|
Post by Borys Jelcyn on Oct 13, 2023 10:09:53 GMT 1
Brawo Krios, ciśnij ich. Ihmo jedna z lepszych obron jakie widziałem od dawna. Oparta nie na "jestem niewinny i chuj" tylko na merytorycznych logicznych postach. Zero kurwienia logiki co w sytuacji przyciśniętego mafiozy byłoby niezwykle trudne. Jeśli Krios jest w mafii, to czapki z głów.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 10:10:00 GMT 1
via mobile
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 13, 2023 10:10:00 GMT 1
I cały czas edytuje posty, niech ktoś coś z tym zrobi
|
|
|
Post by Borys Jelcyn on Oct 13, 2023 10:11:53 GMT 1
Co masz do edytowania postów?
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 10:12:02 GMT 1
Tygrys dobrze że ty już nie masz postów, bo nie myślisz. Założyłeś sobie tezę i cokolwiek nie napisze jedyne co potrafisz napisać to upewnienie samego siebie, że masz rację.
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 13, 2023 10:12:22 GMT 1
*wykonuje znak krzyża ręką w nadziei, że Bóg wybaczy mu bluźnierstwo*
Thane > Tygrys > Papież
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 10:12:26 GMT 1
via mobile
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 13, 2023 10:12:26 GMT 1
No przeczytam posta a potem on coś dopisze i skąd będę o tym wiedział. Bez sensu
|
|
Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 10:12:43 GMT 1
Serio 'dlaczego nie komunikujesz się jasno' się tu pojawia? Czemu taki zarzut mi stawiasz? Moi drodzy, jakie szanse, że thane i koń razem w mafii, koń pisze, że w parze thane papież pewnie jest jedna mafia bo to wie. Ale nie napisał, że w mafii jest jego zdaniem po prostu thane (pomimo, że we wcześniejszym poście uniewinnia papieża) bo jest z nim w mafii, dlatego dorobił sobie teorię, że ktoś z pary thane papież? Bo wrzuciłeś jakiś skrót, jeszcze w obcym języku, zrozumiały pewnie dla tych, którzy grali na jakimś Mafia Universe czy Mafia Scum, ale dla większości nie, więc akurat tutaj Krios miał rację, chyba pierwszy raz w tej edycji. A co do drugiego akapitu, to Koń gra moim zdaniem zbyt miastowo na razie, żeby w ogóle rozpatrywać taki scenariusz. Ale sformułowanie ze strony Konia faktycznie dziwne. Koniu, tłumacz się, czemu tak to sformułowałeś i czemu w ogóle uważasz, że interakcja Papież-Krios to interakcja 2 różnych frakcji?Bo widzi scenariusze, w których któryś z was ma rację, że ten drugi jest w mafii. Nie wygląda to jak teatr między mafiozami. Pełen proces myślowy ze strony konia był taki: 1. Hmmm, Papież ma rację, posty Thane'a nie wyglądają najlepiej w scenariuszu, w którym Tygrys nie jest mafiozą. 2. Hmm, ale Thane może mieć rację, że Papież próbuje go udupić agresywną grą. 3. Koń myśli, że miastowym jest raczej Papież, bo wydaje się wypadać lepiej w tym sporze, ale jest szansa, że się myli i że Thane ma rację... argumenty w obie strony nie wyglądają tak źle. W rzeczywistości koń nadal jest zdania, że raczej papież miasto > Thane miasto pod względem szans, ale jeszcze nie doczytał tematu do końca. Może też przedwcześnie stwierdził, że papież/Thane nie mogą obaj być miastowymi, ale wynikało to z faktu, że scenariusze "papież złapał Thane'a" i "papież chce udupić Thane'a" obydwa wydawały się koniowi całkiem możliwe (mimo faktu, że koń obecnie uważa papieża za miastowego). Koń ma wrażenie, że ten post w zasadzie nic nie mówi. Ale nie potrafi tego wyjaśnić lepiej.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 10:15:10 GMT 1
via mobile
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 13, 2023 10:15:10 GMT 1
Tygrys dobrze że ty już nie masz postów, bo nie myślisz. Założyłeś sobie tezę i cokolwiek nie napisze jedyne co potrafisz napisać to upewnienie samego siebie, że masz rację. Nie no, aż tak źle nie jest. To po prostu scumlean (skłaniam się w stronę mafii), jest zdecydowanie możliwe, że zmienię zdanie, aczkolwiek w tym momencie wybiło mi 70, więc zamykam forum i te potencjalne zmiany zdania pewnie już nie dzisiaj. Powodzenia Panowie, mam tylko nadzieję, że mi samolot nie jebnie i do zobaczenia jutro!
