Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 22, 2023 11:01:00 GMT 1
Wy to chyba susujecie tych, którzy nie grają wasza metą i waszym stylem, i stad te problemy Kichota (osoby dochodzacej), mnie (osoby dochodzacej), Centuriona (osoby dochodzacej i tak dalej) Jezeli ktos jak Zmarzlik nie przyjmuje waszej stylówy, to no matter what NIEDOBRA JEST Tak, kurwa, widzę, że wracamy znowu do tych samych tematów. Jakieś mityczne "Wy", skąd Ty to bierzesz? Przecież jesteś tu dłużej niż kshaq, dłużej niż Zmarzlik, dłużej niż Monti (choć on ja zaczynał z częścią tych graczy, to było to tak dawno, że jeszcze mnie tu nie było), dłużej niż Pshemo, więc może warto się zastanowić nad sobą? Poza tym czemu Twój post brzmi jak "źli miastowi mnie nie rozumieją", a nie "mafia mnie wpierdala w lincz"? Przecież jeśli byłbyś niewinny i uważał Centaura za niewinnego (skoro jest osobą dochodzącą i ma problemy, a nie jest w mafii i ma problemy), to byś musiał wiedzieć, że trzeba szukać twista, bo w mafii jest Tasiemiec + jakiś twist. Jesteś kurwa w mafii! Odnieś się do tego postu jak umre niewinny zobaczymy co wtedy odpowiesz, okay? mozesz mi to obiecac jak umre niewinny?
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 22, 2023 11:02:20 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 22, 2023 11:02:20 GMT 1
ja się boję (i tu podsunął mi to Karaś), że gra Tasiemca to gra na niby bycie do sprawdzenia, ale NO JEDNAK JESZCZE KTOŚ przed nim
on w ogóle podłapywał tego Iau zanim Karaś wyszedł z teorią Iauową? mogłoby to być utwierdzanie miasta, że ten Iau jednak kijowy
i teraz o plot twiscie: no żeby JESZCZE KTOŚ był do sprawdzenia
Karaś tam przywołał jakąś edycję, której nie kojarzę, ale można to porównać chyba do lipszycowania
stąd byłby ten nurt w d3 z mnóstwem analiz: trzeba się wygrzebać, trzeba docisnąć, trzeba grać tak, jakby się nie miało dużo na stracenia, mając bardzo dużo
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 22, 2023 11:02:45 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 22, 2023 11:02:45 GMT 1
Ty jestes Kshaq tak? No ty masz lokalna przeciez : d tak, Smasher to Zmarzlik
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 22, 2023 11:05:01 GMT 1
Tak, kurwa, widzę, że wracamy znowu do tych samych tematów. Jakieś mityczne "Wy", skąd Ty to bierzesz? Przecież jesteś tu dłużej niż kshaq, dłużej niż Zmarzlik, dłużej niż Monti (choć on ja zaczynał z częścią tych graczy, to było to tak dawno, że jeszcze mnie tu nie było), dłużej niż Pshemo, więc może warto się zastanowić nad sobą? Poza tym czemu Twój post brzmi jak "źli miastowi mnie nie rozumieją", a nie "mafia mnie wpierdala w lincz"? Przecież jeśli byłbyś niewinny i uważał Centaura za niewinnego (skoro jest osobą dochodzącą i ma problemy, a nie jest w mafii i ma problemy), to byś musiał wiedzieć, że trzeba szukać twista, bo w mafii jest Tasiemiec + jakiś twist. Jesteś kurwa w mafii! Odnieś się do tego postu jak umre niewinny zobaczymy co wtedy odpowiesz, okay? mozesz mi to obiecac jak umre niewinny?
