|
Post by lowrider on Jan 21, 2024 14:24:47 GMT 1
Jeszcze ERRATA DO MOJEGO POSTA z wczoraj, bo teraz zobaczyłem, że mi ujebało dwa cytaty w jednym fragmencie, to powinno tak wyglądać: III.
O decyzjach w poszczególnych edycjach będzie jeszcze niżej, natomiast no teraz w kontekście przykładu, jeśli mówimy o ułomności „rozwiązań systemowych”. Z dalszej części tekstu wynika, że system jednoznacznie wskazał na gwiazdkę dla Ozdoby, a potem dla mnie w edycji Świątecznej. No niech będzie. Tylko, kurwa, w tym momencie system rozjeżdża się z TWOJĄ WŁASNĄ wizją gry. Oddajmy głos Trzeciemu Mędrcowi: Najlepszym mafiozą był Kolędnicy, nie bardzo jest o czym dyskutować Przecież Drugi był oczywisty. Ze dwa razy się wyjebał xd Zwłaszcza chwilę przed głosowaniem 3 dni temu xD Kolędnicy chyba żadnej wtopy nie zaliczył, a przynajmniej ja nie pamiętam. Tak, oczywiście, po dwóch dniach napisałeś jeszcze posta, że w sumie to mógłbyś zmienić na mnie, because reasons, że wkład w mafijne, którego nie czytałeś, że ja w ankiecie wygrałem, no spoko. Ja nie będę w tym momencie wnikał czy zmiana zdania wynikła z tego, że na koniec dnia miałem połówkę, czy też nie – to dla mnie nie ma znaczenia. Niech kurwa będzie doceniana gra w edycji, niech wygra ten kto ma wygrać w sposób ustalony z community, czy to będzie nadanie, czy kapituła, czy głosowanie, ale niech to będzie ZA GRĘ W EDYCJI. Bo teraz siłą rzeczy Kacper, o ile daje o to jebanie xD, może się czuć przekręcony, no bo może faktycznie zagrał lepiej? Ja sam odbieram to w ten sposób, że według mnie wybór Harrier-Ozdoba był/powinien być łatwiejszy (wiadomo, że Harrier ) niż Drugi-Kolędnicy. Więc skoro według ciebie Ozdoba zasłużył, to TYM BARDZIEJ zasłużyli Kolędnicy. No ale to ja miałem połówkę, a nie Kacper. Teraz idąc tym tropem dostanie Kacper, a może powinien Gary. Albo egze. Albo piernik. A może dostanie piernik, bo dla Kacpra to by była trzecia gwiazdka, a dla piernika pierwsza? A może do kurwy nagradzajmy tego, kto po prostu zagrał najlepiej, a ranking wyjdzie przy okazji?
|
|
|
Post by tomus on Jan 21, 2024 14:30:42 GMT 1
Zgadzam się z postem Garego w całości. Włącznie z początkiem na mój temat. Złośliwość trochę niepotrzebna w merytorycznej dyskusji, przepraszam, trochę mi puściły nerwy. Zgadzam się również absolutnie z tym, że Sasha nie była lepsza od Freemana i mvp nie powinna dostać. Jednak w myśl logiki Reda (z którą ja się nie zgadzam), to sasha zdobyła nowe umiejętności i skoro miałaby to być druga gwiazdka sashy lub dziewiąta freemana, to w myśl zdobywania skill i expa, większa szansa, że Sasha zdobyła 2tys expa niż freeman 2 miliardy. I piszę to nie dlatego, żeby tutaj próbować podważyć wybór freemana, tylko po to żeby przedstawić że, podobnie jak Lowrider, uważam że ta teoria nie tylko nie istniała na początku mafiacorner (a prawdopodobnie także nie istniała pół roku temu) ale także że uważam, że jest nielogiczna i nie powinna być stosowana.
W sumie to nie zgadzam się tylko z jedną rzeczą, nadal uważam, że goldenek okradzion, ale to nie jest ani czas ani miejsce na taką dyskusję a poza tym wcale mi nie zależy na tym tytule, żeby się tu produkować. Jestem zadowolony z tamtej rozgrywki, świetnie ją wspominam i to jest dla mnie najbardziej istotne.
|
|
|
Post by lowrider on Jan 21, 2024 14:30:56 GMT 1
edit: a kurwa w zasadzie to mi więcej cytatów nie przeszło, tak to jest jak się edytuje plik w wiadomościach do siebie i wypierdala najgłębiej zagnieżdżone cytaty
no ale cytowałem odpowiednie fragmenty pierwotnego posta xD
|
|
|
Post by bobek on Jan 21, 2024 14:39:46 GMT 1
dla mnie celem gierki i miarą zwycięstwa niej jest przekonanie lub oszukanie grupki ludzi którą mam doookoła. Granie pod ocenę kogoś stojącego ponad jest z kolei dla mnie totalnym tej gry wypaczeniem.
