Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 18, 2023 23:06:11 GMT 1
No to z tego, że trzeba wybrać najbardziej podejrzanego z grających aktywnie, bo masz dużo informacji, z których możesz wydedukować czy są winni czy nie. A nie Tytusa, który może być w mafii, ale nie musi.
E: Jak ci się ze mną wajbowało wczoraj po linczu na Sleuthoundzie? Wydawało mi się, że świetnie się bawisz i "czujesz klimat".
Myślałem, że Papież jest czerwony. Nie był czerwony, więc automatycznie popadłem w depresję (trochę przesadzam). No i muszę wziąć pod uwagę, że zostałem zmanipulowany.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 18, 2023 23:07:25 GMT 1
No masz prawo brać to pod uwagę. Ale rozmawiajmy. Czysto wajbowo to czułem z tobą nić porozumienia wczoraj, na poziomie emocjonalnym miałem wrażenie, że Ozdoba-Grubol-Maximus to trzy miasta.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 18, 2023 23:10:15 GMT 1
No masz prawo brać to pod uwagę. Ale rozmawiajmy. Czysto wajbowo to czułem z tobą nić porozumienia wczoraj, na poziomie emocjonalnym miałem wrażenie, że Ozdoba-Grubol-Maximus to trzy miasta. Nabrałem ochoty do wyrzucenia wszystkich najmniej emocjonalnie zainwestowanych w tym wczorajszym dniu. Czyli w sumie luci, Tytus, Harrier, Doda. Coś takiego mi wychodzi. [Dodatek w tym poście: mooooże Centrysta zamiast Harriera] Oczywiście mafia mogła trochę poudawać emocje. To nie takie trudne. Ale. Nie wiem.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 18, 2023 23:12:57 GMT 1
Czasem buduje się taka nić zrozumienia, której z mafiozą nie zbudujesz. Nie wiem czy to był jeden z tych momentów, ale no ja czułem mega spokój, luz wczoraj, chyba dlatego, że byłem głęboko w efekcie potwierdzenia jak widziałem co Papież do mnie pisze i dla mnie tylko potwierdzał bycie Mafiozą swoimi reakcjami. Ale widziałem, że to podłapałeś, też tego Papieża cisnąłeś, wydawało mi się to naprawdę szczere. A to może być jeden z kluczowych momentów dla tej gry. E: Na pewno z mojej perspektywy, bo że ja sobie mogę polecieć to jedno, ale jak miasto ma wygrać to musi trafić CZTERY MECZÓWKI Z RZĘDU XD więc no mamy wybór albo znaleźć 4 mafię w najbliższych 21 godzinach, albo przegrać.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 18, 2023 23:14:08 GMT 1
Powiedz mi o swoich interakcjach z Laurą, bo zacząłem ponowną analizę rozgrywki od niej. Trochę się tam do Ciebie sapała w trakcie edycji. Jakie masz z tego wrażenia, co zapamiętałeś z waszych interakcji?
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 18, 2023 23:15:30 GMT 1
Powiedz mi o swoich interakcjach z Laurą, bo zacząłem ponowną analizę rozgrywki od niej. Trochę się tam do Ciebie sapała w trakcie edycji. Jakie masz z tego wrażenia, co zapamiętałeś z waszych interakcji? Że traktuje mnie z bardzo złą wolą i że próbuje mnie odwieść od walenia po głosujących na Olinka.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 18, 2023 23:20:09 GMT 1
Nie jestem niestety ekspertem od "spew" i "anti-spew", ale no Ciebie najwięcej zaczepiała. Przejrzę sobie metowo gracza "Lewkoń", który się pod kreacją Laury krył, czy ma w zwyczaju męczyć swoich tak często.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 18, 2023 23:21:13 GMT 1
Nie wiem, ja generalnie wychodzę z założenia, że im więcej myślę o rozgrywce, tym gorzej.
