|
Ogólny
Sept 15, 2023 20:31:32 GMT 1
Post by Russell Popebrook on Sept 15, 2023 20:31:32 GMT 1
Lowrider wrzucaj mnie do giery za Reportażystkie i ustawiam towarzystwo
|
|
|
Ogólny
Sept 15, 2023 20:33:13 GMT 1
Post by Sheogorath on Sept 15, 2023 20:33:13 GMT 1
A weź, to zbrodnia co się odwala teraz na początku, gdzie shitposting, gdzie radość z gry.
No jakbym był, to bym pewnie nie padł, jakbym uporządkował dzisiejszy dzień to też pewnie nie. Prawdę powiedziawszy, wystarczy, że bym był w grze przez większość dnia, a już optyka byłaby zupełnie inna, nawet jeśli treści byłoby tyle samo, co w tych ostatnich dwóch godzinach. Niestety dużo jest przekonania, że czegokolwiek by ktoś podejrzany nie zrobił, to jest to mafijne, Squbaniec trochęw tym króluje, ale generalnie przewija się takie myślenie, a to z perspektywy miastowego, a przynajmniej mojej, wyjątkowo irytujaće.
Nie mam pretensji o lincz specjalnie, bo mi ta gra nie siadła, no ale mam wrażenie, że od samego początku musiałem się spierać z tym, o czym napisałem.
|
|
|
Ogólny
Sept 15, 2023 20:38:02 GMT 1
Post by Russell Popebrook on Sept 15, 2023 20:38:02 GMT 1
Ja obstawiam obecnie Iliescu, Firefox, nie wiem kto trzeci Iliescu akcja z tabelkami jak Kaczmarski w pierwszej zapoznawczej, ego granie i za wystrzelenie się z postów też bym grillował
|
|
|
Ogólny
Sept 15, 2023 21:08:47 GMT 1
Post by Volverin on Sept 15, 2023 21:08:47 GMT 1
Najman chyba już bez weny w mieście, ale mafię ładnie zbaitował, że może detować
|
|
|
Ogólny
Sept 15, 2023 21:22:48 GMT 1
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 21:22:48 GMT 1
ile kurwa można
|
|
|
Ogólny
Sept 15, 2023 21:23:51 GMT 1
Post by Russell Popebrook on Sept 15, 2023 21:23:51 GMT 1
dobra giera Marcin, kreacja top jak prawie zwykle
|
|
|
Ogólny
Sept 15, 2023 21:25:14 GMT 1
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 21:25:14 GMT 1
dzięki stary
|
|
|
Ogólny
Sept 15, 2023 21:27:32 GMT 1
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 21:27:32 GMT 1
ale mafia ewidentnie myślała że zmiana nastawienia to kwestia roli, a mi chyba w poprzedniej rola wcale nie ciążyła może oprócz tego że w przypływie głupoty się do niej przyznałem
|
|
|
Ogólny
Sept 15, 2023 21:30:29 GMT 1
Post by Volverin on Sept 15, 2023 21:30:29 GMT 1
W poprzedniej na pewno ci nie ciążyła, tylko dodawała skrzydeł w tym sensie, że miałeś potężny spokój i zachowywałeś się niczym Jezus Chrystus, wszechwiedzący, spokojny, niewzruszony.
Ale z detem jednak gra się trochę inaczej niż z księdzem, jest większa presja żeby nie zginąć, więc ma prawo ciążyć.
|
|
|
Ogólny
Sept 15, 2023 21:33:37 GMT 1
Post by Volverin on Sept 15, 2023 21:33:37 GMT 1
Jakbym chciał szukać deta, to Felietonistka jeśli niewinna, Tasiemiec jeśli niewinny (myślę, że przynajmniej jeden z nich w mafii).
Sowa może być też detem, bo coś mi tu wajbowo nie do końca gra na Lewkonia, nie wygląda to jak mafijny Lewkoń, ale niewinny bucowaty Lewkoń też nie. Może det, albo zmienia trochę metę po prostu.
|
|
|
Ogólny
Sept 15, 2023 21:41:03 GMT 1
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 21:41:03 GMT 1
w ramach ciekawostki - tak miałem uporządkowane w głowie tożsamości. średnio mi się to udało 1. Adam Smasher 2. Sowa Mądra Głowa - egze 3. Prześliczna Felietonistka - lewkoń 4. Marcin Najman 5. Firefox - piernik 6. Johnny Silverhand - squbi? 7. Sheogorath 8. Tasiemiec Ubrojony - gary? 9. Don Kichot - czueq 10. Oh Dae-Su - pshemo 11. Forrest Gump - monti 12. Cenarius - na początku myślałem że to jest monti 13. Robert Karaś - kshaq 14. Iauctagnhy'otl - antura
|
|
|
Ogólny
Sept 15, 2023 21:43:57 GMT 1
via mobile
Post by Sheogorath on Sept 15, 2023 21:43:57 GMT 1
A to ja w ogóle nie potrafiłem przyporządkować nikogo w tej edycji, poza Silverhandem. No i Smasher mi wygląda na Gary'ego
|
|
|
Ogólny
Sept 15, 2023 21:45:55 GMT 1
Post by Volverin on Sept 15, 2023 21:45:55 GMT 1
Smasher -> kshaq Karaś -> Gary Tasiemiec -> luczyk?
