Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 19, 2023 9:08:43 GMT 1
Nie wiem, moim zdaniem ta gra się kompletnie popsuła przez ten spór na linii Grubol/Papież.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 19, 2023 9:10:09 GMT 1
Tak, nie mam wielkiej nadziei, że Grubol mafia. Jak Grubol mafia, to będzie jeszcze nadzieja, ale jak Grubol miasto, to musimy trafić 4 mafie pod rząd, a nie mam do siebie aż takiego zaufania.
Osobiście szedłbym Doda -> Centrysta -> Tytus -> Harrier albo Luci. Ogłaszając to wszem i wobec w zasadzie gwarantuję, że mafia żadnego z nich nie zabije, ale i tak nie widzę opcji, żeby mord był na kimś innym niż Niedźwiedź.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 19, 2023 9:11:30 GMT 1
mafiacorner.boards.net/post/43375to jest to samo, tylko na innym levelu, tamto było pół roku temu i każdy się rozwija schemat jest jeden, utrzymać się na powierzchni jeszcze jeden licz było ryzyko, że zostaniesz sprawdzony w d5: zaufajcie mi, laura no i poszła laura, zaufajcie mi, sleuth 95% dobra no sleuth się nie udało, ale ZAUFAJCIE MI, papież no znowu się nie udało teraz MUSICIE MI ZAUFAĆ, to krokiet i harrier, a papież po prostu zagrał antymiastowo
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 19, 2023 9:15:06 GMT 1
lincz na laurze był jedynym linczem od d1, można było spodziewać się, kto poleci
edit: znaczy dobra, wczoraj były deklaracje i można było to policzyć, no ale to jeden głos od remisu był, więc ciasno
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 19, 2023 9:17:02 GMT 1
Idę z tym spać. Harrier/Luci walczcie o przetrwanie, Luci wyjaśniaj zmianę głosu, Harrier dlaczego teraz nie Grubol po tym twoim argumencie 95% Grubol, albo Grubol jest mafią i zagrałem prawie najgorzej jak się dało. Jedno z dwóch. Wolałbym jednak myśleć, że nie jestem aż tak okropny. nie rozumiem
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 19, 2023 9:20:24 GMT 1
Myślałem, że będziesz cisnął w Grubola, a rozważasz inne opcje.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 19, 2023 9:25:31 GMT 1
Myślałem, że będziesz cisnął w Grubola, a rozważasz inne opcje. Overthinking jest w mojej mecie. Uważam, że to Grubol. No i wczoraj sobie myślę tak: lincz na Grubolu jest prawie-że-pewny. Jeśli mamy rację, nic się nie zmienia, jedziemy dalej, można myśleć o kolejnym kroku. Jeśli nie mam racji i Grubol jest niewinny, to jesteśmy w ciemnej dupie i musimy dowieźć cztery meczówki z rzędu. Więc CHCĘ Z NIM ROZMAWIAĆ, rozkminiać, zastanawiać się, bo on zna swój kolor, a my nie. Albo zmarnuję czas na gadanie z mafiozą, albo może coś z tego jeszcze wyciągniemy na wypadek, gdyby brzytwa Ockhama nie zadziałała i był niewinny. W zamian zostaję trzecim/czwartym graczem, który kończy podejrzany, bo podejrzewa Grubola.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 19, 2023 9:28:43 GMT 1
