Papież
Edycja#37
Limit: 306
|
Post by Papież on Oct 18, 2023 14:18:07 GMT 1
Gity:Harrier Krokiet LepperTa trójka jest nietykalna już do końca. Nie i chuj. Luci - też git, ale z mniejszym przekonaniem. Jakbym miał w meczówce jego i Leppera, to bym zagłosował na niego. Niewiadome:Oświecony Centrysta - no mnie się jego posty od niedzieli wieczór wydają coraz bardziej niewinne, pokładam w nim spore nadzieje. Raczej nie do zlinczowania. Stary Niedźwiedź - jeśli nie jest księdzem, to raczej mafia, patrząc na zachowanie wczoraj. Doda - mnie się wydaje niewinna, ale bym nic na to nie postawił. Tytus - sądząc po tym, jak bardzo Grubol nie chciał go linczować, to pewnie mafia. Mafia:Maximus - jak na świeżaka w tym gronie to zadziwiająco mało pyta o metę, zadziwiająco pewnie się porusza w tym towarzystwie. Do tego te jego walenie w grupy a nie podejrzanych za grę oraz podążanie za typami innych. No i wczoraj wyraźnie stanął po złej stronie. Ozdoba - nie przekonywał mnie całą edycję, a wczoraj jednoznacznie pokazał, po której stoi stronie. Nic go w tej grze nie uniewinnia, za to sporo go uwinnia. Przy winie Tytusa jest dla mnie pewniakiem. Za jego winą przemawiają takie niuanse jak mała wpływowość, tłumaczenie się, że nie mogę go porównywać do Glorfindela, bo powinienem do Gumpa, zbyt pojednawcza postawa, robienie podchodów pode mnie, by stwierdzić, że jednak plusuję, po czym wjebanie się we mnie wraz z Grubolem. Grubol - wiele drobnych rzeczy nie zagrało. Przede wszystkim d2 - będę powtarzał, że niewinny Volv w życiu by nie oddał sterów, a już zwłaszcza Anturze (Sleuthowi). Nie oddałby głosy na mnie w takich okolicznościach. Nie tłumaczyłby tego "chęcią złapania więzi z Thane poprzez rozmowę językiem patologii i szaleństwa". Do tego częste wypostowywanie się przed linczami, przez to brak decyzyjności. To nie jest naturalna postawa tego gracza. Na deser jeszcze dodam, że Ozdoba bardzo niezręcznie się tłumaczył ze swojej postawy wobec Tytusa, a gdy przywołałem tę postawę w kontekście słów Grubola, to stwierdził, że nie odpowiada za ŻARTY Grubola. Czy niewinny Ozdoba by tego nie drążył? Nie uznałby, że Grubol wyciera sobie nim gębę? Oczywiście, ze to było nieoptymalne. Nigdzie w poście wyjaśniającym do Harriera nie napisałem, że to był najlepszy głos jaki mogłem wysłać. Ba, nawet napisałem, że postanowiłem pogadać językiem Thane'a - patologią i szaleństwem i stad ten głos. Wyjaśniłem swój proces myślowy. A że mi Niedźwiedzia zabrał "town-slip", Olinka miałem z wajbów za raczej niewinnego, Dodę atakował Papież, a Ozdobie nie chciałem robić przykrości Tytusem, to wyszło jak wyszło. Pisałem z perspektywy całej edycji, nie tylko ostatnich godzin sprzed linczu. Miałem przeświadczenie, że roztoczyłeś nad nim parasol ochronny. Nawet Grubol się w ten sposób tłumaczył po wczorajszym linczu, że jebnął głosem we mnie, bo np. w Tytusa nie chciał, bo byś mu spokoju nie dał. I zakładając winę Tytusa trochę mnie to niepokoi, zwłaszcza, że w niektórych fragmentach przypominasz mi Glorfindela. Tak więc czekam na naszą jutrzejszą rozmowę. no to dobrze, że zapytałeś, mam nadzieję, że masz teraz pełen obraz sytuacji, aczkolwiek w mojej opinii to jak to rzeczywiście wygląda było aż nazbyt widoczne, więc nie odpowiadam za przeświadczenia i co Grubol sobie żartuje
