Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 14, 2023 16:28:54 GMT 1
Koń ma przeczucie, że mafia gra dobrze. Sonny Crocket to wielka niewiadoma, ale Niedźwiedź zagrał bardzo nieoptymalnie jeśli jest mafią, luci pisze raczej miastowo, Tygrys może też być w mieście (koń jeszcze daje czas, żeby to wyklarować), a są to osoby, które zebrały sporo podejrzeń.
Kilka luźnych myśli:
- Jeśli Lepper ma rację wobec Niedźwiedzia, to koń go w 100% uniewinnia. Kompletnie zbędna kłótnia w dniu wczorajszym i kompletnie zbędny nacisk. Nie są to dwaj mafiozi. - Grubol, nie dziwi mnie brak chęci do współpracy, bo ze stanu gry wynika, że mafia nie gra źle. Wczorajsze głosy były 9 Pablo / 4 luci i zdaniem konia było to dwóch miastowych. - Koń najbardziej ufa ozdobie, Harrierowi, oraz Thane'owi. Te osoby najstabilniej postują miastowo i niezależnie od tego, w jakim stanie dla wioski znajduje się gra, wydają się być niewinne. - Koń wspomina o bańce, bo ma wrażenie, że jakoś nikt o nim nie rozmawia. - Koń jest skłonny pozbyć się dzisiaj Niedźwiedzia, żeby zweryfikować podejrzenie Leppera, ale zrobi to tylko, jeśli Niedźwiedź nie postanowi się tu pojawić i wysyłać lepszych wiadomości. Jeśli Niedźwiedź jest jednak miastowym, to tylko potwierdza to hipotezę konia, że mafia gra dobrze.
|
|
|
Post by sleuthhound on Oct 14, 2023 16:30:38 GMT 1
Podbijam koń o ocenę zachowania papieżaka, proszę nawet! O dobro miasta sie tutaj rozchodzi, a warto by kolega kolegę dogłębnie ocenił
|
|
|
Post by Stary Niedźwiedź on Oct 14, 2023 16:37:12 GMT 1
Trochę później, niż planowałem, ale jestem. Elo
|
|
|
Post by sleuthhound on Oct 14, 2023 16:39:26 GMT 1
Żart dla Ciebie Panie Grizzly Amerykańscy turyści wybrali się na spacer do rosyjskiego lasu. Pech chciał, że spotkali niedźwiedzia. Wrzask, panika, rzucają się do ucieczki. Niedźwiedź za nimi. Nieopodal, na polance biesiaduje grupa Rosjan. Kocyk, wódeczka, zakąska, flaszeczki chłodzą się w strumyku. Pełna kultura, nie wadzą nikomu. Nagle na polanę wpada wrzeszcząca zgraja i przebiega przez środek pikniku. Kocyk zdeptany, wódka rozlana – granda! Rosjanie gonią więc intruzów i spuszczają wszystkim wpiernicz. Już trochę uspokojeni wracają na miejsce imprezy. Jeden zauważa mimochodem: – Ten w futrze to nawet nieźle się naparzał…
Wierzymy, że powywracasz, to co jeszcze nie do końca ułożone.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 14, 2023 16:39:32 GMT 1
KONI! Właśnie chciałem Ciebie wołać. Oceń mi prosze, naturalnie jak to Ty, cały ten... performens papieża i całe to plucie. Wszak ostatnio trzy takie plucia - trzy razy pokazywali mafiozi hehe Koń do bardzo niedawna jeszcze miałby papieża na liście najbardziej zaufanych, ale im więcej miast zaczyna znajdować wśród najbardziej podejrzanych, tym bardziej śmierdząca wydaje mu się gra Papieża (bo atakuje on bardzo wielu graczy, którzy potencjalnie mogą być miastowymi). Papież zdecydowanie jest najagresywniejszym graczem w tej rozgrywce oprócz może Leppera (chociaż jego zdaniem nie jest agresywny??), i o ile agresja z reguły jest czymś miastowym, o tyle jeśli ta agresja jest cały czas skierowana w miastowych i tego typu gracz nie łapie mafii, są powody do podejrzeń. Ostatni post wyzywający sleuthhounda jest bardzo dziwny i stanowi już trzeci przypadek miotania inwektyw (Lepper był pierwszy, Niedźwiedź drugi). Koń nienawidzi tego typu postów, ale są one -- z reguły -- miastowe, niestety. Koń naprawdę nie chce uniewinniać całej trójki, bo nagradzałoby to brak szacunku dla innych, ale MOŻE tak być. Może, nie musi. Papież wydaje się koniowi naturalnie agresywnym graczem, więc możliwe, że zrobiłby tak również jako mafia. W skrócie: papież dotychczas wydawał się koniowi miastowy, ale jeśli miastu źle idzie i szuka w złych miejscach, to koń na niego by spojrzał. W zasadzie koń już na niego trochę patrzy i dlatego zrzucił go z najwyższego piedestału niewinnych. Jego agresja i wyzwiska wydają się być po prostu cechami gracza i stylem gry, więc koń nie może z pewnością stwierdzić, czy świadczy to o mafijności czy też miastowości; koń uważa, że granie w ten sposób jest raczej miastowe, ale niektórzy tak grają też jako mafia. Trzeba tu spojrzeć na całokształt rozgrywki, a całokształt wygląda tak, że koniowi nie wydaje się, że szliśmy dobrym tropem (przynajmniej wczoraj). Z tych powodów koń właściwie się cieszy, że są pewne podejrzenia rzucane wobec Olinka i Grubola, bo otwiera to grę na tę możliwość. Z tych powodów koń również nie jest w stanie traktować już papieża jak pewnego miastowego, przynajmniej na razie. W jeszcze większym skrócie: papież spadł z "niewinny" do "możliwe, że niewinny, ale chyba nam nie najlepiej idzie, co sugerowałoby, że agresja papieża wobec potencjalnych niewinnych trochę śmierdzi."
