|
Ogólny
Sept 22, 2023 9:58:37 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 22, 2023 9:58:37 GMT 1
Mi właśnie przyszło do głowy, że zlinczujemy dwóję w tej kolejności Gump -> Firefox. Jeśli Firefox jednak nie będzie w mafii to chyba jednak Karaś jako ostatni. No naprawdę już nikt inny tam się nie dodaje za bardzo do Gumpa. Przy czym zlinczują Iau i Cenariusa jako najbardziej podejrzanych graczy. Tak czy siak niezależnie od koloru Karasia miasto to przegra. Edycja jest nie do uratowania.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 10:11:35 GMT 1
Post by Marcin Najman on Sept 22, 2023 10:11:35 GMT 1
Dziś Gump, jutro Firefox, a jak gra wciąż trwa, to ciężka rozkminka między Centaurem i Tasiemcem. Może nie tak ciężka, zależy co obaj robili na tych 60 ostatnich stronach, których nie czytałem. Firefox nie pisze po to żeby wygrać grę miastu tylko po to, żeby ładnie się prezentować. W prawie każdym jego poście to widzę. Porównajcie sobie jak ułożone są posty Firefoxa a jak dużo miejskiego chaosu i bezkompromisowości czasami mają w sobie posty Centaura lub Tasiemca.Totalnie się zgadzam, Firefox jest tak clean, że jego uniewnnienie przez wszystkich jest beznadziejne. Jedyna okazja to ewentualna meczówka, w której pozostałym przestanie się zgadzać dlaczego on się w niej znalazł.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 10:56:44 GMT 1
Post by lowrider on Sept 22, 2023 10:56:44 GMT 1
a mi się gra firefoxa bardzo podoba
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 11:01:37 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 22, 2023 11:01:37 GMT 1
XDD Jak bardzo oni mogą nie wiedzieć co się wokół nich dzieje. Centurion się zorientował gdzie jest Monti jakoś tam wczoraj dopiero, czy przedwczoraj, Iau myśli, że Firefox to Kshaq xD To znaczy ja się nie czepiam, że nie rozkminili tożsamości, ale przecież to już jest otwarcie w temacie mówione od kilku dni kto jest kto.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 11:19:25 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 22, 2023 11:19:25 GMT 1
Chyba te miasto trzeba zaorać Trudno zostaję przy kolejce Gump -> Firefox -> Karaś i ją księguję jako swój bet.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 11:46:30 GMT 1
Post by Marcin Najman on Sept 22, 2023 11:46:30 GMT 1
a mi się gra firefoxa bardzo podoba poddymił
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 11:55:57 GMT 1
Post by lowrider on Sept 22, 2023 11:55:57 GMT 1
Chyba te miasto trzeba zaorać Trudno zostaję przy kolejce Gump -> Firefox -> Karaś i ją księguję jako swój bet. bet przyjęty, zachęcam pozostałych do dawania swoich trzywagonikowych kolejek
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 11:58:17 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 22, 2023 11:58:17 GMT 1
Gump -> Firefox -> Tasiemiec/Centurion. Rozgrywki już nie doczytam, ale sobie poczytam obu osobno jeszcze.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 12:04:07 GMT 1
Post by Russell Popebrook on Sept 22, 2023 12:04:07 GMT 1
Iau -> Firefox(pewnie niewinny) -> Gimp
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 12:05:31 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 22, 2023 12:05:31 GMT 1
Jak Centuriona sobie uniewinniłeś?
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 12:18:01 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 22, 2023 12:18:01 GMT 1
Jak Centuriona sobie uniewinniłeś? Ja zastanawiałem się pod tym względem na ile sensu musiała by mieć gra Cenariusa w mafii by Felietonistka dała się z łatwością zlinczować. Wyszło mi że Cenarius od początku nie miał dobrej pozycji to więc nie ma sensu by Felietonistka mogła pod niego grać. Oczywiście mogłaby tak ryzykować, ale ono jest zbędne. Założyłem w tym przypadku że jeśli Gump w mafii, to mafia ma co najmniej dość silny skład by móc manipulować miastem. Z tego powodu jak Kichot wyskoczył niewinny to Cenarius tym bardziej niewinny, ponieważ nie za bardzo pasuje do koncepcji silnej mafii. Siła miasta jest za to słaba i brakuje tam typowych liderów: Smasher jako pierwszy nie wyskoczy przed szereg. Cenarius nie ma pozycji do forsowania czegokolwiek. Nawet jeśli coś napisze to też będzie intepretowane jako mafijne ratowanie tyłka swojego.
