|
Post by Melania Trump on Oct 13, 2023 22:17:44 GMT 1
Największy paradoks że trochę mocniej temat tożsamości zaczął ruszać sleuth tylko po to by jebać po niektórych graczach.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:19:03 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 22:19:03 GMT 1
Największy paradoks że trochę mocniej temat tożsamości zaczął ruszać sleuth tylko po to by jebać po niektórych graczach. Jasne, jasne, a zamordowany Jelcyn mówiący w połowie swoich postów o Kofoli I kimś jesscze?
|
|
Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 22:19:13 GMT 1
Niesamowite, że ja z bandą idiotów próbowałem jak z równymi rozmawiać i to jeszcze kulturalnie Koń się uśmiał, że ten post wyszedł z Niedźwiedzia po mniej niż godzinie spędzonej w rozgrywce. Wydaje się to aż przesadną reakcją. Do wyzwisk Leppera koń się wcześniej nie odniósł; instynktownie koń uważa nazywanie oskarżycieli wprost "skurwysynami" za miastowe zachowanie, ale biorąc pod uwagę kontekst (Lepper był zirytowany, że każemy mu podawać więcej informacji), koń nie uważa tej konkretnej reakcji za miastową. Koniowi nasze prośby wydawały się rozsądne, i tak, jak ktoś wytłumaczył (chyba Thane?), nie kazaliśmy wychodzić z kreacji, tylko kazaliśmy wpleść więcej klarownej merytoryki. Koń odnosił wrażenie, że Lepper co jakiś rzuca tylko mięsem i niczego zbytnio nie tłumaczy. W gruncie rzeczy Lepper nadal mógł być miastowym -- choćby z racji tego, że wszystkich dookoła antagonizował -- ale jego styl gry nie pomagał w jego znalezieniu. Oskarżenie Grubola o pisanie "mocnego postu mafiozy na porządne wejście do gry" to również coś, z czym koń się nie zgadzał, bo zdaniem konia Grubol miał już wcześniej kilka dobrych postów. Chociaż Olinek też miał podejrzenia wobec Grubola, więc może koń nie ma racji wobec Grubola...? Koń chciałby o tym więcej porozmawiać. Jednak Lepper szybko po oskarżeniu Grubola wycofał się z idei zlinczowania Grubola od razu, co zdaniem konia było dość miastowe. Zdaniem konia agresywniejszy mafiozo skorzystałby tu z okazji. Może się po prostu przestraszył, ale Lepperowi nie brakuje odwagi; zwyzywał już osoby naciskające na niego od "skurwysynów" i nierzadko oskarżał innych graczy, więc mocniejszy nacisk na Grubola nie byłby nie na miejscu i byłby całkiem przydatny, żeby usunąć kompetentnego miastowego z gry bez potrzeby dokonywania mordu. Fakt, że Lepper rzucił ponowne spojrzenie na Grubola i jednak zmienił w jego przypadku zdanie, przynajmniej na jakiś czas, w ferworze końcówki dnia, jest dla konia dowodem, że Lepperowi zależy na zlinczowaniu mafii. Koniowi podoba się też nacisk Leppera na Niedźwiedzia tuż przed pierwszym linczem -- w sensie, że wydaje się to zachowaniem miastowego, który naprawdę wierzy, że przyłapał mafiozę na kiepskim wejściu w temat i doprowadził go do samozrujnowania. Koń nie widzi tutaj ukrytego celu poza zwykłą chęcią zlinczowania mafiozy. --- Mimo w/w odczytu, koń uważa, że teoria Centrysty nt. Leppera chcącego się "wybielić" to chyba najbardziej miastowa rzecz, którą powiedział Centrysta we wszystkich swoich postach razem wziętych. Chociaż i tak nie było to AŻ TAK miastowe, ponieważ koń widzi scenariusz, w którym Centrysta wymyślił tę teorię przez noc jako mafiozo -- wiedząc, że Lepper nie zostanie zamordowany i że można w ten sposób go zaatakować z uwagi na kontekst końcówki dnia. @ Centrysta: Koń jest gotowy na więcej postów z twojej strony, nie ma jeszcze aż tak wyrobionej opinii, jak mogłoby się wydawać.