Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 18, 2023 23:53:52 GMT 1
Wg mnie Doda/Tytus zawsze dwie mafie i w Luci/Harrier/Centrysta są dwie pozostałe. Lucille Lucifer (luci) Skąd ten głos na Grubola? Przecież agitowałeś, że Grubol nie może być w mafii. Dlaczego zawsze dwie mafie?
Jakby co to edytowałem poprzedniego posta, dopisałem o Harrierze.
Luci zagłosował we mnie rzeczywiście ciekawe.
|
|
Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 18, 2023 23:56:07 GMT 1
Wg mnie Doda/Tytus zawsze dwie mafie i w Luci/Harrier/Centrysta są dwie pozostałe. Lucille Lucifer (luci) Skąd ten głos na Grubola? Przecież agitowałeś, że Grubol nie może być w mafii. Dlaczego zawsze dwie mafie?
Luci zagłosował we mnie rzeczywiście ciekawe. Bo nigdy nie pokazali miastowości, przynajmniej moim zdaniem.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 18, 2023 23:57:22 GMT 1
Nie, Centrystę do rozważań wrzuciłem z powrotem. Zdałem sobie sprawę, że moje uniewinnienie go na podstawie analizy na Krokieta słabe, zbiasowane. Trzeba na to spojrzeć jeszcze raz, na świeżo. Harrier/Krokiet/Doda/Centrysta/Tytus/Maximus -> tu moim zdaniem jest cała mafia, kwestia uniewinnienia dwóch. Najbliżej mi uniewinnienia Ciebie. A dalej zobaczymy. Luci -> gość, który nie grał w mafię 10+ lat, to jego druga edycja po powrocie, dla mnie widać że to niezależny element w tym mieście, miasto.Dla mnie jedyna tego przesłanka to fakt, że stale opowiadał się za zagłosowaniem na Papieża, a ostatecznie głos poleciał na ciebie. Nawet pisał, że caps Papieża go nie przekonuje, a i tak zagłosował z nim. No wtf. I to "mamy ich?" To był bait?
Poczytam jeszcze Luci, ale to byłoby pojebane gdyby to był mafioza. Wątpię, ale dla rzetelności poczytam.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 18, 2023 23:58:48 GMT 1
Dlaczego zawsze dwie mafie?
Luci zagłosował we mnie rzeczywiście ciekawe. Bo nigdy nie pokazali miastowości, przynajmniej moim zdaniem. No jest to jakiś sposób myślenia. Ale czasem niewinni też miastowości nie pokazują.
Mafia bez Dody rzeczywiście mało prawdopodobna, Tytusa bym przemyślał jeszcze.
|
|
Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 19, 2023 0:07:46 GMT 1
Idę z tym spać.
Harrier/Luci walczcie o przetrwanie, Luci wyjaśniaj zmianę głosu, Harrier dlaczego teraz nie Grubol po tym twoim argumencie 95% Grubol, albo Grubol jest mafią i zagrałem prawie najgorzej jak się dało. Jedno z dwóch. Wolałbym jednak myśleć, że nie jestem aż tak okropny.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 19, 2023 0:09:35 GMT 1
No i widzisz Maximus, potrafisz ze mną tak po prostu jak równy z równym pogadać na tym etapie, jak mam tego nie odbierać jako szczere? No nie potrafię. To samo Ozdoba. Interpretuję jako bardzo miastowe w tej fazie gierki, bo masz wyjebane, że musisz być wobec mnie "jakiś". Zaczynasz od Grubol mafia, zaraz z tego rezygnujesz i rozmawiamy sobie normalnie i rozkminiamy gierkę. Zero podejrzliwości w moim kierunku, nawet jak nie wiesz do końca czy mi ufać to dominuje dobra wola i chęć popchania gry do przodu.
Jak tak gra wobec mnie mafia, która wie o mojej niewinności i ma totalnie wyjebane w to jak to będzie wyglądać w oczach pozostałych -> sztos.
Dlatego Ozdoba i Maximus są niewinni.
A winnych jest 4 z grupy Harrier/Krokiet/Centrysta/Doda/Tytus.
Wnioski mamy właściwie takie same, tylko że wyrzucasz Krokieta (e: i dodajesz Luci). No spróbuję na tego Krokieta spojrzeć z perspektywy "czy mógłby tak zagrać w mieście" i zobaczę co z tego wyjdzie. e: Luci też przejrzę, a nuż trafiłeś na jakieś złoto tutaj.
|
|
|
Post by Stary Niedźwiedź on Oct 19, 2023 0:31:53 GMT 1
Nie no, wiadomo, że jutro lecimy w Grubego, karuzelo trwaj dalej
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 19, 2023 0:34:08 GMT 1
Ok, dzięki za szybkie potwierdzenie. Ale czytaj co piszę ja, co pisze Ozdoba również, rozmawiajmy przez następne 19 godzin.
