|
Post by Melania Trump on Oct 13, 2023 17:18:24 GMT 1
Twoje pobudki wydają się być szczere, ale na tym etapie Borys dobrze opisał że lepiej jest poczekać z odkrywaniem kart w takiej edycji. Dlaczego? Który z argumentów Borysa uznajesz za trafny? A mogę sekwencję postów?
Z tymi postami na pewno bym się zgodziła z Borysem, że odkrywanie kart zbyt wcześnie jest niemądre. Niezależnie od koloru miał tam sporo racji w dyskusji z tobą jak dyskutowaliście kiedy należy odsłaniać karty.
|
|
|
Post by Słony Krokiet on Oct 13, 2023 17:19:17 GMT 1
bo Twoim jedynym autorskim wnioskiem jest wyróżnienie przemykaczy z których pierwszy jest wielokrotnie mniejszym przemykaczem niż Ty sama, mi by było głupio to jakbym ważył 150 kilo i wytykał 120 kilowemu chłopu że jest grubolem
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 17:21:44 GMT 1
via mobile
Post by Oświecony Centrysta on Oct 13, 2023 17:21:44 GMT 1
bo Twoim jedynym autorskim wnioskiem jest wyróżnienie przemykaczy z których pierwszy jest wielokrotnie mniejszym przemykaczem niż Ty sama, mi by było głupio to jakbym ważył 150 kilo i wytykał 120 kilowemu chłopu że jest grubolem Krokiet mnie rozbawił, +1 do niewinności
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 17:22:12 GMT 1
Krokiet, wyjaśnij mi jedną rzecz w myśleniu o Tygrysie. Piszesz, że nieoptymalna gra z perspektywy mafiozy.
Co miał zrobić inaczej, jeśli jest w mafii (oprócz pisania bardziej naturalnych postów)? Chciał zagrać aktywnie, wchodził w interakcje, a w tych interakcjach wypadł niezbyt przekonująco. Miał jako mafioza przestać pisać, udawać że go nie ma?
Tak samo zrobił Ozdoba w kwestii aktywnego wejścia. Ale gdzie tu jakaś nieoptymalna strategia? Ozdobę i Tygrysa różni to, że pierwszy po prostu zrobił to lepiej, a drugi gorzej.
|
|
|
Post by Laura Pergolizzi on Oct 13, 2023 17:22:33 GMT 1
bo Twoim jedynym autorskim wnioskiem jest wyróżnienie przemykaczy z których pierwszy jest wielokrotnie mniejszym przemykaczem niż Ty sama, mi by było głupio to jakbym ważył 150 kilo i wytykał 120 kilowemu chłopu że jest grubolem To nie ma żadnego znaczenia, bo to Ty jesteś podejrzany, nie ja.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 17:25:06 GMT 1
via mobile
Post by Oświecony Centrysta on Oct 13, 2023 17:25:06 GMT 1
Zgadzam się, że Tygrysa nie ma co dzisiaj linczować. Przekonałem się ostatnio, że lepsze jest wrogiem dobrego i czasami szukanie kwadratowych jaj niekoniecznie sprzyja celności, widziałem też analogię do pewnego argentyńskiego rozgrywającego, natomiast znowu gdzieś ten poziom absurdu i przeczenia samemu sobie jest poziomem, który może dać w D1 trochę luzu. Uważam, że gryl pod Lepperem jest pożądany, natomiast też nie uważam, żeby to był kandydat na dziś. Ale może, Andrzejku, jak poczujesz trochę zagrożenia to wjedzie coś więcej niż dość mocny luz. Jesteś ze szkoły transparentności czy kart przy sobie? Jaka jest obecna koalicja? Nie wiem jeszcze do końca co sądzić o Centryście, wjechał w temat z lekkim opóźnieniem, a te dwa posty to dla mnie jest kompendium dramatu: Panie Tygrys, a może ty byś się tak grą uniewinnił, a nie próbami obejścia regulaminu, co? Jak czytam posty szanownej małżonki pana Trumpa to mam wrażenie, że może nas robić w chuja i jednak nie jest native speakerem. W połączeniu z tym, co później dyskutowałem z nim na temat Papieżowej agresji, wzburzenia i nieistotnych szczegółów odnoszę wrażenie, że kompletnie nie odnalazł się na początku rozgrywki, więc od tego co tworzy wieje sztucznością. I o ile brak zgody z moją logiką nie jest - o ile nadal jest racjonalna - dla mnie istotnym czynnikiem, o tyle jeśli wajbowo też się coś nie zgadza, no to mamy problem. Czynnikiem, powiedzmy, łagodzącym ocenę jest dla mnie fakt, że taka postawa jest ryzykowna, a Centrysta to nie jest debiutant i powinien takie rzeczy rozumieć. Widzę lekką analogię do poprzedniej edycji, tylko tam do agresji