Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 6, 2023 13:19:43 GMT 1
Wczoraj podałem pięć nicków - Mordor, Gimli, Troll, Elrond, Boromir.
Dzisiaj rano przeczytałem rozmowę Troll-Elrond i stwierdziłem, że są raczej niewinni. Dlaczego? Liczba ich interakcji ofensywnych, przemyśleń i gry szerokiej jest BARDZO MOCNA. Są przy tym naturalni. Nie widzę u nich hamulców, nie widzę kalkulowania.
Troll podejrzewa wszystkich i gra bezkompromisowo. To mi się nie klei w żaden sposób na mafię. Elrond z kolei gra bardziej rozważnie, ale tak samo łapie się wielu rzeczy i jest stale w ofensywie, a byłoby to cholernie trudne do zagrania w mafii. Nie mogę powiedzieć tego ze 100% pewnością, ale w tej chwili uważam, że są niewinni. A co za tym idzie?
Mamy grupę Mordor, Gimli, Boromir. Dzisiejsze reakcje na mnie dwóch pierwszych wyglądają słabo. Przez chwilę miałem plusy przy Gimlim, ale gość koniec końców jedzie na agresji. Te wajby nie grają mi tak jak na przykład z Władcą Pierścieni. A Mordor nie gra nic.
Dlatego uważam, że Mordor, Gimli koniecznie do odwalenia.
Jeśli chodzi o Boromira, na ten moment po prostu się nie wypowiem mocno, bo mam bardzo ambiwalentne odczucia. Pewne zachowania sugerowały mi jednak niewinność, robienie rzeczy bardzo nieoptymalnych dla mafii, pakowanie się w sytuacje niepotrzebne. Do końca dnia jeszcze się do niego ustosunkuję.
No i dobra, powiedzmy, że mamy tu dwóch mafiozów. Ale kto jest trzecim? Rano myślałem, że trzeba będzie szukać wśród pierwszej piątki. Za dużo jednak sugeruje mi niewinność Trolla i Elronda na tym etapie. Uważam, że trzeba będzie spojrzeć wyżej na listę żeby tę grę wygrać.
Łatwo było się do mnie dzisiaj dowalić. Wszedłem z innym spojrzeniem, ale mój proces myślowy jest jasny do dostrzeżenia dla kogoś z odrobiną dobrej woli. Taką wolę pokazała Różyczka czy Elrond, którzy chcieli zrozumieć o co mi chodzi. Podobały mi się też późniejsze odpowiedzi Powrotu Króla. Źle wyglądały według mnie reakcje Mordoru, Gimliego i Aragorna. Pierwszy sam nie wie co mi właściwie chce zarzucić. Gimli po prostu mnie agresywnie i jednostajnie cisnął, a Aragorn bawił się w jakieś podjudzanie z braku lepszego określenia. Zgrywa mi się to z mafią, którą widzę na ten moment z Mordorem i Gimlim. Z Aragornem jeszcze nie wiem, ale z czystej gry on był moim najsłabszym uniewinnieniem. Napisz mi co ci właściwie nie pasowało, bo to wygląda kiepsko.
Więc mamy Mordora i Gimliego, dwie prawdopodobne mafie, ale potem nie wiem. NIE WYKLUCZAM tego, że w mafii jest Troll/Elrond, ale wiele wskazuje na niewinność. Patrzę na rozgrywkę pod kątem kilku dni do przodu. Jak taki Troll niewinny i poleci, albo jeszcze mnie się wjebie na lincz to za 3 dni okaże się, że jest za dużo podejrzanych, a za mało linczów, tyle i aż tyle. Dlatego jestem skłonny pobronić Trolla, Elronda, wycofać się z nich i poszukać gdzie indziej.
Jeśli się dobrze przyjrzycie to zauważycie, że za to samo co uniewinnia w oczach Theodena Trolla i Elronda - jestem według niego winny.
Ogólnie to mi sie nie klei, na dziś chciałem linczować jednego z dwóch Boromir - Theoden i ten właśnie post jest dla mnie w chuj podejrzany.
Poza tym to gość udaje, że patrzy na kilka dni do przodu a jest za tym, żeby Trolla nie ruszać - no jak to się według was kalkuluje. A tyle czasu myślał nad odpowiedzią i w końcu nic nie wymyślił. Dalej nie wiemy jaki jest jego prawdziwy stosunek do tamtych graczy.
