Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 22:30:45 GMT 1
Centrysta, tylko jedno pytanie: po co taki teatr ze strony Leppera? Myślisz, że jego pozycja była na tyle zła, żeby czuł potrzebę pokazania się w ten sposób?
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:31:03 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 22:31:03 GMT 1
Miasto ma słabe typy, słabe pisanie, słabe emocje, słabe wszystko Mafiowii zazwyczaj kierują się jakaś logika i jakąś narracja imho A jak miasto tskie jest, to widać w nich frustracje i zagubienie No alw to 1 dzień, wszystko się może zmienić, jednak mówiąc koń mafią mam 20% szans, a mysle że I 40%
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 22:31:04 GMT 1
Jestem na imprezie najebany, proszę, zmarnuj posta i daj mi w jednym nowym poście, to odpowiem Wróć do nich później, ale zostałem zainspirowany: Strzelanie po glonach. Hot or not?To w sumie może być pytanie edycji. Czy linczować sobie w ekipie Tytus, Lucifer, sleuthhound, Stary Niedźwiedź, Doda i liczyć na co najmniej dwie mafie? Nie brzmi atrakcyjnie. Fajnie by było kogoś stąd uniewinnić.
Na przykład ten post Lucifera:
O panie, nie chcesz wiedzieć Że Picasso jest mafia, Lepper jest mafia, Doda podejrzana, wkurwiałem się na siebie bo nie byłem w stanie nic sensownego wymodzić i nie przyjrzałem się części graczy lepiej. Daje jakieś nadzieje.
Lucifer, mam dla ciebie zadanko, które zabrzmi jak na sprawdzian z polaka, ale spróbujmy: Rozpisz się o momencie, który był dla ciebie najbardziej angażujący/ciekawy w obecnej rozgrywce (nie licząc okolic linczu). Jakaś sytuacja, która wydarzyła się w temacie, którą sobie czytałeś i cię zainteresowała, zaangażowała. Opisz swoje przemyślenia wtedy i jak się zmieniały w czasie w kontekście tej sytuacji.
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 22:32:05 GMT 1
Dawid, a ty nie chciałeś, żebyśmy od początku do końca bez tożsamości grali? Bo ja jestem przekonany, że chciałeś. I teraz mnie zastanawia skąd ta zmiana? Bo powiedziałbym, że jesteś jednym z tych, którzy najintensywniej napierają na jawność tożsamości. Jaka zmiana? Jestem w tym konsekwentny jak w niczym innym nigdy. Ominęła Cię ta dyskusja? Dlaczego mam wrażenie, że próbujesz się do mnie przypierdolić, co zresztą zaznaczałeś na początku, ale strzelasz jakimiś dziwnymi rzeczami. Najpierw ta lista gitów = szybkie uniewinnienie, teraz to. I nawet nie chodzi o sam przypierdolenia, możemy gadać, ale to jak to robisz, mam wrażenie, że tak zostawiasz rzeczy żeby wybrzmiały, jakbyś paradoksalnie szedł w moją teorię kart na stole = co w temacie, to się liczy. Nie wiem, może jestem uprzedzony, ale próbuję widzieć dobrą wolę i tak średnio bym powiedział. Z drugiej strony może jestem niesprawiedliwy i Ci to pomaga, a Ty nie masz żadnego pobocznego interesu. Jak to jest? Nie pamiętam wpisów z wrzuconego screena. Ja pamiętam, że pisałeś inne rzeczy, ale już dobra chuj w to, nie będę się kłócił o to co pisałeś przed grą. Natomiast samo w sobie nie podoba mi się jak wyciągasz tożsamości, mi się zdecydowanie lepiej gra, gdy moja nie jest znana. Rozpracowałeś mnie super, po co mówić pozostałym? Edit: Grubol mafia.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:32:31 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 22:32:31 GMT 1
Nie no, nie grajmy glonamk please, to nie football manager, jaki balans względem glonow to wyjdzie po edycji please
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 22:32:52 GMT 1