|
|
|
Ogólny
Sept 15, 2023 22:10:50 GMT 1
via mobile
Post by Sheogorath on Sept 15, 2023 22:10:50 GMT 1
Huh, tego za cholerę bym nie zgadł. Jakoś za cichy ten Karaś na Gary'ego xD
Btw. to tylko pierwsze dwa dni, ale nawet mi się spodobało to granie z linczem co dwa dni - chociaż to może być kwestia ograniczonego czasu. No i podejrzewam, że im bliżej końca, tym bardziej wkurzające będzie to czekanie. W sumie jakiś system mieszany byłby ciekawy, zaczynać od dwóch dni, kiedy graczy jest więcej, a podejrzenia się dopiero klarują i potem przejść w tryb jednodniowy
|
|
|
Ogólny
Sept 15, 2023 22:16:59 GMT 1
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 22:16:59 GMT 1
tak też sugerował lowrider, kilku graczy odrzuciło. Mi się podobają wszystkie te wydłużenia cyklu, czy to 48h czy dzień i noc, łatwiej mi obłapać granie w mafie z obowiązkami
|
|
|
Ogólny
Sept 15, 2023 22:36:43 GMT 1
via mobile
Post by Sheogorath on Sept 15, 2023 22:36:43 GMT 1
Jakoś mnie to nie dziwi, że to odrzucili, to w końcu ci sami geniusze, którzy potem zamordowali niewinnego Sheo
|
|
|
Ogólny
Sept 17, 2023 2:53:12 GMT 1
Post by Sheogorath on Sept 17, 2023 2:53:12 GMT 1
W sumie w tym momencie fituje mi ten Tasiemiec w mafii - i pomijam sam fakt, że zaczął atakować Silvera (bo sam początkowo go oskarżałem, dopóki sobie nie uświadomiłem kto to, to samo zresztą robiłem jako Reynevan). Natomiast fakt, że miał raczej kiepskie argumenty na Silvera (albo raczej, że miał ich niewiele) już mi nieco śmierdzi, bo umówmy się, posty Squbańca potrafią cuchnąć mafijnością aż do przesady, jeśli nie wiesz kto to. On mu tam zarzucił streszczanie rozgrywki (fakt) i "wymuszony, nienaturalny wajb", co już może znaczyć cokolwiek. Do tego średnio w jego postach widzę aktywną chęć linczowania Silverhanda, raczej powtarzanie jego nicku w poście, żeby było wiadomo, że ma paru podejrzanych. Do tego, gdy mu parę osób już wytknęło, że Squbi to Squbi i jest oczyszczany za tożsamość, to zachowuje się w sposób nie do końca zrozumiały dla mnie. Tzn. rozumiem lekki wkurw, ale IMO jak ci kilka osób mówi, że się mylisz co do winy (zakładam, że wśród tych osób było parę osób, które Tasiemiec ma za niewinne), to albo zakładasz, że one się mylą (i starasz się przekonać do swoich racji/zostawiasz temat typa na teraz, bo widzisz doskonale, że ten typ nie przejdzie), albo że ty się mylisz - tu była trzecia opcja "chuj mnie to, typ zasłużył na bycie na świeczniku, więc go będę na niego wrzucał, uniewinniacie go za tożsamość, a jest dopiero początek D2". Tekst o zasłużeniu też na minus, ale samo podejście jest dziwaczne. Aczkolwiek zakładam, że mogę się mylić, jak zawsze zresztą, może być, że tak mnie to wszystko dziwi, bo mamy zupełnie inne podejście (posiłkuję się tu tym, co sam robiłem oskarżając Squbiego jako Reynevan, bo te dwa podejścia to jak niebo a ziemia).
A, no i uwagę Felietonistki mam za celną, mnóstwo deprecjacji ze strony Tasiemca w stronę graczy ze słabszą pozycją.