Jeśli umrzesz niewinny, to obiecuję, że do tego wrócę. Ale nie wierzę, że będę musiał.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 22, 2023 11:08:17 GMT 1
Ty jestes Kshaq tak? No ty masz lokalna przeciez : d tak, Smasher to Zmarzlik xD, niestety dałem edit w ostatnim poście na poprzedniej stronie i chyba zepsułem Ci wkrętkę. Edit: ja się boję (i tu podsunął mi to Karaś), że gra Tasiemca to gra na niby bycie do sprawdzenia, ale NO JEDNAK JESZCZE KTOŚ przed nim on w ogóle podłapywał tego Iau zanim Karaś wyszedł z teorią Iauową? mogłoby to być utwierdzanie miasta, że ten Iau jednak kijowy i teraz o plot twiscie: no żeby JESZCZE KTOŚ był do sprawdzenia Karaś tam przywołał jakąś edycję, której nie kojarzę, ale można to porównać chyba do lipszycowania stąd byłby ten nurt w d3 z mnóstwem analiz: trzeba się wygrzebać, trzeba docisnąć, trzeba grać tak, jakby się nie miało dużo na stracenia, mając bardzo dużo Firefox jednak mafia. Niemożliwe, żeby Zmarzlik nie kojarzył jakiejś edycji. A tak serio, to ja przywoływałem swoją ulubioną edycję mafijną, Kris Adamski. VII edycja na Łukaszu. Wtedy i tak byśmy wygrali, bo Ashley "głupi, niewinny Lewkoń" Greene nam to gwarantowała, ale uważam, że się też do tego przyczyniłem. Byłem mafijny od początku, ale zawsze udawało się kogoś wepchnąć. "Pancerny Gary". No Łuczyk może się tu wpasowywać. Ale muszę przyznać, że on to robi bardziej naturalnie. A czy dlatego że jest niewinny, czy bo jest lepszym mafiozą.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 22, 2023 11:09:55 GMT 1
Sowa mnie nie pałowała tylko głosowała za każdym razem na mnie. Ogólnie miała raczej małą siłę przebicia wśród core'u, bo gdyby miałą, to ja już dawno gryzłbym glebę. no ta, ale ona dalej ten głos posyłała przy mniejszej liczbie graczy ten głos zyskiwał na coraz większym znaczeniu mogliby Cię przegłosować Cenarius z Iau wraz ze wsparciem kogoś z trójki ja/Smasher/Gump Tak, ale spójrz na to z innej perspektywy. Zakładając, że w mafia jest w trójce Ja-Lau-Centaur, to zabicie Sowy daje jedynie nie to, że miasto może zlinczować najpierw mnie. Potem zostaje 3 vs 2 ale wciąż zostaje Lau i Centaur. I oni są na świeczniku i muszą stawać na chuju, żeby przekonać kogoś do wepchnięcia kogoś z core przed nich. Czy Sowa dałaby się przekonać? Nie wiem, musiałbym dokładniej ją przeczytać. Czy Karaś dałby się przekonać? Pewnie bardzo ciężko, ale on jakieś tam backflipy już rozkminiał. Gump? No tutaj ciężko mi wyrokować po ostatnich postach, ale trochę „podszczypywał” Smashera. Firefox? No Ty przedwczoraj leciałeś mocno po Gumpie. Smasher? Nie wiem, musiałbym dokładniej go przeczytać. Z kolei zakładając, że jedna mafia jest w corze, to rzeczywiście lepiej byłoby trzymać tę Sowę jak najdłużej, bo ona pewnie i tak naparzałaby we mnie, więc wystarczyłoby niewinnego z dwójki Lau-Centaur wepchnąć w lincz, a mnie zostawić do meczówki. Ale patrząc z Twojej perspektywy i zakładając, że ja jestem w mafii z dwójki Lau-Centaur, to z jednej strony pozbyłbym się walącej we mnie Sowy, ale z drugiej all eyes on me, a drugi ziomek i tak jest na świeczniku. I z Twojej perspektywy największy sens miałoby ubijanie Sowy w sytuacji, gdy ja byłbym w mafii z kimś z coru. Bo wtedy mafia pozbywa się walącego we mnie Sowę, ja wprawdzie lecę w linczu, ale drugi mafijny ma w zanadrzu dwa asy w rękawie w postaci Laua i Centaura.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 22, 2023 11:15:08 GMT 1
kurwa to że Iau jeszcze w tym momencie próbuje wmówić że nie zna jakiejś tożsamości to jakiś żart
