|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 18, 2023 12:18:56 GMT 1
Czym się różni parzysta od nieparzystej?
|
|
|
Post by Słony Krokiet on Oct 18, 2023 12:24:04 GMT 1
A podkładanie swojej głowy, zamiast Papieża, serio Krokiet? Jeśli jesteś miastowym i się mylisz to nas wpierdalasz w kłopoty, gdybyś spadł zielony zamiast Papieża. Wpierdolił w kłopoty to nas Grubol, ja mogę jedynie nas z nich wyciągnąć. Mam pewność co do papieża. Uważam, że lepiej dla miasta żebym padł ja niż on. Mafia też tak uważa. Zobacz jak układa się temat. Czy mimo wczorajszego wieczora ktoś oponuje przeciwko papieżowi, a stawia na krokieta? Nagle nie widzę nikogo takiego. wczoraj była kupa pewnych mojej winy chętnych na zlinczowanie
|
|
Papież
Edycja#37
Limit: 306
|
Post by Papież on Oct 18, 2023 12:25:51 GMT 1
Luci nigdzie nie musi polecieć, jest po prostu świeżakiem, który słabo ogarnia. Po niewinnym mnie leci Grubol, Ozdoba i Maximus. Rano jeszcze wstawałem z myślą, że może mnie Krokiet robi w chuja. Dawałem na to 5% szans, ale dawałem. Teraz daję 0,1% z szacunku dla jego mafijnego skilla. Czuję z nim teraz ogromną więź i jeśli się mylę, to trudno. Prędzej uwierzę, że Grubol jest niewinny i mu się potwornie wszystko pojebało (ale też już daję małe szanse, bo on nawet nie odpowiedział na moje pytanie czy daje szanse na moją niewinność, niewinny Volv by nawet na wszelki wypadek pogadał, żeby w przypadku, gdy to wojna 2 miastowych znaleźć wspólny cel na meczówkę). Teraz to jest już czyste my vs oni. I ja się liczę z tym, że krótkoterminowo oni dziś zwyciężą. Ważne, żebyśmy finalnie zwyciężyli my. Jeśli do przkeonania Luci czy Centrysty potrzebny jest mój zielony kolor, spoko. Wolałbym nie, bo zostaje jedna pomyłka, ale jestem na to gotowy. Jeśli wyjebiecie dziś niewinnego Krokieta, to też nic się nie zmienia, dalej stanę na barykadzie przeciwko mafijnemu kurewstwu, tylko będę musiał dzień dłużej walczyć z nimi. Jak dziś zginę, to w testamencie po prostu napiszę wielką czcionką, kto jest do wyjebania. Nie czytałeś dalej, widzę Centrystę zamiast luciego. Chociaż ze swojej perspektywy zawsze będziesz widzieć mnie. Widzę tam Ciebie z perspektywy osoby czytającej rozgrywkę i widzącej, co robisz i jak wczoraj się do mnie odnosiłeś. Rozważ w testamencie co miasto ma zrobić jak po niewinnym Grubolu padnie niewinny Papież i najlepiej wrzuć ten fragment. Bo na przykład ja uważam, że jeśli się napierdalamy jak debile i obaj jesteśmy niewinni, to trzeci powinien zlecieć Ozdoba. Czas na rozważania o niewinnym Grubolu miałeś przez 5 dni rozgrywki. Budzenie się z takimi postami w tym momencie jest nie na miejscu. No cóż, jak tam sobie chcesz. Miałeś też 5 dni na rozważanie o niewinnym Papieżu. Jeśli padniesz dziś Ty i jesteś niewinny, to ja obudzę się z ręką w nocniku, ale dzień później miasto zlinczuje mnie i wtedy to już nie będzie ręka w nocniku, tylko łeb w szambie. I oczywiście miasto może wtedy uznać, że obaj byliśmy debilami, którzy nawzajem się polinczowali, więc nie warto ich słuchać, ale może jednak wciąż będzie jakieś zaufanie do naszego skilla i jest szansa coś wspólnie wymyślić w takim de facto wspólnym testamencie. Odrzucasz moją rękę, ok. To ja napiszę w swoim testamencie, żeby zajebać Grubola i Ozdobę i jednoznacznie uniewinnię Krokieta. Czym się różni parzysta od nieparzystej? Przy nieparzystej masz np. 2-1, czyli wybierasz z mniejszej puli graczy, z perspektywy niewinnego, który tam jest masz 50% szans na trafienie. Przy parzystej (np. 3-1) masz 33% szans na trafienie.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 18, 2023 12:28:13 GMT 1
