|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 9:51:18 GMT 1
via mobile
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 13, 2023 9:51:18 GMT 1
Ten post nie wychodzi z założenia, że Koń jest miastowym. Odczytu Koloru jeszcze nie ma. Na obecny moment w grze jest tylko kilka osób, o których widzę sens myśleć. Myśleć dopiero zaczynam. Tygrys, Ozdoba, Koń, Jelcyn, Papież, Centrysta, Czarny Kot na L. To poniekąd dobrze świadczy o tych graczach, bo skoro widzę sens o nich myśleć, to znaczy, że sprawili, że jest myśleć o czym. W tej rozgrywce zachodzi intrygujące nierozumienie mnie, pomimo że komunikuję się jasno. Jeden uważa, że podczepiam się do ataków na niego pomimo, że tylko zadaję mu pytanie. Drugi uważa, że atakuje Tygrysa pomimo, że Tygrysa bronię. Ty Koniu uważasz, że zakładam twoją niewinność pomimo, że niczego takiego nie komunikuję ani nie zakładam. Ile mi jeszcze wciśniecie w usta? Klasyczne 'nic na mnie nie macie' xD Nie wiem tylko, czy to nie jest TWTBW
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 9:51:52 GMT 1
Nie podoba mi się to włączenie w kampanię na mnie jednej z osób (nie pamiętam ksywki, ale była trójka i nie chodzi mi ani o dodę ani o żółtą mordę, więc to ten trzeci) Jesteś tak przewrażliwiony, że w niewinnym pytaniu widzisz atak. Co nie podobało ci się w moim pytaniu? No właśnie nie podoba mi się to, że to nie jest atak, tylko próba wytknięcia jakiejś logicznej nieścisłości. To jest coś co w mojej opinii mafii zrobić najłatwiej, zwłaszcza jeśli chcesz zrobić podczepkę pod coś, co dzieje się w temacie. Zapytałeś o rzecz moim zdaniem absurdalną, więc chciałem się dowiedzieć, po co? Tak czy inaczej, mam nadzieję, że poznasz kolor tego Ozdoby. TŁUMACZY SIĘ A NIE POWINIEN! TYLKO WINNY SIĘ TŁUMACZY!
|
|
|
Post by Olinek Okrąglinek on Oct 13, 2023 9:52:02 GMT 1
Koń obecnie myśli, że Thane/Papież to prawdopodobnie nie są dwaj miastowi. Trudno jest mu opisać, dlaczego; po prostu odnosi takie wrażenie. Panie Koniu, czy ta furtka to nie pozostała przypadkiem zbyt mocno uchylona?
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 9:52:17 GMT 1
Co to jest TWTBW? Dlaczego nie komunikujesz się jasno?
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 9:52:31 GMT 1
KOLEGA THANE KRIOS WYTYKA PRZEWRAŻLIWIENIE A SAM ODNOSI SIĘ DO POSTA W KTÓRYM NAWET NIE PADŁA JEGO KSYWA! I KTO Z TEJ DWÓJKI JEST PRZEWRAŻLIWIONY?
|
|
Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 9:53:24 GMT 1
Podzielenie się opinią? W opinii konia dobrze jest mówić, kto jest miastowym, nawet bardzo wcześnie. Pomaga to ich bronić i stworzyć jakiś konsensus, a także podyskutować na jego temat z innymi. No zgadza się, ale po ośmiu postach olinka nikt jego przynależności nie wyczyta, nawet Maximus. Kaliber gracza pewnie tak. Ani tym bardziej Tygrys nie wyczyta tego po dwóch (!) postach olinka. I ten Olinek (znowu kurwa) chwalący na drugiej stronie wędkę ozdoby. Więc ja się zgadzam kurde, że dobrze jest mówić, kto jest miastowym, ale ja czytając ten natłok postów miałem raczej myśl "no kurwa na wyścigi się tam pozycjonujcie jako rozdający plusy", gdzie komentowanie gierki rozdając plusy to najłatwiejsza droga na wyrobienie sobie pozycji. Plus jest taki, że Koń przynajmniej miał rację ws. ozdoby, bo jego post na starcie strony 15 jest bardzo miastowy. Koń trochę rozumie uważanie tych odczytów za przedwczesne, ale koń wychodzi z założenia, że nawet jeśli odczyt jest przedwczesny, warto się nim podzielić. Zawsze można później zmienić zdanie, a podzielenie się przedwczesnym odczytem może wygenerować reakcje, pchać grę do przodu, itp. Po prostu zdaniem konia wczesne odczyty są dobre dla gry w sensie ogólnym, nawet jeśli mają mniejsze szanse na bycie trafnymi.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 9:53:46 GMT 1
via mobile
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 13, 2023 9:53:46 GMT 1
Co to jest TWTBW? Dlaczego nie komunikujesz się jasno? Too wolfy too be a wolf
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 9:55:15 GMT 1
Powiedzmy, że inwestuję zaledwie 1% swoich zdolności w unikanie podejrzeń.
