|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 0:41:42 GMT 1
via mobile
Post by sleuthhound on Oct 14, 2023 0:41:42 GMT 1
Dobranoc.
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 14, 2023 2:13:37 GMT 1
Kto ma większe szanse być w mafii tak a priori. Olinek Okrąglinek, czy Andrzej Lepper?
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 14, 2023 2:21:30 GMT 1
Gdybym miał zrobić takie ratio treści/samoświadomości i dbania o pozycję.
Wiecie kto by najgorzej wypadał. Olinek.
Wiecie kto najlepiej. Tygrys. Tygrys nie powiedział wprawdzie dużo mądrego, ale głównie szkodził sam sobie. Olinek wprawdzie nie powiedział dużo mądrego, ale głównie robił dobrze sam sobie.
Mafiozi dbają o to, żeby nie być tam gdzie my będziemy szukać.
Olinek dbałeś o to gdzie będziesz, czy o to gdzie będziemy szukać?
Są gracze, których głównie interesuje to, gdzie miasto szuka i są gracze, których głównie interesuje gdzie są.
Co interesuje Olinka waszym zdaniem?
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 14, 2023 2:28:20 GMT 1
Szanowni Państwo, Tajnym agentem FSB jest Pan Lucifer. To jest ten moment gdzie się wysprzęglasz.
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 14, 2023 3:52:46 GMT 1
Oto spis osób, które najbardziej dbają o pozycję.
Doda,. Olinek Okrąglinek, Papież. Grubol.Słony krokiet
Oto osoby, które mają najbardziej w nosie swoją pozycję.
Sleuthhound, Tiger, Dawid Ozdoba, ja, Melania Trump, Oświecony centrysta. Laura Pergolizzi
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 14, 2023 4:10:49 GMT 1
Doda skąd ta potrzeba żeby tak ostro atakować a wcale jednak nie być? Pytałem o manierę, czemu ta maniera taka nieprzyjemna i teraz pytanie.
Czytam sobie Lucille i moim zdaniem normalne posty bez większej agendy, a twoje? Wypełnnione intencją zrobienia wrażenia.
Ty żeś Doda zakomunikowała, że jeden z nas, Ozdoba, JA lub Jelcyn będzie w mafii na podstawie naszej dyskusji o teorii gry. Mafia ci pokazała, że Jelcyn niewinny. I ty tak cicho siedzisz? Nie pokazała ci mafia czasem, że mafia będzie w gronie ja lub Ozdoba? Co jest z tobą Dorotka?
Bo ja jakbym mial teorię, że w mafii jest jeden z grona 3 osób i mafia by mi pokazała, że jeden z tego grona 3 niewinny, to bym się aktywizował.
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 14, 2023 6:09:04 GMT 1
Trochę odnoszę wrażenie, że podczas tej dyskusji Jelcyna mafia mogła się go wystraszyć lub znajduje się w niej osoba, która go rozpoznała i profilaktycznie postanowili go odjebać. Być może w tej rozmowie znajdował się co najmniej jeden mafiozo i najwyżej zdecydowali się go poświęcić, na przykład sleuthhound, który chciał listy gitów w tamtym momencie. Poza tym Jelcyn szturchał widocznie Centryste (już ogólnie), a trochę mniej widocznie Ozdobę w tamtej dyskusji.
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 14, 2023 6:11:29 GMT 1
Dlaczego akurat Sleuthhound?
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 14, 2023 7:42:37 GMT 1
Nie spodobał mi się post, który napisał w tej dyskusji z Jelcynem i jak tak teraz myślę, to zachowanie przed linczem było podejrzane. Ogólnie jakoś dziwnie gra.
|
|
|
Post by Olinek Okrąglinek on Oct 14, 2023 8:04:06 GMT 1
Dzień dobry, Wysoka Izbo.
Jako, że wczoraj przebywałem na spotkaniu grillowym z Wową Ałganowem, to nie mogłem aktywnie uczestniczyć w sejmowych wydarzeniach.
Ze stenogramów odczytałem pewne rzeczy, którymi zamierzam się podzielić zanim udam się na szczyt państw Grupy Wyszehradzkiej, który będzie mieć miejsce na mojej daczy w Konstancinie-Jeziornej.
Panu Grubolowi dam czas, bo zaczyna wprowadzać ciekawe spostrzeżenia w pracach sejmowej komisji. Jednak i tak na razie nie zlecę funkcjonariuszom UOPu zdjęcia podsłuchu.
Pan Lepper z kolei nieco lawiruje. Z jednej strony stara się być wierny swoim poglądom i ideałom, ale w pewnym momencie zaczynam dostrzegać chęć wejścia do koalicji i ugrania kilku stołków dla siebie. Pan Sleutherhand po libacji z lobbystami w sejmowym barze zaczął grać szefa. Jestem ciekaw czy po wytrzeźwieniu będzie mieć w sobie tak duży poziom werwy.
