Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 16:00:48 GMT 1
Dziwnie mi się czyta twoje nasycone agresją i wulgarnym językiem posty. Skąd to się bierze? To pewnie kontrast między kreacją a formą wypowiedzi. Ok, wulgarny jestem, ale co Wy macie z tą agresją to naprawdę nie wiem. Przecież ja nie jestem jakoś szczególnie agresywny w tej edycji. W takim razie skąd taka forma wypowiedzi? Tak jak teraz napisałeś o Tygrysie, skąd ten barwny, wulgarny opis jego gry, robisz tak zawsze?
|
|
|
Post by Olinek Okrąglinek on Oct 13, 2023 16:06:14 GMT 1
Edit: Co miały na celu te 2 posty i skąd zmiana zdania w ciągu niecałych 40 minut? Z kolei Jego Ekscelencja stara się utrzymywać nad wyraz wysoki poziom adrenaliny. Czy jest to już moment, kiedy dostał wiatru w żagle i nie zamierza odpuścić? A może w dobie koniunkturalnej hossy stara się działać tak, aby zyskać w oczach innych? Jego Ekscelencja chyba jednak dobrze radzi sobie z emocjami. Czy to kwestia zawierzenia się Bogu czy może długo i sumienna praca nad sobą? Wasza Ekscelencjo, miałem potrzebę się podzielić tym, co dostrzegłem w Waszym zachowaniu. I dlaczego zmiana zdania? Czyż nie można sobie dobrze radzić z utrzymywaniem agresji? Owszem, nie jest to stricte emocja, niemniej chyba nie będziemy aż tak bardzo czepiać się pojęć. Wasza Ekscelencje chyba rozumie, co mam na myśli.
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 16:07:32 GMT 1
Jakbym miał być złośliwy, to powiedziałbym, że w byciu celnym zbyt szybcy są częściej mafiozi niż mieszkańcy. Edit: Na szczęście Ozdoba gra tak, że jeśli miałbym go atakować, to na mocniejszych podstawach. Co to znaczy? W jakich okolicznościach miałbyś mnie atakować? Skąd akurat takie wyrażenie? Ja to interpretuję jak ewentualną podpórkę, przecież tam jest warunek zawieszony zakładający pojawienie się mocniejszych podstaw. Tak zakładasz? Mam czuć zagrożenie z Twojej strony? Nie, spokojnie. Po prostu po tym, co napisał krokiet, że uniewinniasz go za szybko, ale celnie, dosyć instynktownie wrzuciłem taką notkę, że wykonywanie zbyt szybko celnych działań to raczej domena mafiozów. Staram się jednak myśleć, co piszę i nie robić tego na zasadzie odruchu. Postanowiłem więc sprostować tę notkę stwierdzeniem, że na szczęście grasz tak, że gdyby nawet przyszło mi kiedyś cię atakować, zrobiłbym to dużo bardziej merytorycznie, bo i twoja gra na coś takiego na szczęście pozwala.
|
|
|
Post by Olinek Okrąglinek on Oct 13, 2023 16:09:14 GMT 1
Wczorajszy dzień był zdominowany przez dyskusję o Tygrysie, a ja nie wiedziałam, jak się do tego odnieść. A dzisiaj pamiętam z niej głównie to, że zgadzałam się z frustracją Tygrysa odnośnie tego, że nie mamy jeszcze ani mordu, ani linczu, z których można wyciągać jakieś wnioski, do tego duża część graczy grała mocno kreacyjnie i nie do końca było wiadomo, czy to co piszą to ich przemyślenia odnośnie rozgrywki, czy tylko coś rzucone na odlew, żeby zgadzało się z kreacją. Ja też nie wiem, jak pierwszego dnia można widzieć kogoś przynależność w jakimś zdecydowanym kontraście. Stronę lub dwie temu miał miejsce atak na Oświeconego Centrystę, jakoby gubił się w zeznaniach i "zaplątywał w swetrze". Ale czy nie jest tak, że mafia myśli kilka kroków do przodu, jest w swojej grze o wiele bardziej metodyczna i błędy logiczne zdarzają się jej znacznie rzadziej niż płynącym z nurtem wydarzeń miastowym? Panno Lauro, czy czuje się Pani nieco przytłoczona tempem i poziomem rozgrywki? Jak się Panna Laura odnajduje w takich warunkach? Chętnie porozmawiam o Panny osobistych odczuciach. Może nawet podyskutujemy razem na temat Panny dotychczasowych obserwacji?
