|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 21:13:43 GMT 1
via mobile
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 14, 2023 21:13:43 GMT 1
Na podstawie pobieżnego przeglądania postów na telefonie. Najpierw nie spodobał mi się Mozilla, potem Ty. Teraz leżę już na kanapie i sobie doczytałem Wasze posty na spokojnie. I podtrzymuję swoje zdanie. Mozilla jest zbyt chwiejny, Ty za bardzo chcesz wszystko tłumaczyć. Obydwa typy zachowań są dla mnie podejrzane. That's all.
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 21:14:02 GMT 1
Rozumiem, że przeczytałeś to, co napisałem odnośnie Foresta w ramach odp. do Firefoxa i to za mało na teraz? Nie musisz marnować posta na odp. na tego posta, odpisz przy okazji jak będziesz coś pisał.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 21:16:06 GMT 1
via mobile
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 14, 2023 21:16:06 GMT 1
Blah, blah, blah, blah. Na co nam ta wiedza? A jaka wiedza ciebie by uatysfakcjonowała?
Bo to jak sam wbiłeś do tematu robiąc szybko powiązanie na linii Mozilla-ja stawia ciebie w dość wygodnym świetle do nawalania w swoje cele. Przy czym w jaki sposób ono powstało? Na podstawie uniewinniania mnie przez Mozillę czy inne czynniki tam doszły?
Skoro uniewinniłeś sobie: Najmana,Forresta,Karasia i Smashera oraz gonbao ( o kogo ci tu chodziło) i za mafię dałeś mnie i Mozillę to kogo z pozostałych widziałbyś w mafii jako ostatniego( Kichot, Sowa,Cenarius,Felietonistka, Oh Dae-Su, Iauctagnhy'otl).
Gonbao to ten Desu od "Życie cudem jest". Ci niewinni to tak bardziej na czuja rozdawane. Ale za Forresta będę rejtanić mocno.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 21:16:55 GMT 1
A odpowiadając na szybko: Jeżeli Forest Gump jest graczem, który serio ma o mnie opinię "małego #$%^" (i jakoś już to w przeszłości okazywał) i teraz to wypowiedzial na głos - to myslę, że to go bardzo uniewinnia.
Jeżeli zaś Forest Gump nie wykazywał takich reakcji w przeszłości, to mocno go to uwinnia.
Jeżeli Forest Gump regularnie miewa edycyjne wybuchy na malym loncie - to znowu uniewinnia.
Jeżeli zaś Forest Gump nie wykazuje takich wybuchów (aż tak poważnych, bo momenty to nie to samo) to znowu go to uwinnia.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 21:29:02 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 21:29:02 GMT 1
dzięki Iauctu, spoko przemyślenia mafiozie imo trudniej napisać coś takiego, co napisał teraz Iauctułatwiej teoretyzować, czy wpierdalać się w jednego gracza niż dawać legitnie brzmiące uzasadnienia przemyśleń na temat szerszej puli graczy, czy rzucać X winny, Y niewinny jak niegdyś Taco Hemingway ^ to w sumie też do Robert Karaś, nawiązują do tego, że nie zgadzamy się co tego kierunku in the meanwhile Tasiemiec zarzuca mi borderline chyba nie ma w tym złych intencji, po prostu mniej mnie zna jako człowieka? I guess bo nie pierwszy raz taki zarzut słyszę xd bardziej chciałbym usłyszeć od Tasiemca, jak uniewinnił tego Najmana, nawet na poczet nauki, pochwal się Tasiemiec
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 21:31:05 GMT 1
Firefox Odp: Na teraz absolutnie bym go zostawił, ale łatwiutko dałoby się rozegrać to w Mafii co on gra. Aczkolwiek do czasu tożsamości (bo mówi, że jest słabym mafiozą) dałbym mu immu, zwłaszcza, że pewnie i tak zostanie sprawdzony detem/szpiegiem, więc się sprawia wyjaśni z jednej lub z drugiej strony. No ni chuja nie rozumiem. W jaki sposób sprawa ma się wyjaśnić, gdy mafia sprawdzi mnie szpiegiem? Rozumiem, że jest duża szansa, że mam opryszka (swoją drogą, chyba pierwszy raz w życiu, a przynajmniej nie pamiętam, żebym miał), ale mafia ma starszego szpiega, więc dowiedzą się, że opryszek i mnie nie odjebią w mordzie za rolność. Raczej wśród neutrali. Imho: wejście quasi-kreacyjnie dało mu złe noty wśród miasta z tego co widzę po postach, potem jego komentarze też przeszły bokiem więc raczej na minus, i dopiero kłótnia ze mną dała mu bardzo dobre noty - a takie potencjalnie (bo nie wiadomo) sztuczne wkurwienie dałoby się bardzo łatwo odwzorować. Jako, że byłem wyoutowany po złości (albo z plejsa) to w discordowej możecie sobie zobaczyć jak Mafiozo "udał" wkurwa na mnie w bardzo początkowej fazie gry i jakie to dało wyniki. Tutaj mogła być powtórka, a sytuacja wygląda uber podobnie (!!!).