A 99% w pisanie prawdy.
|
|
Papież
Edycja#37
Limit: 306
|
Post by Papież on Oct 13, 2023 9:55:27 GMT 1
Bo mnie denerwuje takie rzucanie w eter hasłami, że zachował się jak Kofola. I denerwuje mnie, że dalej wkręcasz ludziom, że osłabiam pozycję Tygrysa, gdy jest dokładnie przeciwnie. Wzmacniam ją. Wkręcasz ludziom, że zostawiam sobie furtki gdy moje zdanie jest jednoznaczne, bo udało ci się chwycić mnie za słówko z tym alkoholem. Nie sugerowałem nikomu w żadnym etapie tej rozgrywki, że Tygrys jest w mafii. Mieszkańcy szukają prawdy Papież. Mafiozi nie szukają prawdy, rzucają hasła. Ty na razie rzuciłeś Hasło, że zachowałem się jak Kofola. A teraz szukaj prawdy, żebym zmienił zdanie.I zarzucasz mi panikę, gdy ja nie panikuję. Chyba wszystko co mi zarzucasz jest manipulacją. Kim Ty kurwa jesteś, żeby mówić papieżowi, co ma robić i niby czemu miałoby mi zależeć, żebyś zmienił zdanie? Ewidentnie panikujesz/jesteś przewrażliwiony na swoim punkcie i zauważył to też bodajże Ozdoba, więc nie kłam. W którym miejscu wzmacniasz pozycję Tygrysa? Jak zacytowane przeze mnie wczoraj posty wzmacniały jego pozycję? Bo mnie ten Krios wkurwił. A zwykle wkurwiają mnie mafiozi, więc w sumie chyba wyślę na niego głos. Jakoś mi tak nieswojo jak przeczytałem tera od nowa te czternaście stron i highlightem edycji jest póki co trójkąt Tygrys - Papież - Krios, a na domiar złego Krios ROZSIERDZIŁ papieża. I teraz muszę sobie zinternalizować czy bardziej mi jest nieswojo dlatego, że tak wieje chujem, czy że tak się wkurwiłeś na tego Kriosa. To może podejdźmy do tego od innej strony. Oprócz trójkąta, który wymieniłeś w interakcje z Tygrysem dość mocno był zaangażowany też Maximus. I teraz pytanie: czy uważasz, że w może tu nie być mafii? Czy jest możliwe, że jednocześnie niewinny jest Tygrys i do niewinnego przyjebało się 2 niewinnych, a 1 niewinny go niby bronił, ale jednak zaczepiał (i cały czas zaprzecza, że zaczepiał)? Zdrastwustje towarzysze. Papież powiedz mi jak to jest, że Cię na ogół wkurwiają mafiozi, skoro mafiozi na ogół grają tak, by zbytnio nikogo na starcie nie wkurwić? *** Mnie np. zapala się czerwona lampka (i nie, nie ta kościelna) kiedy ktoś na siłę próbuje znaleźć w rozgrywce drugiego Kofolę. Bardzo wygodna taktyka ze strony mafii. Trochę może przesadziłem z tym "na ogół", ale jak na fakt, że mafiozów jest relatywnie mało i że starają się nie wkurwiać, to dzieje się to i tak często i zwracam na to uwagę. -------------------------- Rozdaj po punkcie w Empatię albo Esprit de Town i spróbuj zarollować jeszcze raz. Jako mafia nie piszesz pierwszego posta "Lepper zjedz snickersa" minuty po randomowej zaczepce, żeby siedzieć przez dwie godziny w norze i potem wjechać z dwoma ofensywnymi hot take'ami. Możliwe, że masz rację.