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 18, 2023 14:19:48 GMT 1
Jak dobrze liczę głosy, to mamy wg deklaracji 6-4 na Papieża Papież 6 (Grubol, Maximus, Ozdoba, Niedźwiedź, Luci, Doda) Grubol 4 ( Lepper, Harrier, Krokiet, Papież) Swingujący Centrysta i Tytus. Centrysta centrystą, jak da na Grubola, to życie Papieża zależy od Tytusa, który dla Papieża jest pewną mafią i potem od RNG. to jest nasz punkt wyjścia. Wracamy do rozważania opcji atomowej, Papież i Grubol niewinni. Papież 6 ( Grubol, Maximus, Ozdoba, Niedźwiedź, Luci, Doda) Grubol 4 ( Lepper, Harrier, Krokiet, Papież) Swingujący Centrysta i Tytus. Jeśli idąc tym tym tropem przyjmiemy, że Krokiet też jest niewinny, to mafia musi chcieć wyjebać dzisiaj Papieża.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 18, 2023 14:20:03 GMT 1
ale rozjebałem teraz
|
|
Papież
Edycja#37
|
Post by Papież on Oct 18, 2023 14:26:46 GMT 1
Jak dobrze liczę głosy, to mamy wg deklaracji 6-4 na Papieża Papież 6 (Grubol, Maximus, Ozdoba, Niedźwiedź, Luci, Doda) Grubol 4 ( Lepper, Harrier, Krokiet, Papież) Swingujący Centrysta i Tytus. Centrysta centrystą, jak da na Grubola, to życie Papieża zależy od Tytusa, który dla Papieża jest pewną mafią i potem od RNG. to jest nasz punkt wyjścia. Wracamy do rozważania opcji atomowej, Papież i Grubol niewinni. Papież 6 ( Grubol, Maximus, Ozdoba, Niedźwiedź, Luci, Doda) Grubol 4 ( Lepper, Harrier, Krokiet, Papież) Swingujący Centrysta i Tytus. Jeśli idąc tym tym tropem przyjmiemy, że Krokiet też jest niewinny, to mafia musi chcieć wyjebać dzisiaj Papieża.Jeśli okaże się, że ja i Volv jesteśmy ślepymi debilami, to najwyżej zostanę podwójnym debilem, ale oczyszczenie Krokieta możesz zrzucić na mnie. Ja go czyszczę na moją odpowiedzialność. Generalnie planowałem przerwę od mafii do końca roku. Jeśli Krokiet mafia, to zagrał tak zajebiście, że mnie zmotywował do zagrania jeszcze raz. Ale tę opcję odrzucamy. W takim wypadku musisz dorżnąć Ozdobę i Maximusa zanim będzie za późno. Zwłaszcza Ozdobę, jak padniesz w mordzie, to on to towarzystwo zakrzyczy. Ja na czutkę bym tego Centrystę oczyścił, jeśli Ozdoba winny, bo Dawid robił pod niego takie podchody jak i pode mnie.
|
|
|
Post by tytusbanka on Oct 18, 2023 14:35:34 GMT 1
Gity:Harrier Krokiet LepperTa trójka jest nietykalna już do końca. Nie i chuj. Luci - też git, ale z mniejszym przekonaniem. Jakbym miał w meczówce jego i Leppera, to bym zagłosował na niego. Niewiadome:Oświecony Centrysta - no mnie się jego posty od niedzieli wieczór wydają coraz bardziej niewinne, pokładam w nim spore nadzieje. Raczej nie do zlinczowania. Stary Niedźwiedź - jeśli nie jest księdzem, to raczej mafia, patrząc na zachowanie wczoraj. Doda - mnie się wydaje niewinna, ale bym nic na to nie postawił. Tytus - sądząc po tym, jak bardzo Grubol nie chciał go linczować, to pewnie mafia. Mafia:Maximus - jak na świeżaka w tym gronie to zadziwiająco mało pyta o metę, zadziwiająco pewnie się porusza w tym towarzystwie. Do tego te jego walenie w grupy a nie podejrzanych za grę oraz podążanie za typami innych. No i wczoraj wyraźnie stanął po złej stronie. Ozdoba - nie przekonywał mnie całą edycję, a wczoraj jednoznacznie pokazał, po której stoi stronie. Nic go w tej grze nie uniewinnia, za