Dlatego, jakbyście mieli oddać losy miasta w moje ręce na następny lincz, kazałbym wam natychmiast iść w Tytusa.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 18, 2023 23:21:39 GMT 1
I nie obchodzi mnie to, że nie kwalifikowałby się on jako silny mafiozo.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 18, 2023 23:23:16 GMT 1
W sumie to nie musi być głupie, może ja przesadzam, że w Tytusa na pewno nie. Mówię tak pewnie dlatego, że widzę mafię gdzie indziej na ten moment.
A co z Dodą, jak oceniasz?
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 18, 2023 23:23:59 GMT 1
Patrząc po nocnych zgonach, wychodzę też trochę z założenia, że mafia chciała, żeby ci bardziej aktywni się poróżnili -- a były przesłanki, że tak będzie, jakby cofnąć się kilka dni temu i wyobrazić sobie perspektywę kilku dni naprzód. Nie giną najwięksi awanturnicy, że tak powiem. Melania i Thane mieli raczej wycofany sposób gry.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 18, 2023 23:25:35 GMT 1
Doda i Centrysta to dla mnie cały czas kompletne wzruszenie ramionami. Trochę za daleko zaszła ta gra, żeby tak o tym myśleć, ale taki jest fakt.
Mam wrażenie, że krokiet nie wjechałby we wczorajszy konflikt z taką nienawiścią, gdyby był w mafii i wiedział, że to miasto/miasto.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 18, 2023 23:26:26 GMT 1
Lepper całą grę wydaje się szczerze wierzyć w to, co mówi. Mam wrażenie, że jest po prostu manipulowany przez okoliczności, trochę jak ja. Ten tunel na Niedźwiedziu wyszedł trochę jak ten mój na Tygrysie.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 18, 2023 23:34:05 GMT 1
Doda i Centrysta to dla mnie cały czas kompletne wzruszenie ramionami. Trochę za daleko zaszła ta gra, żeby tak o tym myśleć, ale taki jest fakt. Mam wrażenie, że krokiet nie wjechałby we wczorajszy konflikt z taką nienawiścią, gdyby był w mafii i wiedział, że to miasto/miasto.No jest taka szansa. Ale mamy wtedy tragiczny trójkąt Grubol-Krokiet-Papież, który postanowił dokonać między sobą totalnej autodestrukcji i zjebać miastu edycję. Podczas gdy my sobie przed edycją z Krokietem gadaliśmy jak to wylosujemy wspólnie miasto i będziemy dzielić i rządzić. Bo generalnie to jesteśmy dobrzy koledzy. Dlatego tym bardziej tak trudno jest mi zrozumieć jego zachowanie wobec mniej w tej gierce, takie cyniczne, takie wyrachowane, nie wyciągające ręki, traktujące mnie z góry. Mówił o współpracy, a konsekwentnie mnie strofował.
