|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 13:56:09 GMT 1
jbc ja Cenarius o tobie nie zapomniałem, mam zamiar cię poczytać przed linczem tylko w robocie ciężary chwilowo i wpadam tylko na jakiś live posting jak mam chwilę a ja muszę odpocząć, bo mi mózg paruje mam wrażenie, że przez to, że kisimy się 48h bez nowych informacji, to mi overthinking wjeżdża, w robocie ciągle myślę o wszystkich graczach z perspektywy miasto/mafia i mam odpały nie chce mi się dzisiaj gadać z Cenariusem, bo uważam, że jego i Felio trzeba zostawić i pogadać jutro jestem zdecydowany w Kichota, mam wrażenie, że on momentami nawet nie udaje Proponuję Ci poczytać wszystkich raz jeszcze bez presji. Poza tym uważam, że content robi się coraz ciekawszy, ale może to takie moje wizje po przejrzeniu każdego z osobna z nieco odświeżoną głową.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 19, 2023 13:56:25 GMT 1
kurde Tasiemiec od wczoraj robi ciężką miastową robotę, do tego uniewinnia Felietonistkę która go jebie od kilku dni i jest jednym z kontrkandydatów do linczu
wyobrażam sobie że mafiozo chciałby w takiej pozycji jednak przepchnąć ten lincz na niej
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 13:57:01 GMT 1
Ty tasiemiec to chyba już dla beki na mafijnym przepisujesz moje wnioski, tylko robiąc to na ładniejszym papierze. Pewnie pracujemy w tej samej firmie. xD
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 13:58:46 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 13:58:46 GMT 1
jbc ja Cenarius o tobie nie zapomniałem, mam zamiar cię poczytać przed linczem tylko w robocie ciężary chwilowo i wpadam tylko na jakiś live posting jak mam chwilę a ja muszę odpocząć, bo mi mózg paruje mam wrażenie, że przez to, że kisimy się 48h bez nowych informacji, to mi overthinking wjeżdża, w robocie ciągle myślę o wszystkich graczach z perspektywy miasto/mafia i mam odpały nie chce mi się dzisiaj gadać z Cenariusem, bo uważam, że jego i Felio trzeba zostawić i pogadać jutro jestem zdecydowany w Kichota, mam wrażenie, że on momentami nawet nie udaje Ale nie udaje co
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 14:00:18 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 14:00:18 GMT 1
I co się zmieni jutro, bo ja uważam że niewiele a miasto dalej będzie w dupie
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 14:01:53 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 14:01:53 GMT 1
14 postów zostało, teraz powinienem się wypostować, 2 razy wypostowanego nie zlinczują. Iau się prześliznął to czemu ja nie
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Post by Cenarius on Sept 19, 2023 14:03:40 GMT 1
Don Kichot wolisz grać po stronie mafii czy jednak miasto? Jak myślisz, co inni widzą w tobie mafijnego?
