|
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 14, 2023 15:26:27 GMT 1
Oto spis osób, które najbardziej dbają o pozycję. Doda,. Olinek Okrąglinek, Papież. Grubol.Słony krokiet Oto osoby, które mają najbardziej w nosie swoją pozycję. Sleuthhound, Tiger, Dawid Ozdoba, ja, Melania Trump, Oświecony centrysta. Laura Pergolizzi bardzo dobry post. Super mi się podoba to podejście, aczkolwiek nie jestem pewien, czy zgadzam się z oceną w tym kontekście papieżaka
Olinka to w sumie w ogóle chętnie bym dzisiaj zlinczował
|
|
|
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 14, 2023 15:29:04 GMT 1
Dzień dobry, Wysoka Izbo. Jako, że wczoraj przebywałem na spotkaniu grillowym z Wową Ałganowem, to nie mogłem aktywnie uczestniczyć w sejmowych wydarzeniach. Ze stenogramów odczytałem pewne rzeczy, którymi zamierzam się podzielić zanim udam się na szczyt państw Grupy Wyszehradzkiej, który będzie mieć miejsce na mojej daczy w Konstancinie-Jeziornej. Panu Grubolowi dam czas, bo zaczyna wprowadzać ciekawe spostrzeżenia w pracach sejmowej komisji. Jednak i tak na razie nie zlecę funkcjonariuszom UOPu zdjęcia podsłuchu. Pan Lepper z kolei nieco lawiruje. Z jednej strony stara się być wierny swoim poglądom i ideałom, ale w pewnym momencie zaczynam dostrzegać chęć wejścia do koalicji i ugrania kilku stołków dla siebie. Pan Sleutherhand po libacji z lobbystami w sejmowym barze zaczął grać szefa. Jestem ciekaw czy po wytrzeźwieniu będzie mieć w sobie tak duży poziom werwy. Pan Lucifer chyba nie za bardzo potrafi odnaleźć się na sali sejmowej. Nie przekonują mnie jego wypowiedzi. Są one, moim zdaniem, wymuszone i kreowane. Niemniej daję sobie też furtkę, że jest to po prostu trema nieopierzonego parlamentarzysty i najzwyczajniej w świecie jak się zachować na politycznych salonach. Komisja śledcza może sprawdzić stosunki tego Pana z FSB, bo chyba i tak Sejm nie będzie mieć z tego parlamentarzysty wielkiego pożytku, więc strata dla państwa polskiego będzie skromna, a obawy o ciągnący się smród przez resztę kadencji może pozostać. Od Pani Melanie oczekuję większych wysiłków włożonych w weekendowe posiedzenia. W obecnej chwili mam pewno informacje od funkcjonariuszy UOPu, jednak potrzebuje on więcej czasu i materiały, żeby dobrze rozpracować przynależność Pani Trump. Polityczna szubienica wisi nad głowami posłów Niedźwiedź i Tytus. Sejmowa komisja daje im czas do końca dnia, żeby zgłosili wnioski formalne. A Pan Sonny Crocket już powinienen stracić immunitet. Cieszy mnie również to, że zarówno Pan Ozdoba, jak i Pan Thane w końcu zwrócili uwagę na moje działania. W związku z tym, pragnę ich poinformować o tym, że strategia budowę naszego państwa zakłada pewną dozę zachowawczości z wprowadzaniem radykalnych zmian i ustaw. Ucząc się na błędach liberałów z poprzednich kadencji, staram się iść drogą kompromisu. Liczę, że Panowie zrozumieją moje podejście i cierpliwie będą czekać na efekty działań mojego rządu. Bardzo mi się nie podoba ten post, a przede wszystkim przedostatni akapit. Długi post, nudny, z pozoru dużo wniosków a oskarża dwóch stosunkowo łatwych do oskarżenia graczy - niedźwiedzia i tytusa.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 14, 2023 15:31:19 GMT 1
JEŚLI OLINEK WINNY TO NIEDŹWIEDŹ NIEWINNY
|
|
|
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 14, 2023 15:31:21 GMT 1
DLA MNIE W MINISTERSTWIE BĘDĄ: DAWID OZDOBA - TUTAJ PO PROSTU CZUTKA SLEUTHHOUND - DO PEWNEGO MOMENTU CZUŁEM BRATERSTWO WE WNIOSKACH ALE ZACZYNAJĄ SIĘ PEWNE RÓŻNICE PÓKI CO DALEJ ZOSTAJE W MINISTERSTWIE GRUBOL - NA DWA DNI MA ODE MNIE IMMUNITET BO BARDZO FAJNIE POSTUJE OD MOMENTU KIEDY GO SZTURCHNĄŁE ŻE MOŻE BYĆ SILNYM MAFIOZO RACZEJ NIEWINNI: TIGER SŁONY KROKIET - I TU LICZE NA WIĘCEJ DZISIAJ/JUTRO TYTUSBANKA MOŻE? PODEJRZANI: CENTRYSTA THANE KRIOS MAFIA: NIEDŹWIEDŹ O CAŁEJ RESZCIE NIE MAM WYROBIONEGO ZDANIA 'o całej reszcie nie mam wyrobionego zdania'. Który mafiozo wjebałby się w temat z takim tekstem