Myślałem, że będziesz cisnął w Grubola, a rozważasz inne opcje. Overthinking jest w mojej mecie. Uważam, że to Grubol. No i wczoraj sobie myślę tak: lincz na Grubolu jest prawie-że-pewny. Jeśli mamy rację, nic się nie zmienia, jedziemy dalej, można myśleć o kolejnym kroku. Jeśli nie mam racji i Grubol jest niewinny, to jesteśmy w ciemnej dupie i musimy dowieźć cztery meczówki z rzędu. Więc CHCĘ Z NIM ROZMAWIAĆ, rozkminiać, zastanawiać się, bo on zna swój kolor, a my nie. Albo zmarnuję czas na gadanie z mafiozą, albo może coś z tego jeszcze wyciągniemy na wypadek, gdyby brzytwa Ockhama nie zadziałała i był niewinny. W zamian zostaję trzecim/czwartym graczem, który kończy podejrzany, bo podejrzewa Grubola. Harrier, pytanie. Co jeśli by po prostu przyjąć ciebie/Krokieta/ozdobę/Grubola za miastowych. Niedźwiedzia też, bo claim. Tytus/Doda/Centrysta/luci zostają. Dla mnie ta drużyna jest jak najbardziej możliwa.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 19, 2023 9:32:28 GMT 1
Overthinking jest w mojej mecie. Uważam, że to Grubol. No i wczoraj sobie myślę tak: lincz na Grubolu jest prawie-że-pewny. Jeśli mamy rację, nic się nie zmienia, jedziemy dalej, można myśleć o kolejnym kroku. Jeśli nie mam racji i Grubol jest niewinny, to jesteśmy w ciemnej dupie i musimy dowieźć cztery meczówki z rzędu. Więc CHCĘ Z NIM ROZMAWIAĆ, rozkminiać, zastanawiać się, bo on zna swój kolor, a my nie. Albo zmarnuję czas na gadanie z mafiozą, albo może coś z tego jeszcze wyciągniemy na wypadek, gdyby brzytwa Ockhama nie zadziałała i był niewinny. W zamian zostaję trzecim/czwartym graczem, który kończy podejrzany, bo podejrzewa Grubola. Harrier, pytanie. Co jeśli by po prostu przyjąć ciebie/Krokieta/ozdobę/Grubola za miastowych. Niedźwiedzia też, bo claim. Tytus/Doda/Centrysta/luci zostają. Dla mnie ta drużyna jest jak najbardziej możliwa. Luci mi w tym nie pasuje. Mafia, w której nie ma ani Grubola, ani ciebie, ani Ozdoby, jest dla mnie prawie, że niewyobrażalna. Prawie, bo w tej edycji mafiacorner.boards.net/board/44/edycja-xxxii-lepi-kulawi-anturaskład mafii pod kątem "siły" był podobny, w sumie mieliśmy ją na widelcu, a ja dwa razy zrobiłem wajchę z mafiozy i przejebaliśmy w spektakularnym stylu.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 19, 2023 9:33:40 GMT 1
Pchanie do mafii naturszczyka Luci po dziesiecioletniej przerwie, gdzie sobie na takim luzie postuje przez cały czas zamiast grubej ryby mi nie styka, no kurwa.
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 19, 2023 9:45:14 GMT 1
