|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 8:45:13 GMT 1
Zajebiście mądre drzewo jest zajebiście miastowe.
Antonio też raczej miastowy z wajbu. Wchodzi na koniec 9 strony i dyskutuje o czymś zupełnie innym, niż aktualny temat dyskusji. Porządkuje sobie rozgrywkę z boku. Miastowe.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 27, 2023 8:46:12 GMT 1
via mobile
Post by Konduktor on Oct 27, 2023 8:46:12 GMT 1
Drzewo, Konduktor, Bolek, Lolek, Akinu, Ziemia. Który pierwszy na solo? Ja mogę pierwszy.
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 27, 2023 8:47:32 GMT 1
Konduktor, dawaj typy. Bo jak nie, to Cię z Brajanem zgrillujemy. Pytanie Konduktora o typy robi się stałym punktem programu u graczy Jeszcze nie mam przekonania do swoich typów, muszę poobserwować. Chciałbym, żeby kolega z Finlandii się też uaktywnił i dołączył do zabawy. O, nawet go oznaczę, żeby wiedział, że o nim pamiętam. Pekyuya Pö No ale ten wstępny typ możesz podać, wiesz? I dlaczego wspominasz Petulę Clark? Przecież ona na razie gówno wniosła do rozgrywki. Do czego Ci potrzebna?
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 27, 2023 8:49:12 GMT 1
Drzewo, Konduktor, Bolek, Lolek, Akinu, Ziemia. Który pierwszy na solo? Ja mogę pierwszy. Dlaczego tak ściemniasz? Co masz do ukrycia?
|
|
|
Rozgrywka
Oct 27, 2023 8:49:41 GMT 1
via mobile
Post by Konduktor on Oct 27, 2023 8:49:41 GMT 1
Pytanie Konduktora o typy robi się stałym punktem programu u graczy Jeszcze nie mam przekonania do swoich typów, muszę poobserwować. Chciałbym, żeby kolega z Finlandii się też uaktywnił i dołączył do zabawy. O, nawet go oznaczę, żeby wiedział, że o nim pamiętam. Pekyuya Pö No ale ten wstępny typ możesz podać, wiesz? I dlaczego wspominasz Petulę Clark? Przecież ona na razie gówno wniosła do rozgrywki. Do czego Ci potrzebna? Jak to po co? Żeby ocenić ją, czy wygląda niewinnie, czy winnie. I potem na podstawie metody eliminacji, zawęzić pole do tych bardziej winnych. Pełna mapa gry przydaje się do oszacowania kolorów graczy, a niewiadoma w postaci dwupostowca mi utrudnia naszkicowanie jej. Co sądzisz o tym podejściu?
|
|
|
Rozgrywka
Oct 27, 2023 8:51:04 GMT 1
via mobile
Post by Konduktor on Oct 27, 2023 8:51:04 GMT 1
Dlaczego tak ściemniasz? Co masz do ukrycia? Czy ściemniam? Nie sądzę, dlaczego tak napisałeś? Czy mam coś do ukrycia? Tak, ukrywam parę przemyśleń, żeby się nimi podzielić w stosownym czasie albo w ogóle, jeśli będą nieaktualne. Niektórymi się dzielę na bieżąco.
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 8:51:39 GMT 1
Pani Szmeterlin dołącza do niewinnej Papugi. Witam na pokładzie. To jest intrygujące. Za co mógł uniewinnić Szmeterlin na tym etapie? Jest. Też mam ją teraz za niewinną, ale rzeczywiście ze strony Wujka nastąpiło to dość wcześnie. Mam ją za niewinną na podstawie interakcji z Bolkiem i Lolkiem. Moim zdaniem jej odpowiedzi w tej interakcji były miastowe.
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 8:52:55 GMT 1
Konduktor raczej miasto, Bolek i Lolek też może być w mieście ale tutaj nie mam pewności. Kłótnia Bolek / Konduktor przypomina mi nieco kłótnię Papież/Grubol z poprzedniej edycji.
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 27, 2023 8:53:47 GMT 1
Dlaczego tak ściemniasz? Co masz do ukrycia? Czy ściemniam? Nie sądzę, dlaczego tak napisałeś? Czy mam coś do ukrycia? Tak, ukrywam parę przemyśleń, żeby się nimi podzielić w stosownym czasie albo w ogóle, jeśli będą nieaktualne. Niektórymi się dzielę na bieżąco. No ale wiesz, że jest to na tyle szybka edycja, że może się okazać że niektórym nie starczy czasu, żeby się do Twoich przemyśleń odnieść? Jak dla mnie grasz absolutnie nieoptymalnie, biorąc pod uwagę ormę edycji i założenie, że miałbyś w mieście. Nie pomagasz, nie odkrywasz kart, nie wiem po co? W dużej edycji rozumiem. W tej? To szkodnictwo
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 8:55:46 GMT 1
No i nie kumam tego zwlekania z typami, to jest dla mnie w tej edycji tak nieinstynktowne że trudno mi widzieć miastowego w konduktorze. Miastowy post, ale swoją drogą, uważam, że Konduktor jednak miasto -- i wasz konflikt najwyraźniej jest na linii "jak powinno się grać w mieście", co mnie aktualnie nie przekonuje.
|
|
foka
Edycja#38
|
Post by foka on Oct 27, 2023 8:56:07 GMT 1
Wszystko mi się podoba. Brak limitu postowania. Tylko dwóch mafiozów. I jeszcze miastowy rolny snajper w nagrodę. Wygodnie!