U mnie akurat Forrest plusował przed kłótnią z Tobą. Sama kłótnia była raczej żenująca i powinny być za nią minusy dla obu po stronie ludzkiej, nie do oceny gry jako takiej, natomiast wcześniej Gump miał fajnego posta na temat Smashera. Szybciej zauważył coś, co mnie dopiero po zastanowieniu też przyszło do głowy, więc ja mam go za miastoego, który myśli podobnie do mnie. Jak spytałem czy jest w mafii, to odpowiedział, że nie ma pytania na pytanie/pas.
Dodatkowo - w żaden sposób nie odniósł się do cześci kreacyjnej w ramach całego clue swojej kreacji Sheo/Jyga... co jest jeszcze dziwniejsze. Mocno na minus. Ale takie nielogiczne dziwnostki to zazwyczaj miastowi robią. [/quote] Kurwa, naprawdę chciałbym Cię zrozumieć, a nie rozumiem. Ten Sheogorath to w końcu Twoim zdaniem na minus i mafia, czy raczej miastowy tylko kiepski i stąd minusy? Jak dla mnie gra usilnie neutralnie, wstrzymuje się przed postowaniem, wygląda jakby trzymał na jakieś dymy/wajchy czy na celowe użycie postów. Imho to bardzo niemiastowe. Taki cynizm działania? A jego posty chociaż przyjemne i fajne, to wydają się napisane z celowością konkretnego wrażenia czy utrzymania pewnego tonu. Mnie się jego gra podoba, moim zdaniem gra niewinnie, ale nie widzę też żadnej szkodliwości w podejrzewaniu go, o ile nie odjebiecie w D1 jego czy Firefoxa zupełnie z dupy, to żadna krzywda się nie stanie, a może nawet coś fajnego z tego wyjdzie. Ale ja nie widzę niemiastowości w jego grze. Ogromna ilość interakcji, raczej takich na minus dla niego, ale że j est najlepiej połączonym z każdym członkem miasta - miastowym, to bym go zostawił na 100% choćby z tego powodu. Bo to daje dużo informacji/akcji. Chyba nie rozumiem. Co ma znaczyć pogrubiony fragment? Chcesz przekazać, że Smasher jest miastowym? Jeśli tak, to skąd to wiesz? Czemu chcesz go zostawić, chociaż piszesz, że ma interakcje na minus? Jeśli nie chcesz linczować gościa, który Twoim zdaniem minusuje w większości swoich interakcji (tak rozumiem Twój wywód), to kogo byś jutro odjebał? Mam wrażenie, że Ty w sumie nie wiesz, czy kogoś podejrzewać czy nie. Rozumiem, że przeczytałeś to, co napisałem odnośnie Foresta w ramach odp. do Firefoxa i to za mało na teraz? Nie musisz marnować posta na odp. na tego posta, odpisz przy okazji jak będziesz coś pisał. Nie przeczytałem, odpisywałem w miarę na bieżąco w miarę nadrabiania stron.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 21:34:34 GMT 1
A odpowiadając na szybko: Jeżeli Forest Gump jest graczem, który serio ma o mnie opinię "małego #$%^" (i jakoś już to w przeszłości okazywał) i teraz to wypowiedzial na głos - to myslę, że to go bardzo uniewinnia.
