|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 12:04:47 GMT 1
No mi też ta analiza Laua trochę podśmierduje. Powiedz mi, dlaczego grasz tak jak grasz? Bo na pewno masz motywację, żeby "gram, jak chcem". Dlaczego tak bardzo chcesz być na przekór i nie podejmujesz większej współpracy? Dlaczego jesteś tak pewien co do winy mojej i Gumpa? Chciałbym dziś zobaczyć w Tobie pomocne miasto, bo może zaczynam się zacietrzewiać na Twoim punkcie, a serio jesteś miastowy. ależ ja rzuciłem właśnie bardzo pomocnym spostrzeżeniem dotyczącym Kichota i Centaura, problem w tym, że mało kto się moimi spostrzeżeniami interesuje A Ciebie mam w mafii, bo mi się twoja gra na różnych etapach wydaje zwyczajnie mafijna plus najlepiej pasujesz mi do koncepcji mafii, którą mam w głowie. Ale też nie nawołuję, by Cię pierwszego zabić, bo jeśli by się np. okazało, że w mafii jest Centaur z Kichotem, to z miejsca mógłbym Cie uniewinnić. No i to spostrzeżenie spropsowałem. Możesz dać więcej. Zachęcam. Problem w tym, że większość Twoich spostrzeżeń dotyczy winy mojej i Gumpa, którego mam za miasto. No chyba, że mam klapki na oczach i widzę tylko te "joby" na naszą dwójkę.
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 19, 2023 12:13:15 GMT 1
No bo ja rzucam spostrzeżeniami tylko wówczas, kiedy one są w jakiejś sprzeczności z resztą graczy. Nie mam wielkiej potrzeby utwierdzania innych w ich spojrzeniu na grę, czy tym bardziej dzielenia się oczywistymi spostrzeżeniami. To zostawiam mafiozom.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 19, 2023 12:15:15 GMT 1
Co mnie martwi w tej grze: - Nikt nie try-harduje postami. Oznacza to ze mafia albo jest wychillowana albo wszyscy bardzo dobrze dostosowali sie do warunkow gry. Ale miastowi tez nie try-harduja... wiec to oznacza mala aktywnosc mafii? Wniosek: Albo mafia jest silna i ma normalnych mocno-aktywnych graczy, albo mafia jest slaba (kurwidolkowa) i miasto nie ma sie na czym spalac. - Znowu Ci sami ludzie za to samo sa uniewinniani. Monti za Montiowanie a im mocniej tym mocniej. Kshaq za przyjemne Kshaqoanie. Gary za mocarnosc, spokojnosc i pojscie do celu. Ja za bycie krezji. Z kolei Ci co nie sa, to nie sa za to samo; Lewkon za bycie wulgarnym. Egze za uzywanie swojego unikalnego stylu gry. Czueku za potencjalne czuekowie chillowe wyjebongo. Njay za to ze gra swoja matematyka w chlodny sposób. Luczyka nie umiem nijak ustawic. BARDZO TO MARTWI, ta dynmaika Co to znaczy, że nikt nie tryharduje postami? Jest kilka osób które regularnie podchodzą pod limit, to że się nie wypostowują to chyba tylko znaczy o coraz lepszym dostosowaniu się do grania na limity Nie rozumiem też drugiej części tego posta. Ci co nie są uniewinniani, nie są uniewinniani za swoją standardową grę twoim zdaniem? Lewkoń nie jest przecież uniewinniany za bycie wulgarnym. Unikalny styl gry Egzego odbiegas od tego, co prezentował w poprzednich edycjach, imo to widać. Czueka sam oskarżasz na podstawie jego wyjebania. Njay imo budził dużo większy autorytet swoją grą w poprzednich edycjach. Nie rozumiem, co miałeś tu na myśli. Wyjaśnisz?