Koń się uśmiał, że ten post wyszedł z Niedźwiedzia po mniej niż godzinie spędzonej w rozgrywce. Wydaje się to aż przesadną reakcją. Do wyzwisk Leppera koń się wcześniej nie odniósł; instynktownie koń uważa nazywanie oskarżycieli wprost "skurwysynami" za miastowe zachowanie, ale biorąc pod uwagę kontekst (Lepper był zirytowany, że każemy mu podawać więcej informacji), koń nie uważa tej konkretnej reakcji za miastową. Koniowi nasze prośby wydawały się rozsądne, i tak, jak ktoś wytłumaczył (chyba Thane?), nie kazaliśmy wychodzić z kreacji, tylko kazaliśmy wpleść więcej klarownej merytoryki. Koń odnosił wrażenie, że Lepper co jakiś rzuca tylko mięsem i niczego zbytnio nie tłumaczy. W gruncie rzeczy Lepper nadal mógł być miastowym -- choćby z racji tego, że wszystkich dookoła antagonizował -- ale jego styl gry nie pomagał w jego znalezieniu. Oskarżenie Grubola o pisanie "mocnego postu mafiozy na porządne wejście do gry" to również coś, z czym koń się nie zgadzał, bo zdaniem konia Grubol miał już wcześniej kilka dobrych postów. Chociaż Olinek też miał podejrzenia wobec Grubola, więc może koń nie ma racji wobec Grubola...? Koń chciałby o tym więcej porozmawiać. Jednak Lepper szybko po oskarżeniu Grubola wycofał się z idei zlinczowania Grubola od razu, co zdaniem konia było dość miastowe. Zdaniem konia agresywniejszy mafiozo skorzystałby tu z okazji. Może się po prostu przestraszył, ale Lepperowi nie brakuje odwagi; zwyzywał już osoby naciskające na niego od "skurwysynów" i nierzadko oskarżał innych graczy, więc mocniejszy nacisk na Grubola nie byłby nie na miejscu i byłby całkiem przydatny, żeby usunąć kompetentnego miastowego z gry bez potrzeby dokonywania mordu. Fakt, że Lepper rzucił ponowne spojrzenie na Grubola i jednak zmienił w jego przypadku zdanie, przynajmniej na jakiś czas, w ferworze końcówki dnia, jest dla konia dowodem, że Lepperowi zależy na zlinczowaniu mafii. Koniowi podoba się też nacisk Leppera na Niedźwiedzia tuż przed pierwszym linczem -- w sensie, że wydaje się to zachowaniem miastowego, który naprawdę wierzy, że przyłapał mafiozę na kiepskim wejściu w temat i doprowadził go do samozrujnowania. Koń nie widzi tutaj ukrytego celu poza zwykłą chęcią zlinczowania mafiozy. --- Mimo w/w odczytu, koń uważa, że teoria Centrysty nt. Leppera chcącego się "wybielić" to chyba najbardziej miastowa rzecz, którą powiedział Centrysta we wszystkich swoich postach razem wziętych. Chociaż i tak nie było to AŻ TAK miastowe, ponieważ koń widzi scenariusz, w którym Centrysta wymyślił tę teorię przez noc jako mafiozo -- wiedząc, że Lepper nie zostanie zamordowany i że można w ten sposób go zaatakować z uwagi na kontekst końcówki dnia. @ Centrysta: Koń jest gotowy na więcej postów z twojej strony, nie ma jeszcze aż tak wyrobionej opinii, jak mogłoby się wydawać. Koniu przez jaką noc jak od linczu minęło 2.5 godziny a ja wróciłem na forum dopiero po mordzie? XD No ale kontynuując dyskusję o zachowaniu Leppera - nie sądzisz, że właśnie moja teoria nabiera więcej sensu, jak dorzucisz do tego ten atak na Grubola? Tzn. moim zdaniem w ogóle lincz na Grubolu dzisiaj nie miał szans powodzenia - nie linczujesz typa w d1, które daje ci tyle szczegółowego kontentu, jak Grubol w tym długim poście przed linczem. To nawoływanie do masówki na nim nie było obarczone żadnym ryzykiem - przecież posty typu "masówka na XYZ" często są wręcz memowane (często przez niżej podpisanego). Wiadomo było, że to nie chwyci. Próba linczu na niedźwiedziu szanse chwycenia miała - ale jakby to się rozgrywało dwie godziny wcześniej. Te próby odwrócenia losu Pabla miały minimum włożonego effortu a maksimum caps locka, na czym zresztą większość gry Leppera się opiera. I potem jeszcze te krokodyle łzy, no aż za bardzo na pokaz dla mnie. nIE NO TO JEST KURWA SKANDAL Poniższe wnioski mogą ulec zmianie, bo jeszcze zamierzam drugi raz przeczytać posting z dzisiejszego dnia. Przeklikanie na komórce to jednak nie to samo. PODOBA MI SIĘ GRA: tier 1: Harrier, Maximus, Ozdoba - jak ktoś z nich w mafii, to bardzo mocny start i miasto jest w poważnych tarapatach. Oczywiście uniewinnienie robocze, będę do nich wracał w przyszłości jak mafia pozwoli. tier 2: Olinek Okrąglinek - nie jestem pewny kto tam siedzi (nie podpowiadajcie mi!), ale wygląda na bardzo niezależny umysł, nie dostrzegam złych intencji. tier 3: Thane Krios, Słony Krokiet, Melania Trump - generalnie na plus, ale pozostaję ostrożny, wierzę, że najlepsze dopiero przed nimi. Może Krios do tier 2 powinienem wrzucić.
