Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 16:32:02 GMT 1
Spoko punkt startowy Ozdoba (twoja rozpiska o graczach), niedługo siadam na kompa to dodam swoje trzy grosze i robimy ich.
|
|
|
Post by Laura Pergolizzi on Oct 13, 2023 16:34:12 GMT 1
A tak w ogóle to przemyślałem parę rzeczy podczas bieganka i krokiet żywo mnie interesuje twoja opinia nt. centrysty. nie lubie kopać leżącego jak pięciu innych kopie dookoła a ty sie włoska lokówka puknij w czoło zanim zaczniesz mówić, że przechodzę obok gry no kurwa ludzie nie bądźcie skrajni A jaki procent Twoich postów określiłbyś mianem aktywnego uczestnictwa w rozgrywce? Olinek, tak.
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 16:39:31 GMT 1
Zgadzam się, że Tygrysa nie ma co dzisiaj linczować. Przekonałem się ostatnio, że lepsze jest wrogiem dobrego i czasami szukanie kwadratowych jaj niekoniecznie sprzyja celności, widziałem też analogię do pewnego argentyńskiego rozgrywającego, natomiast znowu gdzieś ten poziom absurdu i przeczenia samemu sobie jest poziomem, który może dać w D1 trochę luzu. Uważam, że gryl pod Lepperem jest pożądany, natomiast też nie uważam, żeby to był kandydat na dziś. Ale może, Andrzejku, jak poczujesz trochę zagrożenia to wjedzie coś więcej niż dość mocny luz. Jesteś ze szkoły transparentności czy kart przy sobie? Jaka jest obecna koalicja? Nie wiem jeszcze do końca co sądzić o Centryście, wjechał w temat z lekkim opóźnieniem, a te dwa posty to dla mnie jest kompendium dramatu: W połączeniu z tym, co później dyskutowałem z nim na temat Papieżowej agresji, wzburzenia i nieistotnych szczegółów odnoszę wrażenie, że kompletnie nie odnalazł się na początku rozgrywki, więc od tego co tworzy wieje sztucznością. I o ile brak zgody z moją logiką nie jest - o ile nadal jest racjonalna - dla mnie istotnym czynnikiem, o tyle jeśli wajbowo też się coś nie zgadza, no to mamy problem. Czynnikiem, powiedzmy, łagodzącym ocenę jest dla mnie fakt, że taka postawa jest ryzykowna, a Centrysta to nie jest debiutant i powinien takie rzeczy rozumieć. Widzę lekką analogię do poprzedniej edycji, tylko tam do agresji i pressu była dołożona intensywność i dobre wajby, a tu jest rozdrażnienie. Co się z Tobą dzieje gościu? Skąd to zwątpienie? Czemu mam wrażenie, że w ogóle nie czujesz tej edycji? No i potem mamy ludzi z którymi chciałbym rozmawiać: LP Picasso Luci Doda Nie jest to glonowanie, ale zaznaczenie obecności jest na tyle słabe, że bez problemu może tam siedzieć jedna, jeśli nie dwie mafie. Przy czym Doda i LP to jest jedna grupa, a Picasso i Luci to druga grupa, pierwsza właściwie nic nie zrobiła jeszcze, druga pokazywała elementy szukania prawdy, ale były na tyle niewymuszone, że nie jestem przekonany czy to działa na ich korzyść. Jakbym miał teraz wybierać, to najlepiej z tego grona mimo wszystko wygląda Luci czysto wajbowo, a najgorzej Picasso, ale myślę, że obraz Picasso może być zaburzony względem Dody i LP. Zakładam, że o Sonnym i Starym Niedźwiedziu nie ma nawet co mówić jeszcze, mając pięciu mafiozów w grze - powyższe grono jest ewidentnie do dyskusji i lepszego momentu niż teraz na to, uważam, nie będzie. Jak się zasadniczo zgadzam i czytamy podobnie obecny stan rozgrywki, tak weź mi wytłumacz, jakim hujem wrzuciłeś