Jeżeli zaś Forest Gump nie wykazywał takich reakcji w przeszłości, to mocno go to uwinnia.
Jeżeli Forest Gump regularnie miewa edycyjne wybuchy na malym loncie - to znowu uniewinnia.
Jeżeli zaś Forest Gump nie wykazuje takich wybuchów (aż tak poważnych, bo momenty to nie to samo) to znowu go to uwinnia.
Jeśli dobrze rozpoznałem, to Gump jest osobą emocjonalną, mającą wybuchy. Nie pamiętam, czy okazywał niechęć wobec Ciebie, ale chyba nie.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 21:35:04 GMT 1
A teraz co nie podoba mi się w Mozilli. Pozwolę sobie na zaboldowanie fragmentów, które wydają mi się nienaturalne w cytowanych postach. laktator też miasto aż poczułem tę frustracjęMiasto: Karaś, Laktator, Forrest Raczej miasto: Silverhand - fajny efforcik, patrzeć, czy będzie umiał zgrabnie uzasadniać podejrzenia w dalszych etapach gry, na razie jest okej Szogun - miał dwa takie niezręczne momenty, które imo cechują częściej miastowych niż mafiozów: 1) nieogarnięcie treści mema, 2) self consciousness w temacie przyjebania się do mnie o przyjebanie do Sowy nie stawiałbym teraz na niewinność: Cenarius - trzeba patrzeć, czy się rozkręci, kojarzę takie drewniane wejścia miastowych, ale trza mi więcej, z tego grona z potencjałem na trafienie wyżej, ale mam przemyślenia, czego od niego oczekuję Ah Dae Su - wejście na środek sceny z teoriami jest dość odważne i jako chyba pierwszy podawanie zwięzłej listy swoich miastowych i podejrzanych jest okej, ale nie podoba mi się potrzeba wzmacniania swoich podejrzeń teoriami z dupy, tak jakby nie mógł wymyślić prawdziwych powodów swoich podejrzeń i uniewinnień na podstawie gry? Smasher - to wejście było tak tryhardowe, że szok xD, w sumie ten tekst teraz, że Cenarius się nie myje też mnie uderzył, po chuj takie coś pisać jak już się pokreowało? Smasher u mnie falujeNajman - mam wrażenie, że w swoich pierwszych czterech postach omijał grę, poczekał aż niewinni (Karaś) i świecznik się trochę wykreują, żeby zobaczyć, co się poniesie i wtedy zaczął dawać content, ale to trochę intuicja/czutka o mnie, prosiłbym o kontropinieGlonarium: Sowa - tu mi nie gra, przyjebałem się do niego (jak wiecie), a on wrócił do tematu, żeby się wytłumaczyć, ale nie czuł potrzeby dać jakiegoś wkładu w grę od siebie niezwiązanego ze mną Kichot Tasiemiec Felietonistka - wróciłem do tego posta i w sumie nie wiem, czy był pisany po rozpoczęciu gry (to by się trochę zgadzało) czy przed (odwołania do Kichota), tak czy siak, jeździć, obserwować Ten post wydaje mi się być napisanym po prostu sztucznie, w sposób zbyt wymuskany, pozbawiony poszukiwania prawdy, jakby przy każdym paragrafie były założenia co napisać, a na koniec jeszcze wchodził proces redagowania, czy na pewno dobrze. Forrest jest albo w mafii, albo zasługuje na wpierdol, tak czy owak do wyjebki. Będę podpalał, co będę chciał. "Forrest jest albo w mafii, albo zasługuje na wpierdol, tak czy owak do wyjebki." Czyli trzeba go zlinczować niezależnie od przynależności? Post typu, muszę zadać jakieś pytanie, bo jestem w mafii, pressing na alibi. Tasiemiec nie wiem, jak wyczytałeś niewinność Najmana, jak on siedzi w kreacji jeden gracz kiedyś powiedział, że kreowanie się jest ot, kreowaniem się, ciężko coś z niego wyczytać To też wygląda jak wykorzystanie łatwej okazji do napisania takiego posta, przy którym nie trzeba nic myśleć, a się wygląda jakby się myślało. I ogólna tendencja u tego gracza, że nawet spoko wygląda jak kogoś broni (Sheogora na przykład), ale sporo słabiej jak trzeba kogoś przyatakować, oskarżyć.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 21:38:10 GMT 1