|
|
|
Post by Melania Trump on Oct 13, 2023 16:10:02 GMT 1
A miałam się pytać o to jak się czujesz z tym że najczęstszy zarzut dotyczący twojej osoby dotyka agresji? Jakoś nie odczułam tej nadmiernej agresji z twoich postów, a nawet jeśli jest to nie zasłania ich merytoryki. Skoro miałaś o to pytać, to czy miał z odpowiedzi wyniknąć jakiś wniosek? Pisałam że sama jakoś nie czułam tej nadmiernej agresji Papieża. Najczęściej jednak taki zarzut mu stawiał Centrysta potem dopiero Grubol też napisał o jego agresji w negatywnym znaczeniu. W przypadku Centrysty wyglądało jakby szukał punktu zaczepienia i nie wiedział jak bardziej merytorycznie zaatakować papieża. Tylko w tym przypadku nie potrafię określić na ile Centrysta atakuje tutaj niewinnie papieża, a na ile to jest wyrachowane. W przypadku Grubola bym wolała poczekać jeszcze jak sam papież będzie się odnosił do pytania.
|
|
|
Post by Laura Pergolizzi on Oct 13, 2023 16:11:06 GMT 1
Tak, jestem przytłoczona. Limit postów chyba nie został dostosowany do liczby graczy.
|
|
|
Post by Laura Pergolizzi on Oct 13, 2023 16:12:24 GMT 1
Skoro miałaś o to pytać, to czy miał z odpowiedzi wyniknąć jakiś wniosek? Pisałam że sama jakoś nie czułam tej nadmiernej agresji Papieża. Najczęściej jednak taki zarzut mu stawiał Centrysta potem dopiero Grubol też napisał o jego agresji w negatywnym znaczeniu. W przypadku Centrysty wyglądało jakby szukał punktu zaczepienia i nie wiedział jak bardziej merytorycznie zaatakować papieża. Tylko w tym przypadku nie potrafię określić na ile Centrysta atakuje tutaj niewinnie papieża, a na ile to jest wyrachowane. W przypadku Grubola bym wolała poczekać jeszcze jak sam papież będzie się odnosił do pytania. Jeśli Centrysta postwił ten zarzut jako pierwszy, a Grubol się podczepił, to czy zarzut wyrachowania nie jest bardziej stosowny względem tego drugiego?
|
|
|
Post by Słony Krokiet on Oct 13, 2023 16:12:49 GMT 1
Dla mnie póki co ozdoba to ten sam casus co tygrys Rozwiń tę myśl. Dla mnie póki co ozdoba to ten sam casus co tygrys Przecież to są zupełnie 2 różne wejścia w temat. Tygrys wszedł chujowo i uniewinniać go może paradoksalnie to, że w tym gównie zakopywał się coraz bardziej, a drąc ryja w temacie jeszcze bardziej zwracał na siebie uwagę, przy okazji ryzykując, że jak zapadnie się głębiej w to gówno, to w czasie darcia ryja może mu ono wpaść do mordy. Z kolei Ozdoba miał sporo dobrych postów, może nie zawsze zgadzam się z wnioskami, ale to raczej gość, który kreuje grę i jeśli nawet jest mafiozą, to trzeba go określić mianem mafiozy mocnego. Ozdoba gra za dobrze, żeby być celem linczu, Tygrys nie jest celem linczu, bo go nie ma. Przynajmniej ja tak to teraz widzę. pisałem o tygrysie gra nieoptymalna z perspektywy mafiozy i takie samo zdanie mam o ozdobie jeden i drugi przykuł na starcie zbyt dużą uwagę, fakt że tygrys tarzał się w błocie cały czas jakby chciał pobić w tym rekord więc ciężko porównywać, ale ozdoba po chwili ciszy uderzył pierwszą listą niewinnych i ujawnianiem swoich readów[pokazujących z kolei, że bardzo przytomnie stoi w rozgrywce] co też zostało źle odebrane czyli optymalne nie było. I ten cały casus z tej perspektywy wydaje mi się być podobny. Sama gra i charaktery wcale podobne nie są. A tożsamości znam ze trzy i nie ma wśród nich ozdoby więc jednego z drugim nie łącze
|
|
|
Post by Olinek Okrąglinek on Oct 13, 2023 16:14:19 GMT 1
Tak, jestem przytłoczona. Limit postów chyba nie został dostosowany do liczby graczy. Kogo Panna Laura podejrzewa w tej kadencji Sejmu? Czy są to podejrzenia własne, indywidualne czy może jednak ze względu na wysokie tempo prac sejmowych komisji bazuje Pani na wyrokach innych parlamentarzystów?
