egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 21:53:18 GMT 1
ale pokazanie się jako kozak w mieście polega na tym, że szukasz mafii, a nie że ją znasz od początku i szukasz na nią argumentów tu co najwyżej mogłem szukać argumentów, zacząłem mało zgrabnie, bo brak mi doświadczenia w takiej grze, ale z godziny na godzinę będzie mi łatwiej. Obaj o tym wiemy
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Sept 30, 2023 21:54:44 GMT 1
to bardzo ładne i logiczne przestawienie, według mnie problem polega na tym, że musisz schodzić przy nim incepcyjnie poziom w dół i dół tłumacząc coś co rozumie osioł a to maksymalnie uproszczona rozgrywka, tymczasem najlepiej czujesz się rozbudowując teorię Pshemo, sprawa jest prosta, sędzia nie przegrywa ani wygrywa bo jest sędzią, więc niewinny miastowy może wygrać - poprzez pokazanie swojej niewinności bądź winności swojego przeciwnika, twierdzenie że jest inaczej to nakładanie presji na tegoż miastowego (co to może niby tylko przegrać) bądź banialuki arogancji Jak źle wybiorę to przegrałem.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 21:55:29 GMT 1
generalnie ciekaw jestem tych zagranicznych edycji, ale gdybym miał instynktownie przedstawić schemat pokazujący mafijność/miastowość graczy to moim zdaniem mafiozo ma tym prościej im wcześniejsza faza gry, a im później i z im większą falą argumentów musi się zmierzyć tym gorzej. zresztą w zwykłej mafii tez tak jest, ale z trochę innych powodów
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Sept 30, 2023 21:57:36 GMT 1
to bardzo ładne i logiczne przestawienie, według mnie problem polega na tym, że musisz schodzić przy nim incepcyjnie poziom w dół i dół tłumacząc coś co rozumie osioł a to maksymalnie uproszczona rozgrywka, tymczasem najlepiej czujesz się rozbudowując teorię Pshemo, sprawa jest prosta, sędzia nie przegrywa ani wygrywa bo jest sędzią, więc niewinny miastowy może wygrać - poprzez pokazanie swojej niewinności bądź winności swojego przeciwnika, twierdzenie że jest inaczej to nakładanie presji na tegoż miastowego (co to może niby tylko przegrać) bądź banialuki arogancji Jak źle wybiorę to przegrałem. no Ty z Twoim wybujałym ego i Pshemocentryzmem na pewno tak myślisz, ale jesteś tu tylko niezbędnym dodatkiem, a nie jednym z głównych aktorów
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Sept 30, 2023 22:00:19 GMT 1
Ja tylko mówię że zależy mi żeby wybrać dobrze a nie że nie mogę wygrać ani przegrać więc wyjebane.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 22:01:22 GMT 1
Co Ty Monti gadasz, przecież głównym graczem tej gry jest sędzia.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 22:02:26 GMT 1
To jest jak meczówka, gdzie sędzia ma największą odpowiedzialność, w ogóle gdybym miał więcej czasu to chętnie bym coś posędziował, bo ihmo to jest trening bardziej dla sędziego niż miastowego/mafiozy.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Sept 30, 2023 22:04:30 GMT 1
nie, to jest pojedynek, sędzia jest istotnym elementem ale nie uczestnikiem, nie dziwię się Twoim preferencjom wyborczym przy takim przyjmowaniu pojęcia sprawiedliwości i kontradyktoryjności sporu
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Sept 30, 2023 22:05:36 GMT 1
Ja tylko mówię że zależy mi żeby wybrać dobrze a nie że nie mogę wygrać ani przegrać więc wyjebane. nie możesz wygrać ani przegrać, wygrywa i przegrywa strona, zawsze
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Sept 30, 2023 22:07:09 GMT 1
a twoje samopoczucie to tam wiesz ile mnie obchodzi
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 22:08:38 GMT 1
nie no kurwa Monti, politycy są uczestnikami sporu, ale najważniejsi są wyborcy, i tu jest tak samo, my się sprzeczamy, ale najważniejszy jest sędzia on jedyny może wygrać lub przegrać. Ja mogę to przegrać jeśli Ty wygrasz, i Ty wygrać jeśli ja przegram. Jeśli sędzia dobrze oceni to ani ja nie wygram ani Ty nie przegrasz, po prostu stwierdzi twoją winę.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 22:11:16 GMT 1
A moje preferencje polityczne są jakie są. Teść mojej siostry ostatnio wyzwał mnie od ciemnego ludu przekupionego przez PiS. Problem w tym, że to on jest emerytem i bierze trzynastki i czternastki, a jego syn bierze 500 i 800 plus. A ja jako pracujący singiel im to sponsoruję.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Sept 30, 2023 22:14:08 GMT 1
Wolelibyscie żebym komunikował na bieżąco czyja gra mnie bardziej przekonuje czy być kamiennym jak Red
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 22:15:20 GMT 1
Ale w sumie twój punkt widzenia jest zrozumiały, ani przez chwilę nie poczułeś się jak miastowy, nie czujesz, że to gra w której nie możesz wygrać. Celowo lub nie umniejszasz roli sędziego, mimo iż on jest kluczowy. Gdybyś był w mieście wiedziałbyś, że najmniej zależy w tej grze od Ciebie, a dużo więcej od postawy mafiozy i sędziego.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 22:17:03 GMT 1
Wolelibyscie żebym komunikował na bieżąco czyja gra mnie bardziej przekonuje czy być kamiennym jak Red Jak dla mnie możesz ściemniać, brać różne strony, byłoby ciekawiej. Samo udowadnianie winnemu że jest winny jest nudne. A gdybym miał grać 1 na dwóch lub dwóch na jednego punktować mafiozę, byłoby ciekawiej.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 22:19:13 GMT 1
Generalnie Pshemo ja liczę na twoją inwencję, baw się z nami. My wiemy jak jest, ta gra jest dla Ciebie i cmentarza.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Sept 30, 2023 22:39:51 GMT 1
Wolelibyscie żebym komunikował na bieżąco czyja gra mnie bardziej przekonuje czy być kamiennym jak Red obojętne, liczę na trochę kolorytu, bo póki co nudy
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 22:41:24 GMT 1
celowo deprecjonujesz to co się dzieje póki co bo jest na twoją niekorzyść?
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Sept 30, 2023 22:42:46 GMT 1
Mnie np jak w miare nudzi granie takie 1v1 to chcę by Pshemo kombinował i mu to piszę wprost, a Ty wyjebane jajca po raz kolejny. Niech się dzieje co chce, jakoś to przetrwam. Takie mechaniczne pisanie byle nie nadać temu jakiegoś wydźwięku. Wręcz ignorancja względem sędziego. Pewność siebie? Raczej arogancja.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Sept 30, 2023 22:45:02 GMT 1
strasznie dużo we mnie strzelasz jak na to ile jednocześnie poświęcasz uwagi na dyskredytację połączoną z pokazaniem w jakiej złej pozycji jestem dobra gra egze, ale pamiętaj, że co za dużo to niezdrowo
|
|