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 14, 2023 16:41:56 GMT 1
Koń chciałby też trochę posłuchać nt. Laury, bo koń nie miał zdania na temat jej wczorajszych postów, a kilkoro graczy chce ją za nie uniewinnić.
@ Harrier Koń przeczytał posty z podlinkowanej strony i z następnej strony. Wniosek konia jest taki, że jest ambiwalentnie nastawiony wobec Centrysty. Może być mafiozą, nie musi. Mógłby polecieć i koń by nie płakał.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 16:42:11 GMT 1
via mobile
Post by dawidozdoba on Oct 14, 2023 16:42:11 GMT 1
Czy mógłby ktoś sprecyzować problemy z centrystą? Koń czyta dotyczące jego posty i w zasadzie nie rozumie, w czym jest problem. Posty centrysty w dniu dzisiejszym wydawały się w porządku. Były jakieś oskarżenia chyba, że centrysta nakłamał, ale koń tego nie widział. W ogóle te oskarżenia o kłamstwa miotane w jedną i drugą stronę wydają się koniowi na wyrost, niezależnie od tego, kogo dotyczą, ale koń nie chce ich ucinać, bo kontynuacja dyskusji = dodatkowa zawartość w temacie = powinno być łatwiej wszystkich czytać. A propo niedźwiedzia, koń zgadza się z opinią, że wczorajsze zagranie niedźwiedzia było nieoptymalne z perspektywy mafiozy (i chyba koń już o tym wspomniał). Centrysta: mafiacorner.boards.net/post/74893/thread - ta strona i następna, konsensusowo zostało to uznane za kurewsko out of emocje miasta i dziwne, jakbym miał zrobić ranking rozegrania d1, to centrysta byłby ostatni. Natomiast dzisiaj takiej KATASTROFY nie było i dlatego dziwi mnie, że Krokiet i przede wszystkim Ozdoba wypowiadają się tutaj tak zerojedynkowo. Albo po prostu ja muszę zmienić zdanie osiem razy w tracie jednej rozgrywki na każdy temat. nie wypowiadałem się dzisiaj o Centryscie, więc skąd to? Czy ktokolwiek uniewinnia Tytusa Bańkę? Jeśli tak, to z jakiego powodu? Ja nawet nie kojarze że gracz o takiej nazwie się wypowiada w temacie Maximus, ja pisałem o Bańce, to człowiek który nie jest stąd, uniewinnienia mu nie dam ale wejście miał więcej niż solidne znając metę - czy to tylko dlatego że się zadaptowal, nie wiem, ale nie wyglądało jakby dostał podpowiedzi od kolegów
|
|
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 16:42:56 GMT 1
via mobile
Post by dawidozdoba on Oct 14, 2023 16:42:56 GMT 1
Tygrys natomiast zaczyna wyglądać bardziej niewinnie po tym co pisał na bieżąco i po moim ponownym czytaniu gierki (wolno idzie, 17 strona w tej chwili), więc jak Papież się okaże niewinny, to widocznie będę miał kłopoty! Kto gra Centrystą i Dodą? na 95% wiem kto pierwszym, nie jestem pewny kto drugim, poproszę o potwierdzenie. Centrysta to Kshaq, Doda nie mam pojęcia
|
|
|
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 14, 2023 16:43:11 GMT 1
Tygrys natomiast zaczyna wyglądać bardziej niewinnie po tym co pisał na bieżąco i po moim ponownym czytaniu gierki (wolno idzie, 17 strona w tej chwili), więc jak Papież się okaże niewinny, to widocznie będę miał kłopoty! Kto gra Centrystą i Dodą? na 95% wiem kto pierwszym, nie jestem pewny kto drugim, poproszę o potwierdzenie. już nie czytam, znudziło mi się. Chyba jednak wrócę do Crusader Kings.
|
|
|
Post by Stary Niedźwiedź on Oct 14, 2023 16:43:21 GMT 1
Widywałem gorsze żarty, doceniam za chęci ziomeczku.
