|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:14:50 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 15:14:50 GMT 1
No mi taka emocjonalna reakcja trolla i zacietrzewienie gdy nie ma racji raczej wskazuje na niewinność
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 15:15:05 GMT 1
no skoro w piatek piszac przy grillu po kilku szklaneczkach whisky byłem jesli nie mafijny, to szkodliwy, to dzisiaj grajac zupelnie odwrotnie, na trzezwo, nie kurwiac logiki i bez takich strzalow na slepo, to chyba gram miastowo i trzeba sie mnie sluchac co nie Gimli?
A w kwestii snajpera mam rację i po edycji wam to wyjaśnię, bo tu niestety mafiozi zakłocaja.
Moim zdaniem Ty Tomuś totalnie nie dopuszczasz opcji, że dzisiaj Tuk nie strzela ale strzela w czwartek i dzisiaj nie pada.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:20:35 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 15:20:35 GMT 1
Swoją drogą to Boromir wpada po godzinie i odczuwa potrzebę wyjaśniania technicznych tajników gry w aż dwóch osobnych postach
Ehh
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:22:24 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 15:22:24 GMT 1
Wydaje Ci się, bo nie rozumiesz, że zarówno lincz jak i strzał to takie samo sprawdzenie i przywiązujesz do strzału jakąś niezwykłą wagę, jakby miała się stać katastrofa, gdyby poszedł w niewinnego. A sprawdzenia czasem idą w niewinnych, ktoś gra słabiej, trzeba go sprawdzić. Dlatego oddal się trochę od tej kwestii. Przeanalizuj ją w kontekście tego, że zarówno lincz jak i strzał to sprawdzenie i zauważ, że korzystniej jest mieć to sprawdzenie wcześniej.
Może na przykładzie. Troll, na potrzeby tego przykładu załóżmy, że jesteś niewinny. Padasz w mordzie we wtorek.
A) nie strzelaliśmy, padli Mordor i Theoden, niech będzid jeden winny drugi niewinny. Cztery lincze do końca B) strzelaliśmy, padli Mordor, Theoden i Bór, załóżmy że tylko Mordor w mafii. Trzy lincze do końca.
W której sytuacji łatwiej będzie Ci napisać testament?
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 15:23:29 GMT 1
We wtorek nie ma mordu. I na tym zakonczmy nasza dyskusję o setupie, bo nie masz o nim pojęcia. A mnie szkoda postów.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:24:09 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 15:24:09 GMT 1
Wydaje Ci się, bo nie rozumiesz, że zarówno lincz jak i strzał to takie samo sprawdzenie i przywiązujesz do strzału jakąś niezwykłą wagę, jakby miała się stać katastrofa, gdyby poszedł w niewinnego. A sprawdzenia czasem idą w niewinnych, ktoś gra słabiej, trzeba go sprawdzić. Dlatego oddal się trochę od tej kwestii. Przeanalizuj ją w kontekście tego, że zarówno lincz jak i strzał to sprawdzenie i zauważ, że korzystniej jest mieć to sprawdzenie wcześniej. Może na przykładzie. Troll, na potrzeby tego przykładu załóżmy, że jesteś niewinny. Padasz w mordzie we wtorek. A) nie strzelaliśmy, padli Mordor i Theoden, niech będzid jeden winny drugi niewinny. Cztery lincze do końca B) strzelaliśmy, padli Mordor, Theoden i Bór, załóżmy że tylko Mordor w mafii. Trzy lincze do końca. W której sytuacji łatwiej będzie Ci napisać testament? Zapomniałem, że nie ma mordu we wtorek. Niech będzie, że padasz w czwartek i ginie jesscze niewinny Aragorn. Kiedy będzie Ci łatwiej, zarówno pisać testament jak i grać. Znając więcej kolorów? Czy znając mniej?
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:25:20 GMT 1
via mobile
Post by Gollum on Aug 6, 2023 15:25:20 GMT 1
Troll ma rację w sprawie snajpera, co więcej, Troll jest chyba jednak niewinny.
Rozpiszę Wam wszystko za półtorej godziny.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:25:37 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 15:25:37 GMT 1
We wtorek nie ma mordu. I na tym zakonczmy nasza dyskusję o setupie, bo nie masz o nim pojęcia. A mnie szkoda postów. No a Twoim problem jest liczenie do pięciu, bo nie zauważasz, że w obu przypadkach i tak wychodzi Ci 5
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 6, 2023 15:30:01 GMT 1
Tomuś wyobraź sobie scenariusz, że mafia założy że snajper strzeli, więc morduje jakąś inną osobę, żeby miec dwa mordy w jednym. Snajper jednak niestrzela, więc nie umiera, a mord mafii trafia w osobę, za którą pomodlił się ksiądz. Mamy wtedy 3 100% niewinnych w D3.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 6, 2023 15:31:27 GMT 1
No i jeśli Snajper nie powie co zrobi, to mafia teraz musi kombinować, marnować na niego mord? A co jeśli on jednak strzeli, wtedy mafia jest mord do tyłu. Dużo jest opcji tutaj.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 6, 2023 15:32:36 GMT 1
Co robimy z Mordorem?
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 15:33:50 GMT 1
Skoro w obu przypadkach wychodzi Ci 5, to po co przepłacać, sugerować, że coś się zrobi. Tomuś naprawdę dobrze dla Ciebie będzie jeśli będziesz w mafii, bo logikę kurwisz teraz mocno. Choćby tym, ze zrównujesz testament, którego i tak nikt nie czyta z linczami/strzałami. Ja wolę mieć chujowszy testament dzisiaj ale lepszy strzał w czwartek niż odwrotnie. Wolę mieć mafię która nie wie czy może dzisiaj spokojnie walić mord w Golluma czy jednak nie, bo warto zabić snajpera, bo jednak nie strzeli. Wolę by ksiądz mógł spokojnie działać.