i pressu była dołożona intensywność i dobre wajby, a tu jest rozdrażnienie. Co się z Tobą dzieje gościu? Skąd to zwątpienie? Czemu mam wrażenie, że w ogóle nie czujesz tej edycji? No i potem mamy ludzi z którymi chciałbym rozmawiać: LP Picasso Luci Doda Nie jest to glonowanie, ale zaznaczenie obecności jest na tyle słabe, że bez problemu może tam siedzieć jedna, jeśli nie dwie mafie. Przy czym Doda i LP to jest jedna grupa, a Picasso i Luci to druga grupa, pierwsza właściwie nic nie zrobiła jeszcze, druga pokazywała elementy szukania prawdy, ale były na tyle niewymuszone, że nie jestem przekonany czy to działa na ich korzyść. Jakbym miał teraz wybierać, to najlepiej z tego grona mimo wszystko wygląda Luci czysto wajbowo, a najgorzej Picasso, ale myślę, że obraz Picasso może być zaburzony względem Dody i LP. Zakładam, że o Sonnym i Starym Niedźwiedziu nie ma nawet co mówić jeszcze, mając pięciu mafiozów w grze - powyższe grono jest ewidentnie do dyskusji i lepszego momentu niż teraz na to, uważam, nie będzie. Nie chciałem tego wyciągać bo nie lubię takimi rzeczami się tłumaczyć, ale przyjąłem dzisiaj od rana 4 kurwa szczepienia na ryj, pół dnia potem przespałem i gra mi się na razie nie do końca klei, zarówno merytorycznie jak i pod względem bycia na bieżąco. A jeszcze mnie czeka wyjazd do teściów na weekend zaraz więc nawet nie wiem czy będę miał możliwość być tu podczas linczu więc timingowo ta edycja się dla mnie po prostu słabo ułożyła. Mimo to z parującą czachą drugie pół dnia tu siedziałem i próbowałem coś klecić. A co do tych dwóch zacytowanych postów to nie rozumiem przypierdolki, przecież to o Melanii jest napisane ewidentnie dla beki a ty to cytujesz jako jakiś pokaz beznadziei 🤷🏼♂️
|
|
|
Post by Słony Krokiet on Oct 13, 2023 17:31:24 GMT 1
Krokiet, wyjaśnij mi jedną rzecz w myśleniu o Tygrysie. Piszesz, że nieoptymalna gra z perspektywy mafiozy. Co miał zrobić inaczej, jeśli jest w mafii (oprócz pisania bardziej naturalnych postów)? Chciał zagrać aktywnie, wchodził w interakcje, a w tych interakcjach wypadł niezbyt przekonująco. Miał jako mafioza przestać pisać, udawać że go nie ma? Tak samo zrobił Ozdoba w kwestii aktywnego wejścia. Ale gdzie tu jakaś nieoptymalna strategia? Ozdobę i Tygrysa różni to, że pierwszy po prostu zrobił to lepiej, a drugi gorzej. tak, jak masz coś do ukrycia szczególnie kiedy jest wieczór pierwszego dnia rozgrywki to w każdej chwili możesz urwać temat, przestać odpowiadać i wrócić sobie rano bez negatywnych konsekwencji Na pewno optymalne z perspektywy mafiozy nie jest podbijanie swojego tematu tak, żeby cały czas on leżał na wierzchu. Na czyj temat wczoraj mogliśmy pisać najwięcej, na czym mogliśmy budować najwięcej wniosków? Kto zebrał najwięcej ataków w pierwszych godzinach? I nie mam zamiaru zarzekać się, że tygrys jest na 100% niewinny. Na 100% zagrał bardzo nieoptymalnie. Można założyć wstępnie jego niewinność i zacząć kombinować jak w oparciu o to wyglądają wczorajsze dialogi co zrobił na przykład Olinek
|
|
|
Post by Słony Krokiet on Oct 13, 2023 17:31:59 GMT 1
bo Twoim jedynym autorskim wnioskiem jest wyróżnienie przemykaczy z których pierwszy jest wielokrotnie mniejszym przemykaczem niż Ty sama, mi by było głupio to jakbym ważył 150 kilo i wytykał 120 kilowemu chłopu że jest grubolem To nie ma żadnego znaczenia, bo to Ty jesteś podejrzany, nie ja. dziękuję za podejrzenia, to się akurat chwali
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 13, 2023 17:35:11 GMT 1
Jak już Grubol uporządkuje temat i dojdzie do trójki LP-Lucille Lucifer (luci)-Picasso, to ja w sumie dam tą myśl co miałem wcześniej zanim to się jeszcze wydarzyło, że w sumie mając jakiś mały świecznik z Leppera i Symetrysty mafiozo-glon mógłby se spokojnie przeglonować i zacząć grać po linczu, zamiast się pchać w ryzyko, więc chyba plus dla LP i drugi za tego ostatniego posta z wywalonymi jajami.
