|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 11:27:23 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 11:27:23 GMT 1
A poza wszystkim takie stwierdzenie "podałem wczoraj", "pisałem wcześniej" jest moim zdaniem bardziej charakterystyczne dla mafiozów. To oni bardziej się martwią, by teraz nie podać jakiejś innej grupy, innej osoby, by nie musieć się tłumaczyć z tego, że o kimś zmienili zdanie. Kłopoty kłopoty Aragorna. ja tak pisze jak uważam że jakiś tłuk nie poswieca wystarczającej uwagi na moje posty, nie wiem czy to jest dobry argument
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 11:28:03 GMT 1
Hobbit, czy zmienisz styl gry, czy do końca edycji zamierzasz wyglądać tak jak dzisiaj? nie podoba mi się u Ciebie połączenie patrzenia z lotu ptaka z niechęcią do stawiania odważnych tez nawet ta wymiana z Elrondem od której zacząłeś grę (sic!) była jakby z oddalenia jeśli na tyle porządkujesz w swojej głowie grę, że stawiasz tezy, których nie popierasz słowem i cały czas zakładasz 'jakby, gdyby', to mi to wygląda na omijanie sedna jakbym miał czysto z wajbów stwierdzić w co gra Theoden to bym powiedział, że nie wiem jedyny problem mam z meta w tym przypadku, bo to nie jest dla mnie Denholm i Krówka no ale Denholm to też nie była krówka ja czułem z Theodenem najlepsze wajby jak nie wiedziałem kto to xD a ta dzisiejsza gra STRASZNIE rozmyta jest, i to wyszło dopiero jak jest ciągnięty za język, bo wcześniej nie za bardzo był
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 11:29:31 GMT 1
nie, z tyłu głowy mam to, że przy zaistniałych w poście Theodena okolicznościach Ty musisz być w mafii, a Theoden poza nią, w związku z czym dopuszczam możliwość sztucznego konfliktu na linii Ty-Różyczka, choć bardziej obstawiam, że sztuczna była interakcja Ty-Boromir (bo za dużo tych przypadków jego nomen omen przypadku). A poza tym ewentualna niewinność Theodena umniejszałaby w jakiś sposób niewinność Różyczki. Tylko dlatego jako pewnego rodzaju plot twist znajduje się w moich powiązaniach. w jaki sposób niewinność theodena wpływa na mój read? rozpisz mi to, co? troll weź mi odpowiedz pls
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 11:30:51 GMT 1
Jeśli przyjmę to założenie, że pomyliłem się i przynajmniej jeden mafioza jest w grupie zielonej z mojej wczorajszej listy, to najbliżej będzie Aragorn. Zdecydowanie najsłabsze uniewinnienie ze wszystkich. Nie podoba mi się jego komentowanie z boku na poprzedniej stronie i próbowanie podważenia mojej pozycji.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 6, 2023 11:31:23 GMT 1
nie podoba mi się u Ciebie połączenie patrzenia z lotu ptaka z niechęcią do stawiania odważnych tez nawet ta wymiana z Elrondem od której zacząłeś grę (sic!) była jakby z oddalenia jeśli na tyle porządkujesz w swojej głowie grę, że stawiasz tezy, których nie popierasz słowem i cały czas zakładasz 'jakby, gdyby', to mi to wygląda na omijanie sedna jakbym miał czysto z wajbów stwierdzić w co gra Theoden to bym powiedział, że nie wiem jedyny problem mam z meta w tym przypadku, bo to nie jest dla mnie Denholm i Krówka no ale Denholm to też nie była krówka ja czułem z Theodenem najlepsze wajby jak nie wiedziałem kto to xD a ta dzisiejsza gra STRASZNIE rozmyta jest, i to wyszło dopiero jak jest ciągnięty za język, bo wcześniej nie za bardzo był A to mi dość szybko dawał takie dziwne wibe'y i starałem się poszukać czy pasuje mi do Oazy bardziej czy jednak bardziej z niego Denholm. Dlatego miałem problem z zaklasyfikowaniem go, ponieważ jak raz dawał coś niewinnego, to potem miałem wrażenie że za bardzo wycofany siedzi i nie próbuje z drugiego rzędu wpłynąć mocniej na gierkę.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 11:31:49 GMT 1
Hobbit, czy zmienisz styl gry, czy do końca edycji zamierzasz wyglądać tak jak dzisiaj? nie podoba mi się u Ciebie połączenie patrzenia z lotu ptaka z niechęcią do stawiania odważnych tez nawet ta wymiana z Elrondem od której zacząłeś grę (sic!) była jakby z oddalenia jeśli na tyle porządkujesz w swojej głowie grę, że stawiasz tezy, których nie popierasz słowem i cały czas zakładasz 'jakby, gdyby', to mi to wygląda na omijanie sedna jakbym miał czysto z wajbów stwierdzić w co gra Theoden to bym powiedział, że nie wiem jedyny problem mam z meta w tym przypadku, bo to nie jest dla mnie Denholm i Krówka Co jak co, ale tezy odważne akurat daję.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 11:31:53 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 11:31:53 GMT 1