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 14, 2023 15:31:55 GMT 1
STARY NIEDŹWIEDŹ NIECH SIĘ WYBUDZI A JA IDĘ SPACER DLA ZDROWIA
|
|
|
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 14, 2023 15:34:19 GMT 1
Doda skąd ta potrzeba żeby tak ostro atakować a wcale jednak nie być? Pytałem o manierę, czemu ta maniera taka nieprzyjemna i teraz pytanie. Czytam sobie Lucille i moim zdaniem normalne posty bez większej agendy, a twoje? Wypełnnione intencją zrobienia wrażenia. Ty żeś Doda zakomunikowała, że jeden z nas, Ozdoba, JA lub Jelcyn będzie w mafii na podstawie naszej dyskusji o teorii gry. Mafia ci pokazała, że Jelcyn niewinny. I ty tak cicho siedzisz? Nie pokazała ci mafia czasem, że mafia będzie w gronie ja lub Ozdoba? Co jest z tobą Dorotka? Bo ja jakbym mial teorię, że w mafii jest jeden z grona 3 osób i mafia by mi pokazała, że jeden z tego grona 3 niewinny, to bym się aktywizował. Trudno mi się ustosunkować do wrażeń jakie odnosisz. Nawet po mordzie na Jelcynie uważam tamtą dyskusję za podejrzaną, jestem uważny na próby takie rozmywania tematu i nabijania pozornej aktywności poprzez rozmowy o nazwijmy to "teorii mafii" podczas rozgrywki, zwłaszcza w takich momentach gdy temat jest mniej oblegany. Ale na pewno ani ty ani Ozdoba nie jesteście osobami, które chciałbym dziś zlinczować. Nie pamiętam czy Tygrysek deklarował jakąś konkretną porę kiedy wróci ale moim zdaniem powinniśmy się tego zgniłego jaja pozbyć. Jeśli ktoś gra mafijnie to najczęściej jest mafiozą, nie trzeba dodawać tutaj jakiejś wielkiej ideologii. W przypadku bardzo prawdopodobnej winy Tygryska mogę śmiało uniewinnić Maximusa, tak jak pisałem wcześniej nie wydaje mi się żeby ich dyskusja z pierwszych stron była ukartowana, gdyby byli razem w mafii Tygrysek byłby zdecydowanie bardziej śmielszy w tej dyskusji. @olinek o co chodziło z twoją opinią, że ta rozmowa była przerysowana? Możesz jakoś rozwinąć temat? Podoba mi się również gra Andrzeja Leppera, w kontekście niewinności, bo z typami nie wiem. Ale mi się przypomniał Hans Landa i jego 'lecimy po kolei'
|
|
|
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 14, 2023 15:36:34 GMT 1
Btw Tygrys to leci dookoła świata tym samolotem? Bo wypostował się, zniknął, i jak go nie było tak nie ma Nie no, z Chorwacji do Polski tylko, ale wieczorem już wchodzić mi się nie chciało a rankiem omawiałem strategię z olinkiem na mafijnym wybrałem granie w crusader kings, uznając że parę godzin wystarczy
|
|
|
Post by Melania Trump on Oct 14, 2023 15:39:45 GMT 1
Trudno mi się ustosunkować do wrażeń jakie odnosisz. Nawet po mordzie na Jelcynie uważam tamtą dyskusję za podejrzaną, jestem uważny na próby takie rozmywania tematu i nabijania pozornej aktywności poprzez rozmowy o nazwijmy to "teorii mafii" podczas rozgrywki, zwłaszcza w takich momentach gdy temat jest mniej oblegany. Ale na pewno ani ty ani Ozdoba nie jesteście osobami, które chciałbym dziś zlinczować. Nie pamiętam czy Tygrysek deklarował jakąś konkretną porę kiedy wróci ale moim zdaniem powinniśmy się tego zgniłego jaja pozbyć. Jeśli ktoś gra mafijnie to najczęściej jest mafiozą, nie trzeba dodawać tutaj jakiejś wielkiej ideologii. W przypadku bardzo prawdopodobnej winy Tygryska mogę śmiało uniewinnić Maximusa, tak jak pisałem wcześniej nie wydaje mi się żeby ich dyskusja z pierwszych stron była ukartowana, gdyby byli razem w mafii Tygrysek byłby zdecydowanie bardziej śmielszy w tej dyskusji. @olinek o co chodziło z twoją opinią, że ta rozmowa była przerysowana? Możesz jakoś rozwinąć temat? Podoba mi się również gra Andrzeja Leppera, w kontekście niewinności, bo z typami nie wiem. Ale mi się przypomniał Hans Landa i jego 'lecimy po kolei' Zakładając że prawdopodobnie jesteś niewinny to nie sądzisz że te podchody Dody pod potencjalne zlinczowanie ciebie są podejrzane?