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 22:21:18 GMT 1
A, on nie zdechł tylko żywy wkleił testament Mamy town-slip! Krokiet niewinny! O ile koń zwykle nie wierzy w tego typu "slipy," o tyle w tym przypadku koń jest skłonny to przyjąć. Przez myśl przeszło koniowi "Grubol/Krokiet mafia/mafia i Grubol chce dać Krokietowi uniewinnienie za coś, co tak naprawdę było zaplanowane", ale tak wyszukane teorie rzadko są zgodne z prawdą, więc na razie koń stosuje brzytwę Ockhama i przyjmuje w/w scenariusz. Dlaczego koń jest skłonny to przyjąć? Post nie wydawał się wymuszony ze strony krokieta. W zasadzie tyle. Nie ma tu jakiejś głębszej myśli. Koń wnioskuje też po postach Grubola, że jest to gracz kompetentny i takiej głupoty jak nieprawidłowe uniewinnienie mafiozy za prosty townslip by nie strzelił. Mafia/mafia albo krokiet jest po prostu miastowym. Można powiedzieć, że koń po części nakłada na Grubola ciężar biegłości.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:22:41 GMT 1
via mobile
Post by Harrier Du Bois on Oct 13, 2023 22:22:41 GMT 1
Weź Ferdek wrzuć jakiś duży post, porządkowanie gry, jakieś czary mary, tete-a-tete parafrazując żużlowca. Coś na low efforcie jedziesz nomenomen. Wrócimy do tego za godzinkę jakąś, bo mam przemyślenie na ten temat, no ale szkoda byłoby podcinać skrzydła wejściu LP i się jasno teraz określać Przecież to o pogrubionym to napisałem już. I nie czuję potrzeby udawania effortu laniem wody, mam jeden temat w głowie, może jutro go wyciągnę, może w niedzielę, a może wcale.
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 22:22:52 GMT 1
Dawid, a ty nie chciałeś, żebyśmy od początku do końca bez tożsamości grali? Bo ja jestem przekonany, że chciałeś. I teraz mnie zastanawia skąd ta zmiana? Bo powiedziałbym, że jesteś jednym z tych, którzy najintensywniej napierają na jawność tożsamości. Jaka zmiana? Jestem w tym konsekwentny jak w niczym innym nigdy. Ominęła Cię ta dyskusja? Dlaczego mam wrażenie, że próbujesz się do mnie przypierdolić, co zresztą zaznaczałeś na początku, ale strzelasz jakimiś dziwnymi rzeczami. Najpierw ta lista gitów = szybkie uniewinnienie, teraz to. I nawet nie chodzi o sam przypierdolenia, możemy gadać, ale to jak to robisz, mam wrażenie, że tak zostawiasz rzeczy żeby wybrzmiały, jakbyś paradoksalnie szedł w moją teorię kart na stole = co w temacie, to się liczy. Nie wiem, może jestem uprzedzony, ale próbuję widzieć dobrą wolę i tak średnio bym powiedział. Z drugiej strony może jestem niesprawiedliwy i Ci to pomaga, a Ty nie masz żadnego pobocznego interesu. Jak to jest?