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 10:16:19 GMT 1
A nie uważasz Dawidzie, że fajnie byłoby łapać mafię po tym, że dopierdalają się do tych, których masz za ewidentnych niewinnych, ale oni o tym nie wiedzą, bo im tego nie powiedziałeś? Koń w zasadzie nigdy o tym nie pomyślał. Wydaje się to być przyzwoitą strategią. Czy nadal masz papieża za mafię? I jeśli tak, to czy jest to jeden z powodów?
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 10:16:42 GMT 1
Lepper w momencie gdy byłem najmocniej atakowany zarzucił mi dwie rzeczy. Hipokryzję na punkcie przewrażliwienia. I że się tłumaczę, a tylko winny się tłumaczy. Naprawdę tak się szuka mafii Panie Lepper? Naprawdę po takich rzeczach się ich znajduje? Jak to jest, że napisałeś tyle postów i jedyne dwa dotyczące rozgrywki, to te przeciwko mnie w momencie gdy byłem atakowany przez innych?
Dlaczego napisałeś tyle postów a jedyne dwa dotyczące rozgrywki są mafijne? Dlaczego odczuwasz potrzebę dokopać mi tekstem, winny się tłumaczy gdy już jestem atakowany, a nie odczuwasz potrzeby powiedzenia czegoś trochę bardziej przydatnego i kontrintuicyjnego? Ja na przykład siedziałem cicho i wypowiedziałem się merytorycznie dopiero gdy uznałem, że ataki na Tygrysa są błędne, czyli powiedziałem coś w kontrze.THANE KRIOS ALE JA NAPISAŁEM JUŻ WCZORAJ O 9:17PM mafiacorner.boards.net/post/74597/threadTO JA ZASUGEROWAŁEM NURT NIE PODŁĄCZAŁEM SIĘ POD NIKOGO BO MYŚLE SAMODZIELNIE I W INTERESIE POLSKI I ZOSTAŁEŚ W TYM MOMENCIE PRZYŁAPANY NA KŁAMSTWIE Z RESZTY RZECZY NIE BĘDĘ SIĘ TŁUMACZYŁ BEZ KONSULTACJI Z MOIM PRAWNIKIEM
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 10:16:55 GMT 1
Obserwujcie jak nieudolnie wyglądają i będą wyglądać próby wyjścia Leppera z kreacji.
Edit: Papież może być niewinny, muszę go przeczytać od nowa i się zastanowić. W tym momencie nie mam zdania, wolę Leppera zdecydowanie.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 10:18:43 GMT 1
ŻEBY ROZJAŚNIĆ I ZAMKNĄC USTA KRYTYKOM NAPISAŁEM THANE KRIOS TO ORGANIZACJA TERRORYSTYCZNA WYJAŚNIŁEM Jesteś tak przewrażliwiony, że w niewinnym pytaniu widzisz atak. Co nie podobało ci się w moim pytaniu? Zapytałeś o rzecz moim zdaniem absurdalną, więc chciałem się dowiedzieć, po co? Tak czy inaczej, mam nadzieję, że poznasz kolor tego Ozdoby. TŁUMACZY SIĘ A NIE POWINIEN! TYLKO WINNY SIĘ TŁUMACZY! KOLEGA THANE KRIOS WYTYKA PRZEWRAŻLIWIENIE A SAM ODNOSI SIĘ DO POSTA W KTÓRYM NAWET NIE PADŁA JEGO KSYWA! I KTO Z TEJ DWÓJKI JEST PRZEWRAŻLIWIONY? I WIĘCEJ W GÓWNIE TAPLAĆ SIĘ TUTAJ NIE BĘDĘ
|
|
|
Post by Melania Trump on Oct 13, 2023 10:20:09 GMT 1
Lepper w momencie gdy byłem najmocniej atakowany zarzucił mi dwie rzeczy. Hipokryzję na punkcie przewrażliwienia. I że się tłumaczę, a tylko winny się tłumaczy. Naprawdę tak się szuka mafii Panie Lepper? Naprawdę po takich rzeczach się ich znajduje? Jak to jest, że napisałeś tyle postów i jedyne dwa dotyczące rozgrywki, to te przeciwko mnie w momencie gdy byłem atakowany przez innych?