Czym się różni parzysta od nieparzystej? ilością osób w meczówce w parzystej, np. 3-1 przekonanie przez mafiozę jednej osoby powoduje, że jest remis do tej pory zazwyczaj graliśmy, że przy remisach decyduje mafia, teraz przy remisie jest losowanie więc wcześniej meczówka 3-1 i przekonanie jednej osoby kończyło się wygraną mafii i była jednoznacznie pro mafia, teraz nie aż tak, ale chyba też przy dużej liczbie żywych graczy (np. 5-3) masz więcej niewinnych do zlinczowania+przekonania
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 18, 2023 12:31:43 GMT 1
Po przemyśleniu sprawy przez noc i na-tyle-co-to-możliwe ochłonięciu, ja na 95% będę was namawiać dzisiaj na Grubola. Wyślę to i się będę zbierać do roboty, tam trochę nadrobię to jeszcze będę musiał wrócić do kwestii "Panowie, policzmy głosy", tj. czy biorąc pod uwagę obecną pozycję graczy, jeżeli dzisiaj nie trafimy (niezależnie od tego, kto byłby kandydatem), to czy mamy firepower na przepchnięcie kontrkandydata, przy czym ja dalej nie mam pewności, że w przypadku niewinności jednego powinniśmy linczować drugiego. Ktoś zapyta dlaczego. Powiem tak: tak 1. Grubol sam to zaproponował dwa dni temu i znał tego konsekwencje. Ja rozumiem, jaki był pierwotny zamysł, że miał wkalkulowany w to wszystko lincz na sobie, co prawda w wersji w mafii nie wiem, czy pozycja Grubola aż tak poszła w górę po wystawieniu "tylko LP", ale patrząc po układzie niewinny Ja-Lepper-Luci-Niedźwiedź, o ile to ksiądz, przepchnięcie dwójki i dojechanie trójką byłoby już zagraniem all in, bo po prostu linczów by brakło i musielibyśmy wrócić do Grubola. Wracając do sedna - sam to zaproponował, wyszło jak wyszło, ale ja teraz mam problem z tym wycofywaniem się z tego rakiem. Tzn. też rozumiem, bo gdyby green69 przepchnął Generała, to chuja byście dostali a nie głowę pod topór, ale wtedy byłaby meczówka, a teraz meczówki nie ma, a poza tym punkt drugi 2. Grubol wczoraj dawał 95% na Sleutha. Pudło, zdarza się, to nie przez pudło na Sleuthu go teraz wskazuję. Wczoraj dawał 95% na Krokieta/Papieża. Czy niewinny Grubol wskazałby trzech niewinnych jako 95% mafie? No jasne, jest takie ryzyko, ale dla mnie brzytwa Ockhama daje dwa rozgałęzienia, albo Grubol jest w mafii, albo kogoś trafił, no starajmy się nie overkomplikować tego. 3. jak powiedział Pan Grubol w poradnikach/podcastach, miasto ma problem z linczowaniem swoich podejrzanych, a gracz Lowrider też ma dobrą czutkę, która za tym nie idzie. Tego głosu na Picasso nie liczę, potem jakbym miał zrobić topkę swoich podejrzanych to byłby townlean Centrysta, ksiądzlean Niedźwiedź i implikacja winny Grubol->duża szansa na winnego Ozdobę. Jest możliwe, że gram chujową edycję pod kątem celności, skoro mamy celność miasta rzędu 20% to jest to dość powszechne zjawisko w tej edycji, no ale kurwa aż tak? Do tego dochodzi ten sam aspekt z drugiej strony: Grubol jako mafię wskazuje ludzi, których przed tą całą inbą miałem raczej po miejskiej stronie czy Krokieta w ogóle jako cleara, więc no ja mam duże opory w zaufaniu Grubolowi ze znakiem zapytania, żeby odjebać teraz ludzi, których sam oczyszczałem. Panowie, weźcie pod uwagę to, że Grubol jako mafia