|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 11:07:16 GMT 1
Witam. W czasie przerwy zdążyłem sobie poukładać rozgrywkę w głowie. Uważam, że jestem w stanie zawęzić poszukiwania do 5, może 6 graczy i jeśli będziemy się tego trzymali, to będzie dobrze. Jeszcze się nie zabrałem do tego, żeby to dokładnie rozpisać, ale na ostrzu noża rozgrywka nie jest, mamy spory margines błędu, więc na spokojnie, pojawi się dzisiaj. Jedynie szkoda, że Gandalf wczoraj poleciał, imo niepotrzebne, bo grał dobrze. No ale trudno. Co się z tym stało, że teraz chcesz lecieć na czutce? Skąd ten wniosek, że chcę lecieć na czutce?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 11:07:34 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 11:07:34 GMT 1
Troll gra dzisiaj chujowo, sam się zastanawiałem nad wjazdem w Trolla, więc pochwalam Gimliego za to co zrobił Chujowo w stosunku do jego wcześniejszej gry czy w stosunku do graczy w ogóle? I jak wjazd w gracza grającego chujowo ma się do niewinności gracza? Bo jasne można wjechać w gracza grającego chujowo napracowując się jak Gollum i w zasadzie pokazując własną niewinność, można się zatunelować jak WP (mniej mu ufam, ale doceniam, że potrafił się uniewinnić w oczach miasta) a można zrobić jak Gimli, czyli po prostu spełnić oczekiwania Aragorna i wjebać się w Trolla, mimo iż logika niewinnego nakazywałaby raczej szukać kontrkandydatów do linczu wśród opozycji dla Gimlego (a takiej opozycji na linii gimli/troll raczej nie ma) Nie wiem czy to odpowiednio jasno przekazałem. Po prostu uważam, że o ile zarówno Gollum jak i WP mieli powody by jechać ze mną jak z furą gnoju, o tyle Gimli zrobił to typowo koniunkturalnie, z nadzieją na długofalowy zysk. A jak do tego dodamy namawianie na strzał we mnie (znów jakieś tam powtórzenie z Golluma) to już w ogóle robi się karykaturalnie-śmieszno. Chujowo zarówno w stosunku do wcześniejszej gry (po d1 byłeś dla mnie zielony) jak i w stosunku do innych graczy (słabiej dzisiaj od Ciebie wygląda tylko mordor). Logika niewinnego, to nakazuje szukać mafii. Gimli wpierdala się z toporem w ludzi, którzy słabo grają, bo ma ich za mafiozów. Dla mnie to peak logiki niewinnego.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 11:07:35 GMT 1
via mobile
Post by Gimli on Aug 6, 2023 11:07:35 GMT 1
Może Powrót Króla jednak? To nie jest tak, ze on gra jakąś dojebaną, nie do zagrania przez mafię niewinną gierkę. Po prostu gra bardzo dobrze i naturalnie. Chujowo się czuje napierdalajac w sojuszników, ale czerwony Gimli złe świadczyć może o PK / Elrondzie. Bo czerwony Gimli oznaczałby, ze zmisclearowalem i jego, i hobbita, a wtedy w interesie mafii byłoby podać mi pomocna dłoń. no to musi cię pocieszać, że namawiam na ostateczne wyjaśnienie kwestii theodenowo boromirowej.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 11:07:36 GMT 1
W swoich przemyśleniach plusuje za to Różyczka, która trafnie zauważa ciekawą rzecz. Bo wszyscy wiemy jak gra Theoden i że Volv zwykle robi te swoje listy od najmniej do najbardziej podejrzanych graczy. I siłą rzeczy jeśli jest w mafii to musi tam tych swoich kolegów gdzieś umieścić, im niżej tym z perspektywy jego uniewinnienia lepiej. Więc załóżmy, że Gimli jest z Theodenem w mafii, czyż takie ułożenie w pierwszym rzucie Gimlego nisko, ale pochwalenie go za grę kiedy już do niej wszedł i zyskał pozytywny odbiór Aragorna