|
Post by Borys Jelcyn on Oct 13, 2023 1:18:44 GMT 1
Gargamelskie wnioski? Chyba nie jestem w temacie. Gargamelskie wnioski - trafne spostrzeżenia na początku rozgrywki, uniewinniające danego gracza w oczach ogółu, skutkujące szybkim mordem mafii Efekt Kofoli - skłonność do szukania gracza, który jako pierwszy przyczepi się do gracza, który zrobi coś ogólnie postrzeganego jako mafijne (często przerysowanego), szybko przysposobiona przez mafię
|
|
|
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 1:20:23 GMT 1
Fascynujące.
|
|
|
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 1:35:21 GMT 1
Przeznaczenie, czy inna nieznana nam siła, może wskazać na mnie, może na ciebie Jelcyn... może na każdego. Bez specjalnego powodu. Zagłosowałem. Przestań żyć przeszłością i korzystaj z dzisiaj. Jeżeli przeznaczenie się do nas uśmiechnie, widzimy się pojutrze.
|
|
|
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 2:59:58 GMT 1
w klasyfikacji jak powiedziec cos zeby nie powiedziec nic wygrywa melasa pragnalbym zwrucic rowniesz uwage ze pierwsza wypowiedz w #grze e zostala powiedziana przez prawdziwego psa ale piesz poszeld i go nie ma po tym i to jest interesujace bo wreczx czekal w blokach startowych az gwizdek na pierwsza polowe zabrzmi Zdaje się, że miałem swoje pięć minut sławy.
Podsłuchiwanie rozmowy kafarów oglądających mecz przynosiło jednak efekty - jak to oni mówili? Mafiozo nigdy nie wystrzeli pierwszy, gdyż ma za dużo do straty.
Dla mnie byłoby to tylko wybawieniem. Zwłaszcza gdy wiem jak kończy trwanie w sprawie do samego końca. Bólem i cierpieniem.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 6:45:39 GMT 1
via mobile
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 13, 2023 6:45:39 GMT 1
Drugi post Jelcyna był bardzo celny. Wielkiej miejskości tam nie dostrzegłem - zwyczajny wpis, do napisania przez Mafiozę. A jak jeszcze z tym Papieżem jest w mafii, to nawet zrozumiałe, że powstał. Ale może źle zarollowałem i ciężka porażka. Post Papieża o Tygrysie i jego "złym poście": Ty ciągle prosisz o rozwinięcie i argumenty a sam żadnych nie dajesz. Niby jesteś aktywny a raczej stopujesz rozgrywkę niż ją posuwasz do przodu. No ale niech będzie, że odpowiem Dla przypomnienia tak wyglądał ten post: 1. Zdanie: 'co tu właściwie robisz' ni chuja nie jest oczywistym synonimem pytania o kolor. Zresztą po chuj takie pytanie zadawać? Myślisz, że 5 osób odpowie, że ma czerwony i szybko skończymy grę, czy jaki był tu rzekomy proces myślowy, cel tego pytania? Wygląda jak pozorowanie aktywności, o czym pisałem zresztą wyżej. 2. Zasłonięcie się nieobecnością przy linczu, wytłumaczenie się na wyrost. Domena mafiozów. 3. Atak poprzez odwołanie się do zeszłej edycji. Raz że to mało zgrabna chęć przemycenia, że jest się bywalcem. A dwa, patrz punkt 4. Mafiozi nie wiedzą często jak zaatakować, a porównanie do innych edycji i zachowania innej kreacji z takiej edycji zawsze mafiozie łatwiej stworzyć, bo zawsze można się potem przekrzykiwać, że może inni nie widzą podobieństwa, ale osoba pisząca widzi. Czyli w skrócie wytworzyłeś mafijnego pierda i powinieneś prosić Volverina o uruchomienie jakiejś edycji zapoznawczej, żeby można było Cię tam przenieść, bo jak nie, to chyba trzeba będzie Cię spalić na stosie, w czym papieże również mają spore doświadczenie. Też celny. I aż nadto szczegółowy na tym etapie rozgrywki. Tak jakby wiedział, że ma rację. A Tygrys rzuca mu za ich interakcje uniewinnienie. W mokrych snach widzę dwie mafie Papież - Tygrys tańczące wokół siebie. Dorzućmy tam jeszcze Jelcyna. Ależ to idzie, trzech Mafiozów złapanych, otwieramy szampany. No dobra, masz nas. Całą trójką jesteśmy w mafii. Już i tak tego teraz nie odwrócimy.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 6:53:49 GMT 1
via mobile
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 13, 2023 6:53:49 GMT 1
W tej dyskusji ozdoby z jelcynem:
Wszystko sprowadza się do tego co ma większe prawdopodovieństwo w przypadku czekania z tworzeniem coru miasta:
A) mafia zamorduje spoza coru miasta B) miasto zabije w linczu z coru miasta.