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 27, 2023 8:56:37 GMT 1
Konduktor raczej miasto, Bolek i Lolek też może być w mieście ale tutaj nie mam pewności. Kłótnia Bolek / Konduktor przypomina mi nieco kłótnię Papież/Grubol z poprzedniej edycji. Nie zgadzam się z tym porównaniem do kłótni Papież-Grubol. To ewidentne dociśnięcie Konduktora, który nie podejmuje rękawicy tylko stara się schować w kąt. Pozostała treść tego posta, to merytoryczny null, zero.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 27, 2023 8:56:38 GMT 1
via mobile
Post by Konduktor on Oct 27, 2023 8:56:38 GMT 1
Czy ściemniam? Nie sądzę, dlaczego tak napisałeś? Czy mam coś do ukrycia? Tak, ukrywam parę przemyśleń, żeby się nimi podzielić w stosownym czasie albo w ogóle, jeśli będą nieaktualne. Niektórymi się dzielę na bieżąco. No ale wiesz, że jest to na tyle szybka edycja, że może się okazać że niektórym nie starczy czasu, żeby się do Twoich przemyśleń odnieść? Jak dla mnie grasz absolutnie nieoptymalnie, biorąc pod uwagę ormę edycji i założenie, że miałbyś w mieście. Nie pomagasz, nie odkrywasz kart, nie wiem po co? W dużej edycji rozumiem. W tej? To szkodnictwo Dlaczego szkodnictwo? Zadeklarowałem już, że wskażę swój typ ze dwie godziny przed linczem, to chyba dość czasu, żeby się odnieść? Rozumiem, jakbym tak całą grę chciał bimbać, to faktycznie szkodnictwo, jednak co złego, że chcę w d0/d1 poobserwować i nie rzucać readami, które mogą się deaktualizować co godzinę, a wręcz mogą zaszkodzić, gdy pochopnie uniewinnię mafiozę i dam mu wiatru w żagle? Dziś dzień pressowania!
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 9:03:33 GMT 1
Poczytałem Was w nocy, nocne marki. No i mam już jeden mocny typ do mafiuszki. Otóż jest toooooo <werble>........ Bolek i Lolek. Kolega pojawił się o 23 i od razu zaczął wszystkich rozstawiać po kątach. Jak dla mnie widać, że stosuje jakąś nadwiedzę. Nawet chwalił się tym, że w 45 minut wyrobił sobie od groma opinii. Ewidentnie jest to tryhard do wjechania na piedestał miasta i potrzeba dyktowania innym, co i jak mają robić. Edycja mała, ryzyko warte zachodu. Bo przecież jak zdominuje od razu pozostałych, to w przyszłości ciężko go będzie ruszyć. Pewnie zadacie pytanie, dlaczego zaczął z aż tak wysokiego C? A chętnie odpowiem. Jego partner zaczął bardzo przeciętnie, można by nawet rzec, że słabo i został wrzucony na afisz przez dwóch mocniejszych graczy. Kto w takiej sytuacji pasowałby do tego opisu? Wydaje mi się, że Konduktor. To on dostał 2 głosy ode mnie i Brajanka przy atomowym odliczaniu. I to właśnie po tej akcji Bolas zaczął go dociskać. Mam deja vu z pewnej edycji, gdzie mafioza na dzień dobry się podpiął pod głosy innych i walił w swojego dzięki czemu dojechał na niewinności do końca edycji. Pozdrawiam, Wasz Wuja Dobra Rada. Nie podoba mi się ten post, bo wygląda jak tworzenie narracji zamiast punktowania aspektów rzeczywiście mafijnych.
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 9:04:19 GMT 1
Mogę pomóc w tym czwartym. Scumslip? Nie do wiary. Nie wierzysz w to.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 27, 2023 9:05:49 GMT 1
via mobile
Post by Baylan Skoll on Oct 27, 2023 9:05:49 GMT 1
Wyjebane na Ciebie Papuga. Na ramieniu już nie siądziesz. Bawi mnie, że twoje odczyty na innych graczach są uzależnione od ich odczytów na tobie. Co ty masz z tymi odczytami, neandertalczyku.
