|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 22:51:24 GMT 1
WYDAJE MI SIĘ BLA BLA BLA WYCIĄGNIJ MI TE POSTY BO JA PREFERUJE GRE NA MIĘSO A NIE NA SALWY W NIEBO
|
|
Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 22:51:32 GMT 1
Zdaniem konia Lucille wygląda całkiem miastowo. Koń kupuje perspektywę tego gracza jako osoby, która jest raczej "na dole" w ułożonej hierarchii i próbuje z tej pozycji mieć jakiś wpływ na grę. Wydaje się to dość szczere.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 22:52:24 GMT 1
Lepiej mi się gra, gdy moja tożsamość nie jest znana po obu stronach. W mafii to wiadomo dlaczego, ale w mieście też, bo nie muszę się męczyć z absurdalnymi wymaganiami w moją stronę. Ty akurat moją metę rozumiesz na tyle dojrzale, że nie wymagasz ode mnie niczego konkretnego, bo wiesz, że mogę zagrać różnie i to nie musi znaczyć, że jestem w mafii, ale część graczy wariuje jak tylko zobaczy, że gram inaczej niż sobie wyobrazili, że grać powinienem. Ja pokminię dla ciebie nad Lucille, ty dla mnie pokmiń nad Grubolem. Dlaczego akurat nade mną ma pokminić Ozdoba? O, właśnie zauważyłem, że nazwałeś mnie mafią na poprzedniej stronie w edicie posta. Przekaż mi swój proces myślowy w tamtym momencie.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 22:52:37 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 22:52:37 GMT 1
Luci ciut zagubiony miastowy, ale dużo autentyczności, imho clear
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 22:58:29 GMT 1
Lecąc od początku, starałem się przyjrzeć jak największej ilości osób, a wnioski są następujące. Zainteresowała mnie interakcja między Grubolem, Picasso i Tygrysem na samym początku, co też chyba zauważył Ozdoba, jakby mimochodem, ale jednak, chlapnięta została nadwiedza. To był jego drugi post w temacie. Średnio podoba mi się odnoszenie do innych edycji już na samym początku Tygrysa, gdzie wspominał edycję snajperską i post otwierający mafioza. Koń dość celnie tam punktował i poszturchiwał kota, który zrobił się nerwowy na moje, zwłaszcza że do ataku przyłączyli się inni. I ponownie próbował się odwoływać do innych edycji. W pewnym momencie Lepper rzucił krótką obronę Tygrysa, argumentując ją w ten sposób, że mafiozi się podepną do ataku na kota. Trochę mi to zapachniało tak, jakby w tym momencie przyszykował sobie pozycję po tym, gdyby Tygrys padł, która brzmiałaby „ale broniłem mieszkańca przecież”. Sporo o Tygrysie, który trochę z dupy określił siedzenie swojego głosu na Melanię, kiedy ona tak naprawdę w tamtym momencie jeszcze nic nie napisała, chociaż zdanie Tygrysa: „Jakbyśmy wszyscy to potraktowali jako takie zawody, to pewnie większa szansa na wygraną, niż to co gramy teraz :/” wygląda na bardzo miastowe. Krios wygląda jakby trochę spanikował pod presją papy, a ogólnie ich kłótnia wygląda autentycznie, więc między nimi dwoma bym się zastanawiał czy nie są w przeciwnych obozach. Ostatecznie biorę pod uwagę, że Tygrys pił alkohol wczoraj, grał chaotycznie, na mnie zrobił częściowo wrażenie miasta, mimo chyba trzech dziwnych odwołań do poprzednich edycji, a w dodatku go nie ma dzisiaj już, więc osobiście dałbym mu spokój tego dnia, a zajął się kimś innym. Według Krokieta wyglądam brzydko i chciałbym się dowiedzieć dlaczego. A Olinek to po czym wywnioskował, że jestem niby tajnym agentem? Na pewno muszę przyjrzeć się Centryście jeszcze. Lepper się strasznie podpalił i jeśli kogoś miałbym wskazywać jako kandydata do linczu to jego, tuż obok pana Picasso, który również mi się nie podoba. Jeszcze muszę doczytać bo nie zdążyłem wszystkiego przejrzeć, ale chcę już rzucić posta. Luci co masz na myśli pisząc, została chlapnięta nadwiedza (pogrubiony przeze mnie fragment) w powyższym poście? Grubol na wszystko odpowiem gdy już Dawid się wypowie, nie chcę mu przypadkiem zasugerować niczego.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 23:00:06 GMT 1
Ok, wyczekuję z niecierpliwością!