Pan Lucifer chyba nie za bardzo potrafi odnaleźć się na sali sejmowej. Nie przekonują mnie jego wypowiedzi. Są one, moim zdaniem, wymuszone i kreowane. Niemniej daję sobie też furtkę, że jest to po prostu trema nieopierzonego parlamentarzysty i najzwyczajniej w świecie jak się zachować na politycznych salonach. Komisja śledcza może sprawdzić stosunki tego Pana z FSB, bo chyba i tak Sejm nie będzie mieć z tego parlamentarzysty wielkiego pożytku, więc strata dla państwa polskiego będzie skromna, a obawy o ciągnący się smród przez resztę kadencji może pozostać.
Od Pani Melanie oczekuję większych wysiłków włożonych w weekendowe posiedzenia. W obecnej chwili mam pewno informacje od funkcjonariuszy UOPu, jednak potrzebuje on więcej czasu i materiały, żeby dobrze rozpracować przynależność Pani Trump.
Polityczna szubienica wisi nad głowami posłów Niedźwiedź i Tytus. Sejmowa komisja daje im czas do końca dnia, żeby zgłosili wnioski formalne. A Pan Sonny Crocket już powinienen stracić immunitet.
Cieszy mnie również to, że zarówno Pan Ozdoba, jak i Pan Thane w końcu zwrócili uwagę na moje działania. W związku z tym, pragnę ich poinformować o tym, że strategia budowę naszego państwa zakłada pewną dozę zachowawczości z wprowadzaniem radykalnych zmian i ustaw. Ucząc się na błędach liberałów z poprzednich kadencji, staram się iść drogą kompromisu. Liczę, że Panowie zrozumieją moje podejście i cierpliwie będą czekać na efekty działań mojego rządu.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 8:05:37 GMT 1
via mobile
Post by Oświecony Centrysta on Oct 14, 2023 8:05:37 GMT 1
Kto ma większe szanse być w mafii tak a priori. Olinek Okrąglinek, czy Andrzej Lepper? Ja śmierdzące rzeczy Leppera punktowałem wczoraj, natomiast faktem jest, że Olinek na pewno mniej się rzuca w oczy. Tak high levelowo patrząc, na pewno gra coś dużo łatwiejszego do zagrania mafiozie, nie widziałem tam chyba jednego ryzykownego postu, jednego wątku, który by chciał pociągnąć dłużej. Nawet jak spojrzycie na jego oskarżenia, tak jak bodajże w stronę luci, rzucił oskarżenia ale jakby niekoniecznie mu zależało żeby to podchwycił ktokolwiek. Jak se spojrzycie na tę sytuację, to Harrier zauważył, że jego oskarżenie zostało przez wszystkich zlane, a tam był totalny spokój. Jak ja coś piszę co jest zlewane, to mi się w końcu frustracja zwykle ulewa. No i podobnie do Leppera, pan Oleksy siedzi ciągle w kreacji, chociaż muszę przyznać na plus dla Oleksego w porównaniu do Leppera, że od początku był mocnej zakotwiczony w grze. No i ogólnie to co zauważyłem o Olinku już od początku - bardziej zajmował się komentowaniem rozgrywki, niż jej kreowaniem, co też zawsze mi podśmierduje. Nawet jak spojrzycie sobie na jego dłuższe posty, to tam nie ma żadnych mocnych stwierdzeń. No może Jelcyna uniewinniał między wierszami (co wcale nie musi być plusem w kontekście mordu) ale reszta to raczej komentarze albo niejednoznaczne stwierdzenia. Papież niemiastowe stwierdzenia ale nie wyciągamy wniosków. Ozdoba zrobił listę i może być posłem takim albo srakim. Melania zabawna. Itp.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 8:07:03 GMT 1
via mobile
Post by Oświecony Centrysta on Oct 14, 2023 8:07:03 GMT 1
Doda skąd ta potrzeba żeby tak ostro atakować a wcale jednak nie być? Pytałem o manierę, czemu ta maniera taka nieprzyjemna i teraz pytanie. Czytam sobie Lucille i moim zdaniem normalne posty bez większej agendy, a twoje? Wypełnnione intencją zrobienia wrażenia. Ty żeś Doda zakomunikowała, że jeden z nas, Ozdoba, JA lub Jelcyn będzie w mafii na podstawie naszej dyskusji o teorii gry. Mafia ci pokazała, że Jelcyn niewinny. I ty tak cicho siedzisz? Nie pokazała ci mafia czasem, że mafia będzie w gronie ja lub Ozdoba? Co jest z tobą Dorotka? Bo ja jakbym mial teorię, że w mafii jest jeden z grona 3 osób i mafia by mi pokazała, że jeden z tego grona 3 niewinny, to bym się aktywizował. a Doda miała dziwną rzecz wczoraj przed linczem która mi się nie podobała, postaram się zaraz znaleźć
|
|
Grubol
Administrator
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 8:21:46 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 14, 2023 8:21:46 GMT 1
Gdybym miał zrobić takie ratio treści/samoświadomości i dbania o pozycję. Wiecie kto by najgorzej wypadał. Olinek. Wiecie kto najlepiej. Tygrys. Tygrys nie powiedział wprawdzie dużo mądrego, ale głównie szkodził sam sobie. Olinek wprawdzie nie powiedział dużo mądrego, ale głównie robił dobrze sam sobie. Mafiozi dbają o to, żeby nie być tam gdzie my będziemy szukać. Olinek dbałeś o to gdzie będziesz, czy o to gdzie będziemy szukać? Są gracze, których głównie interesuje to, gdzie miasto szuka i są gracze, których głównie interesuje gdzie są. Co interesuje Olinka waszym zdaniem? Masz rację z Olinkiem.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 8:23:31 GMT 1
via mobile
Post by Olinek Okrąglinek on Oct 14, 2023 8:23:31 GMT 1
Też się zgadzam z Panami.
