Papież
Edycja#37
Limit: 306
|
Post by Papież on Oct 13, 2023 10:40:21 GMT 1
Koń obecnie głosuje nadal na Tygrysa i nie zmienił zdania na jego temat; może i jest miastowym, ale koń aktualnie tego nie widzi. Koń chciałby uzyskać opinię, czy nie potrafi zauważyć jego miastowości, czy Tygrys jest po prostu w mafii i nie ma sensu od niego się odwracać. Tego gracza można rozpoznać, że jest w mafii po tym, że gdyby był w mafii, to wyglądałby inteligentniej (roztropniej) niż wygląda obecnie. Takiego połączenia zacietrzewienia z byciem clueless, jakie on gra w tej edycji raczej nie byłby w stanie wykonać w mafii. Powtarzam. Jako mafiozo wyglądałby roztropniej, niż wygląda. Sam spróbuj przeczytać jego posty pod kątem tego klucza. A czy w ostatniej edycji, w której był w mafii nie wyglądał właśnie podobnie?
|
|
Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 10:41:06 GMT 1
Koń obecnie głosuje nadal na Tygrysa i nie zmienił zdania na jego temat; może i jest miastowym, ale koń aktualnie tego nie widzi. Koń chciałby uzyskać opinię, czy nie potrafi zauważyć jego miastowości, czy Tygrys jest po prostu w mafii i nie ma sensu od niego się odwracać. Tego gracza można rozpoznać, że jest w mafii po tym, że gdyby był w mafii, to wyglądałby inteligentniej (roztropniej) niż wygląda obecnie. Takiego połączenia zacietrzewienia z byciem clueless, jakie on gra w tej edycji raczej nie byłby w stanie wykonać w mafii. Powtarzam. Jako mafiozo wyglądałby roztropniej, niż wygląda. Sam spróbuj przeczytać jego posty pod kątem tego klucza. Koń widzi ten argument i też o tym pomyślał, mimo że nie zna osoby stojącej za Tygrysem. Ma to jakiś sens. Koń się nad tym zastanowi. Wolałbyś głosy na papieża, czy na kogoś innego? Nie wiem, co wywnioskowałeś odnośnie kolorów po pressingu z ostatnich kilku stron.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 10:41:09 GMT 1
via mobile
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 10:41:09 GMT 1
A nie uważasz Dawidzie, że fajnie byłoby łapać mafię po tym, że dopierdalają się do tych, których masz za ewidentnych niewinnych, ale oni o tym nie wiedzą, bo im tego nie powiedziałeś? Koń w zasadzie nigdy o tym nie pomyślał. Wydaje się to być przyzwoitą strategią. Czy nadal masz papieża za mafię? I jeśli tak, to czy jest to jeden z powodów? no tez miałem przy tym poście takie 'dobre to' i trochę Krios zaimponował grubol, to było celne i miastowe, tylko celne, czy tylko miastowe?
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 10:42:49 GMT 1
Koń chciałby również porozmawiać o tym poście, bo jemu też niezbyt się podoba dotychczasowy wkład Pablo. A co powiesz na tezę, że Picasso w mafii z Tygrysem i chcieli wykreować podejrzanego w Thane, żeby odciągnąć od Tygrysa? No, na przykład tutaj xD Opisuję swoje wrażenia z twojej gry, a naskakujesz na mnie jakbym co najmniej cię wpierdalał dzisiaj na świecznik do linczu. Przecież tu nie ma grama agresji. Ty chyba nie widziałeś mnie agresywnego. Koń ma wrażenie, że Picasso gra dość mafijnie nawet bez kreowania żadnych teorii o jego mafijnych partnerach. Innymi słowy, może i wykreowali podejrzanego w Thane, ale niezależnie od tego, co mafia robiła i kto inny może w niej być, dotychczasowe posty Picasso się koniowi niezbyt podobają.
