|
Ogólny
Sept 19, 2023 22:01:44 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 19, 2023 22:01:44 GMT 1
Ja chyba w ramach treningu nadrobię co się działo po mojej śmierci na solidnie. Na obecny moment dalej bym się skłaniał w sprawdzanie dwójki Gump/Tasiemiec. Jednak jak już znam jednego mafioze to warto zrobić ponowną ewaluacje. Tasiemiec w okolicach linczu zachował się tak że chyba jednak niewinny. Chociaż i tak go zlinczują owczym pędem.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 22:45:25 GMT 1
Post by Volverin on Sept 19, 2023 22:45:25 GMT 1
Założenie: Firefox mafioza, Gump mafioza. Firefox z dobrą szansą na powalczenie o zwycięstwo. Gump na winie Felietonistki również zbiera plusy.
Żeby wygrać, mafia musi zlinczować Tasiemca, Don Kichota, Cenariusa, innej możliwości nie ma.
Co robi mafia? Linczuje swojego, mimo że ma prawie strzał na pustaka z Tasiemcem i Don Kichotem. Co robi mafioza Firefox po linczu na koledze z mafii? Atakuje drugiego mafiozę, jeszcze bardziej utrudniając sobie zadanie.
Naprawdę mafia gra taki potężny long-game z nadzieją, że Firefox tak się oczyści, że potem polecą trzej niewinni z rzędu? Dla mnie absurd. Mafie tworzą jakieś taktyki, jakieś pomniejsze strategie, ale no nie potrafię sobie wyobrazić, że piernikowy, Monti i egze usiedli sobie na mafijnym i rozkminili, że najpierw zrobią antagonizm, a potem Firefox wyskoczy z taką teorią i dojedzie do końca na trupach Montiego i egzego, skoro mogli po prostu zaoszczędzić sobie trudu i wpychać do kolejki podejrzanych niewinnych.
A mafia Gump, Tasiemiec, Felietonistka już sens ma -> zrobili antagonizm, interakcje wyszły spoko, ale trochę postawili się pod ścianą w dzisiejszym linczu. Próbują coś kombinować, bo w takim składzie ciężko będzie im wygrać edycję. Cenarius, Kichot i... no właśnie, nie ma kogo trzeciego wrzucić. Trzeba grać na jakieś wykluczenia, zamieszanie, żeby jeden dojechał do końca i próbował wygrać z kimś meczówkę.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 22:55:21 GMT 1
Post by Volverin on Sept 19, 2023 22:55:21 GMT 1
Trochę już mi się nie chce tego wszystkiego kminić, może są jeszcze jakieś inne warianty, ale już zostanę przy Tasiemiec + Gump.
Może jeszcze zmienię z powrotem na Firefoxa zamiast Tasiemca jeśli zobaczę, że się szybko wycofał ze swojej teorii i nagle zacznie zbijać piony z Montim, ale no ten jego (Firefoxa) wjazd po-linczowy wyglądał mi bardzo miastowo, jak podjarany niewinny, który wierzy, że rozwiązał zagadkę.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 23:04:23 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 19, 2023 23:04:23 GMT 1
Ale nadal mafia może ci wepchnąć Tasiemca, Don Kichota i Cenariusa i wygrać tą grę. Co najwyżej zwycięstwo zostało odłożone w czasie. Przy czym jeśli masz w niej Firefoxa+Gumpa. Jedynie wyrok został odsunięty w czasie.
Jeśli Tasiemiec winny razem z Gumpem to brakuje tam jednego linczu na wepchnięcie kogoś. Tylko kogo tam można wepchnąć ewentualnie? Anturę jakoś tam widzę jako tego którego można wepchnąć. Skoro Karaś go podejrzewał na początku to uzna że miał wtedy rację i Anturę mafia może spróbować linczować.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 23:09:26 GMT 1
Post by Volverin on Sept 19, 2023 23:09:26 GMT 1
No tak, zostało odłożone w czasie. I moje pytanie brzmi - po co? Szczególnie obecna walka Firefox-Gump jest dla mnie kompletnie niezrozumiała jeśli obaj są w mafii. Jaki problem na spokojnie teraz nakręcać lincz na Cenariusa, Don Kichota i Tasiemca? A oni się napierdalają xD tłumacz się z głosu na ostatnią chwilę oddałem głos wtedy kiedy zadeklarowałem a jak masz zamiar mi pisać jak Antura to wypierdalaj śmieciu zajebany, bo ja nie będę grał w grę która opiera się tylko na mówieniu jaki jestem, jaki mam charakter i atakowaniu mnie od D1 przeinaczonymi faktami to tłumacz się to jest kurwa ruch mafiuszki i uważam, że śmieciem jesteś bez odbioru co jest kurwa xD
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 23:14:01 GMT 1
Post by Volverin on Sept 19, 2023 23:14:01 GMT 1
Obaj Firefox i Gump po tym linczu mieli mocną pozycję startową, żeby dojechać nawet we dwóch do końca. Żadna rozsądna mafia nie pomyśli sobie wtedy: "ej dawaj zaczniemy się teraz napierdalać zamiast linczować tych, których mamy zlinczować żeby wygrać grę". Powiedzcie mi czy czegoś nie dostrzegam, jest jakikolwiek profit z tego zagrania?