zagrał zupełnie nieopłacalnie w "gambicie na LP". Przecież jakby rozegrał fazę linczu LP i sleuthhounda bardziej miękko, spolegliwie, po prostu "soft", miałby większe szanse na odpalenie jeszcze jednego niewinnego po sleuthhoundzie bo mało kto zarzucałby mu wtedy granie z mafią na 100%. Ta pomyłka Grubola wygląda bardziej miastowo niż mafijnie. I jeśli mam być szczery to bardziej wolę poznać kolor zielony Papieża niż kolor zielony Grubola. Bo strzelanie teraz do Grubola i pomyłka oznacza, że odwalamy osobę, która najwięcej z nas wkłada czasu w rozgrywkę. A podkładanie swojej głowy, zamiast Papieża, serio Krokiet? Jeśli jesteś miastowym i się mylisz to nas wpierdalasz w kłopoty, gdybyś spadł zielony zamiast Papieża. ANDRZEJ LEPPER , Stary Niedźwiedź , proszę o opinie
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 18, 2023 12:38:53 GMT 1
JAK CHCECIE LINCZOWAĆ PAPIEŻA TO KAŻDY PODPISUJE KWIT ŻE JUTRO BEZ WZGLĘDU NA WSZYSTKO GŁOSUJE NA GRUBOLA
|
|
Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 18, 2023 12:39:46 GMT 1
JAK CHCECIE LINCZOWAĆ PAPIEŻA TO KAŻDY PODPISUJE KWIT ŻE JUTRO BEZ WZGLĘDU NA WSZYSTKO GŁOSUJE NA GRUBOLA Jeśli Papież jest zielony, to tak. Proszę bardzo.
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 18, 2023 12:44:34 GMT 1
A może głosujmy 6-6 i niech rzut monetą decyduje.
|
|
Papież
Edycja#37
|
Post by Papież on Oct 18, 2023 12:47:47 GMT 1
Oświecony Centrysta czy jak padnę dziś z zielonym kolorem, to jesteś w stanie przyjąć na moją odpowiedzialność całkowite uniewinnienie dla Krokieta? Bo Krokiet w tej chwili stoi na barykadzie rozsądku i antykurewstwa niczym English Gentleman z Prawilną Mordeczką i daję 99,9% na to, że jest niewinny. Rzadko kiedy czuję taką więź i zaufanie i na razie nigdy się w tym nie pomyliłem. Uważam, że linczowanie go w tej edycji nie ma prawa się wydarzyć i jeśli potrzebujecie do tego mojego koloru, to trochę przykre, ale widać tak trzeba. Nie będę z tym walczył. Chodzi tylko o to, żeby po niewinnym mnie nie padł Krokiet (ani Harrier, ani Lepper, ale to oczywiste). A może głosujmy 6-6 i niech rzut monetą decyduje. No ja zawsze byłem wrogiem remisów, bo decydowała wtedy mafia, ale jak jest losowanie, to mogę iść w ślepy traf, bo to zawsze chociaż połowa szans, że padnie Grubol, a to daje 99% szans, że padnie mafiozo.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 18, 2023 12:50:18 GMT 1
CHODZI O TO ŻE JEŚLI ZLECI NIEWINNY PAPIEŻ TO JUTRO BĘDZIE KUREWSKA PRESJA ZE STRONY MAFII ŻEBY TO DOMKNĄĆ JAKIMŚ LINCZEM NA TYTUSIE CZY DODZIE I JA WIEM ŻE MNIE KROKIETA I DU BOIS NIE PRZEKONAJĄ ALE O DODE LUCI TYTUSA I NIEDŹWIEDZIA KTOKOLWIEK Z WAS JEST NIEWINNY TO TAKI SPOKOJNY NIE JESTEM
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 18, 2023 12:51:54 GMT 1
Jak leci jutro niewinny Papież to głosuję na Grubola, jak leci niewinny Grubol to głosuję na Papieża. Rzadne Tytusy i inne wynalazki.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 18, 2023 12:51:57 GMT 1
CO NIE ZMIENIA FAKTU ŻE JA GŁOSUJE W GRUBOLA BO I TAK TRZECIA DROGA NIE MA WIĘKSZOŚCI
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 18, 2023 12:52:45 GMT 1
Jak leci jutro niewinny Papież to głosuję na Grubola, jak leci niewinny Grubol to głosuję na Papieża. Rzadne Tytusy i inne wynalazki. DZIĘKUJE LUCI. A JESZCZE TAKIE PYTANKO WINNY PAPIEŻ WINNY GRUBOL MYŚLAŁEŚ JUŻ KOGO NASTĘPNEGO JEŚLI DZIŚ TRAFIMY?
