Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 8:18:30 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 15, 2023 8:18:30 GMT 1
czy ja wiem
przecież nie wiadomo, czy ją łatwo widzę, póki nie poznamy ich kolorów
jak poznamy kolory to ocenię, czy nieźle się kompromituję, czy jednak idę do przodu z tą grą ogółem
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 8:18:55 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 15, 2023 8:18:55 GMT 1
Dziwnym trafem w potencjalnych kandydatach do linczu weszły ci osoby najmniej aktywne oraz Najman czający się za kreacją. Jedyna intensywnie grająca osoba, którą typujesz to Sowa. Nie niepokoi cię to? No i powiedzmy ja, ale mnie odpuszczasz. a jakiego miscleara wśród moich niewinnych zajebałem?
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 8:19:23 GMT 1
Nie poznamy koloru twoich niewinnych, bo ich przecież nie zlinczujemy jeśli to ty masz decydować.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 8:20:12 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 15, 2023 8:20:12 GMT 1
Nie poznamy koloru twoich niewinnych, bo ich przecież nie zlinczujemy jeśli to ty masz decydować. mówię w kontekście zakończenia edycji
|
|
|
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 8:20:53 GMT 1
Witam Panowie
Mam nadzieje że wszyscy umyci i nie w szatni nie bendzie już sztynić
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 8:24:02 GMT 1
Dziwnym trafem w potencjalnych kandydatach do linczu weszły ci osoby najmniej aktywne oraz Najman czający się za kreacją. Jedyna intensywnie grająca osoba, którą typujesz to Sowa. Nie niepokoi cię to? No i powiedzmy ja, ale mnie odpuszczasz. a jakiego miscleara wśród moich niewinnych zajebałem? Może Smasher, może Sheugo, może Iau. Może nawet ten Silverhand, ale on raczej winny mi się też nie wydaje. Może nawet wszyscy są niewinni, ale wtedy w mafii siedzi jakiś skład typu Cenarius, Kichot, Tasiemiec. Bardzo bym chciał zobaczyć jak twoja grupa potencjalnie winnych się uaktywnia i już masz materiał, żeby się o nich wypowiadać. Jak byś wtedy wyglądał.
|
|
|
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 8:26:47 GMT 1
Wszystkim klakierom odpowiadam zbiorczo - nie zamierzam się poddawać i porzucać kreacji selekcjonera! Sploty wydarzeń ułożyły się tak, że trzeba wyselekcjonować pierwszom jedenastke a trzech zawodników niestety posadzić na ławce. Nie jest to łatwe zadanie ale ja sie nie poddam, mało tego - dam radę!
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 15, 2023 8:29:29 GMT 1
Sowa jest niewinna bo jest nieprzyjemna i myśli niesztampowo. A poza tym dostrzega problem nadnaturalności.
Przy tak długim zakazie gry metą, mafiozo o ugruntowanej opinii spokojnie może na początku pójść taktyką naśladowania swojej mety. Czego doskonałym przykładem był konflikt adhdowca z autystą. Jakby się chcieli przekrzyczeć, który bardziej jest sobą.
Ciekaw jestem Tasiemca, bo to co napisał o Silverhandzie też w sumie może być wpasywaniem się we własną metę, ale w sposób dość subtelny. Bardziej jestem skłonny wierzyć w jego niewinność, ale czy mu ufam? No nie.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 8:30:58 GMT 1
A to nie właśnie wtedy gdy zakaz gry metą jest krótki jest największa presja na mafiozach, żeby od razu odegrali swoją metę? Przecież teraz właśnie mogą z tym odczekać. Ogólnie mi brakuje wielu postaci w tym mieście. Tak jakby część graczy słabiej odciskała piętno na rozgrywce niż zazwyczaj. Narazie jednak jestem skłonny zwalić to na system 2dobowy i fakt, że jesteśmy wciąż w d0.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Post by Firefox on Sept 15, 2023 8:32:48 GMT 1
Tasiemiec nie wiem, jak wyczytałeś niewinność Najmana, jak on siedzi w kreacji jeden gracz kiedyś powiedział, że kreowanie się jest ot, kreowaniem się, ciężko coś z niego wyczytać Doświadczeni gracze potrafią takie rzeczy wyłapać. Tobie też się to kiedyś uda.
