|
Rozgrywka
Oct 29, 2023 16:00:23 GMT 1
via mobile
Post by Ziemia on Oct 29, 2023 16:00:23 GMT 1
panowie, na moją odpowiedzialność, bo to jest dramat jak teoretycznie solidni gracze się rozmywają. strzał snajpera w fokę, lincz na pekayo. albo kończymy grę, albo mamy wydłużony czas do meczówki przy wzięciu pod uwagę, ze jednak ktoś musi być mordowany. Moim zdaniem snajper powinien strzelić według widzimisię, jeśli jeszcze żyje i jeśli nie jest to Laponiec (a Laponiec właśnie przyznał, że nie jest).
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 29, 2023 16:01:26 GMT 1
panowie, na moją odpowiedzialność, bo to jest dramat jak teoretycznie solidni gracze się rozmywają. strzał snajpera w fokę, lincz na pekayo. albo kończymy grę, albo mamy wydłużony czas do meczówki przy wzięciu pod uwagę, ze jednak ktoś musi być mordowany. Moim zdaniem snajper powinien strzelić według widzimisię, jeśli jeszcze żyje i jeśli nie jest to Laponiec (a Laponiec właśnie przyznał, że nie jest). nie powinien strzelać wedle uznania, tylko strzelać w gracza niemordowalnego.
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 29, 2023 16:02:47 GMT 1
zabawne jest to, że zarówno Pekayo, jak i Foka mówią o zakończeniu gry po nietrafionym linczu.
|
|
foka
Edycja#38
|
Rozgrywka
Oct 29, 2023 16:03:35 GMT 1
via mobile
Post by foka on Oct 29, 2023 16:03:35 GMT 1
Po nietrafionych dwóch linczach ja mówiłem za każdym razem.
I nadal czekam na odpowiedź na niewygodne kwestie, które ignorujesz.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 29, 2023 16:04:03 GMT 1
via mobile
Post by Żako Kongijskie on Oct 29, 2023 16:04:03 GMT 1
Ziemia ja mam nadzieję że ty nie lecisz w chuja ze mną teraz No ale chyba za łatwo jakby mafiak miał na czymś takim wpaść, chyba jednak nieogarnięte miasto no ale to już który, czwarty raz? moim problemem jest to, że jednocześnie Wujek się pojawia i znika, Conte nie dał ani jednego mocnego wsadu, a Bolek obserwuje i czeka od zakończenia D0 jednocześnie atakując każdego i oscylując wokół każdej opcji. Foka nie gra, Pekayo robi plejs który powinien trafić do Sevres jako wzorzec najgorszego zagrania w historii. a Ty mi nie do końca ufasz. im dalej w las, tym będzie jeszcze gorzej, mówiłem już po Konduktorze, że zaraz nie będzie w ogóle z kim tu rozmawiać i tak jest. więc uważam, że jedyna szansa to całkowita minimalizacja ryzyka, że ktoś przemknie, a potem napierdalamy się na sztachety i wygrywa najsilniejszy. Ja na razie moje podejrzenia spycham do podświadomości, ale i tak wczorajszy nocny posting zadziałał na plus u ciebie Zgadzam się że dzisiaj musi lecieć pacyfista a potem można myśleć Jak poleci czerwony no to mamy trochę spokoju i można rozmawiać dalej Tak że co najmniej do tego momentu nie dopuszczam demonów do głosu
|
|
foka
Edycja#38
|
Rozgrywka
Oct 29, 2023 16:06:21 GMT 1
via mobile
Post by foka on Oct 29, 2023 16:06:21 GMT 1
Conte, czy mogę cię prosić o ekspertyza na temat Baylanda i jego frakcyjnosc w tej grze, w oparciu o twoje wszystkie doświadczenia z poprzednich gier związane z Baylandem i cała twoja wiedzę na jego temat? Podbijam to dla Conte, bo wbil, by wbić szpile, a uznaje go za autorytet w ramach Baylanda, i imho jego mocną opinia jest tutaj ważna.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 29, 2023 16:07:20 GMT 1
via mobile
Post by Ziemia on Oct 29, 2023 16:07:20 GMT 1
Moim zdaniem snajper powinien strzelić według widzimisię, jeśli jeszcze żyje i jeśli nie jest to Laponiec (a Laponiec właśnie przyznał, że nie jest). nie powinien strzelać wedle uznania, tylko strzelać w gracza niemordowalnego. Twoim zdaniem foka to jedyny gracz niemordowalny? Bo ja to widzę tak, że mafia mogłaby teraz strzelić wszędzie.