przecież ze sto razy było już wspominane, że ja to ja, plus SAM CYTOWAŁEM DZISIAJ WŁASNY POST Z CMENTARZA POPRZEDNIEJ EDYCJI
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 22, 2023 11:15:30 GMT 1
ja się boję (i tu podsunął mi to Karaś), że gra Tasiemca to gra na niby bycie do sprawdzenia, ale NO JEDNAK JESZCZE KTOŚ przed nim on w ogóle podłapywał tego Iau zanim Karaś wyszedł z teorią Iauową? mogłoby to być utwierdzanie miasta, że ten Iau jednak kijowy i teraz o plot twiscie: no żeby JESZCZE KTOŚ był do sprawdzenia Karaś tam przywołał jakąś edycję, której nie kojarzę, ale można to porównać chyba do lipszycowania stąd byłby ten nurt w d3 z mnóstwem analiz: trzeba się wygrzebać, trzeba docisnąć, trzeba grać tak, jakby się nie miało dużo na stracenia, mając bardzo dużo Dla mnie wina Laua zaczęła się zgrywać od razu dzień po linczu na Feli, kojarzę że wspominałem o tym jakoś rano. Więc możesz łatwo sprawdzić.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 22, 2023 11:17:43 GMT 1
dlaczego zginęła Sowa, nie Karaś? to identyczny poziom czystości ja wiem, że z mordami to różnie, ja wiem, że wiesz, że ty wiesz, i tak dalej ale skoro byli tak samo czyści, to nie zginęła po to, żeby Karaś został przy swoim rozumowaniu Centauro/Ioktanowym? Sowa by pałowała tego Tasiemca, z nią miałby trudniej, Karasiowi Tasiemiec się zielenił No właśnie się zastanawiam. Czemu nie ja, czemu nie Ty? Może w moim przypadku ktoś pamiętał, że wyjeżdżam. Nie mam Discorda na telefonie ani służbowym kompie, więc nie sprawdzę, ale w okolicach 12-13. września pisałem, że w ogóle nie wiem czy grać, bo mnie nie będzie. W ostatniej chwili mnie low namówił. Czy to mogło decydować? Ciężko stwierdzić. A może kupili moje baity ze Smasherem? A może faktycznie jest tak, że błądzimy i mafia nas robi w chuja. Albo w drugą stronę. Liczą, że teraz zwrócimy się w stronę dwójki, którą typowała Sowa (Tasiemiec-Gump), a sytuacja jest prosta i to Iau z Centaurem. Ja się boję rozkminiać mordy, uważam, że to nie prowadzi do niczego dobrego.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 22, 2023 11:26:50 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 22, 2023 11:26:50 GMT 1
jeśli chodzi o analizę mordów, to zgoda, tam trzeba ostrożnie
w ŚlepoKulawej tak wydymali Smashera
"Discorda na telefonie ani służbowym kompie, więc nie sprawdzę, ale w okolicach 12-13. września pisałem, że w ogóle nie wiem czy grać, bo mnie nie będzie"
wątpię, że ktokolwiek to zapamiętał albo brał pod uwagę
+ nawet jeśli ktoś to kojarzył, to jesteś gościem, który potrafi rzucić wszystko dla mafii i grać nawet, kiedy nie wypada (jak ja), więc nie sądzę, by to był czynnik (oczywiście rozumiem, że teraz naprawdę nie będziesz mógł grać, mówię hipotetycznie)
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 22, 2023 11:39:35 GMT 1
ja kurwa jestem pierwszy do teorii spiskowych i paranoi ale kurwa mać
no jak Karaś albo Firefox są w mafii, to gg, po prostu im ufam
a Gump, jeżeli okazałby się mafiozą, grałby dużo lepszą partię niż Glorfindel, serio no może jeden czy dwa momenty miałem, gdzie coś mi zgrzytało, ale to chyba nie jest wystarczająco na ten moment, żeby ten scenariusz rozważać
Iauowi też się włączył jakiś panic mode, mamy 3 lincze, jeżeli ma pewność, że mafia to Tasiemiec - Cenarius, to ja bym nie panikował tylko po prostu powiedział - no spoko, jak mnie ujebiecie i zobaczycie kolor to wiecie, co dalej robić
tu w ogóle najbliższy rzucenia czegoś takiego mi się wydaje Cenarius, co też mnie trochę niepokoi w kontekście składu mafii xD
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 22, 2023 11:50:40 GMT 1
Kategoria: Smasher w mafii.