co sądzicie o tym poście
jestem głównym podejrzanym Tasiemca, nie ufa mi, jestem do odjebania
a ten tekst trochę jakby pieszczotliwy? jakby wiedział, że pisze do niewinnego, który nie umie wyczytać czyjejś niewinności
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 15, 2023 8:39:02 GMT 1
A to nie właśnie wtedy gdy zakaz gry metą jest krótki jest największa presja na mafiozach, żeby od razu odegrali swoją metę? Przecież teraz właśnie mogą z tym odczekać. Ogólnie mi brakuje wielu postaci w tym mieście. Tak jakby część graczy słabiej odciskała piętno na rozgrywce niż zazwyczaj. Narazie jednak jestem skłonny zwalić to na system 2dobowy i fakt, że jesteśmy wciąż w d0. Mam wrażenie, że sam sobie odpowiedziałeś na własne pytanie. Ja to widzę tak - mniejszy czas zakazu gry metą - presja na odtwarzanie mety jest średnia, bo i tak następnego dnia się wszyscy ujawnią i będzie można pometować sobą. Dłuższy czas zakazu gry metą - część graczy inaczej niż zwykle wchodzi w rozgrywkę, nie są łatwo rozpoznawalni, przez co lądują szybko w gronie podejrzanych. Ci, których meta jest łatwo rozpoznawalna (Silverhand, Iau, Forrest, Karaś czy nawet Smasher) lądują w gronie uniewinnianych i tak się mogą na tym bujać do końca rozgrywki. Moim zdaniem im dłuższy zakaz gry metą, tym granie własną wyrazistą metą na początku, jest bardziej skuteczne.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 8:44:18 GMT 1
A, rozumiem. Ma to sens. Podoba mi się ta teoria.
@mozilla Faktycznie wygląda to jak tekst pisany do niewinnego, co nie powinno mieć miejsca.
Ja dziś znikam o 19:30, tak tylko uprzedzam, nie będę miał wpływu w kluczowych momentach, muszę się też szybciej ustosunkować na kogo posłać głos. Może i dobrze.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 9:01:23 GMT 1
Sowa jest niewinna bo jest nieprzyjemna i myśli niesztampowo. A poza tym dostrzega problem nadnaturalności. Przy tak długim zakazie gry metą, mafiozo o ugruntowanej opinii spokojnie może na początku pójść taktyką naśladowania swojej mety. Czego doskonałym przykładem był konflikt adhdowca z autystą. Jakby się chcieli przekrzyczeć, który bardziej jest sobą. Ciekaw jestem Tasiemca, bo to co napisał o Silverhandzie też w sumie może być wpasywaniem się we własną metę, ale w sposób dość subtelny. Bardziej jestem skłonny wierzyć w jego niewinność, ale czy mu ufam? No nie. Kurde, to ja wczoraj już po wyłączeniu kompa, kładąc się spać (i oczywiście myśląc o mafii, zamiast dać głowie odpocząć), doszedłem do wniosku, że Sowa jest w mafii. Nie wiem, czy bycie nieprzyjemnym to kwestia przynależności, może bardziej osobowości i po obu stronach jest nieprzyjemna? Bo mnie się po zastanowieniu bardzo nie podoba jedna rzecz u niego. Może w międzyczasie ktoś dojdzie do tego sam i wyłapie plusa.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 9:11:03 GMT 1
No ja bym powiedział, że jeśli jest coś z Sową nie tak, to właśnie ta antypatyczność. Stawianie tez w opozycji do miasta na +, zwłaszcza, że są tam argumenty, może nie jakoś rozbudowane, ale są.
