Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 22:07:36 GMT 1
Na teraz:
Kurwidołkowo: 1. Felietonistka 2. Cenarius (halfie) 3. Sowa
Z aktywnych graczy: 1. Oh Dae-Su 2. Marcin Najman (halfie) 3. Sowa
Przy felietonistce mam wrażenie że wymieniłeś ją jako bezpieczny typ, który można spokojnie zlinczować i nikt nie będzie miał pretensji. Podobne wrażenie odniosłem przy Cenariusie. O sowie to jeszcze coś można przydyskutować.
Z aktywniejszych graczy.
Na jakiej podstawie został wymieniony Najman?
Na jakiej podstawie został wymieniony Oh Dae-Su?
Bezpieczny typy - tak, zrobiłem to celowo, ale celowanie w kurwidołek to zawsze bezpieczny czyn, który trzeba zrobić. By zaś nie ograniczać się tylko do glonów - zrobiłem też drugą mini listę.
Aktywniejszy typy - Oh Dae-S: masz moją o nim opinię w poście do Firefoxa, a potem Karasia. Najman gra na zarżniętej kreacji niczym Klocuch. Efektywne, ale powinien wejść też w nie takie "troglodyckie" tylko interakcje z resztą miasta/opiniami. Broń boże nie mówię, by wychodził z kreacji, ale sprowadził Najmana do człowieka z maczugą, co jest mega wygodne. Jeżeli Felietonistka rozwinie kreacyjne skrzydła w stylu, jak pisała 1 post - to zobaczymy przeciwieństwo Najmana. I przeciwieństwo którego oczywiście bym nie linczował, dlatego liczę na zaktywizowanie się, i to konkretne, Felietonistki.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Post by Firefox on Sept 14, 2023 22:08:05 GMT 1
Ogólnie mam wrażenie, że Oh Dae-Su gra: 1) jakoś tak bez emocji, jakby tam wyrachowana maszyna siedziała, niżeli człowiek 2) oskarża mnie na podstawie wycinka mojej gry - najmniej szczere intencje poczułem, gdy się przyczepił, że nie uzasadniam niewinnych tylko rzucam jednolinijkowce, tak, jakby na tym oparła się całość mojej gry - poczułem chęc dyskredytacji mnie na podstawie fałszywych przesłanek 3) nadal nie kupuje mnie wyskakiwanie z teorią "w tej siódemce będzie co najmniej jeden mafioza" - pachnie mi mafią bezplejsową/mafia ChatGPT, tak, z rzucenia tej teorii wynikło coś dobrego dla miasta, ale był to bardziej skutek uboczny niż, jak myślę, intencja autora
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 22:11:31 GMT 1
Mafia może Cię zostawić licząc, że będziesz miał słabe typy, a obecność takiego gracza wśród żywych bez mordów jest podejrzana z oczywistego powodu. W takim wariancie - mafia wie, że nie zginiesz, bo zamordować cię nie zamordują, w linczu się obronisz. Mogą Cię sprawdzić szpiegiem, by wykluczyć rolność i tworzyć z Ciebie problem dla miasta, a nie taki zysk jaki opisaleś - czyli mord na Ciebie, zamiast na detektywa
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 22:13:57 GMT 1
via mobile
Post by Marcin Najman on Sept 14, 2023 22:13:57 GMT 1
Nie wiem czy bardziej zawiłą ma nazwę czy tok myślenia
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 22:14:16 GMT 1
Co wyniknęło dobrego z mojej teorii? A co do dolewania oliwy do ognia. Ani dolewania nie było, ani zmiany stosunku. To co uważam, że Iau zrobił nie w porządku to napisałem z dobrym celem, ale na koniec czułem, że krytykując tylko jego postąpiłem nie sprawiedliwie, więc napisałem drugi raz, że oboje tam zawinili. I nie ma sensu już o tym fragmencie gry gadać, to szkodzi. Uniewinnianie obu Foresta i Iau obu jednocześnie głównie na podstawie samej tej dyskusji mi się też nie podoba.
I tak, siedzi tu wyrachowana maszyna, nie człowiek. Tak dokładnie ma być. Przyszedłem się zemścić.
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 14, 2023 22:18:36 GMT 1
Zostałam glonem. A może raczej glonką. Milutko. W takim razie was będę nazywała moimi trollami.