dzięki Iauctu , spoko przemyślenia mafiozie imo trudniej napisać coś takiego, co napisał teraz Iauctu łatwiej teoretyzować, czy wpierdalać się w jednego gracza niż dawać legitnie brzmiące uzasadnienia przemyśleń na temat szerszej puli graczy, czy rzucać X winny, Y niewinny jak niegdyś Taco Hemingway^ to w sumie też do Robert Karaś , nawiązują do tego, że nie zgadzamy się co tego kierunku in the meanwhile Tasiemiec zarzuca mi borderline chyba nie ma w tym złych intencji, po prostu mniej mnie zna jako człowieka? I guess bo nie pierwszy raz taki zarzut słyszę xd bardziej chciałbym usłyszeć od Tasiemca, jak uniewinnił tego Najmana, nawet na poczet nauki, pochwal się Tasiemiec Forrest miasto im ktoś bardziej emocjonalny, tym bardziej miastowy
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 21:40:38 GMT 1
No i Karasia mam niewinnego. Przynajmniej tu się zgadzamy. Niewinni:Oh Dae-su Forrest Gump Raczej niewinni:Firefox Smasher Aktywni, ale nie umiem ich zakwalifikować ani do niewinnych, ani do śmierdzieli:Johnny Silverhand Najman Sowa (bo się uaktywniła w międzyczasie, tak to była glonem) Glony:Felietonistka Don Kichot Tasiemiec Cenarius Śmierdziuchy:Iaucośtam Sheogorath Firefoxik, powiedz mi, czemu aż tak nam się rozjeżdżają opinie? Czemu Cenarius nie wylądował w glonarium? Czemu Iau i Szogun niewinni? Czemu Oh Dae-Su nie jesteś w stanie wrzucić do czystych? Pytam bez złych intencji, podoba mi się Twoja gra, jestem ciekaw po prostu Twoich przemyśleń. Odessu - letnia woda w kranie, nie chce nikomu podpaść, jego opus magnum jest teoria, że w połowie graczy znajduje się przynajmniej 1 mafiozo. Forrest Gump - manipulator, celowo wdał się w konflikt z Ioktanym o byle gówno, żeby zdobyć punkty z naturalności Firefox - dużo didaskaliów, mongolskie teorie na mój temat, podejrzanie ugodowy Smasher - nie mam zdania, środek stawki Johnny Silverhand - wygląda na to, że to jego niewinna wersja, ale ekspertem nie jestem Najman - przemyka na dowcipie i wajbie, powinien być niżej Felietonistka - zgoda Don Kichot - zgoda Tasiemiec - zgoda Cenerius - to samo, co Najman Ioktany - wg mnie taki typowy środek stawki, na żółto Szugorat - tak samo jak Ioktany i Smasher W międzyczasie rozpoznałem Johnny'ego i raczej też skłaniam się ku niewinności, a na pewno bym go nie linczował w 2 pierwszych dniach. Grillować, podszczypywać - jak najbardziej, ale dla mnie do czasu rozmów o tożsamościach nie powinno być tematu jego linczu. Co do Najmana, to nie mogłem go dać niżej - do glonów się nie łapie, a do grona śmierdzieli moim zdaniem się nie kwalifikuje. Czyli jeśli dobrze rozumiem Twoją listę, to oprócz glonów najbardziej podejrzani są Gump, Firefox, Najman i Cenerius? Ewentualnie jeszcze Oh Dae-Su? Czy źle czytam Twojego posta?
