|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 9:09:21 GMT 1
Nie podoba mi się ten post, bo wygląda jak tworzenie narracji zamiast punktowania aspektów rzeczywiście mafijnych. Od tego punktowania aspektów rzeczywiście mafijnych miasto przepierdala edycję za edycję. Dziękuję, nie skorzystam. Skąd pomysł, że narracja jest lepsza?
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 9:11:19 GMT 1
Bawi mnie, że twoje odczyty na innych graczach są uzależnione od ich odczytów na tobie. Co ty masz z tymi odczytami, neandertalczyku. Jak już mówimy o postach niemerytorycznych, tutaj jest przykład.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 27, 2023 9:11:21 GMT 1
via mobile
Post by Baylan Skoll on Oct 27, 2023 9:11:21 GMT 1
Snajper zapierdol Ziemię. Na moją odpowiedzialność. Nie da się tego czytać.
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 27, 2023 9:11:25 GMT 1
Nie zgadzam się z tym porównaniem do kłótni Papież-Grubol. To ewidentne dociśnięcie Konduktora, który nie podejmuje rękawicy tylko stara się schować w kąt. Pozostała treść tego posta, to merytoryczny null, zero.Nie podejmuje rękawicy, bo rękawica cuchnie. Te naciski na Konduktora są wręcz idiotyczne. Wyjebane w to, czy gra optymalnie, czy nie, tutaj chodzi o miastowość / mafijność, a granie "nieoptymalnie" niekoniecznie się pokrywa z graniem "mafijnie" -- zwłaszcza, gdy nie chodzi o mechanikę typu strzał snajpera, tylko o poruszanie się w temacie. Poza tym, można dyskutować z tym, czy Konduktor gra nieoptymalnie. Przychodzi na myśl również sleuthhound z poprzedniej edycji, gdzie grał według wielu osób "nieoptymalnie" wajchując na koniec dnia, a był miastowym. Inny sposób nieoptymalności, ale podobna linia argumentacyjna. Pogrubiona zła wola. Cały czas dosrywasz mi w taki sposób i jest to bardzo mafijne, bo służy jedynie podkopaniu mojej pozycji. Nie jest to próba odczytania, nie jest to dyskusja, nie jest to prośba o opinię, to tylko rzucanie mięsem. Twoja pozycja topnieje wraz z efektem cieplarnianym. Nie zamierzam niczego podkopywać, bo jak dla mnie Twoja pozycja jest średnia. Nie podejrzewam Cię o bycie w mafii na ten moment, ale nie rozumiem Twojego sposobu na łowienie mafii. Dla mnie nie jesteś w czubie miasta, jakby co.
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 9:11:37 GMT 1
Dlaczego szkodnictwo? Zadeklarowałem już, że wskażę swój typ ze dwie godziny przed linczem, to chyba dość czasu, żeby się odnieść? Rozumiem, jakbym tak całą grę chciał bimbać, to faktycznie szkodnictwo, jednak co złego, że chcę w d0/d1 poobserwować i nie rzucać readami, które mogą się deaktualizować co godzinę, a wręcz mogą zaszkodzić, gdy pochopnie uniewinnię mafiozę i dam mu wiatru w żagle? Dziś dzień pressowania! No i mnie na przykład wtedy nie będzie. I jak będę się mógł do tego odnieść. Wpieniasz mnie. Czym? Podejście normalne. Gra normalna.
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 9:12:17 GMT 1
Snajper zapierdol Ziemię. Na moją odpowiedzialność. Nie da się tego czytać. Ale to fałszywe.
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 9:12:37 GMT 1
Baylan gwarantowana mafia.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 27, 2023 9:12:46 GMT 1
via mobile
Post by Baylan Skoll on Oct 27, 2023 9:12:46 GMT 1
Nie no, z wątroby dałem.
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 27, 2023 9:13:04 GMT 1
Od tego punktowania aspektów rzeczywiście mafijnych miasto przepierdala edycję za edycję. Dziękuję, nie skorzystam. Skąd pomysł, że narracja jest lepsza? Narracja jest lepsza, bo może spowodować spojrzenie na kogoś kto w mafii gra dobre zawody i nie popełnia rzeczy mafijnych (przynajmniej na pierwszy rzut oka). Mało to było takich kreacji?
|
|
|
Rozgrywka
Oct 27, 2023 9:13:59 GMT 1
via mobile
Post by Baylan Skoll on Oct 27, 2023 9:13:59 GMT 1
Moim problemem jest to, że lista zjebów niekoniecznie się pokrywa z potencjalną listą mafiozów.
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 27, 2023 9:14:03 GMT 1
Snajper zapierdol Ziemię. Na moją odpowiedzialność. Nie da się tego czytać. Nooo siema, byczku. Dawaj tu do mnie i wspieraj mnie, bo czuję się osamotniony w walce z tym bezsensem.