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 16:17:26 GMT 1
Zgadzam się, że Tygrysa nie ma co dzisiaj linczować. Przekonałem się ostatnio, że lepsze jest wrogiem dobrego i czasami szukanie kwadratowych jaj niekoniecznie sprzyja celności, widziałem też analogię do pewnego argentyńskiego rozgrywającego, natomiast znowu gdzieś ten poziom absurdu i przeczenia samemu sobie jest poziomem, który może dać w D1 trochę luzu. Uważam, że gryl pod Lepperem jest pożądany, natomiast też nie uważam, żeby to był kandydat na dziś. Ale może, Andrzejku, jak poczujesz trochę zagrożenia to wjedzie coś więcej niż dość mocny luz. Jesteś ze szkoły transparentności czy kart przy sobie? Jaka jest obecna koalicja? Nie wiem jeszcze do końca co sądzić o Centryście, wjechał w temat z lekkim opóźnieniem, a te dwa posty to dla mnie jest kompendium dramatu: A do tożsamości przyznałem się już w pierwszym poście. Jestem niewinny i więcej o mnie wiecie, tym łatwiej do tego dojdziecie. Nie przydam się na początku tej gry w znajdowaniu mafiozów, to może chociaż się uniewinnię Panie Tygrys, a może ty byś się tak grą uniewinnił, a nie próbami obejścia regulaminu, co? Jak czytam posty szanownej małżonki pana Trumpa to mam wrażenie, że może nas robić w chuja i jednak nie jest native speakerem. W połączeniu z tym, co później dyskutowałem z nim na temat Papieżowej agresji, wzburzenia i nieistotnych szczegółów odnoszę wrażenie, że kompletnie nie odnalazł się na początku rozgrywki, więc od tego co tworzy wieje sztucznością. I o ile brak zgody z moją logiką nie jest - o ile nadal jest racjonalna - dla mnie istotnym czynnikiem, o tyle jeśli wajbowo też się coś nie zgadza, no to mamy problem. Czynnikiem, powiedzmy, łagodzącym ocenę jest dla mnie fakt, że taka postawa jest ryzykowna, a Centrysta to nie jest debiutant i powinien takie rzeczy rozumieć. Widzę lekką analogię do poprzedniej edycji, tylko tam do agresji i pressu była dołożona intensywność i dobre wajby, a tu jest rozdrażnienie. Co się z Tobą dzieje gościu? Skąd to zwątpienie? Czemu mam wrażenie, że w ogóle nie czujesz tej edycji? No i potem mamy ludzi z którymi chciałbym rozmawiać: LP Picasso Luci Doda Nie jest to glonowanie, ale zaznaczenie obecności jest na tyle słabe, że bez problemu może tam siedzieć jedna, jeśli nie dwie mafie. Przy czym Doda i LP to jest jedna grupa, a Picasso i Luci to druga grupa, pierwsza właściwie nic nie zrobiła jeszcze, druga pokazywała elementy szukania prawdy, ale były na tyle niewymuszone, że nie jestem przekonany czy to działa na ich korzyść. Jakbym miał teraz wybierać, to najlepiej z tego grona mimo wszystko wygląda Luci czysto wajbowo, a najgorzej Picasso, ale myślę, że obraz Picasso może być zaburzony względem Dody i LP. Zakładam, że o Sonnym i Starym Niedźwiedziu nie ma nawet co mówić jeszcze, mając pięciu mafiozów w grze - powyższe grono jest ewidentnie do dyskusji i lepszego momentu niż teraz na to, uważam, nie będzie.