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 21:41:37 GMT 1
Miastowy to członek miasta, czyli niewinny/winny. W pogrubionym fragmencie napisałem, że Smasher ma największą ilość interakcji z największa pulą graczy. Ot, obserwacja oczywistego, ale dlatego bym go nie linczował na ten moment. Bo taki gracz jest bardzo pożyteczny, niezależnie od koloru.
W tym poście odnosiłem się do przemysleń Firefoxa na dowolny sposób. Nie wiem czemu implikujesz tutaj fakt podejrzeń albo nie. Tak, większości graczy na obecnym etapie ani nie podejrzewam, ani nie nie-podejrzewam, całkowity neutral, jesteśmy na etapie polowy 1 dnia, i to tej mniej aktywnej. Uważam ten komentarz za zbyteczny, bo posta nie pisałem z celem - napiszę wam teraz graczy z rozróżnieniem na tych podejrzanych i niepodejrzanych. Po prostu czyniłem pierwsze uwagi co do graczy, jakie mi przyszły do głowy, po przeczytaniu tego, co napisał Firefox. Chill.
Też nie widzę u niego niemiastowości - ale przecież to jest celem mafii. Grać idealnie miastowo. To miasto ponosi większe ryzyko, jest łatwiej linczowane, ma więcej krzywych akcji i jest mniej od linijki. A on jest za bardzo od linijki. Kumasz?
Na minus jeżeli chodzi o "jakość" interakcji. Na minus jeżeli chodzi o logikę gry. Na minus jeżeli chodzi o potencjał do jakiejś akcji. Zazwyczaj te wszystkie minusy zbierają miastowi. Piszę minus, ale od razu się poprawiam, że to (niejako) dobrze. Staram się ciągle brać poprawkę, że nie linczujemy tych, na których źle vibujemy - bo to w 90% przypadkach będzie miasto.
Jesteś najsilniejszym, najlepszym miastowym i nie zapowiada się, byś stracił pozycję Topp(1)era. Zginiesz w mordzie. A jak nie zginiesz i daleko dojdziesz, pod sam koniec, - to zostaniesz zlinczowany (obviously, chyba, że zrobisz mocarne uniewinnienie). Ale jeżeli nie zostaniesz zamordowany, to podejrzewam, że w kwestiach rolnych cos sie może w twoim temacie wyjaśnić i raczej nie będziesz stał w boku.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 21:43:17 GMT 1
W ogóle dwie osoby mi zarzucają neutralność. Sowa i Iau. A kto bardziej ode mnie ma sprecyzowanego winnego? Nie żebym się czuł potrzebę bronić, ale intryguje mnie to.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 21:44:09 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 21:44:09 GMT 1
dzięki Iauctu , spoko przemyślenia mafiozie imo trudniej napisać coś takiego, co napisał teraz Iauctu łatwiej teoretyzować, czy wpierdalać się w jednego gracza niż dawać legitnie brzmiące uzasadnienia przemyśleń na temat szerszej puli graczy, czy rzucać X winny, Y niewinny jak niegdyś Taco Hemingway^ to w sumie też do Robert Karaś , nawiązują do tego, że nie zgadzamy się co tego kierunku in the meanwhile Tasiemiec zarzuca mi borderline chyba nie ma w tym złych intencji, po prostu mniej mnie zna jako człowieka? I guess bo nie pierwszy raz taki zarzut słyszę xd bardziej chciałbym usłyszeć od Tasiemca, jak uniewinnił tego Najmana, nawet na poczet nauki, pochwal się Tasiemiec Forrest miasto im ktoś bardziej emocjonalny, tym bardziej miastowy