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 29, 2023 16:09:16 GMT 1
uważam, że jeśli mamy to wygrać, to każdy powinien wyjść teraz z twardym statementem. nie tylko po to, żeby siłą rzeczy ograniczyć mafii pole manewru (nadal jest 6 vs 2), to jeszcze, żeby ograniczyć takim graczom jak Foka czy Pekayo możliwość wpłynięcia na tor gry. dopóki nie będzie silnych miastowych, dopóki tego nie wygramy.
ponadto wymuszenie silnych statementów powinno pomóc w endgame, w ocenie intencji, założeń i tego, co ktoś chciał osiągnąć. i nie celność powinna być oceniana, ale to, jak gracz do tej celności doszedł, jakie ma wnioski, jak mu fluktuują i jak się kotwiczy w grze.
dopóki nie zagramy twardo, dopóki nie będziemy przewodzić, dopóty będziemy przegrywać. nie ma mojej akceptacji dla rozmemłania, należy wyjść z typami, powiedzieć dlaczego i walczyć o to, żeby to co się myśli zatryumfowało. inaczej cały czas będziemy jak owce prowadzone na rzeź.
dlatego jeszcze raz. Wujek, Conte, Papuga, Bolek. oczekuję od Was jasnych statementów, wzięcia się za ryje i parcia do przodu, a nie kręcenia w kółko. możemy przegrać nie mając racji. możemy przegrać bo ktoś zagrał świetnie.
ale nie ma mojej zgody na porażkę ze strachu, porażkę bo nikt nie chce wziąć odpowiedzialności, porażkę bo po kilkuset edycjach w mafii nie ma odwagi do określenia tego co jest optymalne dla miasta i jakim krokiem powinno iść.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 29, 2023 16:11:50 GMT 1
via mobile
Post by Ziemia on Oct 29, 2023 16:11:50 GMT 1
1. Wyrzucamy Lapońca 2. Jak czerwony, szukamy partnera 3. Jak zielony, zagrał okropnie, szukamy dwójki.
Dwójka nie jest w Baylanie i nie jest w Żako. To po prostu miastowi. Nie rozważam już ich bycia w mafii.
Conte/Bolek/Wujek to moje opcje. Foka na instynkt jednak miasto, moim zdaniem ma sens tylko z Lapońcem bo jeśli Laponiec jest zielony to kompletnie niepotrzebnie atakuje tutaj osoby atakujące Lapońca. Wujek ma sens z Lapońcem i ma sens również w innych składach, Bolek i Conte również.
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 29, 2023 16:12:19 GMT 1
Dobra. Najpierw zacznę od tego, dlaczego jestem oczywistym miastowym.
1. Pokazałem duszę wiele razy przy wielu sytuacjach i z wieloma osobami, w absolutnie różnych momentach rozgrywki. 2. Nie bałem się wejść w konflikt w newralgicznych momentach. W kluczowych sytuacjach podłapuję tematy, które z perspektywy ja-mafia nie miałyby kompletnie sensu. 3. Dawałem tyle fejk-uwinnień na tylu hardych graczy, że sam fakt nie bycia całkowicie uniewinnionym świadczy to o tym, że robiłem to absolutnie z dobrej wiary, nie osiagając żadnych korzyści. Wręcz przeciwnie, takimi akcjami wpierdalałem się na minę. 4. Mordy zdecydowanie przemawiają z moją miastowością. Dlaczego? Bo odstrzelony został Akira, który najpierw miał mnie za mafiuszkę, potem oczyścił. To samo Drzewo. Wcześniej miał mnie z mafiuszkę by koniec końców skierować się ku mojej miastowości.
To powinno wystarczyć każdemu, kto ma dobre zamiary.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 29, 2023 16:12:24 GMT 1
via mobile
Post by Żako Kongijskie on Oct 29, 2023 16:12:24 GMT 1
No mój twardy statement jest taki że daję ci kredyt zaufania, pacyfista do piachu
Ziemia raczej niewinna, i (z duszą na ramieniu) na teraz Wujkowi też daję cleara ale chciałbym ten jego wkład zobaczyć PRZED linczem bo inaczej to cofam
A jeżeli jakimś cudem Pacyfista niewinny to chyba szedłbym w kierunku Bolek - Conte
Foka niewinna chyba ale jakby poleciała od Snajpera to nie byłoby tragedii
|
|
|
Rozgrywka
Oct 29, 2023 16:12:54 GMT 1
via mobile
Post by Żako Kongijskie on Oct 29, 2023 16:12:54 GMT 1
Ziemia i Wuja jak za dotknięciem papuziej różdżki 😎
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 29, 2023 16:13:42 GMT 1
nie powinien strzelać wedle uznania, tylko strzelać w gracza niemordowalnego. Twoim zdaniem foka to jedyny gracz niemordowalny? Bo ja to widzę tak, że mafia mogłaby teraz strzelić wszędzie. Foka, Bolek, Conte, Wujek. na całą trójkę poza Foką można znaleźć tony materiału. na Fokę nie da się znaleźć nic poza 'tworzy dobre wrażenie'. tu nie chodzi nawet o rozpatrywanie winy bądź niewinności. tu chodzi o to, żeby jutro nie mieć wątpliwości co do tego, czy ktoś robi w chuja, czy ktoś leci przez grę jak kwiatek jabłoni zapylając wokół, ale nie dając miodu. nie ma na to mojej akceptacji. Foka nie jest i nie będzie graczem, który pozwoli Ci dołożyć coś więcej do niego w momencie, gdy przyjdzie czas decyzji. w dyskordowej nie można go było linczować, bo w grze było dwóch słabszych graczy, z których jeden okazał się później mafiozą. zawiesiliśmy niewiarę w Fokę idąc w stronę tych słabszych zakładając, że na nich jest jeszcze mniej czystego materiału, a bardziej są intencje i - właśnie - godziny aktywizacji. Foka też się aktywizuje nie wtedy, kiedy miasto potrzebuje gracza Foki. tylko kiedy gracz Foka potrzebuje grać. jeśli mogę mieć w rozgrywce overview na Ziemię, Bolka, Wujka, Conte, Papugę, z czego jeszcze ten overview zostanie siłą rzeczy ograniczony przez mafię, której mordy teraz już nie sprzyjają, to chcę doprowadzić do takiej sytuacji. Foka w takim zbiorze ZAWSZE będzie elementem odrębnym, kozłem ofiarnym, w którego pójść może zarówno mafia jak i miasto. dopóki jest czas, dopóty nie można pozwolić na doprowadzenie do takiego stanu.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 29, 2023 16:14:40 GMT 1
via mobile
Post by Ziemia on Oct 29, 2023 16:14:40 GMT 1
Dobra. Najpierw zacznę od tego, dlaczego jestem oczywistym miastowym. 1. Pokazałem duszę wiele razy przy wielu sytuacjach i z wieloma osobami, w absolutnie różnych momentach rozgrywki. 2. Nie bałem się wejść w konflikt w newralgicznych momentach. W kluczowych sytuacjach podłapuję tematy, które z perspektywy ja-mafia nie miałyby kompletnie sensu. 3. Dawałem tyle fejk-uwinnień na tylu hardych graczy, że sam fakt nie bycia całkowicie uniewinnionym świadczy to o tym, że robiłem to absolutnie z dobrej wiary, nie osiagając żadnych korzyści. Wręcz przeciwnie, takimi akcjami wpierdalałem się na minę. 4. Mordy zdecydowanie przemawiają z moją miastowością. Dlaczego? Bo odstrzelony został Akira, który najpierw miał mnie za mafiuszkę, potem oczyścił. To samo Drzewo. Wcześniej miał mnie z mafiuszkę by koniec końców skierować się ku mojej miastowości. To powinno wystarczyć każdemu, kto ma dobre zamiary. Dobra, dawaj dalej. Kto jest w mafii?
