|
Ogólny
Sept 21, 2023 21:13:30 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 21, 2023 21:13:30 GMT 1
Witamy prawdopodobnie najlepszego miastowego w tej gierce.
|
|
|
Ogólny
Sept 21, 2023 21:26:41 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 21, 2023 21:26:41 GMT 1
Props Lewkoń.
|
|
|
Ogólny
Sept 21, 2023 21:30:00 GMT 1
Post by Volverin on Sept 21, 2023 21:30:00 GMT 1
Pokazał jak to robią oldschoolowcy.
|
|
|
Ogólny
Sept 21, 2023 22:10:13 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 21, 2023 22:10:13 GMT 1
Ja obstawiam obecnie Iliescu, Firefox, nie wiem kto trzeci Iliescu akcja z tabelkami jak Kaczmarski w pierwszej zapoznawczej, ego granie i za wystrzelenie się z postów też bym grillował Chyba podtrzymuje, a Don Kichot kiepska gra i mało effortu, nie chciało się? Brak czasu na gierke, jakby mi się nie chciało to bym na bieżąco w pracy nie śledził
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 6:54:40 GMT 1
Post by Russell Popebrook on Sept 22, 2023 6:54:40 GMT 1
W mordzie pewnie Sowa poleci, wtedy Gimp i Tasiemiec niewinni? mafiacorner.boards.net/post/70133/thread - mówiłem że będzie grane tą kartą, mord na Sowie i ofensywa w Tasiemca/Gumpa jako głównych podejrzanych Sowy
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 8:50:25 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 22, 2023 8:50:25 GMT 1
Całą kawę zajęło mi przebijanie się ze strony 100 do strony 105. Kurwa nie mam motywacji już, żeby to nadrabiać. Zwłaszcza, że się czuję jakbym już wiedział kto jest w mafii i mi się nawet nie chce czytać.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 8:53:46 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 22, 2023 8:53:46 GMT 1
W mordzie pewnie Sowa poleci, wtedy Gimp i Tasiemiec niewinni? mafiacorner.boards.net/post/70133/thread - mówiłem że będzie grane tą kartą, mord na Sowie i ofensywa w Tasiemca/Gumpa jako głównych podejrzanych Sowy Ale to znowu jest powtórka z kreskówkowej. Tasiemiec będzie niewinny, ale nie zdaje sobie sprawy jak bardzo Gump go wykorzystuje. On czuje jakby dług wdzięczności, że ktoś go uratował. Tutaj temat Gumpa umarł po zlinczowaniu Oh Dae-Su i Felietonistki.
Większy problem, że są gracze na tyle bardziej podejrzani od Gumpa, że jego nawet nie zlinczują w tej edycji. Możesz wepchnąć Iau. Możesz dobić Cenariusa. Można podjąć ryzyko z Tasiemcem. Żaden z nich na tym etapie nie pasuje o mafii, ale to są cele idealne do nawalania przez mafię lub wykorzystujesz innych niewinnych do nawalania w nich.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 9:01:08 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 22, 2023 9:01:08 GMT 1
Chyba podtrzymuje, a Don Kichot kiepska gra i mało effortu, nie chciało się? Brak czasu na gierke, jakby mi się nie chciało to bym na bieżąco w pracy nie śledził A moim zdaniem bardzo spoko grałeś, szło wyczytać twoją niewinność, Cmentarz ją widział, w testamencie też zabraniałem cię linczować dopóki 2 mafiozów nie padnie. No i część postów miałeś zabawnych. Była analiza twojej postaci na ostatnim podcaście. Możesz sobie przewinąć do tego momentu łatwo jeśli chcesz bo lecimy kolejnością z tabelki.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 9:04:32 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 22, 2023 9:04:32 GMT 1
Mam wrażenie, że trochę zafiksowaliśmy się jako społeczność na ocenie winy na podstawie wkładu analitycznego. Potem taki staranny mafiozo, który pisze te analizy wypada lepiej niż na przykład Kichot, a umiejętność dostrzeżenia niewinności takiego gracza jak Kichot to jest często różnica między wygrać, a przegrać. Po prostu trzeba trochę wyobraźni i nie oceniać tego tak od linijki, że jak ktoś mniej analizuje to pewnie jest w mafii.
Jakbym miał tak ocenić to zlinczowałem Szarleja przez zbyt płytkie rozumienie jego mety, znalazłem kilka punktów wspólnych z jego mafijnymi kreacjami i mi to wystarczyło. Chociaż też Szarlej sobie nie pomógł wchodząc tak późno, jeśli to było spowodowane pracą, czy życiem po prostu no to pech.
Ja oberwałem bo wkurwiłem paru graczy wypostowaniem i ośmieliłem się atakować ich niewinnego. Więc sobie zrobili leniwy i łatwy psychologicznie lincz na zasadzie, że mnie zlinczują a jak coś to sam jestem sobie winien, a nie że oni coś zrobili nie tak. Gdzie nawet nie zadali sobie podstawowego pytania, po co miałbym tak zagrać jako mafia. To znaczy może zadali, ale padła jakaś absurdalna odpowiedź typu zakład na mafijnym i im to wystarczyło.
Felietonistka poleciała słusznie.