Robienie tego w sposób antypatyczny na -.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 9:11:25 GMT 1
Adam Smasher - ni chuj mnie nie przekonuje przekonanie innych o jego niewinności, nie kupuję też tłumaczenia, że całość tej agresji to kreacja (zresztą wystarczy poczytać późniejsze posty, tam gdzie jawnej agresji mniej, tam więcej szydery i zjadliwości), raczej modus operandi. Nie widzę powodów, dla którego po wejściu, które mu za wiele nie ugrało postanowił nieco odmienić taktykę, spokojnie mógłby to ugrać. Nic do tej pory mnie nie skłania, żeby go kolorować na zielono, poza tym, że parę osób, które mam za niewinne mają go za takiego, a że widzę równie dobrych, czy lepszych kandydatów do zlinczownia, to nie pcham. No, ale że jak ktoś mu zarzucił asekuranckość, a on się bronił tym, że zaczął od przecież przypierdółki na Forreście to jednak beka. (...) Robert Karaś - na zielono, najbardziej z tego towarzystwa (poza mą, bla bla bla). Na początku gry co prawda myślałem, że to jakiś ogar pierwsza klasa, potem się zaczął mnie czepiać, to ta wiara nieco osłabła, no ale jeśli ktoś miałby kierować miastem w tym momencie, to głosowałbym na niego. Nie ja jedyny zresztą. Z drugiej strony, częściowo to wynika z tego, że większość osób mam tu jednak za podejrzanych, brak mi tu takich miastowych latarni, błyszczących intelektem i niewinnością. Ale zdecydowanie nie spodobało mi się to jego tłumaczenie, że jest chujowym mafiozo. Po co?(...) Iauctagnhy'otl - przez udział w tej wojence o nim też nabrałem negatywnego zdania, chociaż z dwojga złego on chyba mniej agresywny, bardziej sarkastyczny, co mi bardziej pasuje. Ciekawa sprawa z tamtą wymianą zdań zresztą, bo jak się wejdzie w posty i ominie bluzgi, to treści jest zdecydowanie mniej, niż się spodziewałem, mocno zrobiła robotę tamta kłótnia. Nie spodobało mi się to, w jaki tłumaczył się ze swojej opinii o mnie, wrzucił link do posta, informację o tym, że nie odpowiedzialem na jego pytanie i że zlałem grafomańską interakcję, jak gdyby to wszystko było osobnymi postami, jak gdyby było "na mnie" coś więcej, niż w rzeczywistości jest. Stwierdzenie, że to mocno na minus, ale z drugiej strony może być miastowe pachnie mi trochę próbą zostawienia mnie na następne lincze - jeśli w tym padłbym na zielono, to przy mnie nie stoi, nie namawiał na mnie, ale jeśli przeżyłbym jeden czy dwa lincze, zawsze może wrócić do mojego tematu "no czas go sprawdzić". W typach się jakoś strasznie nie rozjeżdżamy jak widziałem, póki raczej wśród podejrzanych, nie w kolejce do linczu. Odniosę się tylko do pogrubionych fragmentów: 1) Fragment o Smasherze - to jest słuszna uwaga. Smasher mi akurat mocniej zaplusował po słabym początku, więc wydaje mi się, że to, do czego się przyczepiłeś to jest kolejna niezgrabna wypowiedź w jego wykonaniu, do jakich się dowalałem na początku dość mocno, ale też zauważyłem, że z jednej strony gość zwala na kreację agresywnego troglodyty, a z drugiej się potem broni, że przecież nie jest asekurancki, bo pisze ludziom, że by ich zamordował, zabił, rozsmarował. No ale tak jak pisałem, całość jego obecnej gry moim zdaniem na plus, więc choć Twoja uwaga merytoryczna i na plus, to ja bym tym tropem nie podążał. 2) Fragment o mnie - widzę, że druga osoba się do tego dowaliła. Co jest w tym śmierdzącego? Co budzi Twój niepokój? Jeśli dostanę odpowiedź od Ciebie i Gumpa, to się wytłumaczę, ale chcę wiedzieć, co Wam to da. 3) Fragment o Iau - to kogo chcesz linczować dzisiaj, jeśli nie kogoś ze swoich podejrzanych? Albo inaczej, kto jest bardziej podejrzany niż Iau (żeby nie było, jestem w stanie zgodzić się, że są takie osoby, problem w tym, że dla mnie pierwszą z nich jesteś Ty ), kogo byś dziś zlinczował? Wymień taki świecznik 2-3 osób, który by Cię satysfakcjonował.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 9:13:41 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 15, 2023 9:13:41 GMT 1
"kładąc się spać (i oczywiście myśląc o mafii, zamiast dać głowie odpocząć)"
czyli to nie przechodzi z czasem
przejebane xd
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 9:18:14 GMT 1
A, rozumiem. Ma to sens. Podoba mi się ta teoria. @mozilla Faktycznie wygląda to jak tekst pisany do niewinnego, co nie powinno mieć miejsca. Ja dziś znikam o 19:30, tak tylko uprzedzam, nie będę miał wpływu w kluczowych momentach, muszę się też szybciej ustosunkować na kogo posłać głos. Może i dobrze.Bardzo dobrze. Jest szansa, że nie będziesz pchał kandydatury Firefoxa, który jest fajnym graczem, a do tego moim zdaniem niewinnym i bardzo bym nie chciał, żeby dziś poleciał, a Ty zdajesz się głównym orędownikiem tezy o jego mafijności. Już nie będę rozbijał na części pierwsze Twojej analizy na niego, a przynajmniej nie z pracy, ale tam się dojebałeś do słów "aż poczułem tę frustrację" czy jakoś tak. Dla mnie to bardzo miejskie i naturalne zdanie, które pokazuje, że uż. Firefox próbował się wczuć w sytuację innego gracza. Sam czasem takie rzeczy myślę, rzadko piszę, ale rozumiem, że Firefox mógł się chcieć tym podzielić. Niekoniecznie zgadzam się z samym odczuciem, ale tu może być kwestia biasu, bo jak sobie myślałem już parę edycji temu, jak gracz kryjący się za Iau miałby grać w mafii, to widziałem to mniej więcej tak (w sensie doboru środków), pytanie tylko czy jednak faktycznie Iau w tej frustracji nie był zbyt autentyczny. Muszę to przemyśleć. W każdym razie ja uważam, że Firefox jest spoko i nie powinien być celem na dziś.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 9:19:37 GMT 1
"kładąc się spać (i oczywiście myśląc o mafii, zamiast dać głowie odpocząć)" czyli to nie przechodzi z czasem przejebane xd U mnie się niestety raczej nasilało w średnim okresie, w długim po prostu uczę się z tymi myślami zasypiać, bo wcześniej to przeszkadzało zasnąć, a teraz po prostu myślę o tym aż nie zasnę.