Overthinking jest w mojej mecie. Uważam, że to Grubol. No i wczoraj sobie myślę tak: lincz na Grubolu jest prawie-że-pewny. Jeśli mamy rację, nic się nie zmienia, jedziemy dalej, można myśleć o kolejnym kroku. Jeśli nie mam racji i Grubol jest niewinny, to jesteśmy w ciemnej dupie i musimy dowieźć cztery meczówki z rzędu. Więc CHCĘ Z NIM ROZMAWIAĆ, rozkminiać, zastanawiać się, bo on zna swój kolor, a my nie. Albo zmarnuję czas na gadanie z mafiozą, albo może coś z tego jeszcze wyciągniemy na wypadek, gdyby brzytwa Ockhama nie zadziałała i był niewinny. W zamian zostaję trzecim/czwartym graczem, który kończy podejrzany, bo podejrzewa Grubola. Harrier, pytanie. Co jeśli by po prostu przyjąć ciebie/Krokieta/ozdobę/Grubola za miastowych. Niedźwiedzia też, bo claim. Tytus/Doda/Centrysta/luci zostają. Dla mnie ta drużyna jest jak najbardziej możliwa. Weź ty mi koń powiedz, co ty tak naprawdę masz na mnie bo postów mam więcej od ciebie, a ty mnie usilnie pchasz do jakiegoś gloniastego składu z tytusem, dodą i kimśtam jeszcze od niedzieli wkładam max wysiłku w tę grę, zastanawiam się, analizuję ludzi, a ty mówisz, że nie potrafisz nic o mnie powiedzieć czyli albo czytasz grę pobieżnie, albo celowo taką narrację pchasz w moim kierunku - co byłoby ci tym bardziej na rękę, bo jestem jedną z osób, która twoją kandydaturę forsuje już dłuższy czas
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 19, 2023 9:53:03 GMT 1
Grupa zaufania ograniczona do minimum i jedziemy, ale wtedy trzeba mając tę pewność spróbować przeczytać potencjalna strategie mafii na dwa ostatnie dni. No ale jaki jest w tym momencie % szans na taki układ? [nr] Nie będzie żadnej grupy zaufania. Każdy miastowy zagłosuje tak jak wskażę ja i jak Niedźwiedź przyklepie. To jedyna grupa zaufania o jakiej mógłbyś mówić. Jak jesteś w mieście to Twoje ego przegrywa tą grę, a jak jesteś w mafii to po prostu gratuluję bo rozgrywasz bardzo dobre zawody. Mamy jeden błąd i chyba nie unikniemy meczówki, gdzie będziemy musieli mieć zajebista skuteczność. Dla mnie musi Grubol dzisiaj paść. Koń, ja już tłumaczyłem dlaczego posłałem głos na Grubola.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 19, 2023 10:24:13 GMT 1
NO BEZCZELNY JEST CO TU DUŻO MÓWIĆ ON WIE ŻE MU SIĘ PALI POD DUPSKIEM I KAŻDEJ DESKI RATUNKU BĘDZIE SIĘ CHWYTAŁ
|
|
Grubol
Administrator
|
Rozgrywka
Oct 19, 2023 10:28:54 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 19, 2023 10:28:54 GMT 1
mafiacorner.boards.net/post/43375to jest to samo, tylko na innym levelu, tamto było pół roku temu i każdy się rozwija schemat jest jeden, utrzymać się na powierzchni jeszcze jeden licz było ryzyko, że zostaniesz sprawdzony w d5: zaufajcie mi, laura no i poszła laura, zaufajcie mi, sleuth 95% dobra no sleuth się nie udało, ale ZAUFAJCIE MI, papież no znowu się nie udało teraz MUSICIE MI ZAUFAĆ, to krokiet i harrier, a papież po prostu zagrał antymiastowo Nie rozumiem ostatniego akapitu. Przecież dzisiaj lecę, będzie znany mój kolor. Jedyna nadzieją miasta będzie jednomyślność. Dlaczego próbujesz grać teraz pod podkopanie tej jednomyślności? Dlatego, że się pomyliłem i uznałem że ktoś był w mafii? To ma mnie dyskredytować jako gracza decydującego będąc potwierdzonym niewinnym? Pokorę mam cały, stąd wahanie się przez tyle momentów w tej edycji.
