kontekście taktykii ich gry, a nie pojedynczych pozytywnych impulsow, kiedy akurat atakuje agresywnie kogos kogo sami widzimy w mafii.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 10:58:24 GMT 1
Przyjmijmy na chwilę następujące założenia - Troll, Theoden, Elrond, Gollum, WP -> wszyscy niewinni. Gdzie jest mafia? No jakaś mafia na kiju Powrót Króla, Mordor i nie wiem. Owszem. To nie rozmowa na dziś, ale może czas zerknąć na Powrót Króla ponownie.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 10:59:14 GMT 1
Może Powrót Króla jednak? To nie jest tak, ze on gra jakąś dojebaną, nie do zagrania przez mafię niewinną gierkę. Po prostu gra bardzo dobrze i naturalnie. zamiast uczciwego grindu i próby ustawienia miasta w jak najlepszej sytuacji ma kolejne lincze w tej sytuacji zabierasz się za rozpatrywanie sytuacji sci-fi martwi mnie to
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 11:00:42 GMT 1
Wynika to z tego, że czytając coś "w danym momencie" mam lepszy feel do kontekstu, do emocji tego co jest pisane. Dlatego w d1 interakcje Gimliego wydawały mi się okej, po przeczytaniu "na spokojnie" wyglądały gorzej, teraz znowu czytając po raz pierwszy, w kontekście teraźniejszym wypada lepiej.
Jaki z tego wniosek? Bardzo możliwe taki, że Gimli jest niewinny. Wyczucie emocji > czytanie rozgrywki z oddali.
to teraz tylko na czutce gramy? reszta do kosza? A czy ja ci każę grać na czutce? Mówię co ja sądzę. Sam po ostatniej edycji i przemyśleniach jakie miałem staram sobie ułożyć we łbie jaki estymator jest istotny w danym momencie, bo nie chcę wpaść w pułapkę skupienia się na jednym bądź drugim i właśnie "wrzucaniem reszty do kosza".
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 11:01:47 GMT 1
via mobile
Post by Boromir on Aug 6, 2023 11:01:47 GMT 1
Może Powrót Króla jednak? To nie jest tak, ze on gra jakąś dojebaną, nie do zagrania przez mafię niewinną gierkę. Po prostu gra bardzo dobrze i naturalnie. Chujowo się czuje napierdalajac w sojuszników, ale czerwony Gimli złe świadczyć może o PK / Elrondzie. Bo czerwony Gimli oznaczałby, ze zmisclearowalem i jego, i hobbita, a wtedy w interesie mafii byłoby podać mi pomocna dłoń.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 11:02:35 GMT 1
W swoich przemyśleniach plusuje za to Różyczka, która trafnie zauważa ciekawą rzecz.
Bo wszyscy wiemy jak gra Theoden i że Volv zwykle robi te swoje listy od najmniej do najbardziej podejrzanych graczy. I siłą rzeczy jeśli jest w mafii to musi tam tych swoich kolegów gdzieś umieścić, im niżej tym z perspektywy jego uniewinnienia lepiej.
Więc załóżmy, że Gimli jest z Theodenem w mafii, czyż takie ułożenie w pierwszym rzucie Gimlego nisko, ale pochwalenie go za grę kiedy już do niej wszedł i zyskał pozytywny odbiór Aragorna czy nawet Różyczki, nie byłoby z korzyścią dla Theodena?
Problem jest ten, że raczej będziemy sprawdzać (lub będziecie jeśli padnę) odwrotnie tzn. zaczynając od Gimlego, a nie od Theodena. Bo gdyby zacząć od Theodena i okazałby się winny, to Gimlego możnaby zlinczować nawet przyspieszając.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 11:02:40 GMT 1
Może Powrót Króla jednak? To nie jest tak, ze on gra jakąś dojebaną, nie do zagrania przez mafię niewinną gierkę. Po prostu gra bardzo dobrze i naturalnie. zamiast uczciwego grindu i próby ustawienia miasta w jak najlepszej sytuacji ma kolejne lincze w tej sytuacji zabierasz się za rozpatrywanie sytuacji sci-fi martwi mnie to No jak dla mnie właśnie moim zadaniem jest rozpatrzenie tych scenariuszy.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 6, 2023 11:03:06 GMT 1
Chujowo w stosunku do jego wcześniejszej gry czy w stosunku do graczy w ogóle? I jak wjazd w gracza grającego chujowo ma się do niewinności gracza? Bo jasne można wjechać w gracza grającego chujowo napracowując się jak Gollum i w zasadzie pokazując własną niewinność, można się zatunelować jak WP (mniej mu ufam, ale doceniam, że potrafił się uniewinnić w oczach miasta) a można zrobić jak Gimli, czyli po prostu spełnić oczekiwania Aragorna i wjebać się w Trolla, mimo iż logika niewinnego nakazywałaby raczej szukać kontrkandydatów do linczu wśród opozycji dla Gimlego (a takiej opozycji na linii gimli/troll raczej nie ma) Nie wiem czy to odpowiednio jasno przekazałem. Po prostu uważam, że o ile zarówno Gollum jak i WP mieli powody by jechać ze mną jak z furą gnoju, o tyle Gimli zrobił to typowo koniunkturalnie, z nadzieją na długofalowy zysk. A jak do tego dodamy namawianie na strzał we mnie (znów jakieś tam powtórzenie z Golluma) to już w ogóle robi się karykaturalnie-śmieszno. Przyjmijmy na chwilę następujące założenia - Troll, Theoden, Elrond, Gollum, WP -> wszyscy niewinni. Gdzie jest mafia? Ok skoro przyjmujesz takie założenie na chwilę nawet to włączę się do tej dyskusji. W takim wypadku mafia by musiała składać się z Mordoru+dwóch z grupy Ja/Boromir/Powrót Króla/Glorfinder/Różyczka/Aragorn/Gimli. Tuka nie liczę z wiadomych względów. Spora grupa byś powiedział.
