|
Post by Harrier Du Bois on Oct 14, 2023 9:35:23 GMT 1
Thane, czy sądzisz, że jest sens analizowanie postów Jelcyna jako że był ofiarą mordu, czy olać i mafia po prostu szukała księdza? Why not both?
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 14, 2023 9:43:41 GMT 1
To odnieś się do pytań Olinku. Do którego mojego pytania obchodzi cię odpowiedź najbardziej? Do zawodników dyplomatycznych dopisałbym Konia, ale jakoś gościa lubię. Może to błąd. Harrier wstawaj z kanapy. Obchodzi mnie jego aktywizacja. Szukanie Mafiozów poprzez pytania to trochę takie rzucanie i sprawdzanie co się przylepi. Odpowie na kilkanaście, kilka odpowiedzi będzie miastowych, będzie można mu dać plusy. Albo żadna nie będzie miastowa i nie będzie dało się go uniewinnić. A jeszcze odnosząc się do twojego pytania czy Olinek czy Lepper. Na ten moment Olinek, bo wczorajszy wjazd Leppera bardzo fajny. Ale jakbyś mi kazał określać ich przynależność, to jednak dwóch niewinnych na ten moment. Zaraz zaczynam czytanie od początku z próbą odrzucenia pierwszych biasów. Zobaczę czy uda się z tego stworzyć świeże, nowe spojrzenie. Thane, czy sądzisz, że jest sens analizowanie postów Jelcyna jako że był ofiarą mordu, czy olać i mafia po prostu szukała księdza? Why not both? Oczywiście, że both, bardzo możliwe, że dlatego poleciał, bo dobrze czytał, była szansa na księdzowanie, a przy okazji ksiądz za niego nie będzie się modlił. Ale byłem ciekaw co odpowie Thane.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 14, 2023 9:43:59 GMT 1
W sumie to mam solidne podstawy, żeby twierdzić, że Słony Krokiet może być w mafii.
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 14, 2023 9:47:33 GMT 1
A jeszcze Krokiet jest z tych gdzie ratio dbania o pozycję do bycia jest niekorzystne, ale teraz to już po fakcie się wjebałem. Zostawiam scenę dla Pana Harriera.
Grubol fatalnie wypada to co robisz teraz, bo ja specjalnie Olinkowi zadałem kilka pytań gdzie mnie naprawdę obchodzi odpowiedź, a parę takich, które są podpuchą. On olał wszystkie. Ty mówisz, żeby odpowiedział na wszystkie.
A nie, jednak już w swoim pierwotnym poście umieściłem Krokieta obok Dody, Olinka, Grubola, wśród tych bardziej dbających o pozycję niż o miasto. Brawo ja. Dawaj Harrier.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 9:48:55 GMT 1
via mobile
Post by Olinek Okrąglinek on Oct 14, 2023 9:48:55 GMT 1
Jakie? Boisz się, że Cię mafia sprzątnie? Do czasu mordu mamy dwa lincze. Czy czekasz na więcej materiału? Nie masz czasu? Analizujesz jeszcze? Czy o co chodzi? Panie Lucifer, tak z ręką na sercu, co da Panu poznanie powodów mojej strategii? W jakiej materii ma to dla Pana znaczenie?
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 14, 2023 9:49:18 GMT 1
Skoro już olał wszystkie, to w czym problem? Masz swoją reakcję.
Mi nie podoba się twój cynizm w tej grze, teraz go jeszcze odczuwam na własnej skórze. Może to ta kreacja (nie znam jej), ale nie mam poczucia dobrej woli w interakcjach z tobą.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 14, 2023 9:51:26 GMT 1
DLA MNIE W MINISTERSTWIE BĘDĄ: DAWID OZDOBA - TUTAJ PO PROSTU CZUTKA SLEUTHHOUND - DO PEWNEGO MOMENTU CZUŁEM BRATERSTWO WE WNIOSKACH ALE ZACZYNAJĄ SIĘ PEWNE RÓŻNICE PÓKI CO DALEJ ZOSTAJE W MINISTERSTWIE GRUBOL - NA DWA DNI MA ODE MNIE IMMUNITET BO BARDZO FAJNIE POSTUJE OD MOMENTU KIEDY GO SZTURCHNĄŁE ŻE MOŻE BYĆ SILNYM MAFIOZO
RACZEJ NIEWINNI: TIGER SŁONY KROKIET - I TU LICZE NA WIĘCEJ DZISIAJ/JUTRO TYTUSBANKA MOŻE?