Ale taka mafia Papież - Jelcyn... To by dopiero były szczupaki. Mam nadzieję, że porządnie tu zarybiają.
Wydaje mi się, że to jednak będą 2 miasta w parze Papież-Jelcyn. Drugi post Jelcyna był bardzo celny. Wielkiej miejskości tam nie dostrzegłem - zwyczajny wpis, do napisania przez Mafiozę. A jak jeszcze z tym Papieżem jest w mafii, to nawet zrozumiałe, że powstał. Ale może źle zarollowałem i ciężka porażka. Post Papieża o Tygrysie i jego "złym poście": Ty ciągle prosisz o rozwinięcie i argumenty a sam żadnych nie dajesz. Niby jesteś aktywny a raczej stopujesz rozgrywkę niż ją posuwasz do przodu. No ale niech będzie, że odpowiem Dla przypomnienia tak wyglądał ten post: 1. Zdanie: 'co tu właściwie robisz' ni chuja nie jest oczywistym synonimem pytania o kolor. Zresztą po chuj takie pytanie zadawać? Myślisz, że 5 osób odpowie, że ma czerwony i szybko skończymy grę, czy jaki był tu rzekomy proces myślowy, cel tego pytania? Wygląda jak pozorowanie aktywności, o czym pisałem zresztą wyżej. 2. Zasłonięcie się nieobecnością przy linczu, wytłumaczenie się na wyrost. Domena mafiozów. 3. Atak poprzez odwołanie się do zeszłej edycji. Raz że to mało zgrabna chęć przemycenia, że jest się bywalcem. A dwa, patrz punkt 4. Mafiozi nie wiedzą często jak zaatakować, a porównanie do innych edycji i zachowania innej kreacji z takiej edycji zawsze mafiozie łatwiej stworzyć, bo zawsze można się potem przekrzykiwać, że może inni nie widzą podobieństwa, ale osoba pisząca widzi. Czyli w skrócie wytworzyłeś mafijnego pierda i powinieneś prosić Volverina o uruchomienie jakiejś edycji zapoznawczej, żeby można było Cię tam przenieść, bo jak nie, to chyba trzeba będzie Cię spalić na stosie, w czym papieże również mają spore doświadczenie. Też celny. I aż nadto szczegółowy na tym etapie rozgrywki. Tak jakby wiedział, że ma rację. A Tygrys rzuca mu za ich interakcje uniewinnienie. W mokrych snach widzę dwie mafie Papież - Tygrys tańczące wokół siebie. Dorzućmy tam jeszcze Jelcyna. Ależ to idzie, trzech Mafiozów złapanych, otwieramy szampany. Czemu to coś złego (a przynajmniej czemu przedstawiasz to jako coś podejrzanego), że szczegółowo zaatakowałem Tygrysa? Tygrys uporczywie dopytywał o argumenty i szczegóły, czemu coś się komuś nie podoba, to mu rozpisałem. I sam przyznajesz, że jest to celne, więc tym bardziej ciekawe, że na tej podstawie stwierdzasz, że to interakcja mafia-mafia. Naprawdę popłynąłeś z tym, że masz już 3 mafie. Przypominam, że pycha jest jednym z 7 grzechów głównych. --------- Chłopie Ty nie rozumiesz prostej zależności pomiędzy liczbą graczy w rozgrywce, brakiem detektywa (którego szukanie zawsze prowadzi jeśli nie do przypadkowych, to do semiprzypadkowych mordów) a każesz mi wyliczać jakieś ratio jak w siatkówce? Do tego wypostowujesz się na dyskusji, która w takiej formie nie ma większego sensu? Ok kiedy byliśmy razem w mafii, takie przekomarzanie się było nawet fajne, ale teraz mi się nie chce i będę to ucinał.
A moja lista gitów to Krios i Ferdek. Kiedy byliście razem w mafii?