Na ile się zgadzasz, że jeśli ja niewinny, to mafia znajduje się w grupie Harrier/Krokiet/Doda/Centrysta/Tytus
|
|
|
Post by Stary Niedźwiedź on Oct 19, 2023 0:40:00 GMT 1
Ano, nawet jak jakimś cudem jesteś niewinny (case Papieża), to w tym momencie potrzebuję już tego na papierze, żeby w to uwierzyć. Wybitnie nie chciałbym o tym decydować, no ale zobaczymy. Papajowi obiecałem, więc dotrzymam. Ale nie zamierzam ignorować i możemy sobie pisać, luzik.
Przy okazji muszę przeprosić Papieża, że nazwałem jego grę chujową (po odsłonięciu kolorku), bo ani nie była chujowa, ani nie wypada nawet tak sugerować, przez effort jaki włożył. Po prostu miałem wyższe oczekiwania względem jego moralności xD Tak że przepraszam
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 19, 2023 0:58:08 GMT 1
No jestem niewinny, ale to nieważne, jebać. Dawaj co sądzisz o Harrier/Krokiet/Doda/Centrysta/Tytus. Trzeba będzie walnąć cztery razy z rzędu mafiozę jednomyślnie, więc:
1. Ja czwórkę z tej piątki będę mocno forsował w testamencie, wątpię, że wyjdę już poza nią. 2. Trzeba znaleźć niewinnego w tej piątce. Kto według ciebie?
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 19, 2023 5:45:02 GMT 1
Ja nigdzie nie stwierdziłem, że będę głosował na Papieża czy Grubola. Zagrałem tak bo zdawało mi się, że może uda się wyciągnąć jakieś info z mojego przeskoku. Widziałem, że ludzie raczej będą się spodziewać mojego głosu na Papieżu. Zacząłem rozmyślać czy więcej mi powie kolor zielony Papieża, czy kolor zielony Grubola. No i dla samego oczyszczenia atmosfery miasta. Odpowiedzi na mój jeden post dały mi też do zastanowienia. Teraz są dwie opcje, imo. Mafia wykorzystuje zamęt siany przez zielonego Grubola, który wkłada bardzo dużo czasu, ma ambicje i przez to zrobił dymy, co jest jej na rękę, wtedy w mafii mógłby być Koń/Ozdoba/LP + jeszcze dwóch ziomków typu Doda na przykład. Druga opcja to Grubol wspinający się na wyżyny, ale przestrzelił miastowe nastroje w jednym momencie. Szczerze mówiąc to jeszcze nie do końca wiem co o tym myśleć, jeszcze staram się zwrócić uwagę na dynamikę Koń - Grubol.
Ogólnie to mi wychodzi, że powinien polecieć Grubol już dla świętego spokoju bo nikt do końca już nie będzie pewien jego przynależności. Wydaje mi się, że nawet jakbyśmy go olali, nie słuchali, a zostawili do odstrzelenia nie w tym, ale następnym linczu to stworzy tylko więcej problemów. Tym bardziej po zielonym Papieżu powinien spaść z rowerka, sory.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 19, 2023 6:28:39 GMT 1
LUCI MOIM ZDANIEM MAXIMUS-GRUBOL-OZDOBA-TYTUS - TUTAJ MAMY MAFIE ZOBACZ ŻE MAXIMUS PO LINCZU BYŁ TEAM GRUBOL POGADALI NIC KONKRETNEGO W ZASADZIE I ZOBACZMY JAK ZMIENIA SIĘ OPINIA MAXIMUSA JAK CHCECIE LINCZOWAĆ PAPIEŻA TO KAŻDY PODPISUJE KWIT ŻE JUTRO BEZ WZGLĘDU NA WSZYSTKO GŁOSUJE NA GRUBOLA Jeśli Papież jest zielony, to tak. Proszę bardzo. Teraz to po prostu chce mi się śmiać. W ogóle to zlinczujmy Grubola, a potem zlinczujcie mnie nawet jak padnie niewinny, bo mam już dosyć. Grubol, a jak niewinny, to w następnej kolejności pewnie wyjebiecie mnie za zrobienie ugrupowania "mafia/miasto" z dwóch miastowych i będę miał wręcz minusowy żal do was wszystkich (bo za taką grę to zasłużyłem). Grubol, nie ma bata, że