|
Rozgrywka
Sept 25, 2023 8:31:23 GMT 1
via mobile
Post by Forrest Gump on Sept 25, 2023 8:31:23 GMT 1
ja mam problem, bo on brzmi autentycznej, ale z drugiej strony czysto growo chyba więcej na niego wskazuje
|
|
|
Rozgrywka
Sept 25, 2023 8:36:58 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 25, 2023 8:36:58 GMT 1
Dlaczego kłamiesz? Każdy z nas w którymś momencie gry miał problemy. Karaś może najmniej, no ale co do mnie i Gumpa to jest wierutne kłamstwo
|
|
|
Rozgrywka
Sept 25, 2023 8:51:39 GMT 1
via mobile
Post by Robert Karaś on Sept 25, 2023 8:51:39 GMT 1
Dlaczego kłamiesz? Każdy z nas w którymś momencie gry miał problemy. Karaś może najmniej, no ale co do mnie i Gumpa to jest wierutne kłamstwo Otóż to, Gumpa grillował Pshemo, podgryzał egze, był atakowany na początku przez Ciebie. On zdecydowanie był pod presją. Ty, Smasher miałeś grilla na początku ode mnie, potem też jeszcze do tego wracałem jak mi sięcośnie spodobało przy linczu na egze. Obaj reagowaliście dobrze, więc dla mnie mafia musi być w parze Iau-Cenarius.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 25, 2023 9:06:10 GMT 1
no jak dla mnie Cenarius tu poczuł że są wątpliwości i za bardzo się wczuł w grillowanie tego tematu
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Rozgrywka
Sept 25, 2023 9:09:04 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 25, 2023 9:09:04 GMT 1
Dobra niech będę że kłamię. Ten grill był za słaby i tyle. Ale o tym dowiecie się dopiero po grze. Centaur, na ile wierzysz w winę Iau? Statystycznie ma 2/3 na bycie mafią, raczej jest bardziej pewny od któregokolwiek z was, więc dawalbym mu takie 4/5.
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 25, 2023 9:12:13 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 25, 2023 9:12:13 GMT 1
@smasher to ty twierdziłeś, że lau wyklucza się z Gumpem? Nie chce mi się do końca wracać i szukać, bo to jałowa praca, ale mogłaby coś powiedzieć.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 25, 2023 9:14:15 GMT 1
@smasher to ty twierdziłeś, że lau wyklucza się z Gumpem? Nie chce mi się do końca wracać i szukać, bo to jałowa praca, ale mogłaby coś powiedzieć. no tak, mówiłem ta ich pierwsza kłótnia była za gruba imo i autentyczna, potem było jeszcze sporo spięć no jeżeli to był distancing to tak jak mówię, od kolejnej edycji zaczynam rzucać monetą zamiast analizować takie rzeczy
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 25, 2023 9:17:42 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 25, 2023 9:17:42 GMT 1
Mi się wydaje że to mogło być udawane, tak jak Egze w discordowej też takie coś udawał, tam się pieklił na Anturę. Jeśli się faktycznie wykluczają i twój wniosek jest prawidłowy a ty niewinny to zostaje Karaś w mafii, jakie na to szanse? Ja go w sumie ani razu nie analizowałem, bo każdy dał mu kredyt na starcie i z takim kuponem całą grę przeszedł.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 25, 2023 10:10:05 GMT 1
via mobile
Post by Robert Karaś on Sept 25, 2023 10:10:05 GMT 1
Nie wierzę w mafię Smasher-Gump. Nie wierzę, że w chuja zrobiłoby mnie 2 graczy tego kalibru. Ja nawet średnio wierzę w 1 taki przypadek.
Natomiast oczywiście mam trochę paranoję i myślę, czy możliwe, że jednak tylko 1 z pary Iau-Cenarius jest winny. No ale ciężko mi teraz przewracać stolik.