Pora na kolejne wykluczenia zakładając że Glorfinder/Aragorn/Różyczka niewinni. Kto zostaje? Mordor+Ja/Boromir/Powrót Króla/Gimli. Chciałbyś nadal taplać się w tym bagnie czytając każdego pokolei i szukając nawet najmniejszych oznak mafijności?
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 11:03:10 GMT 1
Może Powrót Króla jednak? To nie jest tak, ze on gra jakąś dojebaną, nie do zagrania przez mafię niewinną gierkę. Po prostu gra bardzo dobrze i naturalnie. zamiast uczciwego grindu i próby ustawienia miasta w jak najlepszej sytuacji ma kolejne lincze w tej sytuacji zabierasz się za rozpatrywanie sytuacji sci-fi martwi mnie to i pasuje mi to do scenariusza, że coraz więcej miastowych robi się tak niewinnych, że mafia wywróci zaraz stolik bo nie będzie na kogo głosować czuję pewną ekscytacje przed tą sytuacją, może coś mnie ciekawego w tej edycji spotka
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 11:03:29 GMT 1
Witam. W czasie przerwy zdążyłem sobie poukładać rozgrywkę w głowie. Uważam, że jestem w stanie zawęzić poszukiwania do 5, może 6 graczy i jeśli będziemy się tego trzymali, to będzie dobrze. Jeszcze się nie zabrałem do tego, żeby to dokładnie rozpisać, ale na ostrzu noża rozgrywka nie jest, mamy spory margines błędu, więc na spokojnie, pojawi się dzisiaj. Jedynie szkoda, że Gandalf wczoraj poleciał, imo niepotrzebne, bo grał dobrze. No ale trudno. Co się z tym stało, że teraz chcesz lecieć na czutce?
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 11:04:13 GMT 1
To się zdecydujcie czy bardziej ufacie Gimlemu czy Władcy Pierścieni, bo jeden z nich w mafii na pewno jest. Do tego z Gimlim mam ten problem, że jak byłem w mafii to za każdym razem czułem rzeczywisty strach, że mnie wytropi, teraz strachu nie czuję, ale nie wiem czy to przez to że nie jestem w mafii, czy przez to, że on nie jest w mieście i symuluje swoją zwyczajną grę. A poza wszystkim nie zgadzam się z Theodenem. O ile jakies tam prowokacje i badanie reakcji jest ok, o tyle samo bazowanie na emocjach w danej chwili jest gorsze od bazowania na patrzeniu na grę z lotu ptaka. Ja sobie nie zadaję pytania czy to co Gimli robi jest miastowe/mafijne tylko po co to robi? Akurat Jag to gracz niesamowicie konkretny i poukładany i takich graczy należy rozpatrywać w kontekście taktykii ich gry, a nie pojedynczych pozytywnych impulsow, kiedy akurat atakuje agresywnie kogos kogo sami widzimy w mafii. No jeśli kazałbyś mi wybierać to wciąż Gimli. Ale nie wiem czy to założenie Gimli - WP, ktoś MUSI być w mafii, jest słuszne.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 11:05:51 GMT 1
a w kogo najłatwiej zrobić wolte bo uniewinniony jest tylko na podstawie naturalności?
no w keczupa
i fajno
dawać po kolei żeby nikt dwa razy w pizde nie dostał
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 11:06:39 GMT 1
Witam. W czasie przerwy zdążyłem sobie poukładać rozgrywkę w głowie. Uważam, że jestem w stanie zawęzić poszukiwania do 5, może 6 graczy i jeśli będziemy się tego trzymali, to będzie dobrze. Jeszcze się nie zabrałem do tego, żeby to dokładnie rozpisać, ale na ostrzu noża rozgrywka nie jest, mamy spory margines błędu, więc na spokojnie, pojawi się dzisiaj. Jedynie szkoda, że Gandalf wczoraj poleciał, imo niepotrzebne, bo grał dobrze. No ale trudno. Co się z tym stało, że teraz chcesz lecieć na czutce? zobacz jeszcze jak jego obecne myślenie kontrastuje z procesami myślowymi które prezentował w podcastach
|
|