pozwolę ci teraz żyć. Nie wiem już, co piszę, lol. Jeb w Grubola i potem w Tytusa, chyba że Niedźwiedź chce inaczej. Chociaż jeśli mam być szczery, to gdy mówiłem, że "zauważyłem to, co Ozdoba," to nie to miałem na myśli. Nie wiem, ja mam takie wrażenie, że trzeba dać sobie spokój z typowaniem 4 mafiozów i trzeba walić w najbardziej prawdopodobną mafię. Grubola chcę posłać do piachu za Papieża i dlatego, że nie można go zostawić przy życiu, a Tytusa jutro, bo po prostu prawdopodobnie jest mafią i tyle. Całą grę nic go nie zainteresowało i głosuje tylko na głównego zlinczowanego. Jest głosem dla mafii i tyle. Bo jest w mafii. Nie wiem, ja generalnie wychodzę z założenia, że im więcej myślę o rozgrywce, tym gorzej. Dlatego, jakbyście mieli oddać losy miasta w moje ręce na następny lincz, kazałbym wam natychmiast iść w Tytusa. Wg mnie Doda/Tytus zawsze dwie mafie i w Luci/Harrier/Centrysta są dwie pozostałe. Lucille Lucifer (luci) Skąd ten głos na Grubola? Przecież agitowałeś, że Grubol nie może być w mafii. ZOBACZ JAK SZYBKO SIĘ TO ZMIENIŁO: NIE NO WALIMY W GRUBOLA I HUJ OBOWIĄZEK -> A MOŻE JEDNAK NAJPIERW TYTUS POTEM GRUBOL? -> WALIMY W TYTUSA -> MAFIA = DODA/TYTUS I LUCI/HARRIER/CENTRYSTA MAXIMUS Z GRUBOLEM JEST W MAFII I MOIM ZDANIEM MAJĄ TERAZ DWIE OPCJE: A) BEZPIECZNA - ZLINCZOWAĆ KOLEGE Z MAFII TYTUSA KTÓRY CHUJ WNOSI W TE GRE -> ZROBIENIE SOBIE ALIBI JAK NA LAURZE -> JUTRO HARRIER/DODA B) RYZYKOWNA - ZLINCZOWAĆ HARRIERA -> HARRIER NIEWINNY I ZNOWU PŁAKU W TEMACIE -> GRUBOL I MAXIMUS OCZYWIŚCIE NIE ZLECI W MORDZIE -> DYSKUSJA KOGO WEPCHNĄĆ W LINCZ W MECZÓWCE WYSTARCZY IM PRZEKONAĆ JEDNEGO NIEWINNEGONO TO JEST KURWA CZARNO NA BIAŁYM PAMIĘTAJCIE O WOLI PAPIEŻA!!!!!
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 19, 2023 6:38:28 GMT 1
LUCI MOIM ZDANIEM MAXIMUS-GRUBOL-OZDOBA-TYTUS - TUTAJ MAMY MAFIE ZOBACZ ŻE MAXIMUS PO LINCZU BYŁ TEAM GRUBOL POGADALI NIC KONKRETNEGO W ZASADZIE I ZOBACZMY JAK ZMIENIA SIĘ OPINIA MAXIMUSA Jeśli Papież jest zielony, to tak. Proszę bardzo. Teraz to po prostu chce mi się śmiać. W ogóle to zlinczujmy Grubola, a potem zlinczujcie mnie nawet jak padnie niewinny, bo mam już dosyć. Grubol, a jak niewinny, to w następnej kolejności pewnie wyjebiecie mnie za zrobienie ugrupowania "mafia/miasto" z dwóch miastowych i będę miał wręcz minusowy żal do was wszystkich (bo za taką grę to zasłużyłem). Grubol, nie ma bata, że pozwolę ci teraz żyć. Nie wiem już, co piszę, lol. Jeb w Grubola i potem w Tytusa, chyba że Niedźwiedź chce inaczej. Chociaż jeśli mam być szczery, to gdy mówiłem, że "zauważyłem to, co Ozdoba," to nie to miałem na myśli. Nie wiem, ja mam takie wrażenie, że trzeba dać sobie spokój z typowaniem 4 mafiozów i trzeba walić w najbardziej prawdopodobną mafię. Grubola chcę posłać do piachu za Papieża i dlatego, że nie można go zostawić przy życiu, a Tytusa jutro, bo po prostu prawdopodobnie jest mafią i tyle. Całą grę nic go nie zainteresowało i głosuje tylko na głównego zlinczowanego. Jest głosem dla mafii i tyle. Bo jest w mafii. Nie wiem, ja generalnie wychodzę z założenia, że im więcej myślę o rozgrywce, tym gorzej. Dlatego, jakbyście mieli oddać losy miasta w moje ręce na następny lincz, kazałbym wam natychmiast iść w Tytusa. Wg mnie Doda/Tytus zawsze