Prawdopodobieństwo na oba zdarzenia jest raczej małe, aczkolwiek wydaje mi się, że b jest troszkę bardziej prawdopodobne.
Ponadto, dodatkowa korzyść z nietworzenia coru miasta polega na tym, że jeśli ktoś z mafiozów spenetruje core miasta, mafia może zamordować kogoś spoza tego coru i nikt nie będzie zadawał pytań.
TLDR: Ozdoba ma rację.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 6:54:47 GMT 1
via mobile
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 13, 2023 6:54:47 GMT 1
I wszystkie listy gitów proponuję zaczynać od Tygrysa, moim zdaniem to klucz do zwycięstwa miasta w tej rozgrywce.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 7:09:55 GMT 1
via mobile
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 13, 2023 7:09:55 GMT 1
Piszę właśnie posta nr 60, zaczynam się ogarniać w drodze na lotnisko. Niech będzie, że zostawię parę postów, jakbym miał coś do napisania (aczkolwiek będę starał się unikać czytania rozgrywki). Może wejdę przed linczem a może nie wejdę. Nie zabijałbym papieżaka i ozdoby przede wszystkim, to na razie moje dwa największe gity.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 13, 2023 7:39:50 GMT 1
Dramaturgia (Legendarny: Porażka): Jakie są szanse na to, że chyba trzy dwie osoby (nie chciało mi się liczyć) poczują potrzebę podzielenia się w temacie, że podobają im się wejścia innego gracza? Jaki jest tego cel poza napompowaniem własnej pozycji? Ja wiem, że właśnie przeczę sam sobie sprzed pół godziny, ale czaicie napisać taki miejski post jako drugi w rozgrywce jako mafia?Jak już zacznę tworzyć homoseksualne podziemie w tym mieście, to Borysa tam na bank zapraszam, o ile nic nie spierdoli. Panie ozdoba, jesteś pan świnia i mnie się wydaje, że chciałeś się przypierdolić na siłę.
|
|
|
Post by tytusbanka on Oct 13, 2023 8:15:13 GMT 1
Witajta moi drodzy. A więc taki los, że dopadły mnie nieszczęścia i zatrzymały w domu. Pół nocy w polu przepracowałem przy zbiorach, a potem jakieś przeklęte psubraty drogę mi zastawiły. Przez te pare godzin to ja się z tym męczyłem, żeby to z głowy zmyć. Zrobili to przeklęci sprytnie, bo ani jednego nie dojrzałem, ale muszę jeszcze raz z głową schyloną przejrzeć, co to za diabelstwa do tej blokady użyli.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 8:16:09 GMT 1
via mobile
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 8:16:09 GMT 1
Ciekawe. Dlaczego na siłę? Z całej dyskusji tylko to zwróciło Twoją uwagę?