Więc jeżeli mamy grać w porządkowanie tematu, to ja na dzisiaj chyba z tej trójki robię dwójkę.
|
|
Doda
Edycja#37
Limit: 157
|
Post by Doda on Oct 13, 2023 17:38:30 GMT 1
Jeśli nocna rozmowa o gitach Jelcyna, Kriosa i Ozdoby jest rozmową trójki niewinnych to jestem Edyta Górniak.
tytusbanka do odjebania jeśli będzie chciał glonować
wniosek Olinka o przerysowaniu w rozmowie Maximusa i Trygrya absurdalny! od razu widać, że samiec alfa Maximus punktuje Tygrysa jak chce dzięki większej erudycji, cięzko taki efekt uzyskać gdy uczestnicy wiedzą o sobie i grają w jednym teamie, więc jeśli Olinek sugeruje, że ta rozmowa była ukartowana to łapie wielkiego minusa
Jeśli dla niektórych Papież był zbyt agresywny to co powiedzieć o przewodniczącym Andrzeju Lepperze...
Picasso dziś już trochę lepiej
Królowa
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 17:39:11 GMT 1
Krokiet, wyjaśnij mi jedną rzecz w myśleniu o Tygrysie. Piszesz, że nieoptymalna gra z perspektywy mafiozy. Co miał zrobić inaczej, jeśli jest w mafii (oprócz pisania bardziej naturalnych postów)? Chciał zagrać aktywnie, wchodził w interakcje, a w tych interakcjach wypadł niezbyt przekonująco. Miał jako mafioza przestać pisać, udawać że go nie ma? Tak samo zrobił Ozdoba w kwestii aktywnego wejścia. Ale gdzie tu jakaś nieoptymalna strategia? Ozdobę i Tygrysa różni to, że pierwszy po prostu zrobił to lepiej, a drugi gorzej. tak, jak masz coś do ukrycia szczególnie kiedy jest wieczór pierwszego dnia rozgrywki to w każdej chwili możesz urwać temat, przestać odpowiadać i wrócić sobie rano bez negatywnych konsekwencji Na pewno optymalne z perspektywy mafiozy nie jest podbijanie swojego tematu tak, żeby cały czas on leżał na wierzchu. Na czyj temat wczoraj mogliśmy pisać najwięcej, na czym mogliśmy budować najwięcej wniosków? Kto zebrał najwięcej ataków w pierwszych godzinach? I nie mam zamiaru zarzekać się, że tygrys jest na 100% niewinny. Na 100% zagrał bardzo nieoptymalnie. Można założyć wstępnie jego niewinność i zacząć kombinować jak w oparciu o to wyglądają wczorajsze dialogi co zrobił na przykład Olinek Moim zdaniem nie patrzysz na to odpowiednio (możliwe, że ze swojej perspektywy i swojego stylu grania). Ja nie widziałem z jego strony "podbijania" swojego tematu. Podbijał swój temat to taki Ozdoba właśnie, gdzie jak ktoś mu lekko coś zarzucił na pierwszych stronach to nic sobie z tego nie robił i pisał jeszcze więcej. Tygrys natomiast odpowiadał na pytania i na oskarżenia. Nie widzę żadnego powodu, żeby jako Mafioza z doświadczeniem nie mógł po prostu wyjść z założenia, że będzie próbować wchodzic w interakcje zamiast chować się do nory, ale wyszło jak wyszło. Niedługo w dłuższym poście jeszcze się do tego odniosę.
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 17:41:14 GMT 1
Dlaczego? Który z argumentów Borysa uznajesz za trafny? A mogę sekwencję postów?
Z tymi postami na pewno bym się zgodziła z Borysem, że odkrywanie kart zbyt wcześnie jest niemądre. Niezależnie od koloru miał tam sporo racji w dyskusji z tobą jak dyskutowaliście kiedy należy odsłaniać karty.
Nie, chcę listę argumentów. Ja się oczywiście nie zgadzam z Borysem w jakichś 80%, obaj przedstawiliśmy argumenty, nie mam jednak zamiaru zastanawiać się czy jest winny tylko dlatego, że się ze mną nie zgadza, . Ale jeśli ktoś się podpina pod zdanie (może podpina to złe słowo, powtarza je), to oczekuję, żeby był w stanie napisać konkretnie z czym się zgadza. Więc chciałbym od Ciebie usłyszeć w których konkretnie momentach jest sporo racji. I odpowiedzi na pytania: 1. Czy odkrywanie kart wcześnie akurat w tej edycji jest bardziej korzystne czy mniej korzystne niż w innych? 2. Czy detektyw powinien być istotnym czynnikiem do rozważania, biorąc pod uwagę jak często na niego gramy (nieczęsto). 3. Czy setup mordów sprzyja, czy nie sprzyja odkrywaniu kart?