PODEJRZANI: CENTRYSTA THANE KRIOS
MAFIA: NIEDŹWIEDŹ
O CAŁEJ RESZCIE NIE MAM WYROBIONEGO ZDANIA
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 14, 2023 9:56:32 GMT 1
Skoro już olał wszystkie, to w czym problem? Masz swoją reakcję. Mi nie podoba się twój cynizm w tej grze, teraz go jeszcze odczuwam na własnej skórze. Może to ta kreacja (nie znam jej), ale nie mam poczucia dobrej woli w interakcjach z tobą. A mi się nie podoba, że piszesz do atakowanego gracza żeby odpowiedział na pytania i nie potrafisz napisać, o które pytania ci chodzi i dlaczego akurat o te.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 9:58:50 GMT 1
via mobile
Post by Olinek Okrąglinek on Oct 14, 2023 9:58:50 GMT 1
A jeszcze Krokiet jest z tych gdzie ratio dbania o pozycję do bycia jest niekorzystne, ale teraz to już po fakcie się wjebałem. Zostawiam scenę dla Pana Harriera. Grubol fatalnie wypada to co robisz teraz, bo ja specjalnie Olinkowi zadałem kilka pytań gdzie mnie naprawdę obchodzi odpowiedź, a parę takich, które są podpuchą. On olał wszystkie. Ty mówisz, żeby odpowiedział na wszystkie. A nie, jednak już w swoim pierwotnym poście umieściłem Krokieta obok Dody, Olinka, Grubola, wśród tych bardziej dbających o pozycję niż o miasto. Brawo ja. Dawaj Harrier. Panie Thane, tu nie chodzi o to, że zlekceważyłem Pańskie pytania. Jak już wspominałem, na tym etapie tworzenia ustaw zdecydowałem, że pójdę inną ścieżką. Nazwałbym to pragmatyzmem zbudowanym na podstawie historycznych kadencji, która to każda kolejna kończyła się porażką. Patrzeć na moje ręce można, a nawet trzeba i sam nawet starałem się momentami prowokować do tego pozostałych posłów. Dlatego cieszy mnie to, że w końcu to się stało, a ja wraz z postępem prac legislacyjnych postaram się rozwiewiać coraz większą ilość wątpliwości.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 14, 2023 9:59:28 GMT 1
Skoro już olał wszystkie, to w czym problem? Masz swoją reakcję. Mi nie podoba się twój cynizm w tej grze, teraz go jeszcze odczuwam na własnej skórze. Może to ta kreacja (nie znam jej), ale nie mam poczucia dobrej woli w interakcjach z tobą. A mi się nie podoba, że piszesz do atakowanego gracza żeby odpowiedział na pytania i nie potrafisz napisać, o które pytania ci chodzi i dlaczego akurat o te. Mam dla ciebie propozycję. Jeśli jesteś w mieście i: 1. Wierzysz serio, że mogę być w mafii, zaatakuj mnie. Pokaż co ci się konkretnie nie podoba. Zakończ podchody i szpileczki, bo źle to wygląda. 2. Jeśli uważasz, że jestem w mieście, pracujmy razem i szukajmy mafii wspólnie gdzie indziej, nie podkopuj mnie, bo do niczego dobrego to nie prowadzi. 3. Jeśli nie masz zdania na mój temat, nie potęguj cynizmu i dystansowania się, bo utrudniasz mi moją pracę. Jeśli natomiast jesteś w mafii, kontynuuj swoją dotychczasową strategię.