|
|
|
Rozgrywka
Oct 29, 2023 16:15:20 GMT 1
via mobile
Post by Ziemia on Oct 29, 2023 16:15:20 GMT 1
Twoim zdaniem foka to jedyny gracz niemordowalny? Bo ja to widzę tak, że mafia mogłaby teraz strzelić wszędzie. Foka, Bolek, Conte, Wujek. na całą trójkę poza Foką można znaleźć tony materiału. na Fokę nie da się znaleźć nic poza 'tworzy dobre wrażenie'. tu nie chodzi nawet o rozpatrywanie winy bądź niewinności. tu chodzi o to, żeby jutro nie mieć wątpliwości co do tego, czy ktoś robi w chuja, czy ktoś leci przez grę jak kwiatek jabłoni zapylając wokół, ale nie dając miodu. nie ma na to mojej akceptacji. Foka nie jest i nie będzie graczem, który pozwoli Ci dołożyć coś więcej do niego w momencie, gdy przyjdzie czas decyzji. w dyskordowej nie można go było linczować, bo w grze było dwóch słabszych graczy, z których jeden okazał się później mafiozą. zawiesiliśmy niewiarę w Fokę idąc w stronę tych słabszych zakładając, że na nich jest jeszcze mniej czystego materiału, a bardziej są intencje i - właśnie - godziny aktywizacji. Foka też się aktywizuje nie wtedy, kiedy miasto potrzebuje gracza Foki. tylko kiedy gracz Foka potrzebuje grać. jeśli mogę mieć w rozgrywce overview na Ziemię, Bolka, Wujka, Conte, Papugę, z czego jeszcze ten overview zostanie siłą rzeczy ograniczony przez mafię, której mordy teraz już nie sprzyjają, to chcę doprowadzić do takiej sytuacji. Foka w takim zbiorze ZAWSZE będzie elementem odrębnym, kozłem ofiarnym, w którego pójść może zarówno mafia jak i miasto. dopóki jest czas, dopóty nie można pozwolić na doprowadzenie do takiego stanu. W porządku, możemy tam strzelać.
|
|
foka
Edycja#38
|
Rozgrywka
Oct 29, 2023 16:15:21 GMT 1
via mobile
Post by foka on Oct 29, 2023 16:15:21 GMT 1
uważam, że jeśli mamy to wygrać, to każdy powinien wyjść teraz z twardym statementem. nie tylko po to, żeby siłą rzeczy ograniczyć mafii pole manewru (nadal jest 6 vs 2), to jeszcze, żeby ograniczyć takim graczom jak Foka czy Pekayo możliwość wpłynięcia na tor gry. dopóki nie będzie silnych miastowych, dopóki tego nie wygramy. ponadto wymuszenie silnych statementów powinno pomóc w endgame, w ocenie intencji, założeń i tego, co ktoś chciał osiągnąć. i nie celność powinna być oceniana, ale to, jak gracz do tej celności doszedł, jakie ma wnioski, jak mu fluktuują i jak się kotwiczy w grze. dopóki nie zagramy twardo, dopóki nie będziemy przewodzić, dopóty będziemy przegrywać. nie ma mojej akceptacji dla rozmemłania, należy wyjść z typami, powiedzieć dlaczego i walczyć o to, żeby to co się myśli zatryumfowało. inaczej cały czas będziemy jak owce prowadzone na rzeź. dlatego jeszcze raz. Wujek, Conte, Papuga, Bolek. oczekuję od Was jasnych statementów, wzięcia się za ryje i parcia do przodu, a nie kręcenia w kółko. możemy przegrać nie mając racji. możemy przegrać bo ktoś zagrał świetnie. ale nie ma mojej zgody na porażkę ze strachu, porażkę bo nikt nie chce wziąć odpowiedzialności, porażkę bo po kilkuset edycjach w mafii nie ma odwagi do określenia tego co jest optymalne dla miasta i jakim krokiem powinno iść. Generalnie się z tym zgadzam Ale w taki sposób zagrali miastowi w edycji Politycznej, a i tak miasto zostało srogo wyruchane
|
|
foka
Edycja#38
|
Rozgrywka
Oct 29, 2023 16:17:18 GMT 1
via mobile
Post by foka on Oct 29, 2023 16:17:18 GMT 1