Dodę do grupy "chcę rozmawiać", a Sonnego do grupy "nie ma co mówić jeszcze". Bo tą LP to jeszcze przeboleję, tu może być mój błąd poznawczy, że posty z ostatniej godziny przeczytałem ciurkiem i traktuję je jako napisane w tym samym czasie, chociaż zakład o siatę mocnego fulla, że jak zaczynałeś to pisać, to LP jeszcze w temat nie weszła. No Doda ma ponad 300% więcej postów, co jeszcze chcesz? U Sonnego nie widzę obietnicy nieuchronnej aktywizacji, u Dody tak. Jak się Sonny będzie odzywał to wchodzi na listę, jak nie, to wypada za nieaktywność, gdzie minus? Widziałem już, że LP się pojawiła więc dawaj browara.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 13, 2023 16:40:39 GMT 1
czemu ja kurwa żyłem w przeświadczeniu, że doda ma 2-3 posty
|
|
Papież
Edycja#37
Limit: 306
|
Post by Papież on Oct 13, 2023 16:43:31 GMT 1
To pewnie kontrast między kreacją a formą wypowiedzi. Ok, wulgarny jestem, ale co Wy macie z tą agresją to naprawdę nie wiem. Przecież ja nie jestem jakoś szczególnie agresywny w tej edycji. W takim razie skąd taka forma wypowiedzi? Tak jak teraz napisałeś o Tygrysie, skąd ten barwny, wulgarny opis jego gry, robisz tak zawsze? Bo nabrałem ochoty na taką akurat zabawę słowem. Może to pociągnę do końca edycji, a może znudzi mi się za 5 postów. Nie robię tak zawsze, raczej z rzadka, raz na ruski watykański rok. Edit: Co miały na celu te 2 posty i skąd zmiana zdania w ciągu niecałych 40 minut? Wasza Ekscelencjo, miałem potrzebę się podzielić tym, co dostrzegłem w Waszym zachowaniu. I dlaczego zmiana zdania? Czyż nie można sobie dobrze radzić z utrzymywaniem agresji? Owszem, nie jest to stricte emocja, niemniej chyba nie będziemy aż tak bardzo czepiać się pojęć. Wasza Ekscelencje chyba rozumie, co mam na myśli. Zmiana zdania odnosiła się do słowa "jednak" w tym drugim poście, sugerowało to, że najpierw myślałeś coś, a potem JEDNAK zmieniłeś zdanie. Co to znaczy? W jakich okolicznościach miałbyś mnie atakować? Skąd akurat takie wyrażenie? Ja to interpretuję jak ewentualną podpórkę, przecież tam jest warunek zawieszony zakładający pojawienie się mocniejszych podstaw. Tak zakładasz? Mam czuć zagrożenie z Twojej strony? Nie, spokojnie. Po prostu po tym, co napisał krokiet, że uniewinniasz go za szybko, ale celnie, dosyć instynktownie wrzuciłem taką notkę, że wykonywanie zbyt szybko celnych działań to raczej domena mafiozów. Staram się jednak myśleć, co piszę i nie robić tego na zasadzie odruchu. Postanowiłem więc sprostować tę notkę stwierdzeniem, że na szczęście grasz tak, że gdyby nawet przyszło mi kiedyś cię atakować, zrobiłbym to dużo bardziej merytorycznie, bo i twoja gra na coś takiego na szczęście pozwala.Piszesz, że jego gra pozwala Ci go atakować merytorycznie, czyli że jest się do czego przyjebać? Czy to tylko takie niefortunne sformułowanie? Skoro miałaś o to pytać, to czy miał z odpowiedzi wyniknąć jakiś wniosek? Pisałam że sama jakoś nie czułam tej nadmiernej agresji Papieża. Najczęściej jednak taki zarzut mu stawiał Centrysta potem dopiero Grubol też napisał o jego agresji w negatywnym znaczeniu. W przypadku Centrysty wyglądało jakby szukał punktu zaczepienia i nie wiedział jak bardziej merytorycznie zaatakować papieża. Tylko w tym przypadku nie potrafię określić na