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Post by Cenarius on Sept 15, 2023 9:26:49 GMT 1
Dobrnąłem do końca 10 strony. Wrzucam teraz, nie liczę na jakieś dyskusje czy głębsze odpowiedzi, bo mało mnie one obchodzą. Wyrzucam co mam w głowie, żebyście wy mogli ocenić i mnie, bo wiem, że dotychczas grałem zbyt mało wobec oczekiwań. Jestem zadowolony z tej analizy, bo kilka wniosków udało się poczynić. Mam swoich niewinnych i swoje typy. Kontynuować będę w późniejszym terminie. Oh dae su mafiacorner.boards.net/post/66729/thread myślę, że mafia takie coś napisałaby raczej na mafijnym niż w wątku głównym, więc +1 mafiacorner.boards.net/post/66740/thread tu znowu zaczął jakąś chujową wymianę zdań na siłę. Takie -0.5, bo albo to tryhardująca mafia albo luzacki miastowy. Zależy od tożsamości mafiacorner.boards.net/post/66855/thread Dobry post kreujący nowy wątek, a nie adaptujący się do warunków. Za to dam +2pkt mafiacorner.boards.net/post/66858/thread Jego opinia pokrywa się w większości z moimi obserwacjami dotychczas. +1 i awansuje do grona moich osobistych doradców. mafiacorner.boards.net/post/66859/thread Kolejny +1. Leci jak burza Karaś mafiacorner.boards.net/post/66733/thread zaczyna się bronić przed postem kreacyjnym. Póki co nie umiem określić czy to na plus czy minus, zależy od tożsamości. mafiacorner.boards.net/post/66743/threadKontynuacja obrony, ale wraz z kontratakiem w myśl zasady on mnie atakuje to ja jego. To takie lekko miastowe, +0.5pkt mafiacorner.boards.net/post/66787/thread Tego typu długie tasiemce i głębokie analizy mogą być elementem manipulacji. Dla mafii to nic trudnego, naprodukować się tunelowo na jeden temat. Z drugiej strony, emocjonalny miastowy też by mógł spokojnie tak zagrać. Bez punktów, za to odnotowane na później. mafiacorner.boards.net/post/66790/thread rel Firefox od razu zauważył to co ja. Ten post jednak mógłby powstać po obu stronach barykady. Kusi dać połówkę na plus, ale jednak neutral, by nie zatopić się w pułapce potwierdzenia. mafiacorner.boards.net/post/66822/thread zauważył to co i ja podczas ten analizy, że Najman pisze miałkie rzeczy. Brak treści i brak moich notatek o nim mimo jego aktywności. +0.5 mafiacorner.boards.net/post/66829/thread emocje brzmią naturalnie, +1 Smasher mafiacorner.boards.net/post/66768/thread mafia rzadko kiedy pieni się o regulamin w temacie gry, więc takie +0.5 Do tego wejście agresywne (kreacyjne) jest dość ryzykowne, jako mafia raczej nieopłacalne. To moim zdaniem daje solidne podwaliny miejskości, za to to nawet +2 mafiacorner.boards.net/post/66854/thread Smasher dalej punktuje. +1. Na ten moment imo pewny niewinny, awansuje do mojej osobistej świty doradczej. Firefox mafiacorner.boards.net/post/66784/thread wyciąganie glonów z kurwidołka może być zarówno działaniem zaangażowanego miastowego jak i dość łatwą strategią mafijną. Bez punktów, ale może później złoży się z tego puzzla większy obrazek mafiacorner.boards.net/post/66792/threadOstatnie zdanie tak zajebało mafijnością, że aż w lasach Ashenvale druidzi się przebudzili sprawdzić co tak dupcy. Mafia targetuje się na sobie i swoich błędach. Miastowy nie analizuje swojej