|
|
|
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 14, 2023 15:50:34 GMT 1
Ale mi się przypomniał Hans Landa i jego 'lecimy po kolei' Zakładając że prawdopodobnie jesteś niewinny to nie sądzisz że te podchody Dody pod potencjalne zlinczowanie ciebie są podejrzane? no właśnie są podejrzane, dlatego porównałem ją do mafiozy z jednej z dawnych edycji.
|
|
|
Post by Melania Trump on Oct 14, 2023 16:01:49 GMT 1
Zakładając że prawdopodobnie jesteś niewinny to nie sądzisz że te podchody Dody pod potencjalne zlinczowanie ciebie są podejrzane? no właśnie są podejrzane, dlatego porównałem ją do mafiozy z jednej z dawnych edycji. Ona od wczoraj próbowała się do ciebie dobierać nawet jeśli poleciał wyraźny zakaz linczowania ciebie w d1 ze względu na twoją sytuację. Dzisiaj podjęła drugą próbę dobrania się do ciebie.Dlatego z werdyktem co do twojej osoby wolałam poczekać, ponieważ za dużo w sobie miałeś odcieni szarości i nie wiadomo co z tobą zrobić. Lepiej dla mnie jest poznać jaki masz tok myślenia i dopiero ocenić jak kształtuje się twoja gra na przestrzeni edycji.
|
|
Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 14, 2023 16:10:45 GMT 1
Oto spis osób, które najbardziej dbają o pozycję. Doda,. Olinek Okrąglinek, Papież. Grubol.Słony krokiet Oto osoby, które mają najbardziej w nosie swoją pozycję. Sleuthhound, Tiger, Dawid Ozdoba, ja, Melania Trump, Oświecony centrysta. Laura Pergolizzi bardzo dobry post. Super mi się podoba to podejście, aczkolwiek nie jestem pewien, czy zgadzam się z oceną w tym kontekście papieżaka
Olinka to w sumie w ogóle chętnie bym dzisiaj zlinczował
Koniowi też się podoba ten post i jest skłonny iść w tym kierunku. Zapunktowałeś wzmianką o Crusader Kings, dobra gra. Koń miał myśl, że jeżeli glony + osoby takie jak ty, Tygrysie, to miastowi, to naprawdę trzeba spojrzeć na Papieża. Podoba mi się też twoja lista miastowych, wydaje się dobra. Koń niezbyt jest przekonany jednak do sleuthhounda (nie zna jego mety, a twój argument w dużej mierze dotyczy mety).