Tasiemiec też pojawił się jako ten do przepchnięcia w linczu w razie czego. Iau nie ma pozycji w mieście i wszystko jest interpretowane u niego jako mafijne.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 12:22:34 GMT 1
Post by lowrider on Sept 22, 2023 12:22:34 GMT 1
Jak Centuriona sobie uniewinniłeś? Ja zastanawiałem się pod tym względem na ile sensu musiała by mieć gra Cenariusa w mafii by Felietonistka dała się z łatwością zlinczować. Wyszło mi że Cenarius od początku nie miał dobrej pozycji to więc nie ma sensu by Felietonistka mogła pod niego grać. Oczywiście mogłaby tak ryzykować, ale ono jest zbędne. Założyłem w tym przypadku że jeśli Gump w mafii, to mafia ma co najmniej dość silny skład by móc manipulować miastem. Z tego powodu jak Kichot wyskoczył niewinny to Cenarius tym bardziej niewinny, ponieważ nie za bardzo pasuje do koncepcji silnej mafii. Siła miasta jest za to słaba i brakuje tam typowych liderów: Smasher jako pierwszy nie wyskoczy przed szereg. Cenarius nie ma pozycji do forsowania czegokolwiek. Nawet jeśli coś napisze to też będzie intepretowane jako mafijne ratowanie tyłka swojego.
Tasiemiec też pojawił się jako ten do przepchnięcia w linczu w razie czego. Iau nie ma pozycji w mieście i wszystko jest interpretowane u niego jako mafijne.
jeżeli dobrze czytam twój tok rozumowania: a co cię skłoniło do postawienia na Karasia, a nie Smashera?
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 12:45:49 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 22, 2023 12:45:49 GMT 1
Ja zastanawiałem się pod tym względem na ile sensu musiała by mieć gra Cenariusa w mafii by Felietonistka dała się z łatwością zlinczować. Wyszło mi że Cenarius od początku nie miał dobrej pozycji to więc nie ma sensu by Felietonistka mogła pod niego grać. Oczywiście mogłaby tak ryzykować, ale ono jest zbędne. Założyłem w tym przypadku że jeśli Gump w mafii, to mafia ma co najmniej dość silny skład by móc manipulować miastem. Z tego powodu jak Kichot wyskoczył niewinny to Cenarius tym bardziej niewinny, ponieważ nie za bardzo pasuje do koncepcji silnej mafii. Siła miasta jest za to słaba i brakuje tam typowych liderów: Smasher jako pierwszy nie wyskoczy przed szereg. Cenarius nie ma pozycji do forsowania czegokolwiek. Nawet jeśli coś napisze to też będzie intepretowane jako mafijne ratowanie tyłka swojego.
jeżeli dobrze czytam twój tok rozumowania: a co cię skłoniło do postawienia na Karasia, a nie Smashera? Mój problem z Karasiem zaczął się od tego kiedy jeszcze żyłem. Trudno było do niego trafić i dać mu do przemyślenia. Chociaż nadal uważałem go za niewinnego co napisałem w testamencie. Kolejny dzień padła Felietonistka to jeszcze go nie analizowałem, ale obserwowałem kto jaki wkład w grę może mieć i kto jest regularnie grillowany na świeczniku i jak lincze się toczą. Na pod caście wspomniałem o paru rzeczach które mi nie pasują w Karasiu coraz bardziej i już traciłem pewność co do uniewinnienia. To jak sobie wytarł swoją kreację Gollum to też mi się nie podobało, ponieważ jako Gollum był bardziej otwarty na przemyślenia i potrafił wrócić do wcześniejszych stron pisząc, że coś mu się nie podoba lub uwzględniał to w testamencie. Tutaj mimo że daje dobre posty Karaś to mam wrażenie, że przy winie Gumpa jego pozycja znowu poleci w dół.
Karasia też obstawiłem ze względu kto jaką ma pozycję w mieście akurat. W tym przypadku pomocna była mafijna Felietonistka paradoksalnie, bo praktycznie pisała prawdę o tej edycji i kto może być grillowany. Naprawdę można posty mafiozów tłumaczyć dwojako, ale potrafią zostawić ukryte wskazówki na temat potencjalnego składu mafii. Felietonistka tak zrobiła, że zostawiała ślady. Jeśli ona jako pierwsza poleciała to jej śmierć ma sens teraz jedynie w przypadku silnej mafii, by wyrobić pozycję pozostałym mafiozom. Teorię o jej rezygnacji ze względu na słaby skład mafii może bym analizował kilka dni wcześniej, ale nie na tym etapie gdy padł niewinny Kichot.
