|
Post by dawidozdoba on Oct 17, 2023 18:04:33 GMT 1
Ehh Dawid, starasz sie mnie aktywizowac, ale nawet nie czytasz co pisze. Dokladnie takich slow uzylem, odpowiadajac na Twoje pytanie. Chciałem, żeby to wybrzmiało, bo stare pierdolce mają mnie w dupie jak pisałem o tym wczoraj.
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 17, 2023 18:07:32 GMT 1
Mój mózg zlał lincze d2 i d3 w jedno, zara to poprawię Wyjdźmy więc z założenia, że Sleuth jest winny, a Harrier nie jest debilem, co nam to może powiedzieć w kontekście Tytusa i Niedźwiedzia. Olinek Okrąglinek - 5 - Laura Pergolizzi, Oświecony Centrysta, Przyczajony Tygrys, Stary Niedźwiedź, Tytus Bańka Oświecony Centrysta - 3 - ANDRZEJ LEPPER, Maximus, Olinek Okrąglinek Przyczajony Tygrys - 2 - Doda, Papież Doda - 2 - Dawid Ozdoba, Melania Trump Papież - 2 - Grubol, Thane Słony Krokiet 2 - luci, sleuthhound Stary Niedźwiedź - 1 - Harrier Du Bois Jest nastrój do wyjebania Olinka, którego później faktycznie może nie być łatwo przepchnąć. Mamy na nim głos mafiozy, głos miastowego i głos trójki Centrysta-Niedźwiedź-Bańka. Centrysta: tutaj sytuacja wygląda tak: miał mocno ciepło w godzinach popołudniowych i dostał niejako w kredycie immunitet do d3, bo może się uniewinni, no w sumie to się sprawdziło. Wersja Centrysta w mafii pakujący głos w Olinka raczej oznacza, że musiałby być spisywany na straty, bo no należało się spodziewać, że ci ludzie z Olinka będą grillowani. To w sumie mogło się wydarzyć, Centrysta poprzednią gierkę w mafii miał kiepską i poleciał d1, natomiast kłóci mi się to trochę z takim wjazdem d3/d4, ja nie jestem psychologiem, ale skoro już idziesz jako mięso armatnie do wyjebania Olinka, to potem nie dajesz dwa dni z wątroby, żeby z tego wrócić, jakoś na czuja to jest po dwóch stronach spektrum nastrojów dla mnie. Więc w sumie to mnie składnia ku postawieniu plusa przy Centryście. Uświadomiłem sobie, że ja ten wywód zacząłem od tego, że Sleuth jest winny, a o Sleuthu ani słowa. Odpowiedź: ja też nie wiem. Dobra, to co kolor Sleutha może powiedzieć o kolorze Centrysty. Jeśli Sleuth niewinny, to chyba nic to nie zmienia dla Centrysty-mafiozy, rozkmina wyżej o potencjalnym plusie chyba zostaje. Jeśli Sleuth winny razem z Centrystą, to chyba tylko w takim przypadku, żeby doprowadzić do rozdrobnienia głosów (tj. liczymy, że ktoś pójdzie za Sleuthem->zdejmie głos z Centrysty/Dody i łatwiej będzie Olinka przepchnąć - to ma sens, bo jest profit w postaci ratowania co najmniej centrysty).===Dobra, teraz mamy Niedźwiedzia i Bańkę, tym razem bez Gambitu Harriera. W tej sytuacji MOŻE zagrożony był Niedźwiedź, bo ja na nim miałem głos i do inby Sleutha miał ten głos też Grubol, nie pamiętam teraz czy w temacie to hintował. Załóżmy, że tak, co ile by dostał z dupy jeszcze, może jeden. Mafioza-Niedźwiedź nie powinien się spodziewać w d2 więcej niż trzech głosów, moim zdaniem, chociaż nie wiem, bo gadam bez pokrycia rzeczy teraz. Przy głosie LP+Niedźwiedzia osobiście w Olinka można było mieć podejrzenia, że Olinek poleci, ew. będzie jakoś blisko remisu, no ale ze zdecydowanym wskazaniem na Olinka = inba Sleutha mafiozy byłaby niepotrzebna/nieopłacalna w ratio risk:reward. W sumie teraz taka myśl oderwana od wszystkiego: w zasadzie zakładając wersję niewinnego Sleutha, to można się było jakiegoś rozdrobnienia głosów spodziewać, tj. że mniejsza liczba głosów robi lincz, tu są dwie opcje wg mnie, rozdrobnienie albo koncentracja na jednym kandydacie. Nie wiem co to zmienia, przemyślę to później. === Jeszcze Tytus został, ale o nim to jak teraz myślę to huj to głosowanie mówi, jebnął to jebnął, zarówno miastowy jak i mafioza to mógł zrobić. Sytuacja zmienia się dopiero w sytuacji, w której dojdziemy do wniosku, że ktoś z mafii był zagrożony -> wyżej wykazałem, że raczej nie Niedźwiedź. Odrzucam Krokieta i Papaja. Jeżeli mamy zatem powiedzieć cokolwiek o Tytusie, to wina Centrysty lub Dody zwiększa szanse na winę Tytusa. Dlaczego Dody? Na Dodzie byłem ja i Melania, uważam, że akurat wina Dody jest neutralna, bo to głosy na Olinka były policzalne. Mam nadzieję, że tym razem bez lagów mózgu, pozdro z fartem.