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 23:26:56 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 19, 2023 23:26:56 GMT 1
No chyba po raz pierwszy jest interakcja wykluczająca bytność Firefoxa i Gumpa w mafii.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 23:29:36 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 19, 2023 23:29:36 GMT 1
Ale tym bardziej Gump mafia skoro jedyne co teraz robi to dyskredytuje Firefoxa.
|
|
|
Ogólny
Sept 19, 2023 23:33:55 GMT 1
Post by Volverin on Sept 19, 2023 23:33:55 GMT 1
Może jeszcze Gump niewinny, a Firefox mafia hihi Wtedy Felietonistka, Firefox, Tasiemiec lub Felietonistka, Firefox, Don Kichot w obu przypadkach Felietonistka byłaby zdecydowanie zbyt pasywna, trzeba było wtedy walczyć jak lew o wywalenie Gumpa chociażby, bo Firefox będzie miał problem z dograniem do końca. Firefox pewnie mógłby grać teraz na przeczekanie zamiast ryzykować tak bardzo pozycję, zlinczować Tasiemca/Don Kichota + Cenariusa i w meczówce walczyć z Iau albo kimś innym o zwycięstwo. Raczej też się nie kleją takie składy.
ALE KTO WIE, KTO WIE
|
|
|
Ogólny
Sept 20, 2023 6:26:33 GMT 1
Post by Marcin Najman on Sept 20, 2023 6:26:33 GMT 1
dobra, też obstawiam że drugim jest firefox
i dalej wierze, że trzecim nie jest Monti, mam zbyt dużą sympatie czytając go
|
|
|
Ogólny
Sept 20, 2023 9:01:07 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 20, 2023 9:01:07 GMT 1
Bez winy Gumpa układy mafijne tym bardziej będą dziwne. W niewinność Gumpa nie wierzę nawet po poznaniu koloru Felietonistki.
|
|
|
Ogólny
Sept 20, 2023 9:51:03 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 20, 2023 9:51:03 GMT 1
Nie no patrzę na posting Tasiemca od wczorajszego wieczoru i będzie niewinny. Chociaż wcześniej widziałem że tam jakieś horrendum błędów miał na karku tak jakby wsypywał się z nadwiedzą. No chyba baitował mafię pod mord to jego zachowanie przed moim mordem miało sens. Jakoś jego zachowanie z okolic linczu nie pasuje do mafii. Przy czym ponownie może dojść do sytuacji, gdzie poczuje u kogoś dług wdzięczności i nie będzie potrafił przez dłuższy czas spojrzeć inaczej. Różnica jest ogromna tutaj między Felietonistką a Tasiemcem. Normalnie powtórka z Polly vs Jamniczek.
|
|
|
Ogólny
Sept 20, 2023 9:51:12 GMT 1
Post by Marcin Najman on Sept 20, 2023 9:51:12 GMT 1
Centaur z tą przedlinczową kalkulacją typu moge zmienić w Kichota jak jeszcze dwie osoby się zadeklarują wygląda mi brzydko
|
|
|
Ogólny
Sept 20, 2023 9:56:23 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 20, 2023 9:56:23 GMT 1
Centaur z tą przedlinczową kalkulacją typu moge zmienić w Kichota jak jeszcze dwie osoby się zadeklarują wygląda mi brzydko Przy czym jeśli jest winny Cenarius, to popełnił błąd który będzie go kosztował.
Przy niewinności Cenariusa to jest wystawiona piłeczka, którą się zbija. Może ją zbić zarówno mafia jak i miasto.
W obydwóch przypadkach można go wepchnąć w kolejkę do linczu.
|
|
|
Ogólny
Sept 20, 2023 9:57:40 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 20, 2023 9:57:40 GMT 1
Trochę już mi się nie chce tego wszystkiego kminić, może są jeszcze jakieś inne warianty, ale już zostanę przy Tasiemiec + Gump. Może jeszcze zmienię z powrotem na Firefoxa zamiast Tasiemca jeśli zobaczę, że się szybko wycofał ze swojej teorii i nagle zacznie zbijać piony z Montim, ale no ten jego (Firefoxa) wjazd po-linczowy wyglądał mi bardzo miastowo, jak podjarany niewinny, który wierzy, że rozwiązał zagadkę. A to prawda, sam fakt, że zostało to zrobione mnie aż tak nie przekonuje, ale sposób w jaki zostało zrobione już tak. On tam wjechał trochę jakbym siebie piszącego na podjarce akurat czytał.