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 14, 2023 16:13:25 GMT 1
Dobra, dorzucę swoje kilka groszy do tego wszystkiego. Miałem pierwotny plan, żeby puścić swój strumień świadomości na ten temat dopiero jutro, więcej obserwując, ale doszedłem do wniosku, że im szybciej się podzielę tym co mam, tym lepiej, jeżeli moje spostrzeżenia są trafne, to więcej nie potrzeba, a jeśli nie są, to tym szybciej się sytuacja wyklaruje, więc win-win. Pierwsza rzecz: mój poranny post z oskarżeniem Krokieta to było prowo - przynajmniej o tyle, że miałem/nie mam na niego nic konkretnego, no jest sobie żółty, jak to krokiet, naszych dzisiejszych interakcji jeszcze nie przemyślałem, ale ja nie o tym. Zrobiłem taki post, bo czułem, że jest potrzebny, żeby zobaczyć sobie jak reagują poszczególni ludzie, kto mnie poprze, kto nie poprze, w międzyczasie może się krokiet uniewinni/uwinni, no same plusy. Tera do sedna. Mój post i wszystko poniżej dotyczy kolegi Grubola. Teraz to nie jest prowo, koloruję go na czerwono nie dlatego, że organizujemy zara masówkę i kolega leci, natomiast mam zamiar rozważyć jego dotychczasową grę w kontekście jgo winy. Mam przy tym raczej kłębowisko kilku luźnych myśli, które każą mi się nad tym zastanowić i zobaczyć co wyjdzie. Więc tak, po pierwsze: Czuję się brany pod chuj przez jednego gracza. No i tutaj chodziło mi o naszego sympatycznego rysownika, a konkretnie w losowej kolejności jak mi się posty znajdą: 1a) ja piszę do krokieta czy mu nie brakuje wszędobylskości bandy czworga/pięciorga - wpada Grubol w tonie "Spoko mordeczko jestem tu dla cb, zaraz się bierzemy za mafiuszkę" - mafiacorner.boards.net/post/74702/thread1b) potem piszę do papieża, że mi trochę pusto w mieście, że tylko jeden poważny wątek (Trygrys/Koń/Thane/Papież) się wytworzył - wpada Grubol w tonie "Spoko mordeczko jestem tu dla cb, zaraz się bierzemy za mafiuszkę"- mafiacorner.boards.net/post/74947/threadoba takie na zasadzie "hej zobaczcie mnie, ja też tutaj z wami jestem i będę tworzyć miejski core", takie BRANIE SOBIE pozycji, tak to odebrałem trochę 2) mój w zasadzie losowy post, piszę sobie że mi LP zaplusowała wejściem w temat w określonej porze, chłop mi się wpierdala na plecy i podbija, no w sensie nie zabraniam mieć nikomu takiego samego zdania, ba zazwyczaj to raczej świadczy dobrze o nas obu, bo skromny nie jestem, jakby to była jedyna rzecz, to bym to zlał, bo takich postów są dziesiątki w każdej edycji, ale jak mi kropla zaczęła drążyć skałę to też sobie to podciągnąłem. oczywiście, że to efekt potwierdzenia, ale skoro pokazuję strumień moich myśli, to te myśli miałem/mam - mafiacorner.boards.net/post/75098/thread 3) wymienia mnie na pierwszym miejscu wsród ludzi, których gra się mu podoba - mafiacorner.boards.net/post/75149/threadno są zasadniczo dwie kwestie do poruszenia - raz, że ZUPEŁNIE mnie to nie dziwi i o Grubolu świadczy jak najlepiej, natomiast a) no poczułem się trochę brany pod chuj, w kontekście pkt 1a, 1b i b, b)argument post factum po pomyśleniu o braniu pod chuj - NIKT inny publikujący swoje listy nie dał mnie w ogóle w pierwszym tierze. Ja wiem, że wszedłem zajebiście pod kątem swojego startu, jak z celnością to dopiero zobaczymy, póki co czuję otwarte trzecie oko, natomiast mówiąc o faktach, a nie o interpretacjach: Grubol odebrał moją grę trochę inaczej niż pozostali. Może, żeby wziąć mnie pod chuj. Może po prostu dobrze mnie przeczytał, a inni jeszcze tego nie zrobili, tym bardziej, że nikt mnie jeszcze nie zaatakował, nie wiem. Ale miał być strumień świadomości, to jest. No i pkt 1-3 to są punkty, które istniały do mojego wczorajszego położenia się spać, tego bym nie wyciągał dzisiaj. Dzisiaj z perspektywy mojego czytania Grubola wydarzyły się dwie rzeczy: moje łowienie na winnego Krokieta i duży, dobry post Grubola nt. pary Tygrys-Papież. No i tak: 4) ja jestem w ciężkim szoku, że Grubol dyskusję nt. winnego krokieta, podbitą przez Kriosa czy Melanię, całkowicie zingorował. Facet wczoraj sobie porządkuje grę, daje krokieta jako bardziej rzułtego niż sam Jan Paweł, tu się dzieją rzeczy, a on nic z tym nie robi i gada z innymi. Taki poszukiwacz prawdy nawet nie podejmuje dyskusji? Nie wiem, dziwne to było, chociaż przyznaję: już w tym momencie był moim podejrzanym i ta wędka przede wszystkim była na Grubola. 5) no i ten duży post Grubola. Ja go czytałem siedząc na ławce w galerii jak czekałem aż żona wyjdzie z hebe, zupełnie mam fragment od mojego wyjśćia jeszcze we łbie nieułożony, bo siadłem to napisać między plackami ziemniaczanymi a wizytą gośći, ale moje dwa przemyślenia są takie: po pierwsze, to jest zajebisty post niezależnie od strony Grubola i intuicyjnie to jest przy Grubolu duży plus. Po drugie, JEŚLI okaże się, że w parze Papież-Tygrys mamy dwóch niewinnych, to ten post to jest dla Grubola duży minus. Dopełniając obrazu, mam jeszcze jedno niekwalifikowalne przemyślenie nt. Grubola, mianowicie winny Grubol to dla mnie duży minus przy Dawidzie Ozdobie, ale tego tematu jeszcze nie ruszam.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 14, 2023 16:14:33 GMT 1
Czy mógłby ktoś sprecyzować problemy z centrystą? Koń czyta dotyczące jego posty i w zasadzie nie rozumie, w czym jest problem. Posty centrysty w dniu dzisiejszym wydawały się w porządku. Były jakieś oskarżenia chyba, że centrysta nakłamał, ale koń tego nie widział. W ogóle te oskarżenia o kłamstwa miotane w jedną i drugą stronę wydają się koniowi na wyrost, niezależnie od tego, kogo dotyczą, ale koń nie chce ich ucinać, bo kontynuacja dyskusji = dodatkowa zawartość w temacie = powinno być łatwiej wszystkich czytać.