eh, to trochę naciągane z Twojej strony jakbym wszystkich tak kulawo uzasadniał, to byłoby podejrzane, ale o szeregu graczy wypowiadam się szerzej tamto to były spontaniczne reakcje na posty Forresta i Silverhanda, Forrest grubo wjechał a Silverhand zachował się tak, jak się spodziewałem, szybko powtarzając po kimś
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 21:44:57 GMT 1
Na teraz:
Kurwidołkowo: 1. Felietonistka 2. Cenarius (halfie) 3. Sowa
Z aktywnych graczy: 1. Oh Dae-Su 2. Marcin Najman (halfie) 3. Sowa
|
|
|
Post by Marcin Najman on Sept 14, 2023 21:49:07 GMT 1
Z rzadnym z typów bym się nie zgodził
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 14, 2023 21:53:44 GMT 1
Na teraz:
Kurwidołkowo: 1. Felietonistka 2. Cenarius (halfie) 3. Sowa
Z aktywnych graczy: 1. Oh Dae-Su 2. Marcin Najman (halfie) 3. Sowa
Przy felietonistce mam wrażenie że wymieniłeś ją jako bezpieczny typ, który można spokojnie zlinczować i nikt nie będzie miał pretensji. Podobne wrażenie odniosłem przy Cenariusie. O sowie to jeszcze coś można przydyskutować.
Z aktywniejszych graczy.
Na jakiej podstawie został wymieniony Najman?
Na jakiej podstawie został wymieniony Oh Dae-Su?
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Post by Firefox on Sept 14, 2023 21:54:47 GMT 1
A teraz co nie podoba mi się w Mozilli. Pozwolę sobie na zaboldowanie fragmentów, które wydają mi się nienaturalne w cytowanych postach. laktator też miasto aż poczułem tę frustracjęMiasto: Karaś, Laktator, Forrest Raczej miasto: Silverhand - fajny efforcik, patrzeć, czy będzie umiał zgrabnie uzasadniać podejrzenia w dalszych etapach gry, na razie jest okej Szogun - miał dwa takie niezręczne momenty, które imo cechują częściej miastowych niż mafiozów: 1) nieogarnięcie treści mema, 2) self consciousness w temacie przyjebania się do mnie o przyjebanie do Sowy nie stawiałbym teraz na niewinność: Cenarius - trzeba patrzeć, czy się rozkręci, kojarzę takie drewniane wejścia miastowych, ale trza mi więcej, z tego grona z potencjałem na trafienie wyżej, ale mam przemyślenia, czego od niego oczekuję Ah Dae Su - wejście na środek sceny z teoriami jest dość odważne i jako chyba pierwszy podawanie zwięzłej listy swoich miastowych i podejrzanych jest okej, ale nie podoba mi się potrzeba wzmacniania swoich podejrzeń teoriami z dupy, tak jakby nie mógł wymyślić prawdziwych powodów swoich podejrzeń i uniewinnień na podstawie gry? Smasher - to wejście było tak tryhardowe, że szok xD, w sumie ten tekst teraz, że Cenarius się nie myje też mnie uderzył, po chuj takie coś pisać jak już się pokreowało? Smasher u mnie falujeNajman - mam wrażenie, że w swoich pierwszych czterech postach omijał grę, poczekał aż niewinni (Karaś) i świecznik się trochę wykreują, żeby zobaczyć, co się poniesie i wtedy zaczął dawać content, ale to trochę intuicja/czutka o mnie, prosiłbym o kontropinieGlonarium: Sowa - tu mi nie gra, przyjebałem się do niego (jak wiecie), a on wrócił do tematu, żeby się wytłumaczyć, ale nie czuł potrzeby dać jakiegoś wkładu w grę od siebie niezwiązanego ze mną Kichot Tasiemiec Felietonistka - wróciłem do tego posta i w sumie nie wiem, czy był pisany po rozpoczęciu gry (to by się trochę zgadzało) czy przed (odwołania do Kichota), tak czy siak, jeździć, obserwować Ten post wydaje mi się być napisanym po prostu sztucznie, w sposób zbyt wymuskany, pozbawiony poszukiwania prawdy, jakby przy każdym paragrafie były założenia co napisać, a na koniec jeszcze wchodził proces redagowania, czy na pewno dobrze. Nie zgadzam się - to najlepsza lista i uporządkowanie gry, jakie padło so far w temacie. Skoro na czymś takim łatwo się wjebać, to czemu to powstało? Korzystniej z perspektywy mafia!Firefox byłoby grać lakoniczniej. "Forrest jest albo w mafii, albo zasługuje na wpierdol, tak czy owak do wyjebki." Czyli trzeba go zlinczować niezależnie od przynależności? Post typu, muszę zadać jakieś pytanie, bo jestem w mafii, pressing na alibi. Duża niezgoda - jak ktoś mi pisze, że trzeba kogoś zlinczować niezależnie od przynależności, to to raises an eyebrow. Bardzo naturalne pytanie. Tasiemiec nie wiem, jak wyczytałeś niewinność Najmana, jak on siedzi w kreacji jeden gracz kiedyś powiedział, że kreowanie się jest ot, kreowaniem się, ciężko coś z niego wyczytać To też wygląda jak wykorzystanie łatwej okazji do napisania takiego posta, przy którym nie trzeba nic myśleć, a się wygląda jakby się myślało. Tego nie rozumiem. Tasiemiec rzucał uniewinnieniami, najbardziej zdziwiło mnie to dla Najmana, bo tam się najbardziej rozmijaliśmy w uniewinnieniach. I ogólna tendencja u tego gracza, że nawet spoko wygląda jak kogoś broni (Sheogora na przykład), ale sporo słabiej jak trzeba kogoś przyatakować, oskarżyć. Tu cóż - może być trochę racji, łatwiej mi się doszukać większych i mniejszych oznak niewinności w danych graczach i tak zawężać sobie pole. Ocena "mocy" oskarżeń jest dość subiektywna, nie jestem graczem, który w kogoś się wpierdoli i wyciągnie stunelowany na środek, optuję za konsensualnymi typami poddanymi debacie. Łatwiej ufam swoim uniewinnieniom niż uwinnieniom.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Post by Firefox on Sept 14, 2023 22:03:07 GMT 1
Ty mi, Oh Dae-Su , proszę, wytłumacz tę zmianę podejścia w kwestii Forrest/Iauctagnhy'otl Widzisz, że się leją, padają mocne teksty i wjeżdzasz z takim dolewaniem oliwy do ognia: Nie wiem jak można do kogoś napisać, "o mój Boże, ale ty jesteś beznadziejny" i nie spodziewać się, że zostanie to źle odebrane. Jednak ta dyskusja tak naprawdę Ci się nie podoba i kwitujesz to po fakcie tutaj: Poszło o to, że Iau nazwał Forresta beznadziejnym, a Forrest odpowiedział mu 3 razy mocniej, a potem kłócili się o to kto bardziej złamał regulamin. Już jebać to, dla mnie obaj się nie popisali, ale chcę normalnie móc grać i w ogóle zignorować to wydarzenie. Skąd ta zmiana podejścia od dokładania do tej dyskusji do takiej niechęci do niej? Chodzi mi o zmianę podejścia, nie "motywację do dokładania", bo tam pisałeś, że byłoby to niemoralne, czy jakoś tak (z tym się nie zgadzam, słusznie w sumie potem pisał Smasher, że to nie kwestia bycia złym człowiekiem, tylko się gra, by wygrać).