Biorę po 200 złotych od każdej drużyny i słucham Państwa.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 22, 2023 11:55:30 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 22, 2023 11:55:30 GMT 1
Adam Smasher miałeś dużo przemyśleń po edycji Botowej, gdzie Wiśniak był dla Ciebie niełapalny (i nawet dla cmentarza z Volvem na czele nie był): jak według Ciebie można łapać takich mafiozów jakimi potencjalnie byliby Tasiemiec i Gump? Wiśniak znajdował zręczną i logiczną odpowiedź na każde postawione mu pytanie, na każdą sytuację - tak samo logicznie potrafi brzmieć Tasiemiec pamiętam, jak Wiśniak mówił, że gdy starł się z Czesiem musiał to robić tak, żeby mimo wszystko zaszczepiać jednocześnie w ludziach myśl, że obaj mogą być niewinni: czy można tak powiedzieć o sytuacji Gump - Oh Dae Su? a Cenarius jawnie odcinał się od Chińczyka, mówił "proszę mnie z nim nie wiązać" po co miastowy miałby to robić? może ze strachu, że ten Chińczyk jednak faktycznie winny i pociągnie za sobą Cenariusa a mafioza? nie widzę sensu tak się odcinać od niewinnego, który właśnie zaczął klepać Cię po plecach
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 22, 2023 12:04:30 GMT 1
Adam Smasher miałeś dużo przemyśleń po edycji Botowej, gdzie Wiśniak był dla Ciebie niełapalny (i nawet dla cmentarza z Volvem na czele nie był): jak według Ciebie można łapać takich mafiozów jakimi potencjalnie byliby Tasiemiec i Gump? Wiśniak znajdował zręczną i logiczną odpowiedź na każde postawione mu pytanie, na każdą sytuację - tak samo logicznie potrafi brzmieć Tasiemiec pamiętam, jak Wiśniak mówił, że gdy starł się z Czesiem musiał to robić tak, żeby mimo wszystko zaszczepiać jednocześnie w ludziach myśl, że obaj mogą być niewinni: czy można tak powiedzieć o sytuacji Gump - Oh Dae Su? a Cenarius jawnie odcinał się od Chińczyka, mówił "proszę mnie z nim nie wiązać" po co miastowy miałby to robić? może ze strachu, że ten Chińczyk jednak faktycznie niewinny a mafioza? nie widzę sensu tak się odcinać od niewinnego, który właśnie zaczął klepać Cię po plecach no ja już o tym pisałem - Cenarius mógł widzieć, że padnie niewinny i mógł nie chcieć mieć nic z tym wspólnego, zresztą tu sytuacja jest inna bo to nie Cenarius był w centrum tych wydarzeń Ja do końca ani Tasiemcowi ani Gumpowi nie ufam i w tej rozgrywce nie zaufam dopóki nie pierdolniemy kogoś, kto potencjalnie ich mafijność by wykluczał, dlatego też wywalenie Iau jest też niezłym pomysłem z tej perspektywy - jak padnie czerwony no to se Gumpa przyklepuję jako niewinnego i elo natomiast mając w perspektywie właśnie to jak wiśniak nas oszukał, no to właśnie dlatego nie ma tego pełnego zaufania, bo obu na początku oskarżałem o słabe wejście w grę z perspektywy czasu Tasiemiec to wejście miał słabsze, jako jakiś tam dłuższy okres czasu, w którym jego gra mi się nie podobała, gdzie u Gumpa było kilka postów na początku i potem ten moment jak na ciebie naskoczył jakbym jeszcze miał ocenić, który z nich wykonuje więcej tych ruchów wyprzedzających - chyba jednak Tasiemiec. Zobaczcie, że jego gra zaczęła wyglądać, jak wygląda, dopiero jak pojawiło się realne zagrożenie że go wyjebiemy z gry. Teraz jest tyle materiału, że na każdego można stworzyć analizę. U Gumpa zaświeciła mi się żółta lampka jeszcze w jednym momencie - jak wczoraj po moim pytaniu, kogo by ze świecznikowej trójki uniewinnił, poprosił żebym ja coś napisał na ten temat po linczu. No i z jednej strony fair game, pytanie za pytanie, no ale dlaczego akurat po linczu? Może chciał sprawdzić, czy nie zmienią się nastroje po tym, jak padnie niewinny? To by był taki ruch może wyglądający niewinnie, ale bardzo jadowity, bo potem w zależności od tego można się ustawiać. natomiast tak jak Wiśniaka bym przed meczówką raczej nie rozważał, tak Montiego też bym odpuścił dopóki nie jesteśmy bogatsi chociaż o ten jeden lincz więcej
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 22, 2023 12:04:45 GMT 1
Odpala mi sie panick mode bo chcecie mnie z dupy znowu linczowac jak Bajeczke na durnych przeslankach (tzn. na przeslanki logiczne, ale po tylu edycjach to czlowiek moglby sie juz nauczyc xD)
a NIE IWEM KTO JEST Z MAFI
co to w ogole za gadanie
ze bedac z miasta, mialbym chillere bo wiedzialbym kto z mafii?