Wniosek o braku liderów można było szybko wyciągnąć, że dziwnie się ta rozgrywka toczy. Tak jakby mieli linczować ostatniego oczywistego mafiozę. Tak się edycja ułożyła, że ktokolwiek dawał wątpliwość pod główny nurt nawet na chwilę to źle skończył.
Najbardziej mi się w sumie nie spodobał ten atak na Iau u Karasia przedstawiający pewną intencję. Mimo tego może zostać uznać za naturalny i chciał wrócić do Iau jako potencjalny twist. Ogólnie bardzo dobrze potrafi Karaś wybrnąć w tej edycji, a wina jego jest jedynie widoczna jak się zagłębi w pewne szczegóły i coś parę dni temu czułem, że jakbym żył to bym prawdopodobnie się pożarł z Karasiem. Moja wizja linczowania totalnie rozjeżdżała się z jego wizją podejrzanych graczy. Też trochę już metoda eliminacji wjechała w tym przypadku. Mord na Sowie też mi trochę dał do myślenia, że coś jest nie tak i dlaczego giną tacy gracze, co nie płyną do końca z nurtem. Trochę jak z Wiśniewskim, że trzeba tu naprawdę w szczegóły wejść by zobaczyć winę takiego Karasia, ponieważ na pierwszy rzut oka jest niewidoczna.
Smashera dla mnie uniewinnia przede wszystkim też start gdzie łatwo do niego można było się dowalić. Często takie starty to idealne lepy na mafię. Tutaj gorzej bo Szarlej miał najsłabszą zaczepkę w jego stronę. Potem dość sporo przemyśleń on daje i pisze analizy chcąc mieć jakiś wpływ na rozgrywkę. Smasher bardziej ufa osądom innych. Próbuje wiele wątków poruszać, ale nie jest pierwszym do liderowania. Nie ma siły przebicia. To nie jest typ gracza, który by jako pierwszy coś forsował. Druga sprawa to po prostu też zastanawiałem się nad intencjami jego i nie poczułem ani razu jakby próbował oszukać wszystkich.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 13:03:28 GMT 1
Post by Volverin on Sept 22, 2023 13:03:28 GMT 1
Gump -> Firefox -> Tasiemiec/Centurion. Rozgrywki już nie doczytam, ale sobie poczytam obu osobno jeszcze. U mnie to samo i póki co nie będę kminił który z dwójki Tasiemiec/Cenarius jeśli ktoś z pierwszych dwóch niewinny. Czekam na kolorki.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 13:16:21 GMT 1
Post by lowrider on Sept 22, 2023 13:16:21 GMT 1
jeżeli dobrze czytam twój tok rozumowania: a co cię skłoniło do postawienia na Karasia, a nie Smashera? Mój problem z Karasiem zaczął się od tego kiedy jeszcze żyłem. Trudno było do niego trafić i dać mu do przemyślenia. Chociaż nadal uważałem go za niewinnego co napisałem w testamencie. Kolejny dzień padła Felietonistka to jeszcze go nie analizowałem, ale obserwowałem kto jaki wkład w grę może mieć i kto jest regularnie grillowany na świeczniku i jak lincze się toczą. Na pod caście wspomniałem o paru rzeczach które mi nie pasują w Karasiu coraz bardziej i już traciłem pewność co do uniewinnienia. To jak sobie wytarł swoją kreację Gollum to też mi się nie podobało, ponieważ jako Gollum był bardziej otwarty na przemyślenia i potrafił wrócić do wcześniejszych stron pisząc, że coś mu się nie podoba lub uwzględniał to w testamencie. Tutaj mimo że daje dobre posty Karaś to mam wrażenie, że przy winie Gumpa jego pozycja znowu poleci w dół.
Karasia też obstawiłem ze względu kto jaką ma pozycję w mieście akurat. W tym przypadku pomocna była mafijna Felietonistka paradoksalnie, bo praktycznie pisała prawdę o tej edycji i kto może być grillowany. Naprawdę można posty mafiozów tłumaczyć dwojako, ale potrafią zostawić ukryte wskazówki na temat potencjalnego składu mafii. Felietonistka tak zrobiła, że zostawiała ślady. Jeśli ona jako pierwsza poleciała to jej śmierć ma sens teraz jedynie w przypadku silnej mafii, by wyrobić pozycję pozostałym mafiozom. Teorię o jej rezygnacji ze względu na słaby skład mafii może bym analizował kilka dni wcześniej, ale nie na tym etapie gdy padł niewinny Kichot.