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 27, 2023 9:05:56 GMT 1
No ale wiesz, że jest to na tyle szybka edycja, że może się okazać że niektórym nie starczy czasu, żeby się do Twoich przemyśleń odnieść? Jak dla mnie grasz absolutnie nieoptymalnie, biorąc pod uwagę ormę edycji i założenie, że miałbyś w mieście. Nie pomagasz, nie odkrywasz kart, nie wiem po co? W dużej edycji rozumiem. W tej? To szkodnictwo Dlaczego szkodnictwo? Zadeklarowałem już, że wskażę swój typ ze dwie godziny przed linczem, to chyba dość czasu, żeby się odnieść? Rozumiem, jakbym tak całą grę chciał bimbać, to faktycznie szkodnictwo, jednak co złego, że chcę w d0/d1 poobserwować i nie rzucać readami, które mogą się deaktualizować co godzinę, a wręcz mogą zaszkodzić, gdy pochopnie uniewinnię mafiozę i dam mu wiatru w żagle? Dziś dzień pressowania! No i mnie na przykład wtedy nie będzie. I jak będę się mógł do tego odnieść. Wpieniasz mnie.
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 27, 2023 9:06:48 GMT 1
Poczytałem Was w nocy, nocne marki. No i mam już jeden mocny typ do mafiuszki. Otóż jest toooooo <werble>........ Bolek i Lolek. Kolega pojawił się o 23 i od razu zaczął wszystkich rozstawiać po kątach. Jak dla mnie widać, że stosuje jakąś nadwiedzę. Nawet chwalił się tym, że w 45 minut wyrobił sobie od groma opinii. Ewidentnie jest to tryhard do wjechania na piedestał miasta i potrzeba dyktowania innym, co i jak mają robić. Edycja mała, ryzyko warte zachodu. Bo przecież jak zdominuje od razu pozostałych, to w przyszłości ciężko go będzie ruszyć. Pewnie zadacie pytanie, dlaczego zaczął z aż tak wysokiego C? A chętnie odpowiem. Jego partner zaczął bardzo przeciętnie, można by nawet rzec, że słabo i został wrzucony na afisz przez dwóch mocniejszych graczy. Kto w takiej sytuacji pasowałby do tego opisu? Wydaje mi się, że Konduktor. To on dostał 2 głosy ode mnie i Brajanka przy atomowym odliczaniu. I to właśnie po tej akcji Bolas zaczął go dociskać. Mam deja vu z pewnej edycji, gdzie mafioza na dzień dobry się podpiął pod głosy innych i walił w swojego dzięki czemu dojechał na niewinności do końca edycji. Pozdrawiam, Wasz Wuja Dobra Rada. Nie podoba mi się ten post, bo wygląda jak tworzenie narracji zamiast punktowania aspektów rzeczywiście mafijnych. Od tego punktowania aspektów rzeczywiście mafijnych miasto przepierdala edycję za edycję. Dziękuję, nie skorzystam.
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 9:08:35 GMT 1
Konduktor raczej miasto, Bolek i Lolek też może być w mieście ale tutaj nie mam pewności. Kłótnia Bolek / Konduktor przypomina mi nieco kłótnię Papież/Grubol z poprzedniej edycji. Nie zgadzam się z tym porównaniem do kłótni Papież-Grubol. To ewidentne dociśnięcie Konduktora, który nie podejmuje rękawicy tylko stara się schować w kąt. Pozostała treść tego posta, to merytoryczny null, zero.Nie podejmuje rękawicy, bo rękawica cuchnie. Te naciski na Konduktora są wręcz idiotyczne. Wyjebane w to, czy gra optymalnie, czy nie, tutaj chodzi o miastowość / mafijność, a granie "nieoptymalnie" niekoniecznie się pokrywa z graniem "mafijnie" -- zwłaszcza, gdy nie chodzi o mechanikę typu strzał snajpera, tylko o poruszanie się w temacie. Poza tym, można dyskutować z tym, czy Konduktor gra nieoptymalnie. Przychodzi na myśl również sleuthhound z poprzedniej edycji, gdzie grał według wielu osób "nieoptymalnie" wajchując na koniec dnia, a był miastowym. Inny sposób nieoptymalności, ale podobna linia argumentacyjna. Pogrubiona zła wola. Cały czas dosrywasz mi w taki sposób i jest to bardzo mafijne, bo służy jedynie podkopaniu mojej pozycji. Nie jest to próba odczytania, nie jest to dyskusja, nie jest to prośba o opinię, to tylko rzucanie mięsem.
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 27, 2023 9:09:17 GMT 1
Wszystko mi się podoba. Brak limitu postowania. Tylko dwóch mafiozów. I jeszcze miastowy rolny snajper w nagrodę. Wygodnie! Walczysz w rywalizacji o najbardziej mafijny post?
|
|