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 14:04:26 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 19, 2023 14:04:26 GMT 1
a ja muszę odpocząć, bo mi mózg paruje mam wrażenie, że przez to, że kisimy się 48h bez nowych informacji, to mi overthinking wjeżdża, w robocie ciągle myślę o wszystkich graczach z perspektywy miasto/mafia i mam odpały nie chce mi się dzisiaj gadać z Cenariusem, bo uważam, że jego i Felio trzeba zostawić i pogadać jutro jestem zdecydowany w Kichota, mam wrażenie, że on momentami nawet nie udaje Proponuję Ci poczytać wszystkich raz jeszcze bez presji. Poza tym uważam, że content robi się coraz ciekawszy, ale może to takie moje wizje po przejrzeniu każdego z osobna z nieco odświeżoną głową. chłopie, co ja czytałem dzisiaj ogólnie czytałem Felio, czytałem Cenariusa, czytałem Kichota czytałem Tenorka, czytałem Stankiewicza u Tenorka się obsrałem, bo zobaczyłem, że też analizy smażył ale tam tylko pierwsza była dobra, ta późniejsza, gdzie opisywałeś, co się działo przy linczu była mafijna w chuj, tam były same komentarze, a tutaj jednak opiniujesz ale jednak stać Cię na analizy w mafii ta analiza na Felio nie do końca się zgadzam tam miałem takie zgrzyty - dużo teoretyzowania na wejściu - ten tekst, że mafiozów charakteryzuje chijowa celność: jakby chciał dołożyć uzasadnienie do uniewinnienia sówki
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 14:10:44 GMT 1
via mobile
Post by Forrest Gump on Sept 19, 2023 14:10:44 GMT 1
też mi się nie podoba analiza na Felie
ale po co miałby to robić w mafii? chyba że na townie points ze starym jak świat 'wychodzę z założenia że jest winny, a kończę zielonym'
mega łatwo się na tym przejechać
ja Wam zadam pytanie - Don Kichot, Don Kichotem, ale czego wy oczekujecie od Felie dalej w grze? ja nie widzę szansy na progres, cały czas to samo
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 14:11:20 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 14:11:20 GMT 1
Don Kichot wolisz grać po stronie mafii czy jednak miasto? Jak myślisz, co inni widzą w tobie mafijnego? Pewnie chodzi o brak progresji myśli albo to że sam od siebie nie daję za wiele przez co łatwo mnie odjebać bo nie ma podstaw mnie trzymać, a jak widzę okazję podkurwienia takiego Antury to żal mi nie skorzystać. Chyba wolę grę jako mafia? Nie wiem, pierwsza mafijna edycja to była z Karetką, a tam połowę przeglonowałem przez brak zainteresowania. A następna to freakowa gdzie mafia nawet nie miała szans zacząć grać xd. W mieście jest spoko ale męczące jak co edycje chcą cię linczować za gameplay
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 14:11:21 GMT 1
kurde Tasiemiec od wczoraj robi ciężką miastową robotę, do tego uniewinnia Felietonistkę która go jebie od kilku dni i jest jednym z kontrkandydatów do linczu wyobrażam sobie że mafiozo chciałby w takiej pozycji jednak przepchnąć ten lincz na niej Nie wiem czemu, ale coś mi nie pasuje w tym poście. Taki hmmm niepotrzebny w sumie. Jakieś wnioski a propos tego co napisałeś?
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 19, 2023 14:12:03 GMT 1