To wszystko jest ponad twoimi tezami o tym, że 5 równa się 5. To wynika z tej słynnej logiki gry. A w tym, chwaląc się mocno - prawdopodobnie jestem w ścisłym topie naszej społeczności.
Więc kurwa uwierz mi Tomuś, im mafia mniej wie o dzisiejszym strzale, tym kurwa lepiej.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 15:35:31 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 15:35:31 GMT 1
Troll daje mi teraz czesiowe wajby
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 6, 2023 15:37:55 GMT 1
Mnie niestety też, ale prędzej czy później trzeba będzie go sprawdzić. Chyba, że w duecie Gimli-Theoden są dwie mafie. Ale kurwa Hobbit-Gimli-Theoden-Mordor zbyt prosto to wygląda. Wszyscy siedzieliby w tyle rozgrywki?
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 6, 2023 15:40:00 GMT 1
chciałbym coś porobić ale serio nic nie robie i gierka się dzieje tak jak bym chciał
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 15:40:29 GMT 1
Po prostu przeczytajcie to co napisałem o Gimlim i postąpcie słusznie. Niczego więcej nie oczekuję, a potem możecie mnie dalej podejrzewać.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 6, 2023 15:41:33 GMT 1
Jeśli mam być szczery to ja jakiejś dużej winy w Gimlim nie widzę, ale jeśli core miasta zadecyduje Gimli, to pójde za miastem.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 6, 2023 15:42:57 GMT 1
Trolla chyba zostawiamy na jutro?
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 6, 2023 15:44:24 GMT 1
Wy mnie możecie zostawić, ale Pippin niech się do końca zastanawia
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 15:45:02 GMT 1
Tomuś wyobraź sobie scenariusz, że mafia założy że snajper strzeli, więc morduje jakąś inną osobę, żeby miec dwa mordy w jednym. Snajper jednak niestrzela, więc nie umiera, a mord mafii trafia w osobę, za którą pomodlił się ksiądz. Mamy wtedy 3 100% niewinnych w D3. Ale snajper nie umiera jak strzeli przecież. I nawet jak mafia w niego wyceluje, to i tak strzał się powiedzie.
I to nie są żadne dwa mordy w jednym. Strzał snajpera to sprawdzenie, którego miasto dokonuje. Niezależnie od tego, czy snajper strzeli czy nie, tych sprawdzeń jest pięć (+1 za każdego zlinczowanego winnego). Jeśli strzeli, mamy więcej informacji wcześniej i ksiądz może nam kupić dodatkowe sprawdzenie.
Twoja teoria to jest życzeniowe myślenie, które się trafia raz na milion. Ja mówię o wiedzy, informacjach o kolorze tu i teraz.
Szczerze mówiąc, to nie jest jakaś gigantyczna różnica, czy ten strzał będzie czy nie, ot tracimy informację o jednym kolorze dla mordowanych w mordach d4 itd. oraz szansę na to, że ksiądz nam kupi lincz. Ale i tak uważam, że trzeba grać optymalnie i zwiększać swoje szanse każdym zagraniem.
Skoro w obu przypadkach wychodzi Ci 5, to po co przepłacać, sugerować, że coś się zrobi. Tomuś naprawdę dobrze dla Ciebie będzie jeśli będziesz w mafii, bo logikę kurwisz teraz mocno. Choćby tym, ze zrównujesz testament, którego i tak nikt nie czyta z linczami/strzałami. Ja wolę mieć chujowszy testament dzisiaj ale lepszy strzał w czwartek niż odwrotnie. Wolę mieć mafię która nie wie czy może dzisiaj spokojnie walić mord w Golluma czy jednak nie, bo warto zabić snajpera, bo jednak nie strzeli. Wolę by ksiądz mógł spokojnie działać. To wszystko jest ponad twoimi tezami o tym, że 5 równa się 5. To wynika z tej słynnej logiki gry. A w tym, chwaląc się mocno - prawdopodobnie jestem w ścisłym topie naszej społeczności. Więc kurwa uwierz mi Tomuś, im mafia mniej wie o dzisiejszym strzale, tym kurwa lepiej. Ja nadal uważam, że absolutnie przeceniasz wagę jakiś mindgamesów mafii i tego, że im rzekomo będzie trudniej mordować, kiedy i tak nie będzie. Jak chcą mają czysty strzał, jak chcą zaryzykować to pójdą gdzie indziej. Mafia może po prostu jebnąć sobie w Tuka, mając kompletnie w dupie wszystko to o czym piszesz i co? I nic. To nie są tylko testamenty, ale też gra i postowanie przez całe 4 dni do następnego mordu z wiedzą o dodatkowym kolorze, a księdzu bardziej pomożemy, dając mu szansę kupienia nam dodatkowego linczu prawidłową modlitwą. Przecież ksiądz w tej grze chuja zrobi przy braku strzału, bo nawet jeśli trafi raz, przy założeniu najbardziej oczywistego zagrania dzisiaj mafii czyli zabicia tuka, doprowadzi tylko do parzystej meczówki. Ja też jestem wysoko w tej społeczności jeśli chodzi o logikę gry, dlatego zabieram głos w tego typu sprawach.
|
|