A ja przecież nawet go nie cisnąłem xD Tylko uporczywie zadawałem mu cały czas te same pytanie, na które po prostu nie umie odpowiedzieć. Kolejkował, kolejkował, ale już usprawiedliwić swojej kolejki nie potrafił.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 13:20:13 GMT 1
Co ten Aragorn odpierdala z tym, ze Tuk musi dzis strzelac?
Raz, że droga prawdopodobienstwa strzal raczej bedzie niecelny niz celny, wiec nalezaloby rozpatrywac czy w ogole sie oplaca, a dwa ze mafia nie musi chciec sie dzisiaj pozbywac snajpera skoro tacy gracze jak Legolas czy Gollum sa przez wszystkich uniewinniani, i moze dzisiaj ich nie bronic ksiadz.
A jesli snajper dzis wyczeka i nie padnie, to we wtorek ma 2 razy lepsza sytuacje, mniejsze ryzyko zlego strzalu i generalnie lepiej dla miasta.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 13:24:24 GMT 1
Gimli, nie wiem jak wyciągnąłeś z tego posta tak nieprawidłowe wnioski. Wygląda to tak jakbyś czekał na mojego posta z gotową reakcją, że ci się nie spodoba.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 13:24:51 GMT 1
Wyłóż mi jak twoja gra równa się grze Trolla czy Elronda na podstawie tego co napisałem, super interesujące.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 13:25:33 GMT 1
i żeby była jasność nie piszę tego by bronić własnej dupy, jeśli Pippin bedzie chciał to i tak we mnie strzeli, piszę tak, by bylo jasne, ze snajper ma wybor, a mafia musi kombinowac, a nie ze snajper poda mafii swoj cel i mafia wie, czy oplaca sie w niego strzelac czy w sumie mozna go za dwa dni sprzatnac a pozbyc sie dzis np. weszacego Garego.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 13:25:58 GMT 1
Co ten Aragorn odpierdala z tym, ze Tuk musi dzis strzelac? Raz, że droga prawdopodobienstwa strzal raczej bedzie niecelny niz celny, wiec nalezaloby rozpatrywac czy w ogole sie oplaca, a dwa ze mafia nie musi chciec sie dzisiaj pozbywac snajpera skoro tacy gracze jak Legolas czy Gollum sa przez wszystkich uniewinniani, i moze dzisiaj ich nie bronic ksiadz. A jesli snajper dzis wyczeka i nie padnie, to we wtorek ma 2 razy lepsza sytuacje, mniejsze ryzyko zlego strzalu i generalnie lepiej dla miasta. oczywiście, że mafia będzie mordowała snajpera. Jest pewnym niewinnym, ksiądz się za niego nie pomodli, kiedyś go odjebać muszą a może jeszcze zyskają profit z tego, że Tuk jednak nie strzeli.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 13:26:47 GMT 1
Ja mam strumień świadomości dla was i idę na zupkę AKT PIERWSZY – dłuższy, o Elrondzie Theoden d1: mafiacorner.boards.net/post/61624 wyciąga Elronda na świecznik mafiacorner.boards.net/post/61627 rozwija Elronda mafiacorner.boards.net/post/61786 znowu Elrond, tam tych wymian jest kilka więcej, no Elrond most wanted dla Theodena, czytając początek jego gry mafiacorner.boards.net/post/61830 potencjalnie ważny post w kontekście całej rozkminy: wcześniej mieliśmy jakąś interakcję, w której T. rzucił, że w grupie Tuk/WP/Mordor/Hobbit/Gimli jest max 2. Pytam się więc gdzie widzi pozostałych. Wymienia: Aragorn, Boromir, Glorfindel, Troll, Drzewiec, Elrond mafiacorner.boards.net/post/61834 - ciąg dalszy powyższego: ja go pytam, dlaczego Elrond został doklejony do grupy pięciu innych osób, skoro był top1 kandydatem, T. się poprawia i faktycznie wskazuje go jako lidera podejrzewanych, jeżeli mowa o tej wymienionej szóstce mafiacorner.boards.net/post/61837 atakuje Elronda W momencie jak to piszę, Theoden ma 92 posty. Na stronie 5 jego postów jest 7/12 postów jest poświęcone Elrondowi. Na stronie 4, 7/20 też dotyczy Elronda (przy czym wliczam tutaj np. naszą opisaną wyżej interakcję). Na stronie 3 przed