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 13, 2023 8:25:45 GMT 1
Ciekawe. Dlaczego na siłę? Z całej dyskusji tylko to zwróciło Twoją uwagę? No na siłę, bo jakbyś serio chciał się już do mnie przyjebać o spropsowanie posta Jelcyna, to byś mnie wprost nazwał hipokrytą, albo że z wyprzedzeniem rozbrajam ataki dając disclaimer, a ty tak wrzuciłeś sobie szpileczkę, atak odhaczony, mapa gry większa i pora na csa. A waszą dyskusję na temat teorii mafii to ja mam na ten moment w dupie.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 8:30:47 GMT 1
Witajta moi drodzy. A więc taki los, że dopadły mnie nieszczęścia i zatrzymały w domu. Pół nocy w polu przepracowałem przy zbiorach, a potem jakieś przeklęte psubraty drogę mi zastawiły. Przez te pare godzin to ja się z tym męczyłem, żeby to z głowy zmyć. Zrobili to przeklęci sprytnie, bo ani jednego nie dojrzałem, ale muszę jeszcze raz z głową schyloną przejrzeć, co to za diabelstwa do tej blokady użyli. MÓJ DROGI TYTUSBANKU SŁYSZĄC O TWOICH NIEDOLACH NIE MOŻEMY POZOSTAĆ OBOJĘTNI TAKIE SYTUACJE SĄ DOKŁADNIE TYM PRZECIWKO CZEMU WALCZYLIŚMY JAKO PARTIA SAMOOBRONA NASZYM CELEM ZAWSZE BYŁO WSPIERANIE LUDZI PRACY TAKICH JAK TY KTÓRZY TRUDZĄ SIĘ NA POLU I UCZCIWIE PRACUJĄ DLA DOBRA KRAJU TO NIEZROZUMIAŁE ŻE NIEKTÓRZY PRÓBUJĄ CIĘ KRZYWDZIĆ I UTUDNIAĆ TWOJĄ PRACĘ SAMOOBRONA ZAWSZE STAWAŁA W OBRONIE UCZCIWYCH OBYWATELI I ICH INTERESÓW TERAZ CZAS ABYŚMY RAZEM STAWILI CZOŁA TYM TRUDNOŚCIOM ZGŁOŚMY SPRAWĘ ODPOWIEDNIM SŁUŻBOM ŻEBY ZBADALY TE DZIWNE ZABLOKOWANIE DRÓG I NIECH SPRAWCY ZOSTANĄ UKARANI SAMOOBRONA ZAWSZE OPOWIADAŁA SIĘ ZA SPRAWIEDLIWOŚCIĄ I BEZPIECZEŃSTWEM OBYWATELI NIE JESTEŚCIE SAMI TYTUSBANKU SAMOOBRONA STOI Z TOBĄ I RAZEM MOŻEMY ROZWIĄZAĆ TEN PROBLEM ABYŚ MÓGŁ KONTYNUOWAĆ SWOJĄ PRACĘ NA POLU!
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 13, 2023 8:41:45 GMT 1
Witam, i jak tam dziś nastroje, na kim na razie głosy? Bo ja oczywiście na
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 13, 2023 8:45:26 GMT 1
