Jag
Gracz
|
Post by Jag on Oct 1, 2023 20:54:25 GMT 1
W sumie możesz napisac po czym go czytałeś. Nie wiem czy dobrze ubiorę to w słowa, ale Egze robił sobie sztuczne założenia a potem je próbował przepychać, nawet jeśli nie miały one wielkiego podparcia w rzeczywistości. W skrócie sam stworzył sobie obraz Montiego w mafii i co powinien był taki monti robić i pchał to bezczelnie niezależnie od drugiego gracza. Równie dobrze postów Montiego mogłoby w tej rozgrywce nie być a Egze pisałby to samo. Monti grał z Egzem, a ten z kolei tworzył narracje i obraz gry dla sędziego.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 1, 2023 20:54:42 GMT 1
Nawet jeśli rola dla mnie nie miała większego znaczenia, to mogła mieć znaczenie dla przeciwnika. Ale to nie jest tak, że zrobiłbym coś zasadniczo inaczej gdybym był niewinny czy jako niewinny bym czegoś nie zrobił. Tu nie trzeba grać pod innych graczy, co najwyżej pod sędziego, ale Pshema do pewnego momentu cięzko było rozgryźć co sądzi.
Jedyne co trzeba zrobić by dobrze zagrać w mafii to dobrze wczuć się w to co myślałbym jako miastowy i mam wrażenie, że mi się to w miarę udało.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 1, 2023 20:57:08 GMT 1
W sumie możesz napisac po czym go czytałeś. Nie wiem czy dobrze ubiorę to w słowa, ale Egze robił sobie sztuczne założenia a potem je próbował przepychać, nawet jeśli nie miały one wielkiego podparcia w rzeczywistości. W skrócie sam stworzył sobie obraz Montiego w mafii i co powinien był taki monti robić i pchał to bezczelnie niezależnie od drugiego gracza. Równie dobrze postów Montiego mogłoby w tej rozgrywce nie być a Egze pisałby to samo. Monti grał z Egzem, a ten z kolei tworzył narracje i obraz gry dla sędziego. No ale de facto w mieście robiłbym to samo. To znaczy ja się nie zgodzę, że sobie jakiś tam obraz Montiego wykreowałem. Raczej starałem się punktować nieścisłości w jego grze czy słabsze strony jego gry. Ale gdybym był w mieście a on w mafii to siłą rzeczy robiłbym dokładnie to samo.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 1, 2023 20:58:53 GMT 1
Bo poza wszystkim Monti w dyskusji na ogół manipuluje, tu akurat manipulował będąc niewinnym, ale równie dobrze mógłby to robić będąc winnym. Taki ma styl dyskusji i raczej się z tym nic nie zrobi.
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 1, 2023 20:59:23 GMT 1
Masz zamiar częściej powoływać się na autorytety (w tym przypadku Volv) w celu zmanipulowania sędziego? Daję 75-25 dla mnie. Monti prędzej czy później gdzieś się wsypie, a Ty dobrze odczytujesz jego intencje, co pokazała poprzednia edycja. Ja oczywiście nie mogłem być obiektywny, ale Egze na pierwszej stronie ciśnie Montiemu od manipulantów, żeby dwa posty niżej zrobić to samo to akurat miastowe xd
|
|