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 18, 2023 12:55:22 GMT 1
Oświecony Centrysta czy jak padnę dziś z zielonym kolorem, to jesteś w stanie przyjąć na moją odpowiedzialność całkowite uniewinnienie dla Krokieta? Bo Krokiet w tej chwili stoi na barykadzie rozsądku i antykurewstwa niczym English Gentleman z Prawilną Mordeczką i daję 99,9% na to, że jest niewinny. Rzadko kiedy czuję taką więź i zaufanie i na razie nigdy się w tym nie pomyliłem. Uważam, że linczowanie go w tej edycji nie ma prawa się wydarzyć i jeśli potrzebujecie do tego mojego koloru, to trochę przykre, ale widać tak trzeba. Nie będę z tym walczył. Chodzi tylko o to, żeby po niewinnym mnie nie padł Krokiet (ani Harrier, ani Lepper, ale to oczywiste). A może głosujmy 6-6 i niech rzut monetą decyduje. No ja zawsze byłem wrogiem remisów, bo decydowała wtedy mafia, ale jak jest losowanie, to mogę iść w ślepy traf, bo to zawsze chociaż połowa szans, że padnie Grubol, a to daje 99% szans, że padnie mafiozo. nie wiem, kurwa tzn ja sam staram się dzisiaj do tego dojść na krokieta dużo mi się nazbierało, wczorajsza reakcja i granie na emocjach też mu nie przysporzyło we mnie fana (mimo że sam się do tego przyznał) natomiast dzisiaj spojrzałem na temat z innej perspektywy i wahadełko wychyliło mi się trochę w stronę Grubola chyba bym wolał jego kolor poznać, zamiast twojego, żeby krokieta zazielenić w przypadku winy
|
|
Papież
Edycja#37
|
Post by Papież on Oct 18, 2023 12:59:53 GMT 1
Sprawa wygląda dla mnie tak:
Scenariusz 1: Grubol w mafii. Najpewnie z Ozdobą i Maximusem, ostatni to może Tytus, może Niedźwiedź, jeśli nie jest księdzem, może Doda (w końcu Grubol mógł dać jakiegoś swojego na czerwono). Daję na to bardzo duże szanse, w granicach 95%, może 99% nawet. W tym scenariuszu mój zgon dziś nie jest jeszcze tragedią, jeśli jutro i pojutrze lecą Grubol i Ozdoba. To jest kluczowe, oni muszą zlecieć od razu, bo to wytrawni manipulatorzy i po prostu nie można ich zostawiać do momentu, gdy w mordzie spadną inni mocni gracze (Harrier, Krokiet, może Centrysta). Kolejny do zlecenia jest Maximus, jeśli Grubol i Ozdoba to 2 mafie, to Maximus powinien być linczowany bez wahania, jest miejsce na pomyłkę w razie czego.