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Post by Cenarius on Sept 19, 2023 13:17:16 GMT 1
Przeczytałem felietonistkę na kiblu w pracy, więc cytatami żadnymi teraz nie rzucę, ale im dłużej go czytam tym bardziej wydaje mi się niewinny. Fakt, że brakuje tam dużych emocji, które pasują do Egze. Fakt, że jego gra wydaje się sterylna i wycofana, taka byle jaka. Niemniej nie widzę tam żadnego śmierdzącego posta, a wszystkie są raczej treściwe, celne, analityczne. Sposób gry może być faktycznym wynikiem braku piwek. Do wyrzucenia rozważyłbym ją na meczowkę, chyba nie wcześniej. Sądzę natomiast, że to mafii mogłoby zależeć, żeby ją wepchać w kolejkę linczową w pierwszej kolejności. Szkoda mordu na nią, bo są lepsze cele, dużo lepsze. Z kolei Egze może w tej grze jeszcze namieszać i oni to wiedzą. Już tam chuj ze mną czy innym don Kichotem (jeśli jest niewinny), nas można sprzątnąć kiedy bądź, ale o jej lincz trzeba zawalczyć. Zatem mafii szukałabym w tych, którzy nawołują do linczu na niej już teraz lub robili to w poprzednich dniach.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 13:24:07 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 13:24:07 GMT 1
Albo Fermentonistka ma mało postów albo długo tam siedziałeś że zdążyłeś ją calą przeczytać i takie wnioski wyciągnąć
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 19, 2023 13:26:35 GMT 1
No zbyt dużo nie ma, 6 stron.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 13:27:15 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 13:27:15 GMT 1
Bez kitu, ona ma mniej postów ode mnie xdd
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 19, 2023 13:27:56 GMT 1
No i co w związku z tym?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 13:29:05 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 13:29:05 GMT 1
Centaur musi dzisiaj zawisnąć
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 19, 2023 13:33:16 GMT 1
A trochę jaśniej? Kto ze mną w mafii i dlaczego?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 13:37:21 GMT 1
via mobile
Post by Forrest Gump on Sept 19, 2023 13:37:21 GMT 1
Iau, czemu z absolutnej pewności i !!1!1!2!237727#-$--#-@+($+#++@-#;$- KICHOT W MAFII *KOLORKI,BOLD, SIZE 20* przeszedłeś do 75% i przeciwstawiania go Centaurowi?
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 19, 2023 13:41:18 GMT 1
jbc ja Cenarius o tobie nie zapomniałem, mam zamiar cię poczytać przed linczem tylko w robocie ciężary chwilowo i wpadam tylko na jakiś live posting jak mam chwilę
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 13:44:32 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 13:44:32 GMT 1
A trochę jaśniej? Kto ze mną w mafii i dlaczego? Jeszcze nie wiem kto, okaże się po zlinczowaniu wszystkich mafiozów
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 13:48:01 GMT 1
Felietonistka
Zastanawiałem się dlaczego Felietonistka tak szybko i łatwo uniewinniła Sowę. Forrest jest albo w mafii, albo zasługuje na wpierdol, tak czy owak do wyjebki. Będę podpalał, co będę chciał. Forrest Gump - manipulator, celowo wdał się w konflikt z Ioktanym o byle gówno, żeby zdobyć punkty z naturalności
Miałam rację co do tego, że Sowa to moja rodzina. Mądra Głowa ewidentnie. Nieprzyjemna, znaczy miastowa. Nieufna, znaczy niewinna. Myśląca samodzielnie, znaczy skazana na pożarcie. Pięknie wyjaśniła Forresta. A raczej próbowała. Nawet jeśli nieudolnie. Nawet jeśli koniec końców błędnie.
Sowa jest niewinna bo jest nieprzyjemna i myśli niesztampowo. A poza tym dostrzega problem nadnaturalności. Przy tak długim zakazie gry metą, mafiozo o ugruntowanej opinii spokojnie może na początku pójść taktyką naśladowania swojej mety. Czego doskonałym przykładem był konflikt adhdowca z autystą. Jakby się chcieli przekrzyczeć, który bardziej jest sobą. Ciekaw jestem Tasiemca, bo to co napisał o Silverhandzie też w sumie może być wpasywaniem się we własną metę, ale w sposób dość subtelny. Bardziej jestem skłonny wierzyć w jego niewinność, ale czy mu ufam? No nie. Wczoraj, czytając Sowę, byłem pewien, że Feli celowo uniewinniła Sowę, bo ta jako pierwsza jebnęła w Gumpa. No ale czytając Felę z podglądaniem postów Sowy z tamtego okresu, to jednak zmieniam zdanie i zgadzam się z jej argumentacją za niewinnością Sowy.