Witajta moi drodzy. A więc taki los, że dopadły mnie nieszczęścia i zatrzymały w domu. Pół nocy w polu przepracowałem przy zbiorach, a potem jakieś przeklęte psubraty drogę mi zastawiły. Przez te pare godzin to ja się z tym męczyłem, żeby to z głowy zmyć. Zrobili to przeklęci sprytnie, bo ani jednego nie dojrzałem, ale muszę jeszcze raz z głową schyloną przejrzeć, co to za diabelstwa do tej blokady użyli. MÓJ DROGI TYTUSBANKU SŁYSZĄC O TWOICH NIEDOLACH NIE MOŻEMY POZOSTAĆ OBOJĘTNI TAKIE SYTUACJE SĄ DOKŁADNIE TYM PRZECIWKO CZEMU WALCZYLIŚMY JAKO PARTIA SAMOOBRONA NASZYM CELEM ZAWSZE BYŁO WSPIERANIE LUDZI PRACY TAKICH JAK TY KTÓRZY TRUDZĄ SIĘ NA POLU I UCZCIWIE PRACUJĄ DLA DOBRA KRAJU TO NIEZROZUMIAŁE ŻE NIEKTÓRZY PRÓBUJĄ CIĘ KRZYWDZIĆ I UTUDNIAĆ TWOJĄ PRACĘ SAMOOBRONA ZAWSZE STAWAŁA W OBRONIE UCZCIWYCH OBYWATELI I ICH INTERESÓW TERAZ CZAS ABYŚMY RAZEM STAWILI CZOŁA TYM TRUDNOŚCIOM ZGŁOŚMY SPRAWĘ ODPOWIEDNIM SŁUŻBOM ŻEBY ZBADALY TE DZIWNE ZABLOKOWANIE DRÓG I NIECH SPRAWCY ZOSTANĄ UKARANI SAMOOBRONA ZAWSZE OPOWIADAŁA SIĘ ZA SPRAWIEDLIWOŚCIĄ I BEZPIECZEŃSTWEM OBYWATELI NIE JESTEŚCIE SAMI TYTUSBANKU SAMOOBRONA STOI Z TOBĄ I RAZEM MOŻEMY ROZWIĄZAĆ TEN PROBLEM ABYŚ MÓGŁ KONTYNUOWAĆ SWOJĄ PRACĘ NA POLU! Panie Andrzeju, i kto jest według Pana odpowiedzialny za tę hucpę?
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 13, 2023 8:48:09 GMT 1
Panie Ozdoba, swoje pytanie zadałem bo zwyczajnie chciałem poznać czym się kierował osobnik rzucający takie stwierdzenie. Na tym etapie zwyczajnie chodziło mi o rozwinięcie.
Tutaj detektywie Du Bois ma pan rację, w moich postach nie ma nic konkretnego, gdyż chciałem trochę poobserwować, może rzucić jakimś komentarzem. Chciałem się odnieść do Melanii, ale nie zrozumiałem do końca o co jej chodzi w poście, więc olałem.
Odwołania do poprzednich edycji wydają mi się na tym etapie rozgrywki trochę słabe. Raz, że może być to próba zgarnięcia dla siebie głosów "nowych", którzy mogą chcieć pójść za kimś kto teoretycznie posiada większą wiedzę, a jest niezorientowana w poprzednich edycjach. Po drugie to jest łatwy punkt, żeby kogoś zaczepić, jak ktoś przede mną już wspomniał.
Przyczajony tygrys jednak stwierdził, że się wczoraj wysprząta, bał się coś sypnąć po pijaku?
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 8:54:13 GMT 1