|
|
|
Ogólny
Sept 17, 2023 3:27:46 GMT 1
Post by Sheogorath on Sept 17, 2023 3:27:46 GMT 1
mafiacorner.boards.net/post/68170/threadA ten post jest mega ciekawy, bo z jednej strony idea napisania czegoś takiego wydaje mi się dość miastowa, ale z drugiej sam post mi jebie. Bo jakbym sam miał napisać komuś, że walnął na mnie zajebistą analizę, po której nie ma już w sumie co ze mnie zbierać, to jednocześnie bym mu wyjaśnił, jaki był mój sposób myślenia, kiedy pisałem posty, które ma za mafijne - niekoniecznie nawet po to, żeby go przekonać o swojej niewinności (skoro analiza jest tak dobra, że ciężko się z nią kłócić), ale po to, żeby po prostu wiedział i żeby miał to z tyłu głowy, przy pisaniu innych analiz (jak już mój kolor będzie znany i Smasher będzie wiedział, że w tym konkretnym przypadku się myli)... No dobra, i po to, żeby spróbować go przekonać do zmiany zdania, nie oszukujmy się xD Tylko, cholera, z drugiej strony, ja "całą" obecną grę starałem się być zupełnie szczery, jasno tłumaczyć, co mną kierowało, kiedy robiłem X i Y i generalnie się nie przejmować, czy aby to co napiszę nie zostanie uznane za mafijne - i jak widać, to zupełnie nie przyniosło efektów xD Więc dajcie znać panowie i panie, co sądzicie o wspomnianym poście, bo jestem dość mocno ciekaw, czy mam jakieś skrzywione podejście.
|
|
|
Ogólny
Sept 17, 2023 8:00:41 GMT 1
Post by Sheogorath on Sept 17, 2023 8:00:41 GMT 1
Kontynuując kokainowy strumień: Cenarius jak dla mnie niewinny. Fakt, jest kilka rzeczy, które śmierdzą*, ale całościowo czuję od niego miastowy wajb, a argumenty Tasiemca i Zbitki liter do mnie zupełnie nie przemawiają. Tasiemiec pisze o jakiejś nielogiczności, ale już pytany przez Cenariusa gdzie widzi tę nielogiczność nie odpowiedział, woli powtarzać zarzut głośno i raz po raz, żeby inni widzieli - ja też tam za wiele nielogiczności nie widzę, nic takiego, o czym bym nie pomyślał, że nie może być napisane przez miastowego, który akurat się tam gdzieś nie zamotał. Zresztą, zakładając niewinność Tasiemca i winę Cenariusa - czemu Tasiemiec go w takim razie nie ora? Skoro masz wyłapane jakieś nielogiczności to wytknij je, wrzuć cytat, niech miasto widzi, a Cenarius musi się tłumaczyć, niech się głupio plącze i pogrąża bardziej. A tutaj wyjebka, post z zarzutami niby jest, ale głównie po to, żeby był. A jeśli chodzi o ASDFGHIJ, to nie bardzo rozumiem, co ma na myśli mówiąc o tym, że Cenarius się próbuje dystansować, więc ciężko mi się wypowiedzieć, generalnie nie odczuwam jakichś dziwnych wajbów między Azjatą a Cenariusem. A, no i post Cenariusa, który mi się wydaje turbo miastowy: mafiacorner.boards.net/post/68102/thread*jak dla mnie, to chociażby ten post: mafiacorner.boards.net/post/68109/thread Przy okazji mnie on dość bawi, bo wygląda, jak gdyby zarzut Felietonistki w jego kierunku (o pisaniu z boku, który sam jest najpierw postawił) sprawiał, że Felietonistka się jakoś uniewinniała. Pomijam, że zarzut jest błędny, bo sam na to zwrócił uwagę (dziwi mnie, że dopiero po czasie), ale jedyny powód, na jaki byłem w stanie wpaść, dla którego miałoby to w jakiś sposób oczyszczać PF w oczach C, to że C doszedł do wniosku, że skoro on sam zrobił coś, co początkowo wydawało mu się mafijne, to że może to jednak nie jest takie mafijne. Tylko że jakoś mi to tu nie pasuje, naciągana ta teoria. Zakładając, że jest niewinny, mam wrażenie jakiegoś brainfarta, zdecydowanie muszę zapytać po grze. Btw. Don Kichot to Czueq, z tego co zrozumiałem? Za co Gary go tak nie cierpi? Poprzednich edycji nie czytałem w sumie, a mnie niezdrowa ciekawość męczy (nie jestem już teraz pewien, czy nie pomyliłem o kogo chodzi, ale to chyba Karaś pisał, że nie przepada i w sumie najchętniej by z nim nie grał w mafię)
|
|
|
Ogólny
Sept 17, 2023 9:44:06 GMT 1
Post by Sheogorath on Sept 17, 2023 9:44:06 GMT 1
mafiacorner.boards.net/post/68213/threadEch, nie rozumiem zupełnie, czemu nieobecność Sowy miałaby w jakikolwiek świadczyć na jego niekorzyść. Czy Adam na prawdę myśli, że Sowa się schowała, bo miała mu odpowiedzieć na pytanie, a się boi to zrobić? Tzn. w tym akurat przypadku zakładam (mam nadzieję), że ta nieobecność to punkt wyjścia po prostu, coś co zwróciło na nią teraz jego uwagę, a sama zmiana zdania na jej temat to po prostu kwestia tego, że sobie Adam parę rzeczy przemyślał, że zaczął rozważać jakieś inne koncepcje. Bo jeśli nieobecność będzie inherentnie widziana jako mafijna, to ja już nigdy nie dotrwam dłużej, niż do D3 xD
|
|