Jak sądzicie, warto czytać od początku teraz? Czy zacząć gdzieś później, tak żeby szybciej być na bieżąco i móc się udzielać? (tzn myślę, że udzielać się będę tak czy tak, bo klawisz f5 zawsze mnie korci, no ale wiadomo ocb)
|
|
|
Post by sleuthhound on Oct 14, 2023 16:43:51 GMT 1
Nie warto
|
|
|
Post by Stary Niedźwiedź on Oct 14, 2023 16:44:05 GMT 1
Tygrys natomiast zaczyna wyglądać bardziej niewinnie po tym co pisał na bieżąco i po moim ponownym czytaniu gierki (wolno idzie, 17 strona w tej chwili), więc jak Papież się okaże niewinny, to widocznie będę miał kłopoty! Kto gra Centrystą i Dodą? na 95% wiem kto pierwszym, nie jestem pewny kto drugim, poproszę o potwierdzenie. Centrysta to Kshaq, Doda nie mam pojęcia Nie miało być kompletnie off kreacji, zero jakiegokolwiek wspominania?
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 14, 2023 16:44:31 GMT 1
Jestem trochę zakłopotany teraz tym festiwalem podejrzewania papieża, tj. on był u mnie na wyrost, bo nie pogadaliśmy i się mijamy, ale jako townlean do tej pory.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 14, 2023 16:47:10 GMT 1
Dodatkowa informacja: koń nie jest jeszcze w 100% PEWNY, że nam źle idzie, ale zaczyna to podejrzewać. Jest to jeszcze do pewnego stopnia uzależnione od tego, czy Tygrys/Niedźwiedź/Centrysta to miastowi. Jeśli tak, to naprawdę trzeba wszystko wywrócić do góry nogami.
Z mniej aktywnych graczy, koń nie ma odczytu Dody ani bańki, a crocket jest kompletnie nieodczytywalny, dlatego koń nawet nie próbuje. Może i tam jest mafia, trudno powiedzieć.
Gra obecnie wygląda tak, że Tygrys/Niedźwiedź/Centrysta/Doda/bańka/crocket w zasadzie przez nikogo nie są uniewinniani. Niedźwiedź i Tygrys mają argument, że zagrali d1 nieoptymalnie, jeśli to mafiozi, ale poza tym koń nie widział żadnych obron skierowanych w stronę tych graczy. Koń potraktowałby tę grupę jako dolną część niewidzialnej hierarchii. Sleuthhound też by tam się znajdował, przynajmniej do niedawna, ale zaczął wychodzić nieco ponad tę grupę, wraz z luci i krokietem.
Biorąc to pod uwagę, koń zastanawia się, czy rzeczywiście siedzą tam wszystkie mafie. Bo jeśli tak, to miastu idzie dobrze -- miastowi są aktywni i zrzucili te wszystkie osoby na dół hierarchii. Ale jeśli nie ma tam mafii -- a co gorsza, jeśli duża część z nich to miastowi -- to mamy problem. Koń bardzo chciałby poszukać miastowych w tej grupie, bo na pewno jacyś są.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 14, 2023 16:47:11 GMT 1
Dzięki Ozdoba. Doda sugerowała, że grała nie raz już z tego co zrozumiałem. Centrysta to Kshaq, Doda nie mam pojęcia Nie miało być kompletnie off kreacji, zero jakiegokolwiek wspominania? W ostatniej chwili przed edycją zmiana i można.