dwie mafie i w Luci/Harrier/Centrysta są dwie pozostałe. Lucille Lucifer (luci) Skąd ten głos na Grubola? Przecież agitowałeś, że Grubol nie może być w mafii. ZOBACZ JAK SZYBKO SIĘ TO ZMIENIŁO: NIE NO WALIMY W GRUBOLA I HUJ OBOWIĄZEK -> A MOŻE JEDNAK NAJPIERW TYTUS POTEM GRUBOL? -> WALIMY W TYTUSA -> MAFIA = DODA/TYTUS I LUCI/HARRIER/CENTRYSTA MAXIMUS Z GRUBOLEM JEST W MAFII I MOIM ZDANIEM MAJĄ TERAZ DWIE OPCJE: A) BEZPIECZNA - ZLINCZOWAĆ KOLEGE Z MAFII TYTUSA KTÓRY CHUJ WNOSI W TE GRE -> ZROBIENIE SOBIE ALIBI JAK NA LAURZE -> JUTRO HARRIER/DODA B) RYZYKOWNA - ZLINCZOWAĆ HARRIERA -> HARRIER NIEWINNY I ZNOWU PŁAKU W TEMACIE -> GRUBOL I MAXIMUS OCZYWIŚCIE NIE ZLECI W MORDZIE -> DYSKUSJA KOGO WEPCHNĄĆ W LINCZ W MECZÓWCE WYSTARCZY IM PRZEKONAĆ JEDNEGO NIEWINNEGONO TO JEST KURWA CZARNO NA BIAŁYM PAMIĘTAJCIE O WOLI PAPIEŻA!!!!! Oświecony Centrysta MUSISZ TO KURWA ZROZUMIEĆ A JEŚLI TEGO NIE KUPUJESZ NO TO JESTEŚ W MAFII I CHUJ. ZNASZ METE ZNASZ VOLVA I CENTRYSTE. WIDZISZ CO ONI PO TYM LINCZU ZACZELI ROBIĆ
|
|
Grubol
Administrator
|
Rozgrywka
Oct 19, 2023 6:56:14 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 19, 2023 6:56:14 GMT 1
O co ci chodzi z tą metą? Tak jakbyś ty ją znał i wiedział co mówisz nie masz pojęcia jaka jest moja meta. Dzisiaj lecę, nikogo nie zamierzam przekonywać do swojej niewinności już, po prostu próbuję rozkminić gierkę, która okazała się bardzo trudna i na ostrzu noża, a zrozumiesz to za kilkanaście godzin. I wtedy morda w kubeł i masz głosować cztery razy z rzędu dokładnie tak jak powiem. Chyba że ksiądz Niedźwiedź mi to zakwestionuje ewentualnie po moim testamencie, jego prawo, ale innej drogi nie ma.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 19, 2023 6:58:07 GMT 1
NICZEGO NIE BĘDĘ MUSIAŁ KWESTIONOWAĆ BO LECISZ CZERWONY I TRZECIA DROGA BIERZE GRE ZA MORDE
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 19, 2023 6:58:24 GMT 1
DOŚĆ TEGO PRZEKŁAMYWANIA I MANIPULOWANIA CIEBIE NIE POWINNO BYĆ OD WCZORAJ W ROZGRYWCE
|
|
Grubol
Administrator
|
Rozgrywka
Oct 19, 2023 7:01:50 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 19, 2023 7:01:50 GMT 1
Ja nigdzie nie stwierdziłem, że będę głosował na Papieża czy Grubola. Zagrałem tak bo zdawało mi się, że może uda się wyciągnąć jakieś info z mojego przeskoku. Widziałem, że ludzie raczej będą się spodziewać mojego głosu na Papieżu. Zacząłem rozmyślać czy więcej mi powie kolor zielony Papieża, czy kolor zielony Grubola. No i dla samego oczyszczenia atmosfery miasta. Odpowiedzi na mój jeden post dały mi też do zastanowienia. Teraz są dwie opcje, imo. Mafia wykorzystuje zamęt siany przez zielonego Grubola, który wkłada bardzo dużo czasu, ma ambicje i przez to zrobił dymy, co jest jej na rękę, wtedy w mafii mógłby być Koń/Ozdoba/LP + jeszcze dwóch ziomków typu Doda na przykład. Druga opcja to Grubol wspinający się na wyżyny, ale przestrzelił miastowe nastroje w jednym momencie. Szczerze mówiąc to jeszcze nie do końca wiem co o tym myśleć, jeszcze staram się zwrócić uwagę na dynamikę Koń - Grubol. Ogólnie to mi wychodzi, że powinien polecieć Grubol już dla świętego spokoju bo nikt do końca już nie będzie pewien jego przynależności. Wydaje mi się, że nawet jakbyśmy go olali, nie słuchali, a zostawili do odstrzelenia nie