monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Sept 30, 2023 21:19:11 GMT 1
tu sytuacja jest inna, Ty abstrahujesz od zasad 1v1 i próbujesz coś ugrać schematami ze zwyczajnej gry w mafię, kiedy ta odmiana jest de facto inną grą. pyk napisałbym, że z mafiozami nie gadam plus zacząłbym od tego, że czuję się jak napastnik strzelający karnego no powiem szczerze że faktycznie czuję wibracje jak przy karnym łapiąc mafiuszkę na takich prostych rzeczach ech, szkoda, że doskonała interwencja bramkarza, tylko trochę wyszedł za linię przed karnym... vide post poniżej a to istotne? oczywiście że to istotne, bo próbujesz wmówić sędziemu i innym, że gdybym był w mieście to tego bym używał, kiedy to absurd bo w tej grze nie ma sensownego zastosowania jest dokładnie odwrotnie gdybym był w mafii, to abstrahując od tego czy to rozsądne czy nie, jechałbym na z mafiozą nie gadam, w dowolnym wygodnym momenciepiękna sprawa swoją drogą, jesteś w mafii, nie robisz tego co mówisz, że zrobiłbyś będąc w mafii jak to wymyśliłeś? a ja Ci gratulowałem tego szukania po słowach XD
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Sept 30, 2023 21:19:14 GMT 1
Czuję lekki niedosyt. Liczyłem, że mi się trudniej wylosuje. Z drugiej strony tę grę mogę tylko przegrać. Dlaczego możesz tylko przegrać?
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 21:19:52 GMT 1
wiem doskonale po co to robisz, próbujesz na siłę grę sprowadzić na wygodne dla Ciebie tory, ja Ci po części pozwalam, bo jestem jeszcze w miarę trzeźwy i w miarę mało wkurwiony, ale a jakie to są wygodne dla mnie tory? jakie byłyby w takim razie wygodne dla Ciebie? wygodne to takie, na których możesz nadrabiać naturalnością postów
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Sept 30, 2023 21:20:24 GMT 1
a jakie to są wygodne dla mnie tory? jakie byłyby w takim razie wygodne dla Ciebie? wygodne to takie, na których możesz nadrabiać naturalnością postów nadrabiać co?
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 21:22:21 GMT 1
Czuję lekki niedosyt. Liczyłem, że mi się trudniej wylosuje. Z drugiej strony tę grę mogę tylko przegrać. Dlaczego możesz tylko przegrać? no bo niewinny tej gry de facto nie może wygrać, wygrać może jedynie mafiozo, który ogra sędziego, miastowy co najwyżej może przegrać, jeśli go i sędziego mafiozo ogra. przynajmniej tak to wygląda z mojej perspektywy. wygrać mógłbym gdybym musiał szukać mafii, a tu nie muszę.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 21:23:59 GMT 1
wygodne to takie, na których możesz nadrabiać naturalnością postów nadrabiać co? start w pozycji gościa, który całą grę musi kłamać
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Sept 30, 2023 21:29:52 GMT 1
start w pozycji gościa, który całą grę musi kłamać ciekawe, to mafiuszka nie może kłamać jak najmniej? tylko musi całą grę?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Sept 30, 2023 21:31:01 GMT 1
Dlaczego możesz tylko przegrać? no bo niewinny tej gry de facto nie może wygrać, wygrać może jedynie mafiozo, który ogra sędziego, miastowy co najwyżej może przegrać, jeśli go i sędziego mafiozo ogra. przynajmniej tak to wygląda z mojej perspektywy. wygrać mógłbym gdybym musiał szukać mafii, a tu nie muszę. A ty Monti jak to widzisz?
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 21:32:46 GMT 1
start w pozycji gościa, który całą grę musi kłamać ciekawe, to mafiuszka nie może kłamać jak najmniej? tylko musi całą grę? w normalnych warunkach jak najmniej ale przez całą grę, w warunkach 1v1 dużo przez całą grę Karaś kłamał mało, ale przez całą grę.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 21:39:01 GMT 1
zresztą ten przykład sprowadzania "jak najmniej" i "całą grę" do jednego poziomu skali najlepiej pokazuje dlaczego nie warto dyskutować z mafiozami, co gorszy gracz nie potrafiłby wyjaśnić, że to manipulowanie na poziomie semantycznym. Wielu ogarniętych mafiozów tak robi, szuka dziury w całym, mimo iż wiadomo, że to kwestia jedynie dookreślenia językowego (można coś robić rzadko ale całe życie musieć to robić - np. kurwa srać).
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 21:41:27 GMT 1
No i dlatego co do zasady nie lubię dyskutować z Montim, bo on w takim manipulowaniu przekazem jest mistrzem.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Sept 30, 2023 21:44:07 GMT 1
to bardzo ładne i logiczne przestawienie, według mnie problem polega na tym, że musisz schodzić przy nim incepcyjnie poziom w dół i dół tłumacząc coś co rozumie osioł
a to maksymalnie uproszczona rozgrywka, tymczasem najlepiej czujesz się rozbudowując teorię
Pshemo, sprawa jest prosta, sędzia nie przegrywa ani wygrywa bo jest sędzią, więc niewinny miastowy może wygrać - poprzez pokazanie swojej niewinności bądź winności swojego przeciwnika, twierdzenie że jest inaczej to nakładanie presji na tegoż miastowego (co to może niby tylko przegrać) bądź banialuki arogancji
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 21:45:27 GMT 1
nie no to absurd, gdyby sędzia nie mógł wygrać to jego rola byłaby zbędna i mógłby decydować cmentarz bez żadnego sędziego
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 21:46:09 GMT 1
i to serio jest jak strzelanie karnych
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 21:47:16 GMT 1
niewinny jest jak strzelający karnego, on może jedynie zjebać jeśli nie strzeli, jeśli strzeli to nic nadzwyczajnego się nie stanie. Z kolei mafiozo jest jak broniący. Ma mniejszą szansę na obronienie niż strzelający na strzelenie, ale jeśli obroni zostanie bohaterem.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Sept 30, 2023 21:47:33 GMT 1
oczywiście że są tu profity pewnej trójstronnosci dla sędziego natomiast to nadal jest rozgrywka między graczami
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 21:48:10 GMT 1
dlatego poczułem się rozczarowany tym, że nie jestem w mafii, bo to dla mnie gra co najwyżej na poziomie udowodnienia kaczce że nie jest łabędziem, a to dość nużące.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 21:49:48 GMT 1
Ty za to tryskałeś humorem, bo wiadomo, dostałeś mafię i niby jaja wywalone, ale jak mnie i Pshema ograsz to będziesz tryumfował, a jak do tego nie dopuścimy, to nic nie tracisz.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Sept 30, 2023 21:50:53 GMT 1
ciekawe że o tym mówisz biorąc pod uwagę Twoja statystykę linczow w mieście - pomyślałbym że jakbyś wylosował miasto, to chciałbyś pokazać ześ kozak a nie blaknące wspomnienie
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Sept 30, 2023 21:52:27 GMT 1
ale mi się nie chciałoby ogrywać Ciebie i Pshema, wystarczy że nie dam się ograć Tobie - i dlatego to losowanie było wybawieniem
krótki przerywnik zamiast kolejnego pokazu tryhardowania
|
|