|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 17:51:52 GMT 1
Jeny, jak Ty się zamykasz na scenariusze. Ja muszę być winny i trzeba mnie dzisiaj zlinczować masowo, bo mafia się skryje i przetrwa kolejny dzień w spokoju. Identycznie jak Denholm. Twoje oskarżenia nie trzymają się kupy. Przed chwilą zwracałeś uwagę, że zmieniam typy i szukam w innych miejscach, teraz że zamykam się na scenariusze. To jak jest w końcu? Niestety, Theodenie z Ekipy, ale to jest typowa odczepka, a nie szczera odpowiedź napisana z troską o prawdę. Powiedz mi gdzie przed chwilą zwracałem uwagę, że zmieniasz typy? Nigdzie czegoś takiego nie napisałem!
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 17:52:24 GMT 1
Nawet jeśli jesteś w mieście, gdzie tu dobra wola? Gdzie? W byciu miastowym nie chodzi o bronienie się za wszelką cenę, ale uczciwą oceną własnej gry, przyznawanie się do błędów i brak wiary we własną potęgę.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 17:53:49 GMT 1
Nie wpadłem na to, njayem był dla mnie gandalf, padł jako zmarzlik, przestałem się tym zajmować i chuj. No ale pytanie jest aktualne: czy volv w mafii mordowały drzewca d1? nie było go większość dnia, wjechał z dupy dziwną teorią + został w miarę uniewinniony mimo małej aktywności jakby tam się krył ksiądz, to wcale by mnie wtedy nie dziwiło No fair enough, kwestia poglądów na rozgrywkę i wiary w to, ze rolni przestaną grać stereotypowo. Ja bym w chuj wolał walnąc w ciebie czy monciaka, bo bezpośrednie zagrożenie większe, a szansa tez jest. A ksiądz nie ucieknie. No ale chuj, to chyba kasuje przydatność rozminy dot. Potencjalnego plusu dla Theodena
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 17:55:10 GMT 1
Była trójka Gimli, Theoden i Mordor.
Gimli i Mordor nadal grają swoje, bez względu na opinię, lepiej czy gorzej, ale mają w tyłku to, że są na świeczniku i ciągną to, czym rozpoczęli.
Theoden zaczął bronić swojej reputacji i łapać się różnych chwytów, niekiedy retorycznych.
Theoden wypadł z trójki. Jest dwójka Gimli i Mordor.
Wnioski wyciągnijcie sami.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 17:55:35 GMT 1
Mordor, dlaczego ty właściwie na dwie godziny przed potencjalnym linczem na tobie zajmujesz się odpisywaniem na posty z 13?
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 17:56:03 GMT 1
Bo za mało rzeczy Cię uniewinnia, za często uaktywniasz się wtedy, gdy musisz a za rzadko, gdy sam czujesz potrzebę. Do tego za dużo graczy po prostu prezentuje się czyściej od Ciebie. Chyba sobie żarty stroisz, że to są realne argumenty. Jestem dzisiaj aktywny cały dzień i wczoraj też byłem aktywny cały dzień. Piszę prawie non stop, coś gdzieś i cały czas się odzywam. Nawet na rowerze odpisuję na posty. Serio chcesz mi powiedzieć, że rzadko się odzywam, kiedy sam czuję co do tego potrzebę?
Co do innych graczy prezentujących się czyściej ode mnie to nie wiem, ale:
1. Na mnie wyjebał się mafiozo Hobbit. 2. Moja zmiana z d1 w d2 na pewno przynajmniej częściowo pokrzyżowała plany mafii. 3. Przyczyniłem się w dużym stopniu do rozpoznania i przyciśnięcia Mordoru, którego przecież masz za mafiozę. 4. Przyczyniłem się w dużym stopniu do uniewinniego dość silnego dla Trolla.
Moim zdaniem gram dobrą edycję, dużo rzeczy które zrobiłem przyniosło wymierne korzyści dla miasta.
Ty nadrób te posty porządnie, a dopiero potem rób listy.