Scenariusz 2: Grubol niewinny. Wtedy lincz na mnie dziś sprawia, że Grubol dowie się dzień wcześniej o tym, że jest idiotą, a ja do jutra będę przekonany o zajebistości. Daję na to jakieś 1-5% szans. W takiej sytuacji ja bym poszedł w Ozdobę. Oprócz Harriera uważam Grubola, siebie i Ozdobę za top3 spośród żyjących (wybaczcie Krokiet i Centrysta) i zwyczajnie nie wierzę, że się 3 niewinnych napierdala a mafia się cieszy, więc poszedłbym na grubo i po niewinnym Grubolu i mnie wylinczował naszą trójkę do końca. Ja w winę Krokieta nie wierzę, mnie przekonał. W takim wypadku w mafii musiałby być Maximus, Centrysta i 2 gagatków z trójki Doda, Tytus, Niedźwiedź a to już chyba za słaba mafia jak na ten rozpierdol.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 18, 2023 13:00:02 GMT 1
Papież został wrzucony przed krokieta bo a)ma większe poparcie wśród postronnych niewinnych b)ma większe zdolności wzięcia miasta za morde od krokieta jeżeli będę widział na krótki czas przed linczem, że leci papież zamiast grubola to ja zgłaszam się na chętnego za wyjebanie przed papieża. Piszę swój testament i miasto musi lecieć wspólnie w oparciu o uczestników trzeciej drogi + testament niewinnego. Więc pytam Czy znajdę poparcie dla tej opcji wśród graczy uznających mnie za winnego, a niektórzy nawet 95% winnego? Grubol Maximus @ozdoba @niedźwiedź @oświecony Centrysta Oświecony Centrysta W JAKIM UNIWERSUM WINNY KROKIET PISZE TAKIEGO POSTA?
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 18, 2023 13:02:13 GMT 1
CENTRYSTA W MAFII?
|
|
Papież
Edycja#37
|
Post by Papież on Oct 18, 2023 13:03:17 GMT 1
Doda wygląda na to, że będziesz decydowała między linczem na mnie a remisem.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 18, 2023 13:03:39 GMT 1
Papież został wrzucony przed krokieta bo a)ma większe poparcie wśród postronnych niewinnych b)ma większe zdolności wzięcia miasta za morde od krokieta jeżeli będę widział na krótki czas przed linczem, że leci papież zamiast grubola to ja zgłaszam się na chętnego za wyjebanie przed papieża. Piszę swój testament i miasto musi lecieć wspólnie w oparciu o uczestników trzeciej drogi + testament niewinnego. Więc pytam Czy znajdę poparcie dla tej opcji wśród graczy uznających mnie za winnego, a niektórzy nawet 95% winnego? Grubol Maximus @ozdoba @niedźwiedź @oświecony Centrysta Oświecony Centrysta W JAKIM UNIWERSUM WINNY KROKIET PISZE TAKIEGO POSTA? NO JEDYNA OPCJA JEST TAKA ŻE KROKIET WIE ŻE PAPIEŻ I GRUBOL SĄ NIEWINNI (LUB KROKIET I GRUBOL W MAFII) I WIE ŻE NIKT GO DZIŚ NIE SPRAWDZI WŁAŚNIE PRZEZ TO ŻE DOSTANIE ZA TEN POST MOCNEGO CLEARA
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 18, 2023 13:04:16 GMT 1
Papież został wrzucony przed krokieta bo a)ma większe poparcie wśród postronnych niewinnych b)ma większe zdolności wzięcia miasta za morde od krokieta jeżeli będę widział na krótki czas przed linczem, że leci papież zamiast grubola to ja zgłaszam się na chętnego za wyjebanie przed papieża. Piszę swój testament i miasto musi lecieć wspólnie w oparciu o uczestników trzeciej drogi + testament niewinnego. Więc pytam Czy znajdę poparcie dla tej opcji wśród graczy uznających mnie za winnego, a niektórzy nawet 95% winnego? Grubol Maximus @ozdoba @niedźwiedź @oświecony Centrysta Oświecony Centrysta W JAKIM UNIWERSUM WINNY KROKIET PISZE TAKIEGO POSTA? no to jest dobre pytanie np. w takim, w którym wie, że miasto jest tak głęboko wjebane w konflikt Grubol - Papież, że szanse na pójście w to są bliskie zeru, a może nabić sobie town pointsów ale tak jak mówię, nie jestem tego teraz tak pewny, jak byłem wcześniej
|
|