NIE PODOBA MI SIĘ GRA:
Tygrys - 70 postów napisane, zmarnował większość na bezowocne dyskusje, w których wypadł po prostu bardzo średnio. Zwyczajnie odczuwałem dyskomfort czytając jego posty, nie mogłem dopatrzyć się tam miastowego mindsetu. Nie wiem skąd pojawił się front uniewinniający Tygrysa, muszę to sobie przestudiować dokładniej. Moim zdaniem bardzo pochopne założenie. Zgadzam się, że można mu dać spokój DZISIAJ, ale jutro temat wraca na stół ponownie i jak Tygrys nie wrzuci dwóch biegów wyżej, to absolutnie nie do uniewinnienia na podstawie "nieoptymalnej strategii dla Mafiozy" czy innych tego typu rzeczy. Czasem ta gra jest prosta i nienaturalnie wyglądający gracz jest po prostu Mafiozą.
I teraz tak, przestudiowałem sobie twórczość Papieża i Kriosa. Pierwsze wrażenia z wczoraj były "Papież potencjalna mafia", "Krios raczej niewinny". Zmieniam zdanie, Papież bliżej niewinności niż myślałem, wrzuciłbym go nawet do tier 3.
Najmniej w tym wszystkim podoba mi się natomiast Jelcyn. Wujek dobra rada póki co, brak mocnych ruchów. W lepszej pozycji niż Tygrys w mojej głowie, natomiast sytuacja podobna - jak będzie kontynuował taki styl gry, to nie do uniewinnienia.
Picasso - podejrzany, mało aktywny. Nie widzę większego sensu trzymać go w rozgrywce. Pisałem wcześniej, czemu jego początek wyglądał podejrzanie, kolejne posty mu nie pomogły.
--------------------------------
INNI:
Oświecony Centrysta - są małe rzeczy w jego posta, które sugerują mi wajbowo, że jednak niewinny. Jednak na tym etapie mogę jedynie powiedzieć "do obserwacji".
Andrzej Lepper - jego wyjście z kreacji rzeczywiście nerwowe, ale tak jakby "miastowo" nerwowe? xD Taki autentyczny wkurw, że nie może się dobrze pobawić w role-play. Piszę to z lekkim zdziwieniem dlatego, że takie wyjścia z kreacji w przeszłości często odsłaniały mafiozę, który nie wytrzymywał ciśnienia. A jednak jak czytam te jego ostatnie posty po wyjściu z kreacji, odczuwam z jakiegoś powodu miastowe wajby. Ale generalnie za mało informacji by się konkretnie ustosunkować.
Laura Pergolizzi - Nadzieje na niewinność są. Postuje okej, dość konrketnie, szkoda, że tak mało
Doda - Liczę na więcej, ale stricte "podejrzaną" czy "mafijną" bym jej nie nazwał. Gra okej, tyle że mało.
Lucille Lucifer - z szansami na mafiowanie. Sprawa w toku.
sleuthhound - nie mam zdania, szansa na niewinność równa się 16/21!
I potencjał na trzy odpadnięcia za pasywność jutro (czy nawet dzisiaj jeśli brak głosu i wpisów?) co powoduje, że setup się balansuje: sonnycrocket, Stary Niedźwiedź, tytusbanka
Jeśli tu jest jakaś mafia, to trochę smutno jednak.
------------------------------
Podsumowując, dziś idę w Picasso, Lucille Lucifer może być nie-tragiczną alternatywą, może sleuthhound. Pozostałych większa szkoda linczować.