Natomiast po namyśle zagłosowałem na Iau. Bo od D1 mi nie grał i chyba by mi dupa pękła, gdyby dograł do końca jako mafia.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 25, 2023 10:16:08 GMT 1
via mobile
Post by Forrest Gump on Sept 25, 2023 10:16:08 GMT 1
Smasher, szanse rozpisz bo chce matryce zrobić
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 25, 2023 10:22:46 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 25, 2023 10:22:46 GMT 1
@gump mi juz tak zryliście banię, że mam misz masz, na ten moment dam 90% na lau i po 50% na ciebie i Smashera i 10% na Karasia.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 25, 2023 10:28:16 GMT 1
via mobile
Post by Forrest Gump on Sept 25, 2023 10:28:16 GMT 1
ja myślałem o tej paranoi Smasherowej mojej
a potem pomyslalem - kurwa ale było z pięć momentów w tej rozgrywce jak pomyślelismy to samo w tym samym momencie
nawet jak Firefox wjechał ze swoją teorią to Smasher zamiast się podczepić powiedział że napisałby do Ciebie to samo co ja w tym momencie
a przecież mógł wykorzystać momentum i mnie zgruzowac
wyjebać Montiego w linczu? jaki mafioza by nie skorzystał
więc chyba braci się nie traci
ale można to jeszcze zoptymalizować
|
|
|
Rozgrywka
Sept 25, 2023 10:41:18 GMT 1
via mobile
Post by Forrest Gump on Sept 25, 2023 10:41:18 GMT 1
obaj Cenarius i Iau dali głowę pod topór
obaj Cenarius i Iau szukają plottwistow
obaj brzmią podobnie, przy czym zmienia się ich docelowy skład
Cenarius jeszcze angażuje się w dyskusję
Iau nie odpowiada na nic, unika gry, rzuca ogólniki jak nikogo nie ma, a jak się okazało że ja nie śpię bo nocka z robota to zero interakcji
Iau brzmi bardziej naturalnie ale nikt nie widział jego mafijnej mety
Cenarius wypada gorzej z gry
|
|
|
Rozgrywka
Sept 25, 2023 10:42:38 GMT 1
via mobile
Post by Forrest Gump on Sept 25, 2023 10:42:38 GMT 1
Cenarius, jaki uważasz stosunek miała Felietonistka do Ciebie, a jaki Ty do Felietonistki?
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 25, 2023 10:45:10 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 25, 2023 10:45:10 GMT 1
Cenarius, jaki uważasz stosunek miała Felietonistka do Ciebie, a jaki Ty do Felietonistki? Felietonistka unikała w ogóle mojego tematu, nie przypominam sobie żadnego jej posta na mój temat. Ja miałem najpierw neutral na nią, chyba nawet gdzieś pisałem, że na razie się na niej nie skupiam, bo są lepsze cele do analiz. Potem ją przeczytałem i ją uniewinniłem za całokształt bez konkretnych argumentów w żadną stronę. W końcowym dniu ona mnie broniła przed linczem. Tyle przychodzi mi do głowy.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 25, 2023 10:50:33 GMT 1
Smasher, szanse rozpisz bo chce matryce zrobić kurwa no jeszcze ciebie z Cenariusem nie czytałem ale jak chcesz na teraz, no to musi to wyglądać jakoś tak Iau 95% Cenarius 95% Ty 9% Karaś 1% z szacunku
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 25, 2023 11:00:03 GMT 1
Cenarius, jaki uważasz stosunek miała Felietonistka do Ciebie, a jaki Ty do Felietonistki? Felietonistka unikała w ogóle mojego tematu, nie przypominam sobie żadnego jej posta na mój temat. Ja miałem najpierw neutral na nią, chyba nawet gdzieś pisałem, że na razie się na niej nie skupiam, bo są lepsze cele do analiz. Potem ją przeczytałem i ją uniewinniłem za całokształt bez konkretnych argumentów w żadną stronę. W końcowym dniu ona mnie broniła przed linczem. Tyle przychodzi mi do głowy. hm Problem z Cenariusem jest taki, że metodyka szukania mafii, którą prezentuje jest zwyczajnie nieskuteczna. I moim zdaniem łatwiejsza do odtworzenia dla mafiozy, który mimo nadwiedzy jest w stanie jakoś tam oceniać poszczególne posty graczy i dawać za nie plusy/minusy. Moim zdaniem na graczy trzeba patrzeć całościowo, zauważać nieścisłości, niespójności w zachowaniu a nie oddzielnie oceniać poszczególne posty. A to już dla mafiozy jest zdecydowanie trudniejsze, bo szukanie spójnej winy u niewinnego jest trudniejsze od wynajdywania poszczególnych postów, które można minusować. To co działa na korzyść Cenariusa, to to, że on więcej plusował niż minusował. Wyobrażam sobie, że mafiozo stosujący taki manewr raczej starałby się wyciągać haki na graczy a nie pokazywać gdzie mu zapunktowali. Bo mafia to Tasiemiec, Gump i któryś z cichociemnych. Przy czym raczej nie Cenarius, który dobrze kmini z tym rozłożeniem głosów. Może ten Chichot i się Gump chciał na nim wybielić. Gwoli ścisłości