|
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 14, 2023 18:10:01 GMT 1
Ktoś mnie pytał w kogo bym dał jeśli nie w olinka. W dodę najchętniej, ale wolę w olinka.
|
|
|
Post by sleuthhound on Oct 14, 2023 18:10:04 GMT 1
No ale możecie słuchać Wielkiego Papieża i iść z nudnymi tendencyjnymi linczami, wyjebywać słabych graczy (niekoniecznie grających mafiozow), którzy tutaj nie mają takiego uznania jak Papież, zrobić sobić piaskownicę Wyfleszowanych i Wynagradzanych Graczy, i walczyć z mafią, gdy plątają się wam pod nogami niesforni miastowi, gdy rzeczona mafia będzie was ładnie kierunkowała i planowała sobie rozkłady linczów, mordów i pozostających graczy w rozgrywce, gdzie im to powinno przychodzić relatywnie zgrabnie, bo już mają powyżej 25% udział w tym pro-mafijnym setupie!
|
|
|
Post by Laura Pergolizzi on Oct 14, 2023 18:10:08 GMT 1
Wyjaśnij proszę, w jakiej sytuacji uznałbyś, że lep zadziałał, co musiałoby zostać napisane? Grubol musiałby mnie oskarżyć o to, że się nim zasłaniam, lub coś w tym rodzaju. Wtedy miałbym podejrzenie, że dokładnie wie, kogo broni i że nie chce źle wyglądać, jakby okazało się, że nie ma racji. Nie rozumiem.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 14, 2023 18:10:48 GMT 1
Wyjaśnij proszę, w jakiej sytuacji uznałbyś, że lep zadziałał, co musiałoby zostać napisane? Grubol musiałby mnie oskarżyć o to, że się nim zasłaniam, lub coś w tym rodzaju. Wtedy miałbym podejrzenie, że dokładnie wie, kogo broni i że nie chce źle wyglądać, jakby okazało się, że nie ma racji. W sumie to zareagowałem negatywnie na twój wpis i zwróciłem uwagę na to, że nie rozczytałeś tam żartobliwości i potraktowałeś mój post o town-slipie bardzo poważnie.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 14, 2023 18:13:36 GMT 1
No ale możecie słuchać Wielkiego Papieża i iść z nudnymi tendencyjnymi linczami, wyjebywać słabych graczy (niekoniecznie grających mafiozow), którzy tutaj nie mają takiego uznania jak Papież, zrobić sobić piaskownicę Wyfleszowanych i Wynagradzanych Graczy, i walczyć z mafią, gdy plątają się wam pod nogami niesforni miastowi, gdy rzeczona mafia będzie was ładnie kierunkowała i planowała sobie rozkłady linczów, mordów i pozostających graczy w rozgrywce, gdzie im to powinno przychodzić relatywnie zgrabnie, bo już mają powyżej 25% udział w tym pro-mafijnym setupie! To określ się w kogo idziemy. Skupiłeś się na Papieżu, w porządku. Gdzie pozostałe 4 mafie widzisz?
|
|
Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 14, 2023 18:13:38 GMT 1
Grubol musiałby mnie oskarżyć o to, że się nim zasłaniam, lub coś w tym rodzaju. Wtedy miałbym podejrzenie, że dokładnie wie, kogo broni i że nie chce źle wyglądać, jakby okazało się, że nie ma racji. Nie rozumiem. Idea była taka, że specjalnie napisałem post trzymający Grubola przy odpowiedzialności za kolor Krokieta. Jakby okazało się, że Krokiet to jednak mafia, to z definicji koń spojrzałby źle na Grubola, i może reszta gry również. Jakby Grubol był w mafii, to mógłby się tu na mnie oburzyć i oskarżyć mnie o manipulację, w tej sytuacji wiedząc, kogo dokładnie broni i wiedząc, jak by to dla niego wyglądało. Jeśli jest wioskowym, który naprawdę wierzy w swój odczyt, to w zasadzie nie powinno go to interesować, bo on i tak wie swoje i nie przeszkadza mu odpowiedzialność za to.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 18:16:53 GMT 1
via mobile
Post by Olinek Okrąglinek on Oct 14, 2023 18:16:53 GMT 1
Ktoś mnie pytał w kogo bym dał jeśli nie w olinka. W dodę najchętniej, ale wolę w olinka. Panie Tygrysie. Ma Pan jakieś sensowne przesłanki ku takim poglądom? Czy uważa Pan, że dla prac Sejmu korzystniejsze będzie zlinczowanie mnie akurat dzisiaj? Czy nie czuje Pan nutki tajemniczości w moich dotychczasowych działaniach? Nie chce Pan mnie lepiej poznać? Uważam, że uczciwie przedstawiałem swoją perspektywę i komunikowałem to osobiście, a nie poprzez rzecznika.