A poza wszystkim takie stwierdzenie "podałem wczoraj", "pisałem wcześniej" jest moim zdaniem bardziej charakterystyczne dla mafiozów. To oni bardziej się martwią, by teraz nie podać jakiejś innej grupy, innej osoby, by nie musieć się tłumaczyć z tego, że o kimś zmienili zdanie. Kłopoty kłopoty Aragorna. Wszystko jest w postach, nie chce mi się z Tobą gadać stary.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 11:31:53 GMT 1
W ogóle Theoden z Ekipy strasznie, jak to ujmował Gandalf, tuneluje się.
Na początku większość swojej twórczości poświęcił Elrondowi (a oprócz tego jeszcze dziwnie się zachowywał w stosunku do Hobbita). Teraz, w drugim dniu, robi kolejki (!). Moim zdaniem to nie wygląda dobrze. Miastowy chce grać jak najszerzej, rozważać różne scenariusze, a nie skupiać się na wycinkach i kolejkach.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 11:32:15 GMT 1
via mobile
Post by Gimli on Aug 6, 2023 11:32:15 GMT 1
Theoden, troll to mafia.czy niewinny? I czemu?
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 11:32:33 GMT 1
w jaki sposób niewinność theodena wpływa na mój read? rozpisz mi to, co? troll weź mi odpowiedz pls no w prosty sposób, z perspektywy winnej Różyczki zaatakowanie niewinnego ale tak grającego Theodena byłoby do zrobienia i taktycznie uzasadnione. Po prostu o ile na teraz czuję tak na 90 procent że jesteś niewinny, to gdyby się okazało, że Theoden niewinny to ta pewność by o te 10-20 procent spadła. Niemniej jak pisałem, rozpatruję twoją winę w tym momencie tylko w kategorii pewnego rodzaju plottwista i dobrze utkanej intrygi mafii.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 11:33:10 GMT 1
Sympatyczny skądinąd wyznawca prawosławia z Białegostoku z wyjątkową misją w tej edycji.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 11:34:24 GMT 1
Chad Aragones na totalnym luzie, raczej jako mafia spinałby się bardziej, umierałby z ekscytacji.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 11:35:26 GMT 1
troll weź mi odpowiedz pls no w prosty sposób, z perspektywy winnej Różyczki zaatakowanie niewinnego ale tak grającego Theodena byłoby do zrobienia i taktycznie uzasadnione. Po prostu o ile na teraz czuję tak na 90 procent że jesteś niewinny, to gdyby się okazało, że Theoden niewinny to ta pewność by o te 10-20 procent spadła. Niemniej jak pisałem, rozpatruję twoją winę w tym momencie tylko w kategorii pewnego rodzaju plottwista i dobrze utkanej intrygi mafii. no a mi się to nie dodaje z tego powodu, że w zasadzie sam zauważyłeś, że punkt z jakiego wyszły moje wątpliwości co do Theodena (podejście do sprawy Gimliego), był słuszny teraz z kolei otwierasz sobie furtkę z drugiej strony, w razie gdyby Theoden był niewinny i to jest mój cały problem z Tobą w tej grze
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 11:36:50 GMT 1
Hobbit, czy zmienisz styl gry, czy do końca edycji zamierzasz wyglądać tak jak dzisiaj? nie podoba mi się u Ciebie połączenie patrzenia z lotu ptaka z niechęcią do stawiania odważnych tez nawet ta wymiana z Elrondem od której zacząłeś grę (sic!) była jakby z oddalenia jeśli na tyle porządkujesz w swojej głowie grę, że stawiasz tezy, których nie popierasz słowem i cały czas zakładasz 'jakby, gdyby', to mi to wygląda na omijanie sedna jakbym miał czysto z wajbów stwierdzić w co gra Theoden to bym powiedział, że nie wiem jedyny problem mam z meta w tym przypadku, bo to nie jest dla mnie Denholm i Krówka a co do tego jeszcze, to przypomnij sobie jak było z Denholmem, przecież on do pewnego momentu był też uniewinniany (przynajmniej przeze mnie) dopiero jakoś dzień przed tym jak padł poszło kilka postów po których na niego wsiedliśmy ja widzę analogię
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 11:37:17 GMT 1
Ale szczerze mówiąc, gdybym miał pisać kto moim zdaniem kłamie to najmocniej Theoden i Mordor mi kłamstwem zalatują.