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 17, 2023 18:10:13 GMT 1
Dobra, przeczytałem Ozdoba. Po mojemu to część wniosków się pokrywa, choć mam wątpliwości co do Maximusa, ale może być tak, że zmiękczył mi serce swoją retoryką. Ciężko mi jednoznacznie ocenić wymianę LP - Maximus.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 17, 2023 18:12:58 GMT 1
Ale wiesz, że można normalnie cytować, bez wpierdalania się w tekst xD
Powyższe pisałem na szybko pod kątem impulsu, jakim był post Maximusa, otwarcie przyznaję, że nie wróciłem do wydarzeń i pisałem z głowy, bez liczenia deklaracji. W moim rozumowaniu chodziło tylko/aż o tyle, że linczowanie Olinka było trochę proszeniem się o wpierdol, więc idziesz tam mając jakąś agendę. Agendą może być bronienie swojego. Odrzuciłem pozostałych, zostali mi Doda i Centrysta.
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 17, 2023 18:14:08 GMT 1
Dobra, przeczytałem Ozdoba. Po mojemu to część wniosków się pokrywa, choć mam wątpliwości co do Maximusa, ale może być tak, że zmiękczył mi serce swoją retoryką. Ciężko mi jednoznacznie ocenić wymianę LP - Maximus. Jeśli go nie widziałeś, a pomyślałeś o zrobieniu tego samego i poszedłeś tą ścieżką, to powiedzmy już otwierałem Ci bramę do grona zaufanych (GRONO ZAUFANYCH: LEPPER, GRUBOL, PÓŁ KROKIETA, 3/4 MELANII). Ale właśnie - czemu w Twoim tekście nie pada ani razu 'Maximus'? Nie da się według mnie nie zauważyć niektórych interakcji.
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 17, 2023 18:16:57 GMT 1
Ale wiesz, że można normalnie cytować, bez wpierdalania się w tekst xD Powyższe pisałem na szybko pod kątem impulsu, jakim był post Maximusa, otwarcie przyznaję, że nie wróciłem do wydarzeń i pisałem z głowy, bez liczenia deklaracji. W moim rozumowaniu chodziło tylko/aż o tyle, że linczowanie Olinka było trochę proszeniem się o wpierdol, więc idziesz tam mając jakąś agendę. Agendą może być bronienie swojego. Odrzuciłem pozostałych, zostali mi Doda i Centrysta. Sorry, zagrzany jestem. No dla mnie, jeśli to było bronienie, to mogło być tylko bronienie Centrysty. Dla mnie jak o tym myślę ta teoria ma jeden duży minus o którym trzeba wspomnieć - chęć wydupienia Orlinka bez spojrzenia na to kto i co się dzieje wokół. W ten sposób Centrysta zostaje kozłem ofiarnym. Mam to z tyłu głowy, ale z przodu głowy mam jego start.
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 17, 2023 18:19:47 GMT 1
Dobra, przeczytałem Ozdoba. Po mojemu to część wniosków się pokrywa, choć mam wątpliwości co do Maximusa, ale może być tak, że zmiękczył mi serce swoją retoryką. Ciężko mi jednoznacznie ocenić wymianę LP - Maximus. Jeśli go nie widziałeś, a pomyślałeś o zrobieniu tego samego i poszedłeś tą ścieżką, to powiedzmy już otwierałem Ci bramę do grona zaufanych (GRONO ZAUFANYCH: LEPPER, GRUBOL, PÓŁ KROKIETA, 3/4 MELANII). Ale właśnie - czemu w Twoim tekście nie pada ani razu 'Maximus'? Nie da się według mnie nie zauważyć niektórych interakcji. Bo o interakcjach Maximusa z LP pisałem w innych postach, może jednym albo dwóch.