to sporo go uwinnia. Przy winie Tytusa jest dla mnie pewniakiem. Za jego winą przemawiają takie niuanse jak mała wpływowość, tłumaczenie się, że nie mogę go porównywać do Glorfindela, bo powinienem do Gumpa, zbyt pojednawcza postawa, robienie podchodów pode mnie, by stwierdzić, że jednak plusuję, po czym wjebanie się we mnie wraz z Grubolem. Grubol - wiele drobnych rzeczy nie zagrało. Przede wszystkim d2 - będę powtarzał, że niewinny Volv w życiu by nie oddał sterów, a już zwłaszcza Anturze (Sleuthowi). Nie oddałby głosy na mnie w takich okolicznościach. Nie tłumaczyłby tego "chęcią złapania więzi z Thane poprzez rozmowę językiem patologii i szaleństwa". Do tego częste wypostowywanie się przed linczami, przez to brak decyzyjności. To nie jest naturalna postawa tego gracza. Na deser jeszcze dodam, że Ozdoba bardzo niezręcznie się tłumaczył ze swojej postawy wobec Tytusa, a gdy przywołałem tę postawę w kontekście słów Grubola, to stwierdził, że nie odpowiada za ŻARTY Grubola. Czy niewinny Ozdoba by tego nie drążył? Nie uznałby, że Grubol wyciera sobie nim gębę? Przyznam, ze przed linczem Sleutha myslalem o parze Sleuth-Ozdoba jako mafia. Troche zbila mnie z tropu niewinnosc Sleutha i przyznam ze jego smierci czuje sie jak na targu, gdzie dwie przekupki krzycza i staraja sie wymusic na mnie decyzje, ktora ma dosyc duza wage. Odniose sie glownie do rzeczy, ktore piszesz o Ozdobie. To sa dokladnie te rzeczy, o ktorych pisalem od poczatku. Tak, stunelowalem sie na niego, bo widzialem jak raz gra i wtedy tez "pomagal miastu". Zwracalem uwage na to, ze gosc dojezdza do limitow postow, ale ja nie czuje jakiegos pchania gry do przodu. Moge to powiedziec natomiast w zasadzie o obu kandydatach do dzisiejszego linczu, nawet jesli jeden z tej dwojki ma nieczyste intencje. Nie wiem jeszcze na kogo zaglosuje. Za chwile wychodze do lekarza, ale powinienem byc z powrotem okolo 18. Na pewno jeszcze raz bede chcial przeczytac wszystko co sie wydarzylo od wczoraj i mam nadzieje, ze podejme dobra decyzje.
|
|
Doda
Edycja#37
Limit: 157
|
Post by Doda on Oct 18, 2023 14:47:54 GMT 1
@papiez
Odnosiłeś się do tego zagrania Grubola z ujawnieniem tożsamości Maksimusa? Dodaje ci się to jeśli zakładasz, że razem są w mafii?
|
|
Doda
Edycja#37
Limit: 157
|
Post by Doda on Oct 18, 2023 14:50:12 GMT 1
I czy jest jakieś info, że przy remisie jest losowany linczowany a nie mafia wybiera? W regulaminie nic nie widzę, chyba, że tak już gracie na stałe i mnie to ominęło.
|
|
Papież
Edycja#37
|
Post by Papież on Oct 18, 2023 14:52:08 GMT 1
tytusbanka jeśli i ja, i Grubol jesteśmy niewinni, to nie ma znaczenia, na kogo zagłosujesz. Po prostu jeden dowie się, że jest debilem szybciej od drugiego. Jeśli jednak Grubol jest winny, to mamy szansę dziś wyjebać mafiozę. A biorąc pod uwagę jak mocno on się zafiksował na mnie, jak nie rozważa innych opcji, nie próbuje myśleć, jakie mają być kolejne kroki, co przecież jest najmocniejszą stroną tego zawodnika, to dla mnie sprawa jest jasna. Natomiast jak się pomylisz i walniesz we mnie, to trudno, Ciebie nie będę jebał od góry do dołu (jak jesteś w mieście, jak w mafii, to w ogóle przecież nie Twoja wina) Luci też nie, zawiedziony będę postawą Dody, Centrysty i Niedźwiedzia (niewinnych z tego grona).
