Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 14:55:41 GMT 1
via mobile
Post by Gollum on Aug 6, 2023 14:55:41 GMT 1
Przekminiłem to i mafia może nie mordować, czyli i tak ma gwarantowaną parzystą meczówkę. Brak strzału. Tuk w pewnym momencie umrze, informacje o kolorach przychodzą do nas wcześniej, mafia i tak ma parzystą meczówkę. Strzał. Tuk w pewnym momencie umrze, informacje o kolorach przychodzą do nas szybciej, jak ksiądz przemodli to jesteśmy lincz do przodu Dla mnie Tuk musi strzelać. Dla mnie nie musi, co bardzo dobrze czuje egze vel Troll. Pytanie czy czuje to, bo myśli jak niewinny ja czy ja myślę jak mafijny on.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 14:59:39 GMT 1
via mobile
Post by Gollum on Aug 6, 2023 14:59:39 GMT 1
i Gary to jest moment jak oczekuje od Ciebie więcej niż wejścia raz na cztery godziny z jednym długim zbiorczym postem mam wrażenie że w ogóle się nie angażujesz w dyskusje i nurt, tylko je zbierasz i podsumowujesz E: nie wali mi to mafia chyba ale bardziej coś w deseń - weź to na barki jak robert lewandowski E2: albo poczekaj na mnie wieczorem Sorry, ale dokładnie to samo mogę napisać o Tobie - masz mało interakcji, bo najebałeś sporo postów w nocy, do siebie. Jak znajdę czas, to się włączę, ale teraz siedzę u teściowej na obiedzie, więc to nie nastąpi od razu. Po to mam jeszcze ponad 50 postów, żeby móc wieczorem dobrze pokierować grą.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 14:59:58 GMT 1
Tomuś takie bzdury pisze o tym strzale, że szkoda gadać. MAFIA ZAWSZE MOŻE DOPROWADZIĆ DO PARZYSTEJ MECZÓWKI jesli nie strzeli. Tu chodzi o to, by mafia nie wiedziała jak snajper sie zachowa i czy w ogole strzeli. Bo w dniu trzecim MAFIA NIE MA MORDU. Snajper przeżywszy dzisiejszy dzień może spokojnie poczekać do czwartku ze strzałem.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:00:56 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 15:00:56 GMT 1
Przekminiłem to i mafia może nie mordować, czyli i tak ma gwarantowaną parzystą meczówkę. Brak strzału. Tuk w pewnym momencie umrze, informacje o kolorach przychodzą do nas wcześniej, mafia i tak ma parzystą meczówkę. Strzał. Tuk w pewnym momencie umrze, informacje o kolorach przychodzą do nas szybciej, jak ksiądz przemodli to jesteśmy lincz do przodu Dla mnie Tuk musi strzelać. Dla mnie nie musi, co bardzo dobrze czuje egze vel Troll. Pytanie czy czuje to, bo myśli jak niewinny ja czy ja myślę jak mafijny on. No ale przedstawiłem Ci bilans zysków i strat. Jak dzisiaj nie strzeli to umiera i w sumie nie mamy żadnej korzyści z tego, że może strzelić. A jak strzeli, to mamy kika informacji szybciej. No nie jest to jakaś duża różnica, bo i tak tyle samo linczów zwykle, ale jeśli tuk strzeli to: a) prawidłowa modlitwa daje nam dodatkowy lincz b) mamy dodatkowy kolor odkryty wcześniej Moim zdaniem te korzyści są cenniejsze niż jakieś tam potencjalne mindgames, że mafia może zamorduje a może nie. I o strzale zdecydowałbym wspólnie (tzn. Wziąłbym core miasta Golluma, Glorfindela, Legolasa i Tuka i kazał im się naradzić i we czwórkę podjąć decyzję w kogo), żeby nie był to żaden hero strzał. Przemyślcie ten plan Panowie, moim zdaniem potraktowanie tego strzału jak dodatkowy lincz to najlepsze co możemy zrobić.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:02:45 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 15:02:45 GMT 1