|
|
|
Post by Laura Pergolizzi on Oct 13, 2023 16:20:31 GMT 1
W tej chwili Słony Krokiet, Pablo Picasso i Luci Lucifer najbardziej przechodzą obok rozgrywki, nie licząc tych co w ogóle nie piszą. Wśród bardziej aktywnych nie pasuje mi Borys Jelcyn tym, jak bardzo zaangażował się w dyskusję na temat filozofii gry i płacząc nad rozlanym mlekiem w postaci lep Dawida Ozdoby. Wcześniej podejrzewałam Thane Kriosa za podczepkę na Tygrysa, ale Borys dał dobre argumenty na jego niewinność, a chyba nie broniłby tak zdecydowanie swojego.
|
|
|
Post by Melania Trump on Oct 13, 2023 16:20:53 GMT 1
Pisałam że sama jakoś nie czułam tej nadmiernej agresji Papieża. Najczęściej jednak taki zarzut mu stawiał Centrysta potem dopiero Grubol też napisał o jego agresji w negatywnym znaczeniu. W przypadku Centrysty wyglądało jakby szukał punktu zaczepienia i nie wiedział jak bardziej merytorycznie zaatakować papieża. Tylko w tym przypadku nie potrafię określić na ile Centrysta atakuje tutaj niewinnie papieża, a na ile to jest wyrachowane. W przypadku Grubola bym wolała poczekać jeszcze jak sam papież będzie się odnosił do pytania. Jeśli Centrysta postwił ten zarzut jako pierwszy, a Grubol się podczepił, to czy zarzut wyrachowania nie jest bardziej stosowny względem tego drugiego? Wcześniej były z dwie osoby co zapisały papieżowi tą agresję na plus. Absolutnie bym nie wyciągała takiego wniosku jaki Pani wyciągnęła. Zapomniała Pani, że trochę ten temat był wałkowany i wrócił jak bumerang. Czy czasem Pani przyjście nie miało na celu pośredniej próby odsunięcia podejrzeń wobec Centrysty?
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 16:21:19 GMT 1
Co to znaczy? W jakich okolicznościach miałbyś mnie atakować? Skąd akurat takie wyrażenie? Ja to interpretuję jak ewentualną podpórkę, przecież tam jest warunek zawieszony zakładający pojawienie się mocniejszych podstaw. Tak zakładasz? Mam czuć zagrożenie z Twojej strony? Nie, spokojnie. Po prostu po tym, co napisał krokiet, że uniewinniasz go za szybko, ale celnie, dosyć instynktownie wrzuciłem taką notkę, że wykonywanie zbyt szybko celnych działań to raczej domena mafiozów. Staram się jednak myśleć, co piszę i nie robić tego na zasadzie odruchu. Postanowiłem więc sprostować tę notkę stwierdzeniem, że na szczęście grasz tak, że gdyby nawet przyszło mi kiedyś cię atakować, zrobiłbym to dużo bardziej merytorycznie, bo i twoja gra na coś takiego na szczęście pozwala. Uważasz, że lista gitów to uniewinnienie? Zdążyłeś zapomnieć o czym rozmawialiśmy w nocy? Nie podoba mi się to, nie ze względu na to, że dotyczy mnie, ale ze względu na to, że poświęciliśmy trochę czasu na tę dyskusję, a Ty pod wpływem jednego posta krokieta (co sądzisz o tym, że reaguje jako drugi na to, że ktoś zauważy, że zbiera dobre noty?) wyglądasz jakbyś albo nie przyjmował do wiadomości tego co pisałem, albo nie chciał przyjąć do wiadomości. Staram się nie zakładać złej woli, ale możesz mi powiedzieć skąd to wynika? Mam złe wrażenie? Czy uważasz, że miastowy powinien stosować wędki, czy nie?