No nadrobiłem posty już jakiś czas temu i takie jest moje zdanie. Co do Twoich argumentów to: 1. Mafiozo Hobbit lubi atakować swoich. Mógł czepiać się niewinnego, ale nie musiał, to może być mini plusik, ale na pewno nie duży plus. 2. Mogłeś zmienić grę, żeby przeżyć jako mafiozo, przecież to nie jest żaden argument, jeśli jesteś w mafii, to z grą z D1 dziś odjebałby Cię snajper. 3. Mordor grał chujnię i raczej jego gra sprawiała, że został przyciśnięty. Fajnie, że wziąłeś w tym udział, jest to na pewno plusik, jeśli jest winny, ale nic przełomowego. Poczekajmy do linczu na nim. 4. Sorry, ale moim zdaniem tutaj to Troll uniewinnił się sam swoją grą. Aczkolwiek tutaj to akurat masz dużego plusa, że to dostrzegłeś, mafiozo faktycznie mógłby tego nie widzieć lub nie chcieć widzieć. Podsumowując - widzę przesłanki za niewinnością, ale widzę też przestoje w Twojej grze i zbyt duże skupienie na tematach wygodnych (np. gadanie o strzałach), ale bez przesady. Poza tym, po co Ci moje uniewinnienie?
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 17:56:06 GMT 1
Byłem w kościele i spędzałem czas z rodziną.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 17:56:44 GMT 1
via mobile
Post by Gimli on Aug 6, 2023 17:56:44 GMT 1
Czemu ja i jak mogę cię przekonać do mojego sposobu myślenia? Możesz rozszerzyć swoje spojrzenie na rozgrywkę. Możesz mi rozpisać, kogo masz za winnego i dlaczego, kogo uniewinniasz, jeśli o kimś nie wyrobiłeś sobie zdania, to też chcę wiedzieć dlaczego. Dostrzegam w Tobie sporo miejskich odruchów, natomiast u innych dostrzegam ich o wiele więcej. Np. taki Troll mi się mocno zaczął uniewinniać, co sprawia, że jedno miejsce w mafii mi się zwolniło. Daleki jestem od przesądzania, że jesteś pewnym winnym, natomiast na obecną chwilę tylko Mordor przekonuje mnie mniej. Tak więc masz jakieś 2h na przekonanie innych (bo ja głos na obecną chwilę mam na Mordorze) a 3h na przekonanie snajpera, że odjebanie Cię to zły pomysł. Jak się to uda, to będziemy gadać dalej jutro popołudniu. Jeśli przejrzysz moje posty to zauważysz w nich logikę. Jeśli chodzi o grę w mafie to uważam i mam taką teorię, że zawsze trzeba atakować cele które masz za podejrzane, żeby pchać grę do przodu i pomoc miastu nawet po swojej śmierci. Uruchomilem kilku graczy tutaj, którzy w standardowych edycjach przemkneliby po kątach. Tego brakowało ostatnio gdy zagrałem neutralnie zamiast zaatakować influencera kiedy miałem go za podejrzanego. Tamta edycja była do wygrania, gdybym go przycisnał. To był mój zarzut do samego siebie po edycji i w tej postanowiłem nie powtórzyć błędu. Przesledz proszę interakcje theodena z hobbitem biorąc pod uwagę że ostatecznie na niego nie zagłosuje. To było takie odbebnienie roboty.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 17:58:53 GMT 1
Byłem w kościele i spędzałem czas z rodziną. Mam raczej na myśli to, dlaczego twoje działania sprowadzają się do mieszania przy świeczniku, zamiast na czymś więcej.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 6, 2023 17:59:43 GMT 1
Mam flashbacki z klocucha przy tych postach Mordoru
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 6, 2023 18:00:09 GMT 1