zamknięciem tematu są cztery posty Theodena, żaden nie dotyczy Elronda, ale i tak mamy kilkanaście postów d1 o Elrondzie. Zamknięcie tematu. Ja wklejam swoje myśli i piszę, że w interesie miasta jest rozwinięcie interakcji Theoden-Elrond. Theoden d2: mafiacorner.boards.net/post/62478 post. Dot. Tożsamości Elronda mafiacorner.boards.net/post/62487 jw mafiacorner.boards.net/post/62491 jw mafiacorner.boards.net/post/62501 moim zdaniem mafia jest tutaj: Boromir, Troll, Elrond, Mordor, Gimli, Władca Pierścieni, Aragorn, Z tymi zastrzeżeniami że: 1. Elrond niewinny jeśli to Czuek, a podejrzany jeśli to Pshemo. mafiacorner.boards.net/post/62521 tożsamość Elronda mafiacorner.boards.net/post/62564 moja interakcja z T., nie podoba mu się mój styl gry, bo chcę „rzucić światło” na parę Theodon-Elrond, ale „nie chcę pobrudzić sobie rąk”. Jednocześnie w tym samym poście Theodon pisze, że: „Rozpocząłem ten dzień z myślą, że będę wskazywał w Elronda, ale jego pierwszy post mocny i mimo że tak czy siak go niedługo opiszę, to się nie spieszę.mafiacorner.boards.net/post/62644 - Elrond - kwestia tożsamości mafiacorner.boards.net/post/62652 jw mafiacorner.boards.net/post/62653 jw mafiacorner.boards.net/post/62665 jw mafiacorner.boards.net/post/62676 jw mafiacorner.boards.net/post/62749 porządkująca gra analiza, nie koloruje go razem ze mną, koniec dnia wczorajszego AKT DRUGI – krótszy, o Boromirze Teraz będzie już wybiórczo, bo po prostu chcę pokazać zależność Theoden d2: mafiacorner.boards.net/post/61830 - cytowany wcześniej post, Theoden widział max 2 mafie w piątce Tuk/WP/Mordor/Hobbit/Gimli, resztę widzi w grupie Aragorn, Boromir, Glorfindel, Troll, Drzewiec, Elrond mafiacorner.boards.net/post/62501 - cytowany wcześniej post, mafia ma być w grupie Boromir, Troll, Elrond, Mordor, Gimli, Władca Pierścieni, Aragorn i tera dochodzmy do sednaDługi, kolorowy post, ten co ostatni wkleiłem przy Elrondzie. OBAJ Z ELRONDEM JESTEŚMY NIEZAKOLOROWANI – MY DWAJ I TROLL Co o mnie pisze Theoden: Boromir – szczerze to nie wiem jak cię w tym momencie dopasować, ale rzeczywiście są elementy twojej gry takie nazwałbym kompletnie „niewyrachowane”, ot pakujesz się w jakieś niepotrzebne interakcje, bo może po prostu nie kalkulujesz. Przejrzę twoje posty jeszcze jutro i wypowiem się konkretniej. Timeskip do dzisiaj rano, bodajże trzeci post napisany dzisiaj przez Theodena: mafiacorner.boards.net/post/62915 Chyba kluczowa jest ocena Boromira do dalszych rozważańNa tym się miało skończyć i miałem przejść do wniosków, ale właśnie widzę, że Theoden wkleił swoje myśli, przejrzałem na szybko, no i kurwa chyba tym bardziej mi to pasuje pod tezę, którą zaraz będę udowadniać, bo co tam jest o mnie: Jeśli chodzi o Boromira, na ten moment po prostu się nie wypowiem mocno, bo mam bardzo ambiwalentne odczucia. Pewne zachowania sugerowały mi jednak niewinność, robienie rzeczy bardzo nieoptymalnych dla mafii, pakowanie się w sytuacje niepotrzebne. Do końca dnia jeszcze się do niego ustosunkuję. AKT TRZECI – wnioski Ja wam nie powiem teraz, haaaa kurwa mam mafiozę, banda huja, wielki Boromir MVP ( ) Ale, kurwa, widzę tutaj jedną niepokojącą zależność. Być może ją można wytłumaczyć tym, że gra się toczy, że ważniejsze tematy, że cośtam. Ale KURWA. Jedna rzecz mnie w chuj dziwi. Chłop grilluje cały d1 Elronda, ale tak, żeby nie był za blisko linczu. Dostaje szansę, żeby wyciągnąć to z moją pomocą na świecznik, nie korzysta z niej. Poświęca z 10 postów na temat grillowania tożsamości I GÓWNO Z TYM TEMATEM ROBI. Z 10 postów na temat tego, jak kluczowe będzie ustalenie, czy to Pshemo czy Czuek, temat się wyjaśnia, a Elrond kończy jako czarny, ani