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 13, 2023 16:22:32 GMT 1
Jeśli Centrysta postwił ten zarzut jako pierwszy, a Grubol się podczepił, to czy zarzut wyrachowania nie jest bardziej stosowny względem tego drugiego? Wcześniej były z dwie osoby co zapisały papieżowi tą agresję na plus. Absolutnie bym nie wyciągała takiego wniosku jaki Pani wyciągnęła. Zapomniała Pani, że trochę ten temat był wałkowany i wrócił jak bumerang. Czy czasem Pani przyjście nie miało na celu pośredniej próby odsunięcia podejrzeń wobec Centrysty? Wrócimy do tego za godzinkę jakąś, bo mam przemyślenie na ten temat, no ale szkoda byłoby podcinać skrzydła wejściu LP i się jasno teraz określać
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 13, 2023 16:25:13 GMT 1
A tak w ogóle to przemyślałem parę rzeczy podczas bieganka i krokiet żywo mnie interesuje twoja opinia nt. centrysty.
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 16:25:45 GMT 1
Skoro miałaś o to pytać, to czy miał z odpowiedzi wyniknąć jakiś wniosek? Pisałam że sama jakoś nie czułam tej nadmiernej agresji Papieża. Najczęściej jednak taki zarzut mu stawiał Centrysta potem dopiero Grubol też napisał o jego agresji w negatywnym znaczeniu. W przypadku Centrysty wyglądało jakby szukał punktu zaczepienia i nie wiedział jak bardziej merytorycznie zaatakować papieża. Tylko w tym przypadku nie potrafię określić na ile Centrysta atakuje tutaj niewinnie papieża, a na ile to jest wyrachowane. W przypadku Grubola bym wolała poczekać jeszcze jak sam papież będzie się odnosił do pytania. Ja czuję nadmierną agresję Papieża. Nie chodzi o agresję w grze - czyli tak poziom dociekliwości i kontroli pływu gry - ta jest na standardowym poziomie. Chodzi o agresję werbalną, w wypowiedziach i stylu. Problem jest w tym, że to stało się tak bardzo widoczne, bo pojawił się kontrast między jego naprawę dobrym i zabawnym wejściem z gagami, a tym jak to kontynuuje i wplata w merytorykę. Jestem więc zdziwiony, że akurat Ty tego nie widzisz i w ogóle traktujesz jako argument i estymator jeszcze oceniając wyrachowanie.
|
|
|
Post by Słony Krokiet on Oct 13, 2023 16:26:50 GMT 1
A tak w ogóle to przemyślałem parę rzeczy podczas bieganka i krokiet żywo mnie interesuje twoja opinia nt. centrysty. nie lubie kopać leżącego jak pięciu innych kopie dookoła a ty sie włoska lokówka puknij w czoło zanim zaczniesz mówić, że przechodzę obok gry no kurwa ludzie nie bądźcie skrajni
|
|
|
Post by Laura Pergolizzi on Oct 13, 2023 16:27:32 GMT 1
Jeśli Centrysta postwił ten zarzut jako pierwszy, a Grubol się podczepił, to czy zarzut wyrachowania nie jest bardziej stosowny względem tego drugiego? Wcześniej były z dwie osoby co zapisały papieżowi tą agresję na plus. Absolutnie bym nie wyciągała takiego wniosku jaki Pani wyciągnęła. Zapomniała Pani, że trochę ten temat był wałkowany i wrócił jak bumerang. Czy czasem Pani przyjście nie miało na celu pośredniej próby odsunięcia podejrzeń wobec Centrysty? Chyba przecenia Pani moje zdolności rządzenia duszami.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 13, 2023 16:31:19 GMT 1