|
|
Grubol
Administrator
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 8:25:19 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 14, 2023 8:25:19 GMT 1
To odnieś się do pytań Olinku.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 8:26:50 GMT 1
via mobile
Post by Oświecony Centrysta on Oct 14, 2023 8:26:50 GMT 1
W założeniu Picasso-winny nie pasuje mi to jego wycofanie się z atakowania Centrysty. To mi się wydawało nielogiczne w kontekście tamtego momentu. Z tego co pamiętam, to akurat była chwila, gdzie temat agresji papieża, za którą zebrałem joby, zyskał trochę trakcji, tam ozdoba to podbił i ktoś tam jeszcze. Dodatkowo weszła ta z kręconymi włosami i stwierdziła że gram nieoptymalne jak ma mafię. Papież dodatkowo zaczął - podobnie do mnie - jebać Picassa za podpinkę pod ataki na mnie. Mimo wszystko trzeba mieć dość mocną psychę, żeby w obliczu takiego zwrotu sytuacji (w skali lokalnej, powiedzmy, nie w skali całej gry) twardo trzymać się swojego stanowiska. I rzeczywiscie okazało się, że może była to kwestia być może mniejszego doświadczenia Pabla, ale ja w tamtym momencie poczytywałem to za mafijną rzecz. Tym czasem dla Dody było to z jakiegoś powodu miastowe. Nie wiem, może to kwestia innych estymatorów, ale w tym momencie jakoś to mnie tak zakuło, że rozmijamy się dziwnie logiką gry. Natomiast przejrzałem sobie posty Dody na szybko w całości i zrobiła kilka rzeczy, które mi się podobały. Ciśnięcie Melanii o więcej zdecydowania przed linczem - na plus. Mówienie o chęci zlinczowania sleuthhounda - imo na plus. Może brakowało tam większej próby przeforsowania tego ale dodzia chyba nie ma teraz takiej pozycji w grze żeby własnoręcznie takie rzeczy robić. Ogólnie nie pęka pod presją. Jedną interesującą rzeczą po mordzie na Jelcylnie jest to co powiedziała, że w Trójcy Jelcyn - Krios - Ozdoba jest mafia, co w obliczu niewinności Jelcyna jest ciekawe, bo i Krios, i Ozdoba jak na razie wyglądają imo stosunkowo niewinnie. Tak że chętnie jakieś rozwinięcie bym zobaczył.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 8:47:35 GMT 1
via mobile
Post by Olinek Okrąglinek on Oct 14, 2023 8:47:35 GMT 1
To odnieś się do pytań Olinku. Mam swoje powody.
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 14, 2023 8:55:19 GMT 1
Jakie? Boisz się, że Cię mafia sprzątnie? Do czasu mordu mamy dwa lincze. Czy czekasz na więcej materiału? Nie masz czasu? Analizujesz jeszcze? Czy o co chodzi?
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 14, 2023 9:34:11 GMT 1
Witajcie kochani, byłem pobiegać, nie zgubiłem się w lesie, widziałem wiewiurkę i dzięcioła, dzięń zaczął się dobrze.
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 14, 2023 9:35:20 GMT 1
To odnieś się do pytań Olinku. Do którego mojego pytania obchodzi cię odpowiedź najbardziej? Do zawodników dyplomatycznych dopisałbym Konia, ale jakoś gościa lubię. Może to błąd. Harrier wstawaj z kanapy.
|
|