Możesz rozszerzyć swoje spojrzenie na rozgrywkę. Możesz mi rozpisać, kogo masz za winnego i dlaczego, kogo uniewinniasz, jeśli o kimś nie wyrobiłeś sobie zdania, to też chcę wiedzieć dlaczego. Dostrzegam w Tobie sporo miejskich odruchów, natomiast u innych dostrzegam ich o wiele więcej. Np. taki Troll mi się mocno zaczął uniewinniać, co sprawia, że jedno miejsce w mafii mi się zwolniło. Daleki jestem od przesądzania, że jesteś pewnym winnym, natomiast na obecną chwilę tylko Mordor przekonuje mnie mniej. Tak więc masz jakieś 2h na przekonanie innych (bo ja głos na obecną chwilę mam na Mordorze) a 3h na przekonanie snajpera, że odjebanie Cię to zły pomysł. Jak się to uda, to będziemy gadać dalej jutro popołudniu. Jeśli przejrzysz moje posty to zauważysz w nich logikę. Jeśli chodzi o grę w mafie to uważam i mam taką teorię, że zawsze trzeba atakować cele które masz za podejrzane, żeby pchać grę do przodu i pomoc miastu nawet po swojej śmierci. Uruchomilem kilku graczy tutaj, którzy w standardowych edycjach przemkneliby po kątach. Tego brakowało ostatnio gdy zagrałem neutralnie zamiast zaatakować influencera kiedy miałem go za podejrzanego. Tamta edycja była do wygrania, gdybym go przycisnał. To był mój zarzut do samego siebie po edycji i w tej postanowiłem nie powtórzyć błędu. Przesledz proszę interakcje theodena z hobbitem biorąc pod uwagę że ostatecznie na niego nie zagłosuje. To było takie odbebnienie roboty. Przeglądałem Twoje posty, natomiast oczekuję podsumowania Twoich myśli w skondensowanej formie. Chcę się dowiedzieć, jaką masz teraz mafijną trójkę oraz jakich masz niewinnych. Chodzi mi o Twoje podejście na teraz: kogoś byś linczował, w kogo powinien strzelać snajper, kto jest tak czysty, że gdybyś był księdzem, to byś się za niego modlił.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 18:10:18 GMT 1
8 głosów: Hobbit - Chad Aragorn , Gollum , Powrót Króla , Władca Pierścieni , Gimli , Gandalf , Glorfindel , Legolas
4 głosy: Władca Pierścieni - Hobbit , Peregrin Tuk , Theoden z ekipą , Boromir
2 głosy: Gandalf - troll , Drzewiec Fangorn
1 głos: Mordor - Różyczka Cotton Peregrin Tuk - Mordor Chad Aragorn - Elrond
Przy założeniu, ze Gimli jest w mafii czy miałoby sens, żeby był jedynym mafioza w gronie linczujacych Hobbita? Bo mi to się nie klei, żeby ktoś „mocniejszy” nie wyrobił sobie na nim pozycji, a akurat Gimli tak.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 18:11:24 GMT 1
via mobile
Post by Gimli on Aug 6, 2023 18:11:24 GMT 1
Jeśli przejrzysz moje posty to zauważysz w nich logikę. Jeśli chodzi o grę w mafie to uważam i mam taką teorię, że zawsze trzeba atakować cele które masz za podejrzane, żeby pchać grę do przodu i pomoc miastu nawet po swojej śmierci. Uruchomilem kilku graczy tutaj, którzy w standardowych edycjach przemkneliby po kątach. Tego brakowało ostatnio gdy zagrałem neutralnie zamiast zaatakować influencera kiedy miałem go za podejrzanego. Tamta edycja była do wygrania, gdybym go przycisnał. To był mój zarzut do samego siebie po edycji i w tej postanowiłem nie powtórzyć błędu. Przesledz proszę interakcje theodena z hobbitem biorąc pod uwagę że ostatecznie na niego nie zagłosuje. To było takie odbebnienie roboty. Przeglądałem Twoje posty, natomiast oczekuję podsumowania Twoich myśli w skondensowanej formie. Chcę się dowiedzieć, jaką masz teraz mafijną trójkę oraz jakich masz niewinnych. Chodzi mi o Twoje podejście na teraz: kogoś byś linczował, w kogo powinien strzelać snajper, kto jest tak czysty, że gdybyś był księdzem, to byś się za niego modlił. proszę cię bardzo. Jestem aktualnie na telefonie, więc nie skondensuje tego w taki sposób jaki oczekujesz, zrobię to jak będę mial dostęp do laptopa. Ale w skrócie w mafii jest theoden po dzisiejszych jego reakcjach. Zastanawiałem się nad nim i boromirem, obaj popełniali podobne błędy w rozgrywce ale w wykonaniu theodena sprawiały one wrażenie zaplanowanych. Do tego dochodzi nichec do odpowiadania na pytania, jakby musiał przetrawić co może powiedzieć. Boromir tego nie ma. Podejrzewam u theodena nadwiedze. Sprawdź naprawdę moment kiedy dyskutował z hobbitem. Troll to zagadka, ma dzisiaj naturalna reakcje ale to