Dlaczego napisałeś tyle postów a jedyne dwa dotyczące rozgrywki są mafijne? Dlaczego odczuwasz potrzebę dokopać mi tekstem, winny się tłumaczy gdy już jestem atakowany, a nie odczuwasz potrzeby powiedzenia czegoś trochę bardziej przydatnego i kontrintuicyjnego? Ja na przykład siedziałem cicho i wypowiedziałem się merytorycznie dopiero gdy uznałem, że ataki na Tygrysa są błędne, czyli powiedziałem coś w kontrze.THANE KRIOS ALE JA NAPISAŁEM JUŻ WCZORAJ O 9:17PM mafiacorner.boards.net/post/74597/threadTO JA ZASUGEROWAŁEM NURT NIE PODŁĄCZAŁEM SIĘ POD NIKOGO BO MYŚLE SAMODZIELNIE I W INTERESIE POLSKI I ZOSTAŁEŚ W TYM MOMENCIE PRZYŁAPANY NA KŁAMSTWIE Z RESZTY RZECZY NIE BĘDĘ SIĘ TŁUMACZYŁ BEZ KONSULTACJI Z MOIM PRAWNIKIEM Panie Andrzeju dlaczego Pan tutaj odwraca kota ogonem i zarzuca Pan pozostałym podpinkę pod ataki w Kriosa? Wygląda to na przerzucanie odpowiedzialności na innych graczy.
Twój atak w Kriosa nie będący kreacją wygląda dziwnie i potencjalnie Pan próbuje wykorzystać, że chwilowo Krios musiał przejść do defensywy po atakach ze strony innych graczy.
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 13, 2023 10:20:26 GMT 1
Papież jak na razie wykazuje nadmierną agresję, co nie przystoi wysłannikowi Bożemu. No i jaki ma powód do aż takiego wzburzenia tak wcześnie w grze? Jeszcze żeby go ktoś na świecznik wrzucał. Ma w miarę komfortową pozycję a widzę, jak mu żyłka pulsuje. No i to przypieprzanie się do nieistotnych szczegółów, jak to TWTBAW. Można spytać, dostać odpowiedź. Ojcze święty, skąd te nerwy w tak błahej sprawie? Przypomina mi się trochę sytuacja z poprzedniej edycji i wzburzenie pewnego gagatka na OMGUSa.
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 13, 2023 10:21:21 GMT 1
A Pan Lepper jest specjalistą w odwracaniu kota ogonem. Moje pytanie o Pański program miało dość jasną intencję, a Pan raczył znów się skryć za kreacją. Dlaczego?