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 14, 2023 10:00:41 GMT 1
Dlaczego nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie?
|
|
|
Post by Melania Trump on Oct 14, 2023 10:02:32 GMT 1
Skoro w nocy już coś o krokiecie pisałam to pozwolę sobie rozwinąć ten wątek. Spróbuję podjąć się jego oceny, mimo że pisałam o nim jako trudnego do oceny. Podtrzymuję, że wajbowo i jak na razie całość jego gry wygląda fajnie. To jest jedynie skorupa jaka wokół niego jest. Sobie go poczytałam i jest parę rzeczy, które w nim mi nie pasują: 1. Dopóki Laura go nie zaatakowała, krokiet nie miał żadnej negatywnej interakcji ( nie liczę jego sposobu pisania z Borysem, ponieważ tam nawet temat nie był kontynuowany). Jest lubianą postacią. Wie jak dbać o swoją pozycję i jak na razie nie jest podważana za mocno. Nie został na niego nałożony pressing. 2. Druga rzecz jaka mi nie daje spokoju to jego sposób pisania z Borysem o którym już wspomniałam w powyższym punkcie. Może tego krokiet nie pokazał w temacie, ale Borys mógł napisać coś co Krokieta zdenerwowało wewnętrznie. Borys puścił krokietowi oczko w tym poście mafiacorner.boards.net/post/74946 Nie odnieśliście wrażenia, że jeśli Krokiet jest w mafii to ten mord miał uciszyć Borysa zanim ten zacznie mocniejsze ataki? 3. Próbowałam do niego dotrzeć, aby trochę się otworzył i chociaż pokazał po części że jednak niewinny. Wszystkie możliwości odrzucił jakby chciał pośrednio przekazać, że jesteśmy po przeciwnych stronach. 4. Krokiet kontroluje swoje emocje. Nie da się odczuć czy coś go denerwowało czy go uradowało. Jest z nich wyprany i mam wrażenie że dość mocno kalkuluje tej edycji.
Gdybym miała teraz mieć pytanie jak wygląda tak na czutkę to Krokiet mógłby być niewinny. Wczytując się w niego nie jestem wstanie go uniewinnić i sądzę, że jego szansa na mafię będzie rosła z każdym dniem. Takie małe rzeczy, które w danym zawodniku mogą nie pasować mogą wskazywać na potencjalną winę.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 14, 2023 10:02:58 GMT 1
To do mnie?
Napisałem ci, że interesuje mnie aktywizacja Olinka, a nie to, że konkretne pytanie było jakieś zajebiste i odpowiedź na nie spowoduje, że doznam oświecenia o jego przynależności.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 14, 2023 10:06:15 GMT 1
Skoro w nocy już coś o krokiecie pisałam to pozwolę sobie rozwinąć ten wątek. Spróbuję podjąć się jego oceny, mimo że pisałam o nim jako trudnego do oceny. Podtrzymuję, że wajbowo i jak na razie całość jego gry wygląda fajnie. To jest jedynie skorupa jaka wokół niego jest. Sobie go poczytałam i jest parę rzeczy, które w nim mi nie pasują: 1. Dopóki Laura go nie zaatakowała, krokiet nie miał żadnej negatywnej interakcji ( nie liczę jego sposobu pisania z Borysem, ponieważ tam nawet temat nie był kontynuowany). Jest lubianą postacią. Wie jak dbać o swoją pozycję i jak na razie nie jest podważana za mocno. Nie został na niego nałożony pressing. 2. Druga rzecz jaka mi nie daje spokoju to jego sposób pisania z Borysem o którym już wspomniałam w powyższym punkcie. Może tego krokiet nie pokazał w temacie, ale Borys mógł napisać coś co Krokieta zdenerwowało wewnętrznie. Borys puścił krokietowi oczko w tym poście mafiacorner.boards.net/post/74946 Nie odnieśliście wrażenia, że jeśli Krokiet jest w mafii to ten mord miał uciszyć Borysa zanim ten zacznie mocniejsze ataki? 3. Próbowałam do niego dotrzeć, aby trochę się otworzył i chociaż pokazał po części że jednak niewinny. Wszystkie możliwości odrzucił jakby chciał pośrednio przekazać, że jesteśmy po przeciwnych stronach. 4. Krokiet kontroluje swoje emocje. Nie da się odczuć czy coś go denerwowało czy go uradowało. Jest z nich wyprany i mam wrażenie że dość mocno kalkuluje tej edycji.
Gdybym miała teraz mieć pytanie jak wygląda tak na czutkę to Krokiet mógłby być niewinny. Wczytując się w niego nie jestem wstanie go uniewinnić i sądzę, że jego szansa na mafię będzie rosła z każdym dniem. Takie małe rzeczy, które w danym zawodniku mogą nie pasować mogą wskazywać na potencjalną winę.