czy nawet Różyczki, nie byłoby z korzyścią dla Theodena? Problem jest ten, że raczej będziemy sprawdzać (lub będziecie jeśli padnę) odwrotnie tzn. zaczynając od Gimlego, a nie od Theodena. Bo gdyby zacząć od Theodena i okazałby się winny, to Gimlego możnaby zlinczować nawet przyspieszając. No właśnie tutaj rozważałem dwie możliwości: - albo dwie mafie - albo mafia - miasto, przy czym miastowego w takim układzie prędzej widziałbym kurwa w Gimlim, na którego wysmażyłem przed chwilą kejsa xD tak czy inaczej na czutkę w danym momencie, to notowania Theodena słabo
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 11:08:24 GMT 1
No jakaś mafia na kiju Powrót Króla, Mordor i nie wiem. Owszem. To nie rozmowa na dziś, ale może czas zerknąć na Powrót Króla ponownie. jezu jaki rozmemłany post nie na dziś, może, ponownie dlaczego nie na dzisiaj, porozmawiajmy dzisiaj
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 11:09:29 GMT 1
Chujowo w stosunku do jego wcześniejszej gry czy w stosunku do graczy w ogóle? I jak wjazd w gracza grającego chujowo ma się do niewinności gracza? Bo jasne można wjechać w gracza grającego chujowo napracowując się jak Gollum i w zasadzie pokazując własną niewinność, można się zatunelować jak WP (mniej mu ufam, ale doceniam, że potrafił się uniewinnić w oczach miasta) a można zrobić jak Gimli, czyli po prostu spełnić oczekiwania Aragorna i wjebać się w Trolla, mimo iż logika niewinnego nakazywałaby raczej szukać kontrkandydatów do linczu wśród opozycji dla Gimlego (a takiej opozycji na linii gimli/troll raczej nie ma) Nie wiem czy to odpowiednio jasno przekazałem. Po prostu uważam, że o ile zarówno Gollum jak i WP mieli powody by jechać ze mną jak z furą gnoju, o tyle Gimli zrobił to typowo koniunkturalnie, z nadzieją na długofalowy zysk. A jak do tego dodamy namawianie na strzał we mnie (znów jakieś tam powtórzenie z Golluma) to już w ogóle robi się karykaturalnie-śmieszno. Przyjmijmy na chwilę następujące założenia - Troll, Theoden, Elrond, Gollum, WP -> wszyscy niewinni. Gdzie jest mafia? Gimli + Boromir/Różyczka z naciskiem na Boromira i Mordor/Aragorn z naciskiem na Mordor.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 11:09:37 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 11:09:37 GMT 1
Owszem. To nie rozmowa na dziś, ale może czas zerknąć na Powrót Króla ponownie. jezu jaki rozmemłany post nie na dziś, może, ponownie dlaczego nie na dzisiaj, porozmawiajmy dzisiaj Ale plus dla różyczki.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 11:10:13 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 11:10:13 GMT 1
jezu jaki rozmemłany post nie na dziś, może, ponownie dlaczego nie na dzisiaj, porozmawiajmy dzisiaj Ale plus dla różyczki. Prawda
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 11:11:24 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 11:11:24 GMT 1
Mafia w słabej pozycji gubi się i zaczyna jej odpierdalać? Mordor, Theoden, Troll
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 11:11:37 GMT 1
Co się z tym stało, że teraz chcesz lecieć na czutce? zobacz jeszcze jak jego obecne myślenie kontrastuje z procesami myślowymi które prezentował w podcastach Ale o czym ty teraz pierdolisz, serio?
Nie lecę na żadnej czutce. Nie wyrzucam niczego do kosza.
Gra jest SKOMPLIKOWANA I TRUDNA, trzeba wziąć pod uwagę RÓŻNE KURWA SCENARIUSZE I ESTYMATORY.