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 9:57:10 GMT 1
Ten post nie wychodzi z założenia, że Koń jest miastowym. Odczytu Koloru jeszcze nie ma. Na obecny moment w grze jest tylko kilka osób, o których widzę sens myśleć. Myśleć dopiero zaczynam. Tygrys, Ozdoba, Koń, Jelcyn, Papież, Centrysta, Czarny Kot na L. To poniekąd dobrze świadczy o tych graczach, bo skoro widzę sens o nich myśleć, to znaczy, że sprawili, że jest myśleć o czym. W tej rozgrywce zachodzi intrygujące nierozumienie mnie, pomimo że komunikuję się jasno. Jeden uważa, że podczepiam się do ataków na niego pomimo, że tylko zadaję mu pytanie. Drugi uważa, że atakuje Tygrysa pomimo, że Tygrysa bronię. Ty Koniu uważasz, że zakładam twoją niewinność pomimo, że niczego takiego nie komunikuję ani nie zakładam. Ile mi jeszcze wciśniecie w usta? Myśl wynikała stąd, że skrytykowałeś grę papieża i porównałeś ją do postów konia jako element tej krytyki (w sensie, że posty konia były dobre, a posty papieża nie). Koń pomyślał, że w ten sposób niebezpośrednio określiłeś konia jako miastowego (bo użyłeś go jako przykład dobrych postów). Dlatego koń spytał się, czy masz jakiś odczyt jego koloru, bo nie pamięta twoich postów na jego temat i nieco się zdziwił, że został użyty w porównaniu z papieżem.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 9:57:26 GMT 1
via mobile
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 13, 2023 9:57:26 GMT 1
Co to jest TWTBW? Dlaczego nie komunikujesz się jasno? Serio 'dlaczego nie komunikujesz się jasno' się tu pojawia? Czemu taki zarzut mi stawiasz? Moi drodzy, jakie szanse, że thane i koń razem w mafii, koń pisze, że w parze thane papież pewnie jest jedna mafia bo to wie. Ale nie napisał, że w mafii jest jego zdaniem po prostu thane (pomimo, że we wcześniejszym poście uniewinnia papieża) bo jest z nim w mafii, dlatego dorobił sobie teorię, że ktoś z pary thane papież?
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 9:57:46 GMT 1
Mafiozi też piszą dobre posty. Więc stwierdzenie, że post Konia był dobry nic nie wnosi o kolorze.
Bo TWTBW to nie jest jasny komunikat. Tylko komunikat kogoś kto nie uwzględnia tego jakim językiem posługują się jego rozmówcy.
Wzmacniam pozycję Tygrysa bo byłem pierwszym, który stanowczo się określił, że Tygrys jest raczej niewinny i mniej więcej od tego momentu pozycja Tygrysa wzrosła.
W mafii będzie pewnie Lepper.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 10:02:47 GMT 1
Koniowi podobają się posty grubola po wyjściu z kreacji; szczególnie wpadł mu w oczy post, w którym grubol buduje świat Tygrys/Papież/Jelcyn. Wydaje się on nieco absurdalnym wnioskiem, ale jest tak odróżniony od tego, co skomentowali wszyscy inni gracze, że raczej stanowi miastową dedukcję. Koń ma też wrażenie, że mafiozo w tej pozycji nie próbowałby naciskać na wszystkich trzech w/w graczy.