Jak on był niewinny, a ja byłem w mafii jeszcze niedawno, to nawet jak mnie miał za mafię, to czułem, że traktuje mnie dość serdecznie xD słabo grałem w tamtej edycji generalnie i chyba nie chciał mnie za mocno cisnąć mimo że widział, żem mafia. Straszny mam dysonans z Krokietem w tej edycji.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 18, 2023 23:42:30 GMT 1
Kurczę no, wydaje mi się, że Laura mogła trochę zrobić "spew" Maximusa (na polski można to przełożyć jako "wygadać się, że Maximus jest miastem). Gracz "Lewkoń" nie ma w zwyczaju cisnąć konsekwentnie we współmafiozę. A już na pewno nie współmafiozę, który w temacie dobrze sobie radzi. Zazwyczaj puszcza jakieś pojedyncze pierdy do kolegów z mafii, ale konsekwencja tego co robił wydaje mi się zwiększać prawdopodobieństwo na miastowość Maximusa.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 18, 2023 23:45:42 GMT 1
Zostają mi tu Ozdoba, Centrysta, Luci, Harrier, Doda, Niedźwiedź. Z Niedźwiedziem jest prosta sprawa -- skoro do tej pory nie było CC księdza, a Papież był bezrolny, no to pewnie ksiądz. Jak nie ksiądz, to się raczej okaże. Jeśli ksiądz, to mafia go raczej odstrzeli, bo nikt nie odważy się go zlinczować przez długi czas, a każda noc jego życia to szansa na modlitwę. Ozdoba, Centrysta, Luci, Harrier, Doda. No i tu jest zagwozdka. O Centryście i Dodzie nie mam prawie nic do powiedzenia. Po prostu sobie grają. Ozdoba wydaje się chyba zbyt zaangażowany w tą grę, żeby być w mafii. Najbardziej rusza mnie tu fakt, że on był bardzo aktywny w tym wczorajszym konflikcie, ale odbił z Krokieta w Papieża. Mam wrażenie, że jakby mafia widziała tam dwóch miastowych (Krokiet i Papież), to miałaby wyjebane. Przecież Grubol prawdopodobnie spadłby chwilę później, zwłaszcza z żywym Papieżem. W ogóle ten trójkąt raczej rozwiązałby się sam. Ozdoba tam dużo postarał się zamieszać i dla mafii nie byłoby tam celu, moim zdaniem. Poza tym dawid wyglądał na niesamowicie wkurwionego na Papieża, co też wydaje mi się trudne do sfabrykowania. TY CHYBA NIE JESTEŚ W MIEŚCIE SKORO NIE ROZUMIESZ ŻE LINCZ NA GRUBOLU JEST NIEZBĘDNY I DA NAM NAJWIĘCEJ INFORMACJI RZUCIŁEŚ KSYWY PAPIEŻ -> DODA KIEDY DODA GRA DZISIAJ BDB GIERKĘ PAPIEŻ NIEWINNY DODA NIEWINNA CO WTEDY? KROKIET?XD JA WOLE ZLINCZOWAĆ GRUBOLA I MIEĆ KWESTIA KROKIETA ROZWIĄZANĄ TY CHYBA NIE MASZ GŁOWY SKORO UWAŻASZ, ŻE DODA Z PAPIEŻEM MOGĄ BYĆ NIEWINNI OBUPÓLNIE LINCZ NA PEWNYM NIEWINNYM NIE JEST MI POTRZEBNY DO TEGO, ŻEBY IŚC JEGO DROGĄ ALE TRZEBA PATRZYĆ SWOIM UMYSŁEM I UMIEĆ STWIERDZIĆ, ŻE KROKIET TEŻ MOŻE BYĆ NIEWINNY Jeśli dawidozdoba napisał takie posty jako mafiozo, to ja pierdolę. Ale idąc dalej. Luci miał wczoraj wyważone posty. Podobały mi się te posty. Ale jakoś trudno mi na nie spojrzeć i jednoznacznie powiedzieć, że są miastowe. A głos Laury rzucony na niego d1 nie za bardzo się do czegokolwiek liczy. Przeczytałem sobie posty Harriera we wczorajszych okolicznościach i w sumie też mi się jakoś szczególnie nie podobają. Nie podoba mi się też, że nie rozważa w ogóle Luciego. Grubol, nie wiem, do jakiego stopnia wierzysz w to 100% uniewinnienie na Centryście, ale jeśli wierzysz, i jeśli mam ci zawierzyć, to powiedziałbym, że Doda/Luci/Harrier/Tytus. Jak nie, to mogę dorzucić tu Centrystę, jest miejsce na jeszcze jedną pomyłkę. Problem w tym, że nie wiem, czy mogę ci zaufać.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 18, 2023 23:49:12 GMT 1
Nie, Centrystę do rozważań wrzuciłem z powrotem. Zdałem sobie sprawę, że moje uniewinnienie go na podstawie analizy na Krokieta słabe, zbiasowane. Trzeba na to spojrzeć jeszcze raz, na świeżo. Harrier/Krokiet/Doda/Centrysta/Tytus/Maximus -> tu moim zdaniem jest cała mafia, kwestia uniewinnienia dwóch. Najbliżej mi uniewinnienia Ciebie. A dalej zobaczymy. Luci -> gość, który nie grał w mafię 10+ lat, to jego druga edycja po powrocie, dla mnie widać że to niezależny element w tym mieście, miasto.