Miałam rację co do tego, że Sowa to moja rodzina. Mądra Głowa ewidentnie. Nieprzyjemna, znaczy miastowa. Nieufna, znaczy niewinna. Myśląca samodzielnie, znaczy skazana na pożarcie. Pięknie wyjaśniła Forresta. A raczej próbowała. Nawet jeśli nieudolnie. Nawet jeśli koniec końców błędnie.
Miałam też rację co do Don Chichota. Zabawny typ. Umówiłabym się z nim, gdybym nie była zajęta.
Tasiemiec przypomina mi jamnika mojego kolegi z liceum. Przypierdalał się do niewinnych osób.
Czy Silverhand okaże się Mesjaszem tej edycji? Nie wiem. Zabawne było jednak to jak prześcigaliście się w tym, kto pierwszy nazwie go niewinnym.
Urzekł mnie ten Koreańczyk, który pięknie pokolorował połowę graczy na zielono a potem stwierdził, że trzeba tam szukać mafii. Ja bym zrobiła odwrotnie. Drugą połowę pokolorowała na czerwono i szukała tam miastowych. Ale co ja tam wiem.
Sheogorath to pozorant. Stawiam, że mafijny.
Rozszyfrowałam co znaczy Iauctagnhy'otl. To dźwięk przerażenia wydawany przez glony na widok tego gracza.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 22:21:42 GMT 1
To co, masówka na felietonistkę?
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 22:21:59 GMT 1
Nie.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 22:31:18 GMT 1
Urzekł mnie ten Koreańczyk, który pięknie pokolorował połowę graczy na zielono a potem stwierdził, że trzeba tam szukać mafii. Ja bym zrobiła odwrotnie. Drugą połowę pokolorowała na czerwono i szukała tam miastowych. Ale co ja tam wiem.
Zostałem źle zrozumiany. Pokolorowałem na zielono, nie żeby oznaczyć niewinność, a żeby oznaczyć, że to ci z graczy, którzy jako jedyni zaczęli na tamtym etapie rozgrywki grać na poważnie. Następnie z tego grona 7 osób, 4 uznałem za prawdopodobnie niewinne. Więc logiczne dla mnie wydało się by szukać mafii wśród pozostałej trójki. A pokolorować drugiej połowy na czerwono i tam szukać nie mogłem. Bo to była lista graczy, którzy jeszcze nie zaczęli grać. Więc jak miałem tam czegoś wtedy szukać.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 22:34:15 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 22:34:15 GMT 1
Co wyniknęło dobrego z mojej teorii? A co do dolewania oliwy do ognia. Ani dolewania nie było, ani zmiany stosunku. To co uważam, że Iau zrobił nie w porządku to napisałem z dobrym celem, ale na koniec czułem, że krytykując tylko jego postąpiłem nie sprawiedliwie, więc napisałem drugi raz, że oboje tam zawinili. I nie ma sensu już o tym fragmencie gry gadać, to szkodzi. Uniewinnianie obu Foresta i Iau obu jednocześnie głównie na podstawie samej tej dyskusji mi się też nie podoba. I tak, siedzi tu wyrachowana maszyna, nie człowiek. Tak dokładnie ma być. Przyszedłem się zemścić. M. in. beef Forrest/Iau. A jak taki post wysmażył mafiozo, to gratuluję mu jajec: mafiacorner.boards.net/post/66876/threadA Iau spoko gra. Też się zdziwiłem z tym sugerowaniem użycia szpiega na Karasiu, gdy erka to wytknął, ale przypomniałem sobie, że niektórzy są miłośnikami ról i wariantów/kombinacji użycia i mi się to tym bardziej skleiło xd. Obyś mnie w chuja nie robił RPGowcu, bo się zblaznie
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 22:35:56 GMT 1
Nie wpadłem na to, że beef Forrest, Iau powstał pośrednio przez moją koncepcję, ale chyba faktycznie należy ocenić, że tak było. Sytuacja jest problematyczna, mam mało podejrzanych.
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 14, 2023 22:38:12 GMT 1
Przy felietonistce mam wrażenie że wymieniłeś ją jako bezpieczny typ, który można spokojnie zlinczować i nikt nie będzie miał pretensji. Podobne wrażenie odniosłem przy Cenariusie. O sowie to jeszcze coś można przydyskutować.
Z aktywniejszych graczy.
Na jakiej podstawie został wymieniony Najman?
