|
Ogólny
Sept 19, 2023 19:56:54 GMT 1
Post by Russell Popebrook on Sept 19, 2023 19:56:54 GMT 1
Ja bym dziś nie linczował Felietonistki, dziś trzeba walić w Don Kichota
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 19:57:31 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 19, 2023 19:57:31 GMT 1
Musiałbym poczytać tego Tasiemca od nowa, bo podobno miał świetny dzień, a teraz odpierdala jakiś dziwny wkurw. Tylko jak nie gram to trochę nie mam motywacji, żeby czytać.
Ja bym dziś uderzał w Gumpa.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 19:58:25 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 19, 2023 19:58:25 GMT 1
Tasiemiec u mnie byłby jakoś 2-3 w kolejce. Pierwszy na pewno Gump.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 20:00:27 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 19, 2023 20:00:27 GMT 1
No to nieźle egze nas kupił Pshemo
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 20:00:50 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 19, 2023 20:00:50 GMT 1
Udało im się. To znaczy mnie tak nie do końca kupił, jak już doszliśmy do typowania konkretnej trójki, to go w niej nie miałem, ale w testamentowej piątce, bo tyle chyba było możliwych strzałów w przypadku trafiania, był. Tylko jako ewentualny ostatni. obok Firefoxa i Cenariusa bodajże. Tylko problem teraz jest taki, że on głosami mafii poleciał raczej i to bardzu utrudni znalezienie winy Gumpa, który może dograć do końca.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 20:01:51 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 19, 2023 20:01:51 GMT 1
Egze czasem nie miał dzisiaj dziwnego dnia? Jakby wiedział że padnie.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 20:01:55 GMT 1
Post by Volverin on Sept 19, 2023 20:01:55 GMT 1
A mówiłem, że doświadczenie podpowiada, że nie ma tak łatwo!
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 20:07:16 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 19, 2023 20:07:16 GMT 1
Tylko nadal to może pachnieć mafią Tasiemiec-Gump ewentualnie Gump-Firefox.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 20:07:41 GMT 1
via mobile
Post by Marcin Najman on Sept 19, 2023 20:07:41 GMT 1
Kacperek pada w 1 mordzie = egze w mafii
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 20:08:40 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 19, 2023 20:08:40 GMT 1
Egze chciałem sprawdzać akurat jako det i pewnie wyszłoby 50/50.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 20:10:38 GMT 1
Post by Volverin on Sept 19, 2023 20:10:38 GMT 1
Firefox teraz ciekawie się odpalił, miastowy wajb mi to dało.
Mafia Gump, Tasiemiec, Felietonistka też możliwa(?).
Co mi nie pasowało w mafijności Felietonistki i Gumpa jednocześnie -> mają niewinnego Tasiemca i tak prowadzą rozgrywkę, że pada dzisiaj Felietonistka, a nie Tasiemiec? Bardzo nieoptymalnie. Ale jak Tasiemiec też w mafii, to ponownie ma to sens.