winny ani niewinny. Dobra, ok, gra się toczy dalej, ludzie grają na bieżąco, teraz w najnowyższym poście pisze, że Elrond mu się zieleni. Skoro się zieleni, to może nie ma sensu drążyć tematu, benfit of the doubt, niech będzie. No ale co robi z drugim niesklasyfikowanym, tzn. ze mną? Wczoraj dzień kończę jako czarny, „przejrzę twoje posty jutro i wypowiem się konkretniej”. Dzisiaj o 11:44 pisze, że „kluczowa jest analiza Boromira do dalszych rozważań”. O 14:06 o Boromirze dalej nie wypowie się mocno, ma ambiwalentne uczucia, do kończ dnia jeszcze się ustosunkuje. O co mi chodzi: kurwa, ja wiem, że przemawia przeze mnie egocentryzm, ale skoro read mnie może być potencjalnie gamechangerem w gierce (co zresztą pisał Glorfindel wspominając że trzymam klucze do gierki), ja od wczoraj jestem u niego czarny przechodzący dzisiaj w czarny-kluczowy, to do chuja dlaczego się tym tematem nie zajmuje Theoden, a całe przedpołudnie i wczesne popołudnie zajmuje scenariuszami „czy w mafii może być Powrót Króla?” – bo jego zadaniem jest rozpatrywanie scenariuszy sci-fi (https://mafiacorner.boards.net/post/62938 ) - no ok, niech będzie, uznaję logikę, ale mi to przypomina, nie wiem, skupienie się na wybieraniu kolorów ścian, jak jeszcze fundamentów do końca nie postawił. W obu przypadkach, moim i Elronda, widzę podobieństwo polegające na tym, że gdzieś krążysz wokół tematu, ale rozstrzygnięcie jednego i drugiego bardzo odkładasz na później (tak, wiem, teraz Elrond zielony - ale po jakim czasie i co zrobiłeś z tą wiedzą o tożsamości?)
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 6, 2023 13:27:39 GMT 1
Co ten Aragorn odpierdala z tym, ze Tuk musi dzis strzelac? Raz, że droga prawdopodobienstwa strzal raczej bedzie niecelny niz celny, wiec nalezaloby rozpatrywac czy w ogole sie oplaca, a dwa ze mafia nie musi chciec sie dzisiaj pozbywac snajpera skoro tacy gracze jak Legolas czy Gollum sa przez wszystkich uniewinniani, i moze dzisiaj ich nie bronic ksiadz. A jesli snajper dzis wyczeka i nie padnie, to we wtorek ma 2 razy lepsza sytuacje, mniejsze ryzyko zlego strzalu i generalnie lepiej dla miasta. Też nad tym myślałem. Jak strzeli w winnego, super, ale trzeba liczyć się z strzałem w niewinnego i miasto jest lincz do tyłu z parzystą meczówką. Ale z drugiej strony szybsze info dla miasta może powodować, że strzał dzisiaj ma sens.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 13:27:41 GMT 1
Mnie się posty Theodena o tyle podobają, że widać z nich progresję myśli, jeśli podaje mu się jakieś argumenty to on je uwzględnia w swoim myśleniu (lub mistyfikacji myślenia), pod tym względem jest dużo bardziej zielony od gimlego, ktory jak juz pisalem nie raz, gra tak jak mu taktyka nakazuje, czyli atak w okreslonych graczy, bezpardonowy.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 13:29:26 GMT 1
Co ten Aragorn odpierdala z tym, ze Tuk musi dzis strzelac? Raz, że droga prawdopodobienstwa strzal raczej bedzie niecelny niz celny, wiec nalezaloby rozpatrywac czy w ogole sie oplaca, a dwa ze mafia nie musi chciec sie dzisiaj pozbywac snajpera skoro tacy gracze jak Legolas czy Gollum sa przez wszystkich uniewinniani, i moze dzisiaj ich nie bronic ksiadz. A jesli snajper dzis wyczeka i nie padnie, to we wtorek ma 2 razy lepsza sytuacje, mniejsze ryzyko zlego strzalu i generalnie lepiej dla miasta. Kurwa ja wiem, że jestem stroną zainteresowaną po tym jak zasugerowano strzelanie do mnie, ale brzmi sensownie. A ja jestem też zwolennikiem od jakiegoś czasu przedłużania szans Trolla w tej grze.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 13:29:34 GMT 1
Nie będę tych linków Boromira czytał póki co.