Na jakiej podstawie został wymieniony Oh Dae-Su?
Bezpieczny typy - tak, zrobiłem to celowo, ale celowanie w kurwidołek to zawsze bezpieczny czyn, który trzeba zrobić. By zaś nie ograniczać się tylko do glonów - zrobiłem też drugą mini listę.
Aktywniejszy typy - Oh Dae-S: masz moją o nim opinię w poście do Firefoxa, a potem Karasia. Najman gra na zarżniętej kreacji niczym Klocuch. Efektywne, ale powinien wejść też w nie takie "troglodyckie" tylko interakcje z resztą miasta/opiniami. Broń boże nie mówię, by wychodził z kreacji, ale sprowadził Najmana do człowieka z maczugą, co jest mega wygodne. Jeżeli Felietonistka rozwinie kreacyjne skrzydła w stylu, jak pisała 1 post - to zobaczymy przeciwieństwo Najmana. I przeciwieństwo którego oczywiście bym nie linczował, dlatego liczę na zaktywizowanie się, i to konkretne, Felietonistki.
Pierwszy akapit raczej w twoim stylu jest aby celować w kurwidołek.
Przyjmuję twoje wyjaśnienia do wiadomości. Co do Oh Dae-S to jedyne zalecenie mam takie jeździć obserwować. O Najmanie nie mam kompletnie zdania.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 22:38:33 GMT 1
M. in. beef Forrest/Iau. A jak taki post wysmażył mafiozo, to gratuluję mu jajec: mafiacorner.boards.net/post/66876/threadA Iau spoko gra. Też się zdziwiłem z tym sugerowaniem użycia szpiega na Karasiu, gdy erka to wytknął, ale przypomniałem sobie, że niektórzy są miłośnikami ról i wariantów/kombinacji użycia i mi się to tym bardziej skleiło xd. Obyś mnie w chuja nie robił RPGowcu, bo się zblaznie Nie robię, będzie dobrze, przynajmniej z moim uniewinnieniem.
Pierwszy akapit raczej w twoim stylu jest aby celować w kurwidołek. Przyjmuję twoje wyjaśnienia do wiadomości. Co do Oh Dae-S to jedyne zalecenie mam takie jeździć obserwować. O Najmanie nie mam kompletnie zdania.
Dzięki za wyrażenie zrozumienia. Twój głos pewnie będzie istotny w końcowych momentach gry, więc ojej, będzie się działo.
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 23:00:40 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 14, 2023 23:00:40 GMT 1
Powróciłem właśnie do domu, dotychczas mnie nie było, stąd moja nieobecność. Cenarius i jutro zajęty mocno być może, jednak od kolejnego dnia moc półboga-półlitra odnowiona zostanie. Jeśli to zbyt dużo i zbyt mało zarazem - rozumiem. Cel mój jednak na jutro, rzucić swymi osądami, które pokrótce dziś pierwsze zgromadzić się udało, a na światło dzienne wypuścić ich już zbrakło.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 23:18:01 GMT 1
Forrest Gump Oficjalnie przepraszam, że Cię obraziłem i wyciągam do Ciebie rękę. Nie miałem intencji obrażania, nie wiem kim jesteś, chciałem zrobić zwykły miastowy pressing, nie spodziewałem się wśród totalnych wyjebańców niezrozumienia w tym tłumaczeniu. Dałem to nawet w kursywę (tak pisałem kreacyjne posty). Tak, chciałem Cie przycisnąć, nie chciałem z personaliami/sprawianiem Ci outside game dyskomfortu (na pierwotnej zaczepce - potem celowo wbijałem igłę w kontrze i było to maluczkie zachowanie, przyznaję). It's fine czy chcesz się ignorować? Zostawiam decyzję Tobie. Uzupełniając: Tak, wiedziałem, że mówiąc Cesarz (czy tam Szogun) nie mówisz per se o mnie (więc nie trzeba tego wcale udowadniać, zresztą, co zostało pominięte przez wszystkich miastowych, więc hipotetycznie nie muszę nawet na to odpowiadać), i