|
|
|
Post by Laura Pergolizzi on Oct 14, 2023 18:17:07 GMT 1
Idea była taka, że specjalnie napisałem post trzymający Grubola przy odpowiedzialności za kolor Krokieta. Jakby okazało się, że Krokiet to jednak mafia, to z definicji koń spojrzałby źle na Grubola, i może reszta gry również. Jakby Grubol był w mafii, to mógłby się tu na mnie oburzyć i oskarżyć mnie o manipulację, w tej sytuacji wiedząc, kogo dokładnie broni i wiedząc, jak by to dla niego wyglądało. Jeśli jest wioskowym, który naprawdę wierzy w swój odczyt, to w zasadzie nie powinno go to interesować, bo on i tak wie swoje i nie przeszkadza mu odpowiedzialność za to. Ale, zakładając na potrzeby dyskusji, że Grubol nie żartował, jeśli niewinny Grubol napisałby to o winnym Krokiecie, to w jakim świetle stawiałoby to pogrubiony fragment?
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 14, 2023 18:17:54 GMT 1
Grubol musiałby mnie oskarżyć o to, że się nim zasłaniam, lub coś w tym rodzaju. Wtedy miałbym podejrzenie, że dokładnie wie, kogo broni i że nie chce źle wyglądać, jakby okazało się, że nie ma racji. W sumie to zareagowałem negatywnie na twój wpis i zwróciłem uwagę na to, że nie rozczytałeś tam żartobliwości i potraktowałeś mój post o town-slipie bardzo poważnie. Ponieważ nie brzmiał on jak żart. A później koń nadal traktował ten post poważnie, bo jeśli miasto!krokiet zostaje w taki sposób uniewinniony i nie ma go w mafii, to mafia nie ma wyboru -- musi go prędzej czy później zabić, bo jest traktowany jak 100% niewinny, mimo, że nie powinien być. Traktując to poważnie nawet, jeśli był to dowcip, koń chciał utworzyć wśród mafiozów ideę, że krokiet musi zginąć za bycie niemożliwym do zlinczowania. Oczywiście jeśli krokiet jest mafią, to by cały czas nie ginął, i wtedy można by go było złapać, idąc tym tokiem myślenia. Oczywiście ujawnianie tej strategii sprawia, że już ona nie zadziała, ale skoro tak naprawdę nie czytasz krokieta jako miasta za townslip (czy jednak czytasz?), to nie ma chyba sensu jej podtrzymywać. Pytanie konia w tej chwili brzmi następująco: czy krokiet jest dla ciebie mafią, czy też nie?