To nie jest do opisania. Po prostu gdybym miał wskazać kto mnie oszukuje to oni.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 11:37:56 GMT 1
A poza wszystkim takie stwierdzenie "podałem wczoraj", "pisałem wcześniej" jest moim zdaniem bardziej charakterystyczne dla mafiozów. To oni bardziej się martwią, by teraz nie podać jakiejś innej grupy, innej osoby, by nie musieć się tłumaczyć z tego, że o kimś zmienili zdanie. Kłopoty kłopoty Aragorna. Wszystko jest w postach, nie chce mi się z Tobą gadać stary. Po tym poście witam w gronie stuprocentowych niewinnych, Tomus.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 11:39:02 GMT 1
no Mordor przyleciał dolać oliwy do ognia, niby doszedł do podobnej konkluzji ale wychodząc z błędnych założeń
to widzenie agresji w Theodenie, imo on właśnie bardzo spokojnie gra
skąd to się wzięło? czy ktokolowiek inny miał wrażenie że Theoden gra agresywnie?
|
|
|
Post by Legolas on Aug 6, 2023 11:39:48 GMT 1
Ani razu nie miałem wrażenia, że Theoden gra agresywnie.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 11:40:02 GMT 1
Łatwo było się do mnie dowalić o dzisiejszy start, bo poniekąd modyfikuję spojrzenie, wyglądam pozornie niekonsekwentnie. I co mamy:
- Powrót Króla chce ode mnie uczciwego grindu, kiedy uważam, że jeśli coś mi się zmienia to powinienem o tym mówić głośno. - Aragorn podbija moją niekonsekwencję, ale bez wchodzenia ze mną w interakcje. - Różyczka, Elrond, Glrofindel wypadają bardzo dobrze, bo się głośno zastanawiają.
Mogłem przesadzić trochę z pasywnością na początku gry, może uważałem, że moja niewinność wyjdzie sama z siebie i trochę temat zlekceważyłem. Ale uważam, że robię teraz coś istotnego w kontekście następnych dni.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 11:40:11 GMT 1
no w prosty sposób, z perspektywy winnej Różyczki zaatakowanie niewinnego ale tak grającego Theodena byłoby do zrobienia i taktycznie uzasadnione. Po prostu o ile na teraz czuję tak na 90 procent że jesteś niewinny, to gdyby się okazało, że Theoden niewinny to ta pewność by o te 10-20 procent spadła. Niemniej jak pisałem, rozpatruję twoją winę w tym momencie tylko w kategorii pewnego rodzaju plottwista i dobrze utkanej intrygi mafii. no a mi się to nie dodaje z tego powodu, że w zasadzie sam zauważyłeś, że punkt z jakiego wyszły moje wątpliwości co do Theodena (podejście do sprawy Gimliego), był słuszny teraz z kolei otwierasz sobie furtkę z drugiej strony, w razie gdyby Theoden był niewinny i to jest mój cały problem z Tobą w tej grze serio? przeciez kurwa punktem wyjscia do tego co pisalem byl post theodena w ktorym napisal co jesli ci gracze sa niewinni i on byl wsrod nich, wiec jaka sobie furtke otwieram? napisalem jak bym widzial mafie przy spelnieniu okreslonych warunkow. uwazam, ze moj punkt widzenia jest dosc spojny.
|
|