Ale potem wracamy do Tygrysa, do Jelcyna. Liczę na uaktywnienie się Melanii, na wyższe obroty Papieża również.
Strzelę se mafię: Picasso, Lucifer, Tygrys, Jelcyn i jeden z moich uniewinnionych - trzeba być skromnym, na pewno gdzieś się jebnąłem!
PLANOWAŁEM BYĆ AFK DO LINCZU I ŚLEDZIĆ ROZGRYWKĘ ALE PRZECIEŻ TO JEST LANIE WODY ZERO MIĘSA I GENERALNIE WEJŚCIE W ROZGRYWKE SILNEGO MAFIOZY. ALE SZACUNK ZA POSTARANKO Z TYM POSTEM TYLKO ZAZNACZAM ŻE GRUBOL POTENCJALNIE NAJGRUBOLSZY OSZUST NIE WIEM CZY ŻARTUJESZ CHYBA TAK BO GRUBOL NIE JEST DO ZLINCZOWANIA DZIŚ BO MOGŁEM SIĘ POMYLIĆ W MOJEJ OCENIE I MOŻE MNIE POZYTYWNIE ZASKOCZYĆ. LINCZUJEMY NIEDŹWIEDZIA JAKA MASÓWKA IDIOTÓW Z OBYWATELI ROBISZ? LEPE POWINIENENS DOSTAĆ OD KOGOS
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:33:08 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 22:33:08 GMT 1
Glony to wartość dodana! Do ostatnich dni!
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:33:35 GMT 1
via mobile
Post by Oświecony Centrysta on Oct 13, 2023 22:33:35 GMT 1
Centrysta, tylko jedno pytanie: po co taki teatr ze strony Leppera? Myślisz, że jego pozycja była na tyle zła, żeby czuł potrzebę pokazania się w ten sposób? Imo błędne jest założenie, że teatr odstawiają zagrożeni mafiozi. Zagrożeni miastowi, pewnie. Ale imo zagrożony mafiozo chce się po prostu wkupić w łaski miasta, bo tak najłatwiej z tego zagrożenia wyjść. Jak mafiozo czuje się pewnie, to se może onomatopeje pisać w temacie i miastowi przechodzą nad tym do porządku dziennego.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:33:51 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 22:33:51 GMT 1
Glony to powinny decydować o losach miasta, ha tfu aktywni mafiozi wam
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 22:34:18 GMT 1
Miasto ma słabe typy, słabe pisanie, słabe emocje, słabe wszystko
Mafiowii zazwyczaj kierują się jakaś logika i jakąś narracja imho
A jak miasto tskie jest, to widać w nich frustracje i zagubienieNo alw to 1 dzień, wszystko się może zmienić, jednak mówiąc koń mafią mam 20% szans, a mysle że I 40% Czy uważasz, że miasto nie kieruje się logiką i nie próbuje sobie ułożyć narracji? Czy wioskowi zawsze brzmią, jakby byli zagubieni? Bo zdaniem konia wychodzi to czasami, nie cały czas, i do pewnego stopnia zależy też od rodzaju gracza. Swoją drogą, koniowi podoba się styl gry Grubola, niezależnie od jego koloru.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 22:35:01 GMT 1
CENTRYSTA ROZUMIESZ SŁOWO POTENCJALNIE
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:36:06 GMT 1
via mobile
Post by Oświecony Centrysta on Oct 13, 2023 22:36:06 GMT 1
Lepper pojebało mi się że to ty do tej masówki nawoływałeś po lekturze posta konia, zluzuj majty
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:36:12 GMT 1
via mobile
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 22:36:12 GMT 1
Lepiej Ci się gra jak Twoja nie jest znana po której stronie? Komentarz rozumiem, aczkolwiek uważam że chyłkiem przemyka to mafia - w każdym aspekcie, natomiast - mam w dupie Twoje preferencje, tak jak Ty moje dążenie do odkrycia kart. Mi się lepiej gra w mieście jak wszystko jest transparentne i klarowne. Mniej zagadek do rozwiązania = większe szanse że rozwiaze się właściwą.