w tym, ale następnym linczu to stworzy tylko więcej problemów. Tym bardziej po zielonym Papieżu powinien spaść z rowerka, sory. Jak Ozdoba jest w mafii to ja nic już nie będę rozumiał z forumowej mafii i czas na emeryturę. Myślę że patrzę generalnie w dobrym kierunku, ale niestety widok przesłonił mi grający tak jak grał Sleuthound i Papież, który jebał we mnie zerojedynkowo, nie tylko we mnie zresztą. Trudno było ich uniewinnić i szukać gdzie indziej. Ale przypominam, po tym jak polecę musicie zagłosować cztery razy z rzędu dokładnie jak powiem, zamknąć oczy, wysłać głos, wyłączyć forum. Nic innego nie da się zrobić w sytuacji meczowej 5-4. Jedyna opcja to jeśli Niedźwiedź zakwestionuje. Ale będziecie musieli posłuchać się mechanicznie uniewinnionego w ten czy inny sposób.
|
|
Grubol
Administrator
|
Rozgrywka
Oct 19, 2023 7:03:28 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 19, 2023 7:03:28 GMT 1
NICZEGO NIE BĘDĘ MUSIAŁ KWESTIONOWAĆ BO LECISZ CZERWONY I TRZECIA DROGA BIERZE GRE ZA MORDE Ok Lepper, miłego dnia życzę w takim razie. Ozdoba jak będziesz analizował grę dzisiaj zerknij jeszcze na Leppera. Czy jest jakakolwiek realistyczna szansa, że on tak gra w mafii w debiucie? Dla mnie nie, ale dla świętego spokoju.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 19, 2023 7:17:14 GMT 1
SZYKUJĄ SIĘ RAKIETY W LEPPERA PROSTA TAKTYKA JESTEŚ Z NAMI ALBO PRZECIWKO NAM ALBO PROWADZISZ MIASTO DO PORAŻKI ALBO SIĘ SPRZECIWIASZ I CIĘ ATAKUJEMY
|
|
Grubol
Administrator
|
Rozgrywka
Oct 19, 2023 7:35:19 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 19, 2023 7:35:19 GMT 1
dawidozdobaZasnąłem na krześle o drugiej w nocy jakoś myśląc o grze Krokieta w tej edycji: Masz tu dwie opcje z perspektywy makro: 1. Albo gościu, z którym fajnie mi się grało razem w mieście postanowił, który jest fajnym kolegą, postanowił w tej edycji konsekwentnie olewać moje starania. My graliśmy już dwa razy w tym roku z perspektywy on miasto, ja mafia. Ani razu nie traktował mnie w ten sposób. Nawet jak miał mnie za mafię, było tam czuć o wiele więcej dobrych wajbów, jakiegoś takiego zrozumienia, koleżeńskości. Raz zagraliśmy też miasto-miasto, też były przyjemne wajby i chęć współpracy. I teraz musiałbym uwierzyć w to, że gdy obaj rollujemy miasto on staje się wobec mnie jak ten "surowy ojciec" wygrażający paluszkiem przez pół edycji. Mówiący że jestem "w mafii albo do niczego". On NIGDY tak się do mnie nie odnosił. 2. Jest w mafii i nie potrafił odwzorować naszej relacji i nici zrozumienia. I to jest dla mnie wytłumaczenie, które logicznie się trzyma. Nie chciał dostrzec dobra w mojej grze, bo grał na niszczenie widząc pierwsze oznaki w temacie, że mój temat na mieście będzie się przewijał. Nie jestem w stanie przyjąć, że on się po prostu zacietrzewił i jest w mieście. Tego jest za dużo. Zacietrzewił się Papież, tam po prostu widziałem agresywną mafie. Krokiet natomiast wywoływał u mnie potężny dyskomfort w tej edycji, który ciężko opisać. Lawirował wokół mojego tematu, mieliśmy wiele takich pasywno agresywnych wymian, że niby on próbuje wyciągać rękę, ale czuję się traktowany W CHUJ niesprawiedliwie. Jak nie znajdziesz mi naprawdę konkretnych powodów dlaczego on nie jest w mafii, to wskażę jego po śmierci.
|
|