|
|
|
Post by Przyczajony Tygrys on Oct 14, 2023 18:18:38 GMT 1
Ktoś mnie pytał w kogo bym dał jeśli nie w olinka. W dodę najchętniej, ale wolę w olinka. Panie Tygrysie. Ma Pan jakieś sensowne przesłanki ku takim poglądom? Czy uważa Pan, że dla prac Sejmu korzystniejsze będzie zlinczowanie mnie akurat dzisiaj? Czy nie czuje Pan nutki tajemniczości w moich dotychczasowych działaniach? Nie chce Pan mnie lepiej poznać? Uważam, że uczciwie przedstawiałem swoją perspektywę i komunikowałem to osobiście, a nie poprzez rzecznika. Co to ma być za pytanie, wolne żarty xd
Nic Ci nie napiszę, dopóki się jakoś sensownie nie wypowiesz o rozgrywce xd
|
|
|
Post by Melania Trump on Oct 14, 2023 18:18:51 GMT 1
Ktoś mnie pytał w kogo bym dał jeśli nie w olinka. W dodę najchętniej, ale wolę w olinka. Dla mnie też jedna z tych osób jest do zlinczowania. Olinek za mocno rozmywa temat swoimi wpisami i i sobie wygodnie pływa w temacie aby tylko nie narobić sobie wrogów. Jego mocniejsze ataki szły w słabsze od niego cele, a tam gdzie mógłby coś więcej napisać to bardziej dbał o formę niż treść.
Doda jest drugą osobą do zlinczowania. Jakość jej interakcji zostawia wiele do życzenia i jedynym mocniej pchanym celem przez nią byłeś ty kiedy nie mogłeś praktycznie się bronić. Podobnie jak Olinek Doda próbuje w swoich postach przemycać merytorykę, ale w taki sposób by też nie zrobić u większości graczy wrogów.
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 14, 2023 18:19:15 GMT 1
Według mnie, może zabrzmi to trochę wrednie, ale uwagę bym zwrócił jednak na bardziej aktywnych graczy. Z tego prostego względu, że ich śmierć może więcej powiedzieć i rzucić światło w niektóre ciemne zakamarki
|
|
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 18:19:20 GMT 1
via mobile
Post by Olinek Okrąglinek on Oct 14, 2023 18:19:20 GMT 1
Pan sleutherhand, nawet jeśli nie jest agentem FSB, to z mojej strategii patriotycznej szkodzi właściwemu funkcjonowaniu aparatu państwowego.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 14, 2023 18:19:31 GMT 1
Idea była taka, że specjalnie napisałem post trzymający Grubola przy odpowiedzialności za kolor Krokieta. Jakby okazało się, że Krokiet to jednak mafia, to z definicji koń spojrzałby źle na Grubola, i może reszta gry również. Jakby Grubol był w mafii, to mógłby się tu na mnie oburzyć i oskarżyć mnie o manipulację, w tej sytuacji wiedząc, kogo dokładnie broni i wiedząc, jak by to dla niego wyglądało. Jeśli jest wioskowym, który naprawdę wierzy w swój odczyt, to w zasadzie nie powinno go to interesować, bo on i tak wie swoje i nie przeszkadza mu odpowiedzialność za to. Ale, zakładając na potrzeby dyskusji, że Grubol nie żartował, jeśli niewinny Grubol napisałby to o winnym Krokiecie, to w jakim świetle stawiałoby to pogrubiony fragment? Koń wyszedł z tym lepem dlatego, że ocenił poziom umiejętności Grubola jako dość wysoki i uznał, że scenariusz "niewinny Grubol przypadkowo uniewinnia winnego krokieta z głupich powodów" jest nieprawdopodobny. Koń napomknął o tym trochę wcześniej w dniu dzisiejszym.
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 14, 2023 18:20:28 GMT 1
Ktoś mnie pytał w kogo bym dał jeśli nie w olinka. W dodę najchętniej, ale wolę w olinka. Dla mnie też jedna z tych osób jest do zlinczowania. Olinek za mocno rozmywa temat swoimi wpisami i i sobie wygodnie pływa w temacie aby tylko nie narobić sobie wrogów. Jego mocniejsze ataki szły w słabsze od niego cele, a tam gdzie mógłby coś więcej napisać to bardziej dbał o formę niż treść.