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:23:03 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 22:23:03 GMT 1
Maximus mafią btw
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:23:24 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 22:23:24 GMT 1
Dawid, a ty nie chciałeś, żebyśmy od początku do końca bez tożsamości grali? Bo ja jestem przekonany, że chciałeś. I teraz mnie zastanawia skąd ta zmiana? Bo powiedziałbym, że jesteś jednym z tych, którzy najintensywniej napierają na jawność tożsamości. Jaka zmiana? Jestem w tym konsekwentny jak w niczym innym nigdy. Ominęła Cię ta dyskusja? Dlaczego mam wrażenie, że próbujesz się do mnie przypierdolić, co zresztą zaznaczałeś na początku, ale strzelasz jakimiś dziwnymi rzeczami. Najpierw ta lista gitów = szybkie uniewinnienie, teraz to. I nawet nie chodzi o sam przypierdolenia, możemy gadać, ale to jak to robisz, mam wrażenie, że tak zostawiasz rzeczy żeby wybrzmiały, jakbyś paradoksalnie szedł w moją teorię kart na stole = co w temacie, to się liczy. Nie wiem, może jestem uprzedzony, ale próbuję widzieć dobrą wolę i tak średnio bym powiedział. Z drugiej strony może jestem niesprawiedliwy i Ci to pomaga, a Ty nie masz żadnego pobocznego interesu. Jak to jest? jebaniutki, już cię lubię
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:23:51 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 22:23:51 GMT 1
Nie no, Dawid super clear, i jeszcze ma chęć do życia i rozwalenia mafii! Cudownie
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 22:24:06 GMT 1
Mamy town-slip! Krokiet niewinny! O ile koń zwykle nie wierzy w tego typu "slipy," o tyle w tym przypadku koń jest skłonny to przyjąć. Przez myśl przeszło koniowi "Grubol/Krokiet mafia/mafia i Grubol chce dać Krokietowi uniewinnienie za coś, co tak naprawdę było zaplanowane", ale tak wyszukane teorie rzadko są zgodne z prawdą, więc na razie koń stosuje brzytwę Ockhama i przyjmuje w/w scenariusz. Dlaczego koń jest skłonny to przyjąć? Post nie wydawał się wymuszony ze strony krokieta. W zasadzie tyle. Nie ma tu jakiejś głębszej myśli. Koń wnioskuje też po postach Grubola, że jest to gracz kompetentny i takiej głupoty jak nieprawidłowe uniewinnienie mafiozy za prosty townslip by nie strzelił. Mafia/mafia albo krokiet jest po prostu miastowym. Można powiedzieć, że koń po części nakłada na Grubola ciężar biegłości. Nie podoba mi się ten post.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 22:25:04 GMT 1
Może się to wydawać niesprawiedliwe wobec Grubola, i trochę jest, ale cóż; trzeba innym ufać, ale też i wymagać @ Papież: Pytanie o to, czy po prostu chcesz linczować graczy, których nie lubisz, wynika z tego, że zaatakowałeś bardzo wielu graczy podczas tej rozgrywki i koń zaczął odnosić wrażenie, że traktujesz połowę gry jako mafiozów. Zaczęło to wyglądać trochę bardziej jak chęć wykopania mniej lubianych osób, a mniej jak rzeczywiste szukanie mafiozów. Ale do rzeczy. Koń przyjmował obronę tygrysa zeszłego dnia, ale teraz chciałby tą obronę zdjąć. Tygrys ma okazję pisać miastowo, niech pisze miastowo. Koń zgadza się też, że trzeba więcej wymagać od glonów. Koń musi też przyznać, że mimo, iż Melania napisała dużo postów, to koń nadal ma neutralny odczyt. Czy testament Jelcyna odnosił się do Melanii? Koń nie do końca zrozumiał, o co chodziło w jego końcówce.
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 22:25:06 GMT 1
Weź Ferdek wrzuć jakiś duży post, porządkowanie gry, jakieś czary mary, tete-a-tete parafrazując żużlowca. Coś na low efforcie jedziesz nomenomen. Przecież to o pogrubionym to napisałem już. I nie czuję potrzeby udawania effortu laniem wody, mam jeden temat w głowie, może jutro go wyciągnę, może w niedzielę, a może wcale. Gdzie? I dlaczego od razu poszedłeś w lanie wody? Zazwyczaj dajesz równo coś dłuższego i strumień świadomości z odnośnikami do postów po obu stronach, a teraz taka jakaś wydmuszka.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 22:26:33 GMT 1
O ile koń zwykle nie wierzy w tego typu "slipy," o tyle w tym przypadku koń jest skłonny to przyjąć. Przez myśl przeszło koniowi "Grubol/Krokiet mafia/mafia i Grubol chce dać Krokietowi uniewinnienie za coś, co tak naprawdę było zaplanowane", ale tak wyszukane teorie rzadko są zgodne z prawdą, więc na razie koń stosuje brzytwę Ockhama i przyjmuje w/w scenariusz. Dlaczego koń jest skłonny to przyjąć? Post nie wydawał się wymuszony ze strony krokieta. W zasadzie tyle. Nie ma tu jakiejś głębszej myśli. Koń wnioskuje też po postach Grubola, że jest to gracz kompetentny i takiej głupoty jak nieprawidłowe uniewinnienie mafiozy za prosty townslip by nie strzelił. Mafia/mafia albo krokiet jest po prostu miastowym. Można powiedzieć, że koń po części nakłada na Grubola ciężar biegłości. Nie podoba mi się ten post. Koń nie oczekiwał niczego innego. W końcu stawia cię on w niekomfortowej sytuacji niezależnie od twojego koloru.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 22:26:40 GMT 1
Co skłoniło cię do napisania tego posta?