|
|
Papież
Edycja#37
|
Post by Papież on Oct 18, 2023 14:55:35 GMT 1
@papiez Odnosiłeś się do tego zagrania Grubola z ujawnieniem tożsamości Maksimusa? Dodaje ci się to jeśli zakładasz, że razem są w mafii? Nie odnosiłem się teraz. Kilka dni temu, zaraz po tej akcji, pisałem, że Maximus i Grubol nie są razem w mafii, ale bodajże Harrier pisał, że wtedy już ta tożsamość Maximusa była to wykminienia. Do tego to mogło być na zdobycie town-pointsów. Może faktycznie nie są razem w mafii, ale staram się unikać łączenia ludzi w tego typu wykluczenia, bo już kilka razy to zawiodło. Oceniając grę uważam obu za mafijnych. I czy jest jakieś info, że przy remisie jest losowany linczowany a nie mafia wybiera? W regulaminie nic nie widzę, chyba, że tak już gracie na stałe i mnie to ominęło. Tak działa Ołpenmafia, na razie Njay tego nie zmienił.
|
|
Papież
Edycja#37
|
Post by Papież on Oct 18, 2023 14:59:52 GMT 1
Najchętniej bym zagłosował na Papieża jutro za ten jego psuedo-szantaż emocjonalny, Gary lubi robić takie rzeczy jak jest w mafii Tak z ciekawości, przywołasz jakieś przykłady?
|
|
Papież
Edycja#37
|
Post by Papież on Oct 18, 2023 15:13:52 GMT 1
Harrier Du Bois ANDRZEJ LEPPER Słony Krokiet Doda Oświecony Centrysta Lucille Lucifer (luci) Jeśli Grubol jest niewinny, to zwyczajnie jesteśmy w dupie, bo wtedy margines błędu zostaje zminimalizowany do 0, chyba że ksiądz wybroni mord. Ale jeśli Grubol jest winny, to postawcie sobie pytanie o jego plan długofalowy. Bo jakiś tam jest. Czy chodzi tylko o solo ze mną i liczenie, że spadnę pierwszy? Przecież on raczej wie, że spada drugi i miasto wciąż ma wtedy jeszcze jedną możliwość pomyłki. Gdzie jest haczyk? Gdzie jest ten potencjalny winner, na który liczyła mafia? Czy liczyli, że Maximus nie padnie, bo wywleczenie tożsamości zostanie wyciągnięte jako argument obronny? Czy liczą, że nie znajdziemy ostatniego, bo będziemy się wahać między Dodą, Tytusem i Niedźwiedziem? A może Maximus lub Ozdoba niewinni (w sensie w mafii tylko 1 z nich) i ten winner to fakt, że po linczu na Ozdobie będzie meczówka i potem to już strach oraz trochę losowanie między glonami? A może jednak to ten Centrysta jest w mafii i liczą, że dociągnie? A może winnerem miał być Ozdoba, bo jak powstawał plan, to go nie atakowałem? Ale przecież Harrier miał go na wąskiej liście nieoczyszczonych też. Zapraszam do dyskusji. Edit: Red jeśli to ja mam dziś paść, to oficjalnie wnioskuję o przesunięcie linczu na 21.37.
|
|
Papież
Edycja#37
|
Post by Papież on Oct 18, 2023 15:21:54 GMT 1
zostałem wyjebany w dupę przez najbardziej niewinnych w edycji już ładnych parę razy, łącznie z ostatnią chciałbym przerwać ten ciąg beznadziei, dlatego patrzę w nieoczywistych kierunkach a ty zamiast ze mną o tym dyskutować, skomentować chociaż jakoś to co napisałem w tym długim poście i dać mi jakieś fuel for thought, wolisz napisać "centrysta mafia" i pora na csa postaw się w mojej pozycji Nie napisałem, że mafia tylko że bardzo możliwe gdy tak robisz, moje rozumowanie w poście poprzednim. Postaw się również w mojej pozycji. Moja gra naprawdę wychodzi poza ramy rozsądku, przecież ja w tej edycji napierdalam od początku, żarłem się z wieloma graczami, zaglądałem WSZĘDZIE. Grałem w chuj aktywnie, z serduchem. To mnie chuj strzela gdy czytam konkluzję twojej analizy, że byłeś bardziej brany pod chuja przeze mnie. No kurwa może dlatego, że charakterologicznie jestem graczem bardziej dyplomatycznym niż taki Papież, może dlatego że się po prostu różnimy jako osoby. Masz zajebisty read na mnie na początku, a potem się z tego wycofujesz na podstawie takiego czegoś, to mi ręce opadają. Do tego mord na Thane, gość który miał mnie