Jestem trochę zakłopotany teraz tym festiwalem podejrzewania papieża, tj. on był u mnie na wyrost, bo nie pogadaliśmy i się mijamy, ale jako townlean do tej pory. To dawaj rozpisz te dwa zbiory rozłączne i zobaczymy co się urodzi dzisiaj.
|
|
|
Post by Stary Niedźwiedź on Oct 14, 2023 16:47:14 GMT 1
Jeśli nie warto, to od którego momentu (plus minus) byś radził mi zacząć czytać? Lincz? I jakich masz podejrzanych? Tłumacz się, sleuthhound! E: @up dzięki
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 14, 2023 16:48:50 GMT 1
Centrysta: mafiacorner.boards.net/post/74893/thread - ta strona i następna, konsensusowo zostało to uznane za kurewsko out of emocje miasta i dziwne, jakbym miał zrobić ranking rozegrania d1, to centrysta byłby ostatni. Natomiast dzisiaj takiej KATASTROFY nie było i dlatego dziwi mnie, że Krokiet i przede wszystkim Ozdoba wypowiadają się tutaj tak zerojedynkowo. Albo po prostu ja muszę zmienić zdanie osiem razy w tracie jednej rozgrywki na każdy temat. nie wypowiadałem się dzisiaj o Centryscie, więc skąd to? No dobra, wczoraj w nie-testamencie, mój mózg to potraktował jako ostatnie stanowisko poparte wysłaniem głosu. W takim razie prostuję: faktycznie u Ozdoby nie dziwi mnie to, że pomimo braku dzisiejszej katastrofy wypowiadał się o Centryście zerojedynkowo (bo nie mógł, skoro się nie wypowiadał). Natomiast dalej u Ozdoby dziwi mnie to, że pisząc testament po d1 operował na takiej dozie twardych opinii nt. właśnie centrysty czy nawet wcześniej przy okazji listy gitów - krokieta, co wyciągał wcześniej Krios.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 14, 2023 16:49:18 GMT 1
Centrysta: mafiacorner.boards.net/post/74893/thread - ta strona i następna, konsensusowo zostało to uznane za kurewsko out of emocje miasta i dziwne, jakbym miał zrobić ranking rozegrania d1, to centrysta byłby ostatni. Natomiast dzisiaj takiej KATASTROFY nie było i dlatego dziwi mnie, że Krokiet i przede wszystkim Ozdoba wypowiadają się tutaj tak zerojedynkowo. Albo po prostu ja muszę zmienić zdanie osiem razy w tracie jednej rozgrywki na każdy temat. nie wypowiadałem się dzisiaj o Centryscie, więc skąd to? Ja nawet nie kojarze że gracz o takiej nazwie się wypowiada w temacie Maximus, ja pisałem o Bańce, to człowiek który nie jest stąd, uniewinnienia mu nie dam ale wejście miał więcej niż solidne znając metę - czy to tylko dlatego że się zadaptowal, nie wiem, ale nie wyglądało jakby dostał podpowiedzi od kolegów Jeśli tak, to koń tym bardziej się martwi o stan gry. @ Harrier: Papież nadal może być miastowym. Koń zdecydowanie odczytywał go jako miastowego. Po prostu jeśli nam źle idzie, to papież wygląda znacznie gorzej, i koń nie może ignorować tego zmartwienia. Na razie koń nie jest zainteresowany atakowaniem papieża. W zasadzie nadal ma go za "raczej niewinnego." Ale chciał podzielić się spostrzeżeniami, bo są pewne oznaki, że gra potencjalnie nie idzie po naszej myśli.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 16:49:43 GMT 1
via mobile
Post by dawidozdoba on Oct 14, 2023 16:49:43 GMT 1
Jestem trochę zakłopotany teraz tym festiwalem podejrzewania papieża, tj. on był u mnie na wyrost, bo nie pogadaliśmy i się mijamy, ale jako townlean do tej pory. po co ten komentarz? co tu jest kłopotliwego? w zeszlej nie był w ogóle podejrzewany i skończylo się katastrofa, więc co złego że się o nim teraz rozmawia? temat Ci się rozmywa? mam coraz większy dystans do Ciebie Jaworek, paradoksalnie lepiej mi się gra w tej edycji z Kriosem niż z Tobą i Centrysta i zaczyna mnie to niepokoić
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 14, 2023 16:51:22 GMT 1
Dzięki Ozdoba. Doda sugerowała, że grała nie raz już z tego co zrozumiałem. Nie miało być kompletnie off kreacji, zero jakiegokolwiek wspominania? W ostatniej chwili przed edycją zmiana i można.
Jestem trochę zakłopotany teraz tym festiwalem podejrzewania papieża, tj. on był u mnie na wyrost, bo nie pogadaliśmy i się mijamy, ale jako townlean do tej pory. To dawaj rozpisz te dwa zbiory rozłączne i zobaczymy co się urodzi dzisiaj. Zbiór podejrzewanych nielinczowalnych tworzył Grubol z Centrystą, zbiór linczowalnych tworzyły glony, z którymi pół dnia starałem się gadać, ale tak tbh tylko Doda i sleuthhound się odsłonili, reszta dla mnie jest taką samą zagadką jak wcześniej.
|
|