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 22:28:15 GMT 1
Nie podoba mi się ten post. Koń nie oczekiwał niczego innego. W końcu stawia cię on w niekomfortowej sytuacji niezależnie od twojego koloru. Ciebie w niekomfortowej sytuacji stawia to, że nie wyczułeś żartobliwości mojego wpisu.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:28:23 GMT 1
via mobile
Post by Oświecony Centrysta on Oct 13, 2023 22:28:23 GMT 1
Niesamowite, że ja z bandą idiotów próbowałem jak z równymi rozmawiać i to jeszcze kulturalnie Koń się uśmiał, że ten post wyszedł z Niedźwiedzia po mniej niż godzinie spędzonej w rozgrywce. Wydaje się to aż przesadną reakcją. Do wyzwisk Leppera koń się wcześniej nie odniósł; instynktownie koń uważa nazywanie oskarżycieli wprost "skurwysynami" za miastowe zachowanie, ale biorąc pod uwagę kontekst (Lepper był zirytowany, że każemy mu podawać więcej informacji), koń nie uważa tej konkretnej reakcji za miastową. Koniowi nasze prośby wydawały się rozsądne, i tak, jak ktoś wytłumaczył (chyba Thane?), nie kazaliśmy wychodzić z kreacji, tylko kazaliśmy wpleść więcej klarownej merytoryki. Koń odnosił wrażenie, że Lepper co jakiś rzuca tylko mięsem i niczego zbytnio nie tłumaczy. W gruncie rzeczy Lepper nadal mógł być miastowym -- choćby z racji tego, że wszystkich dookoła antagonizował -- ale jego styl gry nie pomagał w jego znalezieniu. Oskarżenie Grubola o pisanie "mocnego postu mafiozy na porządne wejście do gry" to również coś, z czym koń się nie zgadzał, bo zdaniem konia Grubol miał już wcześniej kilka dobrych postów. Chociaż Olinek też miał podejrzenia wobec Grubola, więc może koń nie ma racji wobec Grubola...? Koń chciałby o tym więcej porozmawiać. Jednak Lepper szybko po oskarżeniu Grubola wycofał się z idei zlinczowania Grubola od razu, co zdaniem konia było dość miastowe. Zdaniem konia agresywniejszy mafiozo skorzystałby tu z okazji. Może się po prostu przestraszył, ale Lepperowi nie brakuje odwagi; zwyzywał już osoby naciskające na niego od "skurwysynów" i nierzadko oskarżał innych graczy, więc mocniejszy nacisk na Grubola nie byłby nie na miejscu i byłby całkiem przydatny, żeby usunąć kompetentnego miastowego z gry bez potrzeby dokonywania mordu. Fakt, że Lepper rzucił ponowne spojrzenie na Grubola i jednak zmienił w jego przypadku zdanie, przynajmniej na jakiś czas, w ferworze końcówki dnia, jest dla konia dowodem, że Lepperowi zależy na zlinczowaniu mafii. Koniowi podoba się też nacisk Leppera na Niedźwiedzia tuż przed pierwszym linczem -- w sensie, że wydaje się to zachowaniem miastowego, który naprawdę wierzy, że przyłapał mafiozę na kiepskim wejściu w temat i doprowadził go do samozrujnowania. Koń nie widzi tutaj ukrytego celu poza zwykłą chęcią zlinczowania mafiozy. --- Mimo w/w odczytu, koń uważa, że teoria Centrysty nt. Leppera chcącego się "wybielić" to chyba najbardziej miastowa rzecz, którą powiedział Centrysta we wszystkich swoich postach razem wziętych. Chociaż i tak nie było to AŻ TAK miastowe, ponieważ koń widzi scenariusz, w którym Centrysta wymyślił