za czyściutkiego, Papieża chciał napierdalać. Powodów mojej niewinności jest kurwa w chuj. A od Ciebie oczekuję już czegoś więcej niż od takiego Leppera. Jak jesteś niewinny to pięć wdechów i przemysl jeszcze raz moja grę w skali makro, spójrz na mord, spójrz na całkowity brak hamulców w mojej grze, gram kurwa antymafię. Słyszymy się później, zostało mi bardzo mało postów. Wciąż wierzę że ogarniesz. Biorąc pod uwagę głos w d2 na mnie, a także dawanie głowy pod topór i odjebanie potem potrójnego Axla, to faktycznie, z pogrubionym mogę się zgodzić. GDYBY TO BYŁ PIĄTEK TO BYM SIĘ POMODLIŁ DO MATKI BOSKIEJ ZIELNEJ I OTWORZYŁ TRZECIE OKO ALE NIESTETY.... Powiedz mi jeszcze Lepper jak racjonalizujesz sobie w głowie mord na Thane, który: 1. Miał mnie za całkowicie czystego. 2. Nakurwiał w Papieża. Jak to możliwe, że ja, będąc w mafii zabijam Thane'a, swojego największego sprzymierzeńca w temacie, który dodatkowo chce bić w rzekomo niewinnego Papieża. To jest niewytłumaczalne od strony strategicznej. To się jedynie trzyma kupy przy dwóch scenariuszach: 1. Papież mafia 2. EWENTUALNIE, MOŻE my obaj niewinni i mafia jebła bo jebła. Ale no musisz tu założyć moje bycie debilem i pozbywanie się najlepszego ziomka z tematu. Czy uważasz mnie za debila? Myśl Lepper. I przez to że jestem niewinny nawet mi do głowy ten argument nie wpadł wcześniej. Myśl. Piszesz tego posta, jakbyś sam był w mafii a nie z 4 innymi graczami. Może mafia szukała księdza, może bała się, że pociśnie Maximusa, jeśli ten jest w mafii (a jest), chuj wie, czemu mafia go odjebała. Może mafia go odjebała, żeby tworzyć niepewność, czemu nie leci Melania, Harrier, Ozdoba i Grubol. Niech będzie, że też Papież. CHUJ WIE!
|
|
|
Rozgrywka
Oct 18, 2023 15:26:15 GMT 1
via mobile
Post by Słony Krokiet on Oct 18, 2023 15:26:15 GMT 1
Ja ich plan już podałem i jest on prosty.
Mimo, że mafiozów jest 4 to ich narracja wyparła narracje miejską.
Po wywaleniu Ciebie idąc dalej jednym frontem skubnąć głos od jednego swiezaka i mogą kończyć grę. Miasto będzie niejako w mniejszości
|
|
Papież
Edycja#37
|
Post by Papież on Oct 18, 2023 15:27:03 GMT 1
Ja ich plan już podałem i jest on prosty. Mimo, że mafiozów jest 4 to ich narracja wyparła narracje miejską. Po wywaleniu Ciebie idąc dalej jednym frontem skubnąć głos od jednego swiezaka i mogą kończyć grę. Miasto będzie niejako w mniejszości Ale oni po mnie muszą przepchnąć 2 lincze.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 18, 2023 15:42:30 GMT 1
via mobile
Post by Słony Krokiet on Oct 18, 2023 15:42:30 GMT 1
Fajnie, lepiej dla nas
Padasz Ty
Pada Grubol
Mafia wrzuca do grupy zawodników do linczowania graczy najmniej aktywnych
I ja mam wizje, że z tych mniej aktywnych maksymalnie 1 będzie winny. A może żaden z nich tak na prawdę od tego momentu równa jazda na meczówkach.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 18, 2023 15:45:33 GMT 1
via mobile
Post by Słony Krokiet on Oct 18, 2023 15:45:33 GMT 1
Btw jak działa punktowanie za kropki w epicmafii? Bo u mnie od niedzieli na czerwono wiszą zaznaczeni Grubol maximus Ozdoba i Centrysta 🙃
Im szybciej zaznaczysz tym więcej punktów czy bez różnicy byle przed śmiercią
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 18, 2023 16:04:37 GMT 1
źle się czuję w tym konkursie popularności, udawanego luzu i festiwalu manipulacji
głos oddałem, nikogo już nie zachęcam, ale uważam, że Grubol jest niewinny
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 18, 2023 16:48:53 GMT 1
OZDOBA NIE PENIAJ BĘDZIE DOBRZE
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 18, 2023 16:49:43 GMT 1
z logiki gry i moich analiz grubol > papież
z czutki i emocji papaj > grubol