jest gracz tego poziomu że nie jest trudne wyobrazić sobie udawanie. Jeśli grałeś we freakowej to nie nabrałeś się na jego promiatowe wejście? To jest ten sam gracz. Inna sprawa, że rzeczywiście jest to gracz z topu i trzeba mocno zaryzykować w jego przypadku. Jako niewinnych mam Tuka i aragorna. Tyle. Nie jestem graczem uniewinniającym, wbrew temu co gracie w obecnej mecie. Nigdy tego nie ukrywałem, jest to na moją niekorzyść bo nie zawiązuje sojuszy jak wy w trakcie edycji. Aragorna z powodu interakcji z hobbitem. Więcej napiszę jak będę na lapku.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 18:11:34 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 18:11:34 GMT 1
kurwa akurat chciałem wrócić do posta Gimliego w którym pisał że tam siedzi jakaś mafia reptilianie xd
z drugiej strony - wyrabianie sobie pozycji na Lewkoniu?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 6, 2023 18:12:21 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 6, 2023 18:12:21 GMT 1
Władca, a czemu właściwie przestałeś już dziś grać póki co? Przerwa do 19 miała być.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 18:12:24 GMT 1
Mam flashbacki z klocucha przy tych postach Mordoru Tak. Nie dziwię się. Podobnie gram w paru względach.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 18:12:37 GMT 1
Byłem w kościele i spędzałem czas z rodziną. Mam raczej na myśli to, dlaczego twoje działania sprowadzają się do mieszania przy świeczniku, zamiast na czymś więcej. Chciałem się odnieść.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 6, 2023 18:13:44 GMT 1
Chyba sobie żarty stroisz, że to są realne argumenty. Jestem dzisiaj aktywny cały dzień i wczoraj też byłem aktywny cały dzień. Piszę prawie non stop, coś gdzieś i cały czas się odzywam. Nawet na rowerze odpisuję na posty. Serio chcesz mi powiedzieć, że rzadko się odzywam, kiedy sam czuję co do tego potrzebę?
Co do innych graczy prezentujących się czyściej ode mnie to nie wiem, ale:
1. Na mnie wyjebał się mafiozo Hobbit. 2. Moja zmiana z d1 w d2 na pewno przynajmniej częściowo pokrzyżowała plany mafii. 3. Przyczyniłem się w dużym stopniu do rozpoznania i przyciśnięcia Mordoru, którego przecież masz za mafiozę. 4. Przyczyniłem się w dużym stopniu do uniewinniego dość silnego dla Trolla.
Moim zdaniem gram dobrą edycję, dużo rzeczy które zrobiłem przyniosło wymierne korzyści dla miasta.
Ty nadrób te posty porządnie, a dopiero potem rób listy.
No nadrobiłem posty już jakiś czas temu i takie jest moje zdanie. Co do Twoich argumentów to: 1. Mafiozo Hobbit lubi atakować swoich. Mógł czepiać się niewinnego, ale nie musiał, to może być mini plusik, ale na pewno nie duży plus. 2. Mogłeś zmienić grę, żeby przeżyć jako mafiozo, przecież to nie jest żaden argument, jeśli jesteś w mafii, to z grą z D1 dziś odjebałby Cię snajper. 3. Mordor grał chujnię i raczej jego gra sprawiała, że został przyciśnięty. Fajnie, że wziąłeś w tym udział, jest to na pewno plusik, jeśli jest winny, ale nic przełomowego. Poczekajmy do linczu na nim. 4. Sorry, ale moim zdaniem tutaj to Troll uniewinnił się sam swoją grą. Aczkolwiek tutaj to akurat masz dużego plusa, że to dostrzegłeś, mafiozo faktycznie mógłby tego nie widzieć lub nie chcieć widzieć. Podsumowując - widzę przesłanki za niewinnością, ale widzę też przestoje w Twojej grze i zbyt duże skupienie na tematach wygodnych (np. gadanie o strzałach), ale bez przesady. Poza tym, po co Ci moje uniewinnienie? 1. Ale Ty zobacz moją reakcję. Czy ja Twoim zdaniem, gdybyśmy byli razem w mafii, tak bym dociskał kolegę Hobbita, po to, żebyś Ty mi dał teraz jakiś plusik? Przecież to się zupełnie nie dodaje, mogłem to zignorować albo coś odburknąć.