Fajny post, więcej takich poproszę. Krokiet ma sporo do udowodnienia jeszcze w tej gierce, jeśli niewinny.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 10:06:34 GMT 1
via mobile
Post by Oświecony Centrysta on Oct 14, 2023 10:06:34 GMT 1
A mi się nie podoba, że piszesz do atakowanego gracza żeby odpowiedział na pytania i nie potrafisz napisać, o które pytania ci chodzi i dlaczego akurat o te. Mam dla ciebie propozycję. Jeśli jesteś w mieście i: 1. Wierzysz serio, że mogę być w mafii, zaatakuj mnie. Pokaż co ci się konkretnie nie podoba. Zakończ podchody i szpileczki, bo źle to wygląda. 2. Jeśli uważasz, że jestem w mieście, pracujmy razem i szukajmy mafii wspólnie gdzie indziej, nie podkopuj mnie, bo do niczego dobrego to nie prowadzi. 3. Jeśli nie masz zdania na mój temat, nie potęguj cynizmu i dystansowania się, bo utrudniasz mi moją pracę. Jeśli natomiast jesteś w mafii, kontynuuj swoją dotychczasową strategię. Grubol, co ty dajesz, przecież ten post wygląda tragicznie Thane cię ciśnie o coś, co mu się nie podoba, nieważne czy to odosobnione zachowanie czy w kontekście całości twojej gry jedno z wielu, a ty wyskakujesz czymś takim. Zamiast odpowiedzieć szczerze na ewentualne wątpliwości, każesz mu jednoznacznie się zdeklarować. To jest imo dwulicowe zachowanie bo A) jeżeli ma na ciebie więcej argumentów, każesz mu się z nich wysprzęglać ma twoje życzenie i możesz spokojnie przygotować kontrę B) jeżeli mimo wszystko uważa, że jesteś w mieście, każesz mu "nie podkopywać swojej pozycji"? Co to w ogóle jest za stwierdzenie kurwa w drugim dniu gry, kiedy nie ma ani w sumie żadnego core, ani co do ciebie nie ma wśród ludzi konsensusu?
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 14, 2023 10:08:50 GMT 1
Cały czas odpowiadam szczerze. Chcę otwartego Thane'a, z kartami na stole, a nie gościa działającego "zza winkla" w stosunku do mnie. Nie ma nic dwulicowego w tym co napisałem.
EDIT: Jak mam przygotować kontrę na argumenty Thane'a, których jeszcze nie znam? XD EDIT2: Oczywiście, że jest core, nawet jak nie wykrzyczany na głos i zapisany na tablicy ogłoszeń. Uważasz, że mam taką samą szansę polecieć w następnych linczach, jak pozostali zawodnicy?
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 14, 2023 10:10:58 GMT 1
GRUBOL NIE DAJ SIE IM
|
|
Doda
Edycja#37
Limit: 157
|
Post by Doda on Oct 14, 2023 10:13:03 GMT 1
Doda skąd ta potrzeba żeby tak ostro atakować a wcale jednak nie być? Pytałem o manierę, czemu ta maniera taka nieprzyjemna i teraz pytanie. Czytam sobie Lucille i moim zdaniem normalne posty bez większej agendy, a twoje? Wypełnnione intencją zrobienia wrażenia. Ty żeś Doda zakomunikowała, że jeden z nas, Ozdoba, JA lub Jelcyn będzie w mafii na podstawie naszej dyskusji o teorii gry. Mafia ci pokazała, że Jelcyn niewinny. I ty tak cicho siedzisz? Nie pokazała ci mafia czasem, że mafia będzie w gronie ja lub Ozdoba? Co jest z tobą Dorotka? Bo ja jakbym mial teorię, że w mafii jest jeden z grona 3 osób i mafia by mi pokazała, że jeden z tego grona 3 niewinny, to bym się aktywizował. Trudno mi się ustosunkować do wrażeń jakie odnosisz. Nawet po mordzie na Jelcynie uważam tamtą dyskusję za podejrzaną, jestem uważny na próby takie rozmywania tematu i nabijania pozornej aktywności poprzez rozmowy o nazwijmy to "teorii mafii" podczas rozgrywki, zwłaszcza w takich momentach gdy temat jest mniej oblegany. Ale na pewno ani ty ani Ozdoba nie jesteście osobami, które chciałbym dziś zlinczować. Nie pamiętam czy Tygrysek deklarował jakąś konkretną porę kiedy wróci ale moim zdaniem powinniśmy się tego zgniłego jaja pozbyć. Jeśli ktoś gra mafijnie to najczęściej jest mafiozą, nie trzeba dodawać tutaj jakiejś wielkiej ideologii. W przypadku bardzo prawdopodobnej winy Tygryska mogę śmiało uniewinnić Maximusa, tak jak pisałem wcześniej nie wydaje mi się żeby ich dyskusja z pierwszych stron była ukartowana, gdyby byli razem w mafii Tygrysek byłby zdecydowanie bardziej śmielszy w tej dyskusji. @olinek o co chodziło z twoją opinią, że ta rozmowa była przerysowana? Możesz jakoś rozwinąć temat? Podoba mi się również gra Andrzeja Leppera, w kontekście niewinności, bo z typami nie wiem.