Cenariusie Ty mnie opisujesz także całkowicie z boku. A typy co do mafii mamy zasadniczo zbieżne, poza tym, że Ty podejrzewasz mnie. Wytłumacz mi Tasiemiec jedną rzecz, dlaczego Ty z graczami mającymi jakąś renomę w mieście, np. Smasher - potrafisz spokojnie i rzeczowo dyskutować, a nad tymi, którzy są na uboczu/są nowsi w naszym gronie typu Silverhand czy Cenarius starasz się psychicznie pastwić? W grze miastowego raczej nie chodzi o to by gnoić słabszych graczy i wpędzać ich w kolejkę do linczu, a tych lepszych przekonywać do logiki własnych poczynań, a o to by szukać mafii. Ty tymczasem w zasadzie wszystkich "topowych" graczy sobie uniewinniłeś, a głupie zachowania ze swojej strony zbywasz robieniem prowokacji. No chyba, że jedyne na co Cię stać to wpędzanie do grobu "słabszych" graczy, ale pamiętam Cię z miejskich edycji gdzie byłeś postrachem mafii, nawet jeśli nie miałeś zbyt dużo czasu na grę. A tu mam wrażenie idziesz po linii najmniejszego oporu. Koreańczyk głośno zastanawiał się dlaczego w mordzie poleciał Najman a nie Karaś, a was serio dziwi dlaczego go zapytałem akurat o stosunek do Karasia? Przecież takie dywagacje na temat mordu może nie wprost, ale podważały niewinność Roberta. Dlatego pierwsze co mi przyszło do głowy, kiedy Oh chciał, by go przetestować, było spytanie właśnie o Karasia. Co do Cenariusa drogi Firefoksie to jego post wydał mi się częścią kreacji i odebrałem go zupelnie inaczej od postu Cugowskiego, który był cały czas w temacie a potem z dupy zaczął się martwić o swój los. U Cenariusa takiej obawy o to do tej pory nie zauważyłem. To nie jest tak, że każdy gracz, który się tłumaczy jest od razu podejrzany. W takim razie musiałbym od razu podejrzewać np. wspomnianego wcześniej Karasia, bo się tłumaczył, że idzie na obiad, albo Iaua, bo nam przedstawił cały harmonogram swojego weekendu. Jakie, kurwa, atakowanie graczy glonopodobnych? Mała edycja, oprócz Kichota sami wjebańcy w zasadzie (i 1 etatowy mistrz gry), do glona oprócz Kichota najlepiej pasujesz Ty, Centaur i Sowa. I owszem, dalej uważam, że choćby ze względu na Waszą relatywną glonowatość nie da się Was uniewinnić i siłą rzeczy Wasza gra musi być podejrzana, bo jest najłatwiejsza dla mafiozy, ale nie dostrzegasz, że to ja zmieniłem Oh Dae-Su z najbardziej u siebie niewinnego gracza do topki podejrzanych i to ja starałem się zacząć dyskusję na temat niewinności Kichota, żeby właśnie nie jebać dziś tylko i wyłącznie po glonach. Nie widzisz tego czy nie chcesz widzieć, że za dobrze gram, żeby być w mafii? O Tobie zaś da się napisać parafrazę Twoich własnych słów z dawnej edycji: "Jeśli w mafii gra tak schowany to chuj mu w dupę." Gdybym miał przed edycją zrobić ranking, którzy gracze będą na świeczniku do niedzieli, to może prócz Oha, wskazałbym dokładnie te osoby, które teraz są przez waszą grupkę wzajemnej adoracji wpychane do roli podejrzanych (Szogun, Kichot, Sowa, Cenarius plus ja, gdzie ostatnio jakbym nie zaczął rozgrywki, zawsze w okolicach drugiego/trzeciego linczu jestem na świeczniku, bo nie chcę iść z głosem reszty miasta i mam swoje zdanie). A jak się choćby zaczepi kogoś z grona bardziej cenionych graczy to pozostali wzajemnie się bronią.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 25, 2023 11:00:23 GMT 1
juz nawet nie sprawdzalem po 'centaur'
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 25, 2023 11:13:07 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 25, 2023 11:13:07 GMT 1
Domyślam się, że "cokolwiek" o mnie pisała, bo gdyby nie napisała całkowitego nic to rzuciło by się w oczy. Ale te cytaty to takie chuje muje, choć o kilku z nich faktycznie zapomniałem. Ale skoro ty znalazłeś je w 5 minut to i ja bym to zrobił jakby mi zależało. A jakbym teraz był mafią to by mi zależało.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 25, 2023 11:16:37 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 25, 2023 11:16:37 GMT 1
Domyślam się, że "cokolwiek" o mnie pisała, bo gdyby nie napisała całkowitego nic to rzuciło by się w oczy. Ale te cytaty to takie chuje muje, choć o kilku z nich faktycznie zapomniałem. Ale skoro ty znalazłeś je w 5 minut to i ja bym to zrobił jakby mi zależało. A jakbym teraz był mafią to by mi zależało. Kurde no problem z tym że ja jestem w stanie w miarę akuratnie opisać stosunek chyba każdego gracza do mnie, a ty tym czasem dość mocno się mijasz, bo przecież te posty Felie to raczej są soft uniewinnienia
|
|