Dobra. Najpierw zacznę od tego, dlaczego jestem oczywistym miastowym. 1. Pokazałem duszę wiele razy przy wielu sytuacjach i z wieloma osobami, w absolutnie różnych momentach rozgrywki. 2. Nie bałem się wejść w konflikt w newralgicznych momentach. W kluczowych sytuacjach podłapuję tematy, które z perspektywy ja-mafia nie miałyby kompletnie sensu. 3. Dawałem tyle fejk-uwinnień na tylu hardych graczy, że sam fakt nie bycia całkowicie uniewinnionym świadczy to o tym, że robiłem to absolutnie z dobrej wiary, nie osiagając żadnych korzyści. Wręcz przeciwnie, takimi akcjami wpierdalałem się na minę. 4. Mordy zdecydowanie przemawiają z moją miastowością. Dlaczego? Bo odstrzelony został Akira, który najpierw miał mnie za mafiuszkę, potem oczyścił. To samo Drzewo. Wcześniej miał mnie z mafiuszkę by koniec końców skierować się ku mojej miastowości. To powinno wystarczyć każdemu, kto ma dobre zamiary. Dzięki za tego posta
|
|
|
Rozgrywka
Oct 29, 2023 16:17:50 GMT 1
via mobile
Post by Żako Kongijskie on Oct 29, 2023 16:17:50 GMT 1
Wsiadam do auta, będę za circa 3 godziny (przed 20 raczej) i jedziemy frajerów
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 29, 2023 16:18:41 GMT 1
uważam, że jeśli mamy to wygrać, to każdy powinien wyjść teraz z twardym statementem. nie tylko po to, żeby siłą rzeczy ograniczyć mafii pole manewru (nadal jest 6 vs 2), to jeszcze, żeby ograniczyć takim graczom jak Foka czy Pekayo możliwość wpłynięcia na tor gry. dopóki nie będzie silnych miastowych, dopóki tego nie wygramy. ponadto wymuszenie silnych statementów powinno pomóc w endgame, w ocenie intencji, założeń i tego, co ktoś chciał osiągnąć. i nie celność powinna być oceniana, ale to, jak gracz do tej celności doszedł, jakie ma wnioski, jak mu fluktuują i jak się kotwiczy w grze. dopóki nie zagramy twardo, dopóki nie będziemy przewodzić, dopóty będziemy przegrywać. nie ma mojej akceptacji dla rozmemłania, należy wyjść z typami, powiedzieć dlaczego i walczyć o to, żeby to co się myśli zatryumfowało. inaczej cały czas będziemy jak owce prowadzone na rzeź. dlatego jeszcze raz. Wujek, Conte, Papuga, Bolek. oczekuję od Was jasnych statementów, wzięcia się za ryje i parcia do przodu, a nie kręcenia w kółko. możemy przegrać nie mając racji. możemy przegrać bo ktoś zagrał świetnie. ale nie ma mojej zgody na porażkę ze strachu, porażkę bo nikt nie chce wziąć odpowiedzialności, porażkę bo po kilkuset edycjach w mafii nie ma odwagi do określenia tego co jest optymalne dla miasta i jakim krokiem powinno iść. Generalnie się z tym zgadzam Ale w taki sposób zagrali miastowi w edycji Politycznej, a i tak miasto zostało srogo wyruchane jeśli jesteś w mieście, to powinieneś się właśnie zastanawiać kto srogo rucha i w jaki sposób. jestem niewinny, jeśli Conte robi na mnie przewózkę, to robi tę przewózkę niesamowicie umiejętnie i winszuję mu tego. dlatego chciałbym, żebyś na moment zastanowił się nad tym, kto ma do tego potencjał, kto jest daleko od siebie, od kogo oczekujesz w tej rozgrywce więcej, bo jeśli w mafii nie jesteś, to ktoś się z tymi oczekiwaniami rozmija.
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 29, 2023 16:18:54 GMT 1
fokaFoka - brak głosu w G1 - wytłumacz - głos na Szmeterling w G2 - wytłumacz Absolutny brak gry do wczorajszego popołudnia. Dlaczego tak nagle się uaktywniłaś? Co spowodowało, że zagrałaś tak, a nie inaczej w szybkiej edycji ze snajperem? Skąd Ci się wzięła wczoraj po południu dwójka Baylan-Conte? I dlaczego pomimo tego puściłaś w Annę Marię? Skąd ta pewność co do w/w dwójki?
|
|