Tomuś takie bzdury pisze o tym strzale, że szkoda gadać. MAFIA ZAWSZE MOŻE DOPROWADZIĆ DO PARZYSTEJ MECZÓWKI jesli nie strzeli. Tu chodzi o to, by mafia nie wiedziała jak snajper sie zachowa i czy w ogole strzeli. Bo w dniu trzecim MAFIA NIE MA MORDU. Snajper przeżywszy dzisiejszy dzień może spokojnie poczekać do czwartku ze strzałem. Ale czego nie rozumiesz, że ksiądz się za Tuka nie może pomodlić i Tuk dzisiaj pada. Czego mafia nie wie? Że korzystne jest dla niej zabicie dzisiaj Tuka w mordzie. No weź nie wyskakuj mi tutaj z takimi pomysłami
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:03:09 GMT 1
via mobile
Post by Boromir on Aug 6, 2023 15:03:09 GMT 1
Przekminiłem to i mafia może nie mordować, czyli i tak ma gwarantowaną parzystą meczówkę. Brak strzału. Tuk w pewnym momencie umrze, informacje o kolorach przychodzą do nas wcześniej, mafia i tak ma parzystą meczówkę. Strzał. Tuk w pewnym momencie umrze, informacje o kolorach przychodzą do nas szybciej, jak ksiądz przemodli to jesteśmy lincz do przodu Dla mnie Tuk musi strzelać. Dla mnie nie musi, co bardzo dobrze czuje egze vel Troll. Pytanie czy czuje to, bo myśli jak niewinny ja czy ja myślę jak mafijny on. No a to nie jest tak, ze strzał teraz = więcej info teraz, przy niecelnym strzale mamy lincz mniej, Brak strzału = brak info, ale meczowka będzie lincz później -> decyzja o zlinczowaniu w ekstra linczu będzie oparta na większej ilości informacji niż teraz decyzja o strzale? Intuicyjnie czuje, ze jak w linczu padnie winny to bym chyba strzelał, przy niewinnym chyba nie.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 15:03:11 GMT 1
Kurwa o strzale ma decydować snajper, by mafia nie wiedziała czy ma marnować ostatni mord przed czwartkiem na niego, czy można go zostawić. By mafia nie wiedziałąa jak będzie strzelał.
CO TY ZA CHUJNIĘ TOMUŚ PROPONUJESZ
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:04:33 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 15:04:33 GMT 1
Kurwa o strzale ma decydować snajper, by mafia nie wiedziała czy ma marnować ostatni mord przed czwartkiem na niego, czy można go zostawić. By mafia nie wiedziałąa jak będzie strzelał. CO TY ZA CHUJNIĘ TOMUŚ PROPONUJESZCzemu niby to jest takie ważne, żeby mafia nie wiedziała, w kogo snajper strzela?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:06:11 GMT 1
via mobile
Post by Peregrin Tuk on Aug 6, 2023 15:06:11 GMT 1
Czemu mafia chciałaby zabić kogoś innego niż mnie i ryzykować? Raczej zabijać mnie dla samego grania bezpiecznie, szukanie w tej sytuacji księdza nie jest opłacalne dla nich jeśli mogą odstrzelić mnie i nie martwić się o to jak zagram. Pewnie już podjęli decyzję o strzale i mogą zacząć rozmyślać o innych rzeczach, myśląc, że polecę po mvp i nie strzelę licząc, że przeżyje.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 15:06:12 GMT 1
Chyba że serio Tomus jestes w mafii i nie umiesz spojrzec z perspektywy miasta. Dla mnie opcja w ktorej mafia nie wie czy snajper dzisiaj strzeli i w kogo i ma opcje ze albo go uwali ale moze zostawi, ale snajper nie ustrzeli niewinnego, a moze go zostawi ale moze snajper uwali winnego za pare dni, ale moze uwali dzisiaj np ksiedza, ale moze uwali dzisiaj pewnego niewinnego itp itd jest lepsza od jakiejś kurwa rady medrcow ktora mafii wprost przekaze działania snajpera.