Kichot poleciał przez brak wyobraźni graczy, to znaczy tak mi się wydaje nie czytałem linczu na tobie, ale obstawiam, że argument był taki, że mniej analizujesz, mniej piszesz to do wora, a kompletnie zignorowali te fragmenty, za które cmentarz uniewinnił. Czyli taki lincz od linijki.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 9:14:44 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 22, 2023 9:14:44 GMT 1
Tak patrząc na Gumpa i Felietonistkę, to mafia dobrą robotę robi z tworzeniem antagonizmów między swoimi. Brakuje mi tam ogniwa scalającego cały skład mafii. Brakuje mi tam jednego ogniwa co połączy kropki i pozwoli znaleźć całą mafię. Przy czym tutaj jakoś Tasiemiec, Iau i Cenarius nie pasują do tej mafii. Może pasuje tutaj Firefox albo jakiś inny twist.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 9:14:57 GMT 1
Post by Volverin on Sept 22, 2023 9:14:57 GMT 1
Owszem. Największy trud forumowej to zdecydowanie, który estymator w danym momencie jest najlepszy. Meta, effort, naturalność, emocjonalność, interakcje itp.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 9:16:48 GMT 1
Post by Marcin Najman on Sept 22, 2023 9:16:48 GMT 1
ostrzegałem przed kultem pracy!
smuci mnie to bezrefleksyjne podejście do tej trójki Kichot, Cenarius, Tasiemiec
oni ich po prostu powrzucają po kolei jak im mafia sugeruje. Może gdzieś docisną Iaua(zasłużenie bo odpierdala kryminał, jeżeli jest niewinny to bardzo szkodliwa edycja). Może byli to gracze niełatwi do uniewinnienia, ale nikt nie wykonał pracy żeby spróbować ich uniewinnić.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 9:20:03 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 22, 2023 9:20:03 GMT 1
Owszem. Największy trud forumowej to zdecydowanie, który estymator w danym momencie jest najlepszy. Meta, effort, naturalność, emocjonalność, interakcje itp. To tak jak w szachach, jeśli wiesz, który czynnik jest w pozycji najbardziej istotny, to najczęściej znajdziesz dobre rozwiązanie. Jeśli zaczniesz rozkminiać pozycję pod kątem złego czynnika, to będzie bida.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 9:22:22 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 22, 2023 9:22:22 GMT 1
ostrzegałem przed kultem pracy! smuci mnie to bezrefleksyjne podejście do tej trójki Kichot, Cenarius, Tasiemiec oni ich po prostu powrzucają po kolei jak im mafia sugeruje. Może gdzieś docisną Iaua(zasłużenie bo odpierdala kryminał, jeżeli jest niewinny to bardzo szkodliwa edycja). Może byli to gracze niełatwi do uniewinnienia, ale nikt nie wykonał pracy żeby spróbować ich uniewinnić. Właśnie pomyślałem o tym ostrzeżeniu jak pisałem tego posta Teraz rozumiem o co ci chodziło wtedy.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 9:24:54 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 22, 2023 9:24:54 GMT 1
ostrzegałem przed kultem pracy! smuci mnie to bezrefleksyjne podejście do tej trójki Kichot, Cenarius, Tasiemiec oni ich po prostu powrzucają po kolei jak im mafia sugeruje. Może gdzieś docisną Iaua(zasłużenie bo odpierdala kryminał, jeżeli jest niewinny to bardzo szkodliwa edycja). Może byli to gracze niełatwi do uniewinnienia, ale nikt nie wykonał pracy żeby spróbować ich uniewinnić. Właśnie pomyślałem o tym ostrzeżeniu jak pisałem tego posta Teraz rozumiem o co ci chodziło wtedy. To właśnie nie jest tak, że przez próby analizowania każdego słowa mamy sytuację w tej edycji jaką mamy? Zamiast zastanowić się nie nad tym co autor miał na myśli tylko w jakim celu to napisał najlepiej by było przeanalizować.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 9:38:58 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 22, 2023 9:38:58 GMT 1
No i jeszcze Smasher nie pasuje do mafii za bardzo.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 9:44:08 GMT 1
Post by Russell Popebrook on Sept 22, 2023 9:44:08 GMT 1
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 9:49:46 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 22, 2023 9:49:46 GMT 1
Pojechanie do innego miasta na całowieczorny spacer z psem XDDD Nie wiem czemu ale rozbawiło.
Iau 99% niewinny. Zostały im 3 lincze jeszcze?
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 9:50:35 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 22, 2023 9:50:35 GMT 1
Pojechanie do innego miasta na całowieczorny spacer z psem XDDD Nie wiem czemu ale rozbawiło. Iau 99% niewinny. Zostały im 3 lincze jeszcze? 2 lincze przy założeniu że dzisiaj pudło to jutro muszą trafić. Jeśli trafią jedną mafię to dodatkowy lincz.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 9:51:46 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 22, 2023 9:51:46 GMT 1
Dziś Gump, jutro Firefox, a jak gra wciąż trwa, to ciężka rozkminka między Centaurem i Tasiemcem. Może nie tak ciężka, zależy co obaj robili na tych 60 ostatnich stronach, których nie czytałem.
Firefox nie pisze po to żeby wygrać grę miastu tylko po to, żeby ładnie się prezentować. W prawie każdym jego poście to widzę. Porównajcie sobie jak ułożone są posty Firefoxa a jak dużo miejskiego chaosu i bezkompromisowości czasami mają w sobie posty Centaura lub Tasiemca.
|
|