|
|
|
Post by Melania Trump on Oct 13, 2023 10:43:03 GMT 1
Dorzuć coś do pieca spoza grona Tygrys-Krioos-Papież . Zrób to dla mnie ^^ Sama bym odłożyła rozwiązanie kwestii tego trójkąta nawet jeśli tam będzie się kryć mafioza. Możesz wyjaśnić, dlaczego? Przynajmniej nie dzisiaj. Masz wyspostowanego Tygrysa i lincz na nim dzisiaj to jak strzelanie w głowę do jeńców. Masz Krioosa który dość autentycznie wygląda w tym momencie i był do tego zirytowany papież, ktory też wygląda lepiej w tym momencie. Do tego mam wrażenie że ciągnięcie tego tematu za bardzo rozmywa rozgrywkę.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 10:43:20 GMT 1
OD TERAZ ZAKAZ ROZMAWIANA O MECIE
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 13, 2023 10:44:07 GMT 1
Nie wiem, póki co siedzę na płocie i se patrzę co się dzieje i być może będę musiał w godzinach wczesnego popołudnia podjąć decyzję czy dorzucić tam do pieca, czy nie, póki co ten trójkąt/kwadrat niech się rozgrywa bez mojego udziału, bo i tak za bardzo dominuje obecny tok narracji w mieście. I w sumie to ostatnie wtrącenie najbardziej oddaje moją pierwotną obserwację: jakoś tak pusto mi w tym mieście, coś se piszemy, ale ten beef w trójkącie/kwadracie jest w zasadzie jedynym tematem, w którym się wykształciły jakieś interesujące interakcje. I jak to kurwa świadczy o pozostałych ja się pytam. Dorzuć coś do pieca spoza grona Tygrys-Krioos-Papież . Zrób to dla mnie ^^ Sama bym odłożyła rozwiązanie kwestii tego trójkąta nawet jeśli tam będzie się kryć mafioza. Ja nie jestem cyrkowcem, żeby sztuczki robić na zawołanie dla samego faktu stworzenia widowiska. Koń odkurzył tego Picassa, ktoś tam podbił Lucille Lucifer (luci), zaraz przyjdzie kryska na jakąś Dodę i się miasto samo wprawi w ruch. W tym mieście nie teraz ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem, ja tu jestem od rzeczy przełomowych i historycznych, planowania na wielka skalę, a nie jakichś bzdur.
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 13, 2023 10:44:09 GMT 1
Ale że co jest objawem miastowości? Nadmierna agresja? Z emocjonalnością ci się pomyliło chyba. Po drugiej stronie barykady ciężej to zbalansować i odegrać tak, żeby wyglądało wiarygodnie. Ale jakim cudem wyciągnąłeś jako argument za miastowością coś, do czego dosłownie dałem analogię do mafiozy, to już nie jestem w stanie zrozumieć. napisałeś że ma w miarę komfortową pozycję, a: a) nadmierna agresja b) żylka pulsuje c) przypieprza się do szczegółów (pomijam epitet 'nieistotnych', bo to subiektywne) po co miałby to robić jako mafia? może w obronie kolegi na świeczniku, ale do linczu jeszcze daleko więc o ile całokształtowo też zwróciłem uwagę na przemianę papieża to po przemyśleniu uważam że jest całkiem miastowa - za to łatwa do tego żeby go zaatakować na tej podstawie Nie wiem, poszli ostro w wymianę ciosów z Tygrysem i Thanosem od początku, a trzeba wyglądać konsekwentnie, może po to. Ja sobie mocniej zadaję pytanie, po co Tygrys, będąc w mafii, miałby robić to, co zrobił. Bo tam były brzydkie rzeczy, no to omijanie regulaminu, szczególnie na początku, kiedy ludzie są wyczuleni na takie rzeczy. Na pewno zdawał sobie sprawę, że za swoją grę może zebrać joby. No to jaki interes ma mafiozo w graniu w taki sposób? Ja mam zawsze problem z czytaniem full chaotycznego stylu gry u kogokolwiek, dlatego mogę się mylić, no ale to nielogicznie mi wygląda.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 10:44:43 GMT 1