tylko mniejsza część twojej treści była o mnie - ale chciałem wstawić się w linii konfrontacji z Tobą, zwłaszcza że autentycznie outside-kreacja nie spodobało mi się twoje wejście. Czy Ci/Miastu/Mnie to dało na + czy na -, cóż, oceni miasto i sama gra. Również przepraszam. Na pewno przesadziłem. Mam krótki lont i oddaję podwójnie, natomiast uważam, że nasza kłótnia na gruncie poza-rozgrywkowym wyniknęła z kilku dodatkowych czynników wzmacniających nieporozumienie na poziomie komunikacyjnym. Nie znałem kreacji Hermiona Granger, a OMGUS rozwijałem z 'suspicious' na końcu, bo byłeś jedyną osobą jaką znam, która się tym posługiwała, a nigdy nie wchodziłem w szczegóły. Nie wiedziałem, że zwyczajowo tam jest 'suck'. Każdą kolejną wypowiedź w tym kierunku (zaznaczam - tylko tym) uznawałem więc za cwaniacką prowokację nie mającą na celu gry, tylko wkurwienia mnie. Dlatego nazwałem to parafrazą i dlatego odpaliłem się mocniej, bo nie jest to pierwszy raz, jak stosujesz takie zagrywki w moim kierunku. Stąd irytacja, że tak to ujmę, regulaminowa. Odpowiadając na późniejsze posty - nie, nie mam złej opinii o Tobie jako o osobie, tak miewałem złą opinię o niektórych Twoich czynnościach jako gracz i ją wyrażałem, tak, zdarzało mi się to zaznaczać dobitnie w rozgrywce. Robert Karaś Masz rację, przyznaje się do błędu. I fajnie, że to zostało napisane, dziękuje. Co zaś do samego błędu: faktycznie to źle pamiętałem. Tyle było mówione, że Tych dwóch mafiozów miało te potężną interakcję pierwszej nocy, a potem cały czas siedzieli w kurwidołku (bo nic więcej nie trzeba było zrobić, by wygrać) - że zatarło mi się w pamięci, jakoby start był porankiem, a oni te interakcje mieli w nocy po całym dniu, a nie w nocy startowej. Co do jednak samych wniosków, które można z tego wyciągnąć: przykład ten nam pokazuje, że mafia unika robienia interakcji na siłę, a jak już robi, to interakcje jak najbardziej bezpieczne, które nie zamykają ścieżek. Po co grać więcej, niż to co trzeba? I na to bym na pewno uważał. Na brak interakcji i wygodne interakcje, w szczególności na to drugie. Tutaj zatem by wypadało zaczepiać jak największa ilość graczy i ich aktywizować, z korzyścią dla miasta. A mógłbyś napisać, co po tej kłótni myślisz o Forreście? Bo kłóciliście się o rzeczy tak naprawdę niezwiązane z grą, ale czy przy tej okazji oceniłeś jakoś jego przynależność? Wcześniej pisałeś, że miał słaby start, czyli go podejrzewałeś. Jak jego notowania stoją teraz? Utwierdziłeś się, że coś jest nie tak? Zaplusował, ale dalej coś nie gra? Totalnie się uniewinnił? Forrest Gump to samo pytanie do Ciebie. Pomijając kwestie psychologiczne całego beefu i nadwrażliwość na moją reakcję firefoxową którą też wytłumaczył wyżej (chciał wejść do dyskusji i spressować) tak właściwie dwa razy do tej pory miał wyzwanie pt. 'wybierz dobrą bramkę'. I dwa razy zagrał najbardziej optymalnie. Pierwszy raz był, gdy pojawiła się teoria Iau o mafiozach celowo wybierających moment startu. Iau zauważył, że w ten sposób popiera teorię przeciwko sobie: Mafia zazwyczaj gra z opóźnieniem, ale czy można teraz to zakładać?
Czemu nie.
Ja bym stawiał na wariant opóźniający tak na 1,5 mafioza.
Jeden mafioza opóźniony.
Pół na pół na 2.
Jeden mafioza nieopóźniony. Bazując na wszystkich poprzednich grach i przyśpieszaniu nawet tych co lepszych graczy.