A propo niedźwiedzia, koń zgadza się z opinią, że wczorajsze zagranie niedźwiedzia było nieoptymalne z perspektywy mafiozy (i chyba koń już o tym wspomniał).
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 14, 2023 16:16:54 GMT 1
Celna analiza, byłeś brany pod chuj. Ale w miastowym, pozytywnym sensie. Za dużo cynizmu panowie, ja zamierzam wprowadzać pozytywną energię.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 14, 2023 16:18:22 GMT 1
Czy ktokolwiek uniewinnia Tytusa Bańkę? Jeśli tak, to z jakiego powodu?
|
|
|
Post by sleuthhound on Oct 14, 2023 16:22:40 GMT 1
KONI! Właśnie chciałem Ciebie wołać.
Oceń mi prosze, naturalnie jak to Ty, cały ten... performens papieża i całe to plucie.
Wszak ostatnio trzy takie plucia - trzy razy pokazywali mafiozi hehe
|
|
|
Post by sleuthhound on Oct 14, 2023 16:22:51 GMT 1
Ale myślę że możesz pomóc nam, Miastowym, z oceną
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 14, 2023 16:24:03 GMT 1
Czy mógłby ktoś sprecyzować problemy z centrystą? Koń czyta dotyczące jego posty i w zasadzie nie rozumie, w czym jest problem. Posty centrysty w dniu dzisiejszym wydawały się w porządku. Były jakieś oskarżenia chyba, że centrysta nakłamał, ale koń tego nie widział. W ogóle te oskarżenia o kłamstwa miotane w jedną i drugą stronę wydają się koniowi na wyrost, niezależnie od tego, kogo dotyczą, ale koń nie chce ich ucinać, bo kontynuacja dyskusji = dodatkowa zawartość w temacie = powinno być łatwiej wszystkich czytać. A propo niedźwiedzia, koń zgadza się z opinią, że wczorajsze zagranie niedźwiedzia było nieoptymalne z perspektywy mafiozy (i chyba koń już o tym wspomniał). Centrysta: mafiacorner.boards.net/post/74893/thread - ta strona i następna, konsensusowo zostało to uznane za kurewsko out of emocje miasta i dziwne, jakbym miał zrobić ranking rozegrania d1, to centrysta byłby ostatni. Natomiast dzisiaj takiej KATASTROFY nie było i dlatego dziwi mnie, że Krokiet i przede wszystkim Ozdoba wypowiadają się tutaj tak zerojedynkowo. Albo po prostu ja muszę zmienić zdanie osiem razy w tracie jednej rozgrywki na każdy temat.
|
|
|
Post by sleuthhound on Oct 14, 2023 16:26:03 GMT 1
Czy ktokolwiek uniewinnia Tytusa Bańkę? Jeśli tak, to z jakiego powodu? Ja nawet nie kojarze że gracz o takiej nazwie się wypowiada w temacie
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 14, 2023 16:27:03 GMT 1
Tygrys natomiast zaczyna wyglądać bardziej niewinnie po tym co pisał na bieżąco i po moim ponownym czytaniu gierki (wolno idzie, 17 strona w tej chwili), więc jak Papież się okaże niewinny, to widocznie będę miał kłopoty!
Kto gra Centrystą i Dodą? na 95% wiem kto pierwszym, nie jestem pewny kto drugim, poproszę o potwierdzenie.
|
|