Pomysł jednoosobowej oceny bohaterów wszystkich edycji z ostatnich 10 lat i zrobienia na podstawie tego OFICLANEGO RANKINGU ELO jest turbo megalomański w najgorszym tego słowa znaczeniu i najzwyczajniej w świecie słaby co ma odbicie w odbiorze praktycznie całej społeczności bez wyjątku. A gramy tutaj dla siebie, dla tej grupy, dla swojego zadowolenia i komfortu. Więc wielkie dyskusje i kłótnie na ten temat uważam za pozbawione sensu. MVP to wybór graczy, można się pozastanawiać czy cmentarza też, a jak jeden czy drugi megaloman ma ochotę robić sobie swoją ocenę na boku to żaden problem, czasem też się z tymi wyborami nie zgadzamy i prywatnie odbieramy to inaczej. Sprawa które z tych ocen czy rankingów będą bardziej wartościowe jest dla mnie oczywista.
Wszystko skutuje też tym, że legenda Reda się sypie. Walka o pokazanie wyższości swoich racji z całą społecznością często kończąca się inwektywami to destrukcyjny dla tej grupki syf. Więc personalnie mogę jedynie poprosić kolegę o zejście parę poziomów niżej ze swoim ego, a wejściem parę poziomów wyżej jeśli chodzi o współpracę z resztą. Jeżeli nie będzie takiej opcji to rozwiązania takie jak dzisiejszy ban na discorda uważam za właściwe. A swój poziom i swoją wyższość można pokazać na poziomie gierki. Tylko jeżeli na końcu przegrywasz i wyzywasz resztę miasta od debili - to moim zdaniem świadczy o Twojej słabości, a nie o słabości reszty.
Chciałbym tylko żebyśmy przez takie akcje nie tracili społeczności i właśnie tego swojego komfortu w siedzeniu tutaj i ufam w tym miejscu Grande Padre Volverinowi, że zrobi co trzeba żeby takich sytuacji unikać.
Słyszymy się wieczorkiem
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Jan 21, 2024 15:14:32 GMT 1
Bobek szef.
A poza tym każdy jest tak dobry jak jego ostatnia edycja.
|
|
Jag
Gracz
|
Post by Jag on Jan 21, 2024 15:18:12 GMT 1
Ciekawe, jaką nową umiejętność zdobył Morgan Freeman przyznając sobie dziewiątą gwiazdkę, zamiast dać drugą dla Sashy Strunin Szlachcica FTFY
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Jan 21, 2024 15:57:28 GMT 1
Gadałem sobie w międzyczasie z Garym, z którym na tyle dobrze mi się dogaduje, że po prostu bardzo łatwo szła dyskusja i szybko wiele rzeczy wyjaśnialiśmy. Na taki post jak jego czekałem (bo są merytoryczne pytania bez żadnej złośliwości, a o mafii DYSKUTOWAĆ akurat bardzo lubię), na wszystkie oczywiście odpowiem. Post lowridera jest pod tym względem gorszy, bo pisany przede wszystkim ze swojej perspektywy i tego co wokół niego (ale nie jest tak źle, jak myślałem; nawet przyznam, że całościowo zrozumiały post), ale jak w nawiasie - padło tam sporo rozsądnej merytoryki i kwestii, które sam sobie zadawałem kminiąc nad tymi rzeczami (Gary wie - szkielet rankingu powstawał na Ericu, więc to już prawie rok czasu - miałem go w chuj, żeby sobie zadać do tego tysiąc pytań i poszukać odpowiedzi), więc na wszystko też postaram się odpowiedzieć najlepiej jak umiem. W przepychanki "etyczne" to raczej nie będę się wdawał. To chyba bezcelowe Nagranie po Snajperskiej. Miało być przed, ale to taka sytuacja, jaką na discordzie np. Tomus napisał (żeby nie było, że sobie teraz coś takiego dorabiam) "Takie z góry przygotowane strategie nigdy nie działaja. Zawsze coś się spierdoli" i ma rację, doszły nowe okoliczności, pytania, temat się przeciągnął, a zaraz start nowej edycji, więc nagranie (bo na wszystko dam w takiej formie, mi jest tak łatwiej po prostu niż siadać i pisać tysiącstronicowe poematy) pojawi się po Snajperskiej. To tyle, do "po nagraniu". Ciekawe, jaką nową umiejętność zdobył Morgan Freeman przyznając sobie dziewiątą gwiazdkę, zamiast dać drugą dla Sashy Strunin Szlachcica FTFY Wielki Szlachcic.