Co to kurwa ma być w ogóle. Strzal snajpera moze byc korzystny dla mafii albo dla miasta. Im mafia mniej wie tym kurwa lepiej.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:07:37 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 15:07:37 GMT 1
Chyba że serio Tomus jestes w mafii i nie umiesz spojrzec z perspektywy miasta. Dla mnie opcja w ktorej mafia nie wie czy snajper dzisiaj strzeli i w kogo i ma opcje ze albo go uwali ale moze nie ustrzeli niewinnego, a moze go zostawi ale moze uwali winnego za pare dni, ale moze uwali dzisiaj np ksiedza, ale moze uwali dzisiaj pewnego niewinnego itp itd jest lepsza od jakiejś kurwa rady medrcow ktora mafii wprost przekaze działania snajpera. Co to kurwa ma być w ogóle. Czy Ty po prostu nie rozumiesz, że snajper ma pierwszeństwo przed mordem mafii i nawet jak mafia wyceluje w niego mord, to strzał i tak się powiedzie?
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 15:08:22 GMT 1
Chyba że serio Tomus jestes w mafii i nie umiesz spojrzec z perspektywy miasta. Dla mnie opcja w ktorej mafia nie wie czy snajper dzisiaj strzeli i w kogo i ma opcje ze albo go uwali ale moze nie ustrzeli niewinnego, a moze go zostawi ale moze uwali winnego za pare dni, ale moze uwali dzisiaj np ksiedza, ale moze uwali dzisiaj pewnego niewinnego itp itd jest lepsza od jakiejś kurwa rady medrcow ktora mafii wprost przekaze działania snajpera. Co to kurwa ma być w ogóle. Czy Ty po prostu nie rozumiesz, że snajper ma pierwszeństwo przed mordem mafii i nawet jak mafia wyceluje w niego mord, to strzał i tak się powiedzie? Czy Ty kurwa nie rozumiesz, że jak snajper strzeli w niewinnego, to mafia na tym zyskuje? Mam Ci serio tlumaczyc podstawy. Mafia im mniej wie, tym lepiej, a Ty chcesz im wprost przekazać nie dosc czy snajper strzela, to jeszcze czy w winnego czy w niewinnego. No kurwa mać
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 6, 2023 15:09:00 GMT 1
Niestety zgadzam się z Trollem, który ostatnio trochę plusuje. No ale trzeba wyjaśnić kwestie Troll-Gimli-Theoden. Nie ma chuja, że tam nie ma mafii albo nawet dwóch.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:09:31 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 15:09:31 GMT 1
No Aragorn ma chyba rację tutaj
Jeżeli snajper ma pierwszeństwo to i tak mafia musi go potem odwalić, żeby w następny dzień nie dać mu kolejnego strzału
Czy dzisiaj walnie i w kogo to żadna różnica
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 15:11:03 GMT 1
Chuja ma a nie rację, snajper to dla mafii obosieczna broń, snajper w discordowej zrobił dobrze mnie i funflowi, we freakowej zrobił źle. A przy możliwym mordzie im mafia mniej wie tym lepiej.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:11:24 GMT 1
via mobile
Post by Boromir on Aug 6, 2023 15:11:24 GMT 1
No Aragorn ma chyba rację tutaj Jeżeli snajper ma pierwszeństwo to i tak mafia musi go potem odwalić, żeby w następny dzień nie dać mu kolejnego strzału Czy dzisiaj walnie i w kogo to żadna różnica Przecież snajper ma dwa strzały, jeden do wykorzystania. Jak nie strzeli w ogóle, to meczowka przesuwa się o dzień. To jest kwestia zarządzania informacjami, matematycznie i tak sprawdzamy tyle samo osób (zakładając niecelny strzał)