2. Tylko, że moja gra w d1 była zrobiona umyślnie (no może nie do końca od razu, na początku chciałem się kreować, ale że mi nie wyszło, zobaczyłem oskarżenia, to nie chciałem się maksymalnie wybraniać), po to żeby taką przemianę zaliczyć. Przecież gdybym był w mafii, to co by mi szkodziło normalnie sobie na luzaku wejśc w d1 i nie byłoby tej dyskusji o mojej winie. Zrobiłem to przez przypadek jako środa, zrobiłem to umyślnie na MU i zauważyłem, że dla mnie bardzo korzystnym jest, żeby być częściowo na świeczniku w d1, kiedy jestem w mieście, bo wtedy mam większą wiedzę na temat sytuacji w linczu (ze względu na znajomość mojego koloru), co daje mi przewagę w wyciąganiu wniosków (a także przynajmniej częściowo zawsze krzyżuje plan mafii, zauważyłem to jak miastowa 0ix na MU gdy byłem w mafii zmieniła się z top1 podejrzanych na top1 niewinnych na początku d2 i całkowicie rozpierdoliła cały nasz plan, który układaliśmy w nocy). No chyba, że uważasz, że nie potrafiłbym, no to ok, ale szanujmy się.
3. Gdyby nie ja, to pewnie byście się teraz kłócili ze squbim czy to Eneldo, Sidor, Szarlej czy Jose. To ja zamknąłem dyskusję rozpoznając go. Może mały plusik, ale większy niż to przedstawiasz.
4. No widzisz? A ja dodam, że ja tego Trolla umyślnie cały czas podburzałem właśnie po to, żeby wyciągnąć od niego miastowe odruchy.
Twoje uniewinnienie jest mi potrzebne, ponieważ chciałbym z Tobą współpracować, a Ty mi tu zaraz będziesz węża w kieszeni szukał, że to że tamto, a może snajper się Twoją listą zasugeruje i padnę 'Bo za mało rzeczy Cię uniewinnia, za często uaktywniasz się wtedy, gdy musisz a za rzadko, gdy sam czujesz potrzebę. Do tego za dużo graczy po prostu prezentuje się czyściej od Ciebie', co byłoby słabe dla miasta
A poza tym, dobrze, żeby inni też tę dyskusje widzieli i nie przyszło nikomu do głowy podejrzewać Aragorna, bo jestem niewinny.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 6, 2023 18:14:00 GMT 1
Mieszanie przy świeczniku? Gimliego uniewinniałem, a Theodona uwinniałem zanim jeszcze formował się jakiś świecznik.
Drugi po Theodenie jesteś Ty. Mam nieodparte wrażenie, że wciąż czytam Michała Wisniewskiego, ale może to szczęśliwa trauma.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 6, 2023 18:15:00 GMT 1
kurwa akurat chciałem wrócić do posta Gimliego w którym pisał że tam siedzi jakaś mafia reptilianie xd z drugiej strony - wyrabianie sobie pozycji na Lewkoniu? No nie wiem, siedzę w samochodzie i uskuteczniam myśli przerurzne, bo na to mi pozwalają warunki. Ale no oddelegowanie śmietanki do ściągnięcia na siebie podejrzeń i zostawienie solo głosu akurat gimlego na hobbicie byłoby zdecydowanie PLEJSEM tylko na ile to jest prawdopodobne
|
|