Co mnie martwi w tej grze: - Nikt nie try-harduje postami. Oznacza to ze mafia albo jest wychillowana albo wszyscy bardzo dobrze dostosowali sie do warunkow gry. Ale miastowi tez nie try-harduja... wiec to oznacza mala aktywnosc mafii? Wniosek: Albo mafia jest silna i ma normalnych mocno-aktywnych graczy, albo mafia jest slaba (kurwidolkowa) i miasto nie ma sie na czym spalac. - Znowu Ci sami ludzie za to samo sa uniewinniani. Monti za Montiowanie a im mocniej tym mocniej. Kshaq za przyjemne Kshaqoanie. Gary za mocarnosc, spokojnosc i pojscie do celu. Ja za bycie krezji. Z kolei Ci co nie sa, to nie sa za to samo; Lewkon za bycie wulgarnym. Egze za uzywanie swojego unikalnego stylu gry. Czueku za potencjalne czuekowie chillowe wyjebongo. Njay za to ze gra swoja matematyka w chlodny sposób. Luczyka nie umiem nijak ustawic. BARDZO TO MARTWI, ta dynmaika Co to znaczy, że nikt nie tryharduje postami? Jest kilka osób które regularnie podchodzą pod limit, to że się nie wypostowują to chyba tylko znaczy o coraz lepszym dostosowaniu się do grania na limity Nie rozumiem też drugiej części tego posta. Ci co nie są uniewinniani, nie są uniewinniani za swoją standardową grę twoim zdaniem? Lewkoń nie jest przecież uniewinniany za bycie wulgarnym. Unikalny styl gry Egzego odbiegas od tego, co prezentował w poprzednich edycjach, imo to widać. Czueka sam oskarżasz na podstawie jego wyjebania. Njay imo budził dużo większy autorytet swoją grą w poprzednich edycjach. Nie rozumiem, co miałeś tu na myśli. Wyjaśnisz? Niektórzy są uniewinniani za swoja mete (a zazwyczaj sa), a niektorzy nie sa (a zazwyczaj nie sa). Egze, gdy gra jak Egze, zazwyczaj z tego co widywalem, nie jest uniewinniany. Tutaj tak gra i nie jest uniewinniany - co jest normatywne, bo zazwyczaj przez to paskudnie ginal nawet jako niewinny. Lewkon gdy gra mocno agresywnie, a jest to u niego normalne, nie jest uniewinniany. Zginal tak jako Joker, jako Hobbit bardzo wczesnie - dla przykladu. Njay, ktory gra sobie matematyczna gierke, nie laczy sie zazwyczaj z miastem, i za ten spokoj tez jest traktowany ptoencjalnie jako winny. Discordowa, teraz ta gra, jego poprzednie - na szczescie go tez czesto morduje mafia, ale przyjemnosci mu to z miastem nie stawia. O to mi chodzi. Ze Ci ktorzy zazwyczaj sa uniewinniani za bycie soba - tutaj sa uniewinniani, ale Ci ktorzy czest nie sa uniewinniani za bycie sobą - tutaj nie są uniewinniani. DLa przykladu. To mnie mocno martwi.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 14:12:36 GMT 1
też mi się nie podoba analiza na Felie ale po co miałby to robić w mafii? chyba że na townie points ze starym jak świat 'wychodzę z założenia że jest winny, a kończę zielonym' mega łatwo się na tym przejechać ja Wam zadam pytanie - Don Kichot, Don Kichotem, ale czego wy oczekujecie od Felie dalej w grze? ja nie widzę szansy na progres, cały czas to samo No i nawet, jeśli by nie miała progresu do końca gry, to co w związku z tym?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 14:13:40 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 14:13:40 GMT 1
No i żeby gra we mnie weszła potrzebuje pare dni i to najlepiej wolnych od pracy żeby móc cały dzień siedzieć na forum na kompie
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 19, 2023 14:16:58 GMT 1
kurde Tasiemiec od wczoraj robi ciężką miastową robotę, do tego uniewinnia Felietonistkę która go jebie od kilku dni i jest jednym z kontrkandydatów do linczu wyobrażam sobie że mafiozo chciałby w takiej pozycji jednak przepchnąć ten lincz na niej Nie wiem czemu, ale coś mi nie pasuje w tym poście. Taki hmmm niepotrzebny w sumie. Jakieś wnioski a propos tego co napisałeś? No wnioski dokładnie takie jak w drugim zdaniu, nie widzę powodu, dla którego mafiozo zazieleniałby potencjalnego kontrkandydata do linczu jeżeli chcesz, żebym ci powiedział, że mam cię przez to za 100% miasto no to nie powiem xd ale uważam, że sporo pracy wkładasz w grę i ciężko mi byłoby chyba rozmawiać o tobie dzisiaj jako o potencjalnym kandydacie do linczu no chyba że jesteś w mafii z Felietonistką, to cały ten wywód o kant dupy