|
|
Grubol
Administrator
|
Rozgrywka
Oct 19, 2023 10:32:55 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 19, 2023 10:32:55 GMT 1
[nr] Nie będzie żadnej grupy zaufania. Każdy miastowy zagłosuje tak jak wskażę ja i jak Niedźwiedź przyklepie. To jedyna grupa zaufania o jakiej mógłbyś mówić. Jak jesteś w mieście to Twoje ego przegrywa tą grę, a jak jesteś w mafii to po prostu gratuluję bo rozgrywasz bardzo dobre zawody. Mamy jeden błąd i chyba nie unikniemy meczówki, gdzie będziemy musieli mieć zajebista skuteczność. Dla mnie musi Grubol dzisiaj paść. Koń, ja już tłumaczyłem dlaczego posłałem głos na Grubola. Jakie ego? Przecież ja mogę całkowicie oddać decyzję Niedźwiedziowi po mojej śmierci, olać to czy wy MNIE posłuchacie w testamencie. Ale musicie posłuchać PEWNEGO NIEWINNEGO. To jest przeoczywisty element strategii. Jedna pewna osoba musi zadecydować. Ty chcesz dyskutować z ludźmi przy stanie 5-4? Jednomyślność jest KONIECZNA. Zarzuty o ego są tu kompletnie nietrafione.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 19, 2023 10:35:53 GMT 1
mafiacorner.boards.net/post/43375to jest to samo, tylko na innym levelu, tamto było pół roku temu i każdy się rozwija schemat jest jeden, utrzymać się na powierzchni jeszcze jeden licz było ryzyko, że zostaniesz sprawdzony w d5: zaufajcie mi, laura no i poszła laura, zaufajcie mi, sleuth 95% dobra no sleuth się nie udało, ale ZAUFAJCIE MI, papież no znowu się nie udało teraz MUSICIE MI ZAUFAĆ, to krokiet i harrier, a papież po prostu zagrał antymiastowo Nie rozumiem ostatniego akapitu. Przecież dzisiaj lecę, będzie znany mój kolor. Jedyna nadzieją miasta będzie jednomyślność. Dlaczego próbujesz grać teraz pod podkopanie tej jednomyślności? Dlatego, że się pomyliłem i uznałem że ktoś był w mafii? To ma mnie dyskredytować jako gracza decydującego będąc potwierdzonym niewinnym? Pokorę mam cały, stąd wahanie się przez tyle momentów w tej edycji. JESTEŚ W MAFII I PRÓBUJESZ MONCIĆ. PISZESZ COŚ O TYM ŻE DZIŚ LECISZ A JEDNOCZEŚNIE PRZEPROWADZASZ ATAK NA DU BOISA I KROKIETA LICZĄC NA TO ŻE PO RAZ KOLEJNY NABIERZESZ KOGOŚ NEUTRALNEGO I DA CI DZIEŃ DŁUŻEJ. DZIWISZ SIĘ ŻE DOCISKAMY MAFIOZE CZY O CO CHODZI?
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 19, 2023 10:39:54 GMT 1
Jak jesteś w mieście to Twoje ego przegrywa tą grę, a jak jesteś w mafii to po prostu gratuluję bo rozgrywasz bardzo dobre zawody. Mamy jeden błąd i chyba nie unikniemy meczówki, gdzie będziemy musieli mieć zajebista skuteczność. Dla mnie musi Grubol dzisiaj paść. Koń, ja już tłumaczyłem dlaczego posłałem głos na Grubola. Jakie ego? Przecież ja mogę całkowicie oddać decyzję Niedźwiedziowi po mojej śmierci, olać to czy wy MNIE posłuchacie w testamencie. Ale musicie posłuchać PEWNEGO NIEWINNEGO. To jest przeoczywisty element strategii. Jedna pewna osoba musi zadecydować. Ty chcesz dyskutować z ludźmi przy stanie 5-4? Jednomyślność jest KONIECZNA. Zarzuty o ego są tu kompletnie nietrafione. no tylko że dzisiaj jest dzień z mordem i ksiądz przed meczówką jest najbardziej oczywistym celem
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 19, 2023 10:42:28 GMT 1
CIEKAWI MNIE CZY MAFIA BĘDZIE BRONIĆ GRUBOLA CZY WLECI MASÓWKA + OZDOBA GRUBOL NA JAKIMŚ KROKIECIE
|
|
Grubol
Administrator
|
Rozgrywka
Oct 19, 2023 10:44:02 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 19, 2023 10:44:02 GMT 1
Nie liczę na nic. Mój lincz jest przesądzony. Wykorzystuję ostatnie godziny by dojść do prawdy.
Oczywiście lincz na mnie już wydarzyć się musi, niech każdy miastowy, nieważne co będę pisał i analizował, zagłosuje dziś na mnie. Ja piszę posty głównie dla Ozdoby.