|
|
|
Ogólny
Sept 20, 2023 10:00:59 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 20, 2023 10:00:59 GMT 1
Obaj Firefox i Gump po tym linczu mieli mocną pozycję startową, żeby dojechać nawet we dwóch do końca. Żadna rozsądna mafia nie pomyśli sobie wtedy: "ej dawaj zaczniemy się teraz napierdalać zamiast linczować tych, których mamy zlinczować żeby wygrać grę". Powiedzcie mi czy czegoś nie dostrzegam, jest jakikolwiek profit z tego zagrania? Zamaskowanie tego, że się spozycjonowali idealnie do wygrania we dwóch. Bo mogą spodziewać się, że ktoś w grze zacznie kombinować tak jak ty na cmentarzu. Pytanie właśnie jak bardzo to pociągną, jeśli będą się kąsać i nic z tego nie będzie wynikało to mogą być razem. Jeśli faktycznie zaczną sobie utrudniać grę i Firefox będzie dążył do tego linczu na Gumpie to nie są razem raczej.
|
|
|
Ogólny
Sept 20, 2023 11:02:48 GMT 1
Post by Marcin Najman on Sept 20, 2023 11:02:48 GMT 1
ok, dzisiaj jestem na etapie wymyślenia, że Firefox pasuje mi do mafii i wszystko co pisze wydaje mi się mafijne xd mafiacorner.boards.net/post/69615/threadwidzieliście kiedyś takie oznaki słabości i tłumaczenia złotego dziecka zapoznawczej?
|
|
|
Ogólny
Sept 20, 2023 12:27:52 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 20, 2023 12:27:52 GMT 1
Czy was nie martwi czasem na jak kruchych przesłankach jest broniony Gump? Przecież jego dni przed linczem na Szarleju i Pshemku zalatują wręcz mafią. Co ciekawe dziwne, że Zmarlik go też tam bronił na kruchych przesłankach.
|
|
|
Ogólny
Sept 20, 2023 12:56:23 GMT 1
Post by lowrider on Sept 20, 2023 12:56:23 GMT 1
Zabawa na dziś: uszeregujcie pozostałych przy życiu graczy pod kątem głębokości przemyśleń. Ja nie sugeruję, że bottom2 to będzie mafia, równie dobrze jakiś mafioza może grać świetną partię pod tym względem, blablabla - po prostu ciekawi mnie wasze zdanie. Lista: 1. Adam Smasher 2. Sowa Mądra Głowa 5. Firefox 8. Tasiemiec Ubrojony 9. Don Kichot 11. Forrest Gump 12. Cenarius 13. Robert Karaś 14. Iauctagnhy'otl
No i widzę, że Volvowi trochę spadła motywacja, więc ja jeszcze dorzucę, że jest tu o czym myśleć.
|
|
|
Ogólny
Sept 20, 2023 13:07:27 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 20, 2023 13:07:27 GMT 1
1. Adam Smasher - można go jeszcze urobić z perspektywy mafii
2. Firefox - mafijność Gumpa zaczyna go wykluczać pomału z bycia w mafii.
3. Tasiemiec Uzbrojony - ostatni dzień miał lepszy i zaczyna coraz mocniej kopać a jego przemyślenia coraz bardziej się rozwijają niż spadają, no już coraz mniej kupuję jego mafijność; jak w dniu mordu mogę powiedzieć że pasował na mafię tak teraz to już średnio tam pasuje
4. Iau- za dużo chaosu i przemyśleń by był w mafii po prostu; być może padnie jako kozioł ofiarny.
5. Sowa - dość mocno potrafi kopać, ale tylko w wybranych momentach przy czym da się jej niewinność wyłapać
6. Robert Karaś - ta twardo głowość jego jest zastanawiająca po prostu, dość mocno kopał na początku i teraz też coś próbuje kopać ale te uniewinnianie Gumpa jest dziwne.
7. Cenarius - o ile nie jest w mafii to może być wepchnięty za swoje analizy jakie tworzy
8. Kichot - też nie pasuje na mafię ale trochę zastanawia mnie jakoś jego przemyśleń, trochę za mocno kłócił się z Iau przez co może polecieć jako potencjalny mafioza
9. Forrest Gump- to co robi w tej edycji to jest wręcz kalka Glorfindela i jego wszystkich miejskich wcieleń, tam nawet nie ma szukania prawdy tylko gra typowo reakcyjna jak tylko ktoś o nim coś złego napisze. Przy czym udaje mu się "emocjonalnością" kupić paru graczy przez co nie są wstanie połączyć kropek.
1. To najwięcej przemyśleń 9. To najmniej przemyśleń.
|
|