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 9:14:10 GMT 1
Skąd pomysł, że narracja jest lepsza? Narracja jest lepsza, bo może spowodować spojrzenie na kogoś kto w mafii gra dobre zawody i nie popełnia rzeczy mafijnych (przynajmniej na pierwszy rzut oka). Mało to było takich kreacji? W porządku, całkiem dobra odpowiedź. Opinia o Baylanie?
|
|
foka
Edycja#38
|
Post by foka on Oct 27, 2023 9:14:58 GMT 1
Wszystko mi się podoba. Brak limitu postowania. Tylko dwóch mafiozów. I jeszcze miastowy rolny snajper w nagrodę. Wygodnie! Walczysz w rywalizacji o najbardziej mafijny post? Nie boję się mafijnych postów. I nie boję się spaść z wybranych. Foczy Król zazwyczaj jest tytułem wybieranym po tragicznej śmierci poprzedniego, gdzie bycie Foczym Królem oznacza wiele niebezpieczeństw i odważnych działań. Tak mówi tradycja.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 27, 2023 9:15:17 GMT 1
via mobile
Post by Baylan Skoll on Oct 27, 2023 9:15:17 GMT 1
Snajper zapierdol Ziemię. Na moją odpowiedzialność. Nie da się tego czytać. Nooo siema, byczku. Dawaj tu do mnie i wspieraj mnie, bo czuję się osamotniony w walce z tym bezsensem. Nie ma sensu, niestety to przykład niepokrywania się listy zjebów z listą mafiozów.
|
|
|
Post by Zajebiście Mądre Drzewo on Oct 27, 2023 9:16:12 GMT 1
Dlaczego szkodnictwo? Zadeklarowałem już, że wskażę swój typ ze dwie godziny przed linczem, to chyba dość czasu, żeby się odnieść? Rozumiem, jakbym tak całą grę chciał bimbać, to faktycznie szkodnictwo, jednak co złego, że chcę w d0/d1 poobserwować i nie rzucać readami, które mogą się deaktualizować co godzinę, a wręcz mogą zaszkodzić, gdy pochopnie uniewinnię mafiozę i dam mu wiatru w żagle? Dziś dzień pressowania! No i mnie na przykład wtedy nie będzie. I jak będę się mógł do tego odnieść. Wpieniasz mnie. kurwa mać jak mogłeś zabrać mi ten tekst?
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 9:16:13 GMT 1
Nooo siema, byczku. Dawaj tu do mnie i wspieraj mnie, bo czuję się osamotniony w walce z tym bezsensem. Nie ma sensu, niestety to przykład niepokrywania się listy zjebów z listą mafiozów. Ok, kogo masz w takim razie na liście mafiozów?
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 27, 2023 9:16:56 GMT 1
Mam dwa typy na mafię, biorąc pod uwagę setup.
Jedna to ta, o której wspominałem a propos mafijnego Bolka.
Druga to taka, że mafia się nie wychyla i nie stara się szukać konfliktów z miastowymi ze względu na snajpera. Kto Waszym zdaniem pasowałby do drugiej opcji?
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 27, 2023 9:17:31 GMT 1
Narracja jest lepsza, bo może spowodować spojrzenie na kogoś kto w mafii gra dobre zawody i nie popełnia rzeczy mafijnych (przynajmniej na pierwszy rzut oka). Mało to było takich kreacji? W porządku, całkiem dobra odpowiedź. Opinia o Baylanie? Na ten moment miasto.
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 9:19:46 GMT 1
Mam dwa typy na mafię, biorąc pod uwagę setup. Jedna to ta, o której wspominałem a propos mafijnego Bolka. Druga to taka, że mafia się nie wychyla i nie stara się szukać konfliktów z miastowymi ze względu na snajpera. Kto Waszym zdaniem pasowałby do drugiej opcji? W zasadzie wszyscy głośniejsi gracze powchodzili w jakieś konflikty, więc skłaniałbym się ku graczom o mniejszej liczbie postów. Laponiec, Foka, Drzewo.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 27, 2023 9:20:07 GMT 1
via mobile
Post by Baylan Skoll on Oct 27, 2023 9:20:07 GMT 1
Mam dwa typy na mafię, biorąc pod uwagę setup. Jedna to ta, o której wspominałem a propos mafijnego Bolka. Druga to taka, że mafia się nie wychyla i nie stara się szukać konfliktów z miastowymi ze względu na snajpera. Kto Waszym zdaniem pasowałby do drugiej opcji? Bolek może być w mafii i boję się, że może być w mafii z Conte, ale wczoraj czułem miastowe wajby w naszej dyskusji i musieliby mieć naprawdę zajebisty start, żeby mnie tak oszukać. Ja bym poszedł w Konduktora, bo rozszerza percepcję i na Bolka, i na Drzewo. Chyba, że wyczaruje jakiś ładny przegląd sytuacji teges-szmeges.
|
|