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 23:06:16 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 23:06:16 GMT 1
Dobra, pytanie dla poinformowanych, które posty były decydujące w określeniu że Picasso do piachu? Gfzie to się zadziało? Pytanie so tych, co żyją mafią. Proszę, oswiecce nas, gdzie był punkt kryyrtgzzny, i gdzie było czuć, że już kosa zapadła
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 23:06:40 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 23:06:40 GMT 1
Posty analizujące i oceniające picasso, rzecz jasna, nie posty samego picasso
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 23:07:16 GMT 1
Kurwa Lucille mi wywołuje efekt Stroopa.
Efekt Stroopa jest to efekt, który odczuwamy gdy na przykład widzimy napis zielony na czerwono lub napis czerwony napisany na zielono. To moje pierwsze odczucie. Z jakiegoś powodu uznałem za istotne to napisać, jeszcze zanim sam określę przed sobą. czy uważam go za mafię, czy za miasto.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 23:07:46 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 23:07:46 GMT 1
W ogóle jak dobrze być niewinnym xd można mieć wyjebane, byleby na końcu coś odpierdolić, a nie dać się tendencjom, doceniam jednak, mimo iż na początku miałem meh, przyjemnie!
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 23:08:08 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 23:08:08 GMT 1
Kurwa Lucille mi wywołuje efekt Stroopa. Efekt Stroopa jest to efekt, który odczuwamy gdy na przykład widzimy napis zielony na czerwono lub napis czerwony napisany na zielono. To moje pierwsze odczucie. Z jakiegoś powodu uznałem za istotne to napisać, jeszcze zanim sam określę przed sobą. czy uważam go za mafię, czy za miasto. Czemu wybrałeś taka kreacje?
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 23:08:57 GMT 1
A znasz tą postać?
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 23:12:56 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 13, 2023 23:12:56 GMT 1
Kojarzę, turbo asasyn który umiera na terminalna niewyleczalna chorobę
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 23:18:49 GMT 1
Długo wahałem się czy chcę grać jako ta kreacja, czy jako kreacja o cechach mocno przeciwnych. Uznałem, że chcę tą i teraz dlaczego. Po pierwsze chciałem kreacji, po której nie będzie szło mnie szybko zidentyfikować. Nigdy nie deklarowałem w naszej społeczności, że Mass Effect to moja ulubiona gra. Spodobały mi się bardzo zapewnienia regulaminowe, że gramy do końca bez wychodzenia z tożsamości (regulamin został zmieniony gdy już miałem stworzoną kreację), więc chciałem kreacji, która pozwoli mi się ukryć, działać z ukrycia, działać w spokoju, działać cicho. Cicho, ale z bardzo intensywnym poczuciem misji. No i tutaj Thane się wpasował idealnie, cichy zabójca, który wykonuje swoją ostatnią misję, po której i tak umrze. Natomiast moja natura ze mną wygrała jak zwykle, byłem cicho przez pierwsze powiedzmy 10 stron, a potem wpakowałem się w zadymę jak zwykle.
Mimo wszystko i tak kolejny krok w stronę minimalizmu został poczyniony.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 23:32:12 GMT 1
Jeśli jesteś w mieście, to w kwestii minimalizmu balansujesz na bardzo cienkiej granicy. Papież mafia, Papież niewinny. Lepper mafia, Lepper niewinny. Grubol mafia, za jakiś czas i z tego będziesz zmuszony się wycofać. Kogo podejrzewasz w tej grze, czy masz jakieś stałe, na których operujesz?