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 10:22:22 GMT 1
via mobile
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 10:22:22 GMT 1
Papież jak na razie wykazuje nadmierną agresję, co nie przystoi wysłannikowi Bożemu. No i jaki ma powód do aż takiego wzburzenia tak wcześnie w grze? Jeszcze żeby go ktoś na świecznik wrzucał. Ma w miarę komfortową pozycję a widzę, jak mu żyłka pulsuje. No i to przypieprzanie się do nieistotnych szczegółów, jak to TWTBAW. Można spytać, dostać odpowiedź. Ojcze święty, skąd te nerwy w tak błahej sprawie? Przypomina mi się trochę sytuacja z poprzedniej edycji i wzburzenie pewnego gagatka na OMGUSa. a to co napisałeś to nie są czasem objawy miastowości? wygląda jakbyś post pod tezę walnął.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 13, 2023 10:23:07 GMT 1
Jakoś mi tak nieswojo jak przeczytałem tera od nowa te czternaście stron i highlightem edycji jest póki co trójkąt Tygrys - Papież - Krios, a na domiar złego Krios ROZSIERDZIŁ papieża. I teraz muszę sobie zinternalizować czy bardziej mi jest nieswojo dlatego, że tak wieje chujem, czy że tak się wkurwiłeś na tego Kriosa. To może podejdźmy do tego od innej strony. Oprócz trójkąta, który wymieniłeś w interakcje z Tygrysem dość mocno był zaangażowany też Maximus. I teraz pytanie: czy uważasz, że w może tu nie być mafii? Czy jest możliwe, że jednocześnie niewinny jest Tygrys i do niewinnego przyjebało się 2 niewinnych, a 1 niewinny go niby bronił, ale jednak zaczepiał (i cały czas zaprzecza, że zaczepiał)? Nie wiem, póki co siedzę na płocie i se patrzę co się dzieje i być może będę musiał w godzinach wczesnego popołudnia podjąć decyzję czy dorzucić tam do pieca, czy nie, póki co ten trójkąt/kwadrat niech się rozgrywa bez mojego udziału, bo i tak za bardzo dominuje obecny tok narracji w mieście. I w sumie to ostatnie wtrącenie najbardziej oddaje moją pierwotną obserwację: jakoś tak pusto mi w tym mieście, coś se piszemy, ale ten beef w trójkącie/kwadracie jest w zasadzie jedynym tematem, w którym się wykształciły jakieś interesujące interakcje. I jak to kurwa świadczy o pozostałych ja się pytam.
|
|
Papież
Edycja#37
Limit: 306
|
Post by Papież on Oct 13, 2023 10:23:12 GMT 1
Priwiet Nie wiem jak można nie widzieć na tym etapie niewinności Kriosa. Otóż można, możesz mi ją pokazać palcem. Lepper w momencie gdy byłem najmocniej atakowany zarzucił mi dwie rzeczy. Hipokryzję na punkcie przewrażliwienia. I że się tłumaczę, a tylko winny się tłumaczy.
Naprawdę tak się szuka mafii Panie Lepper? Naprawdę po takich rzeczach się ich znajduje?
Jak to jest, że napisałeś tyle postów i jedyne dwa dotyczące rozgrywki, to te przeciwko mnie w momencie gdy byłem atakowany przez innych?
Dlaczego napisałeś tyle postów a jedyne dwa dotyczące rozgrywki są mafijne?
Dlaczego odczuwasz potrzebę dokopać mi tekstem, winny się tłumaczy gdy już jestem atakowany, a nie odczuwasz potrzeby powiedzenia czegoś trochę bardziej przydatnego i kontrintuicyjnego?
Ja na przykład siedziałem cicho i wypowiedziałem się merytorycznie dopiero gdy uznałem, że ataki na Tygrysa są błędne, czyli powiedziałem coś w kontrze. A akurat ten post jest dobry i w większości się zgadzam. Nie zgadzam się jedynie z uważaniem ataków na Tygrysa za błędne, ale samo błądzenie jest akurat rzeczą miejską, więc to w sumie nie zarzut.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 13, 2023 10:25:28 GMT 1
Natomiast próba wejścia dwoma głosami w Thane'a przed południem wydaje mi się niezgodna ze sztuką.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 10:25:35 GMT 1
Koń obecnie myśli, że Thane/Papież to prawdopodobnie nie są dwaj miastowi. Trudno jest mu opisać, dlaczego; po prostu odnosi takie wrażenie. Skoro tu piszesz, że pewnie w parze jest mafia a chwilę wcześniej mocno bronisz papieża (chociaż bardzo mi się nie podoba tam dobór słów - 'trudno jest go nie traktować jako najbardziej miastowego gracza' tak jakbyś pokazywał, że to nie do końca Twoja opinia tylko po prostu tak się stało - jakbyś mógł coś o tym powiedzieć, może czegoś tu nie wyłapuję), to pewnie jesteś chętny na pójście w thane ze mną? Koń bardziej chciał przekazać, że widział jeszcze scenariusze, w których papież był mafią, ale trochę trudno było mu w nie uwierzyć. Chociaż je nadal widział (stąd teoria Thane/papież). Koń nie wie jeszcze, czy chce iść w Thane.
|
|