Możesz wyjaśnić, dlaczego? Przynajmniej nie dzisiaj. Masz wyspostowanego Tygrysa i lincz na nim dzisiaj to jak strzelanie w głowę do jeńców. Masz Krioosa który dość autentycznie wygląda w tym momencie i był do tego zirytowany papież, ktory też wygląda lepiej w tym momencie. Do tego mam wrażenie że ciągnięcie tego tematu za bardzo rozmywa rozgrywkę. Masz jakieś odczyty, którymi chciałabyś się podzielić? Koń najchętniej by posłuchał o odczytach spoza w/w tematu.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 13, 2023 10:45:49 GMT 1
Możesz wyjaśnić, dlaczego? Przynajmniej nie dzisiaj. Masz wyspostowanego Tygrysa i lincz na nim dzisiaj to jak strzelanie w głowę do jeńców. Masz Krioosa który dość autentycznie wygląda w tym momencie i był do tego zirytowany papież, ktory też wygląda lepiej w tym momencie. Do tego mam wrażenie że ciągnięcie tego tematu za bardzo rozmywa rozgrywkę. Natomiast, rewanżując się pytaniem za pytanie, zapytam tak: jak się Pani czuje z tym, że jeszcze nikt nie napisał w temacie "Melania niewinna"?
|
|
|
Post by Melania Trump on Oct 13, 2023 10:46:30 GMT 1
Przynajmniej nie dzisiaj. Masz wyspostowanego Tygrysa i lincz na nim dzisiaj to jak strzelanie w głowę do jeńców. Masz Krioosa który dość autentycznie wygląda w tym momencie i był do tego zirytowany papież, ktory też wygląda lepiej w tym momencie. Do tego mam wrażenie że ciągnięcie tego tematu za bardzo rozmywa rozgrywkę. Natomiast, rewanżując się pytaniem za pytanie, zapytam tak: jak się Pani czuje z tym, że jeszcze nikt nie napisał w temacie "Melania niewinna"? W sumie świetnie się z tym czuję, że nikt nie chce tego na głos mówić ^^
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 10:46:53 GMT 1
Argument Melanii ws. niegłosowaniu na Tygrysa również ma jakiś sens.
Post papieża z początku tej strony wygląda koniowi na prawdziwą wiarę w to, że Tygrys może być mafiozą.
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 13, 2023 10:50:34 GMT 1
Przynajmniej nie dzisiaj. Masz wyspostowanego Tygrysa i lincz na nim dzisiaj to jak strzelanie w głowę do jeńców. Masz Krioosa który dość autentycznie wygląda w tym momencie i był do tego zirytowany papież, ktory też wygląda lepiej w tym momencie. Do tego mam wrażenie że ciągnięcie tego tematu za bardzo rozmywa rozgrywkę. Natomiast, rewanżując się pytaniem za pytanie, zapytam tak: jak się Pani czuje z tym, że jeszcze nikt nie napisał w temacie "Melania niewinna"? Panie Harrierku, a jaki ma cel to pytanie?
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 13, 2023 10:50:39 GMT 1
Koń obecnie myśli, że Thane/Papież to prawdopodobnie nie są dwaj miastowi. Trudno jest mu opisać, dlaczego; po prostu odnosi takie wrażenie. Panie Koniu, czy ta furtka to nie pozostała przypadkiem zbyt mocno uchylona? ENCYKLOPEDIA (Średni: Niepowodzenie): Nie potrafię sobie przypomnieć mafiozy, który wpadłby na zostawianiu sobie furtek i to d1. LOGIKA (Przeciętny: Sukces): No ale to jeszcze nie musi o niczym świadczyć, bo mafiozi te furtki zostawiają, tylko po prostu nie to było czynnikiem, po którym ich się łapało. Ty: no niby tak, ale jakoś intuicyjnie nie wierzę w celność takich strzałów furtkami.