ile Centrysta atakuje tutaj niewinnie papieża, a na ile to jest wyrachowane. W przypadku Grubola bym wolała poczekać jeszcze jak sam papież będzie się odnosił do pytania. Ja dalej podtrzymuję, jestem wulgarny, badziej niż zwykle, ale nie jestem nadmiernie agresywny. Przynajmniej ja tak to odczuwam, a wysuwanie tez przez Centrystę, że moja agresja jest nadmierna i że to mnie stawia w gorszym świetle niż adwersarzy to dla mnie absurd i dowód złej woli. Przecież to są zupełnie 2 różne wejścia w temat. Tygrys wszedł chujowo i uniewinniać go może paradoksalnie to, że w tym gównie zakopywał się coraz bardziej, a drąc ryja w temacie jeszcze bardziej zwracał na siebie uwagę, przy okazji ryzykując, że jak zapadnie się głębiej w to gówno, to w czasie darcia ryja może mu ono wpaść do mordy. Z kolei Ozdoba miał sporo dobrych postów, może nie zawsze zgadzam się z wnioskami, ale to raczej gość, który kreuje grę i jeśli nawet jest mafiozą, to trzeba go określić mianem mafiozy mocnego. Ozdoba gra za dobrze, żeby być celem linczu, Tygrys nie jest celem linczu, bo go nie ma. Przynajmniej ja tak to teraz widzę. pisałem o tygrysie gra nieoptymalna z perspektywy mafiozy i takie samo zdanie mam o ozdobie jeden i drugi przykuł na starcie zbyt dużą uwagę, fakt że tygrys tarzał się w błocie cały czas jakby chciał pobić w tym rekord więc ciężko porównywać, ale ozdoba po chwili ciszy uderzył pierwszą listą niewinnych i ujawnianiem swoich readów[pokazujących z kolei, że bardzo przytomnie stoi w rozgrywce] co też zostało źle odebrane czyli optymalne nie było.
I ten cały casus z tej perspektywy wydaje mi się być podobny. Sama gra i charaktery wcale podobne nie są. A tożsamości znam ze trzy i nie ma wśród nich ozdoby więc jednego z drugim nie łącze Z pogrubionym się bardzo nie zgadzam. Takie listy zwykle zbierają pozytywne recenzje, jeśli są dobrze napisane, więc są teoretycznie dobre dla mafiozy, tutaj jednak Jelcyn się przyjebał, ale też nie sprawiło to, że Ozdoba wylądował na świeczniku, więc uważam, że nie ma podobieństw w jego grze z Tygrysem. Pisałam że sama jakoś nie czułam tej nadmiernej agresji Papieża. Najczęściej jednak taki zarzut mu stawiał Centrysta potem dopiero Grubol też napisał o jego agresji w negatywnym znaczeniu. W przypadku Centrysty wyglądało jakby szukał punktu zaczepienia i nie wiedział jak bardziej merytorycznie zaatakować papieża. Tylko w tym przypadku nie potrafię określić na ile Centrysta atakuje tutaj niewinnie papieża, a na ile to jest wyrachowane. W przypadku Grubola bym wolała poczekać jeszcze jak sam papież będzie się odnosił do pytania. Ja czuję nadmierną agresję Papieża. Nie chodzi o agresję w grze - czyli tak poziom dociekliwości i kontroli pływu gry - ta jest na standardowym poziomie. Chodzi o agresję werbalną, w wypowiedziach i stylu. Problem jest w tym, że to stało się tak bardzo widoczne, bo pojawił się kontrast między jego naprawę dobrym i zabawnym wejściem z gagami, a tym jak to kontynuuje i wplata w merytorykę. Jestem więc zdziwiony, że akurat Ty tego nie widzisz i w ogóle traktujesz jako argument i estymator jeszcze oceniając wyrachowanie. Jaką stawiasz tezę z tej mojej rzekomo nadmiernej agresji? Skąd ona Twoim zdaniem wynika? Jak to wpływa na moją pozycję w grze w Twoich oczach?