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 22:06:14 GMT 1
W tym poście odnosiłem się do przemysleń Firefoxa na dowolny sposób. Nie wiem czemu implikujesz tutaj fakt podejrzeń albo nie. Tak, większości graczy na obecnym etapie ani nie podejrzewam, ani nie nie-podejrzewam, całkowity neutral, jesteśmy na etapie polowy 1 dnia, i to tej mniej aktywnej. Uważam ten komentarz za zbyteczny, bo posta nie pisałem z celem - napiszę wam teraz graczy z rozróżnieniem na tych podejrzanych i niepodejrzanych. Po prostu czyniłem pierwsze uwagi co do graczy, jakie mi przyszły do głowy, po przeczytaniu tego, co napisał Firefox. Chill. No właśnie nie-chill, niestety. Bo jak sięgam pamięcią, to ja czułem potrzebę odnosić się w taki sposób do list takich jak ta Firefoxa w taki niekonkretny sposób głównie wtedy, gdy byłem w mafii. Jest dla mnie zupełnie zrozumiałe, że nie masz zdania o sporej części graczy, w końcu to połowa pierwszego cyklu. Natomiast takie pisanie dla pisania to dla mnie pozorowanie aktywności i zupełnie mi się nie podoba. Też nie widzę u niego niemiastowości - ale przecież to jest celem mafii. Grać idealnie miastowo. To miasto ponosi większe ryzyko, jest łatwiej linczowane, ma więcej krzywych akcji i jest mniej od linijki. A on jest za bardzo od linijki. Kumasz? Nie kumam i nie za bardzo widzę, gdzie on jest od linijki. Właśnie wysmażył analizę na moim zdaniem niewinnego Firefoxa, zupełnie nie od linijki jak dla mnie. Na minus jeżeli chodzi o "jakość" interakcji. Na minus jeżeli chodzi o logikę gry. Na minus jeżeli chodzi o potencjał do jakiejś akcji. Zazwyczaj te wszystkie minusy zbierają miastowi. Piszę minus, ale od razu się poprawiam, że to (niejako) dobrze. Staram się ciągle brać poprawkę, że nie linczujemy tych, na których źle vibujemy - bo to w 90% przypadkach będzie miasto. Jak mnie Hobbit, McCoy czy Douglas dawali złe wibracje, to byli w mafii, więc te 90% to moim zdaniem przesada, aczkolwiek zgadzam się, że często te pierwsze odczucia są negatywne niesłusznie, albo inaczej - na początku coś zaśmierdzi wśród 3/4 graczy, a w mafii jest około 1/4, więc siłą rzeczy część tych podejrzeń jest do dupy. Jesteś najsilniejszym, najlepszym miastowym i nie zapowiada się, byś stracił pozycję Topp(1)era. Zginiesz w mordzie. A jak nie zginiesz i daleko dojdziesz, pod sam koniec, - to zostaniesz zlinczowany (obviously, chyba, że zrobisz mocarne uniewinnienie). Ale jeżeli nie zostaniesz zamordowany, to podejrzewam, że w kwestiach rolnych cos sie może w twoim temacie wyjaśnić i raczej nie będziesz stał w boku. Oczywiście, że padnę w mordzie i nawet na to liczę. Jak dzięki temu nie spadnie detektyw, to tylko z korzyścią. A że w okolicach potencjalnej meczówki będę totalnie pijany, to wolę zagrać tak, żeby się szybko uniewinnić, paść w mordzie i niech ktoś trzeźwy decyduje. Ale dalej nie rozumiem, co ma zmienić w moim temacie szpieg. Bo serio na razie widzę jedynie wytłumaczenie, że rozkminiałeś z perspektywy mafii. Tylko to też mi się nie skleja. Po chuj mafia ma mnie sprawdzać szpiegiem? Albo jestem top niewinnych do odjebki i tak, więc szkoda szpiega, albo sprawdzą kogoś, kogo w innym wypadku by nigdy nie zamordowali i jak rolny, to walą w niego, jak bezrolny, to we mnie. Zakładając, że niewinny, to taki Cenarius na przykład nadaje się na sprawdzenie - jak bezrolny, to nie ma co mordować, jak det, to do piachu. Podsumowując, tłumacz mi jeszcze raz, o co chodziło z tym szpiegiem.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 22:06:44 GMT 1
via mobile
Post by Marcin Najman on Sept 14, 2023 22:06:44 GMT 1
Prawie udało się skończyć pierdolenie o Szopenie i przyszedł firefox
|
|