nawet jezeli mam swoje podejrzenia to raczej kurwa nie bede mial chillery, bo mam chujowe typy XD + lincz na niewninym to zawsze +1 dla mafi
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 22, 2023 12:05:02 GMT 1
Adam Smasher miałeś dużo przemyśleń po edycji Botowej, gdzie Wiśniak był dla Ciebie niełapalny (i nawet dla cmentarza z Volvem na czele nie był): jak według Ciebie można łapać takich mafiozów jakimi potencjalnie byliby Tasiemiec i Gump? Wiśniak znajdował zręczną i logiczną odpowiedź na każde postawione mu pytanie, na każdą sytuację - tak samo logicznie potrafi brzmieć Tasiemiec pamiętam, jak Wiśniak mówił, że gdy starł się z Czesiem musiał to robić tak, żeby mimo wszystko zaszczepiać jednocześnie w ludziach myśl, że obaj mogą być niewinni: czy można tak powiedzieć o sytuacji Gump - Oh Dae Su?
a Cenarius jawnie odcinał się od Chińczyka, mówił "proszę mnie z nim nie wiązać"
po co miastowy miałby to robić? może ze strachu, że ten Chińczyk jednak faktycznie winny i pociągnie za sobą Cenariusa
a mafioza? nie widzę sensu tak się odcinać od niewinnego, który właśnie zaczął klepać Cię po plecach Fair point, zapodaj linkiem do wypowiedzi Centaura.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 22, 2023 12:05:21 GMT 1
I znowu sie dzieje to co mowilem:
MA PANICK MODE -> Mafia
Nie ma panick mode i wystrzeliwuje sie z postów i wyjebane -> MAFIA
wy nie gracie w mafie xD tylko w szukanie sobie kolegów i na podstawie empatii uniewinnianie i uwiniannie ludzi, tyle lat w piach
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 22, 2023 12:06:33 GMT 1
a, no i ten post Tasiemca wyżej - miałem tego nie pisać bo w sumie chciałem posłuchać odpowiedzi, ale chuj tam - też trochę brzmi jak ruch wyprzedzający w stylu "no teraz na pewno nie poleci, ale zacznijmy siać te ziarenka wątpliwości, to się plon później zbierze"
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 22, 2023 12:07:37 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 22, 2023 12:07:37 GMT 1
Kategoria: Smasher w mafii. Biorę po 200 złotych od każdej drużyny i słucham Państwa. hmm JAKOŚ musiałby w tej mafii zagrać, zwłaszcza po takiej serii edycji miastowych, tu i za granicą że AŻ tak nie patrzy nie łapie paranoi pytanie a) czy jest tu scenariusz Karasiowy, że on plot twistów nie potrzebuje, bo ma taką pozycję (ja wiem, jaka mnie paranoja kurewska łapała w tym cyklu d3, czułem się jak w psychiatryku momentami) b) czy po prostu jest wprawiony na tyle, że wie, gdzie włożyć wkład i nie szukać kwadratowych jaj - tylko dlaczego nie szuka, jak go Wiśniak złapał? z kolei ma mocne doświadczenie w tych meczówkach, zakładam, że mogły mu zahartować psychę momentami tak oddawał moje uczucia, że szok, jak nas Gump wywołał gadać o Felietonistce, to odpowiadaliśmy bardzo podobnie w tym samym czasie, identycznie reagowaliśmy na wystrzały Gumpa ja wiem, że można kogoś brać pod chuj i pisać, co gość myśli, że napiszesz, ale AŻ tak? sam to z nim robiłem jako Cugowski, ale nie aż w takiej formie spontanicznych wybuchów podsumowując: nie wiem, ale nie widzę tego raczej o, jeszcze jak wolał Karasia o wsparcie w linczu d3: ja też wtedy wsparcia Karasia potrzebowałem, też to poczułem aż tak tego chyba się nie da odtwarzać
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 22, 2023 12:07:41 GMT 1
Iau w ogóle jakakolwiek analiza własnego zachowania u ciebie leży, ja nie wiem co ci mam więcej powiedzieć
|
|