tę teorię przez noc jako mafiozo -- wiedząc, że Lepper nie zostanie zamordowany i że można w ten sposób go zaatakować z uwagi na kontekst końcówki dnia. @ Centrysta: Koń jest gotowy na więcej postów z twojej strony, nie ma jeszcze aż tak wyrobionej opinii, jak mogłoby się wydawać. Koniu przez jaką noc jak od linczu minęło 2.5 godziny a ja wróciłem na forum dopiero po mordzie? XD No ale kontynuując dyskusję o zachowaniu Leppera - nie sądzisz, że właśnie moja teoria nabiera więcej sensu, jak dorzucisz do tego ten atak na Grubola? Tzn. moim zdaniem w ogóle lincz na Grubolu dzisiaj nie miał szans powodzenia - nie linczujesz typa w d1, które daje ci tyle szczegółowego kontentu, jak Grubol w tym długim poście przed linczem. To nawoływanie do masówki na nim nie było obarczone żadnym ryzykiem - przecież posty typu "masówka na XYZ" często są wręcz memowane (często przez niżej podpisanego). Wiadomo było, że to nie chwyci. Próba linczu na niedźwiedziu szanse chwycenia miała - ale jakby to się rozgrywało dwie godziny wcześniej. Te próby odwrócenia losu Pabla miały minimum włożonego effortu a maksimum caps locka, na czym zresztą większość gry Leppera się opiera. I potem jeszcze te krokodyle łzy, no aż za bardzo na pokaz dla mnie.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:28:35 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 22:28:35 GMT 1
Co skłoniło cię do napisania tego posta? Wtdsje się sztuczny, wymuszony, dużo pisze w rozmydlony sposób XD no nie przejdzie to imho, a jak przejdzie, cóż, bywa
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:29:09 GMT 1
via mobile
Post by Oświecony Centrysta on Oct 13, 2023 22:29:09 GMT 1
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:29:34 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 22:29:34 GMT 1
Jak czytam konia po pijaku to się gubię w jego elokwencji XD Lepper to przy nim prosty konkretny chłop co chce zadymę i co chce zobaczyć co z tego wyjdzie (tak interpretuje jego granie, oprócz sztuki dla sztuki)
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 13, 2023 22:29:35 GMT 1
Mamy town-slip! Krokiet niewinny! O ile koń zwykle nie wierzy w tego typu "slipy," o tyle w tym przypadku koń jest skłonny to przyjąć. Przez myśl przeszło koniowi "Grubol/Krokiet mafia/mafia i Grubol chce dać Krokietowi uniewinnienie za coś, co tak naprawdę było zaplanowane", ale tak wyszukane teorie rzadko są zgodne z prawdą, więc na razie koń stosuje brzytwę Ockhama i przyjmuje w/w scenariusz. Dlaczego koń jest skłonny to przyjąć? Post nie wydawał się wymuszony ze strony krokieta. W zasadzie tyle. Nie ma tu jakiejś głębszej myśli. Koń wnioskuje też po postach Grubola, że jest to gracz kompetentny i takiej głupoty jak nieprawidłowe uniewinnienie mafiozy za prosty townslip by nie strzelił. Mafia/mafia albo krokiet jest po prostu miastowym. Można powiedzieć, że koń po części nakłada na Grubola ciężar biegłości. A to ja w taki town-slip nie wierzę ani trochę. Raz że jest w zasadach, dwa, imo trochę późna godzina na pisanie takiej rzeczy przez krokieta.
|
|