Tasiemiec prawdopodobnie mafia, do tego jakiś Gump i ktoś z trzeciego szeregu. no ja uważam, że to gracz o jednym z najwyższych skillów w naszej społeczności, szczególnie jeśli jest w mieście, a tu się kurwa skupił na Silverhandzie. To jest absurdalne. Do tego na tyle dobrze gra w mafii, że jest w stanie przemknąć przez całą edycję grając po prostu solidnie, nie wyróżniając się ani na plus ani na minus. Jeszcze wczoraj myślałem, że z tym Silverhandem to po prostu kwestia jego charakteru, ale po tym jak on dziś nadal to forsował, by ostatecznie inaczej zagłosować, mam coraz większe wątpliwości. Idealnie pasuje mi na ogarniętego mafiozę. O ile się nie zgadzam z argumentacją swoich podejrzeń w moją stronę, bo zawsze walę w graczy z retoryką pokroju Silverhanda, tak jestem w stanie wyobrazić sobie miastową Felę dającą taki argument za moją. Ale trochę zapala mi się lampka, gdy przypominam sobie swoją ostatnią grę, gdzie waliłem w Eustachego prawie do samego końca (a byłem w mieście). Ona na pewno o tym pamięta i nie wiem czy nie powinna podejść do tego jak się dosrywałem do Silverhanda z większą rezerwą.
Dobra chuj, Gump mafia i od tej pory nie mam zamiaru z nim dyskutować, bo jak zawsze on każdy post rozłoży na czynniki pierwsze, siedem razy mnie obrazi, a na koniec zmanipulowany Iau mu jeszcze przyklaśnie. Tutaj mocny tryhard z plaskaczem w ryj Gumpa. Mam świadomość, że Fela byłaby zdolna do takiego podejścia, ale to jest tak absolutne zamknięcie furtki, że jako mafia nie ma szans się z czegoś takiego wykręcić. Generalnie zaatakował dwóch hardych graczy czyli mnie i Gumpa z absolutną pewnością i bez drogi powrotu. To w chuj ryzykowne, będąc w mafii, bo można się przejechać. No ale może to pasować do taktyki Clinta Eastwooda mafii, gdzie leci pod prąd. Ale jednak nie kojarzą go z takich wielkojajnych akcji w mafii.
Ależ ja nie muszę szukać prawdy w taki sposób by sobie urobić kolejnych graczy. Mam Silverhanda za niewinnego, ale nie muszę mu tego na każdym kroku przypominać, tym bardziej w momencie, gdzie inni prócz Tasiemca w niego nie atakują. Z mojej perspektywy to wygląda Forrest tak, że zadałeś Silverhandowi parę pytań, zobaczyłeś, że Smasher go po drodze uniewinnił, więc Ty na fali tego, by budować pewien wspólny front też podkreśliłeś, że masz go za niewinnego. Problem polega na czymś innym, ja gram to co lubię, czyli wyciągam z pewnych rzeczy wnioski, mam je w głowie i na tej podstawie wyrokuję, Ty zaś w tej edycji grasz coś co jest do Ciebie niepodobne, może poza obrażaniem innych graczy, ale do tego wszyscy przywykli. Jesteś inteligentnym człowiekiem i jesteś w stanie na poczekaniu wymyślić 100 pytań do każdego gracza a na podstawie odpowiedzi dorobić do tego jakąś ideę. O ile w przypadku innych graczy np. Smashera to jak wyciągnął wniosek o niewinności Johnnego było jeszcze w miarę naturalne, tak u Ciebie to jest sztuczne. I to jest powielanie tego samego schematu, który był w dniu pierwszym, gdzie gracze prześcigali się w napisaniu, że Silverhand niewinny. Pytanie tylko po co to robic? Skoro Silverhanda masz za niewinnego, to czekaj kurwa aż wyjdzie jakiś mafiozo, który uderzy w niego, a później się o to do niego przypierdol. Ale nie, Ty wolisz sobie robić dobre układy z Silverhandem. Tutaj w chuj z rigczem. Propsuję mocno.
Oho przeszliśmy do etapu, gdy Tasiemiec wprost broni Gumpa. Te sarkastyczne wtrąconka też w stylu miastowej, butnej Feli.
No ja niczego nie udaję, jak chcę to piszę, jak nie chcę to tylko czytam jak dzisiaj do mordu. Ty za to cały czas udajesz, mącisz, manipulujesz. Piszesz, że masz wątpliwości co do mnie, a jednocześnie chcesz wprowadzać jakiś ostracyzm mojej osoby, jakbyś mógł dałbyś innym embargo na rozmowy ze mną. Czy tak wyglądają te twoje wątpliwości? To mi jednak bardzo mocno zgrzyta. Bo niby pisze wtedy, gdy chce, ale jednak gdy miasto linczowało Koreańca, to siedziała cicho. Ja sam przeczuwałem, że wajcha jest mocno na Desu, a Fela przemilczała temat. Pierwszy post, po 7 godzinach milczenia w dniu linczu na Azjacie wyglądał tak: Tasiemiec i Gump są w mafii. Obaj zastosowali przed dzisiejszą masówką na Ohu ten sam manewr, głośno zastanawiając się po co miałby wchodzić z Gumpem jako mafiozo w konflikt. Nie wiem czy to bardziej poncjuszopiłatne umycie rąk od wyroku który wydali czy próba pokazania, że zabili ale się nie cieszyli. Tu mi się zapala lampka ostrzegawcza. Tak jakby chciał wyczekać ten moment, gdy wajcha przesuwała się na Desu, to nie chciał ingerować i dopiero gdy okazało się, że Koreaniec był niewinny, to wtedy wjechał cały na biało.