Doda jest drugą osobą do zlinczowania. Jakość jej interakcji zostawia wiele do życzenia i jedynym mocniej pchanym celem przez nią byłeś ty kiedy nie mogłeś praktycznie się bronić. Podobnie jak Olinek Doda próbuje w swoich postach przemycać merytorykę, ale w taki sposób by też nie zrobić u większości graczy wrogów.
To ja wolę dziś Dodę niż Olinka w ramach odseparowywania półglonów.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 14, 2023 18:20:36 GMT 1
W sumie to zareagowałem negatywnie na twój wpis i zwróciłem uwagę na to, że nie rozczytałeś tam żartobliwości i potraktowałeś mój post o town-slipie bardzo poważnie. Ponieważ nie brzmiał on jak żart. A później koń nadal traktował ten post poważnie, bo jeśli miasto!krokiet zostaje w taki sposób uniewinniony i nie ma go w mafii, to mafia nie ma wyboru -- musi go prędzej czy później zabić, bo jest traktowany jak 100% niewinny, mimo, że nie powinien być. Traktując to poważnie nawet, jeśli był to dowcip, koń chciał utworzyć wśród mafiozów ideę, że krokiet musi zginąć za bycie niemożliwym do zlinczowania. Oczywiście jeśli krokiet jest mafią, to by cały czas nie ginął, i wtedy można by go było złapać, idąc tym tokiem myślenia. Oczywiście ujawnianie tej strategii sprawia, że już ona nie zadziała, ale skoro tak naprawdę nie czytasz krokieta jako miasta za townslip (czy jednak czytasz?), to nie ma chyba sensu jej podtrzymywać. Pytanie konia w tej chwili brzmi następująco: czy krokiet jest dla ciebie mafią, czy też nie? Nie jest dla mnie mafią na ten moment.
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 14, 2023 18:20:42 GMT 1
Ale jeszcze nie zdecydowałem i nie powiem w kogo dam.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 14, 2023 18:20:52 GMT 1
via mobile
Post by Olinek Okrąglinek on Oct 14, 2023 18:20:52 GMT 1
Panie Tygrysie. Ma Pan jakieś sensowne przesłanki ku takim poglądom? Czy uważa Pan, że dla prac Sejmu korzystniejsze będzie zlinczowanie mnie akurat dzisiaj? Czy nie czuje Pan nutki tajemniczości w moich dotychczasowych działaniach? Nie chce Pan mnie lepiej poznać? Uważam, że uczciwie przedstawiałem swoją perspektywę i komunikowałem to osobiście, a nie poprzez rzecznika. Co to ma być za pytanie, wolne żarty xd
Nic Ci nie napiszę, dopóki się jakoś sensownie nie wypowiesz o rozgrywce xd No to już Panu komunikuję, że w dniu dzisiejszym nie odniosę się do ogólnej sytuacji w państwie. Co Pan z tym zrobi, to już Pana sprawa. Proszę natomiast pamiętać, że naród Pana z tego rozliczy.
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 14, 2023 18:22:43 GMT 1
Ja to bym pana chętniej poznał, może chociaż rąbka tajemnicy pan uchylisz.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 14, 2023 18:23:07 GMT 1
Dla mnie też jedna z tych osób jest do zlinczowania. Olinek za mocno rozmywa temat swoimi wpisami i i sobie wygodnie pływa w temacie aby tylko nie narobić sobie wrogów. Jego mocniejsze ataki szły w słabsze od niego cele, a tam gdzie mógłby coś więcej napisać to bardziej dbał o formę niż treść.
To ja wolę dziś Dodę niż Olinka w ramach odseparowywania półglonów. Też wolałbym Dodę z tej dwójki.
Ale najbardziej chyba Niedźwiedź kusi jednak, nie przekonuje mnie.
Na ile jesteś natomiast przekonany do Tytusa? Zakładam, że to delikatny town-lean, ale czy rzeczywiście są powody? Oceń to sobie na chłodno. Bo dla mnie chyba top2 najgorzej wyglądający z mniej aktywnych.
|
|