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 14:18:50 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 14:18:50 GMT 1
Nie wiem czemu, ale coś mi nie pasuje w tym poście. Taki hmmm niepotrzebny w sumie. Jakieś wnioski a propos tego co napisałeś? No wnioski dokładnie takie jak w drugim zdaniu, nie widzę powodu, dla którego mafiozo zazieleniałby potencjalnego kontrkandydata do linczu jeżeli chcesz, żebym ci powiedział, że mam cię przez to za 100% miasto no to nie powiem xd ale uważam, że sporo pracy wkładasz w grę i ciężko mi byłoby chyba rozmawiać o tobie dzisiaj jako o potencjalnym kandydacie do linczu no chyba że jesteś w mafii z Felietonistką, to cały ten wywód o kant dupy Też pomyślałem, że co jeśli są razem w mafii xd ale w sumie to co by to zmieniło? Kolejność linczu? Nic innego. No chyba że liczył na to że takie wnioski wysuniesz
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 19, 2023 14:21:57 GMT 1
No wnioski dokładnie takie jak w drugim zdaniu, nie widzę powodu, dla którego mafiozo zazieleniałby potencjalnego kontrkandydata do linczu jeżeli chcesz, żebym ci powiedział, że mam cię przez to za 100% miasto no to nie powiem xd ale uważam, że sporo pracy wkładasz w grę i ciężko mi byłoby chyba rozmawiać o tobie dzisiaj jako o potencjalnym kandydacie do linczu no chyba że jesteś w mafii z Felietonistką, to cały ten wywód o kant dupy Też pomyślałem, że co jeśli są razem w mafii xd ale w sumie to co by to zmieniło? Kolejność linczu? Nic innego. No chyba że liczył na to że takie wnioski wysuniesz no nie, bo jeżeli uważam, że robi dobrą robotę, to go mimowolnie zazieleniam, a sianie wątpliwości wokół felietonistki pozwalałoby przy takim układzie sił doholować ją też jak najdłużej Felietonistka długo naciskała na lincz na Tasiemcu, mógł to być zawsze jakiś distancing w stylu wrzucimy jednego swojego pod pociąg, a z rozpędu potem Gumpa
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 19, 2023 14:22:14 GMT 1
Co to znaczy, że nikt nie tryharduje postami? Jest kilka osób które regularnie podchodzą pod limit, to że się nie wypostowują to chyba tylko znaczy o coraz lepszym dostosowaniu się do grania na limity Nie rozumiem też drugiej części tego posta. Ci co nie są uniewinniani, nie są uniewinniani za swoją standardową grę twoim zdaniem? Lewkoń nie jest przecież uniewinniany za bycie wulgarnym. Unikalny styl gry Egzego odbiegas od tego, co prezentował w poprzednich edycjach, imo to widać. Czueka sam oskarżasz na podstawie jego wyjebania. Njay imo budził dużo większy autorytet swoją grą w poprzednich edycjach. Nie rozumiem, co miałeś tu na myśli. Wyjaśnisz? Niektórzy są uniewinniani za swoja mete (a zazwyczaj sa), a niektorzy nie sa (a zazwyczaj nie sa). Egze, gdy gra jak Egze, zazwyczaj z tego co widywalem, nie jest uniewinniany. Tutaj tak gra i nie jest uniewinniany - co jest normatywne, bo zazwyczaj przez to paskudnie ginal nawet jako niewinny. Lewkon gdy gra mocno agresywnie, a jest to u niego normalne, nie jest uniewinniany. Zginal tak jako Joker, jako Hobbit bardzo wczesnie - dla przykladu. Njay, ktory gra sobie matematyczna gierke, nie laczy sie zazwyczaj z miastem, i za ten spokoj tez jest traktowany ptoencjalnie jako winny. Discordowa, teraz ta gra, jego poprzednie - na