Dlatego moje myślenie o grze EWOLUUJE, bo chcę podjąć ODPOWIEDNIE DECYZJE.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 11:12:27 GMT 1
Owszem. To nie rozmowa na dziś, ale może czas zerknąć na Powrót Króla ponownie. jezu jaki rozmemłany post nie na dziś, może, ponownie dlaczego nie na dzisiaj, porozmawiajmy dzisiaj Nie rozmowa na dziś -> nie kandydat do linczu na dziś. Może niejasno się wyraziłem.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 11:12:33 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 11:12:33 GMT 1
Theoden z mafijną ekipą
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 11:12:36 GMT 1
Mafia w słabej pozycji gubi się i zaczyna jej odpierdalać? Mordor, Theoden, Troll No ja taki zestaw podawałem napierdolony wczoraj na mieście XDD Doświadczenie mówi, że nie wejdzie cały, ale jak tu nie ma żadnej mafii to jesteśmy ruchani i zgubieni jak na moje.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 11:13:10 GMT 1
Chad Aragorn od kiedy mafiozi w naszej społeczności słabo grają? Ostatnimi czasy zazwyczaj wygrywają, szczególnie w edycjach gdzie jest ich powyżej dwóch, a atakowanie w słabszych graczy jest klasyką mafiozów, którzy chcą przezyć dzien dłużej, a nie niewinnych.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 11:13:26 GMT 1
via mobile
Post by Gimli on Aug 6, 2023 11:13:26 GMT 1
Przyjmijmy na chwilę następujące założenia - Troll, Theoden, Elrond, Gollum, WP -> wszyscy niewinni. Gdzie jest mafia? Gimli + Boromir/Różyczka z naciskiem na Boromira i Mordor/Aragorn z naciskiem na Mordor. ale po raz kolejny, skądci się takie powiązania biorą xD przecież to jest jakieś s/f. I już wraca różyczka w twoim poście, która sam przed chwilą oceniałes że gra już bardziej miastowo ale z tyłu głowy dalej masz że na nią naganiales xD
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 11:13:44 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 11:13:44 GMT 1
Mafia w słabej pozycji gubi się i zaczyna jej odpierdalać? Mordor, Theoden, Troll No ja taki zestaw podawałem napierdolony wczoraj na mieście XDD Doświadczenie mówi, że nie wejdzie cały, ale jak tu nie ma żadnej mafii to jesteśmy ruchani i zgubieni jak na moje. Pewnie się okaże, że Róża zamiast Trolla
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 11:13:45 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 11:13:45 GMT 1
gorzej że to delikatnie pasuje do jakiejś dziwnej miękkiej gry Volva
jak on grał w mieście? bo ja znam tylko miejskie mafijne wydanie + Walkiewicza który chyba był jednak bardziej, hmm, drapieżny?
nie zszedł ze mnie jako Alpaka w ogóle w końcówce przez co Tenorek wygrał
nie pojechałem na farmę bo spierdolił mi się samochód tydzień przed wakacjami i nie rusza z parkingu podziemnego, więc może mnie być jeszcze mniej niż zakładałem
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 11:14:08 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 11:14:08 GMT 1
Chad Aragorn od kiedy mafiozi w naszej społeczności słabo grają? Ostatnimi czasy zazwyczaj wygrywają, szczególnie w edycjach gdzie jest ich powyżej dwóch, a atakowanie w słabszych graczy jest klasyką mafiozów, którzy chcą przezyć dzien dłużej, a nie niewinnych. No w tej edycji xd
|
|
|
Post by Legolas on Aug 6, 2023 11:14:12 GMT 1
Mafia w słabej pozycji gubi się i zaczyna jej odpierdalać? Mordor, Theoden, Troll No ja taki zestaw podawałem napierdolony wczoraj na mieście XDD Doświadczenie mówi, że nie wejdzie cały, ale jak tu nie ma żadnej mafii to jesteśmy ruchani i zgubieni jak na moje. Kurwa mi też jakoś po analizie wyszedł w tym zestawie element wspólny co u was czyli Mordor,Theoden tylko problem już z trzecim mam. Jakoś nie wierzę bym całą mafię na czerwono pokolorował.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 11:14:57 GMT 1
Chad Aragorn od kiedy mafiozi w naszej społeczności słabo grają? Ostatnimi czasy zazwyczaj wygrywają, szczególnie w edycjach gdzie jest ich powyżej dwóch, a atakowanie w słabszych graczy jest klasyką mafiozów, którzy chcą przezyć dzien dłużej, a nie niewinnych. No w tej edycji xd Podaj swoich niewinnych, Tomus.
|
|