MÓJ DROGI TYTUSBANKU SŁYSZĄC O TWOICH NIEDOLACH NIE MOŻEMY POZOSTAĆ OBOJĘTNI TAKIE SYTUACJE SĄ DOKŁADNIE TYM PRZECIWKO CZEMU WALCZYLIŚMY JAKO PARTIA SAMOOBRONA NASZYM CELEM ZAWSZE BYŁO WSPIERANIE LUDZI PRACY TAKICH JAK TY KTÓRZY TRUDZĄ SIĘ NA POLU I UCZCIWIE PRACUJĄ DLA DOBRA KRAJU TO NIEZROZUMIAŁE ŻE NIEKTÓRZY PRÓBUJĄ CIĘ KRZYWDZIĆ I UTUDNIAĆ TWOJĄ PRACĘ SAMOOBRONA ZAWSZE STAWAŁA W OBRONIE UCZCIWYCH OBYWATELI I ICH INTERESÓW TERAZ CZAS ABYŚMY RAZEM STAWILI CZOŁA TYM TRUDNOŚCIOM ZGŁOŚMY SPRAWĘ ODPOWIEDNIM SŁUŻBOM ŻEBY ZBADALY TE DZIWNE ZABLOKOWANIE DRÓG I NIECH SPRAWCY ZOSTANĄ UKARANI SAMOOBRONA ZAWSZE OPOWIADAŁA SIĘ ZA SPRAWIEDLIWOŚCIĄ I BEZPIECZEŃSTWEM OBYWATELI NIE JESTEŚCIE SAMI TYTUSBANKU SAMOOBRONA STOI Z TOBĄ I RAZEM MOŻEMY ROZWIĄZAĆ TEN PROBLEM ABYŚ MÓGŁ KONTYNUOWAĆ SWOJĄ PRACĘ NA POLU! Panie Andrzeju, i kto jest według Pana odpowiedzialny za tę hucpę? PANIE (TFU) CENTRYSTO. ETO JEST PYTANIE NA KTÓRE CHCEMY ZNALEŹĆ ODPOWIEDŹ MOŻEMY TYLKO SPEKULOWAĆ KTO STOI ZA TĄ HUCPĄ W PRZESZŁOŚCI MIELIŚMY WIELE PRZYPADKÓW GDZIE POLITYCY TAK JAK JÓZEF OLEKSY CZY BORYS JELCYN BYLI ZAMIESZANI W RÓŻNE INTRYGI I ZWYKŁE I ALKOHOLOWE ALE NIE MOŻEMY WYKLUCZYĆ ŻE TO KTOŚ ZUPEŁNIE INNY KTO DZIAŁA ZA KULIS I KNUE COŚ CZEGO JESZCZE NIE WIEMY COŚ WIELKIEGO DLATEGO WAŻNE JEST ŻEBYŚMY WSPÓLNIE DĄŻYLI DO ROZWIĄZANIA TEJ ZAGADKI I UJAWNILI PRAWDĘ NASZĄ ROLĄ JAKO SAMOOBRONY JEST CHRONIĆ INTERESY LUDZI PRACY I DBAĆ O SPRAWIEDLIWOŚĆ Z CAŁĄ SWOJĄ MOCĄ MÓWIE: KTO STOI ZA TYM STOI? TEN BĘDZIE SIEDZIAŁ! I JA TEGO DOPILNUJE BO DLA MNIE INTERES ROLNIKA KTÓRY CZERPIE PLONY Z ZIEMI DLA NAS OBYWATELI JEST NAJWAŻNIEJSZY
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 13, 2023 8:58:21 GMT 1
CZAS REAKCJI (Trywialny: Sukces): Lepper zrobił ponad 1/4 limitu postów i póki co wszystkie jego ataki może wytłumaczyć kreacją.
|
|
|
Post by tytusbanka on Oct 13, 2023 8:58:21 GMT 1
MÓJ DROGI TYTUSBANKU SŁYSZĄC O TWOICH NIEDOLACH NIE MOŻEMY POZOSTAĆ OBOJĘTNI TAKIE SYTUACJE SĄ DOKŁADNIE TYM PRZECIWKO CZEMU WALCZYLIŚMY JAKO PARTIA SAMOOBRONA NASZYM CELEM ZAWSZE BYŁO WSPIERANIE LUDZI PRACY TAKICH JAK TY KTÓRZY TRUDZĄ SIĘ NA POLU I UCZCIWIE PRACUJĄ DLA DOBRA KRAJU TO NIEZROZUMIAŁE ŻE NIEKTÓRZY PRÓBUJĄ CIĘ KRZYWDZIĆ I UTUDNIAĆ TWOJĄ PRACĘ SAMOOBRONA ZAWSZE STAWAŁA W OBRONIE UCZCIWYCH OBYWATELI I ICH INTERESÓW TERAZ CZAS ABYŚMY RAZEM STAWILI CZOŁA TYM TRUDNOŚCIOM ZGŁOŚMY SPRAWĘ ODPOWIEDNIM SŁUŻBOM ŻEBY ZBADALY TE DZIWNE ZABLOKOWANIE DRÓG I NIECH SPRAWCY ZOSTANĄ UKARANI SAMOOBRONA ZAWSZE OPOWIADAŁA SIĘ ZA SPRAWIEDLIWOŚCIĄ I BEZPIECZEŃSTWEM OBYWATELI NIE JESTEŚCIE SAMI TYTUSBANKU SAMOOBRONA STOI Z TOBĄ I RAZEM MOŻEMY ROZWIĄZAĆ TEN PROBLEM ABYŚ MÓGŁ KONTYNUOWAĆ SWOJĄ PRACĘ NA POLU! O, Panie Andrzeju, wielkie dzięki za te słowa otuchy. Siła w tych słowach, co je Pan pisze, a nie można inaczej, gdy to od serca wychodzi. Ja zawsze wierzyłem, że Pan Andrzej to taki, co to za nas, prostych ludzi walczy. Każde wybory to ja i moja rodzina głosowaliśmy na Pana i na Samoobronę, bo kto jak kto, ale Pan Andrzej to rozumie, jak to jest harować od świtu do zmroku. Mam zamiar zrobić swoje, żeby dojść, kto to za tym stoi. Co krok, to ja zapiszę i na forum wywieszę, żeby wszyscy widzieli, jaka niesprawiedliwość się dzieje. I dzięki za wsparcie, Panie Andrzej. Razem my to przejdziemy i pokażemy, że lud roboczy się nie da tak po prostu zdeptać. A za to, co Pan mówi o zgłaszaniu tego, to zgoda. Trza to zgłosić, żeby tacy, co to robią krzywdę, odpowiedzialność ponieśli. A ja na forum opublikuję, co znajdę, żeby ludzie wiedzieli. Razem, Panie Andrzej, stanowimy silną garść przeciwko tym, co chcą nas uciskać. Niech Bóg Panu błogosławi za to wsparcie!
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 13, 2023 8:58:57 GMT 1
Panie Andrzeju, i kto jest według Pana odpowiedzialny za tę hucpę? PANIE (TFU) CENTRYSTO. ETO JEST PYTANIE NA KTÓRE CHCEMY ZNALEŹĆ ODPOWIEDŹ MOŻEMY TYLKO SPEKULOWAĆ KTO STOI ZA TĄ HUCPĄ W PRZESZŁOŚCI MIELIŚMY WIELE PRZYPADKÓW GDZIE POLITYCY TAK JAK JÓZEF OLEKSY CZY BORYS JELCYN BYLI ZAMIESZANI W RÓŻNE INTRYGI I ZWYKŁE I ALKOHOLOWE ALE NIE MOŻEMY WYKLUCZYĆ ŻE TO KTOŚ ZUPEŁNIE INNY KTO DZIAŁA ZA KULIS I KNUE COŚ CZEGO JESZCZE NIE WIEMY COŚ WIELKIEGO DLATEGO WAŻNE JEST ŻEBYŚMY WSPÓLNIE DĄŻYLI DO ROZWIĄZANIA TEJ ZAGADKI I UJAWNILI PRAWDĘ NASZĄ ROLĄ JAKO SAMOOBRONY JEST CHRONIĆ INTERESY LUDZI PRACY I DBAĆ O SPRAWIEDLIWOŚĆ Z CAŁĄ SWOJĄ MOCĄ MÓWIE: KTO STOI ZA TYM STOI? TEN BĘDZIE SIEDZIAŁ! I JA TEGO DOPILNUJE BO DLA MNIE INTERES ROLNIKA KTÓRY CZERPIE PLONY Z ZIEMI DLA NAS OBYWATELI JEST NAJWAŻNIEJSZY Panie Andrzeju ja się z tym zgadzam, natomiast ten pijak Jelcyn zdaje się mówić w tej grze całkiem do rzeczy. Ten lewak Oleksy natomiast, ja bym już szykował linę bo widać że coś kombinuje - jest częścią układu. Trzeba rozgonić bandę czworga! A panie Andrzeju, jeszcze jedno pytanie, bo pan tylko krzyczy i krzyczy - zero merytorycznej dyskusji. Jaki jest Pana program na te rychło nadchodzące wybory?
|
|