gry, bo nie ma z tego korzyści. -2pkt mafiacorner.boards.net/post/66846/thread pierwsze zdanie brzydkie. Jak tu zaatakować ale jakby się dobrze pobronił to wtedy się wycofać i przyznać do błędu. Moim zdaniem -1, co więcej, Firefox wyklucza się teraz z Forrestem w mafii mafiacorner.boards.net/post/66878/thread Bardzo duże uproszczenie. Albo głupi wniosek miejski albo szybka wrzuta mafijna, żeby liczba interakcji się zgadzała. -1 mafiacorner.boards.net/post/66895/thread Do powrotu do tej analizy gdy już będzie znana strona konfliktu Johnny mafiacorner.boards.net/post/66807/thread W tym krótkim poście jest ciut pozytywnej treści. Czy mafia mogłaby zasymulować "lampkę" i wycofanie? Mogłaby. Jednak te cechy pasują bardziej naturalnie do miasta. Jak dla mnie +1 mafiacorner.boards.net/post/66834/thread Z tego posta widać analizatora. Niestety jest on równocześnie dość łatwy do odegrania dla mafii, więc tylko +0.5 Forest mafiacorner.boards.net/post/66816/thread bardzo nie podoba mi się słowo "wybrnął". Czy miastowy liczy na to, że ktoś wybrnie? Raczej chce uniewinnić, uwinnić, oczyścić lub obciążyć. Wybrnięcie to mafijne słówko, mogło tu podziałać podświadomie. -1 mafiacorner.boards.net/post/66862/thread Post wyglądający miejsko. Od strony mafii taki post mógł powstać, ale nie jest to taki oczywisty kierunek, więc +0.5 mafiacorner.boards.net/post/66867/thread Agresja pasuje do kilku tożsamości, jeśli to jedna z nich, to na tym etapie nie przesądza w żadną ze stron. Jeśli to ktoś inny to działa na minus. Najman mafiacorner.boards.net/post/66839/threadPodoba mu się Karaś w momencie, gdy ja mam go na plus dwa. Czyli również dostrzega jego dobry wpływ na grę, a wrzucając go na lidera robi przysługę miastu. Daję za to solidne +1.5pkt Sowa mafiacorner.boards.net/post/66853/threadNie sposób nie przyznać temu logiki, taka strategia wydaje się z punktu widzenia mafii nieopłacalna. Z punktu widzenia miasta jednak również, ale w mniejszym stopniu. Dam +0.5pkt Lauctagceifhehdive mafiacorner.boards.net/post/66875/threadAlbo bardzo dobra analiza promiejska albo perfidny plan mafijny dla zmyłki. Małe szanse na to drugie, więc +1
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 9:27:56 GMT 1
Mafia może Cię zostawić licząc, że będziesz miał słabe typy, a obecność takiego gracza wśród żywych bez mordów jest podejrzana z oczywistego powodu. W takim wariancie - mafia wie, że nie zginiesz, bo zamordować cię nie zamordują, w linczu się obronisz. Mogą Cię sprawdzić szpiegiem, by wykluczyć rolność i tworzyć z Ciebie problem dla miasta, a nie taki zysk jaki opisaleś - czyli mord na Ciebie, zamiast na detektywa Kurwa, dalej mam wrażenie, że piszesz to jakby z perspektywy mafii a nie miasta. Że Ty rozkminiasz jako mafia czy opłaca Wam się mnie sprawdzać szpiegiem, od razu mordować, czy może zostawiać, żeby we mnie napierdalać, bo "hurr, durr, mafia go nie morduje a on taki groźny, niewinny, to na pewno dlatego że sam jest w mafii". Podsumowując, nie podoba mi się to. Jesteś w stanie jakoś sensownie wytłumaczyć, czemu w ogóle pomyślałeś o tym, że rolni, w tym KURWA MAFIJNY SZPIEG!!! jakoś rozstrzygną mój temat, czy jak to tam napisałeś?
|
|