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 23:32:54 GMT 1
Strasznie ciężko mi stwierdzić czy Lucille jest w mafii. Ma cechy, które mi krzyczą miasto, ma cechy, które mi mówią mafia. Ma takie fragmenty gdzie moim zdaniem mafioza musiałby być bardzo kreatywny, żeby tak napisać. Ja coś takiego nazywam oderwanem od celowości. Red by napisał chyba, że gra bez mafijnej mapy gry. " Zamierzam głosować na Picasso, chyba że jeszcze dostanę jakieś inne argumenty. Wiem, że siedzą na mnie głosy, więc jak będzie okazja do uratowania sobie dupy to zrobię to, uważam, że nie do końca zasłużyłem, żeby ginąć dzisiaj w linczu. No może trochę, może mogłem się bardziej postarać. " Na przykład ten post. I okej, bardzo doświadczony mafiozo ci wpadnie na to, że jak napisze coś bardzo szczerego, to zostanie uniewinniony. Ale mniej doświadczony mafiozo raczej nie będzie chciał przyznać, że on to w sumie zagłosuje tak jak mu się opłaca i że go głównie teraz interesuje co ma zrobić, żeby przeżyć, a nie gdzie jest mafia. Lucille gra mafijnie w tym sensie, że pojawia się gdy potrzebuje przeżyć. I to co pisze sprawia, że jego pozycja rośnie. Z drugiej strony to nie jest moim zdaniem taka mafijna typowa wyrachowana gra. mafiacorner.boards.net/post/75290 Np. ten post poskutkował tym, że pozycja Lucille rośnie, ale jak tak sobie pomyślisz, to po co mafiozo miałby to pisać? Wyliczyłby, że taki post mu się przyda? Wątpię. Albo bardzo przebiegły mafioza, który udaje mniej przebiegłego niż jest, albo niewinny. Moim zdaniem raczej niewinny, ale mam wątpliwości. Edit: Gdzie napisałem, że Papież jest niewinny? Edit2: Nie mam żadnych stałych, powinienem mieć? Edit3: Przeszkadza ci to, że się waham, czy to jak się waham?
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 23:35:57 GMT 1
Przepraszam, Papież "może być niewinny". Po wcześniejszym nazwaniu bardzo szybkim nazwaniu go mafią.
Nie chcesz dzielić się wnioskami, grasz bardzo skrycie, rzucasz w jedną, w drugą stronę. Czy to twój plan długoterminowy, czy zamierzasz w pewnym momencie po prostu napisać co uważasz i jak widzisz tę rozgrywkę?
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 23:38:37 GMT 1
Staram się wyobrazić sobie twoją mapę gry i jest mi ją trudno skonstruować. Miastowy buduje sobie jakiś obraz rozgrywki z czasem, ma pewne stałe, ty wyglądasz na kompletnie odłączonego od jakichkolwiek założeń.
A wahaj się ile wlezie. Oczywiście, że to jak się wahasz ma znaczenie. Co to w ogóle za pytanie?
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 23:40:31 GMT 1
Nie liczę tak daleko do przodu. Patrząc na to co się dzieje faktycznie, przeplatam okresy, w których myślę co mówię z okresami, w których mówię co myślę. Teraz jest ten, gdy mówię co myślę. Gdy napisałem "Papież słabo" i zacząłem atakować Papieża to był czysty instynkt, w rzeczywistości ani przez moment nie miałem na nim głosu, ale też to nie było prowo. To była po prostu frustracja i odruch. Nazwanie go raczej niewinnym było już po przemyśleniu.
Nazwanie Grubola mafią było odruchem, zapytanie Dawida co myśli o Grubolu było już po przemyśleniu.
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 23:43:17 GMT 1
Staram się wyobrazić sobie twoją mapę gry i jest mi ją trudno skonstruować. Miastowy buduje sobie jakiś obraz rozgrywki z czasem, ma pewne stałe, ty wyglądasz na kompletnie odłączonego od jakichkolwiek założeń.
A wahaj się ile wlezie. Oczywiście, że to jak się wahasz ma znaczenie. Co to w ogóle za pytanie?
Dlaczego skupiasz się na mnie bardziej dopiero po tym, gdy zacząłem cię oskarżać? Jak to co to za pytanie? Twoja odpowiedź, że samo moje wahanie ci nie przeszkadza dużo mi daje. Gdybyś uznał, że przeszkadza ci moje wahanie, to bym się zapytał czy nie uważasz, że wahają się raczej miastowi i uznał, że oceniasz naiwnie. A tak widzę, że nie oceniasz naiwnie.
|
|