|
|
|
Post by Melania Trump on Oct 13, 2023 16:47:09 GMT 1
Pisałam że sama jakoś nie czułam tej nadmiernej agresji Papieża. Najczęściej jednak taki zarzut mu stawiał Centrysta potem dopiero Grubol też napisał o jego agresji w negatywnym znaczeniu. W przypadku Centrysty wyglądało jakby szukał punktu zaczepienia i nie wiedział jak bardziej merytorycznie zaatakować papieża. Tylko w tym przypadku nie potrafię określić na ile Centrysta atakuje tutaj niewinnie papieża, a na ile to jest wyrachowane. W przypadku Grubola bym wolała poczekać jeszcze jak sam papież będzie się odnosił do pytania. Ja czuję nadmierną agresję Papieża. Nie chodzi o agresję w grze - czyli tak poziom dociekliwości i kontroli pływu gry - ta jest na standardowym poziomie. Chodzi o agresję werbalną, w wypowiedziach i stylu. Problem jest w tym, że to stało się tak bardzo widoczne, bo pojawił się kontrast między jego naprawę dobrym i zabawnym wejściem z gagami, a tym jak to kontynuuje i wplata w merytorykę. Jestem więc zdziwiony, że akurat Ty tego nie widzisz i w ogóle traktujesz jako argument i estymator jeszcze oceniając wyrachowanie. Na własnej skórze jakoś tego właśnie nie odczułam za bardzo tej agresji w wypowiedziach i stylu. Nawet jeśli tam wplata to w merytorykę to poza tobą nikt nie potrafił tego lepiej opisać i jako jedyny napisałeś konkretnie o jego przemianie. Wydaje mi się że jego agresja nie przysłania aż tak bardzo merytoryki w jego postach. Nawet jeśli papież miałby być winny , to jego agresja nie byłaby jedynym argumentem za jego winą.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 16:49:41 GMT 1
Melania, napisz jakiegoś fajnego, miastowego posta, zrób analizę. Ja w tym czasie napiszę swoją i podzielimy się wnioskami. Czas start!
|
|
|
Post by Melania Trump on Oct 13, 2023 16:50:35 GMT 1
Melania, napisz jakiegoś fajnego, miastowego posta, zrób analizę. Ja w tym czasie napiszę swoją i podzielimy się wnioskami. Czas start! Czemu miałabym teraz odkrywać karty? Gdzie ci tak spieszy się poznanie moich wniosków?
|
|
|
Post by Słony Krokiet on Oct 13, 2023 16:51:28 GMT 1
nie lubie kopać leżącego jak pięciu innych kopie dookoła a ty sie włoska lokówka puknij w czoło zanim zaczniesz mówić, że przechodzę obok gry no kurwa ludzie nie bądźcie skrajni A jaki procent Twoich postów określiłbyś mianem aktywnego uczestnictwa w rozgrywce? Olinek, tak. 10% fillerów 80% aktywnego komentowania rozgrywki i wrzucania swoich paru groszy 10% wizji pionierskich, które potem rozchodzą się echem po mieście i nawet nie znacie autora a Ty jak byś to oceniła?
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 16:52:31 GMT 1
W takim razie skąd taka forma wypowiedzi? Tak jak teraz napisałeś o Tygrysie, skąd ten barwny, wulgarny opis jego gry, robisz tak zawsze? Bo nabrałem ochoty na taką akurat zabawę słowem. Może to pociągnę do końca edycji, a może znudzi mi się za 5 postów. Nie robię tak zawsze, raczej z rzadka, raz na ruski watykański rok. Wasza Ekscelencjo, miałem potrzebę się podzielić tym, co dostrzegłem w Waszym zachowaniu. I dlaczego zmiana zdania? Czyż nie można sobie dobrze radzić z utrzymywaniem agresji? Owszem, nie jest to stricte emocja, niemniej chyba nie będziemy aż tak bardzo czepiać się pojęć. Wasza Ekscelencje chyba rozumie, co mam na myśli. Zmiana zdania odnosiła się do słowa "jednak" w tym drugim poście, sugerowało to, że najpierw myślałeś coś, a potem JEDNAK zmieniłeś zdanie. Nie, spokojnie. Po prostu po tym, co napisał