|
|
|
Post by Stary Niedźwiedź on Oct 17, 2023 18:20:35 GMT 1
Sorry, jestem teraz w robocie i jak na złość jest akurat ruch. Podejrzewam, że się uspokoi w pół godziny czy godzinę, ale póki co nie mogłem się za bardzo zabrać za te wasze polemiki
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 17, 2023 18:22:07 GMT 1
Jeśli go nie widziałeś, a pomyślałeś o zrobieniu tego samego i poszedłeś tą ścieżką, to powiedzmy już otwierałem Ci bramę do grona zaufanych (GRONO ZAUFANYCH: LEPPER, GRUBOL, PÓŁ KROKIETA, 3/4 MELANII). Ale właśnie - czemu w Twoim tekście nie pada ani razu 'Maximus'? Nie da się według mnie nie zauważyć niektórych interakcji. Bo o interakcjach Maximusa z LP pisałem w innych postach, może jednym albo dwóch. No ok, ale napisałeś, że przyglądasz się interakcjom z innymi graczami, a to zostało pominięte. Myślałem, że to będzie kompleksowa analiza, a teraz się zastanawiam, czy nie miała być w zamyśle punktowa.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 17, 2023 18:22:15 GMT 1
Sorry, jestem teraz w robocie i jak na złość jest akurat ruch. Podejrzewam, że się uspokoi w pół godziny czy godzinę, ale póki co nie mogłem się za bardzo zabrać za te wasze polemiki
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 17, 2023 18:22:47 GMT 1
Albo robienie semi-wajchy, żeby jeszcze ktoś zmienił głos z LP na kogoś innego i wytrzymania jeden dzień. LP wiedział, że Tytus i Niedźwiedź byli trochę dociskani, więc może są trochę niewinni? Trochę. Jak widzicie teraz interakcje Maximus - LP? Mi się wydaje, że Koń się zdaje bardziej czysty w tym momencie. Ja na linii LP - Koń byłem w stanie założyć coś takiego. Na intuicję, wyczucie bym powiedział, że jego dyskusje z Laurą dają bardziej obraz niewinności Konia i wygląda to autentycznie na pierwszy rzut oka, jestem skłonny mu uwierzyć. Pojawił się jednak mi robak w mózgu, który podszepnął, co jeśli te sprzeczki były ukartowane? Gra nastawiona na dowiezienie Konia do końca lub prawie do końca. Tylko że w tamtym momencie LP nie była raczej zagrożona jeszcze linczem, więc trochę bez sensu, a wątpię, żeby to było myślenie tak bardzo do przodu. Na moje to jest takie 98% niewinny Koń - 2% jakieś potrójne salto z piruetem mafii. dawidozdoba
|
|
|
Post by Stary Niedźwiedź on Oct 17, 2023 18:23:54 GMT 1
W najgorszym razie wezmę jebanego brejka o 20:30 i będziemy dyskutować, życie
E: Ale tak, masz rację Harrier, chujoza z mojej strony. A teraz czas się z tym pogodzić, jest jak jest
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 17, 2023 18:24:09 GMT 1
Nie no, nie pisałem jaka to analiza, przyjrzałem się niektórym interakcjom, o części powiedziałem w innych postach, a części nie uznałem za wnoszące coś więcej.
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 17, 2023 18:31:11 GMT 1
W sumie to LP puściła swój głos na Maximusa. Jak myślicie, specjalnie? Czy żeby odsunąć od niego podejrzenia? A może wpłynąć jeszcze na myślenie o nim?
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 17, 2023 18:32:53 GMT 1
nie wiem szczerze mówiąc
e: raczej takie rzeczy bym rozpatrywał w kategorii 'nieważne' póki nie jest to jakaś bliska suma głosów
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 17, 2023 18:38:17 GMT 1
jak tak patrzę na te posty niedźwiedzia, to może jednak Lepper was right
|
|
|
Rozgrywka
Oct 17, 2023 18:39:37 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 17, 2023 18:39:37 GMT 1
Mam głęboka nadzieję że trafiło na mafię kurwudolkowa
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 17, 2023 18:40:07 GMT 1
ja idę coś odpocząć, wpadnę przy linczu
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 17, 2023 18:41:35 GMT 1
Mam głęboka nadzieję że trafiło na mafię kurwudolkowa czyli? weź rzuć coś konkretniejszego zamiast obalania pomników, bo jeszcze trudniej ci zaufać, niż w poprzedniej edycji
|
|
Papież
Edycja#37
Limit: 306
|
Post by Papież on Oct 17, 2023 19:00:24 GMT 1