Czy widzicie jakieś powody, dla których to nie będzie mafijna trójka? Jakieś wykluczenia, specyficzne zależności z poprzednich dni? bo nie mam poglądu na rozgrywkę jako całość.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 20:12:46 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 19, 2023 20:12:46 GMT 1
Firefox teraz ciekawie się odpalił, miastowy wajb mi to dało. Mafia Gump, Tasiemiec, Felietonistka też możliwa(?). Co mi nie pasowało w mafijności Felietonistki i Gumpa jednocześnie -> mają niewinnego Tasiemca i tak prowadzą rozgrywkę, że pada dzisiaj Felietonistka, a nie Tasiemiec? Bardzo nieoptymalnie. Ale jak Tasiemiec też w mafii, to ponownie ma to sens. Czy widzicie jakieś powody, dla których to nie będzie mafijna trójka? Jakieś wykluczenia, specyficzne zależności z poprzednich dni? bo nie mam poglądu na rozgrywkę jako całość. Mafia Gump,Tasiemiec,Felietonistka ma też spory sens właśnie. Nie czytałem za bardzo dziś rozgrywki i nie wyciągałem jakie relacje są.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 20:20:14 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 19, 2023 20:20:14 GMT 1
Udało im się. To znaczy mnie tak nie do końca kupił, jak już doszliśmy do typowania konkretnej trójki, to go w niej nie miałem, ale w testamentowej piątce, bo tyle chyba było możliwych strzałów w przypadku trafiania, był. Tylko jako ewentualny ostatni. obok Firefoxa i Cenariusa bodajże. Tylko problem teraz jest taki, że on głosami mafii poleciał raczej i to bardzu utrudni znalezienie winy Gumpa, który może dograć do końca. W testamencie miałem go w pozostałych w razie czego i to była ostrożność co do niego. Dlatego też chciałem zaczynać od Gumpa też, ponieważ to by pozwoliło zbadać reakcje twoje i Felietonistki. Wasz trójkąt trzeba było jednak naruszyć. Za dużo zagadek tam było i trzeba było odpowiedzi wyciągnąć z tego
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 20:20:16 GMT 1
Post by Volverin on Sept 19, 2023 20:20:16 GMT 1
Generalnie jeśli w mafii z Felietonistką jest Gump i Tasiemiec/Firefox, to z perspektywy strategicznej chyba trochę kiepsko pograne, bo przecież mogli doprowadzić do linczu na Don Kichotcie wcześniej, na Cenariusie, byli do przepchnięcia. Nie wiem czy nie wyszedł tu misplay ze strony mafii.
Stąd mi ta Felietonistka niezbyt grała do mafii, bo sama naturalność w porządku, powiedziałbym, że pod wieloma względami bardzo fajna edycja Wojciecha, a i tak znalazł się w tak kiepskiej pozycji w mieście i nie ugrał mafii za bardzo linczów na niewinnych.
Może czegoś nie dostrzegam śledząc edycję głównie na zasadzie czytania postów poszczególnych zawodników.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 20:31:24 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 19, 2023 20:31:24 GMT 1
Ja chyba w ramach treningu nadrobię co się działo po mojej śmierci na solidnie. Na obecny moment dalej bym się skłaniał w sprawdzanie dwójki Gump/Tasiemiec. Jednak jak już znam jednego mafioze to warto zrobić ponowną ewaluacje.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 20:34:58 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 19, 2023 20:34:58 GMT 1
Bardzo dziwne jest te głosowanie rozegrane pod względem taktycznym dla mafii. Kichota można było przepchnąć z łatwością.
Egze to chyba dzisiaj poświęcił się by komuś pozycję wyrobić. Inaczej tego głosowania nie da się wytłumaczyć.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 20:52:20 GMT 1
Post by Volverin on Sept 19, 2023 20:52:20 GMT 1
Ciekawie z tym Firefoxem teraz, bo śmiała teoria z jego strony i zagranie bardzo nadprogramowe, jeśli jest w mafii. Zobaczymy jaki zrobi follow-up jutro do tego co napisał.
Jak Gump, Felietonistka, Firefox, to teraz ten wjazd Firefoxa byłby jakimś kilkuetapowym masterplanem mafii, żeby zrobić potężnego mindfucka miastu. Ale po co to wszystko? Był przecież do linczowania niewinny Tasiemiec, Don Kichot, Cenarius. Brzytwa Ockhama mówi, że to bez sensu.
Mafia Tasiemiec, Gump, Felietonistka wygląda sensownie. I świetnie zgrywałaby się z założeniem, że praktycznie zawsze Forumowa Mafia płata nam figla i wymienienie celnie całego składu zanim któryś mafioza zginie to cholernie trudne zadanie. Zawsze ten jeden błąd się pojawi (no niby mi się udało w d1 Botowej hehe, ale się z tego wycofałem, więc z czystym sumieniem sobie nie zaliczę, ale wspomnieć wspomnę :>>)
Może jeszcze jakaś szansa na Gump, Felietonistka, Don Kichot, ale ponownie -> czemu nie przepchnąć wtedy Tasiemca dzisiaj chociażby? Cenariusa przyatakować bardziej?
Felietonistka, Firefox, Don Kichot -> ponownie Tasiemiec był do przepchnięcia. Do tego Firefox w mafii robiący teraz ten wjazd na niewinnego Montiego to byłoby proszenie się o guza w sytuacji, w której mógłby dojechać do końca.