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 10:50:41 GMT 1
Tego gracza można rozpoznać, że jest w mafii po tym, że gdyby był w mafii, to wyglądałby inteligentniej (roztropniej) niż wygląda obecnie. Takiego połączenia zacietrzewienia z byciem clueless, jakie on gra w tej edycji raczej nie byłby w stanie wykonać w mafii. Powtarzam. Jako mafiozo wyglądałby roztropniej, niż wygląda. Sam spróbuj przeczytać jego posty pod kątem tego klucza. A czy w ostatniej edycji, w której był w mafii nie wyglądał właśnie podobnie? Moim zdaniem nie. Czy ktoś jest w stanie zacytować jeden post Leppera, z którego wyczuwa dobrą wolę?
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 10:50:43 GMT 1
Mafiozem.
Koń chyba nie potrafi mówić po polsku.
|
|
|
Post by Słony Krokiet on Oct 13, 2023 10:50:46 GMT 1
tygrys raczej niewinny z uwagi na to jak nieoptymalnie z perspektywy mafiozy rozegrał wczorajszy dzień.
poskutkowało to za to efektem lepu na wszystkich dookoła i dla mnie w sumie najfajniejsze i najłatwiejsze wnioski z wczoraja, ciężko zakładać że nie przykleiła się tam mafia
mi śledząc wczoraj jeszcze na bieżąco wszystkie interakcje najbrzydciej wypadł tam lucyfer, toni kroos był chyba pierwszym albo jednym z pierwszych który po wejściu się wycofał zakładając to co ja w pierwszej linijce
dalszej kołomyi z papieżem i pijanym starym ruskiem nie śledziłem bo była jakaś brzydka a lubie sobie luźno roboczo założyć, że mafiozi tak brzydko nie piszą
ale może piszą i jest drugi fajny punkt do analizowania
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 13, 2023 10:51:23 GMT 1
Natomiast, rewanżując się pytaniem za pytanie, zapytam tak: jak się Pani czuje z tym, że jeszcze nikt nie napisał w temacie "Melania niewinna"? Panie Harrierku, a jaki ma cel to pytanie? Sprawdzam reakcję Melanii i pozostałych graczy, nie interesuj się Pan.
|
|
|
Post by Melania Trump on Oct 13, 2023 10:51:57 GMT 1
Przynajmniej nie dzisiaj. Masz wyspostowanego Tygrysa i lincz na nim dzisiaj to jak strzelanie w głowę do jeńców. Masz Krioosa który dość autentycznie wygląda w tym momencie i był do tego zirytowany papież, ktory też wygląda lepiej w tym momencie. Do tego mam wrażenie że ciągnięcie tego tematu za bardzo rozmywa rozgrywkę. Masz jakieś odczyty, którymi chciałabyś się podzielić? Koń najchętniej by posłuchał o odczytach spoza w/w tematu. Z dwie sytuacje miałam gdzie lampa mi się zapaliła. Stosunek Leppera do Krioosa jest dziwny próbujący wykorzystać chwilowe problemy Krioosa. Dodatkowo ukrywanie się za kreacją wygodne jest dla niego. Stosunek Luci do Tygrysa wczorajszy. W momencie kiedy jeszcze pisałam po angielsku nie spodobały mi się podchody Luciego w stosunku do Tygrysa. Wyglądał na jednego z potencjalnych przylepiaczy chcący sobie wyrobić pozycję niezależnie od koloru Tygrysa.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 10:52:12 GMT 1
Posty Leppera wydają się koniowi w dużej mierze kreacyjne i trudno w nich znaleźć jakieś opinie, na któremu wydaje się Lepperowi zależeć. Koń czeka, aż Lepper przedstawi swoje spojrzenie na grę bardziej czarno na białym, jak wcześniej zrobił to Olinek.
|
|