Generalnie miałem trochę pikachu face, gdy czytałem Felietonistkę (przepraszam za "Felationistkę"), bo spodziewałem się większego gnoju i podejrzanych postów. Jak już myślałem, że przyłapię go na jakiejś nieścisłości, naginaniu faktów z wcześniejszych dni i gdy cofałem się do przeszłości, żeby to sprawdzić, to okazywało się, że faktycznie, zawsze było tak jak pisał. Nie zgadza mi się ta nad wyraz hermetyczna gra, brak chęci to kierowania "miejskimi głąbami", mała ochota do sprawczości. I to zniknięcie w momencie linczowania Koreańca na minus. Ale jako całość gry i sposób w jaki gra, to jednak dla mnie jest w mieście. To zacietrzewienie i płynięcie pod prąd też bym wpisał pod miejską metę. Felietonistka na zielono.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 13:49:15 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 19, 2023 13:49:15 GMT 1
jbc ja Cenarius o tobie nie zapomniałem, mam zamiar cię poczytać przed linczem tylko w robocie ciężary chwilowo i wpadam tylko na jakiś live posting jak mam chwilę a ja muszę odpocząć, bo mi mózg paruje mam wrażenie, że przez to, że kisimy się 48h bez nowych informacji, to mi overthinking wjeżdża, w robocie ciągle myślę o wszystkich graczach z perspektywy miasto/mafia i mam odpały nie chce mi się dzisiaj gadać z Cenariusem, bo uważam, że jego i Felio trzeba zostawić i pogadać jutro jestem zdecydowany w Kichota, mam wrażenie, że on momentami nawet nie udaje
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 19, 2023 13:50:16 GMT 1
Ty tasiemiec to chyba już dla beki na mafijnym przepisujesz moje wnioski, tylko robiąc to na ładniejszym papierze.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 13:50:53 GMT 1
Zostają mi w takim razie Lau i Firefox. Próbowałem najpierw prześledzić posty Laua, ale tam jest taki gnój, że w robocie ni chuja nie ogarnę i wziąłem się za Felę. Firefox powinien być przyjemniejszy do czytania, ale to już w domu, bo muszę nadgonić rzeczy w robo.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 13:53:04 GMT 1
Przeczytałem felietonistkę na kiblu w pracy, więc cytatami żadnymi teraz nie rzucę, ale im dłużej go czytam tym bardziej wydaje mi się niewinny. Fakt, że brakuje tam dużych emocji, które pasują do Egze. Fakt, że jego gra wydaje się sterylna i wycofana, taka byle jaka. Niemniej nie widzę tam żadnego śmierdzącego posta, a wszystkie są raczej treściwe, celne, analityczne. Sposób gry może być faktycznym wynikiem braku piwek. Do wyrzucenia rozważyłbym ją na meczowkę, chyba nie wcześniej. Sądzę natomiast, że to mafii mogłoby zależeć, żeby ją wepchać w kolejkę linczową w pierwszej kolejności. Szkoda mordu na nią, bo są lepsze cele, dużo lepsze. Z kolei Egze może w tej grze jeszcze namieszać i oni to wiedzą. Już tam chuj ze mną czy innym don Kichotem (jeśli jest niewinny), nas można sprzątnąć kiedy bądź, ale o jej lincz trzeba zawalczyć. Zatem mafii szukałabym w tych, którzy nawołują do linczu na niej już teraz lub robili to w poprzednich dniach. Z perspektywy przeczytania Feli, to się pod tym podpisuję i druga część posta też taka z perspektywy miastowego chcący zadbać o dobro miasta. Props dla Centaura.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 13:53:51 GMT 1
Albo Fermentonistka ma mało postów albo długo tam siedziałeś że zdążyłeś ją calą przeczytać i takie wnioski wyciągnąć Masz coś mądrego do powiedzenia czy będziesz tylko pajacować?
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 13:54:30 GMT 1
Centaur musi dzisiaj zawisnąć Dlaczego to on ma już zawisnąć a nie ja albo Gump? Co się zmieniło w Twoich wizjach?
|
|