krokiet, że uniewinniasz go za szybko, ale celnie, dosyć instynktownie wrzuciłem taką notkę, że wykonywanie zbyt szybko celnych działań to raczej domena mafiozów. Staram się jednak myśleć, co piszę i nie robić tego na zasadzie odruchu. Postanowiłem więc sprostować tę notkę stwierdzeniem, że na szczęście grasz tak, że gdyby nawet przyszło mi kiedyś cię atakować, zrobiłbym to dużo bardziej merytorycznie, bo i twoja gra na coś takiego na szczęście pozwala.Piszesz, że jego gra pozwala Ci go atakować merytorycznie, czyli że jest się do czego przyjebać? Czy to tylko takie niefortunne sformułowanie? Pisałam że sama jakoś nie czułam tej nadmiernej agresji Papieża. Najczęściej jednak taki zarzut mu stawiał Centrysta potem dopiero Grubol też napisał o jego agresji w negatywnym znaczeniu. W przypadku Centrysty wyglądało jakby szukał punktu zaczepienia i nie wiedział jak bardziej merytorycznie zaatakować papieża. Tylko w tym przypadku nie potrafię określić na ile Centrysta atakuje tutaj niewinnie papieża, a na ile to jest wyrachowane. W przypadku Grubola bym wolała poczekać jeszcze jak sam papież będzie się odnosił do pytania. Ja dalej podtrzymuję, jestem wulgarny, badziej niż zwykle, ale nie jestem nadmiernie agresywny. Przynajmniej ja tak to odczuwam, a wysuwanie tez przez Centrystę, że moja agresja jest nadmierna i że to mnie stawia w gorszym świetle niż adwersarzy to dla mnie absurd i dowód złej woli. pisałem o tygrysie gra nieoptymalna z perspektywy mafiozy i takie samo zdanie mam o ozdobie jeden i drugi przykuł na starcie zbyt dużą uwagę, fakt że tygrys tarzał się w błocie cały czas jakby chciał pobić w tym rekord więc ciężko porównywać, ale ozdoba po chwili ciszy uderzył pierwszą listą niewinnych i ujawnianiem swoich readów[pokazujących z kolei, że bardzo przytomnie stoi w rozgrywce] co też zostało źle odebrane czyli optymalne nie było.
I ten cały casus z tej perspektywy wydaje mi się być podobny. Sama gra i charaktery wcale podobne nie są. A tożsamości znam ze trzy i nie ma wśród nich ozdoby więc jednego z drugim nie łącze Z pogrubionym się bardzo nie zgadzam. Takie listy zwykle zbierają pozytywne recenzje, jeśli są dobrze napisane, więc są teoretycznie dobre dla mafiozy, tutaj jednak Jelcyn się przyjebał, ale też nie sprawiło to, że Ozdoba wylądował na świeczniku, więc uważam, że nie ma podobieństw w jego grze z Tygrysem. Ja czuję nadmierną agresję Papieża. Nie chodzi o agresję w grze - czyli tak poziom dociekliwości i kontroli pływu gry - ta jest na standardowym poziomie. Chodzi o agresję werbalną, w wypowiedziach i stylu. Problem jest w tym, że to stało się tak bardzo widoczne, bo pojawił się kontrast między jego naprawę dobrym i zabawnym wejściem z gagami, a tym jak to kontynuuje i wplata w merytorykę. Jestem więc zdziwiony, że akurat Ty tego nie widzisz i w ogóle traktujesz jako argument i estymator jeszcze oceniając wyrachowanie. Jaką stawiasz tezę z tej mojej rzekomo nadmiernej agresji? Skąd ona Twoim zdaniem wynika? Jak to wpływa na moją pozycję w grze w Twoich oczach? Dlaczego używasz słowa rzekomo, kiedy właściwie w tym samym poście właściwie ująłeś to samo co ja wcześniej: "Ja dalej podtrzymuję, jestem wulgarny, badziej niż zwykle, ale nie jestem nadmiernie agresywny. Przynajmniej ja tak to odczuwam, a wysuwanie tez przez Centrystę, że moja agresja jest nadmierna i że to mnie stawia w gorszym świetle niż adwersarzy to dla mnie absurd i dowód złej woli." Kiedy ja: "Nie chodzi o agresję w