A o tym że jesteśmy z innych światów już pisałem.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:38:22 GMT 1
via mobile
Post by Oświecony Centrysta on Oct 13, 2023 22:38:22 GMT 1
Lepper pojebało mi się że to ty do tej masówki nawoływałeś po lekturze posta konia, zluzuj majty Zresztą to i tak ma niewielkie znaczenie w kontekście całości 🤷🏼♂️
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 22:38:46 GMT 1
NIE NO KŁAMIESZ NA MÓJ TEMAT A POTEM ŻARTY
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 13, 2023 22:39:32 GMT 1
Do Grubola: Bardzo ciekawa wymiana zdań, która przykuła moją uwagę wydarzyła się bodajże w nocy i teraz jeśli dobrze pamiętam to między Ozdobą, a Jelcynem? Były tam jeszcze inne osoby i dotyczyło to generalnie ujawniania swoich list "gitów". Dyskusja merytoryczna, ale chyba ogólnie nie wnosząca żadnych wniosków na temat poszczególnych osób. Pomyślałem jednak, że później ta rozmowa może być ważna w kontekście przemycenia czegoś w tym lub jakiejś nieoczywistej wpadki. Gdzieś później było to znowu poruszane. Najbardziej mnie zaangażował temat chyba około linczu i po nim, gdzie pojawiło się dla mnie dużo materiału do myślenia. Lepperowi dalej nie ufam, a Ozdobie przestaję, ale tu może wystąpiła po prostu psychologiczna sytuacja odwetowa.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 22:39:58 GMT 1
Koniowi nadal najmniej podobała się u Leppera reakcja na prośby o więcej merytoryki, ponieważ zdaniem konia ta reakcja była kompletnie nie na miejscu. W zasadzie porównując ją z reakcją Niedźwiedzia, reakcja Niedźwiedzia była nawet lepsza, bo Niedźwiedź po prostu od razu odwrócił się plecami i zaczął ciskać inwektywy, zaś Lepper wydawał się być bardziej skupiony na samym fakcie, że został osaczony, niż na fakcie, że uważa osoby naciskające na niego za debili.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 22:40:04 GMT 1
PRZECZYTAJ SOBIE DRUGI RAZ MOJE POSTY ZANIM MNIE ZATAKUJESZ BO JAK MASZ PRZEINACZAĆ FAKTY NA MÓJ TEMAT BEZ ZNAJOMOŚCI MATERIAŁU TO TYLKO SIĘ KOMPROMITUJESZ
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:40:29 GMT 1
via mobile
Post by Harrier Du Bois on Oct 13, 2023 22:40:29 GMT 1
Przecież to o pogrubionym to napisałem już. I nie czuję potrzeby udawania effortu laniem wody, mam jeden temat w głowie, może jutro go wyciągnę, może w niedzielę, a może wcale. Gdzie? I dlaczego od razu poszedłeś w lanie wody? Zazwyczaj dajesz równo coś dłuższego i strumień świadomości z odnośnikami do postów po obu stronach, a teraz taka jakaś wydmuszka. No bo w tej edycji dobrze mi się pisze konkretnie i aktualnie nie czuje potrzeby produkowania treści dla samego produkowania treści, rozgrywka tez nie wymaga uporządkowania, bo się to samo zrobiło, powiedzmy że naturalnie. Jak dojdę do wniosku, ze odpalam jakaś rakietę wymagajaca rozpisania mojego toku rozumowania, to po prostu to zrobię, przy czym na teraz widzę jedna kwestie pilniejsza do zrobienia jutro. A biorąc pod uwagę stopień mojego konkretu w d1, pisanie wydmuszkach uważam za w najlepszym razie niesmaczne. A tamten post to town read LP w oparciu o to kiedy wyszła z glonowiska, jakbym to napisał od razu to Thane by słusznie chyba na zawał pierdolnal przecież
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 22:40:29 GMT 1
Lepiej mi się gra, gdy moja tożsamość nie jest znana po obu stronach. W mafii to wiadomo dlaczego, ale w mieście też, bo nie muszę się męczyć z absurdalnymi wymaganiami w moją stronę. Ty akurat moją metę rozumiesz na tyle dojrzale, że nie wymagasz ode mnie niczego konkretnego, bo wiesz, że mogę zagrać różnie i to nie musi znaczyć, że jestem w mafii, ale część graczy wariuje jak tylko zobaczy, że gram inaczej niż sobie wyobrazili, że grać powinienem.
Ja pokminię dla ciebie nad Lucille, ty dla mnie pokmiń nad Grubolem.
|
|