Tak więc zostaję przy Tasiemiec, Gump, Felietonistka, jeszcze poobserwuję co napisze Firefox jutro.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 21:12:27 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 19, 2023 21:12:27 GMT 1
No albo stwierdzili, że głosują w swojego. Ale wtedy Gump jeśli jest w mafii, to wprost napisał kolejkę, która wynika z obecnego linczu na Felietonistce, którą to kolejkę dosłownie w tym samym czasie Mozilla zaczęła anulować. Faktycznie nadprogramowe, ale może po prostu przekombinowują. W mafii czasami ciężko wyczuć, który moment to już jest przesada. A może właśnie dobrze, że tak mocno kombinują, teraz ciężko połączyć Gumpa z Felietonistką i Mozillę z Gumpem.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 21:25:44 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 19, 2023 21:25:44 GMT 1
Ciekawie z tym Firefoxem teraz, bo śmiała teoria z jego strony i zagranie bardzo nadprogramowe, jeśli jest w mafii. Zobaczymy jaki zrobi follow-up jutro do tego co napisał. Jak Gump, Felietonistka, Firefox, to teraz ten wjazd Firefoxa byłby jakimś kilkuetapowym masterplanem mafii, żeby zrobić potężnego mindfucka miastu. Ale po co to wszystko? Był przecież do linczowania niewinny Tasiemiec, Don Kichot, Cenarius. Brzytwa Ockhama mówi, że to bez sensu. Mafia Tasiemiec, Gump, Felietonistka wygląda sensownie. I świetnie zgrywałaby się z założeniem, że praktycznie zawsze Forumowa Mafia płata nam figla i wymienienie celnie całego składu zanim któryś mafioza zginie to cholernie trudne zadanie. Zawsze ten jeden błąd się pojawi (no niby mi się udało w d1 Botowej hehe, ale się z tego wycofałem, więc z czystym sumieniem sobie nie zaliczę, ale wspomnieć wspomnę :>>) Może jeszcze jakaś szansa na Gump, Felietonistka, Don Kichot, ale ponownie -> czemu nie przepchnąć wtedy Tasiemca dzisiaj chociażby? Cenariusa przyatakować bardziej? Felietonistka, Firefox, Don Kichot -> ponownie Tasiemiec był do przepchnięcia. Do tego Firefox w mafii robiący teraz ten wjazd na niewinnego Montiego to byłoby proszenie się o guza w sytuacji, w której mógłby dojechać do końca. Tak więc zostaję przy Tasiemiec, Gump, Felietonistka, jeszcze poobserwuję co napisze Firefox jutro. Dorzucę swój komentarz do twoich trójek. Mafia Gump,Felietonistka,Firefox ma sens jedynie gdy masz kogoś z dwójki Gump/Firefox o bardzo mocnej pozycji. Na to wygląda że ta dwójka ma mocną pozycję obecnie i kluczowe będzie co zrobi Firefox ze swoją teorią. Tasiemiec, Gump, Felietonistka - no tu nie wiem co oni chcieli zagrać. Przy tej parze już trochę dziwnie to rozegrali dzisiejszy lincz, ponieważ Tasiemiec nadal na świeczniku jest. Tutaj jedynie na dojechanie Gumpa muszą liczyć. Przy czym tutaj jest spore ryzyko, że spróbowali zagrać interakcje wykluczające i gdzieś błąd mogli popełnić.
Gump, Felietonistka, Don Kichot - No nie wiem co tu też by chcieli rozegrać. Kichot jest na świeczniku nadal i do sprawdzenia na pewno. Jedyna nadzieja znowu w Gumpie że ich dociągnie do końca.
Tasiemiec, Gump, Felietonistka i znowu mafia dziwna strategicznie jest.
Wszystkie te układy są na tyle dziwne, że trzeba prześledzić co w czwartek się stanie i kto padnie.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 21:59:27 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 19, 2023 21:59:27 GMT 1
Tak btw ja jestem ciekaw najbliższego mordu i kto padnie. Bo przy winie Gumpa to kluczowe mordy będą.
|
|