Kto tu kurwa złą wolę teraz okazuje? Jednocześnie odpisuję na posty bieżące i te z nocy, kiedy niby miałbym znaleźć na to czas? Ale jeśli chcesz wiedzieć, to analiza wydała mi się nudna i gówno warta, a z gówno wartych postów wolę się odnieść do Twojej analizy na mnie, i tak siedzę w biurze godzinę dłużej niż zamierzałem, zaraz wyślę odpowiedź i jadę do domu. Tak więc nie oczekuj, że skomentuję każdego posta w tej rozgrywce, albo że będę napierdalał jakieś didaskalia, że w punkcie X to już o tym pisałeś Ty, Grubol, Harrier czy ktoś tam. Ale dlaczego znowu stosujesz wybiórcze stosowanie zasady czasu? Wszyscy inni mają mieć czas, i jak nie napiszą wnikliwego, przebojowego posta, to jest źle? Nie oczekuję, że ustosunkujesz się do każdego posta. Oczekuję, że będziesz w tym sprawiedliwy. Gówno warta analiza? A nie mogło być tak, że Centrysta niewinny, ale mafia stwierdziła, że tego Olinka to dobrze zajebać dziś, bo wtedy Centrysta i Tygrys będą wyglądać jeszcze gorzej? Generalnie w mafii robi się tak, przynajmniej ja tak robiłem i zrobiłby tak egze, wywala się (jak się da) tych, którzy kolejnego dnia mogą być już nie do wywalenia. Centrysta i Tygrys byli grillowani od d1. Jeśli Centrysta niewinny, to fakt, że nie spadł drugi dzień z rzędu raczej go uwinniał przy śmierci Olinka. Do tego była mowa, żeby Centrysty w d2 jeszcze nie ruszać, więc raczej mafia mogła się nie spodziewać tam wielu głosów. Mnie się gra Centrysty teraz podoba i zakładam, że mafią nie jest, ale przecież jeśli jest mafią, to był mafiozą na wpół spalonym i bronienie go nie miało sensu, a już pójście czwórką w Olinka zwłaszcza. To już prędzej uwierzę, że Ty jesteś winny i sobie robiłeś alibi na Centryście niż, że mafia go broniła 4 głosami w Olinka. Bo równie dobrze mogłaby się podpiąć pod Krokieta ze Sleuthem jeszcze dwójka. Zadziwiająco konsekwentny jesteś w tym, że nawet nie chcesz rozważać tej ewentualności i jeszcze opisujesz ją w tak dyskryminujący sposób. Dobry post, fajnie, że to wygrzebałeś. Wcześniej propsowałeś za to Dodę. Jednocześnie wcześniej broniłeś Lewkonia: Luci, fajna analiza, nie ze wszystkim się zgadzam, ale widzę tu Twoją ciężką pracę i miastowe myślenie. Parę moich komentarzy Żeby ostatecznie być osobą, która najwięcej zyskała na jego claimie. A przed claimem próbowałeś szukać innego kandydata. Jeśli moją kotwicą w tej rozgrywce jest Tytus, to uważam, że Twoją jest Doda, zgodzisz się? I uważam, że jesteś chamem. Zmęczenie pracą czy dedykacja mafii nie są usprawiedliwieniem dla takiego zachowania. Ale gdzie ja stosuję wybiórczość? Uczciwie komunikuję, kiedy będę, kiedy mnie nie będzie, kiedy tylko czytam albo walę jednozdaniówki. Nie każę Ci mieć wiecznie czasu i być cały czas pod grą, nie z tego robię zarzut. Zarzut robię z tego, że masz mnóstwo postów, a sporo jest niedopracowanych. Jakbyś mi napisał, że odpowiesz później, to bym to lepiej przyjął niż posta napisanego na kolanie. Krokietowi nie czynię zarzutów o brak przenikliwych postów. Grubolowi robiłem zarzut z moim zdaniem miałkiego i powierzchownego porządkowania miasta po d2, Tobie zarzut czynię z podchodów pode mnie oraz miałkich 2 analiz (glonowej oraz na mnie). Co do Centrysty, to uważam, że gra dobrze i mała szansa, że jest w mafii. Może jestem naiwny. Załóżmy, że tak. Dalej nie wierzę, że przy takiej a nie innej pozycji w tamtym momencie mafia by go ratowała. Uważam, że by go dojechali, żeby zrobić sobie alibi lub rozłożyli głosy, licząc, że ten immunitet, który był postulowany dla niego i Tygrysa zadziała, a oni nie wjebią się poprzez stanie grupą przy linczowanym niewinnym. Tak, broniłem Laury, tak, uważałem, że istnieje ryzyko, że jest niewinna i dodatkowo średnio ufałem Grubolowi, więc próbowałem przekierować lincz na Sleutha lub Tytusa. Guilty as charged, broniłem mafiozy. Co z tego wynika? Co wynika z tego, że jestem głównym beneficjentem claima? To jakiś zarzut? Jeśli jak to jaki i wobec kogo? Bo chyba bardziej ludzi, którzy poczytali mi moje reakcje na plus a nie samego mnie, prawda? Edit: nie rozumiem sformułowania, że ktoś jest moją kotwicą w grze. Jak to sparafrazujesz jakoś, wytłumaczysz, to się odniosę. PS. Tak, jestem chamem, ważne, że nie mafiozą.
|
|