Zauważę jedno.
Jak była moda na zlinczowanie Trolla to Boromir szukał haków na trolla.
Jak się wahadełko przechyliło na niekorzyść Theodena to sobie Boromir wychodzi z linkami na Theodena.
I tak się gra w tej edycji. Gary mu pewnie jeszcze plusika za to da.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 13:29:45 GMT 1
via mobile
Post by Peregrin Tuk on Aug 6, 2023 13:29:45 GMT 1
Nad brakiem strzału dzisiaj też się zastanawiam, ale to tylko pod warunkiem, że usiadłby na mnie ksiądz Zapomniałeś o jednym. Skoro zostałeś ujawniony przez MG jako snajper po strzale w niewinnego, nie możesz być przez księdza chroniony! O cholera, no to rip
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 13:31:25 GMT 1
Zaraz, niech to ktoś kto się zna na matmie przeliczy. Czy jest jakiś sens w tym, żeby w ogóle nie strzelać? Mamy tyle samo sprawdzeń ze strzałem i bez strzału, czy zmienia się matma?
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 6, 2023 13:31:32 GMT 1
Mnie się posty Theodena o tyle podobają, że widać z nich progresję myśli, jeśli podaje mu się jakieś argumenty to on je uwzględnia w swoim myśleniu (lub mistyfikacji myślenia), pod tym względem jest dużo bardziej zielony od gimlego, ktory jak juz pisalem nie raz, gra tak jak mu taktyka nakazuje, czyli atak w okreslonych graczy, bezpardonowy. A nie przeszkadzaja ci że on tak kurwa wymięka na robocie jakby xDD pytasz sie go o cooś on znika, potem ci coś tam odpisze, ale tak jakby nie grał z nami.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 13:32:22 GMT 1
Zapomniałeś o jednym. Skoro zostałeś ujawniony przez MG jako snajper po strzale w niewinnego, nie możesz być przez księdza chroniony! O cholera, no to rip oni mogą Cię ZABIĆ ZAWSZE, bo Cię ksiądz nie obroni. A wywołując presję na to, że padniesz od razu chcą byś strzelił z mniejszą liczbą danych - czytaj z większą dozą prawodpodobieństwa niecelnie. Dobrze to sobie przemyśl. Tym bardziej, że niecelny strzał jest gorszy od braku strzału.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 13:33:30 GMT 1
Zaraz, niech to ktoś kto się zna na matmie przeliczy. Czy jest jakiś sens w tym, żeby w ogóle nie strzelać? Mamy tyle samo sprawdzeń ze strzałem i bez strzału, czy zmienia się matma? PRZEDE WSZYSTKIM SENS JEST W TYM BY MAFIA NIE WIEDZIAŁA CZY STRZELA CZY NIE. I W KOGO STRZELA.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 6, 2023 13:33:38 GMT 1
Tuk strzelaj w Golluma.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 13:33:53 GMT 1
Kurwa dla mnie to co gra teraz troll przypomina grę z frakowej, gdzie jak wyczuł że może paść, to nagle stwierdził że jednak nie chce burmistrza
Jakoś wczoraj nie było problemu ze strzałem snajpera w Gandalfa
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 6, 2023 13:34:32 GMT 1
Gimli, nie wiem jak wyciągnąłeś z tego posta tak nieprawidłowe wnioski. Wygląda to tak jakbyś czekał na mojego posta z gotową reakcją, że ci się nie spodoba. No popatrz, nie musiałem czekać na czyjąś opinię jak mam zareagować na czyjegoś posta.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 13:35:12 GMT 1
Mnie się posty Theodena o tyle podobają, że widać z nich progresję myśli, jeśli podaje mu się jakieś argumenty to on je uwzględnia w swoim myśleniu (lub mistyfikacji myślenia), pod tym względem jest dużo bardziej zielony od gimlego, ktory jak juz pisalem nie raz, gra tak jak mu taktyka nakazuje, czyli atak w okreslonych graczy, bezpardonowy. A nie przeszkadzaja ci że on tak kurwa wymięka na robocie jakby xDD pytasz sie go o cooś on znika, potem ci coś tam odpisze, ale tak jakby nie grał z nami. jasne, że mi przeszkadza, dlatego napisałem, że instynktownie czuję że jeśli ktoś tak po ludzku kłamie to on.
|
|