|
|
|
Post by Borys Jelcyn on Oct 13, 2023 10:02:59 GMT 1
Priwiet
Nie wiem jak można nie widzieć na tym etapie niewinności Kriosa.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 10:03:25 GMT 1
CZAS REAKCJI (Trywialny: Sukces): Lepper zrobił ponad 1/4 limitu postów i póki co wszystkie jego ataki może wytłumaczyć kreacją. وإلقاء ٱتهام بأن ٱستخدام 20٪ من المشاركات للحملة الانتخابية المبكرة هو استهزاء بالديمقراطية، والسيد فرانسوزيك هارير دو بوا يتحمل المسؤولية عن ذلك. إن شاء الله. 20% TO MY ZROBIMY ALE NA WYBORACH I TO MINIMUM
|
|
Papież
Edycja#37
Limit: 306
|
Post by Papież on Oct 13, 2023 10:03:47 GMT 1
Co to jest TWTBW? Dlaczego nie komunikujesz się jasno? Serio 'dlaczego nie komunikujesz się jasno' się tu pojawia? Czemu taki zarzut mi stawiasz? Moi drodzy, jakie szanse, że thane i koń razem w mafii, koń pisze, że w parze thane papież pewnie jest jedna mafia bo to wie. Ale nie napisał, że w mafii jest jego zdaniem po prostu thane (pomimo, że we wcześniejszym poście uniewinnia papieża) bo jest z nim w mafii, dlatego dorobił sobie teorię, że ktoś z pary thane papież? Bo wrzuciłeś jakiś skrót, jeszcze w obcym języku, zrozumiały pewnie dla tych, którzy grali na jakimś Mafia Universe czy Mafia Scum, ale dla większości nie, więc akurat tutaj Krios miał rację, chyba pierwszy raz w tej edycji. A co do drugiego akapitu, to Koń gra moim zdaniem zbyt miastowo na razie, żeby w ogóle rozpatrywać taki scenariusz. Ale sformułowanie ze strony Konia faktycznie dziwne. Koniu, tłumacz się, czemu tak to sformułowałeś i czemu w ogóle uważasz, że interakcja Papież-Krios to interakcja 2 różnych frakcji.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 10:03:51 GMT 1
Koń obecnie myśli, że Thane/Papież to prawdopodobnie nie są dwaj miastowi. Trudno jest mu opisać, dlaczego; po prostu odnosi takie wrażenie. Panie Koniu, czy ta furtka to nie pozostała przypadkiem zbyt mocno uchylona? Została; jest to bardziej ogólna myśl dla tematu niż teoria, którą koń zamierza na wszystkich wymuszać.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 10:06:45 GMT 1
via mobile
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 13, 2023 10:06:45 GMT 1
Serio 'dlaczego nie komunikujesz się jasno' się tu pojawia? Czemu taki zarzut mi stawiasz? Moi drodzy, jakie szanse, że thane i koń razem w mafii, koń pisze, że w parze thane papież pewnie jest jedna mafia bo to wie. Ale nie napisał, że w mafii jest jego zdaniem po prostu thane (pomimo, że we wcześniejszym poście uniewinnia papieża) bo jest z nim w mafii, dlatego dorobił sobie teorię, że ktoś z pary thane papież? Bo wrzuciłeś jakiś skrót, jeszcze w obcym języku, zrozumiały pewnie dla tych, którzy grali na jakimś Mafia Universe czy Mafia Scum, ale dla większości nie, więc akurat tutaj Krios miał rację, chyba pierwszy raz w tej edycji. A co do drugiego akapitu, to Koń gra moim zdaniem zbyt miastowo na razie, żeby w ogóle rozpatrywać taki scenariusz. Ale sformułowanie ze strony Konia faktycznie dziwne. Koniu, tłumacz się, czemu tak to sformułowałeś i czemu w ogóle uważasz, że interakcja Papież-Krios to interakcja 2 różnych frakcji. Trzeba powoli wprowadzać te określenia, skoro MafiaCorner zamierza dokonywać ekspansji terytorialnej. No właśnie teoria pojawiła się z powodu tego sformułowania, też nie chcę dzisiaj walić konia (xD), ale jakby Thane padł czerwony to na pewno chciałbym wrócić do tego posta.
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 10:08:11 GMT 1
Lepper w momencie gdy byłem najmocniej atakowany zarzucił mi dwie rzeczy. Hipokryzję na punkcie przewrażliwienia. I że się tłumaczę, a tylko winny się tłumaczy.
Naprawdę tak się szuka mafii Panie Lepper? Naprawdę po takich rzeczach się ich znajduje?
Jak to jest, że napisałeś tyle postów i jedyne dwa dotyczące rozgrywki, to te przeciwko mnie w momencie gdy byłem atakowany przez innych?
Dlaczego napisałeś tyle postów a jedyne dwa dotyczące rozgrywki są mafijne?
Dlaczego odczuwasz potrzebę dokopać mi tekstem, winny się tłumaczy gdy już jestem atakowany, a nie odczuwasz potrzeby powiedzenia czegoś trochę bardziej przydatnego i kontrintuicyjnego?
Ja na przykład siedziałem cicho i wypowiedziałem się merytorycznie dopiero gdy uznałem, że ataki na Tygrysa są błędne, czyli powiedziałem coś w kontrze.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 10:09:36 GMT 1
via mobile
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 13, 2023 10:09:36 GMT 1
Kolega Krios wije się jak piskorz.
|
|