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 17:41:16 GMT 1
Jak już Grubol uporządkuje temat i dojdzie do trójki LP-Lucille Lucifer (luci)-Picasso, to ja w sumie dam tą myśl co miałem wcześniej zanim to się jeszcze wydarzyło, że w sumie mając jakiś mały świecznik z Leppera i Symetrysty mafiozo-glon mógłby se spokojnie przeglonować i zacząć grać po linczu, zamiast się pchać w ryzyko, więc chyba plus dla LP i drugi za tego ostatniego posta z wywalonymi jajami. Więc jeżeli mamy grać w porządkowanie tematu, to ja na dzisiaj chyba z tej trójki robię dwójkę. Wpisy LP na plus, owszem.
|
|
Doda
Edycja#37
|
Post by Doda on Oct 13, 2023 17:41:39 GMT 1
Byli gracze, którzy będąc w mafii wkopywali się jeszcze bardziej i byli tacy co się wycofali żeby przeżyć. Możecie sobie dywagować tak do rana.
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 17:43:32 GMT 1
Doda na czele mojego peletonu linczu, Królowo - jesteś do wyjebania. Chyba, że Picasso się dziś już nie pojawi. To się może zastanowię.
|
|
Doda
Edycja#37
|
Post by Doda on Oct 13, 2023 17:45:03 GMT 1
Doda na czele mojego peletonu linczu, Królowo - jesteś do wyjebania. Chyba, że Picasso się dziś już nie pojawi. To się może zastanowię. Możesz sobie pomarzyć
|
|
|
Post by Słony Krokiet on Oct 13, 2023 17:47:37 GMT 1
tak, jak masz coś do ukrycia szczególnie kiedy jest wieczór pierwszego dnia rozgrywki to w każdej chwili możesz urwać temat, przestać odpowiadać i wrócić sobie rano bez negatywnych konsekwencji Na pewno optymalne z perspektywy mafiozy nie jest podbijanie swojego tematu tak, żeby cały czas on leżał na wierzchu. Na czyj temat wczoraj mogliśmy pisać najwięcej, na czym mogliśmy budować najwięcej wniosków? Kto zebrał najwięcej ataków w pierwszych godzinach? I nie mam zamiaru zarzekać się, że tygrys jest na 100% niewinny. Na 100% zagrał bardzo nieoptymalnie. Można założyć wstępnie jego niewinność i zacząć kombinować jak w oparciu o to wyglądają wczorajsze dialogi co zrobił na przykład Olinek Moim zdaniem nie patrzysz na to odpowiednio (możliwe, że ze swojej perspektywy i swojego stylu grania). Ja nie widziałem z jego strony "podbijania" swojego tematu. Podbijał swój temat to taki Ozdoba właśnie, gdzie jak ktoś mu lekko coś zarzucił na pierwszych stronach to nic sobie z tego nie robił i pisał jeszcze więcej. Tygrys natomiast odpowiadał na pytania i na oskarżenia. Nie widzę żadnego powodu, żeby jako Mafioza z doświadczeniem nie mógł po prostu wyjść z założenia, że będzie próbować wchodzic w interakcje zamiast chować się do nory, ale wyszło jak wyszło. Niedługo w dłuższym poście jeszcze się do tego odniosę.
czyli jednak zgadzasz się, że jest jakaś nić łącząca wejście tych dwóch gagatków! Tygrys odpowiadał na wszystko. Między innymi na mój bait. Myślę, że nie odpuścił żadnego tekstu w swoją stronę. Dla mnie to jest podbijanie swojego tematu. Wszystko oceniam ze swojej perspektywy, jakąś część wniosków zawsze trafie i ja tak w mafii nie gram i myślę, że mało kto tak gra.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 17:52:21 GMT 1
No jest, obaj weszli aktywnie. Jeden dobrze, drugi nie xD I na tym nić łącząca się kończy.
Krokiet, Krokiet, chcę wierzyć, że jesteśmy kolegami w tej edycji.
|
|
|
Post by Słony Krokiet on Oct 13, 2023 17:54:33 GMT 1
No jest, obaj weszli aktywnie. Jeden dobrze, drugi nie xD I na tym nić łącząca się kończy. Krokiet, Krokiet, chcę wierzyć, że jesteśmy kolegami w tej edycji. nieprawda, co najwyżej jeden średnio a drugi słabo każdy chciałby mieć kolege w krokiecie
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 17:55:05 GMT 1
sam jesteś średni pasztecie
|
|