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:11:46 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 15:11:46 GMT 1
Czy Ty po prostu nie rozumiesz, że snajper ma pierwszeństwo przed mordem mafii i nawet jak mafia wyceluje w niego mord, to strzał i tak się powiedzie? Czy Ty kurwa nie rozumiesz, że jak snajper strzeli w niewinnego, to mafia na tym zyskuje? Mam Ci serio tlumaczyc podstawy. Mafia im mniej wie, tym lepiej. To jest po prostu kolejny lincz, który jest przesunięty na wcześniej. To my zyskujemy informację o dodatkowym kolorze kilka dni wcześniej, a mafia zyskuje na tym tyle samo, co na linczu na niewinnym, bo to jest po prostu kolejny lincz. Rozpatruj to w tych kategoriach. Masz lincz wcześniej, więcej przyszłych umierających a także żywych ma więcej informacji wcześniej (plus ksiądz może nam kupić dodatkowy lincz) Ps. Troll chyba jednak niewinny
|
|
|
Post by Legolas on Aug 6, 2023 15:11:50 GMT 1
Czemu mafia chciałaby zabić kogoś innego niż mnie i ryzykować? Raczej zabijać mnie dla samego grania bezpiecznie, szukanie w tej sytuacji księdza nie jest opłacalne dla nich jeśli mogą odstrzelić mnie i nie martwić się o to jak zagram. Pewnie już podjęli decyzję o strzale i mogą zacząć rozmyślać o innych rzeczach, myśląc, że polecę po mvp i nie strzelę licząc, że przeżyje. Wcale nie musi ciebie dzisiaj mafia mordować dzisiaj. Może kogoś będącego większym zagrożeniem wyeliminować, a ciebie zostawić ewentualnie do meczówki lub zamorduje ciebie przed meczówkę. Dlatego zły strzał dzisiaj będzie wyglądał jak dodatkowy mord, którego mafia jutro nie ma. Więc decyzję będziesz mógł sobie spokojnie podjąć dopiero później przy większej ilości informacji.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 6, 2023 15:12:12 GMT 1
Czy Ty po prostu nie rozumiesz, że snajper ma pierwszeństwo przed mordem mafii i nawet jak mafia wyceluje w niego mord, to strzał i tak się powiedzie? Czy Ty kurwa nie rozumiesz, że jak snajper strzeli w niewinnego, to mafia na tym zyskuje? Mam Ci serio tlumaczyc podstawy. Mafia im mniej wie, tym lepiej, a Ty chcesz im wprost przekazać nie dosc czy snajper strzela, to jeszcze czy w winnego czy w niewinnego. No kurwa mać CZY WY NIE WIDZICIE RÓZNICY Z WCZORAJSZYM PODEJŚCIEM, GDZIE NAMAWIAŁ NA STRZAŁ W GANDALFA?! WTEDY JAKOŚ NIE MYŚLAŁ, ŻE TO NIEPOTRZEBNE.
Napisz jeszcze parę razy czemu snajper ma nie strzelać Trollu. Najlepiej w 12 postach.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:13:28 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 15:13:28 GMT 1
Czy Ty kurwa nie rozumiesz, że jak snajper strzeli w niewinnego, to mafia na tym zyskuje? Mam Ci serio tlumaczyc podstawy. Mafia im mniej wie, tym lepiej, a Ty chcesz im wprost przekazać nie dosc czy snajper strzela, to jeszcze czy w winnego czy w niewinnego. No kurwa mać CZY WY NIE WIDZICIE RÓZNICY Z WCZORAJSZYM PODEJŚCIEM, GDZIE NAMAWIAŁ NA STRZAŁ W GANDALFA?! WTEDY JAKOŚ NIE MYŚLAŁ, ŻE TO NIEPOTRZEBNE.
Napisz jeszcze parę razy czemu snajper ma nie strzelać Trollu. Najlepiej w 12 postach.
Widzimy, pisałem to parę stron temu
|
|