Wniosek o braku liderów można było szybko wyciągnąć, że dziwnie się ta rozgrywka toczy. Tak jakby mieli linczować ostatniego oczywistego mafiozę. Tak się edycja ułożyła, że ktokolwiek dawał wątpliwość pod główny nurt nawet na chwilę to źle skończył.
Najbardziej mi się w sumie nie spodobał ten atak na Iau u Karasia przedstawiający pewną intencję. Mimo tego może zostać uznać za naturalny i chciał wrócić do Iau jako potencjalny twist. Ogólnie bardzo dobrze potrafi Karaś wybrnąć w tej edycji, a wina jego jest jedynie widoczna jak się zagłębi w pewne szczegóły i coś parę dni temu czułem, że jakbym żył to bym prawdopodobnie się pożarł z Karasiem. Moja wizja linczowania totalnie rozjeżdżała się z jego wizją podejrzanych graczy. Też trochę już metoda eliminacji wjechała w tym przypadku. Mord na Sowie też mi trochę dał do myślenia, że coś jest nie tak i dlaczego giną tacy gracze, co nie płyną do końca z nurtem. Trochę jak z Wiśniewskim, że trzeba tu naprawdę w szczegóły wejść by zobaczyć winę takiego Karasia, ponieważ na pierwszy rzut oka jest niewidoczna.
Smashera dla mnie uniewinnia przede wszystkim też start gdzie łatwo do niego można było się dowalić. Często takie starty to idealne lepy na mafię. Tutaj gorzej bo Szarlej miał najsłabszą zaczepkę w jego stronę. Potem dość sporo przemyśleń on daje i pisze analizy chcąc mieć jakiś wpływ na rozgrywkę. Smasher bardziej ufa osądom innych. Próbuje wiele wątków poruszać, ale nie jest pierwszym do liderowania. Nie ma siły przebicia. To nie jest typ gracza, który by jako pierwszy coś forsował. Druga sprawa to po prostu też zastanawiałem się nad intencjami jego i nie poczułem ani razu jakby próbował oszukać wszystkich.
Zdania ekspertów są podzielone:
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 13:23:13 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 22, 2023 13:23:13 GMT 1
Tak z innej beczki jak ci się mistrzuje low?
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 13:27:51 GMT 1
Post by lowrider on Sept 22, 2023 13:27:51 GMT 1
spoko, tylko aż mnie kurwa skręca, że sobie nawet pokomentować poszczególnych graczy nie mogę na spokojnie, pewnie coś napiszę po zakończeniu od tego wszystkiego
na teraz mam wrażenie, że czytanie gry na bieżąco z wiedzą kto jest w mafii w chuj rozwija miastowe skillsy, ale tutaj najpierw musi nastąpić weryfikacja zanim zacznę się puszyć
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 13:29:39 GMT 1
Post by Russell Popebrook on Sept 22, 2023 13:29:39 GMT 1
No Smasher przechodzi koło gierki trochę, niby coś tam pisze ale zero konkretów i strzałów, jak Glorfindel w poprzedniej edycji. To jest w ogóle problem miasta w tej edycji, Chińczyk, Silverhand i Sowa jako jedyni się podpalili na swoje forsy i dostali pstryczek w nos, teraz mamy marazm
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 13:35:06 GMT 1
Post by lowrider on Sept 22, 2023 13:35:06 GMT 1
mój plan na naprawę gry miasta w następnych edycjach: 1. z chłopców zrobić mężczyzn (zakaz chodzenia w rurkach) 2. linczować mafiozów
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 13:35:56 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 22, 2023 13:35:56 GMT 1
Mi już po raz kolejny edycja pokazuje, że nie raz warto iść pod prąd miejskim nurtom i przeczytać co oni wyprawiają bez biasu. To chyba jest najtrudniejsze do zrobienia, by nie biasować się na pewnej kolejce i pójść pod prąd jak coś się nie zgadza nawet jeśli reszta próbuje pokazać że się możesz mylić różnymi metodami. Może teraz zostaje mi tylko komentowanie tej edycji, ale typów nie zmieniam. Najwyżej gdzieś się pomyliłem, a Red ma rację albo na odwrót.
|
|