Zgadzam się, że Tygrysa nie ma co dzisiaj linczować. Przekonałem się ostatnio, że lepsze jest wrogiem dobrego i czasami szukanie kwadratowych jaj niekoniecznie sprzyja celności, widziałem też analogię do pewnego argentyńskiego rozgrywającego, natomiast znowu gdzieś ten poziom absurdu i przeczenia samemu sobie jest poziomem, który może dać w D1 trochę luzu. Uważam, że gryl pod Lepperem jest pożądany, natomiast też nie uważam, żeby to był kandydat na dziś. Ale może, Andrzejku, jak poczujesz trochę zagrożenia to wjedzie coś więcej niż dość mocny luz. Jesteś ze szkoły transparentności czy kart przy sobie? Jaka jest obecna koalicja? Nie wiem jeszcze do końca co sądzić o Centryście, wjechał w temat z lekkim opóźnieniem, a te dwa posty to dla mnie jest kompendium dramatu: Panie Tygrys, a może ty byś się tak grą uniewinnił, a nie próbami obejścia regulaminu, co? Jak czytam posty szanownej małżonki pana Trumpa to mam wrażenie, że może nas robić w chuja i jednak nie jest native speakerem. W połączeniu z tym, co później dyskutowałem z nim na temat Papieżowej agresji, wzburzenia i nieistotnych szczegółów odnoszę wrażenie, że kompletnie nie odnalazł się na początku rozgrywki, więc od tego co tworzy wieje sztucznością. I o ile brak zgody z moją logiką nie jest - o ile nadal jest racjonalna - dla mnie istotnym czynnikiem, o tyle jeśli wajbowo też się coś nie zgadza, no to mamy problem. Czynnikiem, powiedzmy, łagodzącym ocenę jest dla mnie fakt, że taka postawa jest ryzykowna, a Centrysta to nie jest debiutant i powinien takie rzeczy rozumieć. Widzę lekką analogię do poprzedniej edycji, tylko tam do agresji i pressu była dołożona intensywność i dobre wajby, a tu jest rozdrażnienie. Co się z Tobą dzieje gościu? Skąd to zwątpienie? Czemu mam wrażenie, że w ogóle nie czujesz tej edycji? No i potem mamy ludzi z którymi chciałbym rozmawiać: LP Picasso Luci Doda Nie jest to glonowanie, ale zaznaczenie obecności jest na tyle słabe, że bez problemu może tam siedzieć jedna, jeśli nie dwie mafie. Przy czym Doda i LP to jest jedna grupa, a Picasso i Luci to druga grupa, pierwsza właściwie nic nie zrobiła jeszcze, druga pokazywała elementy szukania prawdy, ale były na tyle niewymuszone, że nie jestem przekonany czy to działa na ich korzyść. Jakbym miał teraz wybierać, to najlepiej z tego grona mimo wszystko wygląda Luci czysto wajbowo, a najgorzej Picasso, ale myślę, że obraz Picasso może być zaburzony względem Dody i LP. Zakładam, że o Sonnym i Starym Niedźwiedziu nie ma nawet co mówić jeszcze, mając pięciu mafiozów w grze - powyższe grono jest ewidentnie do dyskusji i lepszego momentu niż teraz na to, uważam, nie będzie. Jak się zasadniczo zgadzam i czytamy podobnie obecny stan rozgrywki, tak weź mi wytłumacz, jakim hujem wrzuciłeś Dodę do grupy "chcę rozmawiać", a Sonnego do grupy "nie ma co mówić jeszcze". Bo tą LP to jeszcze przeboleję, tu może być mój błąd poznawczy, że posty z ostatniej godziny przeczytałem ciurkiem i traktuję je jako napisane w tym samym czasie, chociaż zakład o siatę mocnego fulla, że jak zaczynałeś to pisać, to LP jeszcze w temat nie weszła.
|
|
|
Post by Olinek Okrąglinek on Oct 13, 2023 16:31:31 GMT 1
W tej chwili Słony Krokiet, Pablo Picasso i Luci Lucifer najbardziej przechodzą obok rozgrywki, nie licząc tych co w ogóle nie piszą. Wśród bardziej aktywnych nie pasuje mi Borys Jelcyn tym, jak bardzo zaangażował się w dyskusję na temat filozofii gry i płacząc nad rozlanym mlekiem w postaci lep Dawida Ozdoby. Wcześniej podejrzewałam Thane Kriosa za podczepkę na Tygrysa, ale Borys dał dobre argumenty na jego niewinność, a chyba nie broniłby tak zdecydowanie swojego. Czy Panna Laura byłaby gotów zagłosować dziś przeciwko Luciferowi?
|
|