|
|
Doda
Edycja#37
Limit: 157
|
Post by Doda on Oct 14, 2023 10:14:12 GMT 1
W założeniu Picasso-winny nie pasuje mi to jego wycofanie się z atakowania Centrysty. To mi się wydawało nielogiczne w kontekście tamtego momentu. Z tego co pamiętam, to akurat była chwila, gdzie temat agresji papieża, za którą zebrałem joby, zyskał trochę trakcji, tam ozdoba to podbił i ktoś tam jeszcze. Dodatkowo weszła ta z kręconymi włosami i stwierdziła że gram nieoptymalne jak ma mafię. Papież dodatkowo zaczął - podobnie do mnie - jebać Picassa za podpinkę pod ataki na mnie. Mimo wszystko trzeba mieć dość mocną psychę, żeby w obliczu takiego zwrotu sytuacji (w skali lokalnej, powiedzmy, nie w skali całej gry) twardo trzymać się swojego stanowiska. I rzeczywiscie okazało się, że może była to kwestia być może mniejszego doświadczenia Pabla, ale ja w tamtym momencie poczytywałem to za mafijną rzecz. Tym czasem dla Dody było to z jakiegoś powodu miastowe. Nie wiem, może to kwestia innych estymatorów, ale w tym momencie jakoś to mnie tak zakuło, że rozmijamy się dziwnie logiką gry. Natomiast przejrzałem sobie posty Dody na szybko w całości i zrobiła kilka rzeczy, które mi się podobały. Ciśnięcie Melanii o więcej zdecydowania przed linczem - na plus. Mówienie o chęci zlinczowania sleuthhounda - imo na plus. Może brakowało tam większej próby przeforsowania tego ale dodzia chyba nie ma teraz takiej pozycji w grze żeby własnoręcznie takie rzeczy robić. Ogólnie nie pęka pod presją. Jedną interesującą rzeczą po mordzie na Jelcylnie jest to co powiedziała, że w Trójcy Jelcyn - Krios - Ozdoba jest mafia, co w obliczu niewinności Jelcyna jest ciekawe, bo i Krios, i Ozdoba jak na razie wyglądają imo stosunkowo niewinnie. Tak że chętnie jakieś rozwinięcie bym zobaczył. Załóż sobie, że Picasso winny i w którym momencie takie wycofanie się z swojego strzału wychodzi mu na dobre? IMO optymalne byłoby trzymanie się swojego zdania, zarzuty o popdinkę są co chwile, mniej rzucałyby się w oczy niż takie niekonwencjonalne zagranie
|
|
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 10:14:27 GMT 1
via mobile
Post by Oświecony Centrysta on Oct 14, 2023 10:14:27 GMT 1
Cały czas odpowiadam szczerze. Chcę otwartego Thane'a, z kartami na stole, a nie gościa działającego "zza winkla" w stosunku do mnie. Nie ma nic dwulicowego w tym co napisałem.
EDIT: Jak mam przygotować kontrę na argumenty Thane'a, których jeszcze nie znam? XD
No ale ten tekst o nie podkopywaniu twojej pozycji imo jest słaby, jakbyśmy byli co najmniej w endgame z twoją solidną pozycją A oskarżenia na czymś trzeba budować, gdzie ty ucinasz dyskusję, każesz stawiać kawę na ławę
|
|