grze - czyli tak poziom dociekliwości i kontroli pływu gry - ta jest na standardowym poziomie. Chodzi o agresję werbalną, w wypowiedziach i stylu." Możemy się spierać o różnice semantyczne i zakresowe, ale jestem przekonany, że mieliśmy na myśli to samo, mimo tego uznałeś za stosowne dodanie przypuszczenia, bo spięło Ci się z 'agresją', której u siebie nie widzisz. Przynajmniej tak to widzę. Mam rację? Nie wiem skąd ona wynika, ale w sumie to dobry pomysł żeby zapytać. Skąd wynika różnica w agresji (wulgarności w Twoim języku). U mnie, na podstawie dotychczasowej gry i danych, osłabia ona Twoją pozycję. W sposób bardzo nieznaczny, ale jest czynnikiem wyróżniającym, jakimś odrębnym. Aczkolwiek teraz jak to piszę, to przyszło mi coś do głowy - jeśli dodałeś to świadomie, to zrobiłeś tak, żeby odróżnić się czymś od Twojego poprzedniego występu w mafii.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 16:52:40 GMT 1
Melania, napisz jakiegoś fajnego, miastowego posta, zrób analizę. Ja w tym czasie napiszę swoją i podzielimy się wnioskami. Czas start! Czemu miałabym teraz odkrywać karty? Gdzie ci tak spieszy się poznanie moich wniosków? Potrzebne nam walne zgromadzenie naturalnych, dociekliwych, aktywnych Mafiołapaczy. Dorzuć cegiełkę do tego zwycięstwa.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 16:54:07 GMT 1
Ozdoba, zostaw sobie posty na później, możesz być potrzebny.
|
|
|
Post by Olinek Okrąglinek on Oct 13, 2023 17:03:01 GMT 1
Ja uciekam na piątkowe spotkanie z Wową Ałganowem. Niech Wysoka Izba nie podejmuje nieprzemyślanych kroków.
|
|
|
Post by Melania Trump on Oct 13, 2023 17:03:22 GMT 1
Czemu miałabym teraz odkrywać karty? Gdzie ci tak spieszy się poznanie moich wniosków? Potrzebne nam walne zgromadzenie naturalnych, dociekliwych, aktywnych Mafiołapaczy. Dorzuć cegiełkę do tego zwycięstwa. Twoje pobudki wydają się być szczere, ale na tym etapie Borys dobrze opisał że lepiej jest poczekać z odkrywaniem kart w takiej edycji.
|
|
|
Post by Olinek Okrąglinek on Oct 13, 2023 17:03:37 GMT 1
nie lubie kopać leżącego jak pięciu innych kopie dookoła a ty sie włoska lokówka puknij w czoło zanim zaczniesz mówić, że przechodzę obok gry no kurwa ludzie nie bądźcie skrajni A jaki procent Twoich postów określiłbyś mianem aktywnego uczestnictwa w rozgrywce? Olinek, tak. Cieszy mnie to, Panno Lauro.
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 17:09:04 GMT 1
Potrzebne nam walne zgromadzenie naturalnych, dociekliwych, aktywnych Mafiołapaczy. Dorzuć cegiełkę do tego zwycięstwa. Twoje pobudki wydają się być szczere, ale na tym etapie Borys dobrze opisał że lepiej jest poczekać z odkrywaniem kart w takiej edycji. Dlaczego? Który z argumentów Borysa uznajesz za trafny?
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 17:10:08 GMT 1
Potrzebne nam walne zgromadzenie naturalnych, dociekliwych, aktywnych Mafiołapaczy. Dorzuć cegiełkę do tego zwycięstwa. Twoje pobudki wydają się być szczere, ale na tym etapie Borys dobrze opisał że lepiej jest poczekać z odkrywaniem kart w takiej edycji. Częściowe skrywanie wniosków okej, ale nie daj się zwariować Melanio. Mam nadzieję, że od d2 już pełną parą.
|
|
|
Post by Laura Pergolizzi on Oct 13, 2023 17:10:53 GMT 1
|
|
|
Post by Słony Krokiet on Oct 13, 2023 17:14:25 GMT 1
możesz mnie jedynie przeprosić i zacząć sama grać, bo nie wypada żebyś mi na to zwracała uwage, serio
|
|
|
Post by Laura Pergolizzi on Oct 13, 2023 17:16:43 GMT 1
A to dlaczego?
|
|