Iau jest gotowy poprzeć przyjęte przeze mnie założenia pomimo, że wyszło mi z nich, że jest w najbardziej podejrzanej trójce. Mozilla mafia. Zgadzam się z tym, ale widzę tu dwa, a właściwie dwa i pół minusa: Sposób argumentacji - najpierw ja, później Ty (Karaś) wykazaliśmy, że niekoniecznie jest to poparte dobrymi faktami. Sprawa słuszna, ale metody złe. Ciężar dowodu - niekoniecznie była to teoria gamechangerowa, która ustawia rozgrywkę na nowych torach, raczej ciekawostka, szczególnie na tym etapie. Ewentualne plusy za wjechanie przeciwko sobie co do zasady powinny zawsze przeważyć nad minusami bycia w tym gronie przy takiej sytuacji. Wystarczy mieć trochę więcej jaj będąc w mafii. Żywiołowość błędu - tutaj tylko pół minusa, bo zakładam, że żywiołowość w dyskusji ze mną o tym temacie wynikała z tego, że już wtedy zaczęła ona wychodzić poza obecną rozgrywkę, ponadto jak wrócił, to zwyczajnie i wprost przeprosił Ciebie za pomyłkę. Kolejna bramka to reakcja na cały ambaras - wrócił o 21, a nie po 24 jak mówił, ale: a) przeprosił;
b) zaprosił do dyskusji;
c) nie kontynuował zacietrzewienia się i gry na emocjach.
Wypisz, wymaluj, syn koleżanki mojej starej. Najlepsza bramka wybrana. Zakładam, że jest to szczere i takie wrażenie odniosłem też z jego dalszej gry, wypompował się mocno z agresji i zmierza w kierunku merytoryki. Jak oceniam Iau? Wcześniej oceniałem neutralnie, miałko. Teraz oceniam neutralnie plus. Zwyżkująco.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 23:25:00 GMT 1
Robert Karaś Tak, preferowałbym mafiozów na wejściu i dalszej grze w zbiorze drugim. Chyba że byłbyś najlepszym Mafiozem w historii, to pewnie dobieram nieidealnie, jednak Ci na froncie mają najłatwiej, by się przewrócić. Ja to jestem raczej najgorszym mafiozą w historii, więc gdybym wylosował tym razem mafię, to już byście to wiedzieli. Karaś, mam pytanie. Jaki Ty proces myślowy miałeś w głowie, jak to pisałeś?
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 23:29:22 GMT 1
Zostałam glonem. A może raczej glonką. Milutko. W takim razie was będę nazywała moimi trollami.
Miałam rację co do tego, że Sowa to moja rodzina. Mądra Głowa ewidentnie. Nieprzyjemna, znaczy miastowa. Nieufna, znaczy niewinna. Myśląca samodzielnie, znaczy skazana na pożarcie. Pięknie wyjaśniła Forresta. A raczej próbowała. Nawet jeśli nieudolnie. Nawet jeśli koniec końców błędnie.
Miałam też rację co do Don Chichota. Zabawny typ. Umówiłabym się z nim, gdybym nie była zajęta.
Tasiemiec przypomina mi jamnika mojego kolegi z liceum. Przypierdalał się do niewinnych osób.
Czy Silverhand okaże się Mesjaszem tej edycji? Nie wiem. Zabawne było jednak to jak prześcicgaliście się w tym, kto pierwszy nazwie go niewinnym.
Sheogorath to pozorant. Stawiam, że mafijny.
Rozszyfrowałam co znaczy Iauctagnhy'otl. To dźwięk przerażenia wydawany przez glony na widok tego gracza. Jak tak się bawimy jak w wyboldowanym, to ja też się pobawię i powiem Twoja stara kurwa aldona
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 23:32:55 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 23:32:55 GMT 1
Forrest pierdolnij jakiś diagram kanciasty
jakieś loty ptaka triumwiraty
fajne porządkowanie takie
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 23:37:10 GMT 1
Wasze wzmianki o wiolonczelistce można porównywać Co niby? xD Ja ją wspomniałem, żeby se z nią pogadać, a nie żeby wisiała w moim poście To zadaj jej pytanie. Tak sobie patrzę i jakkolwiek wyjechałeś z bardzo proaktywnym startem, gdzie brakowało tylko kwestionariusza 'czy Pan dzisiaj defekował', tak mam wrażenie, że to pole jest bardzo ograniczone, bo w ogóle nie miałeś jeszcze gadki z: a) Sową; b) Don Kichotem; c) Tasiemcem a coś tam jednak w międzyczasie Twojej aktywności gadali. To dawaj teraz opinię o powyższej trójce, a potem powiedz jakie byś im zadał pytanie pierwszego dnia.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 23:37:30 GMT 1
Forrest pierdolnij jakiś diagram kanciasty jakieś loty ptaka triumwiraty fajne porządkowanie takie Nie jeszcze, nie czas nie.
|
|