E: Harrier to gracz, który w takich okolicznościach to człowiek-analiza, człowiek-rozkmina, rzucałby mocne, bardzo rozbudowane wnioski na tym etapie. Nawet nie chodzi o celność, ale gość potrafi się bardzo zagłębić w szczegóły zachowań/w różne zależności itp. Tutaj kompletnie tego brakuje. Raczej nie ma opcji, żeby już z tej szóstki wyżej wypadł.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 18, 2023 23:50:18 GMT 1
Wg mnie Doda/Tytus zawsze dwie mafie i w Luci/Harrier/Centrysta są dwie pozostałe. Lucille Lucifer (luci) Skąd ten głos na Grubola? Przecież agitowałeś, że Grubol nie może być w mafii.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 18, 2023 23:51:37 GMT 1
Nie, Centrystę do rozważań wrzuciłem z powrotem. Zdałem sobie sprawę, że moje uniewinnienie go na podstawie analizy na Krokieta słabe, zbiasowane. Trzeba na to spojrzeć jeszcze raz, na świeżo. Harrier/Krokiet/Doda/Centrysta/Tytus/Maximus -> tu moim zdaniem jest cała mafia, kwestia uniewinnienia dwóch. Najbliżej mi uniewinnienia Ciebie. A dalej zobaczymy. Luci -> gość, który nie grał w mafię 10+ lat, to jego druga edycja po powrocie, dla mnie widać że to niezależny element w tym mieście, miasto.Dla mnie jedyna tego przesłanka to fakt, że stale opowiadał się za zagłosowaniem na Papieża, a ostatecznie głos poleciał na ciebie. Nawet pisał, że caps Papieża go nie przekonuje, a i tak zagłosował z nim. No wtf. I to "mamy ich?" To był bait?
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 18, 2023 23:52:46 GMT 1
Doda i Centrysta to dla mnie cały czas kompletne wzruszenie ramionami. Trochę za daleko zaszła ta gra, żeby tak o tym myśleć, ale taki jest fakt. Mam wrażenie, że krokiet nie wjechałby we wczorajszy konflikt z taką nienawiścią, gdyby był w mafii i wiedział, że to miasto/miasto.No jest taka szansa. Ale mamy wtedy tragiczny trójkąt Grubol-Krokiet-Papież, który postanowił dokonać między sobą totalnej autodestrukcji i zjebać miastu edycję. Podczas gdy my sobie przed edycją z Krokietem gadaliśmy jak to wylosujemy wspólnie miasto i będziemy dzielić i rządzić. Bo generalnie to jesteśmy dobrzy koledzy. Dlatego tym bardziej tak trudno jest mi zrozumieć jego zachowanie wobec mniej w tej gierce, takie cyniczne, takie wyrachowane, nie wyciągające ręki, traktujące mnie z góry. Mówił o współpracy, a konsekwentnie mnie strofował.
Jak on był niewinny, a ja byłem w mafii jeszcze niedawno, to nawet jak mnie miał za mafię, to czułem, że traktuje mnie dość serdecznie xD słabo grałem w tamtej edycji generalnie i chyba nie chciał mnie za mocno cisnąć mimo że widział, żem mafia. Straszny mam dysonans z Krokietem w tej edycji.
W ogóle ta gra mi się teraz wydaje jakaś przykra. Ale to wczorajsze krzyczenie mnie do kilku osób z tego powodu przekonuje. Stąd moja finalna lista.
|
|