No i jak Luci mi mówisz o ego to trochę mi przykro, bo serio w ogóle o ego tu nie chodzi. Daleko mi do stwierdzenia, że ja jestem jakiś zajebisty i TRZEBA mnie posłuchać jutro, bo jestem mną. Po prostu tak wynika z ułożenia rozgrywki, że musi zadecydować jedna osoba. Ja wrzucę testament, dam swoją kolejkę, a Niedźwiedź może podjąć decyzję czy tak robicie czy nie. Ale ktoś musi, nie może być dyskusji w temacie gdy prawie połowa graczy to mafiozi. Tyle i tylko tyle.
|
|
Grubol
Administrator
|
Rozgrywka
Oct 19, 2023 11:27:55 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 19, 2023 11:27:55 GMT 1
Powtarzam, głosujcie na mnie dziś, Niedźwiedź zadecydował - jest pewnym Niewinnym. Trzeba go posłuchać. I tak samo trzeba będzie posłuchać jednej osoby jutro.
Ja ze swojej strony powiem, że na pewno się przemotywowałem na tę edycję. Nie taki był plan, w sensie chciałem dać 100%, ale gdzieś po drodze zabrakło wyrachowania. Poczułem dość wcześnie, że ta edycja będzie bardzo trudna, jakiś taki niepokój miałem, co uzewnętrznialem w temacie. Brakowało oczywistych Niewinnych i oczywistych mafiozów. Mając duże ambicje żeby miastu pomóc, podkreślam pomóc, nie chodziło nigdy o zbieranie laurów, uznałem że muszę nakierować miasto. Pierwszy lincz się udał, drugi nie, trzeci też nie. Po edycji można dyskutować na ile to moja wina. Bardzo wiele w analizie będzie zależało od składu mafii. Bo jeśli mafią nie jest Krokiet, to wychodzi na to, że rzeczywiście musiałem być jakiś chujowy w tej edycji. I przyjmę to na klatę i przeproszę, bo wtedy będę miał pewność, że jego strofowanie, obrażanie mnie nawet momentami wynikało koniec końców z czystych pobudek i musiałem coś mocno zjebać na linii komunikacji.
Ale no serio nie uważam, że było tak źle z tym. Zresztą wielu graczy w tej edycji zarzuca mi branie ich pod chuja. Jak mogę jednocześnie być zbyt uprzejmy/dyplomatyczny i zbyt autorytarny/egoistyczny? Tak więc nie zgadzam się na ten moment z opinią, że zagrałem egoistycznie. Po prostu wziąłem odpowiedzialność za miasto, które moim zdaniem zmierzało w stronę przepaści. Jeśli się okaże że mafia to Tytus, Doda, Centrysta, Luci to wtedy będę pierwszy do przepraszania za robienie zamieszania, bo miasto generalnie w tym kierunku szło (może oprócz Luci). Wtedy oznacza to, że ekipa Krokiet-Papież-Grubol się kompletnie pożarła i wcisnęła przycisk autodestrukcji. No będzie wtedy o czym rozmawiać po edycji na pewno.
Ale nie jestem w stanie w to uwierzyć w tym momencie patrząc na to co się działo w tej edycji. Mafia jest moim zdaniem mocniejsza, gra bardziej do przodu. Stąd moja próba ratowania sytuacji w sposób stanowczy, bo przez brak stanowczości miasto zlinczowało dwóch gości, których miałem za raczej niewinnych (Olinek, Tygrys). I to cała historia. Ale powtarzam, jak w składzie mafii nie okaże się być Krokiet, będę pierwszy do przepraszania, bo to będzie obiektywny dowód na to, że musiałem zagrać jakąś chujnie totalną, że tak do mnie podszedł.
Ponownie -> głos na mnie dzisiaj, jest okej. A ja staram się kombinować dalej.
|
|