|
|
|
Post by kshaq on Jan 21, 2024 19:22:21 GMT 1
Ja tylko dorzucę swoje trzy grosze - uważam, że właśnie te "etyczne", jak to Red nazwałeś, kwestie, są w tym całym ambarasie ważniejsze. Bo ludzie mogą nie zgadzać się w wielu kwestiach, mieć różne zdanie, ale jednocześnie umieć o tym dyskutować. Tym czasem dyskusja z tobą od dłuższego czasu wygląda tak, jak opisał to Gary - "Uważasz, że Twoje opinie o graczach i grze są jedyne słuszne i nie jesteś otwarty na dyskusje merytoryczne z poziomu partnerstwa, jedynie z góry, a to zniechęca do dyskusji". Nie może być tak, że zaczynasz od nazwania czyjegoś zdania absurdalnym, a potem przechodzisz do obelg cięższego kalibru, jezeli ktoś dalej śmiał się z tobą nie zgodzić.
Dlatego z mojej perspektywy, mógłbyś zupełnie olać merytoryczne części postów (gambit harriera w końcu chuja warty 😎) i odnieść się jedynie do tych "etycznych". Bo jeżeli mamy dyskutować normalnie, to w tej kwestii będzie potrzebna jakaś zmiana. Nie działamy na zasadzie posiadania despotycznego lidera, tylko to stanowisko trzeba sobie wypracować i utrzymywać, kilka MVP sprzed paru lat to za mało, żeby taką pozycję dostać z urzędu. Nie wątpię w to, że jesteś dobrym graczem z masą doświadczenia, ale 1) pewne rzeczy trzeba udowodnić, 2) pozycję prędzej wypracujesz sobie merytoryczną rozmową, a nie napierdalanką połączoną z wyzwiskami i okraszoną przekonaniem o własnej wyższości.
Serio, pole do współpracy zawsze jest, ale potrzeba dobrej woli o chęci utrzymania pewnego poziomu. Ja czekam na to nagranie i oby się pojawiło.
|
|
|
Post by Volverin on Jan 22, 2024 1:32:12 GMT 1
Zastanawiałem się czy coś tu w ogóle pisać. Większość rzeczy bym pewnie powtórzył po kolegach wyżej.
Podbijam wiadomość kshaqa -> to kwestie "etyczne" tutaj grają kluczową rolę. To że dodajesz wartość merytoryczną nie ulega wątpliwości, ale na polu komunikacji/relacji międzyludzkich oddalamy się coraz bardziej. Kiedyś do Ciebie latałem na messengerka pogadać o mafii, dużo mnie nauczyłeś, wspominam to z sympatią, ale ostatnio zwyczajnie straciłem ochotę do rozmów z Tobą i kontakty ograniczałem do minimum (szczególnie, że na privie też mnie kilka razy nieładnie potraktowałeś od kiedy wróciliśmy do grania).
Zacytuję coś, co napisałeś wczoraj:
"generalnie uwazam, ze bedzie tak ze jak bedzie wybierac demokracja to w 9 na 10 przypdkow wybierzecie dobre a ja se moge chillowac bombke najwyzej wkrocze raz na te 20 edycji ze sie mylicie i to rozpisze na edycyjnych liczbach i tyle"
No właśnie nie, nie wkroczysz. Nie po to ustalamy głosowanie, żebyś raz na X edycji powiedział, że źle wybrane i przepychał swoje.
Ta postawa to jest clou problemu. Jesteśmy tu na równych warunkach Red, ale zdajesz się tego nie rozumieć. A na pewno nie zachowujesz się tak, jakbyś to rozumiał. I przede wszystkim to wymaga przez Ciebie zaadresowania, a dopiero później dyskutowanie o tym czy twój system połówek jest zajebisty, czy jednak nie do końca.
Również czekam na nagranie.
|
|
|
Post by lowrider on Nov 6, 2024 14:53:35 GMT 1
i co było to nagranie?????
|
|