szczescie go tez czesto morduje mafia, ale przyjemnosci mu to z miastem nie stawia. O to mi chodzi. Ze Ci ktorzy zazwyczaj sa uniewinniani za bycie soba - tutaj sa uniewinniani, ale Ci ktorzy czest nie sa uniewinniani za bycie sobą - tutaj nie są uniewinniani. DLa przykladu. To mnie mocno martwi. Ale co to za bzdury? Hobbit zginął wcześnie, bo cuchnął mafią. Tutaj Lewkoń nie był na początku uniewinniany, ale teraz gra tak, że tak naprawdę można go spokojnie uniewinnić. Egze jak jest miastowy, to potrafi wjechać mocno i zginąć w pierwszym lub drugim mordzie. Przecież taki Gargamel czy Wojtas to doskonałe przykłady. Troll wjechał mocno, ale też mocno niecelnie, to go mafia trzymała a potem miasto zlinczowało. Nie dorabiaj mongolskiej teorii pod tezę. Ludzie nie są linczowani za bycie sobą, może jakieś wyjątkowe przypadki. To już nie te czasy, gdzie napierdalałem w niewinnego Kacperka i linczowałem go w dniu pierwszym, bo mi jego starty się nie podobały, wyglądały na spięte i chaotyczne. A jak raz nie wszedł jak spięty, bo nie wszedł prawie wcale, to go zlinczowałem za kitranie się jak rasowa mafia. Teraz takich sytuacji nie ma. Kshaq nie jest uniewinniany za bycie kshaqiem, tylko niewinnym kshaqiem. Jak był winnym kshaqiem, to dostał gonga w pierwszym linczu. Firefox mógłby być przykładem trochę takim jak Kacperek w dawnych latach. Ewidentnie są tendencje do uznawania go za pozoranta i atakowania na początku, ale na szczęście nie było w tej edycji snajpera a i powtórki z Pracusia udało się uniknąć. Tak więc nie wiem, jaka w sumie z tego posta miała wyjść nauczka, ale chyba nie wyszła żadna. Dalej nie wiem, co Cię martwi.
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 19, 2023 14:24:30 GMT 1
Spokojnie, ja nic wspólnego z Tasiemcem nie mam w tej edycji, ale po tym co napisał i generalnie jak wyglądają nasze relacje w tej grze, wpisujemy się doskonale w archetyp mafijnego duetu, gdzie ja go wskazuję, ale na niego nie głosuję, on się broni przed moimi oskarżeniami, ale mnie nie oskarża. Nie ma ryzyka sztucznego konfliktu, takie mizianie się na dystans, ja go o coś oskarżę, on mnie obroni.
No ale nie jesteśmy razem w mafii.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 19, 2023 14:26:30 GMT 1
Proponuję Ci poczytać wszystkich raz jeszcze bez presji. Poza tym uważam, że content robi się coraz ciekawszy, ale może to takie moje wizje po przejrzeniu każdego z osobna z nieco odświeżoną głową. chłopie, co ja czytałem dzisiaj ogólnie czytałem Felio, czytałem Cenariusa, czytałem Kichota czytałem Tenorka, czytałem Stankiewicza
u Tenorka się obsrałem, bo zobaczyłem, że też analizy smażył
ale tam tylko pierwsza była dobra, ta późniejsza, gdzie opisywałeś, co się działo przy linczu była mafijna w chuj, tam były same komentarze, a tutaj jednak opiniujeszale jednak stać Cię na analizy w mafii ta analiza na Felio nie do końca się zgadzam tam miałem takie zgrzyty - dużo teoretyzowania na wejściu - ten tekst, że mafiozów charakteryzuje chijowa celność: jakby chciał dołożyć uzasadnienie do uniewinnienia sówki No właśnie miałem Cię pytać, czy czytałeś Tenorka. Bo ja tę edycję pamiętam i pamiętam jak uniewinniany Tenorek wjeżdżał z analizami, za co uniewinniłem go jeszcze bardziej (niesłusznie). Ogólnie jak czytam posty Tasiemca, to sobie myślę "kurwa, dobre to, chyba niewinny", ale potem sobie przypominam Tenorka i zaczynam wątpić. Niech to po prostu będzie Kichot, Centaur i Felietonistka, bo mnie też łeb paruje a robota leży odłogiem.
|
|